![]() |
#121 | ||
Wiedźma
|
Dot.: Missala Qessence - polskie perfumy luksusowe?
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Jeśli mam być szczera, nie widzę sensu kupowania oryginalnego atomizerka dla samego graweru. Ale ja jestem antygadgeciarą perfumeryjną (nie ogólnie, bo mój plecak to raj dla gadgeciarza, ale innego typu) . Z drugiej strony, kupienie atomizera dla wygody noszenia perfum w torebce jest jak najbardziej zrozumiałe. A skoro i tak płacisz, to może kupienie atomika z dodatkowymi kilkoma mililitrami perfum nie jest takie głupie? Spróbuj wybrać się do Quality u Was i zamówić taki atomik. Odpada Ci koszt przesyłki wtedy i od razu robi się przyjaźniej cenowo. ![]()
![]() |
![]() |
#122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
A nie ma?!
No, nie ma ![]() Z Lulua mi się kopło. Idę sobie okryta hańbą pisania głupot ![]() Dobrze, że zwróciłaś mi uwagę, bo latałbym po mieście z rozwianym włosem i obłędem w oczkach. A w takiej Warszawie mają aż cztery. Nic tradycji nie szanują, panie dzieju. Edytowane przez dobbinka Czas edycji: 2012-06-29 o 22:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Bo Lulua chyba kiedyś była perfumerią partnerską Quality?
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
Po ponad dwóch latach od ostatniego wpisu muszę powiedzieć, że do Qessence ciągnęła mnie jakaś niezrozumiała siła. I po kolejnym noszeniu (po długiej przerwie) nie było rozczarowania. Przede wszystkim ten zapach ma przewodni akord, bardzo dla mnie atrakcyjny - tzn. róża w ziołowej, wytrawnej oprawie. Raz kwiat jest mocniejszy, raz aromatyczna ziołowość, a potem, po paru godzinach wchodzą razem w związek pełen harmonii, ciepły i przytulny. Trochę staroświecki.
Bardzo silnie działa na wyobraźnię. Pozytywnie.
Nie jestem przesądna. To przynosi nieszczęście. BRULION MALARSKI. Justyna Neyman. http://justynaneyman.blogspot.com/ Edytowane przez justynaneyman Czas edycji: 2013-05-14 o 23:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
Mi Quessence bardzo się podoba i mogłaby to być ta właśnie róża której szukam - właśnie w ziołowym otoczeniu, niesłodka, przestrzenna, przyjazna w takim właśnie innym klimacie retro ale nie duszna. Zapach pieknie się rozwija, nic mi się w nim nie gryzie, nie krzyczy. Mam tylko jeden problem- oud ... Nie wiem może za dużo już nawąchałam się połączeń róży z oudem i im częściej ten oud napotykam obok róży tym bardziej nie lubię
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
Byłam pewna, że w Qessence jest oud - tymczasem w Quality powiedziano mi, że nie ma. Może to jakiś sprytny akord ziołowy?
![]() |
#129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mam jeszcze kilka kropli Quessence - zaraz idę potestować !
![]() |
![]() |
#130 | |
Panaroja
|
Cytat:
![]()
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
Ja też w tym zapachu czuję oud.
Popędziłam sprawdzić nuty zapachowe ![]() Już kompletnie zgłupiałam. Najlepiej by było się chyba tego dowiedzieć bezpośrednio od Missalów.
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
Dowiem się w sobotę, na warsztatach.
Ale - niezależnie, czy on jest, czy go nie ma, zapach ma taki specyficzny, wytrawny "zgrzycik", który lubię. Eenax - a gdzie czytałaś nuty?
![]() |
#133 |
gamma Orionis
|
Justyno, na stronie Quality jak byk:
Nuty bazy: kadzidło (olibanum), paczula, mech dębowy, piżmo, oud (żywica agarowa), wetiwer, drzewo sandałowe, cedr wirgiński, benzoes, wanilia, kaszmeran, czystek (labdanum), cypriol (indyjski papirus Jest oud i zawsze tam był ;]
![]() |
![]() |
#134 |
Panaroja
|
O do licha , faktycznie ! No to wiem , co mi tak strrrasznie w otwarciu kwasem jechało
![]() ![]()
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:41.