|
|
#121 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Korektory - Firmy I Ich Jakość
Cienie to mój wielki problem i kompleks od dzieciństwa
Wypróbowałam już parę (dużo prarę ) korektorów i albo się zbierają w zagięciach skóry, albo nie kryją, albo jeszcze coś.Ze swojej strony mogę polecić tylko ArtDeco nr 2 (żółtawy). Jest dosyć gęsty ale bardzo trwały, prawie się nie wałkuje (cudów nie ma w końcu ), świetnie kryje i rozświetla skórę, nie odcinając się od reszty twarzy. Sama go używam i jestem naprawdę zadowolona. Buźka!
|
|
|
|
|
#122 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#123 |
|
Raczkowanie
|
Nie, nie w sztyfcie. Taki w płaskim pudełeczku, nacywa się Camouflage Cream. Kosztuje u mnie 39 zł. Sporo, ale jest naprawdę wydajny i wart swojej ceny ;-)
|
|
|
|
|
#124 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie najlepiej kryjącym korektorem do krostek jest Pan Stick Max Factora. Do naczynek - całkiem fajny LRP. Rozświetlający - bezkonurencyjny YSL Touche Eclat, Revlon Skinlights jest przyjemny, ale blednie w cieniu YSL.
A uogólniając, firmą z najlepszymi korektorami jest Estee Lauder Sporo kasy kosztują, ale przy ich wydajności i jakości, opłacają się jak mało co ![]() Pozdrawiam! |
|
|
|
|
#125 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) kamufluję ją za pomocą zielonego korektora. Nakładam go małym pędzelkiem tylko w miejscu gdzie widać defekt. Potem delikatnie wklepuję korektor palcem. Na tej samej zasadzie ukrywam pryszczyki i takie tam różne. Acha, a używam korektorków z Sephory. Mają cały zestawik wraz z pędzelkiem, taki korektorowy czteropak... hihi. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
#126 |
|
Raczkowanie
|
Do tej pory używałam korektorów:
-Visions z Oriflame - dawno temu, ale z tego co pamiętam bardzo dobry i trwały, -dwa z Heanu - beżowy i zielony, oba katastrofa źle się rozprowadzały, po pewnym czasie robiły się wręcz glutowate- teraz mam korektor antybakteryjny Bella, jest w porządku - nie narzekam, ale też żadna rewelacja jak na swoją cenę może być, a że z kasą cienko, to wybrałam go świadoma wszelkich konsekwencji ![]() W droższych korektorach się nie wypowiadam, bo jak widać używałam najtańszych, a korektor to dla mnie nie jest sprawa życia i śmierci z czegoś trzeba zrezygnować
|
|
#127 |
|
Zakorzenienie
|
moją zmorą są niestety bardzo widoczne cienie pod oczami
blagam napiszcie mi jaki korektor pod oczy jest najlepszy , bo mam juz serdecznie dosc tych cieni!
|
|
|
|
|
#128 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
ja też ja też!!
pomocy!
|
|
|
#129 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ....cienie pod oczami...jak je zakamuflowac??hełp!
jak bedziecie podawac nazy korektorow to podajcie mniej wiecej ile one kosztuja
bede wdzieczna
|
|
|
|
|
#130 |
|
Zakorzenienie
|
swego czasu mialam takie cienie pod oczami. uzywalam normalnego korektora - robilam korektorem punkciki pod oczami, a potem delikatnie wklepywalam zeby 'stopilo' sie ze skora i bylo w miare rowno. na cala twarz puderek i nie nie bylo widac
|
|
|
|
|
#131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jakiej marki korektoru ty korzystałas?ze wszystko ladnie pokryl?
|
|
|
|
|
|
#132 |
|
Zadomowienie
|
ja polecam Vanish- możesz o nim poszukać inf. na Forum - ten temat się często przewijał.
Kryje duże cienie i zasinienia, jest gęsty i bardzo wydajny - cena to koło 60 zł(przynajmniej jakiś czas temu);-) pzdr Sam |
|
|
|
|
#133 |
|
BAN stały
|
Ja Uwazam Za Najlepszy Korektor Pod Oczy Chanel Estompe Eclat Kryje Dobrze A Pozatym Ma Unie Ogromny Plus Bo Ma Delikatna Egzystencje I Nie Wysusza Skory Pod Oczami I Nie Podkresla Zmarszczek Minicznych Umnie Trzyma Sie Okolo 5 Godzin Naprawde Polecam Uzywalam Mnostwo Innych Marek I Z Wyzszych I Z Nizszych Polek Ake Ten Jest Najlepszy Cena Ja Zaplacilam 18 Euro
|
|
|
|
|
#134 |
|
Zakorzenienie
|
hehhe brzmi jak odplamiacz...ale sprawdze...moze on "odplami" mi moje cienie pod oczetami
|
|
|
|
|
#135 |
|
Rozeznanie
|
Ja uwazam, ze jesli masz problem z cieniami pod oczami, to najpierw powinnas kupic sobie krem rozswietlajacy pod oczy z NIVEA, kiedys taki mialam, byl swietny a potem dopiero korektor, wtedy powinno pomoc. Niestety nie podam Ci zadnego korektora, bo nie uzywam, ale sprobuj z tym kremem.
|
|
|
|
|
#136 |
|
Raczkowanie
|
http://www.floslek.com.pl/produkty/serie/sdpo.html
naprawde warto kupić bo slicznie rozjaśniaja oczka |
|
|
|
|
#137 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje za rady, wszystko skrzetnie notuje i zatsanawiam sie co wybrac...krem...mhhh nie wiem czy pomoze ja zawsze mialam cienie pod oczami...korektor..mhhh.. .ale ktory bedzie najlepszy?
|
|
|
|
|
#138 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#139 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale naprawde krem niwea pod oczy rozswietlajacy pomogl, odrazu po nalozeniu bylo widac efekt. Polecam, bo nie jest drogi a zawsze warto sprobowac...
|
|
|
|
|
|
#140 |
|
Raczkowanie
|
Roxy a ile kosztuje ten krem rozświetlający z Nivea?
|
|
#141 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#142 |
|
Zakorzenienie
|
oj chyba sie skusze na ten krem pod oczy NIVEA...coz 20 zl to nie jest za duzo, sprobowac mozna
|
|
|
|
|
#143 |
|
Zakorzenienie
|
odswiezam watek bo przeszukuje forum wlasnie po to by zdecydowac sie jaki korektor kupic - przeczytalam tez cale KWC ale dalej nie wiem
![]() prosze doradzcie cos sparwdzonego, ze sredniej polki, szukam wlasciwie glownie korektora pod oczy, bo cienie mam spore i zawsze musze je jakos maskowac, z cera nie mam wiekszych problemow, sporadycznie jakies kroski czy cos, ale najczesciej nakladam podklad i juz sa zatuszowane ![]() jaki korektor jest Waszym zdaniem najlepszy, w plynie, w sztyfcie, w formie kredki czy moze z pedzelkiem? z niecierpliowoscia czekam na odpowiedzi, na podstawie KWC i tego watku zastanawiam sie nad Sphora, Lorealem, Manhatanem lub Lumene. Teraz mam korektory z Avonu, w sztyfcie i w plynie ale nie wiem co mnie podkusilo Ten w plynie uzywam tylko jako baze pod cienie na nic wiecej sie nie nadaje.Prosze doradzcie cos
|
|
|
|
|
#144 |
|
Zadomowienie
|
Na syfki jak i na cienie pod oczami polecam fantastyczny korektor Art deco - Camouflage... ceny nie pamietam cos ok 30-40 zl. Pieronsko wydajny
mam go juz rok- uzywam codziennie - ledwo widac ubytek Polecam przeczytac opinie na KWC
|
|
|
|
|
#145 |
|
Zakorzenienie
|
ja pod oczy polecam L'oreal Touche Magique, mam beżowy i bardzo jestem zadowolona
|
|
|
|
|
#146 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak maskować cienie pod oczami ??
ja tez polecam baze Paul Sagane, w prawdzie uzywam jej krotko ale efekty sa widoczne
cienie z tej firmy tez sa fajne
|
|
|
|
|
#147 |
|
Raczkowanie
|
jaki możecie polecić lekki, nie włażący w zmarszczki, a skuteczny korektor pod oczy.Mam "wrodzone" sińce pod oczami- taka moja uroda.Chętnie bym je zatuszowała, ale nie wiem czym
.Fajnie jakby ten korektor miał przyzwoitą cenę .
|
|
|
|
|
#148 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: korektor pod oczęta
Manhattan Wake-Up
Cena okolo 20 zł.Sama uzywam i z czystym sumieniem moge go polecic kazdemu cierpiacemu na cienie pod oczkami.Ma jeden kolorek ale latwo dopasowujacy sie do kazdej karnacji.A efekt az milo popatrzec w lustereczko
|
|
|
|
|
#149 |
|
Przyczajenie
|
aj tess mam problemm z sincami
i do tej pory nic z nimi nie robilam , ale chcialabm to zmieniccc, bo naprawde brzydko wygladaj ;( mam dopiero 16 lattt i jak se pomyslee zee mam z tymi sincamii zyc do konca zycia to miii sieprzykro robi :/ , alee niewiemmm co mam na nie stosowacc , Kasiaczek22 naprawde ten korektor manhattan wake-up jest dobryyy ??? odpp
|
|
|
|
|
#150 |
|
Zakorzenienie
|
Moja recepta: żółty korektor LRP + rozświetlający (Revlon Skinlights, Touche Magique L'Oreala, Touche Eclat YSL).
Pozdrawiam! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:24.

Wypróbowałam już parę (dużo prarę
) korektorów i albo się zbierają w zagięciach skóry, albo nie kryją, albo jeszcze coś.

źle się rozprowadzały, po pewnym czasie robiły się wręcz glutowate
jak na swoją cenę może być, a że z kasą cienko, to wybrałam go świadoma wszelkich konsekwencji
, bo mam juz serdecznie dosc tych cieni!

bede wdzieczna