|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#121 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
kasiulka ja coś czuję, że jednak na żywca będę rodziła, nie stać mnie po prostu na znieczulenie, ale się dowiem ile kosztuje, może u nas refundują?:P
Musze brac nospe 3x dziennie, ale mi sie skoczyła. Jak kupie nospe zwykla to mi starczy na krotko , a jeszcze tyle za nia płacic bede. Myslicie, ze glupio to bedzie wygladac jak pojde do mojej lekarki bez umówienia i poprosze o recepte na nospe forte? Bo jest refundowana i o wiele tansza z tego powodu od zwyklej nospy. Nie wiem czy nie popatrza na mnie jak na wariatke, ze przyszla po recepte na nospe :/ Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2011-11-29 o 13:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
zoskasamoska przecież napisałaś że musisz ją brać więc to samo powiedz lekarce. Poza tym inaczej forte nie kupisz, a jednak jest dużo mocniejsze niż zwykła i chyba powszechnie wiadomo że w ciąży jest często stosowana i potrzebna.
|
![]() ![]() |
![]() |
#124 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jest jeszcze Raciborska, ale tam warunki są średnie i opieka też pozostawia do życzenia. Ok 15 - 20 porodów na dzień. Moim wyborem jest Łubinowa. Ok 20 -25 porodów na dzień. Generalnie rodząc potrzebujesz czuć się bezpiecznie i aby nikt ci nie przeszkadzał. Opieka okołoporodowa to już zależy od tego jakie kto ma wymagania. Niestety nie wiem jak wygląza sprawa z zoo w tych placówkach. Chciałabym uniknąć znieczulenia przy tym porodzie. Po ostatnim bardzo bolały mnie plecy, więc liczę na to iż urodzę tak szybko jak ostatnim razem (1,5h) a znieczulenie nie będzie potrzebne. Pożyjemy zobaczymy. Idę na żywioł ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Wtajemniczenie
|
Dark Lady, no niby tak, ale lekarka powiedziała ,albo nospe normalna, albo forte i nie wiem czy isc czy co, ale szkoda mi tyle kasy znowu na ta normalna wydawac :/ Tymbardziej, ze forte dziele na pół i starcza na dłużej.
Nie chce przed nimi wyjść na jakiegoś chciwca. |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
A to ta sama lekarka ci tak powiedziała?
|
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Wtajemniczenie
|
Właśnie tak. Ta sama do której bym szła, ale chyba powinna przepisać co jej szkodzi z resztą.
|
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
Spytać się nie zaszkodzi. Mi lekarz ginekolog powiedział że na twardnienie brzucha to najlepiej tą forte, a nie zwykłą.
|
![]() ![]() |
![]() |
#129 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#130 | ||||
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, chwilkę mnie nie było, bo zajęłam się sprzątaniem a tu tyle do nadrabiania
![]() Zaraz biorę się za obiad, bo TZ dzwonił, że będzie później, więc jeszcze mam chwilkę ![]() Mijus, super, że po wizycie wszystko ok ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Nikotynka, ja bym obstawała przy swoim i się nie zgodziła na żadną wizytację ![]() Trzymam kciuki mocno ![]() ![]() Dolegliwości współczuję, ja też się jakoś nienajlepiej dziś czuję ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Cytat:
![]() Własnie wyprało mi się białe pranie dzidziusiowe ![]() Zaraz będę wieszać, bo jutro kolej na kolorowe ![]() Jeszcze muszę skończyć sprzątanie, bo koleżanka się zapowiedziała, i zrobić zakupy na jutro, bo teściową chcę zaprosić (kamikadze ze mnie, nie ???) ... no i bardziej z tego powodu sprzątam, nie przed koleżanką ![]()
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2011-11-29 o 14:11 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
czesc w nowym watku
ale lecicie...a czemu mnie nie ma wsrod mamus lutowych ? ja zaczelam 29 tydzien i od dzis jestem na maternity ahhh jakbym mogla to bym sie napila szampana ![]() juz w sumie wszystko mamy dla malego jedynie troszke ciuszkow i takie male drobiazki i nawet musze powiedziec nie zrujnowalismy sie finansowo a sami ale to sami sobie radzimy tym bardziej satysfakcja jest. Tescie i rodzice wspieraja dobrym slowem i jako mnie to satysfakcjonuje jak czytam o waszych tesciach to az mi sie ex tescie przypominaja a traktowali mnie jak chodzacy inkubator,odzywali sie do mnie tylko wtedy jak im sie przypominalo ze mam macice i czy czasami w srodku nie ma juz ich wnuka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Zadomowienie
|
ufff w końcu nadrobiłam
witam wszystkich ![]()
#133 | ||
Zakorzenienie
|
Neska oj tam od razu zboczuchy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() no mi po tych skurczach przepowiadających gin zalecił 2x magnez dziennie, żeby je stłumić. Na początku nie dowierzał, że już mam skurcze w 32 tyg, ale po skróconej szyjce i badaniu usg stwierdził, że faktycznie. Mam leżeć i odpoczywać, a jak się pogorszą to mówił, że do szpitala pewnie bym trafiła i mogą wywołać poród, jak nic by nie pomogło na wstrzymanie skurczy ![]() ![]() ![]() ![]() ooo moja teściowa też ma talent do krakania hihi ![]() Obyś wykrakala ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ok ok ![]() ![]() ![]()
![]() |
#134 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() tylko się kochana nie przemęczaj ![]() ![]() ![]() a i taaa mamusia jest dobra na wszystko ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#135 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a tak w ogóle to GRATULACJE jeszcze raz i niech Amelka szybko rośnie zdrowa i silna byście na święta mogły już być w domku ![]() no i witam się w nowym wątku ![]() dziś troszkę lepiej się czuje ale wczorajsza nocka była ciężka miałam problemy z oddychaniem pół nocy przesiedziałam tak mnie dziecie gdzieś gniotło że nabrać powietrza nie mogłam, do tego wieczorem zjedliśmy z tz pizze biedronkową i chyba mi zaszkodziła bo cały czas było mi niedobrze stało mi wszytsko w gardle ale nie miałam już nawet odwagi iść do łazienki pomóc sobie palcem więc tak się męczyłam ehhhh już wczoraj tż prosiłam by mnie dobił bo mam dość ![]() skurcze już coraz częściej się trafiają i czasami są dość silne ale to jeszcze nie to bo szybko przechodzą no i dzidzia jeszcze chyba wysoko jest skoro mam takie problemy z oddychaniem bo kilka osób mi mówiło że będe wiedzieć kiedy się zbliża poród bo będzie mi się lżej oddychać przez to ze dzidzia się obniży ja to bym chciała żeby maluszek 8 grudnia zaczął sie pchać na świat zrobił by przepiękny prezent urodzinowy mamie ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a zwrotów jest dużo: możesz siorpać pisiora ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#137 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
płatne ZZO?! ostatnio ja pytałam (w wrześniu) było bezpłatne! ile sobie teraz życzą?! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#139 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() kilka naprawdę rozwala ![]() pompować budyń ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Rozeznanie
|
jaki numer - do lekarza miałam iśc w piątek,dzwonię do niego dzisiaj upewnic sie na którą godzine a on do mnie ,ze jak mi pasuje jutro to fajnie by było.
Więc mam wizytę jutro o 8.45 - już nie mogę się doczekac kiedy zobaczę buzię Bartusia na usg... |
![]() ![]() |
![]() |
#141 | |
BAN stały
|
Ja już w domku
![]() Cytat:
![]() Agatek, Nikotynka normalnie nie moge, ![]() ![]() Monika ciekawe ile jeszcze mały w brzuchu posiedzi. Trzymam kciuki za urodzinowy prezent ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Raczkowanie
|
Meldujemy sie z Mikołajem
![]() ![]() Sandra ![]() nawojka8583 mój tż od pół roku ponad czekał na operacje żylaków powrózka nasiennego kiedyś juz pisałam ze długo sie staraliśmy o dzidzie a jak mu to zdiagnozowali to lekarz dał nam pół roku włąśnie na zajscie w ciąże bo później nie jest juz tak różowo nawet po zabiegu mam nadzieje ze nasz synuś będzie miał rodzeństwo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#143 | |||||
Wtajemniczenie
|
chyba tak
i to jaka pieeeeekna ![]() Cytat:
![]() Klaurencja, matko z corko, ile Ciebie nie bylo ! Mijus, ![]() ![]() ![]() Stara, juz nawet szpachlowanie nie pomaga i tak czy siak w lustrze jest ![]() masakra po obronie postaram sie pojechac na kilka dni na Mazury i poprosze Mame,zeby dala mi na kosmetyczke, coby mnie chociaz troche podratowala, bo tak to az nie lubie z domu wychodzic,zeby ludzi nie straszyc ![]() Cytat:
szacun ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- Tak czytam o tych Waszych tesciowych, mysle sobie o swojej i stwierdzam, ze w takim razie tylko moj tz ma fajna tesciowa ![]()
![]() |
#144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Wtajemniczenie
|
Dzisiaj mi dziwne brzuch zadrżał przez 2 sekundy... Nie wiem co to było..
Jak dobrze, ze jutro już USG, ale teraz sie tylko zamartwiam czy wszystko jest ok, bo ostatnio znowu mało kopniaków.. Jakie macie koszule do szpitala? Z krótkim rękawem? Takie ze smieszna aplikacja, jakis kotek czy cos? Macie szlafrok ? Czy nie chcecie miec? A kapcie jakie? Nigdy nie byłam w szpitalu i nie mam pojęcia jak się tam nosi ![]() Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2011-11-29 o 16:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#146 | |
Zadomowienie
|
Hejka
Byłam dzisiaj 4 godziny na mieście, na lumpkowych łowach. Jestem padnięta ![]() Kupiłam mojej Asiuni kilka rzeczy i niestety wszystko jest różowe... Nie jestem za tym kolorem, ale nic innego mi się nie podobało ![]() Sobie kupiłam tunikę, pasuje w sam raz na brzuchola ![]() Szukałam też staników do karmienia. Mierzyłam w Marks&Spencer 75 DD i był akurat (na razie nie kupiłam). Mam jeden o rozmiarze 75 H i też jest dobry. Fajna rozbieżność w rozmiarach ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#147 | |||
Zakorzenienie
|
jutro zapodam bo juz mi sie dzis nie chce
![]() Cytat:
Cytat:
no bo mnie strach obleciał jak czytam ze większość tu juz dawno gotowa ![]() Cytat:
![]() koszule z krótkim bo na pewno bedzie gorąco na oddziale z dzidziusiami! klapki pod prysznic to dla mnie koniecznosc... ja na wszelkie wyjazdy bore wiec i do szpitala koniecznie... no i jakies kapcie do chodzenia po szpitalu rany jakie te podpaski poporodowe są wielkie!! szok przezylam jak je zobaczylam ![]() a i byłam u okulisty...wszytsko ok i nie ma przeciwwskazan do porodu sn ![]() no i mam atropine zakroplona do oczu i jeszcze troche slepa jestem wiec wybaczcie jak cos zle przeczytalam albo napisałam ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#148 | |
Wtajemniczenie
|
nieźle od wczoraj naprodukowałyście, nowy watek, szoook
![]() Cytat:
![]() ![]() a ja mam teraz ogromny dylemat, kupować nowy wózek <a kasy wiadomo zawsze mało> czy nie kupować, bo mam możliwość otrzymania wózka roan kortina <mówi wam to coś?> od znajomej, ale to wózek stary jest, bo ona dwie córki już woziła w nim?? jeszcze go nie widziałam, ale nie wiem jak się nastawić psychicznie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Raczkowanie
|
Właśnie skończyłam gotować bigosik
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#150 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:41.