Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/II.2012 - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-29, 13:28   #121
kasiulka99
Raczkowanie

Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
dzień dobry

a ja póki co nie boję się porodu w każdym bądź razie modlę się zeby urodzić SN bo wszystkie znajome i siostra odradzają cesarkę ze względu na ból i stan po niej Także różne są opinie
no wlasnie różne opinie mam dwie kolezanki i obie rodziły przez cc ale na życzenie i są mega zadowolone wybrały sobie jaki chciały dzień, pojechały do szpitala bez bóli, odejścia wód na luziku , sam zabieg wspominaja ze spokojem i móiwły że po też szybko doszły do siebie i najwazniejsze nie kleły mężów podczas porodu i nie mają złego nastawienia - jakiegoś urazu przed kolejna ciążą porodem więc naprawdę zależy mam też kolezanke która sądziła że tyle kobiet rodzi i jest ok nie wzięła znieczulenia poród naturalny trwał ponad 15 godzin. lbyło dwoch lekarzy i oni sie klocili czy urodzi naturalnie czy nie i tak przez 15 godzin na szczęście potem skonczyła sie ich zmiana i przyszedł normalny lekarz który od razu zrobił cesarkę bo nie było możliwe aby urodziła naturalnie i ona nie wspomina tego porodu dobrze i teraz boi się kolejnego dziecka
kasiulka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 13:36   #122
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I

kasiulka ja coś czuję, że jednak na żywca będę rodziła, nie stać mnie po prostu na znieczulenie, ale się dowiem ile kosztuje, może u nas refundują?:P

Musze brac nospe 3x dziennie, ale mi sie skoczyła. Jak kupie nospe zwykla to mi starczy na krotko , a jeszcze tyle za nia płacic bede. Myslicie, ze glupio to bedzie wygladac jak pojde do mojej lekarki bez umówienia i poprosze o recepte na nospe forte? Bo jest refundowana i o wiele tansza z tego powodu od zwyklej nospy. Nie wiem czy nie popatrza na mnie jak na wariatke, ze przyszla po recepte na nospe :/

Edytowane przez zoskasamoska
Czas edycji: 2011-11-29 o 13:38
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 13:39   #123
Dark lady
Zakorzenienie

zoskasamoska przecież napisałaś że musisz ją brać więc to samo powiedz lekarce. Poza tym inaczej forte nie kupisz, a jednak jest dużo mocniejsze niż zwykła i chyba powszechnie wiadomo że w ciąży jest często stosowana i potrzebna.

kochanie

No i jesteś

Dark lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 13:42   #124
siobhan1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez annyonne Pokaż wiadomość
Pod uwagę brałam tylko Szpital Kolejowy na Ligocie i szpital Bonifratrów na Bogucicach.
Bogucice - ok 25-30 porodów dziennie. Byłam tam 5 dni i ok 60% to cesarki.

Jest jeszcze Raciborska, ale tam warunki są średnie i opieka też pozostawia do życzenia. Ok 15 - 20 porodów na dzień.

Moim wyborem jest Łubinowa. Ok 20 -25 porodów na dzień.
Generalnie rodząc potrzebujesz czuć się bezpiecznie i aby nikt ci nie przeszkadzał. Opieka okołoporodowa to już zależy od tego jakie kto ma wymagania.

Niestety nie wiem jak wygląza sprawa z zoo w tych placówkach. Chciałabym uniknąć znieczulenia przy tym porodzie. Po ostatnim bardzo bolały mnie plecy, więc liczę na to iż urodzę tak szybko jak ostatnim razem (1,5h) a znieczulenie nie będzie potrzebne. Pożyjemy zobaczymy. Idę na żywioł
siobhan1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 13:45   #125
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Dark Lady, no niby tak, ale lekarka powiedziała ,albo nospe normalna, albo forte i nie wiem czy isc czy co, ale szkoda mi tyle kasy znowu na ta normalna wydawac :/ Tymbardziej, ze forte dziele na pół i starcza na dłużej.

Nie chce przed nimi wyjść na jakiegoś chciwca.
Stary 2011-11-29, 13:49   #126
Dark lady
Zakorzenienie

A to ta sama lekarka ci tak powiedziała?

kochanie

No i jesteś

Stary 2011-11-29, 13:53   #127
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Właśnie tak. Ta sama do której bym szła, ale chyba powinna przepisać co jej szkodzi z resztą.
Stary 2011-11-29, 13:55   #128
Dark lady
Zakorzenienie

Spytać się nie zaszkodzi. Mi lekarz ginekolog powiedział że na twardnienie brzucha to najlepiej tą forte, a nie zwykłą.

kochanie

No i jesteś

Stary 2011-11-29, 13:59   #129
ultraradiola
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
to mówisz, bez tłumaczenia pojął o co kaman?? Oo to ja mojego się pytam czasami, czy sobie pitrasił minoga albo walił niemca po hełmie to drugie wiedział o co kaman, ale pierwsze niet
muszę koniecznie tż zapodać ten tekst ciekawe czy zrozumie

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 14:08   #130
agawoo
Zakorzenienie

Dziewczynki, chwilkę mnie nie było, bo zajęłam się sprzątaniem a tu tyle do nadrabiania
Zaraz biorę się za obiad, bo TZ dzwonił, że będzie później, więc jeszcze mam chwilkę

Mijus, super, że po wizycie wszystko ok

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
ja byłam z mama na zakuupach kupiłysmy przewijak (bo ostatnio zapomnielismy całą rodzina ) taki na łózeczko, ręcznik jeszcze, jeszcze jedną zmianę pościeli, pieluchy flanelowe....
po południu idę do okulisty wiec jeszcze po drodze odbiorę rzeczy z DOZ...
przyjda paczki z all w tym tyg
no i zostanie wózek i wanienka i to chyba wszytsko
A jakieś fotki to co?

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
wczoraj juz nie wchodziłam na wizaż bo powiem wam, że mielismy z mężem awanturę o mamusie i o wszystko związane z porodem jakich mało Półtorej godz fochów, mojego ryku, wrzasków itp masakra a zaczęło się od tego, że mówię, iż trzeba się przygotować na poród już w każdej chwili i dobrze by było żebyśmy byl gotowi, bo on sam sobie nie da rady ( ma 2 lewe ręce do prania czy prasowania, które zostało) i że nie będzie wiedział co jeszcze trzeba zrobić w domu a ja mając tyle pudeł dookoła też mam swoje plany poblokowane no więc kolejny raz usłyszałam, że jestem w gorącej wodzie kąpana i że jak zacznę rodzić to on zadzwoni po mamusię albo jego albo moją i one to wszystko zrobią no jak to usłyszałam to już zaczęły wióry lecieć i suma sumarum ja ryczałam w jednym pokoju a mąż skręcał łóżeczko wkurzony w drugim pokoju
jak ochłonęliśmy to mu trochę pomogłam, bo oczywiście sobie rady nie dawał a potem on przeprosił, ukochał i powiedział, że stara się w pracy o ten dodatek ale że go ignorowali wczoraj cały dzień i też się denerwuje bo nie wie na czym stoi i jakoś na spokojnie sobie wszystko wyjaśniliśmy.

Dzisiaj w pracy podjął temat i mamy wszystko wiedzieć w ciągu kilku dni więc błagam trzymajcie kciuki, żeby to wszystko się nie wysypało jeszcze
Taaaak, mamusia dobra na wszystko
Nikotynka, ja bym obstawała przy swoim i się nie zgodziła na żadną wizytację
Trzymam kciuki mocno za mieszkanko
Dolegliwości współczuję, ja też się jakoś nienajlepiej dziś czuję

Cytat:
ja nie robię zapasu ani pieluch ani chusteczek bo się boję, ze małego uczulą i będą do wywalenia... na szczescie teraz wszystko w sklepach wiec wysle tz i kupi jak braknie,...
Jestem tego samego zdania, i ani pieluch ani chusteczek jeszcze nie kupiłam

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
kasiulka ja coś czuję, że jednak na żywca będę rodziła, nie stać mnie po prostu na znieczulenie, ale się dowiem ile kosztuje, może u nas refundują?:P

Musze brac nospe 3x dziennie, ale mi sie skoczyła. Jak kupie nospe zwykla to mi starczy na krotko , a jeszcze tyle za nia płacic bede. Myslicie, ze glupio to bedzie wygladac jak pojde do mojej lekarki bez umówienia i poprosze o recepte na nospe forte? Bo jest refundowana i o wiele tansza z tego powodu od zwyklej nospy. Nie wiem czy nie popatrza na mnie jak na wariatke, ze przyszla po recepte na nospe :/
Zapytać możesz, co Ci szkodzi? Najwyżej Ci nie przepisze, i wtedy będziesz musiała kupić zwykłą

Własnie wyprało mi się białe pranie dzidziusiowe
Zaraz będę wieszać, bo jutro kolej na kolorowe

Jeszcze muszę skończyć sprzątanie, bo koleżanka się zapowiedziała, i zrobić zakupy na jutro, bo teściową chcę zaprosić (kamikadze ze mnie, nie ???) ... no i bardziej z tego powodu sprzątam, nie przed koleżanką

tylko po to, żeby w niej wszystko było

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2011-11-29 o 14:11
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 14:10   #131
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

czesc w nowym watku
ale lecicie...a czemu mnie nie ma wsrod mamus lutowych ?

ja zaczelam 29 tydzien i od dzis jestem na maternity ahhh jakbym mogla to bym sie napila szampana
juz w sumie wszystko mamy dla malego jedynie troszke ciuszkow i takie male drobiazki i nawet musze powiedziec nie zrujnowalismy sie finansowo a sami ale to sami sobie radzimy tym bardziej satysfakcja jest.
Tescie i rodzice wspieraja dobrym slowem i jako mnie to satysfakcjonuje
jak czytam o waszych tesciach to az mi sie ex tescie przypominaja a traktowali mnie jak chodzacy inkubator,odzywali sie do mnie tylko wtedy jak im sie przypominalo ze mam macice i czy czasami w srodku nie ma juz ich wnuka
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-29, 14:27   #132
agacia_cz
Zadomowienie

ufff w końcu nadrobiłam
witam wszystkich
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 14:58   #133
*Agatek*
Zakorzenienie

Neska oj tam od razu zboczuchy my z n1kotynką po prostu jesteśmy spragnione seksu Toć ileż mam se jechać na ręcznym?? Odciski mi się już porobiły

Cytat:
Kurcze muszę się spokojnie położyć i policzyć co ile się pojawiają i jak długo trwają. Po lekach jest chyba lepiej ale teraz to już sama nie wiem... Ale mnie wystraszyłaś....
nie chciałam straszyć
no mi po tych skurczach przepowiadających gin zalecił 2x magnez dziennie, żeby je stłumić. Na początku nie dowierzał, że już mam skurcze w 32 tyg, ale po skróconej szyjce i badaniu usg stwierdził, że faktycznie. Mam leżeć i odpoczywać, a jak się pogorszą to mówił, że do szpitala pewnie bym trafiła i mogą wywołać poród, jak nic by nie pomogło na wstrzymanie skurczy także jak masz skurcze co 3-5 min to bym zadzwoniła do gina i podpytała, co dalej. Lepiej dmuchać na zimne kochana Ja mam narazie skurcze nieregularne czyli z 3-5 max w ciągu doby, a jakby były regularne to gorzej, więc licz co ile
Cytat:
Napisane przez Dark lady Pokaż wiadomość
Ostatnio mam talent do krakania, więc może się uda.
ooo moja teściowa też ma talent do krakania hihi
Obyś wykrakala
Cytat:

a patelenkę pojął
no to możesz mu jeszcze chapać dzidę albo klękać do miecza
ooo taaaaaa wykorzystam słownictwo przy lepszej okazji jak tż będzie w domku
Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
muszę koniecznie tż zapodać ten tekst ciekawe czy zrozumie
ok ok weź spytaj się czy wyliże patelenkę, może też zrozumie

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 15:00   #134
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Dziewczynki, chwilkę mnie nie było, bo zajęłam się sprzątaniem a tu tyle do nadrabiania
Zaraz biorę się za obiad, bo TZ dzwonił, że będzie później, więc jeszcze mam chwilkę

Taaaak, mamusia dobra na wszystko
Nikotynka, ja bym obstawała przy swoim i się nie zgodziła na żadną wizytację
Trzymam kciuki mocno za mieszkanko
Dolegliwości współczuję, ja też się jakoś nienajlepiej dziś czuję

Jestem tego samego zdania, i ani pieluch ani chusteczek jeszcze nie kupiłam

Własnie wyprało mi się białe pranie dzidziusiowe
Zaraz będę wieszać, bo jutro kolej na kolorowe

Jeszcze muszę skończyć sprzątanie, bo koleżanka się zapowiedziała, i zrobić zakupy na jutro, bo teściową chcę zaprosić (kamikadze ze mnie, nie ???) ... no i bardziej z tego powodu sprzątam, nie przed koleżanką
no kamikadze boski wiatr nie ma przebacz

tylko się kochana nie przemęczaj jak ja pomyślę ile pralek jeszcze muszę wstawić to kocyki, pieluchy, pościel, kolorowe

a i taaa mamusia jest dobra na wszystko
Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
ufff w końcu nadrobiłam
witam wszystkich
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 15:02   #135
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sandra1892 Pokaż wiadomość
Hej Brzuchatki!

Mam neta! Pozyczylam od kuzynki bo moj nie chce mi dzialac

Tytul nowego watku sliczny ! Az mialam lzy w oczach jak go zobaczylam.

Tylko , ze nie nadrobie poprzedniego watku

U nas wszystko dobrze, mala miala dzis usg glowki i wczoraj pobierane badania i wszystko jest dobrze Takze to najwazniejsze, wazy 1310 gram. Troszke spadla przez 2 tygodnie ale juz nadrabia . Dostaje coraz wiecej mleka i mam nadzieje , ze bedzie szybko rosla bo ja juz chce DO DOMU !!!!
Szpitale sa takie dobijajace.

Po za tym na lozku na przeciw mojego non stop ktos nowy jest. I bardzo duzo wczesniakow sie rodzi . Nie pomyslalam nigdy , ze az tyle . Jestem normalnie w szoku. Ten listopad jakis pechowy miesiac czy co??

Nie wiem czy opiswac porod , bo co tu duzo opisywac

I nie wiem co jeszcze napisac
Witaj Sandra fajnie że masz jakiś kontakt ze światem bo ja jak tydzień leżałam w szpitalu to ,myślałam że umrę z nudów

a tak w ogóle to GRATULACJE jeszcze raz i niech Amelka szybko rośnie zdrowa i silna byście na święta mogły już być w domku

no i witam się w nowym wątku
dziś troszkę lepiej się czuje ale wczorajsza nocka była ciężka miałam problemy z oddychaniem pół nocy przesiedziałam tak mnie dziecie gdzieś gniotło że nabrać powietrza nie mogłam, do tego wieczorem zjedliśmy z tz pizze biedronkową i chyba mi zaszkodziła bo cały czas było mi niedobrze stało mi wszytsko w gardle ale nie miałam już nawet odwagi iść do łazienki pomóc sobie palcem więc tak się męczyłam ehhhh już wczoraj tż prosiłam by mnie dobił bo mam dość
skurcze już coraz częściej się trafiają i czasami są dość silne ale to jeszcze nie to bo szybko przechodzą
no i dzidzia jeszcze chyba wysoko jest skoro mam takie problemy z oddychaniem bo kilka osób mi mówiło że będe wiedzieć kiedy się zbliża poród bo będzie mi się lżej oddychać przez to ze dzidzia się obniży

ja to bym chciała żeby maluszek 8 grudnia zaczął sie pchać na świat zrobił by przepiękny prezent urodzinowy mamie bo ja własnie 8 grudnia mam urodzinki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-29, 15:06   #136
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
Neska oj tam od razu zboczuchy my z n1kotynką po prostu jesteśmy spragnione seksu Toć ileż mam se jechać na ręcznym?? Odciski mi się już porobiły

nie chciałam straszyć
no mi po tych skurczach przepowiadających gin zalecił 2x magnez dziennie, żeby je stłumić. Na początku nie dowierzał, że już mam skurcze w 32 tyg, ale po skróconej szyjce i badaniu usg stwierdził, że faktycznie. Mam leżeć i odpoczywać, a jak się pogorszą to mówił, że do szpitala pewnie bym trafiła i mogą wywołać poród, jak nic by nie pomogło na wstrzymanie skurczy także jak masz skurcze co 3-5 min to bym zadzwoniła do gina i podpytała, co dalej. Lepiej dmuchać na zimne kochana Ja mam narazie skurcze nieregularne czyli z 3-5 max w ciągu doby, a jakby były regularne to gorzej, więc licz co ile

ooo moja teściowa też ma talent do krakania hihi
Obyś wykrakala

ooo taaaaaa wykorzystam słownictwo przy lepszej okazji jak tż będzie w domku

ok ok weź spytaj się czy wyliże patelenkę, może też zrozumie
hahaah ja nawet ręcznego nie mogę d zisiaj mi się śniło, że szaleliśmy z tztem

a zwrotów jest dużo: możesz siorpać pisiora pogłaskać jednookiego węża wytarmosić pytongsa

Stary 2011-11-29, 15:07   #137
stubbornme
Zadomowienie

Cytat:
Pod uwagę brałam tylko Szpital Kolejowy na Ligocie i szpital Bonifratrów na Bogucicach. Bardzo dobre opinie na Rodzić po Ludzku, bardzo dobre opinie wśród znajomych. Do Kolejowego mam 10 min piechotą i to na niego byłam bardziej nastawiona. Tam też mam położną środowiskową z którą mam od dwóch miesięcy spotkania. Do szkoły rodzenia chodzę jednak do położnej pracującej w Bogucicach i to ona poddała w wątpliwość mój dotychczasowy wybór. W obu placówkach szanują i matkę i dziecko i ojca, obowiązkowe 2 godz dla rodziców po porodzie sn (jeśli jest wszystko ok) sam na sam z dzieciątkiem.
Widziałam oba oddziały. Na Ligocie widać, że jest to biedny szpital i wygląda poprostu "szpitalnie". Do porodu rodzinnego jest jedna sala z osobnym pokojem dla tż gdyby chciał odpocząć (ma tam sofę, tv), w sali jest w miarę nowy fotel do rodzenia, piłka, pufa, łazienka z prysznicem. Gdyby sala do porodu rodzinnego była zajęta jest jeszcze większa salka z dwoma łóżkami, przedzielona ścianą i parawanem, z identycznym wyposażeniem. Położna nie pamięta jednak kiedy ostatnio rodziły dwie kobiety na raz. Na plus przemawia kameralna atmosfera (mało porodów, pielęgniarki dzięki temu wiedzą kto jest kto i jest rodzinnie i przytulnie) i super kadra zarówno na oddziale położniczym jak i noworodkowym. Nie ma problemów by coś pokazać, wyjaśnić, pielęgniarki podchodzą do pacjentki z uśmiechem i ogromną dozą cierpliwości. Mąż/ tż może przebywać niemal 24 godz z matką i dzieckiem o ile wyraża taką chęć.
Z kolei Bogucice mają oddział położniczy świeżo po remoncie (oddany początkiem września). Szpital jest prywatną placówką, pracującą również na kontrakcie z NFZ. Odział po remoncie jest za☠☠☠isty i co do tego nie ma dwóch zdań: 3 sale do porodów rodzinnych, w każdej oprócz prysznica i wc wanna (w jednej wanna do porodów w wodzie, które ruszają od grudnia), super nowoczesne łóżka dostosowane do porodów w pozycji wertykalnej (co żadko się zdarza), cały sprzęt nówka (do relaksacji niemal wszystko: piłki, pufy, tens, aromaterapia, muzykoterapia itp.). Bez dwóch zdań miodzio Część poporodowa jest przed remontem więc wyglądem i stanem wyposażenia bardziej przypomina typowe "szpitalne" klimaty. Obsługa pacjenta podobnie jak w Kolejowym bez zarzutu, pielęgniarki pomocne jednak ze względu na dużo większą liczbę porodów mogą mieć też mniej czasu dla pacjentki. ZZO płatne! Mąż/tż na oddziale może przebywać od 6 do 22.

Jeśli jesteś z okolic to najlepiej podjedź i zobacz obie placówki, zawsze to lepiej na własne oczy się przekonać co i jak Jeśłi coś wicej chcesz wiedzieć - pytaj może będę znała odpowiedź.
kochana! wystraszyłaś mnie!
płatne ZZO?! ostatnio ja pytałam (w wrześniu) było bezpłatne!
ile sobie teraz życzą?!

stubbornme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 15:10   #138
*Agatek*
Zakorzenienie

n1kotynka- KLIK masz tutaj cały arsenał słówek bidna, nawet ręcznego nie możesz zaciągnąć współczuje

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 15:19   #139
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
n1kotynka- KLIK masz tutaj cały arsenał słówek bidna, nawet ręcznego nie możesz zaciągnąć współczuje
masakra

kilka naprawdę rozwala

pompować budyń albo czochrać predatora aż zapodam małżowi dzisiaj :P
Stary 2011-11-29, 15:21   #140
NataliaM1103
Rozeznanie

jaki numer - do lekarza miałam iśc w piątek,dzwonię do niego dzisiaj upewnic sie na którą godzine a on do mnie ,ze jak mi pasuje jutro to fajnie by było.
Więc mam wizytę jutro o 8.45 - już nie mogę się doczekac kiedy zobaczę buzię Bartusia na usg...
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 15:37   #141
AgaMili
BAN stały

Ja już w domku
Cytat:
mi na szkole rodzenia mówili, że jak odejdą wody czyste to szpitalu mamy być do 6h a jak zielone to do 2 h więc spokojnie
6h? Ja urodziłam 4 godziny od odejscia wód więc tyle bym nie czekała

Agatek, Nikotynka normalnie nie moge,

Monika ciekawe ile jeszcze mały w brzuchu posiedzi. Trzymam kciuki za urodzinowy prezent
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 15:38   #142
Oluska1988
Raczkowanie

Meldujemy sie z Mikołajem Pędzicie jak szalone z tymi postami

Sandra za Amelke zeby szybko przybierała.

nawojka8583 mój tż od pół roku ponad czekał na operacje żylaków powrózka nasiennego kiedyś juz pisałam ze długo sie staraliśmy o dzidzie a jak mu to zdiagnozowali to lekarz dał nam pół roku włąśnie na zajscie w ciąże bo później nie jest juz tak różowo nawet po zabiegu mam nadzieje ze nasz synuś będzie miał rodzeństwo Dziś miał zabieg taki biedny leżał pod tą kroplówa później
Oluska1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 16:05   #143
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
czyli będzie dziewczynka
na pewno przesadzasz
chyba tak
i to jaka pieeeeekna
Cytat:
Napisane przez Kamciurka
aaaaaaaaaaaaaahhahahhahah ahahaha przepraszam ale nie mogłam Doglub
brzmi jak jakis potwor z sapkowskiego lub tolkiena

Klaurencja
, matko z corko, ile Ciebie nie bylo !

Mijus
, za wizyte i dla Gabi, ze juz glowka na dole i tak ladnie rosnie. Dorodna dziewucha - takie sa najlepsze
Cytat:
weź szpachlę, nałóż kilo tapety i będziesz hipnotajzing wtedy
Stara, juz nawet szpachlowanie nie pomaga i tak czy siak w lustrze jest
masakra
po obronie postaram sie pojechac na kilka dni na Mazury i poprosze Mame,zeby dala mi na kosmetyczke, coby mnie chociaz troche podratowala, bo tak to az nie lubie z domu wychodzic,zeby ludzi nie straszyc
Cytat:
ja byłam z mama na zakuupach kupiłysmy przewijak (bo ostatnio zapomnielismy całą rodzina ) taki na łózeczko, ręcznik jeszcze, jeszcze jedną zmianę pościeli, pieluchy flanelowe....
po południu idę do okulisty wiec jeszcze po drodze odbiorę rzeczy z DOZ...
przyjda paczki z all w tym tyg
no i zostanie wózek i wanienka i to chyba wszytsko
o prosze, jak zorganizowana,zwarta i gotowa
szacun

Cytat:
Ej no a pytałaś się męża o patelenkę?? mnie to po kłótni nosi na seks kłótnia chyba mnie jara
a co Ciebie nie jara ?
Cytat:
pytałam o patelenkę to się uroczo roześmiał i stwierdził ze mu się język zaklinuje w pessarze
kolejny raz stwierdzam, ze podoba mi sie Twoj Tz
Cytat:
a zwrotów jest dużo: możesz siorpać pisiora pogłaskać jednookiego węża wytarmosić pytongsa
chyba trzeba zmienic tytul watku na ciezarne dziewuchy to wielkie zboczuchy

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

Tak czytam o tych Waszych tesciowych, mysle sobie o swojej i stwierdzam, ze w takim razie tylko moj tz ma fajna tesciowa

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 16:08   #144
Dark lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Tak czytam o tych Waszych tesciowych, mysle sobie o swojej i stwierdzam, ze w takim razie tylko moj tz ma fajna tesciowa
Mój też ma fajną i na tej bazie stwierdzam że ci co układali dowcipy o teściowych to niestety ale pomylili płeć tych "prześladowanych". Tam powinno być o synowych i teściowych

kochanie

No i jesteś

Stary 2011-11-29, 16:23   #145
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Dzisiaj mi dziwne brzuch zadrżał przez 2 sekundy... Nie wiem co to było..
Jak dobrze, ze jutro już USG, ale teraz sie tylko zamartwiam czy wszystko jest ok, bo ostatnio znowu mało kopniaków..

Jakie macie koszule do szpitala? Z krótkim rękawem? Takie ze smieszna aplikacja, jakis kotek czy cos? Macie szlafrok ? Czy nie chcecie miec?

A kapcie jakie? Nigdy nie byłam w szpitalu i nie mam pojęcia jak się tam nosi Jeszcze klapki pod prysznic trzeba miec no nie ? A kupię coś na targu :P

Edytowane przez zoskasamoska
Czas edycji: 2011-11-29 o 16:32
Stary 2011-11-29, 16:41   #146
Anabellita
Zadomowienie

Hejka
Byłam dzisiaj 4 godziny na mieście, na lumpkowych łowach.
Jestem padnięta
Kupiłam mojej Asiuni kilka rzeczy i niestety wszystko jest różowe... Nie jestem za tym kolorem, ale nic innego mi się nie podobało
Sobie kupiłam tunikę, pasuje w sam raz na brzuchola

Szukałam też staników do karmienia.
Mierzyłam w Marks&Spencer 75 DD i był akurat (na razie nie kupiłam). Mam jeden o rozmiarze 75 H i też jest dobry.
Fajna rozbieżność w rozmiarach Już zdurniałam, sama nie wiem jaki mam rozmiar

Cytat:
Anabelita za to ciacho to powinnaś po łbie dostać :P Na diecie nie jestem, ale robić mi się nie chce ciacha, ale smaki mam straszne
Pocieszę Cię - mojemu TŻ-owi nie smakuje Więc albo on się nie zna, albo to ciasto wcale nie jest takie dobre.

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 16:50   #147
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
A jakieś fotki to co?

)
jutro zapodam bo juz mi sie dzis nie chce
Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
jaki numer - do lekarza miałam iśc w piątek,dzwonię do niego dzisiaj upewnic sie na którą godzine a on do mnie ,ze jak mi pasuje jutro to fajnie by było.
Więc mam wizytę jutro o 8.45 - już nie mogę się doczekac kiedy zobaczę buzię Bartusia na usg...
to kciuki za wizyte!
Cytat:
Napisane przez Oluska1988 Pokaż wiadomość
Meldujemy sie z Mikołajem Pędzicie jak szalone z tymi postami

Sandra za Amelke zeby szybko przybierała.

nawojka8583 mój tż od pół roku ponad czekał na operacje żylaków powrózka nasiennego kiedyś juz pisałam ze długo sie staraliśmy o dzidzie a jak mu to zdiagnozowali to lekarz dał nam pół roku włąśnie na zajscie w ciąże bo później nie jest juz tak różowo nawet po zabiegu mam nadzieje ze nasz synuś będzie miał rodzeństwo Dziś miał zabieg taki biedny leżał pod tą kroplówa później
oj oj no to kciuki za TZ!
Cytat:
o prosze, jak zorganizowana,zwarta i gotowa
szacun

]
no bo mnie strach obleciał jak czytam ze większość tu juz dawno gotowa i niektóre juz torby pakuja...
Cytat:
Jakie macie koszule do szpitala? Z krótkim rękawem? Takie ze smieszna aplikacja, jakis kotek czy cos? Macie szlafrok ? Czy nie chcecie miec?

A kapcie jakie? Nigdy nie byłam w szpitalu i nie mam pojęcia jak się tam nosi Jeszcze klapki pod prysznic trzeba miec no nie ? A kupię coś na targu :P
ja tez nigdy nie leżałam w szpitalu
koszule z krótkim bo na pewno bedzie gorąco na oddziale z dzidziusiami!
klapki pod prysznic to dla mnie koniecznosc... ja na wszelkie wyjazdy bore wiec i do szpitala koniecznie... no i jakies kapcie do chodzenia po szpitalu

rany jakie te podpaski poporodowe są wielkie!! szok przezylam jak je zobaczylam

a i byłam u okulisty...wszytsko ok i nie ma przeciwwskazan do porodu sn
no i mam atropine zakroplona do oczu i jeszcze troche slepa jestem wiec wybaczcie jak cos zle przeczytalam albo napisałam hehe
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 16:56   #148
bybella
Wtajemniczenie

nieźle od wczoraj naprodukowałyście, nowy watek, szoook
Cytat:
o matko
czy one (tesciowe) koncza jakies specjalne kursy dla wiedzm? no przeciez az sie w czlowieku cos gotuje!
mam nadzieje, że ja będę dobrą teściową dla mojej przyszłej synowej

a ja mam teraz ogromny dylemat, kupować nowy wózek <a kasy wiadomo zawsze mało> czy nie kupować, bo mam możliwość otrzymania wózka roan kortina <mówi wam to coś?> od znajomej, ale to wózek stary jest, bo ona dwie córki już woziła w nim?? jeszcze go nie widziałam, ale nie wiem jak się nastawić psychicznie
Stary 2011-11-29, 17:04   #149
Milla_85
Raczkowanie

Właśnie skończyłam gotować bigosik taką miałam na niego ochotę od tygodnia za mną chodził i wiecie co jak się nastałam przy garnkach żeby go zrobić to teraz wcale nie mam ochoty go jeść a wyszedł naprawdę niezły
Milla_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 17:08   #150
likas
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dark lady Pokaż wiadomość
Mój też ma fajną i na tej bazie stwierdzam że ci co układali dowcipy o teściowych to niestety ale pomylili płeć tych "prześladowanych". Tam powinno być o synowych i teściowych
dobrze gada dać jej soku

Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość

a ja mam teraz ogromny dylemat, kupować nowy wózek <a kasy wiadomo zawsze mało> czy nie kupować, bo mam możliwość otrzymania wózka roan kortina <mówi wam to coś?> od znajomej, ale to wózek stary jest, bo ona dwie córki już woziła w nim?? jeszcze go nie widziałam, ale nie wiem jak się nastawić psychicznie
Roan kortina był super modny jak rodziłam Aliś wtedy to byl wypas. Co do wózków używanych ja się uwypuklałam w klubie - jak chcesz zobacz. Generalnie jako pierwszy jestem za używanym a jak maluch dobrze siedzi wypas, super spacerówka . Szkoda kasy na 7-8 miesięcy
likas jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości