![]() |
#121 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ostrowieckie Pogaduszki Ślubne - część IX
barabarella - wielkie dzięki. No właśnie ja tak nasze robiłam. Dałam co miałam oni stopili, wzięli 300 zł i obrączki są. A co zostało zabrałam dla brata
![]()
![]() |
#122 |
Wtajemniczenie
|
My też robiliśmy obrączki ze swojego złota. Dostaliśmy starą obrączkę od teściów i do tego był mój złoty pierścionek z komunii. Jak dobrze pamiętam, to dopłacaliśmy coś ok. 400zł robiliśmy to w Kielcach w pracowni Topaz.
Razem od 14.02.2006 Mąż i żona 26.09.2009 Mama Aniołków [*]14.02.2010[*]15.01.2011 Maja jest już z nami ![]() 08.04.2012 Edytowane przez michel82 Czas edycji: 2012-01-20 o 11:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Raczkowanie
|
Kurczę...ale was to tanio powychodziło, tylko 300 zł dopłaty???
My mieliśmy swoje złoto, zostało nam go sporo - odliczyli nam od ceny, ale do zapłaty napewno by nie było 300 zł.... Aż tak poszła robocizna w górę od czasu, kiedy to wy robiłyscie obrączki, czy w Ostrowcu mają takie ceny??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Raczkowanie
|
Nie jest to możliwe, żeby robocizna aż tak poszła w górę, bo my te obrączki robiliśmy we wrześniu, czyli nie tak dawno temu. Nie rozumiem czemu Wam tak dużo policzyli - może za kamień.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Raczkowanie
|
No to ładnie....najprawdopodobn iej takie ceny są w Ostrowcu. Za kamień 102 zł., więc nawet odejmując cenę kamienia, nigdy w życiu nie wyjdzie mi 300 zł....
Nie orientujecie się dziewczyny ile za gram robocizny wam liczyli w Kielcach??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Wtajemniczenie
|
Powiem szczerze, że nie wiem, nie pytaliśmy o to
![]() |
#127 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Może po prostu w Ostrowcu działa prawo monopolisty - wiedzą, że tylko oni potrafią zrobić coś takiego, więc windują ceny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Raczkowanie
|
W takim razie: na 100 % tak jest.
Barabarella możesz podac namiary na tą pracownię co wy robiliście obrączki??? Może byc na priv. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Wtajemniczenie
|
Topaz Kielce ul. Staszica wejście od strony Silnicy
![]() |
#130 |
Raczkowanie
|
Dzięki za namiary dziewczyny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Troche podczytuje Wasz wątek. Ja co prawda jeszcze nie organizuje ślub, choć pewnie powoli będę o tym myśleć. Piszę tu bo dziś rozmwaiałam z koleżnaką która planuje wesele na rok 2013 i trochę sie przeraziłam. Wyliczyła że ta uroczystość będzie ja kosztować ok 60 tyś. Jest z innej częsci Polski, ale nie żadnego wielkiego miasta. Wesele na 150 os i bez żadnych szlaństw. Dlatego chiałam was zapytac ile mniej wiecej kosztują wasze wesela ? Jak ceny kształtują sie w Ostrowcu ? Ile kosztuje sala od osoby ? Orkiestra ? Kamerzysta, fotograf ? Wiem że ceny są rózne w przypadku wyżej wymienionchy i co rok idą trcohę w górę.
![]() |
#132 |
Raczkowanie
|
Ja powiem szczerze, że dawno liczyłam przybliżoną cenę wesela, ale zawsze odkładałam to "na później", bo koszta nie są małe.
Dokładniej mogę napisac jak wyliczę - a niebawem muszę to uczynic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Wtajemniczenie
|
Sala w lokalu - 150zł/osobę (1 dzień), orkiestra 2500-4500, fotograf 1500-2500, kamerzysta 1800 - 2500 do tego suknia, wódka, samochód, dekoracja kościoła, kościół
![]() |
#134 |
Zadomowienie
|
koszt sali bywa większy, zależy od lokalu. Do 180 nawet.
![]() |
#135 |
Raczkowanie
|
60 tysięcy to chyba lekka przesada. Ja liczyłam, że u nas pójdzie gdzieś połowa tych kosztów.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Zadomowienie
|
Dzięki za odp
![]() Wiem że koszty sali zależą od danego lokalu. Chciała bym włąścnie wiedziec które lokale śa te droższe, a które trochę tańsze. Ciekawią mnie ceny w Redzie, Pałacyku, Magnacie, Panoramie i innych. Który Wy lokal wybieracie/wybrałayscie na swoje wesele? ( wiem że pewnie pisałyście wcześniej przegladałam ten wątek i kilka poprzednich, ale troche pobieznie). Czym się kierowałyście przy wyborze ? A ile sie dopłaca za poprawiny ? W ogóle robicie poprawiny ? Barabarella mi też 6o tys wydało się straszną kwotą, a na ile ty osób robisz wesele. Podzielisz sie jakimiś szczególami ? Będę bardzo wdzieczna ![]()
![]() |
#137 |
Raczkowanie
|
My mamy wesele w Novum, wesele na 100 osób z poprawinami.
Czym się kierowaliśmy??? Chyba wszystkim po trochu. Jedzeniem, wyglądem, ceną...itp.... U nas był również brany pod uwagę Magnat - tyle, ze zrezygnowaliśmy ze względów wielkościowych, gdyż w Magnacie są organizowane imprezy na 400 osób, więc nasze 100 do takiej sali to trochę za mało. Poza tym sala fajna, duża, przestronna i co mi się podoba: można sobie wybrac okrągłe stoły ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Zadomowienie
|
Aga a jeśli moge spytać, to ile płacice za talerzyk i kiedy jest wasz ślub ? W Novum będę w maju na komunii to zobacze jak wygląda od środka i jakie jeste jedzenie
![]()
![]() |
#139 |
Raczkowanie
|
Angellka 160-165 zł od osoby.
Powiem szczerze, że różne opinie słyszałam na temat jedzenia w Novum, zresztą i tu był ten temat poruszany... Te co słyszałam to same negatywy....później dziewczyny zdawały relacje, były zadowolone, więc póki się sama nie przekonam to nie będę wiedziec. Mnie się sala w Novum bardzo podoba w środku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Zadomowienie
|
Aga czy to cena już z poprawinami ? Jeśli tak to nie jest tak dużo
![]() Co do opinni to rzecz subiektwyna, żaden lokal nie będzie miał 100 % pozytywnych ocen. Jednym cos się podoba, a innym nie ![]() ![]() Pisałaś że oglądałaś też maganat, czy tam cena też jest podobna ? A ślubujesz w 2012 czy 2013 ?
![]() |
#141 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Lokum jak dla mnie ładne - najbardziej mi się podobała pod względem wyglądu. A co do jedzenia, to wszędzie słyszałam różne opinie. I o Novum, i o Magnacie...zresztą jak sama napisałaś, ile osób, tyle opini. Zobaczymy po...wtedy powiem jak było. Miejsce na grilla w Novum jest. Można zrobic tam właśnie poprawiny - tyle, że jeśli się decyduje na poprawiny na zewnątrz w miejscu grilla, to nie ma już nic na sali - więc trochę ryzykowne, bo z naszą pogodą to nawet w lato nic nie wiadomo. Można natomiast na poprawiny zamówic danie z grilla...wtedy poprawiny są na sali, a danie podają z grilla. Ślubuję w 2012. W Magnacie cena była podobna, albo 150, albo 160 zł/os. + poprawiny 50 albo 60zł/os. Jakos tak, nie pamiętam już dokładnie, bo zjeździlismy wszystkie sale, więc już miałam mętlik w głowie z cenami, ofertą itp...napewno mam jeszcze te wszystkie ceny spisane, więc jak mi sie nasuną, mogę napisac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam pytanie.
Gdzie kupowałyście / kupujecie wódkę na wesele??? Ja mam możliwośc w Selgrosie / Makro z tym, że póki co nie ma dobrych promocji....była przed świętami, ale nie zdążyliśmy kupic. Mamy też mozliwośc kupienia w Grupie Żywiec. Jest to jakaś różnica, gdzie pewniejszy itd...czy to to samo ??? Jeśli miałoby się okazac, że zaoszczędzimy 1 zł. na butelce, a ma się okazac jakiś chrzczony to nie ma sensu. Napiszcie, jeśli coś wam wiadomo, szczególnie o Grupie Żywiec. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Wtajemniczenie
|
Ja kupowałam w hurtowni w Kielcach
![]()
![]() |
#144 |
Raczkowanie
|
Rodzyneq w jakiejś typowo alkoholowej czy Makro ???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Wtajemniczenie
|
typowo alkoholowej na Kolberga
![]() |
#146 |
Zadomowienie
|
Aga, to obydwie mamy wesele w Novum. Też się tam zdeydowałam, bo bardzo podobała mi się sala i okolica. U nas będzie jakieś 150 osób. Magnat tez mi się podobał, ale za duży i jeszcze Panorama jest fajna, ale mało miesjca do tańca chyba trochę. Co do jedzenia w Novum przyszła teściowa była na sylwestrze i podobno jedzenie było niedobre, więc mamy ich zamiar ostro do muru przyprzeć, żeby się przyłożyli bo jak nie
![]()
![]() |
#147 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Napisz coś więcej, jeśli chodzi o Sylwestra....skoro przyszła teściowa tam bawiła, to masz świeże info. A jeśli chodzi o wygląd sali, okolice, to mnie właśnie to najbardziej podeszło...no ale to jedzenie spędza mi sen z powiek. Odezwij się na priv. Kroofka kupowałaś już alkohol??? Gdzie ??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Przyczajenie
|
Czesc dziewczyny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
My mamy kamerzystę z Kielc. A nagrania pana Kowalskiego widziałam, film z wesela znajomego, powiem, że nawet fajnie nakręcony był ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:35.