METAMORFOZY POKOI - opinie, porady, inspiracje - część II - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Dom, mieszkanie, nieruchomości

Notka

Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-08-27, 13:27   #121
shirubya
Raczkowanie

Dot.: METAMORFOZY POKOI - opinie, porady, inspiracje - część II

Haha kotu pewnie też takie wazony by się spodobały Chyba bym je musiała przymocować na stałe. No coś może postawię, w sumie pod parapetem mam teraz kanapę to się chyba tak szybko nie zbiją -.-'. O biurku myślałam, może tak zrobię. Jak wprowadzę jakieś zmiany to załączę zdjęcia.
shirubya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-27, 22:24   #122
atilav
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez shirubya Pokaż wiadomość
Witam wszystkich!
Zwracam sie z prośbą o pomoc w doborze koloru ścian, jak również rozmieszczenia mebli/dodatków w pokoju dziennym, który również jest sypialnią. Obecny układ widać na zdjęciach i na prowizorycznym planie w pantcie:P Nie pamiętam jaki jest dokładny metraż, ale załączam zdjęcia pokoju z dwóch stron oraz plan pomieszczenia. Dodałam też planowane zmiany w rozmieszczeniu mebli w pokoju. Zamierzam wstawić regał dzialowy expedit biały o wymiarach 1,45x1,45. Zastanawiałam się nad tym większym (1,85x1,85) ale on chyba jest za duży do pokoju. Chciałam nim troche odgrodzić kącik komputerowy mojego chłopaka. Na pewno też biurko chlopaka będzie wymienione na pasujące, ale na to potrzebne będą dodatkowe fundusze. Ogólnie pokój ma być urządzony w duchu pop art, kocham kolory ale nie chcę z nimi też przesadzić. Białe ściany wydają mi sie za nudne, zwłaszcza, że większość mebli też jest biała. Chciałam żeby był taki trochę komiksowy, stąd też użyte kolory: czerwony, żółty, niebieski, biały, czarny. Prosze o jakieś sugestie oraz z góry dziękuję.
Przepraszam za OT, ale gdzie kupiłaś fotel, który jest przy biurku?

atilav jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-28, 09:54   #123
shirubya
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez atilav Pokaż wiadomość
Przepraszam za OT, ale gdzie kupiłaś fotel, który jest przy biurku?
jysk, jest bardzo wygodny, ten czerwony to nie bardzo
shirubya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-28, 13:09   #124
atilav
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez shirubya Pokaż wiadomość
jysk, jest bardzo wygodny, ten czerwony to nie bardzo
Dziękuję za odpowiedź

Edytowane przez atilav
Czas edycji: 2012-08-28 o 13:11
atilav jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-28, 19:03   #125
usmiechnieta93
Przyczajenie

tez bardzo podoba mi się ten fotel aż się im ponownie przyjrzę dogłębniej w jisku chyba

Edytowane przez usmiechnieta93
Czas edycji: 2012-09-15 o 18:23
usmiechnieta93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-30, 13:00   #126
ulubione
Raczkowanie

Ale panele można niedrogo (samemu) wymienić na np. deskę warstwową i to już bardzo zmieni klimat pokoju. Nie ma sensu się męczyć z podłogą, której nieznosisz
ulubione jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-30, 13:33   #127
adrijah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ulubione Pokaż wiadomość
Ale panele można niedrogo (samemu) wymienić na np. deskę warstwową i to już bardzo zmieni klimat pokoju. Nie ma sensu się męczyć z podłogą, której nieznosisz
ale tu chodzi o panele na ścianach

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-08-30, 21:54   #128
Elfia4
DOMator

Cytat:
Napisane przez usmiechnieta93 Pokaż wiadomość
Witam ) mam dość duży pokój ( ok 20 m2 z dwoma wnękami ) i nie bardzo sobie radzę z jego wyglądem ;/ wszystko by było ok gdyby nie to, że oprócz dwóch malych ścian i sufitu jest on w panelach, których nienawidze jak był robiony to bylam za mala żeby się postawic itp ;p oraz to jest poddasze więc jedna ściana jest do polowy pochyła i na środku prawie stoi kolumna ...

czy byłybyście w stanie pomoc mi jakoś ogarnąć ten pokój i poradzic co zrobić w sprawie mebli i dekoracji ktorych u mnie braktroche z powodu paneli

załączam plan pokoju ,a jak bd chcialy dodam też zdj ostatnio myslałam nad zlikwidowaniem jednej z wnęk na rzecz zrobienia z niej szafy (ala taka mini "garderoba" ) co sądzicie ?? ;> juz nie mogę patrzeć na brązowy kolor moich ścian, podłogi i mebli ((
Garderoba to dobry pomysł.
Wrzuć zdjęcie ściany z tymi panelami. Parę osób zerknie i może znajdziemy sposób na przemalowanie czy zneutralizowanie tych paneli.
Mogę się póki co domyślać jak to przytłacza pokój.
Elfia4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-30, 22:19   #129
dirt
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez usmiechnieta93 Pokaż wiadomość
Witam ) mam dość duży pokój ( ok 20 m2 z dwoma wnękami ) i nie bardzo sobie radzę z jego wyglądem ;/ wszystko by było ok gdyby nie to, że oprócz dwóch malych ścian i sufitu jest on w panelach, których nienawidze jak był robiony to bylam za mala żeby się postawic itp ;p oraz to jest poddasze więc jedna ściana jest do polowy pochyła i na środku prawie stoi kolumna ...

czy byłybyście w stanie pomoc mi jakoś ogarnąć ten pokój i poradzic co zrobić w sprawie mebli i dekoracji ktorych u mnie braktroche z powodu paneli

załączam plan pokoju ,a jak bd chcialy dodam też zdj ostatnio myslałam nad zlikwidowaniem jednej z wnęk na rzecz zrobienia z niej szafy (ala taka mini "garderoba" ) co sądzicie ?? ;> juz nie mogę patrzeć na brązowy kolor moich ścian, podłogi i mebli ((
konieczniecznie wrzuc zdjecia - bedzie łatwiej cos wymyslić.
jesli chodzi o drewniana boazerie na ścianach pierwszym moim pomysłem było przemalowanie jej na biało z przetarciami i urządzenie całego wnętrza w stylu shabby chic.
w załacznikach inspiracje - trochę niestety z łazienek ale i tak ładnie pokazuja jak mozna użyc takiej białej boazerii.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 68719936820ZFzEa4IBc.jpg (27,2 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg blogik.jpg (25,3 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg blogik3.jpg (37,7 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg distressed-wood-reclaimed-rescue-slats-planks-attic-decor-bed-idea-refurbished-project-craft-res.jpg (26,3 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg shabby-chic.jpg (35,0 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg shabby-chic-guest-bedroom-with-wood-planks.jpg (68,4 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg shabby-chic-hallway-white-wood-natural.jpg (37,5 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg shabbychictongueandgroove20121_large.jpg (35,9 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ts-carpet-1.jpg (19,5 KB, 17 załadowań)
Stary 2012-08-30, 22:44   #130
dirt
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pastelowy_usmiech Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam dosyć duży pokój- pewnie większość z Was za to mi go zazdrości, ale jako że ja jestem dziwna i lubię malutkie pokoje. Ciągle nie czuję się w nim przytulnie, mam wrażenie, że czegoś w nim brakuje, sama nie wiem Chciałabym żeby był bardziej przytulny, marzycielski, bezstroski... może jakiś bajkowy akcent? Na razie nie mam funduszy i zależy mi na jakiś drobnostkach, ale możecie podać też jakieś droższe propozycje do rozpatrzenia w przyszłości, jak wykorzystać tyle miejsca...
Na zdjęciu łóżko rozłożone, czyli miejsca jest jeszcze troszkę więcej.
na początek proponowałabym baldachim, taki prosty biały na kółku.
znajdziesz takie na allegro za 20 zł.
po powieszeniu nad łózkiem powinno dzięki materiałowi zyskać nieco przytulności. przestawiłabym je również w inne miejsce przemalowała sciany i powoli zaczęła zmieniać meble. dużo przytulności w pokoju dodadzą też kolorowe poduchy, lampki, swieczniki.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 53d59dd9a814717b0abbdacc3cc76dc5.jpg (31,9 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 78v-moskitiera-dekoracyjna-baldachim-nad-lozko-c.jpg (31,8 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg c214a49d58ed145a.jpg (39,4 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 464_b.jpg (46,3 KB, 10 załadowań)
Stary 2012-08-31, 11:24   #131
_chocolate
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pastelowy_usmiech Pokaż wiadomość
Dziękuję za propozycję
Faktycznie, trzeba te ściany zapełnić, to wydaje się najłatwiejsze. Podoba Wam się to:
1)
http://www.allposters.pl/-sp/Relucta...y_i426320_.htm
2)
http://www.allposters.pl/-sp/Marilyn..._i5093541_.htm
3)
http://www.allposters.pl/-sp/Red-Ros...y_i857535_.htm ?
Naturalnie nie wszystkie trzy naraz

Na dole fotomontażyk

Ja bym bardziej widziała coś takiego:

http://www.allposters.pl/-sp/Molo-na..._i2548966_.htm

http://www.allposters.pl/-sp/Beach-J..._i7393853_.htm

Bardzo podobają mi się rady Elfia4.
Możesz urządzić pokój na biało-niebiesko i stworzyć taką grecką inspirację, czyli dołożyć białych dodatków, jasny dywan. Trzeba by coś zrobić z biurkiem, żeby nie było tak, że każdy mebel jest w innym kolorze. Może wynieść też tą szklaną witrynę.

Edytowane przez _chocolate
Czas edycji: 2012-08-31 o 11:26
_chocolate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-31, 12:34   #132
agulaaabar
Zakorzenienie

To znów ja najwieksza niezdecydowana

Mąż kazal mi wszystko 5 razy przemyśleć zanim znowu zacznę cos malować..no więc mysle i przychodzę po poradę

Co do mojej nieszczęsnej sypialni... niestety meble póki co zostaja takie jakie są, folia imitująca lustro odpada - naczytałam się o jej naklejaniu
Kusi mnie na połączenie wanilii ze śliwką..
Powiedzcie mi, czy coś takiego jak w załączniku w kącie z łózeczkiem tylko w kolorach fiolet/róż lub np fiolet/brąz to byłoby za dużo?

- Plus to na parapet chce postawić kilka kwiatów typowo zimowych niekwitnących w jasnych doniczkach
+ ew. fioletowy flakon itp.
- Na ścianie na przeciwko łóżka kilka fioletowych ramek ze zdjęciami, nad naszym łózkiem fioletowy obraz lub czarno-białe płótno ze zdjęciem,
- kilka poduszek jasnych i fioletowych.
- no i okno.. potrzebuje firanki która nada sypialni przytulności, jednoczesnie musi byc na całe okno - wscibscy sąsiedzi z naprzeciwka - więc pojedyncze zasłony odpadają.. myslałam nad zwykłą firanką do parapetu.. bez żadnych wzorów itd.

- A no i lampa na sufit : http://www.ikea.com/de/de/catalog/products/30148566/
lub cos w tym stylu:
http://www.skleplampy.pl/?p=9648.

Doradźcie

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-31, 12:35   #133
agulaaabar
Zakorzenienie

zapomnialam o załączniku
chodzi o te pasy z grochami oczywiście
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg baby-nursery-49.jpg (24,8 KB, 192 załadowań)

Czas na zmiany !
Stary 2012-09-04, 18:17   #134
usmiechnieta93
Przyczajenie

nieaktualne

Edytowane przez usmiechnieta93
Czas edycji: 2012-09-10 o 09:59
usmiechnieta93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-05, 14:53   #135
Cindy28
Lux Mundi

To i ja poproszę o poradę
Problem mam - z meblami do pokoju Wszystko byłoby ok, ale mieszkanie jest w poniemieckiej kamienicy [kto kiedyś mieszkał, tudzież posiada, ten wie z czym to się je ] i ciężko cokolwiek dopasować.
Myślę, że największą trudnością jest to, że na 4 ściany mam troje drzwi od korytarza, do następnego pokoju i balkonowe
Proszę nie sugerować się tym, co obecnie stoi w pokoju - jest on na czas obecnego remontu [z uwagi na brak strychu] przechowalnią różnych rzeczy
Prezentuję vsio na poniższych zdjęciach
Aaa - meble będą robione na wymiar mam fajnego magika w tej kwestii, który zrobi, jak będę chciała - muszę tylko wiedzieć CO.
Podstawa, to szeroko pojęty minimalizm - tak, żebym zmieściła się ze wszystkim, ale żeby też nie zagracać pokoju.
Cały czas zastanawiam się nad antresolą [mogę sobie na to pozwolić - mieszkanie ma 3,20 m] - wchodzi w grę jedynie ściana, na której jest wieszak.
Z uwagi na to, że rolety są zielone, w takim kolorze będą ewentualne dodatki. Ściany maznę albo na ciepły [tym razem - jednolity] róż, tudzież ciepły fiolet, w odcieniu bzu.
Jakieś pomysły? Będę wdzięczna za wszelkie koncepcje
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 05092012370.jpg (129,6 KB, 122 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 05092012371.jpg (125,2 KB, 103 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 05092012372.jpg (91,4 KB, 80 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 05092012373.jpg (93,1 KB, 78 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 05092012374.jpg (86,4 KB, 73 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 05092012375.jpg (104,7 KB, 74 załadowań)
Stary 2012-09-05, 16:42   #136
cynthiaaaa
Raczkowanie

Pisałam już na wątku dot koloru ścian ale nikt nie odpisał, więc próbuję tutaj
hej,
niedawno malowałam pokój na kolor Zielona herbata Śnieżki, jedną ścianę chciałam inną i padło na brąz. Okazało się że brąz wyszedł okropnie, w związku z tym mam w planie przemalowanie ścianę. Jak myślicie jaki kolor ładnie wyglądałby z taką zielenią? myślę raczej o jasnych barwach, jednak biały odpada, bo na tej ścianie mam białe łóżko. Może jasny szary? Proszę o pomoc
Stary 2012-09-05, 17:50   #137
beatiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynthiaaaa Pokaż wiadomość
Pisałam już na wątku dot koloru ścian ale nikt nie odpisał, więc próbuję tutaj
hej,
niedawno malowałam pokój na kolor Zielona herbata Śnieżki, jedną ścianę chciałam inną i padło na brąz. Okazało się że brąz wyszedł okropnie, w związku z tym mam w planie przemalowanie ścianę. Jak myślicie jaki kolor ładnie wyglądałby z taką zielenią? myślę raczej o jasnych barwach, jednak biały odpada, bo na tej ścianie mam białe łóżko. Może jasny szary? Proszę o pomoc
i jak ta herbata? też się nad nią z TŻtem zastanawialismy, wlaśnie do szarego, ale ciemnego. Myslę, że i z jasnym będzie fajnie wyglądać lub z beżem
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu.

Narysuj mi coś

23/6
beatiska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-05, 18:20   #138
cynthiaaaa
Raczkowanie

zakochana jestem w tym kolorze bardzo ładnie wyszedł, ślicznie wygląda z bielą, ale chyba postawię na szary
Stary 2012-09-05, 18:29   #139
beatiska
Zakorzenienie

nawet tak nie mów, bo zaczne żalowac
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu.

Narysuj mi coś

23/6

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-06, 08:12   #140
sunshineblue
Raczkowanie

agulaaabar - nie decyduj się na te lampy! Chyba, że zmienisz tam żarówki na mocne, o ile jest to możliwe. Widziałam - dają strasznie mało światła... Przynajmniej według mnie, albo po prostu była tam zamontowana kiepska żarówka na wystawce
A macie pomysł - dodam, że sprawdzony oczywiście - jak czyścić sciany? Bo po niektórych wynalazkach z internetu zostały świecące plamy :|
Ja do swojej zieleni jedną ścianę pomalowałam na taki popielaty beż. Taki troche lekko szary
Szukam takiej dużej naklejki z dmuchawcem - zielonej - na tą szarawą ścianę. Macie jakieś dobre sklepy?
Chociaż nie wiem czy to jest dobry pomysł - po ostatnich naklejkach na ściane zostały mi ciemniejsze plamy :{
sunshineblue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-06, 21:18   #141
sunshain
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sunshineblue Pokaż wiadomość
agulaaabar - nie decyduj się na te lampy! Chyba, że zmienisz tam żarówki na mocne, o ile jest to możliwe. Widziałam - dają strasznie mało światła... Przynajmniej według mnie, albo po prostu była tam zamontowana kiepska żarówka na wystawce
A macie pomysł - dodam, że sprawdzony oczywiście - jak czyścić sciany? Bo po niektórych wynalazkach z internetu zostały świecące plamy :|
Ja do swojej zieleni jedną ścianę pomalowałam na taki popielaty beż. Taki troche lekko szary
Szukam takiej dużej naklejki z dmuchawcem - zielonej - na tą szarawą ścianę. Macie jakieś dobre sklepy?
Chociaż nie wiem czy to jest dobry pomysł - po ostatnich naklejkach na ściane zostały mi ciemniejsze plamy :{

ja zawsze maluje duluxem i jak się przydarzy niespodzianka to szczotka z mydłem i szoruję .... nigdy też nie ma po tym śladu (doczyściłam plamę po skoku z czarnej porzeczki)

teraz w sierpniu skończyłam remoncik i tez wybrałam dulux:
- kuchnia i przedpokój to masala chai
- mały pokój/sypialnia to pustynny szlak
- duży pokój to stepy bengalu

.... a przy okazji pozbyłam się zasłon i firanek (miałam z tafty kreszowanej z haftem i bez więc nie były problematyczne) zostały tylko poziome żaluzje w oknach
sunshain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-07, 06:42   #142
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
chciałam je do sypialni a tam w sumie nie potrzebuje mocnego swiatła. Muszę iść oglądnąc u siostry ile daje światła bo ma tą papierową kule
Dzięki za rade

Czas na zmiany !
Stary 2012-09-07, 09:11   #143
sunshineblue
Raczkowanie

Nie ma sprawy A co dziewczynki myślicie o tych papierowych-pergaminowych (?) lampach z ikei? Szybko się drą?
Zastanawia mnie cena - leroy merlin taka lampa to koszt około 100 zł natomiast ikea to tak 50 zł. Czy wiecie jaka jest miedzy nimi różnica?
I czy warto kupować coś takiego
sunshineblue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-07, 19:59   #144
dirt
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie ma sprawy A co dziewczynki myślicie o tych papierowych-pergaminowych (?) lampach z ikei? Szybko się drą?
Zastanawia mnie cena - leroy merlin taka lampa to koszt około 100 zł natomiast ikea to tak 50 zł. Czy wiecie jaka jest miedzy nimi różnica?
I czy warto kupować coś takiego
nie raczej nie. chyba że konkretnie w taka wpadniesz.
mam taka papierowa lampe z Ikei Dudero - wytrzymala ponad rok, do momentu az mój facet tak konkretnie o nią nie zahaczył kiedy zaliczył mały upadek te wiszace kule z papieru tez sie nie niszcza.
Stary 2012-09-08, 09:42   #145
_chocolate
Zakorzenienie

Ja miałam taką wiszącą kulę z IKEI. Takie lampy wbrew pozorom się nie drą, nie niszczą, jednak światło z takiej lampy jest dość słabe (przez to, że żarówka jest po prostu dość szczelnie zasłonięta przez ten klosz). Jeśli jednak chcesz ją bardziej do celów dekoracyjnych, to na pewno się sprawdzi.

Edytowane przez _chocolate
Czas edycji: 2012-09-08 o 09:46
_chocolate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-08, 15:42   #146
beatiska
Zakorzenienie

ja również moge powiedziec, że te lampki z Ikei są ok Jest jeden minus. Trudno je wytrzć sucha szmatka i po długim czasie żółkna, czego nie widać jak jest rozłożona, ale jak si,e zloży widać, ze jest zółta 9składalam, ko na czas przeprowadzki, wiec tylko wtedy mi to przeszkadzało) Miałam 3 różne lampki z papieru.

Jedną taka najbardziej chyba znaną, stojaca coś ok 50 zł. Juz mam kilka lat.

Druga taki prostopadłościan, żółtawy, nie bialy, coś za ok 150 zł I tez jest ok. Tutaj zrobila nam se jedna dziura na rogu, na stelażu, ale te lampki sa takie marszczone, że tego nie widac.

I teraz kupilismy jedną tą taka za 200 zl, co zza sofy wystaje, taka stojąca, ale jakby na wędce Na razie jest ok ale ma tylko 2 miesiące

Narysuj mi coś

23/6
Stary 2012-09-12, 18:36   #147
merr
Przyczajenie

Witajcie!
Mam wielki problem z dobraniem zasłon do mieszkanka. To mała kawalerka, a naprzeciwko jest wielki wierzowiec, więc zalezy mi na tym, żeby nic nie prześwitywało. Lubię odważne połączenia kolorów.
Bylabym wdzięczna za pomoc
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG20120223_005.jpg (79,7 KB, 316 załadowań)
merr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-12, 19:49   #148
dirt
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez merr Pokaż wiadomość
Witajcie!
Mam wielki problem z dobraniem zasłon do mieszkanka. To mała kawalerka, a naprzeciwko jest wielki wierzowiec, więc zalezy mi na tym, żeby nic nie prześwitywało. Lubię odważne połączenia kolorów.
Bylabym wdzięczna za pomoc
ciemny fiolet, ciemny granat,

z delikatniejszych wersji: kawowy, ewentualnie ciepły brąz.

jednak chyba najfajniej wg mnie wyglądałyby ciemno śliwkowe zasłony z satyny.
Stary 2012-09-17, 20:33   #149
Figlak
Zadomowienie

hej

Chciałabym poprosić o rade, w związku z wyborem koloru ścian do pokoju.
Pokój jest niewielki, jakieś 10-11 m^2, będziemy mieszkać tam razem z chłopakiem. W pokoju z mebli jest biurko w jasnym kolorze, meblościanka raczej starszego typu, kolor to ciemny brąz, będzie też mały stolik również ciemny brąz. Jest duże okno, pokój jest jasny, rolety są kremowe. Mam dodatki dekoracyjne w kolorze ciemnego różu. Lampa biało szara. Narzuta na łóżko to brązowo kremowa zebra. Donice na kwiaty różowe.
Pokój póki co jest biały, jednak chciałabym jakoś zmienić kolor ścian. Domyślam się, ze przy takiej małej powierzchni w gre wchodzą jedynie jasne kolory. Może połączenie dwóch? Myślałam nad niebieskim, oboje lubimy. Chcemy kolory które będą pasowały do obecnych dodatków. Pasowałby brudny błękit z szarościami lub czymś kremowym?

Pozdrawiam
Figlak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-03, 19:22   #150
katia1981
Przyczajenie

Dziewczyny pomózcie, czytam wątek i widzę, że macie pojęcie o aranżacji. Kupiłam mieszkanie 56 m spłukałam sie okrutnie (stac mnie było na jakieś 45), ale pomyślałam może już na zawsze;-) i nie stać mnie aktualnie na aranżacje (koszt 50 zł od m), Czy mogłybyście zerknąc i jakoś wykroić mi garderobę? Dodam, że z kuchni robie pokój a w dużym pokoju dojdzie aneks. Korytarz jest duży i jakoś może by się dało z tą garderobą. Za wszelkie pomysły będę wdzięczna.
Załączone pliki
Rodzaj pliku: pdf projekt.pdf (96,5 KB, 64 załadowań)
katia1981 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości