![]() |
#121 |
Zadomowienie
|
Dot.: Psychologia i psycholodzy
Fajne nazwy dla kolejnych lat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Pamiętam sytuację z ćwiczeń z emocji i motywacji. Nikt nic nie przeczytał ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Zadomowienie
|
Ja też pamiętam...nazwiska...dzi esiątki nazwisk...Co to jest afiliacja według Tego, tej, tamtego, jeszcze innego, tego pana, tamtej pani...
![]() Aaaaaaaaa !! I to nam dali na 1 rok studiów...Nie dziwne że po 1 semestrze chciałam wracać do domu i stwierdziłam, że studia nie są dla mnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() dziś w indeksie pierwsza 5 w tym semestrze z angielskiego profilowanego. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
Oj nie... nazwiska i daty to moje przeklenstwo....
Na ostatnim egzaminie musialam cytowac japonskich autorow, a to juz w ogole heca byla ![]() W dalszym ciagu mecze sie nad critical review.... Cos slabo u mnie z natchnieniem.
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
Pixies,
Gratulacje 5 ![]() Wenedka, Powodzenia,oby Cie natchnelo ![]() Ja wymeczylam 4 strony jutro na angielski,esej na socjologie i przeczytalam rozdzial na psychologie. Skombinowalam tez walizko/plecak na kolkach na ksiazki-strasznie ciezkie sa ![]() Edytowane przez CzarnyElf Czas edycji: 2012-01-20 o 05:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Zadomowienie
|
A ja wałkuję wciąż "Terapię poznawczo behawioralną zaburzeń odżywiania". Coraz bardziej podoba mi się ten rodzaj terapii. Macie jakiś swoich faworytów w tym temacie ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
No niestety kupno ksiazek to obowiazek bo nie ma czegos takiego jak kserowanie.Place z wlasnej kieszeni.Jest opcja kupienia ksiazek uzywanych i wychodzi troche taniej.Pod koniec semestru jest mozliosc sprzedania ksiazek do ksiegarni,no ale nie zwraca to sie.W poprzenim semestrze kupilam ksiazki za jakies $300 a zwrotu z ksiegarni dostalam $77,wiec tak to mniej wiecej wyglada.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie bardzo interesuje DBT, tym bardziej gdy pacjentki mówią, że rzeczywiście im ona pomaga, chociaż DBT wszystkiego nie załatwia, jeśli o BPD chodzi. W ogóle zaburzenia typu borderline mnie fascynują. Jak mnie wkurzają telefony z psychiatryka 2 godziny przed rozpoczęciem zmiany z propozycją pracy... ![]() ---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ---------- Cytat:
Ja kupuję tylko te, których nie udaje mi się wypożyczyć z bliblioteki uniwersyteckiej, a dość rzadko to się zdarza.
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 | ||
Zakorzenienie
|
Tak,zaburzenia tego typu sa ciekawe
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- Dziewczyny a w jakich miejscach pracy/specjalnosciach sie na bank nie widzicie? Ja raczej nie widze sie jako pracownik: -hospicjum(przpracowalam w hospicjum 2 lata i praca ta wyssala ze mnie energie,nie wyobrazam sobie pomagac ludziom smiertelnie chorym,podziwiam osoby ktore sie tym profesjonalnie zajmuja -praca z malymi dziecmi(nie fascynuje mnie,trudniej jest kierowac/kontrolowac male dzieci niz mlodziez/doroslych moim zdaniem).Mialam kiedys 20 minutowa probe w pracy z maluszkami i wrocilam wypompowana z energii.Bylam wdzieczna ze do mnie nie zadzwonili ![]() -wszystko co zwiazane z psychologia w biznesie -raczej tez nie ciagnie mnie do przeprowadzania szkolen A u Was jak jest? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() mialam dzis pierwszy egzamin w sesji. tak, w sobotę. ![]() jeżeli o mnie chodzi to nie widze siebie : w szkołach/przedszkolach - nie przepadam za dziecmi, młodziez bym po kątach chyba porozstawiała. ![]() w biznesie - ot, nie kręci mnie to. najszczęsliwsza będę : w sądownictwie, więziennictwie. potem w szpitalu psychiatrycznym we własnym gabinecie prowadząc terapię. ![]() ewentualnie jakieś szkolenia, doradztwo, ale to dodatkowo, bo na full time to nie. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
U nas jest tak samo z kserówkami. Zresztą, nie ma w sumie takiej potrzeby.
Ja nie widzę siebie w pracy z małymi dziećmi, w biznesie, szkoleniach itp. Pracowałam przez pół roku z dziećmi z zespołem Aspergera, ale były to już dzieci w wieku 8-12 lat, więc podrośnięte ![]() Najbardziej chciałabym pracować w szpitalu psychiatrycznym o podobnej strukturze, jak mój. Chciałabym też zobaczyć jak wygląda praca z nastolatkami. ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- W końcu skończyłam tę recenzję- nienawidzę ich pisać. A teraz randka z pracą :P
Edytowane przez wenedka Czas edycji: 2012-01-21 o 13:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Zadomowienie
|
Ja nie widzę siebie w :
-hospicjum (wiem, że nie dałabym rady), -psychiatryku (za duża różnorodność chorób a nie każde lubię i np nie chciałabym pracować z psychopatami, także specyfika tego miejsca mi nie odpowiada - miałam 3 miesiące praktyk na oddziale dziecięco młodzieżowym i miesiąc na oddziale dorosłych w ramach zajęć), -z dziećmi niepełnosprawnymi umysłowo i problemami typu autyzm, asperger, adhd (pracowałam przez 3 miesiące - do tego naprawdę trzeba mieć powołanie). Widzę siebie bardziej jako osoba zatrudniająca innych psychologów, opracowująca autorski program terapii (już dzialam w tym kierunku i na razie nie chcę zdradzać szczegółów ![]() Lubiłam także prowadzić zajęcia w szkole i pracę z młodzieżą (nie mylić z dziećmi) - jakbym nie miała pomysłu na biznes to bym robiła przeszkolenie pedagogiczne i próbowała znaleźć pracę w gimnazjum. Praca typowo w poradni psychologicznej - diagnozowanie i praca wychowawcza. Myślałam też nad coachingiem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wg w ogóle trudne są interakcje z osobami z zaburzeniami, z tego co zauważyłam (bazuje na dość ciężkich przypadkach), ale czasem zdarzają się naprawdę fajne, towarzyskie pacjentki (a czasem tylko udają...temat rzeka). I to zazwyczaj osoby z zaburzeniami odwołują się od swojej diagnozy i uważają, że nie powinny być w szpitalu. Co do autorskiego programu terapii, brzmi naprawdę interesująco.Jak już będziesz mogła, to koniecznie podziel sie z nami szczegółami ![]() ![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
To widze ze prawie kazda z nas nie preferuje pracy z malymi dziecmi
![]() ![]() Wenedka-polecam prace z mlodzieza,ja ciesze sie bardziej jak dzwonia do mnie z osrodka dla mlodziezy niz z psychiatryka.Praca z mlodzieza jest ciekawa ![]() ![]() Ja stykam sie z mlodzieza z roznego typu problemami i zaburzeniami.jednak jak zaczelam prace tam to najbardziej mnie zdziwilo ze niektore dziewczyny wykorzystywaly seksualnie swoje rodzenstwo.W glowie zazwyczaj mialam obraz ich jako ofiary a nie odwrotnie. Milego dnia.Ja sie zabieram za pisanie(dziennik,esej). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie chciałabym spróbować pracy z mł0dzieżą. Chyba się tym bliżej zainteresuję ![]() Co do pogrubionego, u nas wygląda to inaczej- ok. 90% pacjentek było molestowanych, często przez swoich ojców.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas w osrodku takze mamy ofiary molestowania przez rodzicow, zdarza sie tez ze ofiary molestuja pozniej..jakies 30 % z tego co zaobserwowalam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 | |
Zadomowienie
|
Mam nadzieję, że jeszcze mnie pamiętacie
![]() ![]() Cytat:
- pedagog/psycholog szkolny - nie chciałabym pracować w hospicjum albo na oddziale onkologicznym |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
regretsareuseless
No pewnie ze pamietamy ![]() Powodzenia z nauka ![]() Skonczylam esej o samobojstwach,teraz tylko dziennik zostal.Dobrze ze w weekend nie musze pracowac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
CzarnyElf, widzę, że szybko piszesz eseje. Mnie samo wyszukiwanie odpowiedniej literatury zajmuje z 2-3 wieczory
![]() Wolę raporty.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mialam tylko odpowiedziec na pytania w ktorej czesci modelu zapobiegania samobojstwom mysle ze sprawdzilabym sie najlepiej/najgorzej i wyjasnic dlaczego .Mialam tez opracowac plan aby udoskonalic czesc w ktorej mysle ze sprawdzilabym sie gorzej. Edytowane przez CzarnyElf Czas edycji: 2012-01-21 o 20:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tego co pamiętam, jesteś na pierwszym roku, tak?
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Zadomowienie
|
Czemu tylko ja chciałabym być psychologiem szkolnym ?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() w każdym razie miałam sobie ja takie plany jako dzieciak, więc w gimnazjum na zadanie ' przeprowadzić wywiad z kimś np. z rodziny' podreptałam do szkolnego psychologa ![]() ![]() w LO miałam z kolei panią psycholog, która naśmiewała sie z pacjentów ze schizofrenią i innymi chorobami, z tego jak walą głową w ścianę, albo z pana, który miał jakąs fobię i jeżdził po coś gdzies daleko codziennie rano, juz nie pamiętam. ale czułam się tak : ![]() ![]() Odstraszyło mnie to zupełnie, chyba bałbym się zostać takim psychologiem jak te panie ![]() cóż, ja wracam do nauki, jutro wieczorem mam egzamin z Etyki Zawodu Psychologa. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ogolnie interesuje mnie praca w przedziale wiekowym gdzies od 14 lat wzwyz ![]() ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
Ja ciagle pamietam swoja mila pania psycholog z liceum,taka hipiska to byla,bardzo dobre wspomnienia mam ![]() Powodzenia na egzaminie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
masakra, nawet moja słabo rozgarnięta klasa była zniesmaczona. ![]() aż dziw, ze w ogole mnie od zawodu nie odstręczyły. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Zadomowienie
|
Pixie - może dlatego takie były, bo właśnie większość w szkole pracuje albo za karę, albo mama czy tata pracują już w szkole i wiedzieli, że będzie etat na psychologa, to czy się ta osoba nadaje czy nie - na psychologię ją posłali
![]() ![]() TO JEST CHORE. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:24.