![]() |
#121 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Reformulacja - zmora perfumomaniaka
Cytat:
Ja kupiłam od niego Dune dla mamy takie właśnie i DV dla siebie też ze czarnym paskiem na dole opakowania. DV wiadomo, że to stara wersja sprzed zmian a co do Dune się nie wypowiem bo nie mam nowej wersji, musiałabym jednocześnie poniuchać, ale uważam, że jakieś minimalne różnice nie koniecznie musiałyby świadczyć o reformulacji tylko związane są z wiekem wody po prostu . Ja miałam nowe Dune i z tego co pamiętam to nie widzę różnicy (a przynajmniej nie jest taka oczywista jak w przypadku HP) a jeżeli jakakolwiek jest to jak wspomniałam wyżej nie musi się to wiązać ze zmianą formuły ![]() Może należałoby go zapytać o źródło informacji bo np. HP też mam od niego i też opisane jako sprzed reformulacji i rzeczywiście takie było ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Zadomowienie
|
nie wiem czy to adrianus, wysłałam maila z pytaniem o reformulację zobaczę czy i co odpisze
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
"a ja mam pytanie o Duna. w sprzedazy są 2 rodzaje pudełek (z duzym kólkiem i bez kółka), ciekawi mnie, która to jest starsza a która nowsza wersja bo juz się pogubiłam ![]() odpowiada tak "Bez kolka to nowa wersja, z kolkiem to starsza i jeszcze nie zreformulowana, tak samo kolko oznacza poprzednia Dolce Vite. Tak, wiem- to skomplikowane, ale tak juz jest z Diorem. " Koniec cytatu ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
Mysle Rudziu, ze zanim wejdzie sie w nawyk oglaszania znacznej czesci oferty jako "sprzed reformulacji" warto sprawdzic wiarygodnosc zrodla owej informacji, bo mozna, nawet niechcacy, wprowadzic kogos w blad. Ja nie dokopalam sie do info o reformulacji Slonia, choc jak juz pisalam nie bede kruszyc kopii jesli ktos takowe wskaze. Przy czym dla mnie zrodlem nie jest osobiste wrazenie nt. kilkuletnich perfum, ja sama czasem czuje subtelna roznice w zapachach ktore u mnie postaly chwile, ale z tego powodu nie uwazam ich za reformulowane. Co do Dune - az sie przejde z ciekawosci i sprawdze w Sephorze. Tak zrobilam z Addictem, i dobrze, bo juz wiem ze nie ma co polowac na "stara wersje".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Panaroja
|
Ale przecież zmiana opakowania nie oznacza , że zmieniono zapach
![]() ![]() ![]()
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze się okaże że slawny casus allegrowego Pink Suede co to nabieral mocy w miarę stania nie jest taki niedorzeczny jak wszyscy uważali
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Zadomowienie
|
Chodziło mi bardziej o to,że tak zaatakowałyście Halcię,że nie było reformulacji , BO TAK JEST TAM NAPISANE , a ja przeczytałam wszystkie posty i okazuję się,że nie do końca jest tak jak mówicie
![]()
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
Ale Dune to tylko jeden przyklad z cyklu kilku. Zaczęło się od Slonia. Zresztą w efekcie padly pewne - rozsądne - ustalenia i na tym myślę mozna zakończyć.
I postaram sie sprawdzić w najblizszym czasie jak z Dune jest. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
z ciekawości i ja porównam, zobaczymy czy coś w tym jest
![]()
![]() |
#130 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
wiesz, tylko, ze w tym przypadku to bylo powszechnie wiadome, ze zapach jest inny. co zreszta widac po flakonie - nie chodzi bowiem o dodanie paska na pudelku czy obwodki na flaszce, ale calkowita jej zmiane (tu: z "sukienki" w ascetyczny prostokatny ksztalt).
szuka nowego domu ![]() Edytowane przez siarka40 Czas edycji: 2012-06-04 o 22:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem. Ja czuję minimalną różnicę - jakby w nowej było mniej alko, a więcej słodyczy. Czy to kwestia wieku - nie wiem. W sumie w tym przypadku różnica byłaby logiczna - była przerwa w produkcji, nowa seria...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez Aggis Czas edycji: 2012-06-04 o 22:34 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Venezia jest ciut inna, BC, seria starych zapachów YSL (M7, In Love Again, Nu i kilka innych) też trochę inne, OIka ciut inna, może to wynika z tego, że nie da się poteam 100% składników wziąć identycznych, z tego samego miejsca ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
Asia, a dostałaś ją już taką, czy u Ciebie zapleśniała?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Zadomowienie
|
Mam odpowiedź na pytanie o reformulację Dune:
cytuję " Niestety Dune jest juz niedostępny ,reformulacje były przynajmniej 2,Dune który miałem był całkiem stary,różnic jest wiele i w opakowaniu i w samym flakoniku. Najłatwiej szukać po kodach,w kodzie jest rok produkcji,takiego jak jak miałem raczej pani nie znajdzie,ale dobrze jest te kupić sprzed 2006 roku. Zapach w nowych wersjach jest zdecydowanie bardziej płaski,łagodniejszy,stary dune jest też trwalszy,to wynik zastępowania naturalnych składników składnikami syntetycznymi. Adrian Chrząstowski www.perfumeria-mia.pl" koniec cytatu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
Tak się szczęśliwie składa, że Dune używam od dawna, miałam flakoniki już w roku 2003, 2007, a obecnie 2010 - stąd mogę się niejako odnieść do powyższego.
Bowiem zapachy te w moim odczuciu nie różnią się (wyłączając ewentualne bardzo subtelne różnice spowodowane "staniem", jak wspomniano wyżej). Skłaniam się zatem ku wersji, że zmiana dotyczyła rur i pudełek (bo takowe, faktycznie, były). Dziwi mnie jednak sugerowana różnica w zapachu "sprzed" 2006 i po tym roku. Gdy opinia mojego nosa kłóci się z osobą trzecią muszę się zgodzić z tą pierwszą, jednak rozumiem, że ktoś mógłby pomyśleć na tej podstawie że Dune było reformułowane. Edytowane przez anka_res Czas edycji: 2012-06-05 o 07:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez halcia211 Czas edycji: 2012-06-06 o 04:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
z ciekawosci zajrzalam na Twoja aukcje na All i nie piszesz o zmianie zapachu w stosunku do pozniejszej wersji, ale podajesz tylko, ze zapach jest sprzed reformulacji.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mysle Rudziu, ze zanim wejdzie sie w nawyk oglaszania znacznej czesci oferty jako "sprzed reformulacji" warto sprawdzic wiarygodnosc zrodla owej informacji, bo mozna, nawet niechcacy, wprowadzic kogos w blad. skoro już tak dogłębnie analizujecie moje aukcje, to zanim anka res napisała to co powyżej przytoczyłam to mogła sprawdzić , że na koło 150 moich aukcji tylko jeśli dobrze pamiętam 4 były z opisem "sprzed reformulacji" a to MOIM zdaniem nie jest znaczna część oferty. Poza tym sprzedawcy którzy mają na aukcjach oferty z wersjami sprzed reformulacji również nie piszą o zmianie zapachu. Natomiast ja mogę jeśli sobie życzysz dodawać uwagę o tym, że moim zdaniem zapach sprzed ref. różni się od tego po ref. no i w przytoczonych przeze mnie linkach same piszecie o wyczuwalnych różnicach w zref. zapachach. Edytowane przez halcia211 Czas edycji: 2012-06-07 o 06:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
spin doctor
|
O ile co do zapachów Diora są rozbiezne zdania, tak nadal nie rozumiem skąd halciu wytrzasnęłaś newsa o reformulacji Słonika?
![]()
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
No więc porównałam wczoraj Dune
moje o kodzie 9B01 - 2009.02 Tester w D - OX02 - 2010.10 Różnice są w wyglądzie flakonu,płynu (ale to wiemy, więc się rozpisywać nie będę), jak i samym sapachu to jak porównanie wersji wody perfumowanej do toaletowej, choć obie to wersje edt wersja z 2009 roku jest głębsza, bardziej skoncentrowana i dłużej utrzymuje się na skórze co do parowania i koloru nie sądzę aby przez ten rok i 8 miesięcy zapach tak bardzo się utlenił w moim flakonie, aby mogło to mieć taki wpływ na jego intensywność i kolor i jeszcze jedno widziałam nowo otwarte flakony z ciemniejszym płynem, wiec to też nie jest kwestia odstania dodam, że porównania dokonałam w obecności Smash, która również dostrzegła różnice (baaa, nawet pierwsza ją dostrzegła ![]() no pogrzebali w Dune, pogrzebali ![]() co do Słonia, to dalej twierdzę, że nie było zmian ![]() ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- choć teraz widzę flakony z jasnym płynem, i inną rurką z 2007 roku ![]()
Figarro Scent Stories - pisze się o perfumach ....troszkę ![]() ![]() https://www.instagram.com/figarroscentstories/ Zapraszam ![]() Wymieniam się ![]() ![]() Edytowane przez Figarro Czas edycji: 2012-06-07 o 07:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
Czyli Dune padła ofiarą ostatniej reformulacji Diora? No to szkoda
![]() Natomiast nadal nie widzę podstaw do twierdzenia że "Dune było reformułowane około 2006 roku". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
perfumowy zawrót głowy
|
Co do Słonia- moim zdaniem reformulacja zapachu byłaby równoznaczna z wykastrowaniem Słonika
![]() mam flakon z 2010 lub 2009 r ale z ciekawości sprawdzę dla porównania jak teraz pachnie tester w perfumerii. Niestety wygląda na to, że Dior wiedzie prym w reformulacjach, moja teoria jest taka, że to w międzyczasie normalna praktyka, że jak wypuszczają na rynek nowy zapach to jest on piękny, trwały i nasycony i och i ach. jak już zapach x zdobędzie odpowiedni target to z czasem z taśmy zjeżdżają tańsze w produkcji i bardziej rozwodnione sztuki, a wiadomo, że mniejsza intensywność= mniejsza ilość składników czyli niższa cena. Towarzyszyć temu może nowa kampania reklamowa, np. pojawia się nowa twarz, która reklamuje zapach, coś się zmieni na kartoniku i sprzedaż się utrzymuje dalej na podobnym poziomie. a że zawartość cukru w cukrze jest niższa to tylko my czujemy ![]()
![]() |
#150 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zakończę tym, czym i zaczęłam - mam własne zdanie nt. przyczyn tego stanu rzeczy. I w ogóle z mojej strony temat jest wyczerpany. Kto zechce wierzyć w "reformulację Słonia" niech wierzy. Kto zechce być sceptyczny - może takim być. Każdy ma prawo do własnego zdania. ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Cytat:
Jeśli nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o kasę ![]() Edytowane przez anka_res Czas edycji: 2012-06-07 o 09:19 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:31.