Reformulacja - zmora perfumomaniaka - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-06-04, 12:59   #121
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Dot.: Reformulacja - zmora perfumomaniaka

Cytat:
Napisane przez halcia211 Pokaż wiadomość
czy to znaczy że ten sprzedawca stosuje chwyt marketingowy?

http://www.perfumeria-mia.pl/product...A-FORMULA.html
halciu, to chyba adrianus z all?
Ja kupiłam od niego Dune dla mamy takie właśnie i DV dla siebie też ze czarnym paskiem na dole opakowania. DV wiadomo, że to stara wersja sprzed zmian a co do Dune się nie wypowiem bo nie mam nowej wersji, musiałabym jednocześnie poniuchać, ale uważam, że jakieś minimalne różnice nie koniecznie musiałyby świadczyć o reformulacji tylko związane są z wiekem wody po prostu . Ja miałam nowe Dune i z tego co pamiętam to nie widzę różnicy (a przynajmniej nie jest taka oczywista jak w przypadku HP) a jeżeli jakakolwiek jest to jak wspomniałam wyżej nie musi się to wiązać ze zmianą formuły .
Może należałoby go zapytać o źródło informacji bo np. HP też mam od niego i też opisane jako sprzed reformulacji i rzeczywiście takie było .
Asiuuuuula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-04, 15:17   #122
halcia211
Zadomowienie

nie wiem czy to adrianus, wysłałam maila z pytaniem o reformulację zobaczę czy i co odpisze
halcia211 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-04, 17:22   #123
rudzia77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
O Dune jest napisane , że ciągle ta sama formuła że z kogoś się szybko ulatnia to nie znaczy że zreformułowana , mogła się komuś chemia skóry zmienić . Na mnie i Dune i Słoń trzymają się dzień cały i pachną tak samo jak 15 lat temu .
Cytat:
Napisane przez anka_res Pokaż wiadomość
Cieszę się, Halciu, że wkleiłaś te linki, bowiem, jak slusznie zauważyla Parabelka, zgodnie z nimi...Dune NIE bylo reformulowane....

Ja zachowam swoje zdanie w tej kwestii. Co do Addicta - odpowiadając na pytanie Ani - dodam ponownie ze wersja ze zlotą obrączką oraz stara nie rożnia sie w moim odczuciu niczym.
A ja wezme Halcię w obronę,bo w jednym z tych linków na forum gazetowym w poscie z 10,10,2011 forevermore79 na pytanie o wersję Dune
"a ja mam pytanie o Duna. w sprzedazy są 2 rodzaje pudełek (z duzym kólkiem i bez kółka), ciekawi mnie, która to jest starsza a która nowsza wersja bo juz się pogubiłam na all jest egzemplarz zarówno z 2011 jak i z 2009 r bez kólka, zatem jakie to są z kółkiem a może nie nie ma to znaczenia hmm "
odpowiada tak
"Bez kolka to nowa wersja, z kolkiem to starsza i jeszcze nie zreformulowana, tak samo kolko oznacza poprzednia Dolce Vite. Tak, wiem- to skomplikowane, ale tak juz jest z Diorem. "

Koniec cytatuTeż zrozumiałam,że Dune jednak przeszedł reformulację
Stary 2012-06-04, 17:45   #124
anka_res
Zakorzenienie

Mysle Rudziu, ze zanim wejdzie sie w nawyk oglaszania znacznej czesci oferty jako "sprzed reformulacji" warto sprawdzic wiarygodnosc zrodla owej informacji, bo mozna, nawet niechcacy, wprowadzic kogos w blad. Ja nie dokopalam sie do info o reformulacji Slonia, choc jak juz pisalam nie bede kruszyc kopii jesli ktos takowe wskaze. Przy czym dla mnie zrodlem nie jest osobiste wrazenie nt. kilkuletnich perfum, ja sama czasem czuje subtelna roznice w zapachach ktore u mnie postaly chwile, ale z tego powodu nie uwazam ich za reformulowane. Co do Dune - az sie przejde z ciekawosci i sprawdze w Sephorze. Tak zrobilam z Addictem, i dobrze, bo juz wiem ze nie ma co polowac na "stara wersje".
anka_res jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-04, 17:59   #125
Parabelka
Panaroja

Ale przecież zmiana opakowania nie oznacza , że zmieniono zapach na przykład Soir de Paris miało zmieniane nie tylko kartoniki ale i kształt butelki , a zapach był ten sam - dopiero w latach 90 zaczęli w nim grzebać . Zmiana koloru firmowego owalu i likwidacja paska raczej nic nie znaczy - wszystkie opakowania wszystkiego są co jakiś czas zmieniane , żeby nadążyć za duchem czasu

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-04, 20:05   #126
anka_res
Zakorzenienie

Jeszcze się okaże że slawny casus allegrowego Pink Suede co to nabieral mocy w miarę stania nie jest taki niedorzeczny jak wszyscy uważali
Stary 2012-06-04, 20:18   #127
rudzia77
Zadomowienie

Chodziło mi bardziej o to,że tak zaatakowałyście Halcię,że nie było reformulacji , BO TAK JEST TAM NAPISANE , a ja przeczytałam wszystkie posty i okazuję się,że nie do końca jest tak jak mówicie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-04, 20:41   #128
anka_res
Zakorzenienie

Ale Dune to tylko jeden przyklad z cyklu kilku. Zaczęło się od Slonia. Zresztą w efekcie padly pewne - rozsądne - ustalenia i na tym myślę mozna zakończyć.

I postaram sie sprawdzić w najblizszym czasie jak z Dune jest.
Stary 2012-06-04, 20:48   #129
Figarro
Zakorzenienie

Cytat:
(...)

z ciekawości i ja porównam, zobaczymy czy coś w tym jest

Wymieniam się
Figarro jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-04, 21:21   #130
Aggis
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale Dune to tylko jeden przyklad z cyklu kilku. Zaczęło się od Slonia. Zresztą w efekcie padly pewne - rozsądne - ustalenia i na tym myślę mozna zakończyć.

Ja ostatnio z ciekawości przetestowałam Dune i dla mnie pachnie tak samo jak ten sprzed lat ale z tym, że perfumy wielolotnie pachną inaczej od nówek to się zgadzam, z czasem zapach trochę się zmienia... też zupełnie inaczej pachnie np. stara i nowa OI, na początku bardziej podobała mi się nowa, ale teraz sama już nie wiem i tak się zastanawiam czy jeśli chodzi o OI to zmiana zapachu jest kwestią reformulacji czy tylko wieku?
Aggis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-04, 22:16   #131
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez rudzia77 Pokaż wiadomość
Chodziło mi bardziej o to,że tak zaatakowałyście Halcię,że nie było reformulacji , BO TAK JEST TAM NAPISANE , a ja przeczytałam wszystkie posty i okazuję się,że nie do końca jest tak jak mówicie
z tego, co kojarze, to wszystko sie zaczelo od odczuc halci - i dopiero po jakims czasie pojawily sie linki - i okazalo sie, ze nie do konca jest tak, jak halcia pisala (nie doczytalam co z tym Allure - byly posty o reformulacji?).

Cytat:
Napisane przez Aggis Pokaż wiadomość
też zupełnie inaczej pachnie np. stara i nowa OI, na początku bardziej podobała mi się nowa, ale teraz sama już nie wiem i tak się zastanawiam czy jeśli chodzi o OI to zmiana zapachu jest kwestią reformulacji czy tylko wieku?
wiesz, tylko, ze w tym przypadku to bylo powszechnie wiadome, ze zapach jest inny. co zreszta widac po flakonie - nie chodzi bowiem o dodanie paska na pudelku czy obwodki na flaszce, ale calkowita jej zmiane (tu: z "sukienki" w ascetyczny prostokatny ksztalt).

Edytowane przez siarka40
Czas edycji: 2012-06-04 o 22:17
siarka40 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-04, 22:24   #132
anka_res
Zakorzenienie

Cytat:
tak się zastanawiam czy jeśli chodzi o OI to zmiana zapachu jest kwestią reformulacji czy tylko wieku?
Nie wiem. Ja czuję minimalną różnicę - jakby w nowej było mniej alko, a więcej słodyczy. Czy to kwestia wieku - nie wiem. W sumie w tym przypadku różnica byłaby logiczna - była przerwa w produkcji, nowa seria...
Stary 2012-06-04, 22:32   #133
Aggis
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
wiesz, tylko, ze w tym przypadku to bylo powszechnie wiadome, ze zapach jest inny. co zreszta widac po flakonie - nie chodzi bowiem o dodanie paska na pudelku czy obwodki na flaszce, ale calkowita jej zmiane (tu: z "sukienki" w ascetyczny prostokatny ksztalt).
no właśnie nie jestem taka pewna, czy było to powszechnie wiadome, dla niektórych nowa OI pachnie pewnie tak samo jak stara... przecież są też zapachy wskrzeszane po latach, przy których nie majstrują za bardzo tylko zachowuja stara formułę, więc wieloletnia przerwa w produkcji i nowy flakon nie oznaczają automatycznie zmiany zapachu. Dlatego zastanawiałam się, czy OI była oficjalnie zmieniana czy może różnica wynika tylko z wieku i nowa OI za 5-10 lat będzie pachnieć tak samo jak teraz stara
Cytat:
Nie wiem. Ja czuję minimalną różnicę - jakby w nowej było mniej alko, a więcej słodyczy. Czy to kwestia wieku - nie wiem. W sumie w tym przypadku różnica byłaby logiczna - była przerwa w produkcji, nowa seria...
Mi właśnie ta stara wydaje się teraz słodsza, a nowa intesywniejsza

Edytowane przez Aggis
Czas edycji: 2012-06-04 o 22:34
Stary 2012-06-04, 22:37   #134
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
no właśnie nie jestem taka pewna, czy było to powszechnie wiadome, dla niektórych nowa OI pachnie pewnie tak samo jak stara... przecież są też zapachy wskrzeszane po latach, przy których nie majstrują za bardzo tylko zachowuja stara formułę, więc wieloletnia przerwa w produkcji i nowy flakon nie oznaczają automatycznie zmiany zapachu. Dlatego zastanawiałam się, czy OI była oficjalnie zmieniana czy może różnica wynika tylko z wieku i nowa OI za 5-10 lat będzie pachnieć tak samo jak teraz stara
ha, a widzisz, najwyrazniej moglam ulec wlasnie temu "chłytowi" marketingowemu, bo jakos mi sie w glowie ulozylo, ze te zapachy sie roznia - a prawda jest taka, ze OI nowa jest na pewno swiezsza - nowsza, zas z tego, co kojarze, starej OI zdarza sie zaplesniec z leksza^^.
Stary 2012-06-04, 22:42   #135
Aggis
Wtajemniczenie

Cytat:
ha, a widzisz, najwyrazniej moglam ulec wlasnie temu "chłytowi" marketingowemu, bo jakos mi sie w glowie ulozylo, ze te zapachy sie roznia - a prawda jest taka, ze OI nowa jest na pewno swiezsza - nowsza, zas z tego, co kojarze, starej OI zdarza sie zaplesniec z leksza^^.
A dla mnie z kolei jest oczywiste, że jak już jakiś zapach postanawiają wskrzesić, to ma być taki sam jak był a potem można się co najwyżej rozczarować, że jednak cos przekombinowali i pachnie inaczej... OI poznałam jak już od paru lat nie była produkowana, więc nie wiem jak pachniały sukienkowe nówki. A z zapleśniałą OI się jeszcze (na szczęście) nie spotkałam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-04, 22:45   #136
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
A dla mnie z kolei jest oczywiste, że jak już jakiś zapach postanawiają wskrzesić, to ma być taki sam jak był a potem można się co najwyżej rozczarować, że jednak cos przekombinowali i pachnie inaczej... OI poznałam jak już od paru lat nie była produkowana, więc nie wiem jak pachniały sukienkowe nówki. A z zapleśniałą OI się jeszcze (na szczęście) nie spotkałam
no, ja sie sugerowalam seria Essence Donny Karan, ktora wraz ze zmiana szaty przeszla reformulacje. a zaplesniala OIke mialam (nie)przyjemnosc wachac z probki^^. no i fakt - mozliwe, ze uplyw czasu zrobil swoje, a tez nie poznalam starej OI jakos szczegolnie dawno...
Stary 2012-06-04, 22:58   #137
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
A dla mnie z kolei jest oczywiste, że jak już jakiś zapach postanawiają wskrzesić, to ma być taki sam jak był a potem można się co najwyżej rozczarować, że jednak cos przekombinowali i pachnie inaczej...
Oczywiste jest ale nie wiem czy kiedykolwiek się udało .
Venezia jest ciut inna, BC, seria starych zapachów YSL (M7, In Love Again, Nu i kilka innych) też trochę inne, OIka ciut inna, może to wynika z tego, że nie da się poteam 100% składników wziąć identycznych, z tego samego miejsca , nie wiem czym to jest spowodowane. No i jak wspomniałaś nie wiadomo jak te nowe wersje będą pachły za kilka/naście lat .
Cytat:
Napisane przez Aggis
OI poznałam jak już od paru lat nie była produkowana, więc nie wiem jak pachniały sukienkowe nówki. A z zapleśniałą OI się jeszcze (na szczęście) nie spotkałam
O widzisz, mogłam Ci podesłać ostatnio , mam taką , tzn. nie zapleśniała w sensie, że huba na niej wyrosła ale na początku czuć zepsute perfumy, potem to znika na szczęście i dalej pachnie w miarę OK ale nie psikam na skórę w obawie przed wysypką. Nie wyrzuciłam bo mi szkoda, stoi sobie obok innej sukienkowej i nowej wersji .
Stary 2012-06-04, 23:28   #138
anka_res
Zakorzenienie

Asia, a dostałaś ją już taką, czy u Ciebie zapleśniała?
Stary 2012-06-04, 23:34   #139
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
Asia, a dostałaś ją już taką, czy u Ciebie zapleśniała?
Dostałam ale to była używka, nie droga, ja początkująca i nawet nie napisałam, że coś z nią nie tak
Stary 2012-06-05, 05:25   #140
halcia211
Zadomowienie

Mam odpowiedź na pytanie o reformulację Dune:
cytuję "

Niestety Dune jest juz niedostępny ,reformulacje były przynajmniej 2,Dune który miałem był całkiem stary,różnic jest wiele i w opakowaniu i w samym flakoniku.
Najłatwiej szukać po kodach,w kodzie jest rok produkcji,takiego jak jak miałem raczej pani nie znajdzie,ale dobrze jest te kupić sprzed 2006 roku.
Zapach w nowych wersjach jest zdecydowanie bardziej płaski,łagodniejszy,stary dune jest też trwalszy,to wynik zastępowania naturalnych składników składnikami syntetycznymi.
Adrian Chrząstowski
www.perfumeria-mia.pl"
koniec cytatu
Stary 2012-06-05, 07:47   #141
anka_res
Zakorzenienie

Tak się szczęśliwie składa, że Dune używam od dawna, miałam flakoniki już w roku 2003, 2007, a obecnie 2010 - stąd mogę się niejako odnieść do powyższego.

Bowiem zapachy te w moim odczuciu nie różnią się (wyłączając ewentualne bardzo subtelne różnice spowodowane "staniem", jak wspomniano wyżej). Skłaniam się zatem ku wersji, że zmiana dotyczyła rur i pudełek (bo takowe, faktycznie, były). Dziwi mnie jednak sugerowana różnica w zapachu "sprzed" 2006 i po tym roku. Gdy opinia mojego nosa kłóci się z osobą trzecią muszę się zgodzić z tą pierwszą, jednak rozumiem, że ktoś mógłby pomyśleć na tej podstawie że Dune było reformułowane.

Edytowane przez anka_res
Czas edycji: 2012-06-05 o 07:59
Stary 2012-06-06, 01:57   #142
201605091004
Konto usunięte

Cytat:
Jeszcze się okaże że slawny casus allegrowego Pink Suede co to nabieral mocy w miarę stania nie jest taki niedorzeczny jak wszyscy uważali

HAHAHAHAHAHA!!!
201605091004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-06, 04:43   #143
halcia211
Zadomowienie

Cytat:
z tego, co kojarze, to wszystko sie zaczelo od odczuc halci - i dopiero po jakims czasie pojawily sie linki - i okazalo sie, ze nie do konca jest tak, jak halcia pisala (nie doczytalam co z tym Allure - byly posty o reformulacji?).

Wiesz, ja nie napisałam, że moim zdaniem była reformulacja, tylko że moim zdaniem zapachy sprzed i po reformulacji się różnią a to chyba nie to samo. Reformulacja zapachu a nie opakowania czy flakonu. Poza tym większość reformulacji była w 2010 r

Edytowane przez halcia211
Czas edycji: 2012-06-06 o 04:45
Stary 2012-06-06, 21:46   #144
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Wiesz, ja nie napisałam, że moim zdaniem była reformulacja, tylko że moim zdaniem zapachy sprzed i po reformulacji się różnią a to chyba nie to samo. Reformulacja zapachu a nie opakowania czy flakonu. Poza tym większość reformulacji była w 2010 r
wyboldowane - ano wlasnie. a rzecz sie od poczatku rozbija o to, ze brak jest jednoznacznych dowodow, ze w przypadku Dune czy Slonia w ogole miala miejsce reformulacja, obok zmiany szaty opakowan/flakonow - a Ty twierdzisz, ze byla (co potwierdza podkreslona czesc zdania).
z ciekawosci zajrzalam na Twoja aukcje na All i nie piszesz o zmianie zapachu w stosunku do pozniejszej wersji, ale podajesz tylko, ze zapach jest sprzed reformulacji.
Stary 2012-06-07, 06:21   #145
halcia211
Zadomowienie

Cytat:
wyboldowane - ano wlasnie. a rzecz sie od poczatku rozbija o to, ze brak jest jednoznacznych dowodow, ze w przypadku Dune czy Slonia w ogole miala miejsce reformulacja, obok zmiany szaty opakowan/flakonow - a Ty twierdzisz, ze byla (co potwierdza podkreslona czesc zdania).
z ciekawosci zajrzalam na Twoja aukcje na All i nie piszesz o zmianie zapachu w stosunku do pozniejszej wersji, ale podajesz tylko, ze zapach jest sprzed reformulacji.
anka res napisała:

Mysle Rudziu, ze zanim wejdzie sie w nawyk oglaszania znacznej czesci oferty jako "sprzed reformulacji" warto sprawdzic wiarygodnosc zrodla owej informacji, bo mozna, nawet niechcacy, wprowadzic kogos w blad.

skoro już tak dogłębnie analizujecie moje aukcje, to zanim anka res napisała to co powyżej przytoczyłam to mogła sprawdzić , że na koło 150 moich aukcji tylko jeśli dobrze pamiętam 4 były z opisem "sprzed reformulacji" a to MOIM zdaniem nie jest znaczna część oferty.

Poza tym sprzedawcy którzy mają na aukcjach oferty z wersjami sprzed reformulacji również nie piszą o zmianie zapachu. Natomiast ja mogę jeśli sobie życzysz dodawać uwagę o tym, że moim zdaniem zapach sprzed ref. różni się od tego po ref.

no i w przytoczonych przeze mnie linkach same piszecie o wyczuwalnych różnicach w zref. zapachach.

Edytowane przez halcia211
Czas edycji: 2012-06-07 o 06:23
Stary 2012-06-07, 06:28   #146
Małgosia791
spin doctor

O ile co do zapachów Diora są rozbiezne zdania, tak nadal nie rozumiem skąd halciu wytrzasnęłaś newsa o reformulacji Słonika?
Stary 2012-06-07, 08:16   #147
Figarro
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Figarro Pokaż wiadomość
z ciekawości i ja porównam, zobaczymy czy coś w tym jest
No więc porównałam wczoraj Dune
moje o kodzie 9B01 - 2009.02
Tester w D - OX02 - 2010.10

Różnice są w wyglądzie flakonu,płynu (ale to wiemy, więc się rozpisywać nie będę), jak i samym sapachu

to jak porównanie wersji wody perfumowanej do toaletowej, choć obie to wersje edt
wersja z 2009 roku jest głębsza, bardziej skoncentrowana i dłużej utrzymuje się na skórze
co do parowania i koloru
nie sądzę aby przez ten rok i 8 miesięcy zapach tak bardzo się utlenił w moim flakonie, aby mogło to mieć taki wpływ na jego intensywność i kolor
i jeszcze jedno
widziałam nowo otwarte flakony z ciemniejszym płynem, wiec to też nie jest kwestia odstania

dodam, że porównania dokonałam w obecności Smash, która również dostrzegła różnice (baaa, nawet pierwsza ją dostrzegła )

no pogrzebali w Dune, pogrzebali

co do Słonia, to dalej twierdzę, że nie było zmian jedynie kartonik się zmienił

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

choć teraz widzę flakony z jasnym płynem, i inną rurką z 2007 roku

Wymieniam się

Edytowane przez Figarro
Czas edycji: 2012-06-07 o 07:44
Figarro jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-07, 08:48   #148
anka_res
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Figarro Pokaż wiadomość

no pogrzebali w Dune, pogrzebali
Czyli Dune padła ofiarą ostatniej reformulacji Diora? No to szkoda Ja mam flakon z 2010 roku, który zrefurmułowany nie jest. Być może grzebanie miało miejsce w trakcie roku.

Natomiast nadal nie widzę podstaw do twierdzenia że "Dune było reformułowane około 2006 roku".
Stary 2012-06-07, 08:49   #149
agnes_bdg
perfumowy zawrót głowy

Co do Słonia- moim zdaniem reformulacja zapachu byłaby równoznaczna z wykastrowaniem Słonika
mam flakon z 2010 lub 2009 r ale z ciekawości sprawdzę dla porównania jak teraz pachnie tester w perfumerii.

Niestety wygląda na to, że Dior wiedzie prym w reformulacjach, moja teoria jest taka, że to w międzyczasie normalna praktyka, że jak wypuszczają na rynek nowy zapach to jest on piękny, trwały i nasycony i och i ach.
jak już zapach x zdobędzie odpowiedni target to z czasem z taśmy zjeżdżają tańsze w produkcji i bardziej rozwodnione sztuki, a wiadomo, że mniejsza intensywność= mniejsza ilość składników czyli niższa cena. Towarzyszyć temu może nowa kampania reklamowa, np. pojawia się nowa twarz, która reklamuje zapach, coś się zmieni na kartoniku i sprzedaż się utrzymuje dalej na podobnym poziomie.
a że zawartość cukru w cukrze jest niższa to tylko my czujemy

Rozpaczliwie poszukuję choć kropli Byzantine Rochas i AA Winter Delice

agnes_bdg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-07, 08:55   #150
anka_res
Zakorzenienie

Cytat:
to zanim anka res napisała to co powyżej przytoczyłam to mogła sprawdzić , że na koło 150 moich aukcji tylko jeśli dobrze pamiętam 4 były z opisem "sprzed reformulacji" a to MOIM zdaniem nie jest znaczna część oferty.
.
Ja się, Halciu, nie zajmuję analizą Twoich 150 aukcji. Pokojarzyłam po prostu to i owo, gdyż po pierwsze - zapadło mi w pamięć Twoje twierdzenie o reformulacji Addicta, w którym widziałaś "zdecydowaną różnicę" (i tylko Ty - OK, może masz taki wrażliwy nos, ale należałoby to zerwyfikować, nim się puści w eter info, którego prawie nikt albo nikt inny nie wyczuwa), dwa - Dune (OK - tu masz rację, reformulacja najwyraźniej była, zwracam honor) i w końcu Słoń , którego reformulacja, jak na razie, nie jest poparta żadnym wiarygodnym info.

Zakończę tym, czym i zaczęłam - mam własne zdanie nt. przyczyn tego stanu rzeczy. I w ogóle z mojej strony temat jest wyczerpany. Kto zechce wierzyć w "reformulację Słonia" niech wierzy. Kto zechce być sceptyczny - może takim być. Każdy ma prawo do własnego zdania.

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Cytat:
Napisane przez agnes_bdg Pokaż wiadomość
Niestety wygląda na to, że Dior wiedzie prym w reformulacjach, moja teoria jest taka, że to w międzyczasie normalna praktyka, że jak wypuszczają na rynek nowy zapach to jest on piękny, trwały i nasycony i och i ach.
jak już zapach x zdobędzie odpowiedni target to z czasem z taśmy zjeżdżają tańsze w produkcji i bardziej rozwodnione sztuki, a wiadomo, że mniejsza intensywność= mniejsza ilość składników czyli niższa cena. Towarzyszyć temu może nowa kampania reklamowa, np. pojawia się nowa twarz, która reklamuje zapach, coś się zmieni na kartoniku i sprzedaż się utrzymuje dalej na podobnym poziomie.
a że zawartość cukru w cukrze jest niższa to tylko my czujemy
Tym razem chodziło ponoć o prawa autorskie, dążenie do tego by zapach był sygnowany przez osobę "ze stajni" Diora, a nie zewnętrznego twórcę.
Jeśli nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o kasę

Edytowane przez anka_res
Czas edycji: 2012-06-07 o 09:19
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości