|
|
#121 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze blogi kosmetyczne - cz. III
Dziewczyny co myślicie o testach kosmetyków przez urodaizdrowie i magazyn drogeria?
|
|
|
|
#122 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Agabil1 biedaku Pytałam o wasze prezenty, bo nie wiem co sobie jeszcze życzyć ![]() Póki co TŻ zmienił mi telefon na Samsung S5610 Poza tym dzień minął mi na zakupach świątecznych.... Zastanawiałam się nad zakupem książki Trinny i Sussanah Sztuka przetrwania. Ma ją może któraś z Was? Bo nie wiem czy coś ciekawego w niej znajdę.
|
#123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A pielęgnacja to dopiero dramat, jedyne co regularnie zużywam to szampon do włosów (te małe butelki bambi ) i żele do twarzy, wszystkiego innego mam poustawiane po półkach jak w drogerii
|
|
|
#124 |
|
maszyna, nie człowiek
|
A według mnie to zalezy
Malując się praktycznie tylko w stylu "codziennym" dwa tusze całkowicie mi wystarczają, ale powoli się kończą, więc znów będe uzupełniać braki tuszowe, ale z jednym bym przeżyła Z kolei róże do policzków - to kosmetyk typowo kolorowy, więc warto mieć niekoniecznie jeden, co widze po sobie. Kosmetyków kolorowych do oczu i ust mam już z kolei więcej niż 1-2.Mam za to 1 masło do ciała, szamponów używam na zmianę dwóch, jednej odżywki, mydełko Dove i mydełko z passiflorą, pachnące, dwa peelingi, żel pod prysznic, płyn do kąpieli i dwa opakowania soli Krem 1 tłusty i 1 nawilżający, jeśli chodzi o buzię, oczywiście żel do twarzy i chusteczki do demakijazu, gdybym potrzebowała.I w sumie nie uważam, że jet to jakoś strasznie dużo, wiem, że niektórzy mają więcej
|
#125 |
|
Zakorzenienie
|
Róży mam w sumie 3 - jeden brzoskwiniowy, typowy na dzień, teraz nowy nabytek VL w żelu i wściekle różowy sławny Cute as hell, nadaje się na zimę. Więcej nie planuję, nie ciągnie mnie do nich
![]() Podkłady mam 3 w sumie: jeden w musie, dwa żelowe, ale w nieco innych kolorach, więc tu też nie jest źle. Mam zdecydowanie za dużo tuszy i kredek do oczu w podobnych kolorach, za dużo wszystkich mazideł do ciała typu balsamowego, bo ich nie cierpię i nie umiem być systematyczna, no i kremów też trochę za dużo (bo tłusty, nawilżający, na pogodę, z filtrem, krem sos i resztka sudocremu). Do tego otwartych 2 żele pod prysznic (mam wannę
|
|
#126 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ja np chciałabym kiedyś zużyć wszystko co mam a mimo, że nie mam tego dużo to chyba z 10 lat by mi zeszło ![]() Co do pielęgnacji to ja mam 1 szampon, ze 3 czy 4 kremy: nawilżający, nawilżająco-matujący, matujący z barwy i sudocrem, ale nie wiem czy to w ogóle do kremów mozna zaliczyć, 1 peeling i parę innych rzeczy pewnie... Balsamów do ciała w ogóle nie używam. Mam końcówkę 2 podkładów, więc też dobrze by było zużyć, tuszy mam chyba 3, więc w miarę, róży tyle samo... ale najwięcej mam cieni i tego chyba nigdy nie pozużywam Edytowane przez 9b13fa772a089c950fe653392ec6a155eb1c8e79_603597153b11b Czas edycji: 2011-12-18 o 16:33 |
|
|
|
|
#127 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam pytanie ktoras z Was uzywa cieni Inglota na mokro?
|
|
|
|
#128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego zamierzam kupić, bo jednak za taką cenę nie nabyć to aż grzech kosmetyczny ![]() ja kolorówki w ogóle nie umiem zużyć, mam 7 tuszy, ciągle kupuje nowe cienie, tusz też mi się marzy nowy po co mi tyle tego, to nie wiem
|
|
|
#129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już mam dla wszystkich prezenty. Sądzę, że udało mi się w tym roku doskonale trafić. I jeszcze przyszłam się pożalić, wyczerpaliśmy limit internetu i teraz działa tak, że nie działą. O czytaniu blogów nie mam co myśleć, podobnie jak o odpisywaniu na maile. O dziwo działa mi wizaż, ale i tak baaaaaaaaaaaardzo powoli
|
|
|
|
|
#130 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;31114749]Co do prezentów, to u mnie będzie na pewno książka z przepisami na muffinki (od siostry), paletka Sleek Monaco (od rodziców) i MP3 od TŻ - nie wiem, jakie, ale daję głowę, że będzie wypasione technicznie, tzn. najlepszej firmy, ale nie będzie miało designu jak iPody czy coś, raczej taki typowy empetrójkowy "czopek"
[/QUOTE]Ja kilka prezentów tez "znam" bo sama je zamawiałam w imieniu najbliższych.. Wychodzę z założenia, że lepiej nie mieć niespodzianki a dostać coś o czym się marzy I tak gwiazdor na pewno przyniesie mi 25 płytek Bundle Monster + pędzle do zdobień BM (od brata) + Sleek PPQ od drugiego brata. I powiem Wam, że z tych rzeczy będę na pewno meeega zadowolona bo czaiłam sie na nie od bardzo dawna Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#131 |
|
Zakorzenienie
|
co do zużywania- ja mam sporo mydeł w kolejce (m.in lusha- a one bardzo wydajne są, do tego ostatnio skusiłam się na 3 inne kostki), szampony w kostkach- to mój piorytet w zużyciah i dopóki ich nie pokończę nie mogę kupić żadnych innych (no chyba, że w płynie).
Ostatnio zabrałam się także za zużywanie błyszczyków (do tej pory jak jakiś lubiłam i zbliżał się ku końcowi, przestawałam go używać bo mi było szkoda- koniec z takimi praktykami). No i perfumy- mam zbyt dużo odlewek, muszę je pozużywać. No i chyba w nowym roku zdrobię porządek w stanikach, kosmetykach i się ich skutecznie pozbędę. Bo wiem, że mam tego zbyt dużo i skoro czegoś nie używam to po co ma mi zajmować miejsce? |
|
|
|
#132 |
|
maszyna, nie człowiek
|
O, dobry pomysł - noworoczne porządki
|
#133 |
|
Rozeznanie
|
U mnie kolorówka to nie problem, ale mam dużo do zużywania z pielęgnacyjnych rzeczy
zwłaszcza smarowideł do twarzy i ciała
|
|
|
|
#134 |
|
Zakorzenienie
|
Tak mnie naszło, że mam się dzięki Wam nie przejmować tym wszystkim i spokojnie sobie dalej "zużywać" moje zbiory
|
|
#135 |
|
Zakorzenienie
|
co do zużywania- ja mam sporo mydeł w kolejce (m.in lusha- a one bardzo wydajne są, do tego ostatnio skusiłam się na 3 inne kostki), szampony w kostkach- to mój piorytet w zużyciah i dopóki ich nie pokończę nie mogę kupić żadnych innych (no chyba, że w płynie).
Ostatnio zabrałam się także za zużywanie błyszczyków (do tej pory jak jakiś lubiłam i zbliżał się ku końcowi, przestawałam go używać bo mi było szkoda- koniec z takimi praktykami). No i perfumy- mam zbyt dużo odlewek, muszę je pozużywać. No i chyba w nowym roku zdrobię porządek w stanikach, kosmetykach i się ich skutecznie pozbędę. Bo wiem, że mam tego zbyt dużo i skoro czegoś nie używam to po co ma mi zajmować miejsce? |
|
|
|
#136 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#138 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Duraline niszczy cienie, robi się skorupka.
|
|
|
|
|
#139 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#140 |
|
Zakorzenienie
|
ja ostatnio niebezpiecznie zaczęłam zbierać kosmetyki do ust
boję się a np w ogóle nie mam róży do policzków boję się że zrobiłabym sobie krzywdę ![]() mam tylko 2 tusze i to oba na wykończeniu - właśnie zastanawiam się nad nowym - chyba Wibo - tylko nie wiem czy ten w różowym czy zielonym opakowaniu
|
|
|
|
#141 |
|
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
o projekcie denko nigdy nie myślałam, zwykle jak mi coś się nudzi wędruje do siostry lub mamy. U mnie sporo chętnych na moje kosmetyki więc wyrzutów brak
Ciężko mi idzie nie tyle zużywanie co używanie balsamów, maseł itp do ciała |
|
|
|
#142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#143 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() U mnie coś nowego tak w ogóle
|
|
|
|
|
#144 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#145 |
|
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
młodszego brata tez mam, blee
![]() [1=9b13fa772a089c950fe6533 92ec6a155eb1c8e79_6035971 53b11b;31121048]u mnie właśnie za bardzo nie ma kto brać, mama aż tyle tego wszystkiego nie potrzebuje, wystarcza jej to co ma, a rodzeństwa brak ![]() U mnie coś nowego tak w ogóle [/QUOTE]a koleżanki?
|
|
|
|
#146 |
|
Konto usunięte
|
nawet nie wiem, czy ktoś by chciał przygarnąć takie używane kosmetyki
|
|
|
|
#147 |
|
Zakorzenienie
|
[1=9b13fa772a089c950fe6533 92ec6a155eb1c8e79_6035971 53b11b;31121424]nawet nie wiem, czy ktoś by chciał przygarnąć takie używane kosmetyki[/QUOTE]
To może spytaj.
|
#148 |
|
Zakorzenienie
|
moje pazurki są w fatalnym stanie. Wstyd się gdzieś pokazać. Dużo osób poleca odżywki z Eveline, ale nie wiem, którą wybrać:
Eveline, Nail Therapy Professional, Odżywka wzmacniająca z diamentami czy Eveline, Nail Therapy Professional, Multiwitaminowa odżywka z wapniem i kolagenem SOS dla kruchych i łamliwych paznokci a może Eveline 8w1 Może wiecie też czy są w Naturze? ---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- [1=9b13fa772a089c950fe6533 92ec6a155eb1c8e79_6035971 53b11b;31121424]nawet nie wiem, czy ktoś by chciał przygarnąć takie używane kosmetyki[/QUOTE] Czemu nie? Ja często dostaję jakieś kosmetyki od kumpeli i sama też jej daję. Edytowane przez Karen15 Czas edycji: 2011-12-18 o 18:52 |
|
|
|
#149 |
|
Zakorzenienie
|
Karen15, Ja już lecę z drugą buteleczką diamentowej i jestem całym sercem za nią
![]() Agabil1, no blee bo on wprawdzie też ma potężną stertę kosmetyków (:wow to jednak moich przygarniać nie chce a same z mamą aż takiego obrotu nie mamy ![]() No niby można koleżanki, no ale to mimo wszystko tak głupio... Jedynie we wrześniu oddałam przyjaciółce moje 2 cracki, których nie polubiłam
|
|
#150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). Nie jestem pewna czy w jakikolwiek sposób różnią się działaniem. :P
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:56.

Fakt, że tuszy/podkładów można spokojnie mieć niedużo, po 1 czy 2, ale całej reszty dla mnie może być dużo więcej, te kosmetyki to jednak trochę co innego niż pielęgnacyjne.
) i żele do twarzy, wszystkiego innego mam poustawiane po półkach jak w drogerii

).