![]() |
#121 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Karnawałowe to i owo
Moulin Rouge powala, ale to Mroźnie jednak wbija w podłogę
![]() ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
przecudne, zaskakujesz przy każdej propozycji makijażu
![]() ![]() ![]()
#123 |
Zakorzenienie
|
idealnie! MOULIN boski
krolowa sniegu tez niczego sobie ![]()
#124 |
Zakorzenienie
|
Aga... królowa śniegu nokautuje!
![]()
#125 |
Rozeznanie
|
agabil swietny watek. Pełen profesjonalizm. Wszystko pięknie opisane. Czyste, wyraźne zdjęcia. Brawo za czas włożony w przygotowania. Masz świetną ręke do kolorów.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
nie będę po raz kolejny powtarzać dziewczyn przede mną bo to nie ma sensu, wszyscy wiedzą , że jesteś NIESAMOWITA
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 | |||
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() brązy są boskie ![]() ![]() dzięki Gio ![]() dziękuję Olu ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
W stylizacji Moulin Rouge Cię nie poznałam.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 | |
okrutnica jakaś... |
dziękuję Soso
![]() Cytat:
![]() ![]() wredna ze mnie baba, naprawdę |
|
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Raczkowanie
|
O mój Boże...Agnieszko oko zielone i brązowo złote...powaliły mnie na kolana
![]()
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
Cała przyjemność po mojej stronie
![]() Ja zwykle stosowałam make up - no make up, a większe malowanie to na jakieś okazje, dopiero ostatnio mnie tchnęło ![]() Ja cała brązowa jestem, choć o niebieskich tęczówkach zawsze marzyłam ![]() ![]()
#133 |
Rozeznanie
|
o kurcze, Agnieszka... oczy mi sie zamykaly jak tu wchodzilam i po kazdym makijazu sie coraz szerzej otwieraja... mam juz na pol twarzy!
Jestes najlepsza i to bez dwoch zdan! |
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
BAN stały
|
Tobie to na pewno wpadnie 100 zł
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#136 | |||
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Jutro zapraszam Was na notkę z makijażem z ostatniej imprezy ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Zadomowienie
|
Makijaże imponujące! Absolutnie przepiękne, każdy jeden w swoim rodzaju.
Mój ulubiony to `Zmysłowy Brąz` ![]() ![]() Zgadzam się z którąś przedmówczynią, myślę że zrobiłabyś wiele dobrego ucząc innych warsztatu makijażowego. ![]() ![]() Pozdrawiam ciepło!
#139 | |
Zakorzenienie
|
Chętnie oddam za niebieskie
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#140 | |
okrutnica jakaś... |
Asieńko, zamierzasz mnie zjeść?
![]() Cytat:
![]() deal! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Zadomowienie
|
Gdy tylko spostrzegłam, że Aga masz swój wątek... wiedziałam, że mogę liczyć na dużą dawkę, świetnych, profesjonalnych makijaży - nie myliłam się
![]() Wyczytałam jakiej paletki cieni używasz... chyba się na taką pokuszę, bo to takie piękne intensywne kolory ![]()
#142 | |
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() Chodzi o Sleeka? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Zadomowienie
|
Dokładnie. Aga chyba, że polecisz coś jeszcze... ale z nisko/ średniopółkowych? Może gdzieś już pisałaś o cieniach? Chętnie bym poczytała ![]()
#144 |
okrutnica jakaś... |
Mil, a stosowałaś cienie MIYO, super nasycone są, kocham zwłaszcza maty. Jeden kosztuje 4,99zł wiec naparwdę niewiele a ją świetne.
|
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
okrutnica jakaś... |
Róże, bronzery i rozświetlacze
![]() 1. Róż- jak wiecie służy od ożywiania i odświeżania twarzy- zwłaszcza ten w odcieniach różu. Możemy nim też wymodelować twarz (róże brązowe). Stosowany z umiarem doda blasku i odmłodzi. Pamiętajcie by nie przesadzić i nie przemalować policzków uzyskując efekt rosyjskiej matrioszki zamiast lekki i młodzieńczy rumieniec. Róż występuje w trzech postaciach: prasowany (w kamieniu i w kulkach), płynny oraz w kremie (musie, piance, żelu). W myśl zasady: płynne na płynne a suche na suche, róż w kamieniu nakładamy na puder zaś róże płynne i w kremie na podkład. Ja najbardziej lubię róże w odcieniach brudnego stosowanego różu. Są uniwersalne ![]() Moje ulubione róże to: Hervana Benefitu i róże mineralne Glazel. 2. Puder brązujący i modelujący- popularny brązer (bronzer) którym nie tylko "opalimy" twarz ale i wymodelujemy ją. Jeśli chcecie wykonturować buzię, sięgnijcie po chłodniejsze, szarawe brązy które najlepiej imitują naturalne cienie na twarzy. Moje ulubione bronzery: Hoola Benefitu, róż artystyczny PR035 Ombre Douce Makeup Atelier Paris i brązowy róż mineralny Glazel. 3.Rozświetlacz- rozświetli skórę, uwypukli szczyty kości policzkowych, dzięki niemu osiągniemy efekt glow. Może być prasowany, sypki, w kremie, w płynie...do wyboru do koloru. Zwykle nakładamy go na szczyty kości policzkowych, na łuk brwiowy, rozświetlamy wewnętrzne kąciki oczu i dodajemy błysku na "cupid's bow (łuk Kupidyna- zagłębienie nad górną wargą). Możemy też nabłyszczyć dekolt, ramiona. Warto używać z umiarem kosmetyków z połyskiem, zwłaszcza jeśli mamy cerę mieszaną czy tłustą gdyż zamiast efektownego rozświetlenia uzyskamy efekt spoconej tłustej skóry. Moje ulubione rozświetlacze: High Bean Benefitu, pudry Glamour Glow Kryolan, puder w perełkach Glazel. |
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
okrutnica jakaś... |
Sztuczne rzęsy
![]() Makijaż karnawałowy najczęściej jest tak bardzo efektowny dzięki sztucznym rzęsom. Jeśli natura nie obdarzyła Cie pięknymi firankami rzęs, sięgnij po sztuczne- czy na pasku czy też w kępkach. -sztuczne kępki: są na ogół stosowane gdy chcemy uzyskać bardziej naturalny efekt. Doklejamy między własne rzęsy kępki sztucznych. Możemy wymodelować nimi oko, np. gdy chcemy je wyciągnąć kocio przyklejamy w zewn. kącikach dłuższe a na całej długości krótsze kępki, jeśli natomiast chcemy otworzyć i powiększyć, na środku przyklejamy minimalnie dłuższe niż na całej długości. -rzęsy na pasku: mamy tu olbrzymi wybór i w zależności od tego jaki efekt chcemy uzyskać, wybieramy dany rodzaj. Od rzadkich i krótkich przez długie i gęste po całkowicie odjechanie-piórka, błyszczące czy z cyrkoniami. Jak przyklejać? Z reguły klej dołączony do rzęs nadaje się tylko do kosza. Polecam zaopatrzyć się w klej DUO (np. w Inglocie). Daje elastyczne połączenie i pewność że rzęsy nie odkleją się nam w trakcie zabawy. Przyklejamy kępki- koniec maczamy w kleju, czekamy aż lekko zastygnie ( zwykle ok 30-40 sekund) i przykładamy kępkę do linii naszych rzęs. Możemy lekko docisnąć palcem. Przyklejamy rzęsy na pasku- zanim posmaruję pasek klejem, owijam rzęsy wokół palca by były jak najbardziej wygięte (co potem ułatwia doklejenie ich w kącikach). Smaruję klejem całą długość paska, czekam 30 sekund i przykładam rzęsy do oka. Najpierw je kładę na własnych i dociskam pęsetą środek a następnie wyrównuję pasek i dociskam w kącikach. Jeśli nie do końca się przykleiły, można docisnąć palcem i wyprofilować je. W przypadku gdy kącik jest niedoklejony, wystarczy patyczkiem dołożyć trochę kleju. Czy tuszować? Ja robię tak: jeśli przyklejam kępki lub naturalnie wyglądające rzęsy na pasku, tuszuję je by połączyć z naturalnymi. W przypadku bogato zdobionych, piórkowych itp, najpierw podkręcam swoje rzęsy zalotką i je tuszuję i dopiero wtedy przyklejam sztuczne. Jak zdejmować? Klej DUO jest o tyle przyjemny w obsłudze że choć trzyma porządnie to nie ma problemu z odklejeniem rzęs czy kępek gdy robimy demakijaż. Wystarczy złapać za sztuczne rzęsy i lekko pociągnąć, bez obawy że wyrwiemy własne. Kleje mocniejsze , dające sztywne połączenia jak np. Ardell wymagają uwagi przy ściąganiu. Możemy też zakupić specjalny płyn który rozpuści taki klej. Edytowane przez agabil1 Czas edycji: 2012-01-29 o 20:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
okrutnica jakaś... |
Ozdoby
![]() Karnawałowy makijaż to nie tylko kosmetyki czy sztuczne rzęsy ![]() Zwykle kupuję tego typu błyskotki do zdobienia paznokci ![]() Możecie przyklejać je na klej do sztucznych rzęs, specjalny żel typu mixing medium (np. MAC) czy zwykły żel do pielęgnacji okolic oczu ( np. Floslek). |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
okrutnica jakaś... |
bo wiesz, sama skóra i kości, nie najesz się
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:33.