Wszystko o Emu cz. 3 - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-02, 14:05   #121
Akasha88
BAN stały

Dot.: Wszystko o Emu cz. 3

Cytat:
Napisane przez Magda_84 Pokaż wiadomość
mozecie się wypowiedzieć na temat tych butów?
http://allegro.pl/emu-kozaki-w20001-...077612167.html
to bronte, myślicie że to dobra cena?
stingery od tego sprzedawcy kosztują 599, ktoś może ma namiary na tańsze stingery i może polecić?
http://allegro.pl/buty-emu-kozaki-w1...076048204.html
sklepy mas w linku przy 1 wpisie 599 to standardowa cena za stingery, a bronte na twoim miejscu bym nie brała.

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

evciap0 ta chodziło mi tą na górze dzięki i czekamy wszystkie na fotki a kolor czekoladowy ??

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

Szybciutko o proszku to my sobie sami go w sumie zepsuliśmy bo taka mentalność że na opakowaniu pisze 1 miarka my dajemy 1,5 i tak jakość naszego proszku leciała na łeb na szyję Niemcy pisze 1 dają 1 i ich jakość nie pogarszali Dlatego proszki się różnią.
Akasha88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 14:57   #122
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evciap0 Pokaż wiadomość
Pokażę jak tylko dorwę aparat
Ok, w takim razie czekamy

Edytowane przez dd1dd
Czas edycji: 2012-02-02 o 15:09
dd1dd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 15:43   #123
evciap0
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Akasha88 Pokaż wiadomość
sklepy mas w linku przy 1 wpisie 599 to standardowa cena za stingery, a bronte na twoim miejscu bym nie brała.

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

evciap0 ta chodziło mi tą na górze dzięki i czekamy wszystkie na fotki a kolor czekoladowy ??

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

Szybciutko o proszku to my sobie sami go w sumie zepsuliśmy bo taka mentalność że na opakowaniu pisze 1 miarka my dajemy 1,5 i tak jakość naszego proszku leciała na łeb na szyję Niemcy pisze 1 dają 1 i ich jakość nie pogarszali Dlatego proszki się różnią.
Kolor Chesnut

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

Cytat:
Napisane przez dd1dd Pokaż wiadomość
Ok, w takim razie czekamy
Jutro wrzucę

40/40
evciap0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 15:50   #124
dd1dd
Zakorzenienie

Evciapo, ok

A chciałam tak tylko dodać , że doszły buty TŻ z Schaffy (błyskawicznie) i wszystko ok
Stary 2012-02-02, 18:26   #125
Magda_84
Rozeznanie

Cytat:
sklepy mas w linku przy 1 wpisie 599 to standardowa cena za stingery, a bronte na twoim miejscu bym nie brała.[COLOR="Silver"]
wiem że sklepy są w linku, ale może ktoś podpowie w którym zakup obejdzie sie bez problemów. Już wiem że schaffa odpada. Jest jakiś sklep szczególnie polecany?

proszę o podpowiedź czy to nie są żadne podróbki? proszę zerknijcie bo ja nie mam dużego doświadczenia w ocenianiu czy to podróbki czy nie.
Wiem, że to bronte, ale na stingery nie mam za bardzo kasy, a buty zwykle długo mi służą i myślę że nie zniszczę. A na deszcz i tak nie zamierzam wychodzić, od tego są kalosze

Edit:
znalazłam swój rozmiar i kolor w 3 sklepach
http://www.ebuty-riccardo.pl
http://zebra-buty.pl
http://www.eobuwie.com.pl
plus allegro
ktoś może polecić któryś z nich szczególnie?

Edytowane przez Magda_84
Czas edycji: 2012-02-02 o 19:00
Magda_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 20:30   #126
beakarp
Raczkowanie

Wallaby dają radę przy naszym podlaskim -20, i to na cienką skarpetkę
W stingerach póki co chodzę więc po domu, zamiast kapci, bo mieszkam na parterze, sama terakota i panele, ziąb od podłogi...Po 2 dniach juz nie uwierają w palec
beakarp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 20:47   #127
Olcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magda_84 Pokaż wiadomość
wiem że sklepy są w linku, ale może ktoś podpowie w którym zakup obejdzie sie bez problemów. Już wiem że schaffa odpada. Jest jakiś sklep szczególnie polecany?

proszę o podpowiedź czy to nie są żadne podróbki? proszę zerknijcie bo ja nie mam dużego doświadczenia w ocenianiu czy to podróbki czy nie.
Wiem, że to bronte, ale na stingery nie mam za bardzo kasy, a buty zwykle długo mi służą i myślę że nie zniszczę. A na deszcz i tak nie zamierzam wychodzić, od tego są kalosze

Edit:
znalazłam swój rozmiar i kolor w 3 sklepach
http://www.ebuty-riccardo.pl
http://zebra-buty.pl
http://www.eobuwie.com.pl
plus allegro
ktoś może polecić któryś z nich szczególnie?
u riccardo na allegro kupilam wallaby, szybka wysylka, w dodatku byla darmowa, dziewczyny tu potwierdzily oryginalnosc
ani ja, ani przypuszczam reszta, nie planuje chodzic w stingerach po deszczu - ale nigdy nie wiesz jaka pogoda Cie spotka, poza tym snieg tez jest mokry... (chociaz mozesz bronte zaimpregnowac). Bardziej chodzi o te nieusztywniona piete, ktora klapnie po prostu
Cytat:
Napisane przez beakarp Pokaż wiadomość
Wallaby dają radę przy naszym podlaskim -20, i to na cienką skarpetkę
W stingerach póki co chodzę więc po domu, zamiast kapci, bo mieszkam na parterze, sama terakota i panele, ziąb od podłogi...Po 2 dniach juz nie uwierają w palec
moje na -12 byly wystawione dopiero, tez dawaly rade chociaz strasznie wytarte/ugniecione jest futerko na wkladce... czuje to zwlaszcza teraz, jak dostalam stingery
Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-02-02, 21:29   #128
201609062117
Konto usunięte

Jak to dobrze, że wymyślono emu -16C i nic, cieplutko, wygodnie. Nawet moje wallaby swych właściwości nie straciły.
Ale byłabym w pełni ukontentowana, gdyby jakiś mądry człowiek stworzył gogle, okulary emu: byłoby ciepło w nos i makijaż by się nie rozmazywał
201609062117 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 21:34   #129
littleblackwitch
Zadomowienie

j.w.

w moich albach, które noszę teraz nałogowo, nawet bez wkładki jest ciepło. serio! bez wkładki, na samym tym różowym drewnopodobnym materiale

i co raz lepiej przylegają do stopy
littleblackwitch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 22:07   #130
Akasha88
BAN stały

Magda_84 riccardo mogę tylko napisać - miła obsługa a od eobuwie mam nauszniki Emu szybka wysyłka mają gwarancję i dobry sklep
Stary 2012-02-03, 00:09   #131
myszola21
Zakorzenienie

Sklep Schaffa, to jakaś porażka, pierwsze buty od nich jakie zamówiłam były jakieś podniszczone widać, że egzemplarz powystawowy, wymieniłam na inny i już było okej,ale te 1 wyglądały jakaś chińszczyzna, wymieniłam i były o niebo lepsze ale i tak im daleko do tych z USA, jak wspominałam wcześniej,rozważałam kolejny zakup hi indigo bo była dobra promocja,ale zrezygnowałam z zakupu, ponieważ byłam prawie pewna, że znów dostane egzemplarz powystawowy z wyliniałym futrem, cena kusząca,no ale cóż, już wolę latem zakupić stingery hi, bo wtedy zazwyczaj są kuszące ceny i w dodatku w kolorze, który mi się będzie podobał, bo te indigo z tego co widziałam po kontakcie ze śniegiem robią się jakieś wyblakłe, co mnie szczerze powiedziawszy zniechęca. Najlepszym sklepem jest chyba butsklep-0 problemów, szybka wymiana, kasa od razu do ręki przy zwrocie. No i chyba tyle, jeśli chodzi o jakość to się nie zgodzę, że USA=Polska, bo naprawdę mam porównanie w jakości, nie wiem z czego to wynika,ale w Polsce albo jest taki shit albo mam wielkiego pecha...
myszola21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 01:31   #132
dagna1
Zakorzenienie

nie mogę doszukać się tego w regulaminie shaffashoes..

czy dokonując zwrotu buty muszą być zapakowane w oryginalne pudło?

pusta miska.. ale możesz ją napełnić!
dagna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 04:57   #133
octodontoidea
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez littleblackwitch Pokaż wiadomość
z tym proszkiem to nie do końca jest tak jak piszecie bo w tym akurat przypadku, za marną jakość proszku jest winna fabryka gdzie owy proszek jest pakowany - Polska, polska fabryka. Niemcy, niemiecka fabryka. To właśnie odpowiada za jakość tegoż produktu bo to od nich zależy ile 'rozcieńczaczy' dosypią a że to Polska no to już inna sprawa...
porównując tą sytuację do Emu to tak jakby Emu Australia przysyłali półprodukty do Polski i tu, u nas, byłby szyte buty, a tak nie jest przecież.
hah! już widzę te buty
no ale mniejsza z tym, nie o proszku jest wątek
fakt faktem, Emu ma na pewno jakieś swoje oddziały/pododdziały, fabryki itp. no ale ma też jakieś swoje wytyczne

p.s. wszystkie nowe posiadaczki proszę o fotki
Ale naprawde tak jest, że na rynek Europejski wysyła się toawry gorsze niż na rynek zagraniczny. Więc z butami tez tak może być. Nie dość że u nas gorsze to jeszcze droższe ;p
octodontoidea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 07:17   #134
Akasha88
BAN stały

myszola21 a ja dostałam z USA szajs że tak napiszę Więc teoria ze w USA mają lepsze produkty nie jest do wszystkich produktów

dagna1 no raczej .... powinny Szczególnie jak to zwrot nie reklamacja ....
Stary 2012-02-03, 08:37   #135
Magda_84
Rozeznanie

Dzięki wszystkim za odpowiedź w sprawie sklepu
mam jeszcze jedno pytanie. Jaki polecacie impregnator? czytałam że jakiś z deichmana, ale już nie pamiętam gdzie o tym czytałam. Mógłby ktoś napisać? z góry dzięki
Magda_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 08:43   #136
Akasha88
BAN stały

Magda_84 każdy impregnat do nubuku z Deichmana, Sizeera skąd chcesz kosztuje około 20 zł
Stary 2012-02-03, 08:57   #137
silke85
Raczkowanie

Cytat:
j.w.

w moich albach, które noszę teraz nałogowo, nawet bez wkładki jest ciepło. serio! bez wkładki, na samym tym różowym drewnopodobnym materiale

i co raz lepiej przylegają do stopy
no widzisz, mowilam zebys nie sprzedawala bo bedziesz zalowac
ja w ogole wczoraj sobie do pracy dla odmiany zalozylam inne kozaki, normalnie jak wrocilam do domu myslalam ze mi paluchy poodpadaja... nie wyobrazam sobie teraz zimy bez EMU, jak jaks nalog
silke85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 10:11   #138
yetka_yetkowska
Przyczajenie

Byłam wczoraj w schaffie tam pani mi powiedziala że futro w butach czasem sie różni bo nie wycinaja jednego fragmentu futra tylko leci całosc i ma różna fakture. Nie jestem przekonana ale gwarancje mam.

Mój komfort polega na tym ze mieszkam niedaleko sklepów schaffy, wiec załatwianie z nimi sprawy osobiscie jest o wiele łatwiejsze, należy wpaść z awanti, na maile i tel również nie odpowiadali, raz na jakiś czas odpowiedzą na facebookowym helpdesku.

Natomias przywdziałam je wczoraj na mróz i było doskonale!
Stary 2012-02-03, 10:33   #139
beakarp
Raczkowanie

Czarne stingery z HD na pewno pierwszej jakości
Tyle ze po całodziennym noszeniu na gołą stopę mam całą podeszwę i piętę czarną;/
Podobno to normalne, ciekawe tylko czy tak juz zawsze będą farbować?
beakarp jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-03, 10:35   #140
Akasha88
BAN stały

yetka_yetkowska czyli nie oddajesz ?? a pisałaś do Emu Australia na @ ?? Po tych wszystkich opiniach o schaffie. Nie chciałabym !Chyba! tam kupować

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

beakarp z tego co gdzieś czytałam to nie

Edytowane przez Akasha88
Czas edycji: 2012-02-03 o 11:50
Stary 2012-02-03, 10:41   #141
riliana
Zadomowienie

jednak przyszły moje stingery hi ingigo właściwe na szczęście, lewy i prawy :p bardzo miły kurier, otworzyliśmy i sprawdzilismy czy wszystko się zgadza, a potem zapłaciłam i podpisałam

kolor jest super, bardzo mi się podoba! na długość są dobre, ale pięta przy chodzeniu mi troszkę lata - zmierzyłam na szybko na cienkie rajstopy, a mam też wąską stopę, więc to może dlatego, normalnie będę na skarpetkę w nich chodzić raczej

bardzo się cieszę, bo już się mocno martwiłam jak to z schaffą będzie
Stary 2012-02-03, 11:01   #142
ladymoonn
Zakorzenienie

na trochę opuścić wątek i już kolejna część, udzielałam się kiedyś tam w poprzednim wątku, jestem posiadaczką emu stingerów hi chocolate [jak w aa, ale tak przypominam jakby ktoś chciał sobie poszukać np zdjęć]
Cytat:
cisnąć nie cisną ale są ciasne - mam nadzieję, że rozumiecie o co mi chodzi

Rilla82, Ty chyba też brałaś cały rozmiar mniejsze, dobrze pamiętam??
i jak dzisiaj z nimi?

silke85 Ty chyba również?? masz 36 a wzięłaś 35?? albo coś pomyliłam

coś wymyślę chyba bo coraz bardziej je lubię
ja mam rozmiar stopy takie małe 39 i kupiłam emu 38 i trochę żałuję, bo futerko mi się wyciera przy palcach ale to zależy też od tego, że mam takie a nie inne palce i we wszystkich butach mi się odznaczają

Cytat:
Napisane przez silke85 Pokaż wiadomość
si mam 36 a kupilam dzieciece 35 i jest naprawde ok, mowie Ci nie oddawaj ich bo bedziesz zalowac jedyne co, to tak jak pisalam wczesniej, futerko na palcu sie wytarlo i dlatego ja pewnie nastepnym razem bede zamawiac wieksze, ale nie jest to w ogole widoczne na zewnatrz...
dokładnie, też mam taki plan, bo już mi chodzą po głowie nowe emu
Cytat:
Napisane przez Olcia Pokaż wiadomość
ani ja, ani przypuszczam reszta, nie planuje chodzic w stingerach po deszczu - ale nigdy nie wiesz jaka pogoda Cie spotka, poza tym snieg tez jest mokry...
nie planowałam, ale chodziłam w nich po deszczu i chlapie i nie przemokły! a nie impregnowałam ich dodatkowo

a w sumie przybyłam do wątku żeby zapytać czy któreś z was udało się dorwać stingery lo w cenie mniejszej niż 300zł?

ladymoonn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 11:49   #143
Akasha88
BAN stały

Na schaffie znów 50 % przeceny i 10 % z FB

Czerwone Huntery są w moim rozmiarze .... ale nie mam kasy na koncie
Stary 2012-02-03, 13:34   #144
silke85
Raczkowanie

Cytat:
Na schaffie znów 50 % przeceny i 10 % z FB

Czerwone Huntery są w moim rozmiarze .... ale nie mam kasy na koncie
no wlasnie sobie niedawno zamowilam kolejne emu ale najlepsze jest ze jak wchodze na moje konto to wcale tego zamowienia nie widze...tylko je mam na poczcie
hehe a tak szczerze powiedziawszy to wcale nie licze na to ze przyjda ale sa za pobraniem wiec nic nie strace
silke85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 13:51   #145
dagna1
Zakorzenienie

Cytat:
dagna1 no raczej .... powinny Szczególnie jak to zwrot nie reklamacja ....
dziękuje za odpowiedź, właśnie tego się spodziewałam

no to sklep mnie nieźle urządził wysyłając potwornie zniszczone opakowanie- ogromne dziury, całkowity brak jednego boku. chcę zrobić zwrot, ale to pudło do niczego się nie nadaje

Stary 2012-02-03, 13:56   #146
_czarny_kot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dagna1 Pokaż wiadomość
dziękuje za odpowiedź, właśnie tego się spodziewałam

no to sklep mnie nieźle urządził wysyłając potwornie zniszczone opakowanie- ogromne dziury, całkowity brak jednego boku. chcę zrobić zwrot, ale to pudło do niczego się nie nadaje
ja bym nie przyjęła takiej zniszczonej przesyłki na Twoim miejscu

chociaż w sumie moje przesyłki z schaffy były jeszcze w folii firmy kurierskiej, ale mimo wszystko to czuć, że pudełko jest bardzo zniszczone, a szczególnie tak mocno jak opisujesz, nie przyjęłabym

Edytowane przez _czarny_kot
Czas edycji: 2012-02-03 o 13:57
_czarny_kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 14:06   #147
dagna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _czarny_kot Pokaż wiadomość
ja bym nie przyjęła takiej zniszczonej przesyłki na Twoim miejscu

chociaż w sumie moje przesyłki z schaffy były jeszcze w folii firmy kurierskiej, ale mimo wszystko to czuć, że pudełko jest bardzo zniszczone, a szczególnie tak mocno jak opisujesz, nie przyjęłabym
gdybym domyślała się, że pudło może być w takim stanie chyba oczywistością jest, że nie przyjęłabym.
czekam na mejla od sklepu

Stary 2012-02-03, 14:13   #148
_czarny_kot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dagna1 Pokaż wiadomość
gdybym domyślała się, że pudło może być w takim stanie chyba oczywistością jest, że nie przyjęłabym.
czekam na mejla od sklepu
ja tam zawsze macam
_czarny_kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 14:28   #149
mcdulka
Zadomowienie

GG do mcdulka

Cytat:
Napisane przez yetka_yetkowska Pokaż wiadomość
Byłam wczoraj w schaffie tam pani mi powiedziala że futro w butach czasem sie różni bo nie wycinaja jednego fragmentu futra tylko leci całosc i ma różna fakture. Nie jestem przekonana ale gwarancje mam.

Mój komfort polega na tym ze mieszkam niedaleko sklepów schaffy, wiec załatwianie z nimi sprawy osobiscie jest o wiele łatwiejsze, należy wpaść z awanti, na maile i tel również nie odpowiadali, raz na jakiś czas odpowiedzą na facebookowym helpdesku.

Natomias przywdziałam je wczoraj na mróz i było doskonale!
po przeczytaniu Twoich postów na temat futra w stingerach, wczoraj w sklepie sprawdziłam jakie teraz stingerki mają futro. I w dwóch parach (a było wystawionych chyba z 10 bo przeceny- stingery lo 475zł) futro bardziej przypominało szorstką watę, lub dłuższą i zafarbowaną wełnę z bronte. Zapytałam się pana czy to na pewno są stingery i powiedział że tak. Także z tymi stingerami pewnie tak jest- zależy jak się trafi. Aczkolwiek szczerze mówiąć bardziej pasuje mi takie puszyte, mieciutkie futerko jakie jest w moich stingerach.

happiness is on the way.
mcdulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 14:29   #150
Akasha88
BAN stały

dagna1 nie wiem jak na schaffie ale w Inverno życzą sobie 30 zł jak przyjdzie do nich zniszczony karton
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości