|
|
#121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012
kubusewa ja końca prasowania nie widzę
, a drugie tyle w większych rozmiarach czeka jeszcze na upranie :/... no i prasowanie
|
|
|
|
#122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też prasowania końca nie widzę ale jak narazie bieżących ubrań a o wypraniu wyprawki to w ogóle nie myslę pójdę na l4 to zrobię to ze spokojem część rzeczy po Antku wypierze mi mama bo są u niej te wszystkie rzeczy wiec jak chce to niech pierze i prasuje
|
|
|
|
|
#123 |
|
Zakorzenienie
|
My tez mamy duzo rzeczy dla malej, ale ja nie moge sie oprzec zeby nie kupowac
Wlasnie slyszalam o malej Madzi ... szok.
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#124 |
|
Zadomowienie
|
Ja z wyprawki mam praktycznie wszystko, ubranek bardzo dużo bo dostałam chyba ze 3 worki w różnych rozmiarach i też troszkę dokupiłam.
Mam łóżeczko, wózek, czekam na wanienkę, kupiłam też już pieluchy, kosmetyki, biustonosze do karmienia, podkłady bella mama, laktator, ręczniki, kocyk, koszule do szpitala. Poza tym zestaw do paznokci, gruszkę i szczotkę do włosków Chyba o niczym nie zapomniałam
|
#125 |
|
Wtajemniczenie
|
a tak w ogole to dzien dobry.
1,5h po sniadaniu a ja zasypiam normalnie na siedzaco.nie piszcie duzo bo musze cos porobic w domu w koncu
|
|
|
|
#126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() napisali, ze kasia glinka urodzila dziecko |
|
|
|
|
#127 |
|
Zadomowienie
|
taaa... też mnie to zdziwiło
ale mój nie jest kupiłam w Pepco taki śliczny różowy z konikiem i na pewno nie jest śliski
|
#128 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziecko po kąpieli jest bardzo śliskie ![]() Cytat:
niestety nie mam kogo zagonic do pomocy :/ choc ostatnio małż troche prasował dzieciecej garderoby |
||
|
|
|
#129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
agness ale ta matka na nagraniu mowi: kocyk bys sliski a nie dziecko bylo sliskie .. poza tym nie kapala tego dziecka pierwszy raz zeby mowic takie bzdury.... gdyby wypadlo jej z rak przy pierwszej kapieli to jeszcze rozumiem ale no przez 6 miesiecy to juz mozna rozpoznac ktory recznik dziecku dac jak owijac aby miec w garsci no na boga .. jest bardzo wiele niejasnosci ja czekam na rozstrzygniecie i wyjsc z podziwu nei moge ze kuzniar taki rozwalony siedzi i nie sarkazuje prawie wcale dzis |
|
|
|
|
#130 |
|
Rozeznanie
|
A ja właśnie piorę ciuszki dla maleństwa, bo tak mi zalecono, żeby nowe ubranka wyprać i przeprasować.
A mam pytanie do Was. Czy do szpitala bierzecie 1 czy 2 torby? Bo ja tak myślę i myślę i nie wiem sama. Wzięłabym jedną tylko z rzeczami dla siebie, a najwyżej potem mężulo by doniósł drugą z rzeczami dla dzidzi, ale to jak już się urodzi. Czy może lepiej zapakować to wszystko w jedną torbę razem? Hmmm... Sama nie wiem... |
|
|
|
#131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja na ten moment biore jedna z rzeczami dla dwojga |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#132 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A gdybym sama musiała z nią spacerować to bym nie dała rady Ale z drugiej strony wolałabym mieć wszystko przy sobie a nie potem się zamartwiać czy czegoś nie zostawiłam w drugiej torbie. I właśnie dlatego pytam jak Wy robicie
|
|
|
|
|
#133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to juz jakos nie dosłyszałam o sliskim kocyku mojemy małżowi nawet sprawnie szło to prasowanie ![]() od rana dzis Kuźniar poważny dość jest, ja przez chwilę ok. 6 rano TVN24 oglądam w dni powszednie Edytowane przez agnes99 Czas edycji: 2012-02-03 o 10:22 |
|
|
|
|
#134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dlaczego piszą w tym artykule, że odnaleźli dzieciątko, a w tv że wciąż szukają.. Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-02-03 o 10:21 |
|
|
|
|
#135 |
|
Zadomowienie
|
witam i melduje sie w nowym watku
![]() ![]() a wy znowu cały wieczór o jedzeniu, ja juz nie mam siły ,dosłownie ciagle chce mi sie jeśc, a czuje sie taka jakas spuchnieta, ze dzis rano stajac na wage postanowiłam koniec ze słodyczami, nie wiem jak mi to wyjdzie, ale bede sie starała. jak glupia kupie w sklepie sama czekolade, ptasie mleczko, pierniczki a pozniej wcinam, o nie wspomne o chałwie.. tak mi brakuje ruchu , jakiegos konkretnego wysiłku co do palenia to tZ nie pali, u mnie i u niego w domu tez nikt nie pali i jestem przeszczesliwa z tego powodu bo dla mnie ten smród jest nie do zniesienia, a dłuzsze przebywanie w dymie powoduje u mnie ból głowy i mdłosci.Wdg mnie to ze sie jest nałogowym palaczem przed zajsciem w ciaze i ze przebywa sie w zadymionych pomieszczeniach bedac juz w ciazy moze , a nie musi miec wplywu na przebieg ciazy i rozwoj dziecka. Tyle sie mówi zeby sie dotleniac w ciazy, jak oddychanie prawidlowe jest wazne przy porodzie i nie tylko, wiec wdychajac przez pól godziny ,albo i dluzej takie powietrze z dodatkami, nie wierze zeby to nie wplywalo negatywnie na dziecko, zwlaszcza jesli wplywa zle na mnie. I kwestia palenia przed ciaza( zakladajac ze ciaza jest planowana) uwazam ze powinno sie rzucic, bo organizm potrzebuje czasu zeby sie z tego syfu oczyscic dzis rano przeczytałam o malutkiej Madzi , brak słów.. zmykam na sniadanko, bede nadrabiac pozniej.
|
|
#136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powinnaśzrobić rozeznanie w szpitalu do ktorego planujesz iść. Są szpitale w których mówią, żeby nie brać kosmetyków dla noworodków bo oni mają Sąszpitale w których mówią, że można przynieść tylko ubranka rozmiaru takeigo strikte noworodkowego (czyli 56) bo panie maja lepszy komfort ubierania dziecka (ze nie musi niby łowić dziecka tonacego w przyduzym ubranku) Musisz dokladnie wiedziec co chcesz wziac co one ci w szpitalu doradzaja i wtedy sobie zdecyduj.. No bo nie wiem co moze az tak duzo miesjca zajmowac (za duzy recznik, szlafrok gruby?? ) .. poza tym wielkoscia torby sie nie przejmuj .. Gdy ja szlam na operacje to mialam wielka torbe podrozna i nikt nawet nie kwiknal bo stala pod lozkiem(a ja jechalam do szpitala do drugiego wojewodztwa to rozumiesz )
|
|
|
|
|
#137 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
melduję się w nowym wątku ![]() szkoda tej Madzi właśnie na internecie czytałam. Dzisiaj miałam dziwny sen ... po krótce Wam opowiem ![]() Śniło mi się że w 8 miesiącu ciąży pojechałam z kumpelą do Egiptu na wczasy i tam musiałyśmy uciekać bo jakiś egipcjanin chciał mi coś wstrzyknąć i zabrać mi dziecko (wiecie rozciąć brzuch itd.) no masakra ... |
|
|
|
#138 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Ja tu wczoraj cały dzień podczytywałam a tu jeszcze na starym wątku tyle stron i widzę, że i dzisiaj nie próżnujecie :P ![]() Jak tak dalej pójdzie to nowe wątki będą co dwa tygodnie
|
|
#139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja w 2 mniejsze się zapakuję, z podziałem na role ![]() w szkole rodzenia mówli nam co zabrać ze sobą (bo szpitale rózne mają wymagania), no i po porodzie trzeba dać położnym ubrako, wktóre ubiora dziecko + rożek lub kocyk, bo w moim szpitali=u zawijaja tylko na początek w rożek szpitalny a mysle, że nie bedzie czasu (juz nie mówiąc o mysleniu) na jazdę do domu po rzeczy dla dziecka nie bedę tylko brała ze sobą ubrania dla dziecka na wyjście, to zostanie naszykowane w domku i mąż dowiezie w dniu wypisu Edytowane przez agnes99 Czas edycji: 2012-02-03 o 10:28 |
|
|
|
|
#140 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Mysle,ze tak bedzie mi wygodniej sie odnalezc.Mysle,ze mnie wiecej wyjdzie nam po tyle samo rzeczy i mnie i dziecku.Maz tylko dowiezie na wyjscie ubranko,kombinezon i nosidlo do samochodu i moje na wyjscie do przebrania.Bo po co to mam trzymac przy sobie. Za duzo nie wezme,bo i tak max dobe bede lezec.
|
|
#141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
CO do snu.. ja mam sen nie zwiazany z ciążą.. ale mnei też często nawiedza jeden koszmar okropność |
|
|
|
|
#142 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Asik, masz liste ze szpitala co masz wogole zabrac? bo szpitale maja swoje rutyny, u mnie np nie potrzebuje nic dla dziecka oprocz ubranka na wyjscie i mokrych chusteczek do pupy. No a jesli w Twoim szpitalu potrzebujesz duzo rzeczy to niech sie nie dziwia ze torba wielka ![]() Ja mysle ze spakuje w jedna a druga bedzie w domu czekala spakowana z rzeczami, ktore ewentualnie moge potrzebowac, ktore TZ w razie co moze mi dowiezc! Tyle ze wole miec to w jakiejs torbie lub chociazby w jednym na to przeznaczonym miejscu bo wszystkie chyba wiemy jacy faceci sa dobrzy w znajdywaniu
|
|
#143 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w tym szpitalu, w którym ja mam zamiar rodzić kobiety nie dźwigają swoich toreb albo robi to małzonek/osoba towarzyszaca albo personel |
|
|
|
|
#145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aż za dobrze to wiemy Czasem to nei wiem czy wiedza, że gdzieśw domu w konkretnym iejscu jest ta konkretna potrzebna mi torba zda się mojemu mezowi. Jak bede cos potrzebowac zadzwonei do mamy to z mezem pojedize i wezmie |
|
|
|
|
#146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak dodasz do tego zakręcenie poporodowe to wogóle wyjdzie masakra ![]() ja swojemu mam zamiar naszykować rozpiskę co gdzie leży, łacznie z opisem ubranek, zeby nie było niedomówień Edytowane przez agnes99 Czas edycji: 2012-02-03 o 10:34 |
|
|
|
|
#147 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Więc chyba zdecyduję się mieć jednak wszystko przy sobie, trudno niech sobie gadają U nas na porodówce jest specjalne miejsce na torby i szczerze jak spojrzałam to nawet jak mniejszą torbę wezmę to nie ma opcji żeby ta torba się tam zmieściła
|
|
|
|
|
#148 |
|
Zadomowienie
|
Wysłałam wam zdjęcie na maila
|
|
#149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tity dzięki za słowa wsparcia i ![]() Co do torby to ja też dużo brać nie będę coś dla siebie, dla maluszka tylko pampersy i kosmetyki, bo ciuszki szpital ma swoje. A potem tylko mąż dowiezie na wyjście. No chyba że coś się zmieniło od tamtego roku (bo to tylko wiem od koleżanki że ona tak brała) ale i tak zamierzam przedzwonić lub podjechać do szpitala i się jeszcze upewnić co i jak
|
|
|
|
|
#150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie na SR dokładnie powiedziały połozne ile czego mamy zabrać |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:25.

, a drugie tyle w większych rozmiarach czeka jeszcze na upranie :/... no i prasowanie

Chyba o niczym nie zapomniałam