Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2009 część XVI :) - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-10, 12:45   #121
UnholyOne
Ola-Unhola

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2009 część XVI :)

Ja tez musze cos wymyślić na przyszły piatek

U nich jadłam zupę z mięsem mielonym plus pieczywo czosnkowe -to na ciepło. Reszta to warzywa i ser na stole do przegryzania.

Myślałam o zupie mandarynkowej Cass. Już ją robiłam kiedyś na urodziny Bartka i jest pycha. Ale co jeszcze
Stary 2012-02-10, 12:54   #122
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Posprzatane mam, obiad zjedzony-mama zrobila kluski na parze a ja zapiekanke z paluszkami rybnymi

Jak pytalam Werke czy pamieta co jej sie snilo to mowi ze snilo jej sie jak spadla z lozka i uderzyla buzia o deske

Ja bylam zmuszona latac samolotem jak bylam w Irlandii i za kazdym razem strasznie sie balam , zawsze trzymalam malza za reke
a moj malz ma taki lek przed lataniem teraz po tych tragediach ze chyba na zadne wczasy nie polecimy nigdy

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 12:58   #123
angy
Zakorzenienie

Czeko pokaż rozświetlacz na sobie

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 13:13   #124
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
Czeko pokaż rozświetlacz na sobie
zaraz sie umaluję, tylko moj apart wyladowany, ale moze malza poprosze zeby mi swoim cyknal jak wpadnie do domu po nas- jedzie na zakupy a nas podrzuci do agaty meble,chce dekoracje poogladac
EDIT: puder jest bardzier jak brązer bo ma cieply kolorek, musialam rozetrzec bo ciemny ale na lato bedzie super, nie jest jakis mega blyszczacy chyba podobnie co rozswietlacz jewel powder

Dominika 04.11.2014

Edytowane przez czekoladka21
Czas edycji: 2012-02-10 o 13:53
Stary 2012-02-10, 13:13   #125
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Mamuski, poleccie cos dobrego do stóp. Jakis krem, balsam, maseczke
Mam okropnie wysuszone stopy, nie moge sobie z nimi poradzic. Scieram skóre taka tarka niebieska z Avonu ale w sumie nic nie daje. Skóra jest twarda i zrogowaciała. Źle sie z tym czuje...
Jesli uzywasz Avon, to polecam ten krem gruba warstwe na noc i bawelniane skarpety na to, najlepiej na zmiane z tym kremem stosowanym takze na noc plus skarpety. Taka kuracje radzilabym stosowac co drugi dzien, az do uzyskania zadawalajacych efektow, a pozniej 1-2 razy w tygodniu. Jaj juz wyprowadzisz stopy wyrzuc tarki, pumeksy itp od nich jeszcze bardziej rogowacieje naskorek.
To mowie ja osoba lubujaca sie w zadbanych stopach i takie posiadajaca

Od rana jakas zabiegana jestem, maz musial na przeswietlenie jechac, potrzebowal szofera, a potem wiecie- takie pikusie- jak pranie, sprzatanie etc
Stary 2012-02-10, 13:35   #126
morska
Zadomowienie

Ja się dopiero witam w nowym wątku, a tu już 5. strona

Cytat:
Ostatni dialog niani z Zosią:

N: Zosia idziemy na spacer?
Z: Nieeee.... Zmęczona jestem
N: A czym jesteś zmęczona?
Z: Nianią
(było nie pytać)

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Kuba wczoraj do mnie, że on chce Puszka Okruszka , więc pytam, kto będzie z nim na spacery chodził - "Tubuś". A kto będzie kupkę i siku sprzątał, zanim piesek się nauczy? - "Mama". I tyle w tym temacie

I co, zdecydowałaś się na Puszka?

.
Stary 2012-02-10, 14:48   #127
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
U nas ostatnio hitem jest zabawa w "Stary niedźwiedź mocno śpi" Mamy takiego dużego misiaka, kładziemy go na środku pokoju i się skradamy A potem miś nas goni Wielka radocha
, też się w to bawimy

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
U Nas jak u Angy "stary niedźwiedź"..."koło koło bęc" z P bawią się w dom ale wtedy wszystko w pokoju lata do tego codziennie tańczymy, śpiewamy...wariujemy latamy to tak na szybko

jeszcze mi się przypomniało...rysujemy cukierkami
Zu dostała dwa opakowania wielkie cukierków takich jak lentilki...od wiadomo kogo...i ciągle o nie pyta...wymyśliłam w końcu, żeby nie chciała ich jeść, rysowanie cukierkami...układamy kolorami, rysujemy różne rzeczy...zje może jednego w ciągu godziny więc sposób działa
A co to?
, zabawa cukierkami odpada, Kubę brzuch by bolał

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość

(...)
I co, zdecydowałaś się na Puszka?

Nie

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-02-10, 15:57   #128
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Matko jaka to jest straszna przypadłość
no uciążliwa strasznie. Ile ja to już różnych teorii miałam od czego to może być, no codziennie nowa teoria, a moze od tego, albo od tego i dupka.
Umowilam sie do alergologa na poniedziałek, testów mi nie zrobi, bo nie jestem w stanie odstawić leków ( biore nawet dwie tabletki dziennie, a powinnam chyba jedną, no ale nie działa jedna)|
niech robi co chce, abym tylko nie miała alergii, chociaż na 9 miesięcy zebym mogła się postarać w końcu...

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Jesli uzywasz Avon, to polecam ten krem gruba warstwe na noc i bawelniane skarpety na to, najlepiej na zmiane z tym kremem stosowanym takze na noc plus skarpety. Taka kuracje radzilabym stosowac co drugi dzien, az do uzyskania zadawalajacych efektow, a pozniej 1-2 razy w tygodniu. Jaj juz wyprowadzisz stopy wyrzuc tarki, pumeksy itp od nich jeszcze bardziej rogowacieje naskorek.
To mowie ja osoba lubujaca sie w zadbanych stopach i takie posiadajaca

Od rana jakas zabiegana jestem, maz musial na przeswietlenie jechac, potrzebowal szofera, a potem wiecie- takie pikusie- jak pranie, sprzatanie etc
a nie masz wrażenia ze jak posmarujesz stopy kremem i założysz skarpety, czy nawet bez, to one się tak pocą bardziej?
Czy to tylko ja tam mam, nie znoszę tego uczucia, to samo mam z dłońmi jak je nakremuję od wewnętrznej strony.

Zabrałam koc z balkonu, rano wywiesiłam na mróz i zapomniałam o nim, to samo wczoraj z kołdrą zrobiłam, zabrałam dopiero wieczorem wisiała cały dzień.

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

a jesli mowa o zabawach, to u nas codziennie jest malowanie kredkami, farbami, lepienie ciastoliną, czytanie ksiażek, układanie tych "kamyczków" a'la quercetti
ganianie się po pokoju (zrobiłam kiedyś Oliwce węża z za małych rajstopek) no i ja mam ją z tym wężem ganiać, albo ona mnie, uwielbia go, taka prosta zabawka
klocki, laleczki, gimnastykuje się ze mną, zabawa woreczkami, zabawa we fryzjera, w sklep (uwielbia) hmm co jeszcze, trochę na tablicy sobie popisze codziennie, kółko graniaste i stary niedzwiedz to standardowo, puszczamy muzyke dla dzieci i tanczymy, robimy pociąg. turlamy się, Oli lubi jeszcze dziwną zabawę, którą kiedyś wymysliłam zeby nauczyć ją co znaczy "wysoko, nisko, obok itd." bierzemy taboret/krzesło i misia i proszę zeby podała mi misia wysoko nad krzesłem, pod, obok itd.
Gramy w kręgle, odbijamy balonem, jeju nie wiem co jeszcze, nic odkrwczego nie robimy. każe jej zamknąć oczy i zgadnąć co jej daje do rączki, układamy kolorami klocki (kolory juz swietnie zna), ogladamy bajki jak mi się przypomni co jeszcze to napiszę.

a teraz ide robić taka zabawkę

Edytowane przez Wojtusia
Czas edycji: 2012-02-10 o 16:00
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 18:45   #129
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
a nie masz wrażenia ze jak posmarujesz stopy kremem i założysz skarpety, czy nawet bez, to one się tak pocą bardziej?
Czy to tylko ja tam mam, nie znoszę tego uczucia, to samo mam z dłońmi jak je nakremuję od wewnętrznej strony.
W nocy spie, wiec sa mi te skarpety+ krem obojetne, a robie to doslownie siedzac na lozku przed polozeniem sie. Rano i tak biore prysznic po wstaniu, zakladam swieze skarpetki. Mnie stopy jakos szczegolnie sie nie poca, nie mam tez problemow z kremowaniem calych dloni. Dzieki tym skarpetkom krem sie lepiej wchlania i dziala, nie wyciera sie w posciel itd, ja sobie ta metode chwale, tak samo jak nakladajac oleje czy maski i zakladam czepek foliowy
Stary 2012-02-10, 18:54   #130
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
W nocy spie, wiec sa mi te skarpety+ krem obojetne, a robie to doslownie siedzac na lozku przed polozeniem sie. Rano i tak biore prysznic po wstaniu, zakladam swieze skarpetki. Mnie stopy jakos szczegolnie sie nie poca, nie mam tez problemow z kremowaniem calych dloni. Dzieki tym skarpetkom krem sie lepiej wchlania i dziala, nie wyciera sie w posciel itd, ja sobie ta metode chwale, tak samo jak nakladajac oleje czy maski i zakladam czepek foliowy

kobiety odchudzające się zobaczcie motywujące zdjęcie
Stary 2012-02-10, 19:02   #131
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

co do kremu na noc ze skarpetami, to ja robie co jakis czas tak, ze nakladam meeega gruba warstwe kremu na stopy, zawijam je w folie aluminiowa i na to grube skarpety i tak spie

gwarantuje Wam, ze na drugi dzien mam stopy jak pupcia niemowlaka
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 19:32   #132
UnholyOne
Ola-Unhola

Wojtusia, ale mnie zmotywowało to foto

Svi
, zawijasy w tyg sprobuję i jak wyjdą mi (bo mi czesto coś nie wychodzi ) to zrobię dla gości.

Widze, ze wiele z nas dzisiaj się nudziło i nic nie robiło. Ja dzisiaj tak od niechcenia dodatkowo odkurzaczem przejechałam, ale co tam, przeciez to pikus

Jakiś kręcz mnie złapał od szyi do łopatki. Glowy w prawo nie mogę skręcac
Stary 2012-02-10, 19:38   #133
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Wojtusia, ale mnie zmotywowało to foto

Svi
, zawijasy w tyg sprobuję i jak wyjdą mi (bo mi czesto coś nie wychodzi ) to zrobię dla gości.
fajne nie? ja narazie wyglądam jak na pierwszym zdjęciu tu jest strona i ćwiczenia różne

ja też wypróbuję zawijasy Svi

a teraz wracam do ćwiczeń, bo jestem w trakcie
Stary 2012-02-10, 19:41   #134
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
fajne nie? ja narazie wyglądam jak na pierwszym zdjęciu tu jest strona i ćwiczenia różne

ja też wypróbuję zawijasy Svi

a teraz wracam do ćwiczeń, bo jestem w trakcie
O dzięki

Nie wiem którą wybrać
http://www.bershka.com/webapp/wcs/st...o%C5%82nierzem tą czarną
czy ta szarą
http://www.bershka.com/webapp/wcs/st...%C2%A0kapturem

Tu real foto na Svi
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post32156419
Stary 2012-02-10, 19:59   #135
Wojtusia
Zakorzenienie

Unholy, szara-sama bym kupiła, ale chyba to s na mnie za małe bedzie.

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

na Svi ładnie się układa
Svi ty masz rozmiar S?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-02-10, 20:03   #136
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Unholy, szara-sama bym kupiła, ale chyba to s na mnie za małe bedzie.

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

na Svi ładnie się układa
Svi ty masz rozmiar S?
Svi ma S-kę
Stary 2012-02-10, 20:06   #137
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

w tej bershce jakies male te rzeczy maja
kamizelke musialam wziac M i tak jest na styk, sukienke dzianinowa tez mam M, ale w S tez bym weszla

a kurtke mam S, jest akuratna, czyli bardziej jak XS mysle bo ja duzo kurtek XS wlasnie nosze

np stradi tez ma male Ski
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 20:07   #138
Wojtusia
Zakorzenienie

jeszcze ten płaszczyk mi się podoba popielaty albo pomarańczowy, tylko nie wiem czy ten pomarańczy to taka żarówa, czy delikatny jakiś, czerwien tez w sumie fajna
e popieli nie ma, ale niebieski tez fajny

Edytowane przez Wojtusia
Czas edycji: 2012-02-10 o 20:08
Stary 2012-02-10, 20:12   #139
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
ja z kolei na ręce rękawiczki jak najbardziej, ale nie dam rady spać w skarpetkach moje stopy nie odpoczywają po prostu
nawet jak przychodzę z pracy to muszę zdjąć skarpetki, bo nie odprężę się bez tego
moze dziś na ręce zrobię sobie kurację, bo dawno nie robiłam

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

Olu, chciałam Ci dziś wysłać lakiery, ale nie dałam rady wyjść wcześniej z pracy - zrobię to w poniedziałek rano
a powiedz jakie konkretnie kolory zamówiłas z Color Alike? skoro już dziś nie zdążyłam wysłać to dorzucę moze Tobie jakiś kolorek... chyba, ze nie chcesz

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-10, 20:17   #140
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
ja z kolei na ręce rękawiczki jak najbardziej, ale nie dam rady spać w skarpetkach moje stopy nie odpoczywają po prostu
nawet jak przychodzę z pracy to muszę zdjąć skarpetki, bo nie odprężę się bez tego
to samo ma moj TZ

ja z kolei jak przychodze do domu to sciągam biżuterie, zegarek, kolczyki, łańcuszek, no wszystko co akurat założyłam przed wyjsciem. A na noc obrączkę

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

ide spać, TZ już spi, Oli też to i ja.
Jeszcze sherlocka poczytam przed snem,

Do jutra
Stary 2012-02-10, 20:22   #141
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
w tej bershce jakies male te rzeczy maja
kamizelke musialam wziac M i tak jest na styk, sukienke dzianinowa tez mam M, ale w S tez bym weszla

a kurtke mam S, jest akuratna, czyli bardziej jak XS mysle bo ja duzo kurtek XS wlasnie nosze

np stradi tez ma male Ski
E to ja chyba nie kupię, bo pewnie S-ka za mała będzie.

Cytat:
jeszcze ten płaszczyk mi się podoba popielaty albo pomarańczowy, tylko nie wiem czy ten pomarańczy to taka żarówa, czy delikatny jakiś, czerwien tez w sumie fajna
e popieli nie ma, ale niebieski tez fajny
Fajny, wygląda na morelowy, ale cholercia wie

Cytat:

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

Olu, chciałam Ci dziś wysłać lakiery, ale nie dałam rady wyjść wcześniej z pracy - zrobię to w poniedziałek rano
a powiedz jakie konkretnie kolory zamówiłas z Color Alike? skoro już dziś nie zdążyłam wysłać to dorzucę moze Tobie jakiś kolorek... chyba, ze nie chcesz

Nie ma sprawy.
Jeżeli chciesz wysłac jako gratis z powodu nie wysłania dzisiaj paczki, to nie musisz
Przecież nie musisz tak szybko.
A jeżeli coś Ci zalega i chcesz się pozbyć to jak najbardziej przyjmę
Z alike kupiłam takie
http://sklep.barbra.pl/produkty.php?...d_produkt=1195
http://sklep.barbra.pl/produkty.php?...d_produkt=1201
http://sklep.barbra.pl/produkty.php?...d_produkt=1183
http://sklep.barbra.pl/produkty.php?...d_produkt=1107
http://sklep.barbra.pl/produkty.php?...d_produkt=1098
Ale jeszcze nie zamówiłam, bo waham się czy takie akurat brac
Stary 2012-02-10, 21:00   #142
Ania0104
Zakorzenienie

Kupiłam test @ dalej nie ma ale czuję, ze jutro się zjawi

Cytat:
Może jednak jakoś przekonaj Ją go wizyty?
to była pielęgniarka ... ona wie lepiej

Cytat:
Ide nic nie robić. Tylko posprzatać, zrobić obiad, pranie. Takie tam pikusie
ja dzisiaj takie pikusie robiłam u babci ... relaks

Cytat:
Ostatni dialog niani z Zosią:

N: Zosia idziemy na spacer?
Z: Nieeee.... Zmęczona jestem
N: A czym jesteś zmęczona?
Z: Nianią
(było nie pytać)

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Kuba wczoraj do mnie, że on chce Puszka Okruszka , więc pytam, kto będzie z nim na spacery chodził - "Tubuś". A kto będzie kupkę i siku sprzątał, zanim piesek się nauczy? - "Mama". I tyle w tym temacie

Cytat:

a jesli mowa o zabawach, to u nas codziennie jest malowanie kredkami, farbami, lepienie ciastoliną, czytanie ksiażek, układanie tych "kamyczków" a'la quercetti
ganianie się po pokoju (zrobiłam kiedyś Oliwce węża z za małych rajstopek) no i ja mam ją z tym wężem ganiać, albo ona mnie, uwielbia go, taka prosta zabawka
klocki, laleczki, gimnastykuje się ze mną, zabawa woreczkami, zabawa we fryzjera, w sklep (uwielbia) hmm co jeszcze, trochę na tablicy sobie popisze codziennie, kółko graniaste i stary niedzwiedz to standardowo, puszczamy muzyke dla dzieci i tanczymy, robimy pociąg. turlamy się, Oli lubi jeszcze dziwną zabawę, którą kiedyś wymysliłam zeby nauczyć ją co znaczy "wysoko, nisko, obok itd." bierzemy taboret/krzesło i misia i proszę zeby podała mi misia wysoko nad krzesłem, pod, obok itd.
Gramy w kręgle, odbijamy balonem, jeju nie wiem co jeszcze, nic odkrwczego nie robimy. każe jej zamknąć oczy i zgadnąć co jej daje do rączki, układamy kolorami klocki (kolory juz swietnie zna), ogladamy bajki jak mi się przypomni co jeszcze to napiszę.

a teraz ide robić taka zabawkę
ja mam tak ze stopami ... i też polecam ten krem co Mariolka wkleiła

ale się bawicie

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 22:13   #143
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Ja spie raz w tygodniu, rowniez nie przepadam, ale czego nie robi sie dla urody , szczegolnie, ze efekt jest swietny. W rekawiczkach tez spie, ale tez tylko raz w tygodniu
Stary 2012-02-10, 22:47   #144
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:

kobiety odchudzające się zobaczcie motywujące zdjęcie
nooo motywujące i ćwiczenia też fajne
jak @ przyjdzie to robię fotkę i zaczynam ćwiczenia
Ostatnio byłam u przyjaciółki i próbowałam kręcić na mega hula-hop

chyba pora iść spać

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 06:58   #145
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
Kupiłam test @ dalej nie ma ale czuję, ze jutro się zjawi

to była pielęgniarka ... ona wie lepiej

ja dzisiaj takie pikusie robiłam u babci ... relaks

ja mam tak ze stopami ... i też polecam ten krem co Mariolka wkleiła

ale się bawicie
Eee to pikus...

Cytat:
Ja spie raz w tygodniu, rowniez nie przepadam, ale czego nie robi sie dla urody , szczegolnie, ze efekt jest swietny. W rekawiczkach tez spie, ale tez tylko raz w tygodniu
Ja tez tak kiedys robiłam z nogami i z folia tez jak Svi. Ale mi za czesto nogi jezdza i nie wyrabiałam
Ale efekty najlepsze

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
nooo motywujące i ćwiczenia też fajne
jak @ przyjdzie to robię fotkę i zaczynam ćwiczenia
Ostatnio byłam u przyjaciółki i próbowałam kręcić na mega hula-hop

chyba pora iść spać
I?

Hej

Efekt kładzenia dziecka spac o 19,30?
Pobudka o 6,45
Stary 2012-02-11, 08:12   #146
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

Nie ma sprawy.
Jeżeli chciesz wysłac jako gratis z powodu nie wysłania dzisiaj paczki, to nie musisz
Przecież nie musisz tak szybko.
A jeżeli coś Ci zalega i chcesz się pozbyć to jak najbardziej przyjmę
Z alike kupiłam takie
http://sklep.barbra.pl/produkty.php?...d_produkt=1195
http://sklep.barbra.pl/produkty.php?...d_produkt=1201
http://sklep.barbra.pl/produkty.php?...d_produkt=1183
http://sklep.barbra.pl/produkty.php?...d_produkt=1107
http://sklep.barbra.pl/produkty.php?...d_produkt=1098
Ale jeszcze nie zamówiłam, bo waham się czy takie akurat brac
ja mam 440 z Color Alike
na tym blogu jest baaardzo dużo swatchy - bardzo często z niego korzystam
mogę też wysłać Ci dupe lakieru Chanel Barry M

zaraz powrzucam najbardziej popularne kolory z Color Alike

Cytat:
ja coś się z tą urodą zaniedbałam ostatnio
za wytrwałość

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

jak czytam wątek to o tych kolorach najwięcej słyszałam
http://sklep.barbra.pl/produkty.php?...d_produkt=1126
http://sklep.barbra.pl/produkty.php?...d_produkt=1147
http://sklep.barbra.pl/produkty.php?...d_produkt=1151
http://sklep.barbra.pl/produkty.php?...d_produkt=1157
http://sklep.barbra.pl/produkty.php?...d_produkt=1182
http://sklep.barbra.pl/produkty.php?...d_produkt=1185
http://sklep.barbra.pl/produkty.php?...d_produkt=1188
http://sklep.barbra.pl/produkty.php?...d_produkt=1197

pewnie ich popularność wynika też z tego, ze nawiązują do kolekcji Chanel/OPI itp...

ostatnio szał na temat kolekcji Denim (też nawiązanie do Chanel)
http://www.spookynails.com/2011/11/c...eski-ptak.html
http://sklep.barbra.pl/produkty.php?...91&id_kat=1191
http://ecosmetics.blogspot.com/2011/...0-krotkie.html

a to jeszcze najnowsza chyba kolekcja
http://sklep.barbra.pl/produkty.php?...06&id_kat=1206
http://ecosmetics.blogspot.com/2012/...by-colour.html

na tym ostatnim blogu też sporo Color Alike

3220g 54 cm

------------------

Edytowane przez p4w
Czas edycji: 2012-02-11 o 08:00
Stary 2012-02-11, 08:13   #147
syla39
Wtajemniczenie

Hejka idziecie jak burza

Mam do was sprawę Przechodził u nas na wątku jakiś dzieciaczek wirusa RS??? U Leny w przedszkolu panuje, jedno dziecko trafiło do szpitala Lena też chyba złapała bo kaszle (jakoś tak dziwnie) a w nocy nie mogła oddychac, poprawiło się dopiero jak podaliśmy Ventolin (mamy jeszcze pozostałosci po astmie oskrzelowej). Nie wiem co robic bo w necie nie piszą nic interesującego i przydatnego jeśli chodzi o leczenie. Najwięcej informacji na temat wcześniaków, ale Lena wcześniakiem nie jest więc .... Jak to leczyc??? Leczy się??? Może ktoś coś wie, slyszał .... Help
Lekarz dzisiaj nie przyjmuje więc jeśli już to pojadę na pogotowie ale zastanawiam się czy nie za bardzo panikuje Niby teraz jest okej, kaszle tylko i nic więcej Ehh

syla39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 08:16   #148
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
Hejka idziecie jak burza

Mam do was sprawę Przechodził u nas na wątku jakiś dzieciaczek wirusa RS??? U Leny w przedszkolu panuje, jedno dziecko trafiło do szpitala Lena też chyba złapała bo kaszle (jakoś tak dziwnie) a w nocy nie mogła oddychac, poprawiło się dopiero jak podaliśmy Ventolin (mamy jeszcze pozostałosci po astmie oskrzelowej). Nie wiem co robic bo w necie nie piszą nic interesującego i przydatnego jeśli chodzi o leczenie. Najwięcej informacji na temat wcześniaków, ale Lena wcześniakiem nie jest więc .... Jak to leczyc??? Leczy się??? Może ktoś coś wie, slyszał .... Help
Lekarz dzisiaj nie przyjmuje więc jeśli już to pojadę na pogotowie ale zastanawiam się czy nie za bardzo panikuje Niby teraz jest okej, kaszle tylko i nic więcej Ehh
z tego co wiem to chyba żaden dzieciaczek nie chorował

dużo zdrówka

3220g 54 cm

------------------

Stary 2012-02-11, 08:20   #149
syla39
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Dziewczyny doradzcie ktorą suszarko lokówke kupic?
ulozylam sobie wlosy stara suszarka mamy i swietny efekt-zaden wlos nie odstaje tylko ta suszarka juz zuzyta, ciagle spada szczotka wiec chce kupic a i tak jak bedzie bob to bede musiala ukladac
mam dwie na oku:
1.http://allegro.pl/suszarka-lokowka-r...094014107.html

2.http://allegro.pl/lokowko-suszarka-p...086028801.html
Nadrabiam zaległosci, nie wiem czy nie za późno odpowiadam ale...
Mam Rowentę i słuzy mi już z 5 lat No i niestety jestem na etapie kiedy spada mi końcówka Tak poza tym swietnie się do tej pory sprawdzała

Cytat:
z tego co wiem to chyba żaden dzieciaczek nie chorował

dużo zdrówka
Dziękujemy

syla39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 08:27   #150
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Czesc

Dzisiaj mala spala spokojnie bez koszmarow

odnosnie zabaw to u nas dokladnie to samo jak u Wojtusi no moze poza wezem z rajtuzek

Syla zdrowka dla Lenki
dzieki za opinie o rowencie a ty masz w niej blokade szczotki zeby nie spadala? bo czytalam ze w tych na rynki inne niz polski sa
dopiero w przyszlym tyg. bede kupowac wiec kazda info sie przyda

Dominika 04.11.2014
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości