|
|
#121 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Półroczna Magda porwana w Sosnowcu! cz.II
Cytat:
Katarzyny nie bedzie na pogrzebie. |
|
|
|
|
|
#122 |
|
Wtajemniczenie
|
Może R. boi się/poszli na układ, żeby rodzina Madzi nie wytoczyła mu sprawy z powództwa cywilnego?
|
|
|
|
|
#123 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zgadzam się w pełni.Wiadomo,że nikt nie ma łatwo , ale na ogół ludzie pomagają innym w razie wypadku(przy założeniu,że to był wypadek), dzwonią na pogotowie , nie wynoszą ciał do parku i nie kłamią o porywaczu w blasku fleszy. Kasia dla mnie ma pełną świadomość tego co robi.Uderzyło mnie też nagranie gdzie płacze,że wyjdzie z więzienia jako stara kobieta. Nic o dziecko , tylko ciągle o sobie.I w sumie dlaczego spodziewa się tak długiej kary za wypadek? |
|
|
|
|
|
#124 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#126 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
dziwi mnie to jak ludziom łatwo przychodzi "kochanie" małych ofiar ale jak słyszą ciągły płacz dziecka u sąsiadów to się nawet nie zainteresują; "nie możemy spać ani myśleć o czymś innym" tiaa... ja już widzę jak ludzie takiego pokroju ustawiają się w kolejkach pod domem dziecka by dać nowe życie takiej Madzi pod tym artykułem jest fajny komentarz, pod którym się podpisuję Cytat:
|
|
|
#127 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj na polsacie o 24 leciał film "Kolor zbrodni". Uderzyło mnie strasznie podobieństwo tej historii i historii, która ostatnio rozegrała się u nas.
Matka podawała chłopcu(4 latka) syrop na kaszel, żeby szybciej zasypiał, a ona mogła iść do swojego chłopaka. Pewnej nocy jej dziecko powiedziało "Jeśli wyjdziesz, pożałujesz". Ona wyszła, chłopak wypił cały syrop, znalazła go pod stołem. Też zamiast ratowania dziecka, wykopała dół w lesie, tlumacząc sobie, że "ostatni raz ścieli mu łóżeczko", potem zadzwoniła po swojego kochanka, który zawiózł tam dziecko i przykrył kamieniami. Kiedy jakiś gliniarz zapytał jej, czemu nie ratowała dziecka, ona odpowiedziała, że "Matki wiedzą, kiedy ich dzieci nie żyją".Matka zawiadomiła policję, zgłaszając porwanie. Całe miasto szukało dziecka.W końcu ktoś ją złamał i przyznała się, że dziecko nie żyje, potem wskazała miejsce(najpierw tez nie mogła go znaleźć), i przyznała się, że to wszystko to był nieszczęśliwy wypadek. Sama o sobie mówiła, że od zawsze w rodzinie i społeczeństwie była nikim. Szczerze mówiąc, obejrzałam to przypadkiem i zupełnie mnie zmroziło...
Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka: #23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki! http://blondiewales.blogspot.co.uk/ |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#128 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#129 |
|
Zakorzenienie
|
Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka: #23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki! http://blondiewales.blogspot.co.uk/ |
|
|
|
|
#130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Mamusiu jestem już taki duży, że ledwo się tutaj mieszczę ! Ale cierpliwie tutaj pomieszkam ostatni miesiąc jeszcze. Mamusiu wiem, że jak się tu wiercę to rozciągam Ci brzuszek, nie chcę żebyś się na mnie złościła nie będę się już poruszał ! Mamusiu nie chcę by Cię bolało i nie chcę żebyś cierpiała urodzę się więc bardzo szybko żebyś mnie już przytulała ! Mamusiu już ! Już jestem na świecie ! Wyszedłem szybko i bez krzyku ! ...Dlaczego więc zamiast do domu zostawiasz mnie w zimnym śmietniku ?..... ...Mamusiu wróć... Tak strasznie tu zimno... Przecież już przyszła zima ! Marzną mi plecki... zmarzły mi rączki... Długo tu nie wytrzymam .... ....Mamusiu wiem pewnie pobiegłaś do domu po kocyk i śpioszki ! Nie będę płakał, nie będę krzyczał żeby Cię nie rozzłościć.... ..... .... ...Mamusiu przyszedł już po mnie pan Bóg, wyjął z foliowego worka i zabrał tam gdzie ciepło jest i zrobił ze mnie aniołka ! Mamusiu moja kocham i tęsknię i czekam tutaj na Ciebie... ..Nie przynoś już kocyka ani śpioszków, to nie potrzebne mi w niebie... ...Mamusiu.... Szacunki dotyczące dzieci: ? w każdej minucie umiera z głodu 57 dzieci ? niedożywienie powoduje 55% z wszystkich zgonów dzieci na świecie ? ok. 183 mln dzieci waży mniej niż powinny w swoim wieku ? za cenę jednego pocisku rakietowego szkoła pełna głodnych dzieci mogłaby wydawać przez 5 lat codzienny posiłek ? Corocznie 120 000 dzieci w wyniku urazów i zatruć wymaga leczenia szpitalnego ? Średnio co trzy minuty dokonywany jest w Polsce jeden zabieg pozbawienia życia dziecka nienarodzonego ? Samobójstwo stanowi jedną z pięciu najczęstszych przyczyn zgonu w grupie wiekowej 15-19 lat. Skuteczna próba samobójcza dwu-, trzykrotnie częściej podejmowana jest przez chłopców, czego powodem jest częstsze stosowanie przez nich "drastycznych metod samobójstwa" ? Przestępstwo około 600 ? Ile dzieci płacze za ścianami bo czują âzły dotykâ osoby bliskiej na które daje przyzwolenie osoba bliska. gdzie współczucie dla nich? mam pytanie czemu nimi tak się nie interesujecie? Tyko wtedy jesteście silni w gębie gdy stanie się jakaś tragedia najlepszy pomnik to żywy pomnik: pamięć, współczucie, pomoc, zainteresowanie. Takie stawiajcie pomniki to będzie mniej tych marmurowych!" To chyba najbardziej trafny komentarz dotyczacy tej sprawy, nie tylko pomnika. Ot cala prawda, ludzie sa madrzy jak juz cos sie stanie, wtedy nawet chetni do samosadu sie znajda (nawet w tym watku byly takie osoby), ale zeby sie zainteresowac druga osoba zanim cos sie stanie... |
|
|
|
|
|
#131 |
|
Rozeznanie
|
Ogólnie mam wrażenie, że ludzie odebrali to jako osobistą obrazę, jak ona śmiała kłamać w żywe oczy kamer
|
|
#132 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#133 |
|
Konto usunięte
|
A tak pomiędzy luźnymi dywagacjami - coś konkretnego wiadomo?
|
|
|
|
|
#134 |
|
Rozeznanie
|
Ano wiadomo, że Kasia chce być na pogrzebie. Jej obrońca złożył wniosek o wydanie jej przepustki.
Jest nawet mapka jak trafić na pogrzeb. Dobrze, że nie napisali co ze sobą należy wziąć. http://www.se.pl/multimedia/galeria/...zy-ul-smutnej/ Edytowane przez My Life Czas edycji: 2012-02-13 o 18:48 |
|
|
|
|
#135 |
|
Zadomowienie
|
Jak się tam wybierze paru czytelników SE to będzie cyrk, a nie pogrzeb. Szczególnie jeśli Katarzyna dostanie przepustkę.
Nie wiem czy to w ogóle możliwe, ale wg mnie ceremonia powinna być zabezpieczona tak, aby osoby spoza rodziny nie uczestniczyły w niej.
|
|
|
#136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#137 |
|
Zadomowienie
|
moze niech jeszcze bilety zaczna sprzedawac
|
|
|
|
|
#138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#139 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#140 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie to jakaś paranoja - boją się wypuścić Katarzynę na pogrzeb, bo boją się linczu, a jakim prawem na pogrzeb obcego dziecka te "tłumy ciekawskich gapiów" się wybierają ? Po co ci ludzie są tam potrzebni? Dziecko powinni pożegnać najbliżsi, a nie cały Sosnowiec
[żeby tylko Sosnowiec]. Ludzie nie znający nawet rodziny, stare lamentujące babki i ci co za dużo czasu mają, powinni darować sobie uczestniczenie w tym pogrzebie. Amen.![]() ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Tak myślę, że co najmniej 1000 pln powinien kosztować to może by co poniektórych głodnych sensacji powstrzymało.
|
|
|
#141 |
|
Przyczajenie
|
Ta cała sytuacja bardzo mną wstrząsnęła, od początku ta matka mi się nie podobała, wśród wypowiedzi nie czuć było większych więzi matki z dzieckiem.
Straszne, najgorsze jest, to, że jeśli teraz komuś naprawdę ukradną dziecko, to najpierw będą godzinami przesłuchiwać, a dopiero potem zaczną poszukiwania i mogą już być wtedy nadaremne..
|
|
|
|
|
#142 |
|
Zakorzenienie
|
http://vod.onet.pl/zabojcze-kobiety,...6,odcinek.html
Śmierć Magdy była raczej wypadkiem, ale przypadek omówiony od 29 minuty jest prawie identyczny
|
|
|
#143 |
|
Zadomowienie
|
Kto wczoraj oglądał tomasza lisa na żywo i widział Panią psycholog która płakała nad zamordowanym dzieckiem? Widziałam tylko kontem oka, ale trochę mnie to dziwiło, po pierwsze nie była blisko związana ze sprawą jak np. rodzina Magdy a po drugie to Pani psycholog nie umie sobie radzić z emocjami? I jeszcze mówi coś w stylu "mordu" dziecka, jakiego mordu? Przecież był wypadek.
Zmęczona już jestem tą sprawą. Dziecko nie żyje, należy je godnie pochować a nie robić z tego odpust majowy, do tego jeszcze te konfliktu rutkowski - policja. Ech |
|
|
|
|
#144 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja doczytałam równiez ża mąż Kasi nie chce żeby dostała zgodę na pójście na pogrzeb...
Ze względu bezpieczeństwa... Co o tym myslicie? Bo ja się strasznie zdiwiłam. Rozumiem ze chce żeby jego córka miała normalny spokojny pogrzeb, ale przecież mogliby z policją jakoś załatwić to. Na pewno miałaby jakąś eskorte...
|
|
#145 |
|
Zakorzenienie
|
jeśli to był wypadek,a chcę w to wierzyć, to matka powinna móc w spokoju pożegnać dzieciątko na pogrzebie,a wszystkich gapiów żądnych sensacji do niej ,ani rodziny nie dopuszczać.Nie widzę powodu dla którego obcy ludzie mieliby uczestniczyć w tak intymnym wydarzeniu rodzinnym:/
|
|
|
|
|
#146 |
|
Rozeznanie
|
Może oprócz gróźb w necie,, Bartek i rodzina dostają jakieś groźby listownie i dlatego wolą, żeby Kasi nie było na pogrzebie?
|
|
|
|
|
#147 |
|
Zakorzenienie
|
no, nie zdziwiłabym się bardzo możliwe, że tak jest...
|
|
|
|
|
#148 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nie rozumiem tej rodziny
Zrobili by cichy pogrzeb, nie musz przeciez mowic kiedy sie odbedzie, czy matka na nim bedzie czy nie.....w takiej sytuacji mogliby po poprosic o zamknieta ceremonie. Ale moze oni wolą dziennikarzy przy grobie niz matkę malej Madzi ![]() ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Cytat:
Odnioslam wrazenie, ze ta pani psycholog troszke nieobiektywnie patrzy na sprrwe malej Madzi wlasnie przez pryzmat swojej sytuacji i tego co spotkalo ją. Po za tym emocje kazdemu moga puscic, tak jak w jej przypadku w programie na zywo.... ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Cytat:
Wlasnie powiedzili, że nie bedzie brala udzialu w pogrzebie. Mi wyglada to na straszna manipulacje, wczesniej skladala wniosek o wyjscie, a po wypowiedzi rodziny, ze nie chca zeby brala w nim udzialu, nagle zdanie zmienila Nie zdziwialbym sie gdyby ta zamknieta w sobie dziewczyna od dawna byla zaszczuta i zmanipulowana przez rodzinę meża stad takie a nie inne zachowaniu w momencie smierci dziewczynki...
wymiana minerały AM i kosmetyki MUA Edytowane przez Madaaa Czas edycji: 2012-02-14 o 12:05 |
||
|
|
|
|
#149 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#150 |
|
Raczkowanie
|
TVN24 donosi, że Katarzyna nie będzie mogła wziąć udziału w pogrzebie i Bartłomiej nie dostał zgody na widzenie się z nią.
I co pod presją rodziny zrezygnowała? Już chrzanić te decyzje prokuratorów, ale reporter na początku mówi, że kobieta po decyzji rodziny zrezygnowała i nawet jeśli wypuszczą ją z aresztu, bo jutro ma taka decyzja zapaść to nie będzie jej na pogrzebie.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:42.

paranoja. chociaz fakt ze jezeli chce pomoc i robi to za wlasne pieniadze to kij mi do tego:P ale i tak uwazam to za niewlasciwee

czy może pomnik w sensie dosłownym np. na rynku czy w parku

moim zdaniem tacy przecietni w suie ludzie jak rodzina W. balibysie wytoczyc proces wielkiemu detektywowi