Czy to jest DUŻO alkoholu - Waszym zdaniem? - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-02-15, 12:10   #121
Narrhien
Zakorzenienie

Dot.: Czy to jest DUŻO alkoholu - Waszym zdaniem?

Cytat:
Napisane przez lza_slonca Pokaż wiadomość
"koleżanka" jest z domu DDA po 1 po 2 sama w młodości piła imprezując..
Upraszczając- to, że u mnie dziadkowie mieli skłonność do kieliszka i tata tzn, że ja też będę piła? Bosz...zastanów się co piszesz. Przejdź się na spotkanie DDA i posłuchaj a potem oceniaj. Amen. Koniec.
Nie napisałam nic z powyższego, dlatego zastanawia mnie czy ty w ogóle zrozumiałaś mojego posta (bo zakładam, że go przeczytałaś, skoro odpisujesz nań).

Narrhien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-15, 12:11   #122
lza_slonca
Zakorzenienie

DDA to nie jest coś zakaźnego- da się z tym poradzić ale wg mnie autorka oczerniła tu swojego faceta i to poważnie.
Zamiast z nim pogadać przyleciała na wizaż..dziecinada.

Dukam po raz 2

start: 97kg
faza I od 16.11. do 24.11
koniec: 91,9kg

start II faza: 92,7 kg
faza II 25.11
lza_slonca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-15, 12:12   #123
agusiowata
Zakorzenienie

Jak Cię teraz twój chłopak nie szanuje, to pomyśl co będzie potem. Podejrzewam, że teraz trochę się kontroluje, ale później nie.
agusiowata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-15, 12:13   #124
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
DDA to nie jest coś zakaźnego- da się z tym poradzić ale wg mnie autorka oczerniła tu swojego faceta i to poważnie.
A czytałaś Ty w ogóle jej posty?
Przecież próbowała rozmawiać, co więcej, groziła, błagała.
W dupę powinna kopnąć i tyle.
Stary 2012-02-15, 12:19   #125
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Żeby jej facet chciał z nią rozmawiać, to by było dobrze Mam radę: czytaj uważnie posty, a dopiero potem się wypowiadaj. Bo autorka wyraźnie pisała, że rozmawiała ze swoim TŻ-tem nie raz, prosiła, błagała, a to nic nie dało.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-15, 15:06   #126
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
hm.. chyba nie bardzo rozumiesz dyskusję
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-15, 15:49   #127
lza_slonca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Żeby jej facet chciał z nią rozmawiać, to by było dobrze Mam radę: czytaj uważnie posty, a dopiero potem się wypowiadaj. Bo autorka wyraźnie pisała, że rozmawiała ze swoim TŻ-tem nie raz, prosiła, błagała, a to nic nie dało.
Czytałam i dla mnie to właśnie dziecinada jak z tą dziewczyną od kota co jej chłopak pracuje w tym barze...wg mnie to ta sama osoba mimo wszystko

Dukam po raz 2

start: 97kg
faza I od 16.11. do 24.11
koniec: 91,9kg

start II faza: 92,7 kg
faza II 25.11
lza_slonca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-15, 16:30   #128
201605021613
Konto usunięte

Facet nie będzie z nią rozmawiał, bop uważa, że nie ma problemu

taki związek bez sensu, nie wiem po co pchać się w związek z przyszłym alkoholikiem
201605021613 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-15, 17:00   #129
ever-dream
Wtajemniczenie

Cytat:
"koleżanka" jest z domu DDA po 1 po 2 sama w młodości piła imprezując..
Upraszczając- to, że u mnie dziadkowie mieli skłonność do kieliszka i tata tzn, że ja też będę piła? Bosz...zastanów się co piszesz. Przejdź się na spotkanie DDA i posłuchaj a potem oceniaj. Amen. Koniec.
Nie, nie znaczy, że będziesz piła, ale masz znacznie większe szanse na to, że zostaniesz alkoholiczką. DDA mają również dużą szanse na zostanie w przyszłości żoną alkoholika.
Stary 2012-02-15, 17:25   #130
monius9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Narrhien Pokaż wiadomość
No a tak prawdę mówiąc kim ona jest, żeby nie pozwalać? Może prosić, błagać, grozić, krzyczeć, a jeśli on ma w ręce kluczyki (bo np. cały czas miał je w kieszeni i Autorka nie miała jak schować) i jest od niej silniejszy, to nie ma jak powstrzymać przed prowadzeniem tego samochodu, co najwyżej położyć się krzyżem przed samochodem.

Wiem po sobie, jak cięzko jest zmusić pijanego kierowcę, żeby nie prowadził. A niektórzy od rękoczynów nie stronią.

Tak wiec akurat w tej kwestii ja bym Autorki nie oskarżała, niemniej jednak po takiej akcji z kimś takim dawno bym nie była.
chyba żyję w innym świecie, bo dla mnie to logiczne, że w takiej sytuacji się dzwoni na policję zanim *misiaczek* kogoś zabije

pierwszy lepszy http://alkomaty.biz/wirtualny-alkomat

załóżmy że misio ma 100 kg 180 cm wypił 3 winiacze od 20 do 2 w nocy. jak wyjeżdżał do pracy miał 1,36 promila. trzeźwiuteńki jak świnia, całe stado wręcz.

społeczne przyzwolenie na jazdę po pijaku mnie powala.
monius9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-15, 17:29   #131
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ever-dream Pokaż wiadomość
Nie, nie znaczy, że będziesz piła, ale masz znacznie większe szanse na to, że zostaniesz alkoholiczką. DDA mają również dużą szanse na zostanie w przyszłości żoną alkoholika.
z tym, ze do tego przyznają się dopiero osoby po terapii, a jak widać nasza wiazazanka swiadomie pakuje się w klopoty i z jednej strony widzi problem, a z drugiej nie chce przyznac jak duzy jest on tak naprawdę. I niestety to widać po skrzywionym obrazie milosci.

tak więc do lzy_slonca, my nie twierdzimy ze dda jest jak choroba zakaźna, po prostu wszelkie doswiadczenia kształtują naszą osobowosc, charakter i częsciowo determinują potencjalne zachowania. A skoro dziewczyna napisała na forum żeby jej pomoc, to my musimy "robić" za głos rozsądku, bo zakochany czlowiek ma czasami problem z wiarygodną oceną sytuacji.
Stary 2012-02-15, 17:35   #132
Narrhien
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monius9 Pokaż wiadomość
chyba żyję w innym świecie, bo dla mnie to logiczne, że w takiej sytuacji się dzwoni na policję zanim *misiaczek* kogoś zabije

pierwszy lepszy http://alkomaty.biz/wirtualny-alkomat

załóżmy że misio ma 100 kg 180 cm wypił 3 winiacze od 20 do 2 w nocy. jak wyjeżdżał do pracy miał 1,36 promila. trzeźwiuteńki jak świnia, całe stado wręcz.

społeczne przyzwolenie na jazdę po pijaku mnie powala.
Gdzie w moim poście dostrzegłaś przyzwolenie na jazdę po pijaku?

Napisałam tylko, że Autorka nie jest od "pozwalania" bądź "nie pozwalania" na jazdę po pijaku, bo jak debil się uprze i jest silniejszy, to żadna siła go nie powstrzyma.

Telefon na policję po fakcie, czyli jak już ten pijany wsiądzie do samochodu, jest dla mnie oczywisty, niemniej jednak nijak się ma do "pozwalania" na jazdę, toteż o tym nie pisałam, bo po co powtarzać słowa dziewczyn?

Stary 2012-02-15, 17:42   #133
monius9
Zakorzenienie

Cytat:
Gdzie w moim poście dostrzegłaś przyzwolenie na jazdę po pijaku?

Napisałam tylko, że Autorka nie jest od "pozwalania" bądź "nie pozwalania" na jazdę po pijaku, bo jak debil się uprze i jest silniejszy, to żadna siła go nie powstrzyma.

Telefon na policję po fakcie, czyli jak już ten pijany wsiądzie do samochodu, jest dla mnie oczywisty, niemniej jednak nijak się ma do "pozwalania" na jazdę, toteż o tym nie pisałam, bo po co powtarzać słowa dziewczyn?
na prawdę sądzisz że jedyną metodą na nie pozwolenie komuś na jazdę bo pijaku to siła? telefon na policję zapewniam jest skuteczniejszy i działa ekspresikiem. autorka tego nie zrobiła i właśnie tam widzę przyzwolenie na jazdę na podwójnym gazie. + w tym że oprócz mnie chyba dwie osoby w tym wątku w ogóle zwróciły na to uwagę.

i żeby nie było wątpliwości to tak, sądzę że autorka jak każda osoba myśląca jest od tego żeby zadzwonić na policję natychmiast jak widzi jak jakiś debil wsiada za kółko nawalony.
Stary 2012-02-15, 18:51   #134
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
na prawdę sądzisz że jedyną metodą na nie pozwolenie komuś na jazdę bo pijaku to siła? telefon na policję zapewniam jest skuteczniejszy i działa ekspresikiem. autorka tego nie zrobiła i właśnie tam widzę przyzwolenie na jazdę na podwójnym gazie. + w tym że oprócz mnie chyba dwie osoby w tym wątku w ogóle zwróciły na to uwagę.

i żeby nie było wątpliwości to tak, sądzę że autorka jak każda osoba myśląca jest od tego żeby zadzwonić na policję natychmiast jak widzi jak jakiś debil wsiada za kółko nawalony.
ale narrhien pisała o telefonie w ostatnim poscie tylko nie chciala powtarzać po dziewczynach zeby nie pisac tego samego. A z tym że zadna siła nie pomoże to rozumiem ze chodzi o to że jak sie facet uparł to zadne argumenty do niego nie docierają, a ona przeciez go nie zamknie w mieszkaniu albo nie przywiąze go do krzesła więc myslę ze narrhien nie proponuje przemocy jakkolwiek to brzmi
Stary 2012-02-15, 18:54   #135
monius9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PaulinciaKWC Pokaż wiadomość
ale narrhien pisała o telefonie w ostatnim poscie tylko nie chciala powtarzać po dziewczynach zeby nie pisac tego samego. A z tym że zadna siła nie pomoże to rozumiem ze chodzi o to że jak sie facet uparł to zadne argumenty do niego nie docierają, a ona przeciez go nie zamknie w mieszkaniu albo nie przywiąze go do krzesła więc myslę ze narrhien nie proponuje przemocy jakkolwiek to brzmi
nie, obie nie rozumiecie o co mi chodzi ja nie namawiam nikogo do tego co ty wymieniasz ani nie miałabym najmniejszego zamiaru nikogo zamykać, przywiązywać do kaloryfera i z nikim się bić, dla mnie jeżeli argumenty słowne nie działają to zrobienie czegoś żeby pijany nie jechał samochodem = zadzwonienie na policję. o to mi chodzi od samego początku. amen.
Stary 2012-02-15, 19:27   #136
KittenFromHeaven1989
BAN stały

tylko ze on nie był pijany, kurcze, nie bylo po nim widac wypicia tych 3 win a jednak minelo kilka godzin.. sama nie wiedzialam czy moze miec jeszcze %, skoro nie miał nawet najmniejszego kaca..
ale fakt, powinnam byla zrobic cos wiecej, zeby nie jechał..
KittenFromHeaven1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-15, 19:45   #137
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KittenFromHeaven1989 Pokaż wiadomość
tylko ze on nie był pijany, kurcze, nie bylo po nim widac wypicia tych 3 win a jednak minelo kilka godzin.. sama nie wiedzialam czy moze miec jeszcze %, skoro nie miał nawet najmniejszego kaca..
ja bym się na twoim miejscu w zadnym wypadku nie sugerowala tym czy cos widac czy nie. Co osoba to inaczej wyglada i się zachowuje po alkoholu. Mam kolegę ktory poki siedzi to wygląda na trzezwego niczym na niedzielnej mszy, jak wstanie to od razu widać ze ma juz sporo we krwi. Kazdy reaguje na alkohol inaczej i to nie jest zaden argument, a kac.. no coz, niektorzy mają go po 1 piwie, innym jest całkowicie obcy, niewazne ile wypiją. Więc nastepnym razem niech po prostu trzyma się z dala od samochodu kiedy pił
Stary 2012-02-15, 19:48   #138
madana
Zakorzenienie

Cytat:
- TAK POWINNAŚ, np. zdzwonić na policję, ale nie ma "jaj" , by to zrobić, prawda? Bo wszystko mu wybaczasz; a ktoś taki jak twój pijany gnojek zabił kiedyś po pijaku za kółkiem mojego ojca.
madana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-15, 19:50   #139
Narrhien
Zakorzenienie

Cytat:
nie, obie nie rozumiecie o co mi chodzi ja nie namawiam nikogo do tego co ty wymieniasz ani nie miałabym najmniejszego zamiaru nikogo zamykać, przywiązywać do kaloryfera i z nikim się bić, dla mnie jeżeli argumenty słowne nie działają to zrobienie czegoś żeby pijany nie jechał samochodem = zadzwonienie na policję. o to mi chodzi od samego początku. amen.
Chodzi ci o to, żeby zadzwonić na policję ZANIM on wsiądzie do samochodu?
Jak sobie to wyobrażasz? Zadzwonisz na policję, że twój chłopak zamierza prowadzić, policja przyjedzie, a twój chłopak powie, że wcale nie zamierzał i wymyśliłaś to sobie,
Wiesz, że za bezpodstawne wezwanie policji płaci się mandat?

Już pomijając to, że policja w takiej sytuacji nie przyjedzie tylko albo cię wyśmieje albo pouczy, że zawiadamia się o wykroczeniach popełnionych, a nie zamierzanych.

Niestety, polski system jest, jaki jest. Wiem, bo sama się o tym przekonałam i takowe pouczenie dostałam.

Można chłopakowi pogrozić takim telefonem bądź zadzwonić do kogos innego i udawać, że to policja. Możliwe, że to podziała.

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Cytat:

Nigdzie tak nie napisałam.

Najskuteczniejsze to jest schowanie kluczyków. Zapewniam. Tylko niestety, nie zawsze się uda i wtedy trzeba sięgać po inne, ROŻNE środki.

Stary 2012-02-15, 19:54   #140
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Nie zawsze widać po człowieku stan upojenia. Ja mam tak, że nawet, jeśli sama czuję, że jestem bardzo pijana, to nie widać tego po mnie, jestem w stanie co gorzej podchmielone koleżanki odprowadzić do domu, zrobić im herbatę, potrafię zostać z gospodarzem i pomóc w sprzątaniu i tak dalej. Ale promile to promile i choćby czuł się świetnie i nie czuł, że cokolwiek wypił, to faktem jest, że to zrobił i że prowadząc samochód był kolejnym z pijanych kierowców, stanowiących niebezpieczeństwo dla siebie i innych. I tak, mógł kogoś potrącić i zabić albo okaleczyć na całe życie.

Moją koleżankę potrącił pijany kierowca. Nie, nie był bardzo pijany, nie zataczał się wychodząc z samochodu. Na sali sądowej tłumaczył, że on jedynie w nocy wypił kilka piwek z kumplami, że czuł się rano świetnie, zero kaca, że nie odczuwał problemów z koncentracją. Nie mógł uwierzyć w to, że ją potrącił. Dziewczyna leżała w śpiączce, do dziś (a było to wiele lat temu) ma wielkie problemy ze zdrowiem.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-15, 20:02   #141
KittenFromHeaven1989
BAN stały

no, bede musiała to Zrobic, jesli taka sytuacja (choc mam szczera nadzieje ze nie, ale watpie..) jeszcze sie powtorzy..
chociaz podejrzewam ze kłotnia z tego wyniknie i to spooora, tym bardziej, ze auto bierze od matki..

Cytat:
Najskuteczniejsze to jest schowanie kluczyków. Zapewniam. Tylko niestety, nie zawsze się uda i wtedy trzeba sięgać po inne, ROŻNE środki.
Stary 2012-02-15, 20:40   #142
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
no, bede musiała to Zrobic, jesli taka sytuacja (choc mam szczera nadzieje ze nie, ale watpie..) jeszcze sie powtorzy..
chociaz podejrzewam ze kłotnia z tego wyniknie i to spooora, tym bardziej, ze auto bierze od matki..
jesli raz nie widzial problemu zeby jechac to nie bedzie go widzial jeszcze wiele razy jesli nic z tym nie zrobisz

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

tylko uwazaj żeby się nie zrobił agresywny wobec ciebie jak mu zabierzesz klucze, bo po tym jak cie zwyzywał to myślę, że mozna sie wszystkiego spodziewać, także bądz ostrożna
Stary 2012-02-15, 21:19   #143
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie się wydaję, że ty boisz się tej sporej kłótni i jak zareaguje. Szczerze mówiąc, nie wiem jak można być z kimś takim. Nie masz poczucia bezpieczeństwa. Skoro zwyzywał Cię kilka razy, to może Cię kiedyś uderzyć (jak nie teraz to za kilka lat, albo kilkanaście). Uwierz mi, że wcale z nim długo nie jesteś, nie mieszkacie razem, nie jesteście po ślubie. Kiedyś mojemu mężowi po pijaku też zdarzyło się krzyczeć (wtedy chłopak), ale nie zwyzywał mnie ani razu, tylko krzyczał jak mnie mocno kocha. Wstyd mi zrobił.
Stary 2012-02-15, 21:31   #144
monius9
Zakorzenienie

Cytat:
on BYŁ pijany. to że dobrze wygląda to nie znaczy że mógł jechać samochodem. nie każdy pijany się zatacza, nie każdy bełkocze, a że kaca nie miał to nie dziwne bo dopiero powoli zaczynał trzeźwieć uświadom to sobie, najlepiej zanim zrobi komuś krzywdę.

Cytat:
Chodzi ci o to, żeby zadzwonić na policję ZANIM on wsiądzie do samochodu?
Jak sobie to wyobrażasz? Zadzwonisz na policję, że twój chłopak zamierza prowadzić, policja przyjedzie, a twój chłopak powie, że wcale nie zamierzał i wymyśliłaś to sobie,
Wiesz, że za bezpodstawne wezwanie policji płaci się mandat?

Już pomijając to, że policja w takiej sytuacji nie przyjedzie tylko albo cię wyśmieje albo pouczy, że zawiadamia się o wykroczeniach popełnionych, a nie zamierzanych.

Niestety, polski system jest, jaki jest. Wiem, bo sama się o tym przekonałam i takowe pouczenie dostałam.

Można chłopakowi pogrozić takim telefonem bądź zadzwonić do kogos innego i udawać, że to policja. Możliwe, że to podziała.

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Nigdzie tak nie napisałam.

omg czy ja na prawdę tak nielogicznie piszę

w punktach, może w końcu się uda

- nigdzie nie pisałam i ani przez moment nie miałam na myśli żeby faceta powstrzymywać siłą przed wejściem do samochodu, a wkładacie mi to usilnie w usta. stąd moje pytanie, bo nie wiem skąd wam to w ogóle przyszło do głowy.

- nie, nie chodzi mi o to żeby zadzwonić na policję zanim on wsiądzie. ale opcji jest kilka, począwszy od tego że można faceta postraszyć że jeżeli pojedzie to zadzwonisz na policję [czasem działa], kończąc na zrobieniu tego w końcu, jak wyjdzie z domu. dzwonisz i mówisz że prosisz o interwencję w sprawie pijanego kierowcy który jedzie stąd w kierunku takim i policja ma psi obowiązek zareagować.

- chowania kluczyków nie polecam z takiego samego względu jak jakichkolwiek metod siłowych - można po prostu dostać w☠☠☠☠☠☠☠. zwłaszcza że bohater wątku najprawdopodobniej jest do tego zdolny, skoro wyzywanie od różnych przychodzi mu lekką ręką.

no, a potem można zadać sobie pytanie po kij autorka z takim wrzodem na dupie jest.
Stary 2012-02-15, 21:37   #145
90agnieszka90
Zakorzenienie

GG do 90agnieszka90

Moim zdaniem 3 butelki wina na głowę to strasznie dużo. Od razu przypomniał mi się mój ex- też lubił popić... I pamiętam, że któregoś dnia zrobiliśmy sobie jakąś kolację z winem to kupił 2 butelki więc wyszlo po 1 na głowę- ja się trzymałam, a on... gadał takie brednie że już przytaczać nie będę Poza tą sytuacja też lubił wypić sporo np na imprezie ( oczywiście później lubił się ze mną pokłócić i powiedzieć mi to i owo) i między innymi z tego powodu się rozstaliśmy.

Na szczęście z obecnym TŻtem w sprawie alkoholu jesteśmy dobrani. Oboje nie lubimy przeginać- owszem wypić jakieś piwko wieczorem, kieliszek lub 2 wina albo likieru, ale żeby jakieś upijanie się to nie ma mowy. A jeśli już sie zdarzy przesadzić ( w sumie TŻtowi zdarzyło się to tylko raz na weselu) to nie awanturuje się, nie wyzywa, tylko po prostu wymamrotał że jest zmęczony i poszedł spać Dlatego oprócz kwestii ilości ważne jest to jak ktoś się zachowuje po alkoholu- jeśli ktoś jest agresywny to nie ma u mnie szans na związek....

90agnieszka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-15, 21:47   #146
KittenFromHeaven1989
BAN stały

no owszem, boje.. nie mam juz siły psychicznie na kolejne kłotnie, plus dodatkowo sprawe utrudnia fakt, ze on auto bierze od matki, ono nie jest jego..
co do uderzenia, tego akurat sie nie boje, bo tu jestem pewna, ze tak sie nie stanie..

ee moze i wstyd, ale przynajmniej krzyczał, ze kocha o takie cos nawet bym nie byla zla, chociaz on nie robi sie taki po %..

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
Mnie się wydaję, że ty boisz się tej sporej kłótni i jak zareaguje. Szczerze mówiąc, nie wiem jak można być z kimś takim. Nie masz poczucia bezpieczeństwa. Skoro zwyzywał Cię kilka razy, to może Cię kiedyś uderzyć (jak nie teraz to za kilka lat, albo kilkanaście). Uwierz mi, że wcale z nim długo nie jesteś, nie mieszkacie razem, nie jesteście po ślubie. Kiedyś mojemu mężowi po pijaku też zdarzyło się krzyczeć (wtedy chłopak), ale nie zwyzywał mnie ani razu, tylko krzyczał jak mnie mocno kocha. Wstyd mi zrobił.
Stary 2012-02-15, 21:54   #147
agusiowata
Zakorzenienie

Mam nadzieję, że wątek ten skłoni cię do przemyśleń. To nie jest normalne, nawet na faceta taka ilość alkoholu. Powiedziałam o tym mężowi. Twierdzi, że w tym wieku jeszcze mniej potrafił wypić, teraz bardziej się wprawił. Twój chłopak załóżmy za 10 lat wypije jeszcze więcej, bo nic mu nie będzie, nie będzie na niego ta ilość działać, więc będzie potrzebował większej ilości.

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Cytat:
no owszem, boje.. nie mam juz siły psychicznie na kolejne kłotnie, plus dodatkowo sprawe utrudnia fakt, ze on auto bierze od matki, ono nie jest jego..
co do uderzenia, tego akurat sie nie boje, bo tu jestem pewna, ze tak sie nie stanie..
Ja na twoim miejscu może zadzwoniłabym do jego matki. Masz z nią dobry kontakt? Niekiedy mamuśka ma większą siłę przebicia.
Stary 2012-02-15, 21:55   #148
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:

ee moze i wstyd, ale przynajmniej krzyczał, ze kocha o takie cos nawet bym nie byla zla, chociaz on nie robi sie taki po %..
skąd mozesz miec tą pewnosc ze cię nie uderzy?
Stary 2012-02-15, 21:58   #149
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez PaulinciaKWC Pokaż wiadomość
Moim zdaniem dziewczyny mają rację, pakujesz się w kłopoty na własne życzenie. Nie chodzi o to, że masz go rzucić w te pędy bo wypił cincina i 2 wina. Kazdemu się może zdarzyć. Ja sama kiedyś mialam taką wpadkę, mialam okropny nastrój, wszystko mi się waliło więc w jeden wieczór wypiłam litr wina i litr piwa, oczywiscie nie w samotnosci, nie piję do lustra.Wiem głupota, ale bywa. Natomiast Twoj facet zachowuje się kompletnie nieodpowiedzialnie.
Po 1. wiedząc ze jestes dda powinien jeszcze bardziej liczyć się z twoim zdaniem jesli chodzi o alkohol, a on ma je głęboko.
Po 2. kto po takiej ilosci alkoholu wsiada do samochodu?
po3, prosze cię nie porównuj trudnej sytuacji finansowej czy problemow ze zdrowiem do naduzywania alkoholu. Myslę, że jesli mu na tobie naprawdę zalezy, to powinien uszanowac twoje zdanie, nawet jesli on uwaza ze taka ilosc alkoholu jest normalna.Potem będzie twoim męzem i bedzie przychodzil do domu ledwo trzymajac sie na nogach a ty bedziesz zalowala ze się nie wycofalas z tego ukladu w porę.
po 4. jesli on cie zwyzywał po alkoholu 3-4 razy (!) to to nie jest normalne. Wielu ludziom zdarza się wypić za dużo, ale jakos nie zauwazylam zeby wtedy się tak zachowywali w stosunku do swoich połówek, sama tez nigdy tego nei doswiadczylam. Moim zdaniem powinnas postawić mu sprawę jasno, albo przystopuje albo odejdziesz. Glaszczac go jak male dziecko dajesz mu przyyzwolenie na wszystko bo on wie ze i go nie zostawisz, tak mu wygodnie, nei widzisz tego?
Jak wyżej.

Autorko wątku, ta sytuacja to tylko taki przysłowiowy wierzchołek góry lodowej - na moment spadły Ci klapki z oczu i zobaczyłaś jak to naprawdę wygląda (a wygląda ch...), niestety bardzo szybko te klapki otrzepałaś i włożyłaś na oczka. Już słowa, których używasz świadczą o tym, że problem jest i to spory - "obowiązkowo wódka raz w tygodniu", "tylko 3-4 razy się zdarzyło, że mnie zwyzywał, ale tylko po pijaku" etc. Źle się dzieje, bardzo źle.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-15, 22:12   #150
agusiowata
Zakorzenienie

Porozmawiaj z nim na trzeźwo. Powiedz, że ci się nie podoba jego zachowanie. Jak sobie wyobraża waszą przyszłość? Czy on nie będzie wstanie zrezygnować z tej popijawy. Z tego co napisałaś, to pije regularnie i to bez okazji. Co tydzień wóda z kolegami to nie jest dla mnie normalne. Mogłabym zrozumieć, gdyby gdzieś później wychodzili.

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

Każdy może mieć gorszy dzień, np w pracy i w weekend chce odreagować, napić się trochę więcej. Ale co tydzień wóda obowiązkowo.

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Nie myśl, że on zrezygnuje z tej popijawy jak zamieszkacie razem. Będzie ci to odpowiadało? Pomyśl o przyszłych dzieciach.
Może rozstancie się na jakiś czas. By każdy miał czas na swoje przemyślenia. Załóżmy na pół roku. Jeśli to prawdziwa miłość, to zejdziecie się.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości