|
|
#121 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: A co na wiosnę Drogie Wizażanki???
Cytat:
Gdybym miał okazję powąchać... niestety u mnie jest tylko Rossmann. Odpadają zapachy herbaciane,kadzidłowe. Allure Homme Sport z tego co pamiętam jest dość słodki, ja nie lubię tego typu zapachów , posiadałem Givenchy Play intense i był mdły jak cholera. Taki zapach rodem z podróbek ;/ |
|
|
|
|
|
#122 | |
|
Spod wody.....
|
Cytat:
http://www.rossnet.pl/Produkt/Zirh-I...865,promocja14
|
|
|
#123 |
|
Zakorzenienie
|
Jak tu wiosennie..
![]() ja ubiegły rok przejechałam na Funny i I love love, te drugie mam i w tym roku, poza tym Perły Lalique, Green tea (a co tam, skusiłam się kiedys w Rossie)zastanawiam się na Amethystem który niestety wysłałam w świat.. Mam też odlewkę Elie Saab, Batucady (wyjątkowo mi podeszła ) Daisy Oh so fresh - powinny się nadać..Jako zwolenniczka słodziaków i przeciwniczka ogórków również zaczynam mieć problem - po prostu muszę koniecznie się w coś nowego zaopatrzyć.. i jak tu iść na odwyk? :P w wiosennych planach rozbiórkowych (mam nadzieję że bliskich jeśli uda mi się zamknąć 3-cią rozbiórkę) mam Perły które już do mnie jadą, zieloną Chloe, Acqua di Gio i może Portofino... |
|
|
|
|
#124 | |
|
Upiór z Czarnej Chaty
|
Cytat:
Burberry Touch jest świetne na ciepłe dni, jest tak świetne, że nawet kazałabym Ci brać w ciemno, choć nie wiem, czy umiem go opisać. Moje typy na wiosnę to zdecydowanie Gold i Gold Sparkling Donny Karan, Angele na te chłodniejsze dni(Habanito, wydaje mi się, że one się naprawdę na taką pogodę nadają ), Amorek klasyczny - dla mnie jest uniwersalny i sprawdza się o każdej porze roku - oraz Karleidoscope, Magnetism i klasyczna Lolka(te dwa to dla mnie to tzw. świeże słodziaki). Muszę też zrobić testy globalne Vanitas i Zena za Waszą radą.A na lato stawiam na szypry, przyjemnie chłodzą i wybijają się z ogórasów, kwiatków i cytrusów. Na pewno w użyciu będzie Cabaret i Cabochard, zastanawiam się też nad kupnem legendarnych Majtasów. z nie-szyprów ogór Be Delicious, Amorek i klasyczna Halle Berry.
Edytowane przez naanakov Czas edycji: 2014-04-11 o 09:32 |
|
|
|
|
|
#125 | |
|
Spod wody.....
|
Cytat:
, muszę wąchnąć , ale znając życie wszystkie bloterki wymieszają mi się w torebce i po kieszeniach i dalej nie będę wiedzieć co jak pachnie Zawsze wydaje mi się, że wszystko będę pamiętać - co gdzie psikałam - na który fragment skóry i na który papierek (kiedy miejsca na skórze już brak do testów ), a później okazuje się, że dochodząc do auta już nic nie wiem
|
|
|
#126 | |
|
Upiór z Czarnej Chaty
|
Cytat:
nie widziałam ich nigdzie stacjonarnie. Kurde, w ogóle ta "niszowa dusza" pani Karan już nie istnieje na polskich perfumeryjnych półkach wszędzie tylko Pure, albo.jabłka, ew. DKNY Woman i DKNY Gold Woman(nie mylić z opisywanym przeze mnie Goldem, to dwa różne zapachy, mi chodzi o te z drewnianym korkiem
|
|
|
#127 |
|
Rozeznanie
|
U mnie wiosną w tym roku największe wzięcie ma Midnight Poison
Kiedyś namiętnie używałam CK truth wiosną- ale odkąd moja mama używa go w ilości hurtowej całorocznie- odpuściłam |
|
|
|
|
#128 |
|
DobraRada-NieGłaszczGada.
|
U mnie tej wiosny ,jak na razie - króluje Euphoria EDP - taki mój nieodłączny element w tym czasie
![]() Ale w szafie już grzecznie szykuje się do występu w pierwszy słoneczny i ciepły dzień Euphoria Endless... zobaczymy, która będzie moją towarzyszką na ten sezon
|
|
#129 |
|
Zakorzenienie
|
Moja Wiosna pachnie głównieDKNY Women, La Secret edp, Jil Sander Eve, Shalimar PI.
|
|
#130 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam pojęcia, bo tak naprawdę znowu przechodzę kryzys i wszystkie moje zapachy wydają mi się nudne
Może któryś z rozbiórkowych Parfum d'Empire okaże się odpowiedni na wiosnę
|
|
|
|
|
#131 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie jest zielona Chloe, Prada Iryskowa, jak wiatr hula to Mirrę Ardentową Goutal zapodaję, a i jeszcze Light Blue dobrze mi jakoś leży w tym sezonie.
"Powiedział, że przypominam mu jego zmarłą żonę. Oby z czasów, kiedy jeszcze żyła." Allen [I][COLOR=sienna]Poluję: ] Le Labo Patchouli, Le Labo Another 13, Arancia di Sicilia Perris, CdG Odeur 53, Tom Daxon Iridium Kliknij dla głodnych Zwierząt: www.pustamiska.pl |
|
|
|
|
#132 |
|
Zakorzenienie
|
Na pewno róże czyli Wood Mystique i ASEO 2 , ale jakoś ogólnie nie zauważyłam u siebie dużych sezonowych zmian zapachowych. Wyjątkiem jest upalne lato w ciagu dnia
|
|
#133 |
|
Konto usunięte
|
a ja mecze aquoline, bo jeszcze w sumie ta wiosna zimna jest tu w niemczech
Poza tym mam ochote na DKNY zielone jablko, bo nigdy go nie uzywalam i Daisy robie podchody dwie odlewki czekaja a ja probke narazie uzywam.
|
|
|
|
|
#134 |
|
Zakorzenienie
|
Postanowiłam odświeżyć stary wątek
Wiosna nie chce przyjść, ale ja już się nastawiam na jakiś lekki kwiatowy zapach. Zakończyłam właśnie roczny odwyk. Przez ten rok nie kupowałam, nie testowałam nowych zapachów ani nawet nie czytałam forum perfumowego. Postanowiłam sprawić sobie jakiś nowy zapach. Obecnie na półce mam 5 zapachów- każdy z nich jest mi bardzo dobrze znany, a potrzebuję jakiegoś powiewu świeżości Dlatego pytam Was - czy w ciągu ostatniego roku wyszedł jakiś kwiatowy, nieinwazyjny, wiosenny zapach godny uwagi? Zawsze wiosną psikałam się Gucci Envy Me i Signoriną, ale trochę mi się przejadły. Lubię nuty róży, frezji, brzoskwini, piwonii i tulipana
|
|
#135 |
|
Zadomowienie
|
U mnie w tym roku czeka Euphoria Blossom...tylko wiosny nie widać
|
|
#136 |
|
Guerlain Lover
|
Na wiosne wyciaglam juz moje flakoniki: Eternity, Addict Eau Fraiche, Addict Eau Delice, Addict Eau Sensuelle, Chloe edp
czekam tylko na wyzsze temperatury |
|
|
|
|
#137 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#138 |
|
Raczkowanie
|
wiem, że pewnie mnie zlinczujecie, ale na wiosnę już od lat nic bardziej mi nie pasuje niż Marc Jacobs Daisy Eau So Fresh. no uwielbiam
|
|
|
|
|
#139 | |
|
Guerlain Lover
|
Cytat:
Delice jest zurawinowy, Sensuelle to dla mnie biale kwiaty, przypomina mi troche Eternity, Fraiche bardzo podobny jest do wersji Shine, ale najbardziej nietrwaly.
|
|
|
|
|
|
#140 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#141 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#142 |
|
Zadomowienie
|
Ja się będę pachnić Tea for Two LAP i Hermes Biel Ami Vetiver
|
|
|
|
|
#143 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale z pewnością wiosenny i nieinwazyjny ja z reguły używam killerów ale na wiosnę właśnie go kupilam bo kojarzy mi sie tak lekko, kwiatowo i świeżo jak długo wyczekiwana wiosna
|
|
|
#144 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jest dostępny w Sephorze albo Douglasie?edit. zobaczyłam cenę i chyba dla dobra własnego portfela powstrzymam się od testowania
Wymiana Edytowane przez Gwiazdeczka223 Czas edycji: 2016-03-16 o 13:50 |
||
|
|
|
|
#145 |
|
Przyczajenie
|
Jak dla mnie nr 1 na wiosnę to miss dior blooming bouquet
uwielbiam!
|
|
|
|
|
#146 |
|
Przyczajenie
|
Chanel Chance eau Fraiche
|
|
|
|
|
#147 |
|
Zakorzenienie
|
Najbardziej z wiosna zgadzaja mi się: Estee Lauder Modern Muse, Chloe L'eu, Etra i Heliotrope Blanc
|
|
|
|
|
#148 |
|
Zakorzenienie
|
LVEB Florale, Chloe edt 2015, Flowerbomb edt i La vie en rose
|
|
|
|
|
#149 |
|
Guerlain Lover
|
LVEB florale mnie uwiodlo ostatnio
|
|
|
|
|
#150 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też chyba będzie LVEB Florale na zmianę z Ważką i Balenciaga Paris
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:42.

Burberry Touch jest świetne na ciepłe dni, jest tak świetne, że nawet kazałabym Ci brać w ciemno, choć nie wiem, czy umiem go opisać.
, ale znając życie wszystkie bloterki wymieszają mi się w torebce i po kieszeniach i dalej nie będę wiedzieć co jak pachnie
Zawsze wydaje mi się, że wszystko będę pamiętać - co gdzie psikałam - na który fragment skóry i na który papierek (kiedy miejsca na skórze już brak do testów
nie widziałam ich nigdzie stacjonarnie. Kurde, w ogóle ta "niszowa dusza" pani Karan już nie istnieje na polskich perfumeryjnych półkach
wszędzie tylko Pure, albo.jabłka, ew. DKNY Woman i DKNY Gold Woman(nie mylić z opisywanym przeze mnie Goldem, to dwa różne zapachy, mi chodzi o te z drewnianym korkiem 

Może któryś z rozbiórkowych Parfum d'Empire okaże się odpowiedni na wiosnę