![]() |
#121 | |
Moderator
|
Dot.: Biedronka - produkty godne polecenia cz. XIII
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#122 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Desella Gold jest super! Ja kupiłem sobie 4 z czego 2 już zjadłem ![]() A lasagne będę testował jutro na obiad. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() "mama kupiłaś mi już ten talerz bo Kacper do mnie przyjdzie i na czym bedzie jadl" ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napisz jutro po zjedzeniu obiadku czy smakowala ![]()
![]() |
#127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 | ||||
Zadomowienie
|
Witam w nowym wątku!!!!
Dudi dziękujemy za założenie nowego wątku ![]() Miałam pisać jeszcze w starym przed aerobikiem ale się nie wyrobiłam. Wróciłam, wchodzę a tu nie dość, że już nowy wątek to 5 stron do nadrobienia normalnie ![]() Co do tego łososia dzięki za odpowiedź bo ja faktycznie tam nie skumałam o co Ci chodziło ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Moderator
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#130 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście, że napiszę ![]() Cytat:
![]() Nie wiem czy wiesz, ale Każdy posiłek, a zaleca się, aby było ich w ciągu dnia 5 o łącznej wartości 2000 kcal, powinny też racjonalnie dostarczać energii- śniadanie 25% energii, II śniadanie 15%, obiad 30%, podwieczorek 10% i kolacja 20%. Do przygotowania zdrowego, prawidłowo zbilansowanego dania obiadowego na talerzu powinny znaleźć się: Ok. 150-200g warzyw (warzywa gotowane lub blanszowane) 150-2006 ziemniaków/ryżu/kaszy 120-150g sałatki 100-150g mięsa lub 150-200g ryby |
||
![]() ![]() |
![]() |
#131 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Cytat:
![]() Czytałam cały wątek. Także no inspirujący facet ![]()
I AM THE STIG szalona wątróbka jeździ ![]() Edytowane przez whenee Czas edycji: 2012-02-20 o 21:46 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#132 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miło mi, że mogłem się na coś przydać. Prawda, gnają nasze koleżanki, sam czasami nie nadążam ![]() Za mną łosoś chodził od tygodnia... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jest pod koniec listy w regionie Wojnicz ok, lukne jutro za tymi kubkami |
|
![]() ![]() |
![]() |
#134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Nie mam nawet takiego zamiaru, rozumiem że ktoś może mieć inne nawyki żywieniowe, tłumaczyłem się tylko ze swoich ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#138 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#139 |
Raczkowanie
|
Pierwsza sprawa - mała "legenda" do listy.
Pierwsza kolumna, NR, to kod danej Biedronki, dalej mamy oczywistą sprawę, aż do DM. Pod tym skrótem kryją się numery okręgu (każdy okręg ma swojego kierownika), REGION - w danej miejscowości znajduje się Centrum Dystrybucji, które obsługuje cały region. Czasami klienci zauważają, że w różnych Biedronkach pojawia się różny asortyment (np. w Warszawie jest jakiś produkt, którego próżno szukać w Rudzie Śląskiej). Różnice biorą się własnie z regionalizacji. Każde Centrum posiada paru wyjątkowych dla siebie dostawców i kilka indeksów dostępnych jedynie dla danego Centrum. Druga rzecz, czyli sama lista. Jest ona cały czas aktualizowana, więc faktycznie może nie być każdej jednej wyprzedażówki. Zwłaszcza, że w międzyczasie otwierane są kolejne sklepy, które otrzymują tę funkcję. Może być też tak, że sklep nie jest oficjalną wyprzedażówką, ale kierownictwo wyższego stopnia ustala sobie jeden obiekt, który ma wybitne obroty i tam wysyła towar ze wszystkich pozostałych sklepów, na których dane "fanty" kiepsko schodziły. Inny wariant jest taki, że na oficjalnej wyprzedażówce po prostu brakuje już miejsca (hehe) i towar jest lokowany i sprzedawany z niższą ceną w zwyczajnym, drugim pod względem obrotów obiekcie w rejonie. Jak pojawi się aktualizacja, to ją dostaniecie... ![]() Resztę sklepów trzeba będzie wytropić na własną rękę, lub czekać na jakieś uaktualnienie. P.S. Wydawało mi się, że sklepami wyprzedażowymi są tylko obiekty duże (super big i big), a na liście widzę także "mediumy". Szok! ![]() OK, starczy już tego przynudzania! ![]() ![]()
#140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#141 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- Cytat:
![]() Ale wie, że mu odkupić, odkupie...co do Kacpra..haha sąsiadka przysyła go ze swoim talerzem chwilowo ![]() Jeszcze tylko 1,5tygodnia ![]() ![]() A dla kogoś kto czyta i puka się w głowę..moje dziecko to niejadek i stosuje tu terapię wzrokowo-jedzeniową ![]() ---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- Dobrze jest ![]() Słuchaj a co do tych skarg dziewczyn to jak to jest z tym towarem, że wykładają pudełko a jakiegoś smaku nie ma np? ![]()
![]() |
#142 |
Raczkowanie
|
Jadłam dzisiaj na kolację tę nową lasagnę i muszę stwierdzić że jest przepyszna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Normalnie uzaleznienie nawet ze swoim musi przyjsc nie moze zjesc na jakims zwyklym co masz w domku czego to dzieci nie wymysla ![]() Kup nawet i wiecej jak tak znowu jakis potrzaskasz to bedziesz miec zapas nawet sie moze o tym nie dowie bo ciach wyciagniesz kolejny z rezerwy ![]()
![]() |
#144 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie powinno tak być, ponieważ klient u nas zawsze miał i powinien mieć pierwszeństwo (jednak różni ludzie pracują w Biedronkach i nie każdy może szanować politykę firmy). Ale pracowników możemy podejrzewać tylko wtedy, kiedy w kartonach, które są wynoszone z magazynu brakuje kilku opakowań i sprawa dotyczy zawsze tej samej Biedronki. Nie można jednak przesadzać z oskarżeniami, ponieważ jeżeli jest tak w kilku sklepach w jednym mieście, lub rejonie, to powodów może być kilka. Np. polecenie odgórne (zła jakość danej partii/smaku), nakazujące wycofanie problemowego towaru na magazyn. Możliwe też, że producent przestał wkładać do paletki jakiś smak, ponieważ chce sprzedać zapas innych, mniej chodliwych jogurtów/serków itp., których wyprodukował za dużo (lub dany smak wcale się nie sprzedawał i został usunięty). To drugie zdarza się bardzo często i też się z tym spotykałem, kiedy pracowałem na sklepach. Załoga może być "niewinna" także w sytuacji, w której do sklepu przyjdzie ktoś z cukierni, w której akurat brakło konfitury jagodowej ( ![]() Oczywiście taka niespodzianka powinna się zdarzać rzadko. Ale jeżeli sytuacja jest nagminna, to polecam kontakt z Biurem Obsługi Klienta. Można zgłosić taką uwagę i obserwować, czy coś się zmienia na lepsze, a im więcej takich zgłoszeń, tym szybciej problem zostanie wyjaśniony/rozwiązany... ![]() P.S. Specjalnie przyjrzałem się dziś konfiturze jagodowej na kilku sklepach w moim rejonie i stwierdzam, że we wszystkich jest jej zdecydowany nadmiar... ![]()
![]() |
#145 | |
Kocia i psia mama :)
|
Cytat:
![]() Edytowane przez lilianna90 Czas edycji: 2012-02-21 o 11:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To moja biedronka jak nic! A kartony z konfiturą ciągle przynoszą bez jednego rządka- jagody właśnie! Nagminnie to samo robią! ---------- Dopisano o 00:22 ---------- Poprzedni post napisano o 00:18 ---------- I od tego momentu jak o ziołach napisałem, dalej nie pojawiły się one na sklepie, ale już nie stoją tak, żeby można je było dostrzec przez otwarte drzwi magazynu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
Ale zaszaleliście z wpisami
![]() ![]() Dudi ![]() ![]() tak nieco offtopując to gdybym wcinała 2000kcal codziennie to nową garderobą trzeba by kompletować, jak dla mnie 1500 jest ok plus godzina ćwiczeń dziennie ![]() Dziękuję za odpowiedzi w sprawie nowych past w poprzedniej części ![]() A wizażance której synuś liczy kasy proponuję zlecić mu liczenie jabłek lub pomidorków w skrzynkach ![]() Herbata z jaśminem niestety nie może doczekać się końca, czeka na lepsze czasy bo na razie nie mogę się do niej przekonać..niedobra jakaś i ten zapach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, jaką oliwe z oliwe polecacie?
U mnie sałata lodowa jest po 5.45 ![]()
![]() |
#149 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja widziałam kubki termiczne z euro na K. Kaziemierza ale jakiś tydzień temu ale było ich sporo ok 8. sztuk więc widac ludzie sie na nie nie rzucili bo wtedy jak byłam to one już z tydzien czasu musiały tam leżeć, sama trzymałam w ręcę i sie zastanawiałam czy brać ale właściwie nigdy z takich nie korzystam, a kusiła tylko świetna opinia ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#150 |
Rozeznanie
|
U mnie tez jest duzo rzeczy z poprzednich gazetek, z chinskiej cos zostalo, z kosmetykow starych...ale ostatnio jak np byl regal na przecenie, to u mnie kosztowal 129 zl, a juz w biedronie wyprzedazowej 99zl.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:59.