Komunikacja wizerunkowa - WĄTEK ZBIORCZY - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja > Studia

Notka

Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-02-22, 13:07   #121
dubay
Raczkowanie

Dot.: Komunikacja wizerunkowa

Odkopuję temat Jestem tegoroczną maturzystką i baardzo czaje się na komunikacje wizerunkową. Osoby, które już studiują możecie wypowiedzieć się co nieco na ten temat? Wasze obawy się sprawdziły, czy wręcz przeciwnie- jesteście zadowolone?
dubay jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-12, 11:10   #122
ewelinaoo1
Przyczajenie

chcę zdawać na kw, ale boję się, że niestety sie nie dostane. Zdawałam tylko 2 rozszerzenia :C
ewelinaoo1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-13, 23:23   #123
dubay
Raczkowanie

Ja zdaje 3.. ale ten trzeci to już tak o dla paru dodatkowych punktów.. wiem, że nie będę mieć więcej niż kilkanaście procent.. Ale podobno jest tylu chętnych rokrocznie, że jest wysoki poziom
Stary 2015-05-14, 01:34   #124
magnet4063
Przyczajenie

hej hej, jestem obecnie na pierwszym roku komwizu i tak jesli chodzi o zeszłoroczny próg to był ok 195pkt przy przelicznikach wszystkich przedmiotów 0,5 podstawa, 1 rozszerzenie. jesli chodzi o same studia, to wiem, ze od nowego roku akademickiego bedzie na tym kierunku kilka zmian (np zmiana jednej z specjalności, o czym możecie poczytać na stronie idziks-u uwr), wiec moje dane mogą się nie pokrywać z przyszłą rzeczywistością. studia sa dosc dziwne. nie ma tu raczej wielu kolokwiów czy egzaminów, zaliczenia najcześciej polegają na robieniu roznych projektów. pierwszym semestrem bylam troche zawiedziona/zdziwiona, bo w sumie nie uczysz sie niczego konkretnego tylko zmieniają ci sposob myślenia i postrzegania swiata. to kierunek dosc lajtowy w porównaniu do innych, ale zeby znaleźć prace po tym trzeba sie troche postarać, robić cos wiecej, juz na studiach szukać praktyk, robić rożne kursy czy zapisać sie do koła naukowego. zajec mamy mało w tygodniu, bodajże 9 x 1,5h, wiec sporo czasu wolnego, dlatego duzo osob myśli o zaczęciu drugiego kierunku. na pewno jest to kierunek bardziej przyszłościowy jesli chodzi o pracę po studiach, niż jakaś filologia czy nawet dziennikarstwo. ogolnie to polecam, ale mogłoby byc lepiej

Edytowane przez magnet4063
Czas edycji: 2015-05-14 o 01:36
magnet4063 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-14, 21:02   #125
ewelinaoo1
Przyczajenie

ja poprawiałam mature, jezyk zdałam na podstawie 90 % wiec daje mi to 45 punktów, zależy też od ilości chętnych, mam takie odrębne pytanie, chce zdawać na 2 kierunki : komunikacje wizerunkową i bezpieczeństwo narodowe. Co jeśli np.na bezpieczeństwo dostane się w 1 naborze i złoże papiery to nie będę już uwzględniana w systemie irka w 2 lub 3 naborze na komunikacje wizerunkową ? ?
ewelinaoo1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-16, 15:00   #126
sarenka3
Przyczajenie

Hej
jestem w podobnej sytuacji jak Wy-również tegoroczna maturzystka. Pokonałam już dwa rozszerzenia (polski i angielski), jeszcze tylko bój z historią, ale tu akurat sukcesu nie będzie Myślicie, że to wystarczy żeby dostać się na tą Komunikację wizerunkową?? Najpierw byłam spokojna, ale teraz dostaję ataku paniki na myśl o tym jakie były w tamtych latach progi
sarenka3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-16, 20:58   #127
201702092106
Konto usunięte

Z góry mówię, że nie kpię.

Pozwolę sobie na mały offtop

Co można robić po KW? Skąd takie ogromne zainteresowanie tym kierunkiem?

Sama studiuję coś innego i na kw się nie wybieram w tym wcieleniu, ale zaciekawiła mnie nazwa.
201702092106 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-05-17, 00:44   #128
magnet4063
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez ToniaZhivago Pokaż wiadomość
Z góry mówię, że nie kpię.

Pozwolę sobie na mały offtop

Co można robić po KW? Skąd takie ogromne zainteresowanie tym kierunkiem?

Sama studiuję coś innego i na kw się nie wybieram w tym wcieleniu, ale zaciekawiła mnie nazwa.
Można pracować np w agencjach reklamowych, brandingowych, studiach projektowych/graficznych, na stanowiskach związanych z marketingiem, budowaniem marki, social media, HR lub PR
magnet4063 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-17, 01:06   #129
201705121341
Konto usunięte

Moja znajoma w ramach doktoratu ma parę godzin na KW i w ogóle nie poleca. Jej zdaniem pomysł na kierunek jest ciekawy, ale kadra kompletnie nie wie jak się do niego zabrać, uczą masy nieprzydatnych rzeczy, zajęcia prowadzą ludzie w ogóle do nich nie przygotowani itd. Może inaczej - przychodzą wykładowcy z innych kierunków i robią swoje i sami przyznają że po prostu uczą tego co u siebie na kierunku bo nie wiedzą czego mają uczyć. A studia fajne o tyle że lajtowe, ciągle są jakieś projekty i prawie się nie trzeba uczyć.

Wysłane z telefonu, jem ogórki i literki
201705121341 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-17, 08:11   #130
dubay
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sarenka3 Pokaż wiadomość
Hej
jestem w podobnej sytuacji jak Wy-również tegoroczna maturzystka. Pokonałam już dwa rozszerzenia (polski i angielski), jeszcze tylko bój z historią, ale tu akurat sukcesu nie będzie Myślicie, że to wystarczy żeby dostać się na tą Komunikację wizerunkową?? Najpierw byłam spokojna, ale teraz dostaję ataku paniki na myśl o tym jakie były w tamtych latach progi
Mam tak samo z tym, że rozszerzony angielski.. obawiam się, że rewelacji nie będzie a o historii nawet nie mam co myśleć . Jeszcze jakiś czas temu byłam spokojna jak Ty ale przeglądając progi i ilość chętnych z tamtych lat... straciłam nadzieje. Pozostaje mi więc poprawiać za rok maturke i dopiero iść na studia
Stary 2015-05-17, 10:42   #131
sarenka3
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez dubay Pokaż wiadomość
Mam tak samo z tym, że rozszerzony angielski.. obawiam się, że rewelacji nie będzie a o historii nawet nie mam co myśleć . Jeszcze jakiś czas temu byłam spokojna jak Ty ale przeglądając progi i ilość chętnych z tamtych lat... straciłam nadzieje. Pozostaje mi więc poprawiać za rok maturke i dopiero iść na studia
Dubay, Ty też piszesz maturę z historii? Ja przeczuwam masakrę...

Moją drugą opcją jest Bezpieczeństwo narodowe (tylko, że tam liczy mi się angielski i... historia ), jak myślicie, który kierunek będzie lepszy?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-20, 12:24   #132
201702092106
Konto usunięte

Cytat:

Moją drugą opcją jest Bezpieczeństwo narodowe (tylko, że tam liczy mi się angielski i... historia ), jak myślicie, który kierunek będzie lepszy?
Nie mam pojęcia o komunikacji wizerunkowej ( głównie dlatego, że nie ma czegoś takiego w Krk), ale bezpieczeństwo narodowe to nie jest dobry wybór.
Stary 2015-05-21, 07:43   #133
sarenka3
Przyczajenie

ToniaZhivago, dlaczego tak uważasz?
Stary 2015-05-21, 09:03   #134
dubay
Raczkowanie

Cytat:

No moim zdaniem to stworzyłam nową historię świata...
na szczęście rozszerzonych nie trzeba 'zdać'
Na bezpieczeństwo narodowe ciężko bez historii rzeczywiście, ale warto spróbować. Mamy tyle czasu przed sobą, że luz, przecież nikt nam w końcu nic nie narzuca Zawsze za rok można poprawić!
Ja jeszcze czekam do 30 czerwca z nadzieją, że uzyskam upragnione 30 % z matmy...
Stary 2015-05-22, 17:22   #135
sarenka3
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez dubay Pokaż wiadomość
No moim zdaniem to stworzyłam nową historię świata...
na szczęście rozszerzonych nie trzeba 'zdać'
Na bezpieczeństwo narodowe ciężko bez historii rzeczywiście, ale warto spróbować. Mamy tyle czasu przed sobą, że luz, przecież nikt nam w końcu nic nie narzuca Zawsze za rok można poprawić!
Ja jeszcze czekam do 30 czerwca z nadzieją, że uzyskam upragnione 30 % z matmy...
Widzę, że trafiłam na pokrewną, humanistyczną duszę, która tak samo jak ja chce mieć chociaż 30%z matmy Ja bardzo nie chciałabym poprawiać matury i przeżywać tego ponownie... No ale teraz pozostaje czekać do 30 czerwca h
Stary 2015-05-23, 07:46   #136
dubay
Raczkowanie

Cytat:
Widzę, że trafiłam na pokrewną, humanistyczną duszę, która tak samo jak ja chce mieć chociaż 30%z matmy Ja bardzo nie chciałabym poprawiać matury i przeżywać tego ponownie... No ale teraz pozostaje czekać do 30 czerwca h
a później do 10 lipca z nadzieją, że było tak mało chętnych że się dostaniemy..
Myślę, że poprawianie matury już nie będzie takim stresującym wydarzeniem, tym bardziej, że nikt nie naciska no i nie ma szkoły, więc o wiele więcej czasu
chyba muszę już zacząć szukać pracy
Stary 2015-05-24, 19:55   #137
201702092106
Konto usunięte

Cytat:
ToniaZhivago, dlaczego tak uważasz?
Mam znajomych po tym kierunku i widzę jak to wygląda w trakcie i po.
Stary 2015-07-23, 11:48   #138
alenkaa95
Przyczajenie

Komunikacja wizerunkowa. Warto?

Czesc w tym roku zaczynam studia zaoczne i zastanawiam sie czy komunikacja wizerunkowa to dobry kierunek? Planuje go zaczac na UWr. Czy ktos z was na tym jest? I drugie, moze glupie pytanie- czy na tym kierunku musze umiec rysowac?

druga opcja jest pedagogika. Moze to lepsze?
alenkaa95 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-23, 13:35   #139
bedeliciuos
Wtajemniczenie

Dot.: Komunikacja wizerunkowa. Warto?

Cytat:
Napisane przez alenkaa95 Pokaż wiadomość
Czesc w tym roku zaczynam studia zaoczne i zastanawiam sie czy komunikacja wizerunkowa to dobry kierunek? Planuje go zaczac na UWr. Czy ktos z was na tym jest? I drugie, moze glupie pytanie- czy na tym kierunku musze umiec rysowac?

druga opcja jest pedagogika. Moze to lepsze?
a cóż to za wymysł?
bedeliciuos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-07-23, 15:06   #140
Urodziny
Raczkowanie

Kiedyś też interesowałam się tym kierunkiem, ale stacjonarnie. Było bardzo mało zajęć, a według tego, co mówili studenci, bez problemu można było pracować większość czasu - więc co to za studia?
To taka okrojona wersja marketingu trochę.
Urodziny jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-23, 15:14   #141
megamag
BAN stały

Cytat:
Napisane przez bedeliciuos Pokaż wiadomość
a cóż to za wymysł?
Wariacja na temat PR i reklamy.

A Ty przejrzałaś program, że pytasz, czy trzeba umieć rysować?

Z tego co widzę jest jedna specjalizacja (design) z zajęciami z grafiki, ale to komputerowej. Pozostałe dwie tego nie mają.

Takie wszystko i nic, choć momentami wygląda nawet mądrze, jak się chce pracować w reklamie. Ciekawe co z wykonaniem? Ja z natury nie ufam niczemu, co związane jest ze studiami dziennikarskimi.

Ale na pewno będzie ciekawiej niż na pedagogice. Może nawet lepsze perspektywy zawodowe, o ile sama je sobie wychodzisz na stażach i innych w agencjach.
megamag jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-24, 22:29   #142
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-25, 20:00   #143
casus_belli
Zadomowienie

Z drugiej strony, jak co chwila powstaje nowy kierunek grom wie o czym, to ja się nie dziwię, że komuś, kto ma na biurku kilkadziesiąt czy kilkaset CV nie chce się latać po stronach uczelni i analizować planów studiów, co się komu gdzie uwidziało.
casus_belli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-05-06, 13:12   #144
soh
Raczkowanie

Dot.: Komunikacja wizerunkowa - WĄTEK ZBIORCZY

Orientuje sie ktos jaki był próg w 2015?
Znasz to powiedzenie, że trzepot skrzydeł motyla w Timbuktu potrafi wywołać huragan w NY? To co można zrobić to próbować nowych rzeczy. Póki nie żyjesz w kulturze, w której małżeństwa są aranżowane, to związki są efektem ubocznym trzepotania skrzydłami
soh jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-07, 19:59   #145
dubay
Raczkowanie

200
Stary 2016-06-16, 11:49   #146
ms shy
Przyczajenie

Cześć,

chciałabym się Was poradzić drogie Wizażanki, bo mam spory dylemat...
Jestem po licencjacie, chcąc nie chcąc po obronie mam rok przerwy - od kilku miesięcy pracuję w Katowicach w swojej wymarzonej branży muzycznej. Od października chcę iść na magisterkę do Wrocławia.... Tylko mam obawy,czy aby na pewno podołam pogodzić studiowanie dzienne w innym mieście i pracę w innym. Zrobiłam mały "wywiad" co do kierunku na drugim stopniu, na który chcę iść. Ponoć wykładowcy są mega pozytywni, można się z nimi dogadać. U mnie w pracy też jest luźna atmosfera nie mam określonych konkretnie godzin pracy... Oczywiście nie chcę rezygnować z pracy, ponieważ w branży muzycznej nie jest łatwo się odnaleźć. Myślę, że jeśli udało mi się już zaczepić o taką pracę to nie warto jej "puszczać" Czy ktoś z Was miał już podobną sytuację?
ms shy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-16, 12:14   #147
201609050930
Konto usunięte

trzymaj się pracy! ja mam poodbny dylemat i jednak praca, która się lubi to teraz rzadkość. Jesli ci sie nie uda - to moze sie uda za rok, studia nie uciekną. Liczy się doświadczenie.Ale na pewno sproboj - moze sie uda, moze czesc zajec bedziesz zaliczała tylko przychodząc pod koniec semestru i odpowiadajac (nie wiem czy ten kierunek jest bardziej praktycczny czy teoretyczny), a z drugiej strony to raczej chodzi o to zeby cos ze studiów wyciągnać, a nie tylko jakoś się prześlizgnąć z semestru na semestr. Sproboj i zobacz - to, że w pracy masz elastyczne godziny to tez duzy plus! Powodzenia
201609050930 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-06-16, 13:42   #148
ms shy
Przyczajenie

Dzięki wielkie za odpowiedź. Tak chyba zrobię i mam nadzieję, że się uda
ms shy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-07, 13:16   #149
thruone
Przyczajenie

Exclamation Dot.: Komunikacja wizerunkowa - WĄTEK ZBIORCZY

Cześć!
Jest tu ktoś, kto wybiera się od października na komwiz?
Ja składam zarówno na KW jak i na dziennikarstwo.

Czy jest tu ktoś, kto tak samo jak ja zastanawia się jak napisać ten projekt pracy dyplomowej, aby wyszło jak najkorzystniej?

Z pozostałej punktacji mam 3/5 i 3/5 więc już na wstępie tracę 4 punkty i mega się obawiam jak to będzie z rekrutacją…

Macie jakieś informacje jak wygląda oblężenie na magisterkę??
thruone jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Studia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości