Gala- Zasta- Wasze opinie - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-05-02, 21:15   #121
takamonka
Raczkowanie

Dot.: Gala- Zasta- Wasze opinie

Super wątek aż specjalnie założyłam sobie konto na tym forum
Też zamówiłam sobie Zastę i w przyszłym tygodniu jadę na zdjęcie miary.
Jak przymierzałam Zastę w salonie to bez halki, ale widzę, że sporo dziewczyn na tym forum poleca jednak halkę z kołem - muszę to sprawdzić podczas przymiarki ...tylko że ja bardzo nie lubię tych kół w sukniach ślubnych, bo bardzo mi się nie podoba jak się odznaczają na sukni
...czy któraś z Was miała może Zastę z tiulową halką od rybki, ale z wyciągniętym kołem??? Tak się zastanawiam, że może to byłoby najlepsze rozwiązanie... jak to się sprawdza?
takamonka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-06, 17:22   #122
mmadga
Przyczajenie

Ja swoją Zastę mam juz w domu. Slub we wrześniu. Będąc na pierwszej przymiarce sprzedawczyni poprosiła mnie o założenie halki, co szczerze mówiąc, poczatkowo nie bardzo mi sie spodobało. Ale zdecydowanie sukinka układa sie lepiej. Ja będę miała właśnie halke od rybki z tiulem wszytym od kolan. Polecam wszystkim to rozwiązanie.
mmadga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-07, 15:23   #123
takamonka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mmadga Pokaż wiadomość
Ja będę miała właśnie halke od rybki z tiulem wszytym od kolan. Polecam wszystkim to rozwiązanie.
A ta halka jest bez koła?
...bo ja właśnie nad takim czymś się zastanawiam - halka z tiulem od kolan, ale bez koła (bo jakoś generalnie nie lubię kół)...tylko nie wiem czy taka halka od rybki (ale bez koła) dobrze się sprawdza
Stary 2013-05-07, 20:00   #124
Madzialenka30
Raczkowanie

Witam też zastanawiałam się nad tym kołem. Ciekawe tylko czy wtedy halka nie będzie się "plątać" między nogami i czy nie będzie gorąco?

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

Dziewczyny a kiedy ślub i co już załatwiliście? Mmadga ja też wrzesień
Madzialenka30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-07, 22:28   #125
takamonka
Raczkowanie

Ja też wrzesień
...mam nadzieję, że w połowie września nie będzie już takich upałów i to koło nie będzie potrzebne dla "wietrzenia"...nie przeszkadza mi jeśli coś miałby mi się plątać między nogami, jedynie martwię się czy bez tego koła halka i suknia będą się dobrze układać???

Zastanawiam się jeszcze nad welonem, czy zamówić sobie taki dodatkowy długi do kościoła i potem przepiąć na zabawę krótszy.

Co do załatwionych spraw to mamy już: sala, fotograf, DJ, nauki, dzień skupienia, prawie kompletny ubiór Pana Młodego, zamówione obrączki, umówiona kosmetyczka i fryzjerka...no i wybrana suknia
Stary 2013-05-08, 14:14   #126
Madzialenka30
Raczkowanie

Oho to sporo. Mój narzeczony jeszcze nie ma nic, bo to jeszcze długo
Mamy załatwiona salę, dj, fotografa i kamerzystę, fryzjerkę i wizażystkę. Teraz szukam butów i czegos na włosy. Idę do cywilnego więc bez welonu
Mierzyłam Zastę z halką bez koła, wyglądała bardzo dobrze, lepiej chyba niż z kołem, poza tym to koło mi przeszkadza, bo z racji kroju sukni jest niewielkie. gdyby nie to, że bez koła ten tiul sie "plątał" się między nogami to nawet nie rozważałabym halki z kolem.

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

mmadga twoja halka od rybki ma koło?
Stary 2013-05-11, 21:08   #127
fiancee87
Raczkowanie

A ja szykuję się na połowę sierpnia.. Z załatwionych spraw mam już nauki przedmałżeńskie, obrączki, zaproszenia, oczywiście suknię , czółenka, salę, fotografa, zespół (choć wokalistka ostatnio się dostała do finału telewizyjnego programu muzycznego i się zastanawiam czy w takiej sytuacji będzie chciała dalej śpiewać na weselach ;p), wizażystkę, fryzjera.. Pana młodego ubierzemy dopiero w czerwcu
Teraz poszukuję idealnego tortu ;] co myślicie o (ostatnio coraz modniejszych) tortach babeczkowych?

Przekonałyście mnie do halki od rybki chyba zamówię taką z kołem, a jak będzie mi przeszkadzało to je wyjmę po prostu ;p
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ba7357ce7f9a1732.jpg (32,0 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Tort babeczki 2.jpg (51,8 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 89_1_copy3.22056.435x400.bab8161ac089568b090f19b8f7107cef.jpg (15,6 KB, 12 załadowań)
fiancee87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-12, 09:35   #128
Madzialenka30
Raczkowanie

Te torty są świetne, nawet nie wiedziałam, że takie są Nie interesowałam się tym, gdyż u nas tort jest w cenie wesela i będziemy go wybierać przy ustalaniu szczegółów.
Obrączki bardzo mi się podobają, my będziemy wybierać za jakiś miesiąc, jak mój M. wróci (pojechał zarobić na wesele). Pierścionek mam z żółtego złota z domieszką białego, więc też chciałabym obrączki podobne do Twoich. I nadal szukam butów, co myślicie o tych np.:
http://allegro.pl/sliczne-buty-slubn...238919954.html
albo bez tej aplikacji tylko całkiem gładkie?

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

A możesz się pochwalić co to za wokalistka ?
Stary 2013-05-12, 10:19   #129
l3ni
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _asiulla_ Pokaż wiadomość
Hej Zastowiczki

l3ni butki piękne! I zielone! Ja miałam zielony makijaż...
Jak przygotowania? Zasta się spisuje?
Zasta jak najbardziej . A przygotowania w toku, właśnie zaproszenia zamawiałam. Ogólnie powoli odhaczamy kolejne rzeczy, największy problem na chwilę obecną widzę w biżuterii, fryzurze i welonie .
l3ni jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-12, 11:05   #130
Madzialenka30
Raczkowanie

Biżuteria! O matko! Nawet pomysłu nie mam. Bardzo podobają mi się te długie kolczyki które ma modelka z Gali, ale mam owalną twarz więc pewnie by nie pasowały. Jak będziecie miały jakieś pomysły to wrzućcie fotki
Stary 2013-05-13, 22:12   #131
takamonka
Raczkowanie

Madzialenka30
mam bardzo podobne butki

Dostaję prawdziwego zawrotu głowy jak myślę o welonie i biżuterii, popadam ze skrajności w skrajność...jak na początku byłam przekonano do żywych kwiatów we włosach, tak ostatnio nawet zaczęłam brać pod uwagę opaskę i welon
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg t_opaska_i_welon_131.jpg (15,4 KB, 50 załadowań)
Stary 2013-05-20, 22:12   #132
fiancee87
Raczkowanie

Trzeci raz próbuje przesłać odpowiedź mam nadzieje, że tym razem się uda!

Cytat:
Napisane przez Madzialenka30 Pokaż wiadomość
I nadal szukam butów, co myślicie o tych np.:
http://allegro.pl/sliczne-buty-slubn...238919954.html
albo bez tej aplikacji tylko całkiem gładkie?
czółenka bardzo ładne z moim przesadnym minimalizmem, pewnie wybrałabym gładkie, a z krasnalim wzrostem parę centymetrów wyższe

Cytat:

A możesz się pochwalić co to za wokalistka ?
Natalia Pikuła - ostatecznie nie wygrała w finale MBTM, choć moim zdaniem powinna tak czy inaczej, nigdy nie wiadomo czy będzie chciała dalej śpiewać na weselach - więc oczywiście się stresuje, a jakby inaczej ;]
fiancee87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-21, 12:03   #133
mmadga
Przyczajenie

Cytat:
Biżuteria! O matko! Nawet pomysłu nie mam. Bardzo podobają mi się te długie kolczyki które ma modelka z Gali, ale mam owalną twarz więc pewnie by nie pasowały. Jak będziecie miały jakieś pomysły to wrzućcie fotki
Coś dziś ciężko dodać post na forum... :/

Właśnie w temacie biżuterii, to parę dni temu kupiłam kolczyki i bransoletkę do mojej Zasty
Bransoletka: http://wkruk.pl/pol_pl_BRANSOLETA-2307612_1.jpg
Kolczyki: http://wkruk.pl/pol_pm_KOLCZYKI-2307619_1.jpg
Co sądzicie?
Stary 2013-05-21, 15:11   #134
kaledonia
zielony stworek

Cytat:
Coś dziś ciężko dodać post na forum... :/

Właśnie w temacie biżuterii, to parę dni temu kupiłam kolczyki i bransoletkę do mojej Zasty
Bransoletka: http://wkruk.pl/pol_pl_BRANSOLETA-2307612_1.jpg
Kolczyki: http://wkruk.pl/pol_pm_KOLCZYKI-2307619_1.jpg
Co sądzicie?
Skromne, ale pasują

Moda przemija, styl pozostaje

Jestem
tutaj
kaledonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-22, 09:57   #135
Madzialenka30
Raczkowanie

Biżuteria bardzo ładna

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-23, 20:11   #136
takamonka
Raczkowanie

Cytat:
Bardzo ładna biżuteria - zgaduję, że masz białą suknię
...ja mam śmietankową suknię więc zamiast srebrnej biżuterii pewnie zdecyduję się na kryształy lub połączenie kryształów z perłami
Stary 2013-06-04, 22:29   #137
l3ni
Raczkowanie

Dziewczyny kombinuję co z tym welonem i powiem wam, że skłaniam się do opcji, że albo biorę katedralny obszyty koronką, albo nic nie będę miała poza kwiatami. Załączam wam zdjęcie PMki z takim welonem. Co myślicie? Mi się wydaje, że mamy na tyle skromną suknię ślubną, że możemy zaszaleć z welonem .
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg suknie_slubne_1361964456.jpg (155,8 KB, 143 załadowań)
Stary 2013-06-05, 07:58   #138
Madzialenka30
Raczkowanie

Myślę, że spokojnie możesz sobie pozwolic nataki welon, swoją drogą jest śliczny
Stary 2013-06-08, 14:20   #139
takamonka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez l3ni Pokaż wiadomość
Dziewczyny kombinuję co z tym welonem i powiem wam, że skłaniam się do opcji, że albo biorę katedralny obszyty koronką, albo nic nie będę miała poza kwiatami. Załączam wam zdjęcie PMki z takim welonem. Co myślicie? Mi się wydaje, że mamy na tyle skromną suknię ślubną, że możemy zaszaleć z welonem .
Bardzo ładna jest ta stylizacja z welonem, sama miałam ją na oku
...ale ze względu na to, że jestem troszkę wiekową PM to może mi nie przystoi taki welon - jeszcze goście mnie obgadają

Wczoraj kupiłam sobie za to taką cienką, delikatną koronkową opaskę na gumce z drobnymi perełkami i cyrkoniami (nawiązującą do bolerka) i jak będę szła na próbne czesanie, to poproszę fryzjerkę żeby mi jakoś spróbowała ładnie wkomponować do fryzury...jak ładnie wyjdzie z tą opaska do dokupię sobie do tego prosty pojedynczy welon obszyty mereżką sięgający tak do pośladków - myślicie, że to się sprawdzi?

14.09.2013
Stary 2013-06-20, 22:15   #140
l3ni
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez takamonka Pokaż wiadomość
Wczoraj kupiłam sobie za to taką cienką, delikatną koronkową opaskę na gumce z drobnymi perełkami i cyrkoniami (nawiązującą do bolerka) i jak będę szła na próbne czesanie, to poproszę fryzjerkę żeby mi jakoś spróbowała ładnie wkomponować do fryzury...jak ładnie wyjdzie z tą opaska do dokupię sobie do tego prosty pojedynczy welon obszyty mereżką sięgający tak do pośladków - myślicie, że to się sprawdzi?
Myślę, że jeżeli fryzjerka ładnie ją wkomponuję to czemu nie. Tylko uważaj z biżuterią, żeby nie było tego wszystkiego za dużo.

Byłam w salonie i ostatecznie zamówiłam sobie welon 230 cm, jednowarstwowy, cięty. Będzie się kończył troszeczkę za trenem. Poza tym, będę zmieniać pas, tzn. krawcowa salonowa wykorzysta ten co jest oryginalne przy zaście, ale będzie nieco cieńszy i z inną aplikacją (prawdopodobnie koronka z kryształkami i perełkami).

No i zamówiłam też (pierwsze ) kolczyki, ale jeszcze nie doszły .
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kolczyki.jpg (12,7 KB, 61 załadowań)
Stary 2013-07-10, 13:51   #141
mmadga
Przyczajenie

Dziewczyny, doradźcie proszę jaką bieliznę wybrać do Zasty.
Myślałam o czymś wyszczuplającym, np. http://www.triumph.com/pl/pc_images/...ax_185x262.jpg
ale boję się, że sukienka nie będzie się dobrze trzymać (mogłaby się ślizgać).
Biorę też pod uwagę figi wyszczuplające, ale sprzedawczynie nastraszyły mnie, że przy każdym wyjściu do toalety będę musiała rozsznurowywać całą suknię.
Napiszcie proszę jaką wy będziecie miały (lub miałyście) do swojej Zasty...
Stary 2013-07-11, 14:12   #142
Madzialenka30
Raczkowanie

Dzisiaj przyszła moja bielizna, w końcu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ellice-pas-m.jpg (12,8 KB, 26 załadowań)
Stary 2013-08-05, 10:45   #143
geos
Przyczajenie

Witajcie, ja już jestem po suknia się sprawdziła, jakbym miała kupic jeszcze raz, to zdecydowanie ZASTA. Podczas pierwszego tańca nadepnęłam butem, więc stwierdzam że mogłaby być krótsza ale tak to bez zastrzeżeń. Nie miałam górnej bielizny, w salonie wszyli mi poduszeczki bo kupiłam zły biustonosz i juz czasu nie było na zmiany Jeśli ktoś by był zainteresowany to chętnie sprzedam, bo nie mieści mi się w szafie. Pozdrawiam serdecznie
geos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-06, 11:51   #144
Madzialenka30
Raczkowanie

Witaj A jak sprawdziło się bolerko? jaką miałaś halkę do sukni? Pochwal się jak wyglądałaś
Stary 2013-08-06, 12:34   #145
geos
Przyczajenie

Cześć, nie miałam bolerka, bo zakochałam się w woalce i nijak mi się to miało do koronkowego bolerka. W kościele miałam zwykły biały szal. A halka bez koła, tylko poprosiłam o dwie warsty sztywnego tiulu, żeby spódnica się podniosła
A wyglądałam tak:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (30,0 KB, 77 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (11,0 KB, 71 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (51,8 KB, 83 załadowań)
Stary 2013-08-06, 12:34   #146
geos
Przyczajenie

Postaram się jeszcze później dorzucic zdjęcia gdzie jest cała suknia, ocenicie jak z halką czy się Wam podoba.
Pozdrowienia
ps. Madzialenka30 a Ty kiedy, bo nie pamiętam..?

Edytowane przez geos
Czas edycji: 2013-08-06 o 12:37
Stary 2013-08-06, 17:27   #147
takamonka
Raczkowanie

geos gratulacje!!!
bardzo ładnie wyglądałaś zgrabnie, kobieco, elegancko i z klasą ...Twoje zdjęcia upewniają mnie, że dobrze zrobiłam wybierając Zastę.

Super, że zdecydowałaś się na halkę bez koła i piszesz, że to się sprawdziło, bo ja właśnie planują taką dokupić, a nie byłam pewna czy to będzie dobrze wyglądać... wrzuć proszę jeszcze zdjęcia

geos, a ten tren nosi się zawieszony na palcu, jest tam taka pętlelka? Czy to specjalnie sobie dorabiałaś? (na jednym zdjęciu widać chyba jak trzymasz na palcu zawieszony tren) ...świetny pomysł, nie wpadłam na to, że tak można zrobić , dużo ładniej to będzie wyglądało, jak go sobie tak podwieszą na palcu (zamiast podpinać) w drodze do i z kościoła

Wracam jeszcze raz do dręczącej mnie cały czas sprawy halki
Proszę opisz dokładnie jak wyglądała Twoja halka, żebym mogła powiedzieć w salonie co mają mi uszyć
Już wiem, że 2 warstwy sztywnego tiulu ale wszyte na tej samej wysokości? czy na różnych wysokościach? Ten tiul miałaś wszyty od wysokości kolan?

Piszesz, że jak byś coś zmieniła to tylko długość - a z jakiej na jaką?

Ja mam ślub 14 września i jeszcze nie byłam na przymiarce, zaczynam się już niepokoić, że nie dzwonią z salonu ...a tu jeszcze halkę dorobić, welon dokupić...

Miałaś śliczny bukiet ...no i pogoda super ...chyba wszystko się udało ... jeszcze raz gratuluję

14.09.2013
Stary 2013-08-07, 08:17   #148
Madzialenka30
Raczkowanie

Wyglądałaś ślicznie Zdjęcia super, takamonka ma rację, to był dobry wybór
Mój ślub 21 września. A jutro jadę do salonu dopasowywać suknię. Zabieram swoją halkę ( tiulowa falbana od kolan, bez koła) i zobaczę co mi doradzą, pomierzę ją z halkami z salonu i sprawdze jak będzie.
Takamonka a jak przygotowania?
Ciekawe jak reszta Zastowiczek?
Stary 2013-08-07, 09:21   #149
geos
Przyczajenie

Cześć, dziękuję Wam ślicznie za ciepłe słowa. Madzialenka30 masz rację, pomierzysz i podejmiesz decyzję, buty już masz i będziesz mierzyć już z tymi slubnymi? Najwazniejsze to przejdz się, zatańcz i zobaczysz jak Ci się układa i jak Ty przede wszystkim się czujesz
Trzymam kciuki za Waszą wrześniową pogodę, taką w sam raz żeby nie było ani za gorąco ani za zimno
Takamonka, przygotowałam jeszcze trochę zdjęć, co do halki to muszę na nią spojrzeć, bo nie pamiętam jak jest dokładnie uszyta, zdałam się na panie w salonie (jestem teraz w pracy, a halka w domu Co do przymiarki to spokojnie, ja miałam pod koniec maja przymiarkę sukni, a ślub mieliśmy 8 czerwca. Co do noszenia trenu na pętelce, to moja druhna odkryła tę pętelkę i ją wykorzystałyśmy tak, może do tego własnie służy ale nikt mi tego nie mówił.
Podpinanie trenu.. moim zdaniem masakra. Spójrzcie na to w salonie, nie wiem czy to salon w którym kupowałam tak wymyślił czy producent. Byłam kiedyś druhna i u mojej przyjaciłki tren podpinało się dosłownie trzema guzikami. A w zaście to są sznureczki z guziczkami i chwilkę to zajmuje. Sprawdźcie jak jest u Was, bo ja byłam zaskoczona, na zdjęciu 9 trochę wystają te małe guziczki spod trenu
Co do długości to może 1 cm krótszą, bo w tańcu się czasami deptałam. Może po prostu schudłam kilka dni przed ślubem i suknia siłą rzeczy mi się opuszczała sama, albo to kwestia tego że nie przywykłam do takich długich sukienek i może nie potrafię się zgrabnie w nich poruszać
Także Takamonka, spokojnie jeszcze masz dużo czasu na przymiarkę Ja dopiero 2 tygodnie przed ślubem podjęłam decyzję o woalce, szalu i biżuterii bo chciałam to kupić w momencie jak już będę w tej mojej sukni, bo wydawało mi się że tak sobie najlepiej dopasuję wszystko.
Wszystko się udało, żałuje że ten dzień i noc tak szybko minęła dobrze że są zdjęcia i można powracać do tego dnia.
Pozdrowienia dla wszystkich Zastowiczek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (22,3 KB, 83 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (18,3 KB, 60 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6.jpg (31,6 KB, 60 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 7.jpg (24,2 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 8.jpg (24,0 KB, 57 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 9.jpg (41,5 KB, 40 załadowań)
Stary 2013-08-07, 13:30   #150
Madzialenka30
Raczkowanie

Buty mam Obcasik nieduży 5,5. Tren u mnie podpinany jest na jeden guzik na wierzchu
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości