|
|
#121 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Co sądzicie o noszeniu podróbek air max? jak rozpoznać oryginał.
Sama mam Air Maxy i nie żałuję żadnej złotówki, które na nie wydałam, są bardzo wygodne i mówi to osoba, którą potrafią obetrzeć KAŻDE buty (no może poza Emu
). Swoje Air Maxy kupiłam jakieś 2 lata temu, kiedy nie było na nie takiego szału i bardzo dobrze służą mi do dziś, wyglądają jak nowe.Według mnie warto uzbierać trochę i mieć coś lepszego niż kiepską podróbkę, tym bardziej że kupując je w sklepie, dostajesz gwarancję itp. |
|
|
|
|
#122 |
|
Raczkowanie
|
Też posiadam Air Maxy i są mega wygodne i też nie żałuje, że je kupiłam, choć zapłaciłam za nie w galerii 380 zł.
A co do podróbek-jak żal Ci pieniędzy na oryginał to kup sobie zwykłe nike za 100 zł i już, ja wolę kupić zwykłą bluzkę z bazarku, niż jakąś podróbę np. Zary i lansować się w podróbce.. Jak mnie nie stać to odpuszczam. Po za tym takie coś to kradzież, ale zrobisz jak uważasz.
|
|
|
#123 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Imho można zawsze kupić inne buty sportowe, za 200 zł już znajdziesz spokojnie porządne, może nie aż tak lansiarskie, ale zawsze
|
|
|
#124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie no co ty w Hameryce :PJak dla mnie te buty nie są warte złamanego grosza... kojarzą mi się z dziecięcymi bucikami w których świeci się ta lampka pod piętą... dziecinana za grubą kasę. I raczej niesądzę aby ktoś kto kupuje na ali myślał że to orginał... bo to poprostu są "orginały"...ehhh :P Wszystkie te buty sportowe są "Made in China" lub "Made in Korea" czy inny "Bangladesh" |
|
|
|
|
|
#125 |
|
Raczkowanie
|
miałam na myśli raczej to , że stamtąd są nawet wysyłane i trwa to lekko ponad miesiąc, o ile w ogóle transakcja dojdzie do finału , bo nawet jeśli nie to w zasadzie nie ma kogo pociągnąć do odpowiedzialności.
|
|
|
|
|
#126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z TYM ZE JAK SIĘ ZAMAWIA Z ALI to kasa jest zamrożona i sprzedawca nie ma do niej dostepu dopóki kupujacy nie odbierze paczki, jezeli nie dostaniesz kasa wraca. |
|
|
|
|
|
#127 |
|
Raczkowanie
|
to na pewno pewniejsza opcja w takim układzie .
http://allegro.pl/buty-sportowe-have...450869757.html te są nawet podobne do tych z Ali ;> Edytowane przez aliiisss Czas edycji: 2013-08-15 o 23:04 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#129 |
|
Przyczajenie
|
Co to może być? W butach (air max 90)
Dziś przywieziono mi maxy ale patrzę że w lewym bucie po lewej stronie jest coś takiego jakby taśma w środku pytanie co to może być i czy nie oddać ich DSC_0355.jpg
|
|
|
|
|
#130 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Co to może być? W butach (air max 90)
A na drugim jest to samo?
Sądzę że nie ma, bo byś nie pisał, może zabezpieczenie przed kradzieżą? Dlaczego masz tylko jeden post? Edytowane przez Sylwia1900r Czas edycji: 2013-08-27 o 14:09 |
|
|
|
|
#131 |
|
Przyczajenie
|
Na 2 nie ma właśnie. Jak myślisz co zrobić?
|
|
|
|
|
#132 |
|
Raczkowanie
|
To pewnie jest namagnesowana naklejka która zabezpiecza przed kradzieżą.
może da się ją usunąć od wewnątrz buta? W sklepie w którym pracuję też jest tak, że tylko jeden but jest tak zabezpieczany. |
|
|
|
|
#133 |
|
Przyczajenie
|
Nie da się jej usunąć ;/
|
|
|
|
|
#134 |
|
Zakorzenienie
|
A jak je kupowałaś to nie zauważyłaś tego?
|
|
#135 |
|
Wtajemniczenie
|
A jak nadal jest płytka namagnesowana to będzie ci ona piszczeć przy bramkach sklepowych.
Czytałam w wątku odzieżowym jak dziewczyny miały wszyte nitki zabezpieczające w torebkach, to za każdym razem gdy były w sklepie piszczały, nieprzyjemne to jest. |
|
|
|
|
#136 |
|
Rozeznanie
|
Skontaktuj się ze sprzedawcą, opisz problem i załącz to zdjęcie. Niech się jakoś do tego ustosunkuje.
|
|
|
|
|
#137 |
|
Zakorzenienie
|
Oryginał czy podróbka? Air Max 1, 90
Witam, czy któraś z Was potrafi mi pomóc.. chodzi o to czy nike airmax z tej strony są oryginalne czy to jednak podróbki
Niby znaczek okej, z tyłu również. Czy któraś z was kupowała ??http://www.retrobut.pl/ Prosze o pomoc 200 zł to bardzo atrakcyjna cena w porównaniu z 400 zl dlatego pytam ![]() Swoją drogą jeśli to podróbki, jak rozpoznać oryginał?
|
|
|
#138 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Oryginał czy podróbka? Air Max 1, 90
ja bym nie ryzykowała. Sklep zarejestrowany w Nowym Jorku, wysyłka z zagranicy.
|
|
|
|
|
#139 |
|
Rozeznanie
|
Ja też bym nie ryzykowała. Cena atrakcyjna ale podejrzewam, że nie bez powodu. Lepiej kupić w jakimś sprawdzonym sklepie, bo 200zł za podróby to jednak dużo
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#140 | |
|
Zaczytanie
|
Cytat:
Jak odróżnić? Po czym niby? Po zdjęciu katalogowym? Nie da się, bo firmy wstawiają fotki od producenta, a potem możesz odebrać podróbki. Jak masz real photo? Po fotce mimo wszystko ciężko jest odróżnić, jeśli ktoś wie co pominąć na fotce. W praktyce powiem Ci, że mając te buty na nogach to praktycznie nikt 'dobrej' podróbki na szybko nie odróżni.. Ale jak się przyjrzy bliżej to widać niedociągnięcia, czasami klej, nie takie kolory/materiał itd. Są stronki z dokładnymi opisami, bo sama przed zakupem sprawdzałam. Ogólnie jeśli Ci na dobrej cenie zależy - to niestety, ale trzeba szukać i czekać na przeceny. Ze swojej strony mogę polecić wymienianego już answeara, zalando, asos.com (darmowe przesyłki).. I serio, czasami lepiej odłożyć trochę więcej niż zaoszczędzić czasami 10-20zł i dostać poklejoną podróbkę, której nigdzie potem nie odeślecie (chyba, że do Chin) i ani widoków na zwrot pieniędzy ani gwarancji. I słowem końca - NIGDY nie kupi się oryginalnych Air Maxów za 200 zł.. myślę, że ceny zaczynają się od tych 250 na sporych wyprzedażach. W Polsce poniżej tej kwoty to raczej nierealne. Najlepiej przyjąć, że minimum to około 300zł - niestety takie są realia. ---------- Dopisano o 01:33 ---------- Poprzedni post napisano o 01:15 ---------- Co do tych stronek pokazujących różnice tutaj na konkretnym przykładzie w ramach jednego modelu http://snidehead.blogspot.com/2012/0...1-qs-fake.html tutaj taka 'wiedza w pigulce' http://www.airmaxy.pl/jak-odroznic-p...od-oryginalow/ Szczerze mówiąc to nie mogę na szybko znaleźć stronki, która najlepiej pokazywała jak to odróżnić.. ale są filmiki na yt, jak masz konkretny model na oku to wpisujesz w google'a i na pewno znajdziesz. Wystarczy poszukać, albo zamawiać z pewnych źródeł (lub w salonie).
Francis Scott Fitzgerald – Wielki Gatsby Edytowane przez Lukardis Czas edycji: 2013-09-06 o 01:17 |
|
|
|
|
|
#141 |
|
Przyczajenie
|
Widzę nikt tu nie wie jak oni to robią, a robią to tak samo jak ci z 66procent i 66prezent, więc sam napiszę żeby rozwiać tą tajemnice i żeby ludzie się nie nabierali.
Są dwa rodzaje produktów: Oryginalne i fejki, fejki zazwyczaj są 7-10 razy tańsze niż oryginalne. i jest masa ludzi którzy robią na tym biznes, tj sprzedają fejki jako oryginalne za cene taką pośrednią. I zaraz ktoś mi tu powie że wszyscy to wiedzą, no tak z tym że tu jest jedno "ale". skąd oni biorą fejki? I tu się kłania cały mechanizm działania takiego sklepu jak 66procent, retrobut i wielu innych sprzedawców na allegro i nie tylko. Szef sklepu siedzi w Polsce i kupuje buty w Chinach na Taobao.com, za pomocą pośredników, Polskich pośredników np taniozchin.pl Klient wpłaca kase za buty, do retrobut, nastepnie retrobut wpłaca kase za buty do taniozchin.pl i podaje dane klienta, i pisze do taniozchin żeby wysłali towar na dane klienta, nastepnie taniozchin.pl kupuje towar na taobao.com i wysyła z chin do klienta w polsce. a klient w polsce myśli że kupił firmowe buty czy koszulke w polskim sklepie. Tak to wszystko wyglada a tu ceny za ile retrobut ma te buty: http://taniozchin.pl/taobao.php?name...d&linestatus=0 http://taniozchin.pl/taobao.php?name...d&linestatus=0 http://taniozchin.pl/taobao.php?name...d&linestatus=0 Więc jak chcecie kupic buty w sklepie dwa razy taniej lepiej poprostu kupcie fejki 10 razy taniej pozdrawiam Pan Buźka |
|
|
|
|
#142 |
|
Zakorzenienie
|
Nie byłabym tego pewna. Takie obniżki trochę dają do myślenia
|
|
#143 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#144 |
|
Rozeznanie
|
To prawda. Już też naczytałam się o tym sklepie. Tutaj artykuł http://swaggerhypeclub.com/portal/20...j-na-podrobki/
I faktycznie jak się chce kupić podróbki to można znaleźć jeszcze tańsze niż u nich
|
|
|
|
|
#145 |
|
Zakorzenienie
|
nie ryzykowałabym zgadzam się z dziewczynami
|
|
|
#146 |
|
Przyczajenie
|
air maxy
Drogie Wizażanki
![]() Wczoraj obchodziłam moje 21 urodziny i na prezent dostałam moje wymarzone air maxy. Teraz jak już je mam, pojawił się problem - do czego je ubrać? Kompletnie nie mam sportowych ciuchów, żadnych dresów, czy bluz. Macie może pomysły do czego innego mogą pasować? Oraz jakie kolory ubrań do nich nosić? Będę wdzięczna za wszystkie rady ![]() Jako załącznik dołączam zdjęcie identycznych air maxów jak moje. Edytowane przez goldenchocholate Czas edycji: 2013-09-16 o 17:13 |
|
|
|
|
#147 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: air maxy
http://lookbook.nu/search?q=air+max może tu się zainspirujesz
|
|
|
#148 |
|
Zadomowienie
|
Odp: air maxy
Ja polecam allani.pl
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#149 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo modne w tym sezonie spodnie dresowe ze ściągaczami, legginsy, spodnie rurki. Bluzy, luźne dresowe bluzki, koszulki
Fajny kolorek butów
|
|
#150 |
|
Rozeznanie
|
Spodnie rurki to chyba nie bardzo pasują, dresy i szerokie jakieś aladyny jak najbardziej.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:38.

). Swoje Air Maxy kupiłam jakieś 2 lata temu, kiedy nie było na nie takiego szału i bardzo dobrze służą mi do dziś, wyglądają jak nowe.

nie no co ty w Hameryce :P

Niby znaczek okej, z tyłu również. Czy któraś z was kupowała ??
dlatego pytam