![]() |
#121 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012
cześć Dziewczynki, jak dobrze Was znaleźć
![]() przez 17 cykli byłam na wątku staraczkowym, w tym czasie zaliczyłam jedną ciążę biochemiczną ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
w czerwcu tamtego roku też zrobiłam test i była słabiutka kreska, poszłam na betę, była 21, później poszłam 2gi raz i spadała ![]() teraz czuję, że będzie dobrze ![]() ![]() o Boże ależ jestem szczęśliwa!!!! ![]() 3 mam kciuki za wszystkie przyszłe mamuśki ![]()
![]() |
#122 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Witamy kolejną mamusię ![]() To będziemy miały podobne terminy porodów, bo moje cykle były ok. 30 dniowe ![]() Ja również kiedyś przeszłam ciąże biochemiczną, beta wskazywała na 3 tydzień, test ciążowy bladziusieńka kreseczka i 2 tyg. krwawienia. Jak poszłam na wizytę to ginka powiedziła,że macica jest czyściutka i widzi krew miesiączkową więc musiała to byc własnie ciąża biochemiczna..
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce ![]() 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#123 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a byłaś już Kamilko na jakichś badaniach?
![]() |
#124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zrobiłam 6 testów ciążowych i kreseczka była za każdym razem coraz ciemniejsza więc wierzę w to, że hormon ciążowy ładnie przyrasta ![]()
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce ![]() 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Zadomowienie
|
ja zrobiłam na razie 2 testy, w przeciągu 3 dni, obie krechy były tak samo ciemne - nie spodziewałam się, że mogą być takie
![]() kurcze chyba się skuszę żeby iść jutro na betę... ![]()
#126 |
Zakorzenienie
|
dziwi mnie trochę że oceniacie lekarza nie znając go ... no ale cóż...
Znam dużo dziewczyn które całą ciąże paliły i nie miało to w ogóle wpływu na dziecko ...
#127 |
Wtajemniczenie
|
czarnamadonna i senira- ja też paliłam...03.03 zobaczyłam II kreseczki...od razu rzuciłam palenie...resztę mojej paczki dostał mąż
![]() Moja pierwsza wizyta u lekarza będzie w 7 tc 2d...więc wcale nie tak szybko...ale nie chcę biec za szybko i nic nie zobaczyć... ![]() A co do czytania w necie...ja nic nie czytam...nie będę się zamartwiać na zapas...wolę poczekać i spytać lekarza o wszystko...pytania zapisuję sobie na karteczce ![]() Sensuall- biedactwo moje kochane ![]() ![]() marti- to moja pierwsza ciąża...więc nie wiem co to ruchy...ale na samą myśl płakać mi się chce ![]() moni_ka.g- oby był szczęśliwy ![]() ![]() senira- ja też znam takie matki i nóż mi się w kieszeni otwierał jak widziałam matkę z ogromnym brzuchem i z fajką w buzi...no masakra jakaś! ale każdy ma swoje doświadczenia i obserwacje, więc się nie denerwuj ![]()
#128 |
Zakorzenienie
|
ja znam taka dziewczyne co palila do konca ciązy, nawet przed samym porodem.
najb wstyd mi bylo jak przyjechala do mnei w odwiedziny i p0oszlysmy na spacer i-paradoks-ona z tym wielkim brzuchem palila, ja nie bo nei chcialam przy niej.paranoja.wygladało to tragicznie pewnie-tzn ona z ta fajką, oczywiscie wyzywalam ją, ale jak ktos jest dorosly, po 30tce i głupi to coz. |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
ja tez cały czas starań paliłam, jak 12.03 zobaczyłam II krechy to do końca dnia paliłam. od następnego ranka przestałam. wiem że to dopiero drugi dzień bez papierosów i nie jest mi łatwo (zwłaszcza że mój mąż dokańcza moją paczkę ) ale za parę dni będzie łatwiej bo razem ze mną będzie rzucał TŻ
![]() A co do lekarzy jeszcze to nie jest to odosobniona opinia. kiedyś w dzień dobry tvn nawet mówili o paleniu w ciąży i wypowiadali się lekarze że opinie na temat rzucania w ciąży są różne. A według mnie co by się nie mówiło to przyszła mama zrobi co i jak będzie chciała. tak samo z piciem i innymi używkami. Bo jakby tak się zagłębić to kawa - nie, herbata czarna - nie, salami - nie, soki słodzone - nie, czekolada - nie, chipsy - nie i dużo, dużo podobnych Poza tym jak to się mówi wszystko byle z umiarem. Przynajmniej ja tak myśle ![]() Najważniejsze jest to że każdy ma swój rozumek i sam decyduje co robi ![]()
#130 |
Raczkowanie
|
O matko, jak fajnie, że tu tak gwarno
![]() Własnie wróciłam od endokrynologa, ten mały shrimp w brzuchu wszystko ze mnie wyciąga, ths w górę mi poszło bardzo, endo kazała solennie co miesiąc do końca ciąży przychodzić i za każdym razem badanie tsh i ft4. Dziś mnie trochę hmm, mdliło? Tylko tak dziwnie - nie wiem, czy to ciąża czy z nerwów... Co prawda od kawy mnie odrzuca i w ogóle nie mam na nią ochoty, ale to nie było takie uczucie, jakbym miała wymiotować. Oby tak zostało, bo inaczej lipa z ukrywaniem się w pracy ![]() W domu od wczoraj nerwowo, czekmay na decyzje kredytową, to strasznie zżera od środka... trzymac kciuki proszę, ma być jutro ![]() PS. Jako że mnie od kawy odrzuca, zmieniam avatar ![]()
proście, a będzie wam dane ![]() Edytowane przez meiadeleite Czas edycji: 2012-03-14 o 18:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#131 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 |
Wtajemniczenie
|
Witam, ale zescie sie rozpisaly. My dzis bylismy na zakupach i dpoiero w domu zladowalam, i cos mi jajnik zaczal dawac znak o sobie.
![]() ![]() Milo ze watek zmieniony na listopadowo-grudniowy. Marti a z czasem jako zalozycielka watku, mozesz nasza liste stworzyc ![]() ![]() ![]() Ok ide sobie cos do jedzenia zrobic, ale zaraz wracam nadrabiac ![]() Meiadeleite mnie niestety tez ![]() ![]() Znow jak ja przyszlam, to wszystkie wybyly wrrr ![]() ![]() Edytowane przez Today_Tommorow Czas edycji: 2012-03-14 o 18:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny gratulacje!!
![]() ![]() Wszystkiego najlepszego kochane! Aż będę z sentymentu zaglądać i podczytywać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#135 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A u Ciebie ktory tydz. Seona dziekujemy ![]() Edytowane przez Today_Tommorow Czas edycji: 2012-03-14 o 19:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() mam nadzieję, dołączyć do grudniowych ![]() tym bardziej, że całkiem miło zapowiada się ten wątek ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#137 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Przyczajenie
|
Witajcie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#139 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja sie usprawiedliwiam: byłam sie popluskać. Tylko zawsze mam problem, jak to jest: ciepły prysznic brac mozna, tylko wylegiwać się dłużej w mocno ciepłej wodzie nie wolno? Nalałam sobie takiej letniej i zaraz wypuściłam, tak mi było zimno ![]() A potem zielona glinka na twarz, bo mi zacznaja niespodzianki wyskakiwać.... mam nadzieję, że taka maseczka jest dozwolona, bo to przeciez same naturalne minerały?
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
dopiero pojawiają się dziewczyny z początku listopada, jeszcze trochę i wątek się rozhula, że hoho
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#141 | ||
Wtajemniczenie
|
Magdidam witamy i udzielaj sie jak najczesciej
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#144 | |
Zakorzenienie
|
też się popluskałam...a że tak nieśmiało spytam - o co chodzi z tą wodą ?? - bo ja to lubię się w takiej gorącej wygrzewać
![]() Witam nowe zafasolkowane i zachęcam do pisania z nami ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#145 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czarnamadona ana kiedy Ci termin wypada Cytat:
Gusiak a co u Ciebie slychac? Jak samopoczucie. ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
u mnie ok, nic nie czuję tylko biust mi się powiększył i staniki za małe
![]() ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- u mnie w jedzym wychodzi 15, a w drugim 18. Także podobnie też
#147 |
Zakorzenienie
|
mam nadzieję że jak będę na kolejnej wizycie to już usłyszę serduszko i może dostanę taki "oficjalny" termin
![]() Ale fajnie bo wychodzi na to że nie będę sama ![]()
#148 | ||
Wtajemniczenie
|
Cześć!
Cytat:
Cytat:
Ja też nadal nic. Poza dużym zmęczeniem i sennością, ale to może być skutek zbyt długiego siedzenia w pracy :/ Edytowane przez happy_eve Czas edycji: 2012-03-14 o 20:50 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#149 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
http://www.we-dwoje.pl/goraca;kapiel...kul,11335.html
![]() |
#150 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
![]() JA się już żegnam i idę spać, bo dzisiaj w ogóle się nie wyspałam ![]()
![]() Edytowane przez senira666 Czas edycji: 2012-03-14 o 20:50 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:02.