|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nieprzyjemna sytuacja w sklepie.Nie można rozmawiać przez komórkę?!
Ja jeszcze ze strony klienta mogę powiedzieć (bo jednak zdecydowanie bliżej mi do tej roli) - wkurza mnie, gdy do kasy podchodzi osoba, która rozmawia przez telefon i przez jej rozmowę spowalnia się jej obsługa, bo ma tylko jedną rękę wolną, bo wolniej reaguje na pytania, bo nie może wygrzebać drobnych z portfela.
Poza tym nie rozumiem oburzenia trochę - w tramwaju, autobusie wielu osobom przeszkadzają inny, którzy rozmawiają głośno przez telefon (podobnie jak dwie trajkotające przyjaciółki) i nie wiem czemu to nie ma zastosowania do kolejki w sklepie. Nie mówię o cichej, spokojnej rozmowie, ale o głośnej, którą wszyscy słyszą. Mnie to strasznie wkurza. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Pamiętam sytuację sprzed kilku lat. Stałam w kasie, jakaś baba za mną. Pakowałam swoje zakupy, kasjerka zaczęła kasować jej towar więc jej zakupy zaczęły wpadać na moje - jak się ta baba na mnie nie wydrze " Że jestem powolna i nie nadążam się pakować itp." . Babsztyl ewidentnie szukał zaczepki albo miała potrzebe na kimś się wyładować. Wkurzyłam się i powiedziałam co o niej mysle ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | |
Gang Iren
|
Cytat:
W Anglii nie kasuja drugiej osoby dopoki pierwsza nie spakuje sie ze spokojem i nie odejdzie.Nie ma klotni,przepychanek przy kasie,kazdy czeka ze spokojem na swoja kolej.Zawsze kasjerka zapyta czy potzreba pomocy w pakowaniu,nigdy nie prosza o drobne,to sklepu sprawa,zeby miec drobne na wydanie. No,a w Polsce kazdy wie jak jest.
![]() |
![]() |
#124 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam koleżanke, która wyjechała do Anglii i mówiła dokładnie to samo i zawsze jak przyjeżdza do Polski i robi zakupy w marketach to szlak ją trafia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#127 | ||
.
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#128 |
Konto usunięte
|
Może zakazu nie ma ale każdy ma swój rozum i ktos bardziej rozgarniety sam będzie wiedział co gdzie i kiedy wypada a co nie. Albo sie ma jakies zasady kultury albo nie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#130 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny.Nie obsługiwała mnie ta pani w tym momecie.Powiedzmy,że dzwonił by szef w ważniej sprawie?Lub ktoś z pracy i byłby to ważny telefon i musiałabym odebrać ?Bez przesady wcinać się komuś w zdanie.Oczywiscie zakonczyłam rozmowe mówiąc koleżance po drugiej stronie słuchawki,że musze konczyć,bo wynikneła taka i taka sytuacja,a ta pani jeszcze nie dała mi sie wypowiedzieć do koleżanki cały czas przerywając i sobie paplając bo to bo tamto... I uważam, że postapiłam słusznie.Mam taką prace, gdzie jest gwar hałas i wykonuje rozmowy telefoniczne i nie przeszkadza mi to w pracy,a podpisuje umowy. Pozatym nigdy pracując na kasie(a też miałam okazję) nie przerwałabym nikomu rozmowy telefonicznej ! Dzisiaj dzwoniłam do filii tego skepu dostałam odpowiednie dane i będę składać skarge.
Edit: zapytałam czy w regulaminie czy gdziekolwiek jest zakaz rozmawiania przez telefon i czy fale komórki zakłócają prace kasy fiskalnej(ironia oczywiście)
Jestesmy mlodzi,piekni,a kiedys bogaci ![]() Edytowane przez qathe Czas edycji: 2012-03-16 o 12:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dla mnie nie jest nietaktem rozmawianie przez telefon w sklepie, nawet jak o niebo stoje w kasie. i nawet gdybym darla sie wyjatkowo glosno w tej kolejce to nie jest to zadaniem kasjerki zeby mnie pouczac i wychowywac. skoro jestem bezmyslna, to chyba jasne ze jedna uwaga nie zrobi na mnie wrazenia? ani mnie nie skoryguje? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Czy mi się zdaje, czy autorka wątku szuka jakiegoś potwierdzenia zakładając temat, że postąpiła słusznie? jakoś nie mogę sobie wyobraźić by było to dokładnie tak jak opisuje, ale tak samo jak i klienci postępuja czasem tak, że szczęka opada to i pewnie trafila się taka kasjerka.
![]() |
![]() |
#133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chcialabym ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
I nie piszcie mi, że gdy ktoś pracuje w obsłudze klienta. to ma być miły 24h/dobę 365 dni w roku. Też pracuję w obsłudze klienta, tyle że nie w sklepie, ale raz na ruski rok człowiek może zachować się, powiedzmy,mniej uprzejmie. Człowiek to nie robot. Kasjerka też.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#137 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() koleżance się chyba nudzi, smiało pisz skarge nawet do Świętego mikołaja hahaha ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dlatego irytują mnie te wszystkie facebookowe promocje, bo korzystają z nich często osoby szukające okazji, które do sklepu nie wrócą bez promocji. A ja chętnie wrócę i zapłacę te 80 zł za bluzkę w Reserved, jeśli ktoś o mnie zadba nie przez facebooka, którego nie mam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A znam firmę [francuska na C.], gdzie rezygnuje się z kasjerów firm zewnętrznych jesli mają poniezej chyba 18 artykułów na minutę-a przy stanie tych ich skanerów nie jest to wybitne osiągnięcie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Rozeznanie
|
Tak wiec idac tym tokiem rozumowania klient tez czlowiek, a czlowiek to nie robot, to i klient moze zachowac sie mniej uprzejmie. A nazywa sie to 'obsluga klienta' wlasnie, bo jestes dla klienta i twoim zadaniem jest jego obsluzenie i powinnas byc mila i starac sie pomoc. nie, ze 'raz na ruski rok' mozesz byc nieuprzejma. jak czlowiek ma ochote byc nieuprzejmy dla obcej osoby to niech tego dnia nie idzie do pracy/na zakupy. niemila mozesz byc po pracy, w pracy masz wykonywac swoje obowiazki. i to samo tyczy sie klientow. jesli klient jest niemily lub zachowuje sie chamsko, to sie po prostu z chamem nie dyskutuje
Edytowane przez iamcookie Czas edycji: 2012-03-16 o 14:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
DONOS jest zwykle tajny, jest to wyrazenie pejoratywne, kojarzace sie definitywnie z zamierzchlymi czasami komunistycznych sztuczek SKARGA jest jawna i wytyka bledy lub opisuje niezadowolonie klienta i w takim celu wymyslono skargi - nie zeby ktos tracil prace ale zeby ta prace usprawniac i ulepszac. bo moze jak sie poskarzy piaty i dziesiaty klient na zachowanie pani sprzedawczyni to ktos z nia porozmawia i wysle na kurs albo choc wytlumaczy? wydaje mi sie ze to jest duzy problem, ze sie polacy nie umieja skarzyc - przyklad z zycia. mieszkam kolo duzego pubu (tak,nie mieszkam w polsce, byla juz o tym mowa). graja glosno, czasem za glosno. na moje zgloszenie, skarge (ale nie donos, wszytsko bylo jawnie, z nazwiskiem i moim adresem) urzad miasta zaregowal szybko, przyslali faceta z miarka na czulosc halasu i poszlo pismo do pubu. jak moja mama, ktora smiem twierdzic ze jest osoba swiatla, sie dowiedziala to pierwsze co powiedziala ze tez ci sie chcialo, a po drugie to teraz na pewno pub bedzie gral glosniej na zlosc (co nie jest prawda, bo gdyby tak sie stalo mam zadzwonic i oni pub poniesie konsekwencje) a po trzecie to co to da jak widac, ja uwazam ze jesli czuje ze mnie zle potraktowano, nie taki serwis dostalam jak uwazam za stosowne to jedyna dla mnie droga formalna jest po prostu sie poskrazyc. kulturalnie i normalnie, bez szukania zadymy. nie trzeba marzyc, ani pisac do swietego mikolaja, tylko stanowczo egzekwowac swoje prawa jesli w europie sie dalo zmienic przyzywczajenia sprzedawcow to i w polsce sie da. tylko trzeba glosno mowic co ci sie nie podoba, a nie na forum burczec i maiuczec, a potem pani magister w aptece znowu bedzie mi ciumkac ze nie mam drobnych |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#147 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pracowałam w obsłudze klienta, na różnych stanowiskach. Pracę kasjerki wspominam zdecydowanie najgorzej. Ludziom się wydaje, że kasjerka jest maszyną do liczenia. Pamiętam tych wszystkich ludzi, którzy podchodzili z komórką przy uchu - spoko, rozumiem, każdy ma jakieś ważne sprawy (chociaż sama kończę rozmowę podchodząc do kasy, jeśli nie mogę jej skończyć, wychodzę z kolejki). Ale ludzi, którzy chociażby spojrzeli na mnie czy kiwnęli głową w takiej sytuacji, można policzyć na palcach jednej ręki. Albo klient, który nie był w stanie powiedzieć mi dzień dobry rozmawiając przez telefon z kolegą, ale był w stanie gapić mi się w dekolt (który nie był wcale duży, służbowa koszulka polo) i kiedy podałam kwotę do zapłaty mówi "O, to taka pani droga? Oooojj stary żebyś panią widział to byś wiedział czemu droga, mmmm!". To nie są pojedyncze przypadki, to jest nagminne, jeden taki dziennie to absolutne minimum. I, pomijając dosłownie ze 3 przypadki w mojej karierze, nie spotykało się to z niczym poza zdjęciem z twarzy uśmiechu. Ze 2 z tych 3 przypadków to interwencje szefa, który kazał klientowi wyp****ć bo chamów nie potrzebujemy (co jak co, ale szefa miałam super ![]() Podsumowując - od tamtego czasu, a minęło ładnych parę lat, ludzi jako masę uważam za kretynów bez grama kultury. I ostatnie na co bym miała ochotę to wrócić do obsługi klienta. Jestem przemiła dla wszelkiej obsługi we wszelkich miejscach, nawet jeśli ta obsługa zamula i nie ma już siły się uśmiechać, albo nie wie jak mi pomóc - mimo że sama nie pozwalałam sobie na takie zachowania, doskonale wiem, skąd się one biorą. Biorą się z 150 osób które przyszły tam przede mną czy przed Wami i zgnoiły biedną kobietę na różne sposoby. I jak dla mnie, Autorko, pisz sobie tę skargę. Ale to niestety o Tobie świadczy ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Konto usunięte
|
Od siebie dodam że dla mnie autorka wątku przesadziła z chęcią pisania skargi, bo o ile rozumiem że kasjerka jej zwróciła uwagę bo jej to przeszkadzało w pracy o tyle nie rozumiem zachowania kierowniczki - powinna starać się załagodzić sytuację a nie odprawić wściekłego klienta do domu, moim zdaniem.
Poza tym mnie osobiście denerwują w Tesco po prostu molestują mnie o tę kartę lojalnościową... Czy jak to się tam nazywa, kiedyś robiłam z chłopakiem zakupy i się pani pyta czy jest karta... My że nie... A potem chłopak sobie przypomniał że mama mu włożyła swoją kartę do torby żebyśmy przy okazji nabili jej punkty to kobieta "NO PRZECIEŻ SIĘ PYTAŁAM NIE? NO TERAZ TO SIĘ NAZYWA ROBIĆ ZAKUPY" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to, o czym pisze dziewczyna to nie jest twoja pani z siateczka i gazetami. ona zostala okrzyczana przez kasjerke ze gada przez telefon stojac w kolejce do kasy. i uwazam ze piszac skarge wykazuje asertynosc |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Uważam że pisząc skargę to ona wykazuje że a) ma niesamowicie wysokie mniemanie o sobie, w dodatku nie do końca uzasadnione b) nie ma co robić i jej się nudzi. Nie jestem zwolenniczką unikania pisania skarg za wszelką cenę, ale pisanie skargi o taką pierdołę jest śmieszne.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:45.