Brak pupy ;) - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-01-23, 13:06   #121
Ewelinka83
Raczkowanie

Dot.: Brak pupy ;)

Cytat:
Napisane przez suzana
Ciało powinno rozwijać się równomiernie, w przeciwnym razie może dojść do stosunkowo dziwnych dysproporcji. Jeśli chcesz mieć umięśniony brzuch, to go poporstu wyćwicz. Weź też pod uwagę, że nie masz pewności w jakim miejscu może odłozyć Ci się tłuszcz. Zakładając, że w ogóle się odłoży. Bo jeśli ktoś ma genetycznie zafundowaną ektomorficzną sylwetkę, nie ćwiczy silowo i ma super szybką przemianę materii to suplementacja tego typu nie pomoże. Nie wiem, czy jest jakikolwiek sens tej inwestycji. Tu podstawą powinna być dieta oparta o 5-6 pełnowartościowych posiłków.Lepszym rozwiązaniem będzie zwiększenie porcji jedzenia, przynajmniej więcej z tego "wyciągniesz"
Suzanko,nie wiem czy jest możliwość,żeby jeść więcej niż Ja zjadam takie ilości jak dorosły facet.Wszystkie moje koleżanki twierdzą,że gdyby jadły tele co ja to byłyby zapaśniczkami sumo .Jestem po prostu drobnej kości i zawsz byłam szczupła.Przy tej mojej drobnej sylwetce mam duży biust i kobiece kształty,jedyne co mnie denerwuje to ręce i nogi,które zawsze są szczuplejsze od reszty ciała.A jak już przytyję co nieco to wchodzi mi w brzuch!,boczki,plecki,buz ie,podbródek ,w biust może też choć zawsze jest duży odrobinę w biodra i pupe i trochę w uda ale minimalnie.A moje rączki i nogi od ud w dół są naprawdę szczupłe.Wię dlatego planowałam zrobić ten eksperyment z odżywkami.

Edytowane przez Ewelinka83
Czas edycji: 2006-02-06 o 13:29
Ewelinka83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-23, 14:20   #122
winner
BAN stały

.

Edytowane przez winner
Czas edycji: 2007-08-07 o 17:21
winner jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-23, 14:38   #123
Ewelinka83
Raczkowanie

Winner,więc jak tylko kupisz odżywkę to napisz ile za nią zapłaciłaś i jak się czujesz po niej.No i oczywiście opisz efekty
Stary 2006-01-23, 15:51   #124
szebka
Raczkowanie

Spoko winner napiszesz po jakimś czasie czy widzisz efekty. Suzana masz racje że powinno sie głównie zwrócić uwagę na diete złożoną ze zwykłych posiłków. Jednak wiele osób ma problemy z CZASEM żeby takowe pożywienie sobie przyrządzić. Po to został wymyślony Bulk lub Gainer. Aby dostarczyć weglowodany i białko tak bardzo potrzebne do rozwoju mięśni, i powstrzymujące katabolizm. Rano zjem śniadanko, potem lece na siłownie od razu po siłowni jako drugi posiłek pije sheika Białkowo-węglowodanowego, potem odczekam półtora godzinki i jem obiadek, nastepnie jem drugi obiadek i lece na zajęcia z AeroBoxu prowadze je 80min i od razu po znowu pije Owego sheika. To jest bardzo wygodne i robie tak już bardzo długo, czuje sie dobrze i dzięki sheikom nie musze poświęcać tyle UWAGI na robienie sobie jedzonka. Ewelinka jeśli masz małe rączki to pora je ćwiczyć cięrzarkami ) Podam ci na przykładzie brzuszka, mój znajomy ćwiczy i ćwiczy żeby go zrzucić i popełniał jeden błąd, ćwicząc na mięśnie skośne powodował ich wzrost któy "wypychał" tłuszczyk na boki i wyglądało to jak by zamiast chudnąć tył. Podałem mu plan treningowy na mięśnie TYLKO PROSTE z pominięciem SKOŚNYCH od razu było widać efekty. Podobnie zrób z rączkami. Rozbuduj w miare możliwości mięśnie i na pewno nie będą takie chude. Wykonuj najprostrze ćwiczenia. Moja dziewczyna miałą strasznie chude rączki i nóżki... ech ogólnie to chudzinka z niej. Od zwykłych pompek które wykonywała u mnie na zajęciach obwód bicepsu powiększył jej sie o 3cm, fakt że po dwóch miesiącach ale weź pod uwage co mogą uczynić ćwiczenia z przyrządami Wrzucam ci link do ćwiczeń z których sobie wybierz jakie chcesz http://www.kulturystyka.pl/atlas/ramiona.htm

A tutaj trening na POŚLADKI (NOGI)
http://www.kulturystyka.pl/atlas/nogi.htm#poslad
Stary 2006-01-23, 20:01   #125
Ewelinka83
Raczkowanie

Dziękuję Ci bardzo Szebka za odpowiedz ćwiczenia mi się bardzo przydadzą
Stary 2006-01-23, 20:22   #126
winner
BAN stały

.

Edytowane przez winner
Czas edycji: 2007-08-07 o 17:21
winner jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-23, 21:35   #127
jennifer777
Wtajemniczenie

ajj ja mam opory boje sie ze beda jakies skutki uboczne

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-01-25, 21:24   #128
jennifer777
Wtajemniczenie

ale czy zeby przybrac na masie biorąc bulka trzeba ćwiczyc? i gdzie to mzona dostać?
Stary 2006-01-26, 10:39   #129
suzana
Zakorzenienie

GG do suzana

gdzie dostać bulka? w sklepie z suplementacją na pierwsze pytanie odpowiadałam juz wcześniej

suzana

Kasieńka 06.04.2012r.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

suzana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-01, 22:53   #130
bunny-pie
Zakorzenienie

Hej
Jestem wysoka i szczupla, jedyny tluszcz, który mam to na pupie, nie ma go tam az tak duzo, ale mam dosyc kragla pupe, nie jest plaska.
Oczywiscie chcialabym miec troszke wieksza i bardziej wypracowane miesnie.

Moje pytanie:
Przy sporcie spalamy tluszcz, czy ja przy tej gimnastyce na pupe nie strace tego mojego "tluszczu" i ona sie pomniejszy? Bo to by byl horror, jakby kraglosc przez cwiczenia znikla. Oj glupie to moje pytanie, wiem bo jeszcze raz przeczytalam co napisalam
Widze te wszystkie babki od aerobiku no i one maja dosyc plaskie pupy; mówiono mi, ze spale tluszcz na tylku ale zato mi miesien urosnie (powiekszy sie przez cwiczenia), no ale co jak sie nie powiekszy a tylek bedzie plaski

Wiem, dziwne to moje pytanie

Pozdrawiam
Stary 2006-02-02, 13:45   #131
bunny-pie
Zakorzenienie

up

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-02-04, 14:39   #132
Ewelinka83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bunny-pie
Hej
Jestem wysoka i szczupla, jedyny tluszcz, który mam to na pupie, nie ma go tam az tak duzo, ale mam dosyc kragla pupe, nie jest plaska.
Oczywiscie chcialabym miec troszke wieksza i bardziej wypracowane miesnie.

Moje pytanie:
Przy sporcie spalamy tluszcz, czy ja przy tej gimnastyce na pupe nie strace tego mojego "tluszczu" i ona sie pomniejszy? Bo to by byl horror, jakby kraglosc przez cwiczenia znikla. Oj glupie to moje pytanie, wiem bo jeszcze raz przeczytalam co napisalam
Widze te wszystkie babki od aerobiku no i one maja dosyc plaskie pupy; mówiono mi, ze spale tluszcz na tylku ale zato mi miesien urosnie (powiekszy sie przez cwiczenia), no ale co jak sie nie powiekszy a tylek bedzie plaski

Wiem, dziwne to moje pytanie

Pozdrawiam
Powiem Ci,że Twoje pytanie wcale nie jest głupie bo ja zastanawiałam się nad tym samym.Jestem szczupła i na pewno nie mam zamiaru schudnąć wręcz przeciwnie.Kiedyś zaczęłam chodzić na siłownię,żeby mieć fajnie umięśnione ciałko( między innymi pupe) ale niestety szybko schudłam i pupa stała się płaska,miałam wrażenie,że pozbyłam się całego tłuszczy z pupy jaki miałam(chociaż było go niewiele).Szybko zrezygnowałam z siłowni bo bałam się,że będę jak szkielet.Wiem,że może powinnam poczekać troche ,żeby męśnie zaczęły mi się rozrastać ale wolałam nie ryzykować bo przestraszył mnie mój spadek wagi.Myślę,że jeśli teraz zdecydowałabym się na siłownie to tylko biorąc odżywki,choć i tak obawiałabym się o utratę pupy
Stary 2006-02-04, 14:52   #133
bunny-pie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewelinka83
Powiem Ci,że Twoje pytanie wcale nie jest głupie bo ja zastanawiałam się nad tym samym.Jestem szczupła i na pewno nie mam zamiaru schudnąć wręcz przeciwnie.Kiedyś zaczęłam chodzić na siłownię,żeby mieć fajnie umięśnione ciałko( między innymi pupe) ale niestety szybko schudłam i pupa stała się płaska,miałam wrażenie,że pozbyłam się całego tłuszczy z pupy jaki miałam(chociaż było go niewiele).Szybko zrezygnowałam z siłowni bo bałam się,że będę jak szkielet.Wiem,że może powinnam poczekać troche ,żeby męśnie zaczęły mi się rozrastać ale wolałam nie ryzykować bo przestraszył mnie mój spadek wagi.Myślę,że jeśli teraz zdecydowałabym się na siłownie to tylko biorąc odżywki,choć i tak obawiałabym się o utratę pupy
Hej
I co, dalej masz plaska pupe? Robisz teraz inne cwiczenia?

Stary 2006-02-04, 18:49   #134
Cassandra 23
Zakorzenienie

Talking Dot.: Brak pupy ;)

Ja tez mam ten sam problem.do chudzielcow nie naleze ale tylka wcale nie mam.Kumpele sie ze mnie smieja,ze jestem z tylu plaska jak deska... ale co ja na to poradze,ze nie mam wogole posladkow
Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-04, 19:01   #135
anielskie ziółko
Raczkowanie

Cassandra 23
Każdy człowiek ma mięśnie pośladkowe: wielki, średni, a pod nimi mały Twoja uroda polega na tym, że masz je "płaskie", a do tego nie są one otoczone tłuszczykiem.

Umiejętne podejście do ćwiczeń siłowych (odpowiedni ich dobór + dietka) powinno poskutkować rozwinięciem tej partii ciała. Wypowiedz opieram na własnym doświadczeniu. Owszem, straciłam sporo tłuszczu w tym miejscu, ale tyłek nie jest płaski, wręcz przeciwnie - sukcesywnie i powoli się rozwija.
anielskie ziółko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-02-04, 21:47   #136
bunny-pie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anielskie ziółko
Cassandra 23
Każdy człowiek ma mięśnie pośladkowe: wielki, średni, a pod nimi mały Twoja uroda polega na tym, że masz je "płaskie", a do tego nie są one otoczone tłuszczykiem.

Umiejętne podejście do ćwiczeń siłowych (odpowiedni ich dobór + dietka) powinno poskutkować rozwinięciem tej partii ciała. Wypowiedz opieram na własnym doświadczeniu. Owszem, straciłam sporo tłuszczu w tym miejscu, ale tyłek nie jest płaski, wręcz przeciwnie - sukcesywnie i powoli się rozwija.
A zdradzisz mi jakie cwiczenia robisz (A najpierw stracilas tluszcz a potem miesien sie rozwinal, czy wszystko sie stalo równczesnie?)
Stary 2006-02-04, 22:15   #137
Cassandra 23
Zakorzenienie

Question Dot.: Brak pupy ;)

Cytat:
Napisane przez anielskie ziółko
Cassandra 23

A wiesz,ze to jest mysl...sama powinnam to wiedziec,w koncu biologie studiuje he he,ze czlowiek na tyleczku ma jakies miesnie Ale wlasciwie jakie ja mam wykonywac cwiczonka,zeby conieco mi sie tam powiekszylo??
Stary 2006-02-05, 10:10   #138
anielskie ziółko
Raczkowanie

Cassandro 23: to był taki żarcik z tymi mięśniami

Bunny - pie: To stało się równomiernie. Tłuszcz powoli schodził a tyłek się zaokrąglał. Od wakacji przybyło mi w nim 4 centymetry (ale nie jest to tłuszcz)

A robię: robię przysiady głębokie, martwy ciąg i przysiad wykroczny (z obciążeniem). Nie ma bata, by się nie powiększyło, chyba że nie będzie się odpowiednio jeść.
Stary 2006-02-05, 14:31   #139
gryzelda
Zadomowienie

Unhappy Dot.: Brak pupy ;)

ja tez mam ten problem trudno mi znalezc ubrania tak by swietnie lezaly, czasem po zakupach wracam z placzem do domu... trudno sie nad soba nie zalic,gdy wiekszosc kolezanek patrzy na Ciebie i mowi: "przydalo by Ci sie przytyc,bo chuda jestes" albo "daja Ci cos w domu jesc?!" "troche miesa i same kosci" mam przezywa mnie juz :"anoreksja!" i to musi byc prawda bo jezeli dzinsy rozmairu 25(z Big Stara) nie sa na mnie zbyt obcisle tylko no takie hmmm no ujda, to faktycznie tak musi byc jedynie moj chlopak mowi ze mam super zgrabna figure a wczoraj powiedzial tak,jak sie przy nim przebieralam: "o rany!!! ale masz podniecjaca pupcie !!! o rany!!! normalnie jak polowki pilki!! takie okraglutkie! no super sa moja zgrabnotko!!" i to mnie podnioslo troche na duchu,ale znowu mam doly, bo morze on powiedzial mi to specjalnie zebym sie tak nie dolowala,moze specjalnie tak mowi ze inne mi zazdroszca figury,zby podniesc mnie na duchu,bo tylko ona mowi pozytywne rzeczy,na temat mojej figury wkleje zdjecia zobaczycie sobie jaka ze mnie drobniutka chudzina
gryzelda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-02-05, 14:46   #140
gryzelda
Zadomowienie

jednak zrezygnowalam z wklejenia zdjec,wsydze sie a zreszta nikt tez nie wkleja swoich, wiec po co ja bede wklejac... moze puzniej zdobede sie na odwage... Pniewaz nie mam mozliwosci chodzic na silownie ani nie posiadam rzadnych przyrzadow,czy wystarczyly by takie cwiczenie?
1 przysiady,
2 leze bokiem, rekami wspieram sie o podloge ,nogi wyprostowane i jedna noge podnosze do gory,i na dol i powtarzam po kilkadziat razy z kazdej strony,
3.kleczac odchylam sie jak najdalej do tylu
4 hmm jak to wytlumaczyc... klecze tak jak piesek,albo kotek i odchylam na boki najpierw prawaa noge oczywiscie nie prostujac nogi tylko trzymajac caly czas w tym samym ukladzie jakbym kleczala(zalozmy 25 razy) i puzniej robie to samo z lewa9 o tak troche nie przyjemnie tlumaczac to klecze i podnosze noge tak ja piesek robi siusiu chyba juz jest zrozumiale )
5 leze na pleckach, uginam nogi w kolanach i podnosze tlow

no to tyle , a wiec czy takie cwiczenia umocnilyby miesnie moje pupy ,ktora zwiekszylaby w taki sposob swoje rozmiary,i stalaby sie jeszcze bardziej okragal? jak myslicie czy te cwiczenie bede dla mnie "bezpieczne" ??
Stary 2006-02-05, 16:21   #141
anielskie ziółko
Raczkowanie

Gryzeldo ważne żebys Ty dobrze się czuła w swoim ciele Wydaje mi się, że mimo wszystko przydałoby Ci się jakieś obciążenie (hantelki, obciążniki na kostki) - akurat z tego rodzaju sprzętu można znaleźć coś w miarę "taniego". Takie obciążniki to kwestia 20-30 złotych np.
Stary 2006-02-06, 14:17   #142
Ewelinka83
Raczkowanie

Gryzeldo myślę,że dobrym rozwiązaniem byłyby dla Ciebie te odżywki po,których się tyje.Ja ich nie brałam więc na swoim przykładzie niestety nie mogę się wzorować ale słyszałam wiele na ich temat.Nawet w tym wątku o nich wspomniano.A jeśli chodzi o wklejanie zdjęć to nie masz się czego wstydzić,dziewczyny wklejaly tu mnóstwo zdjęć w róznych wątkach więc nikt ni będzie się z Ciebie śmiał głowa do góry.
Stary 2006-02-06, 14:27   #143
Ewelinka83
Raczkowanie

bunny-pie,odnośnie Twojego pytania.Obecnie nie chodzę na siłownie i nie ćwiczę ponieważ jestem szczupła i nie zamierzam jeszcze bardziej schudnąć.Nie mam płaskiej pupy,ale też nie posiadam latynoskich kształtów napewno jest większa niż wtedy gdy chodziłam na siłownię.Teraz mam nowy plan,zamierzam brać odyżywkę bulk i ćwiczyć sobie w domu.Zobaczymy jakie to przyniesie efekty .
Stary 2006-02-06, 18:20   #144
inch
Zakorzenienie

Ewelinka, jakie odzywki masz konkretnie na myśli, mówiąc "te, po których się tyje"?
inch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-06, 18:44   #145
bunny-pie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gryzelda
...czy wystarczyly by takie cwiczenie?
1 przysiady,
2 leze bokiem, rekami wspieram sie o podloge ,nogi wyprostowane i jedna noge podnosze do gory,i na dol i powtarzam po kilkadziat razy z kazdej strony,
3.kleczac odchylam sie jak najdalej do tylu
4 hmm jak to wytlumaczyc... klecze tak jak piesek,albo kotek i odchylam na boki najpierw prawaa noge oczywiscie nie prostujac nogi tylko trzymajac caly czas w tym samym ukladzie jakbym kleczala(zalozmy 25 razy) i puzniej robie to samo z lewa9 o tak troche nie przyjemnie tlumaczac to klecze i podnosze noge tak ja piesek robi siusiu chyba juz jest zrozumiale )
5 leze na pleckach, uginam nogi w kolanach i podnosze tlow

no to tyle , a wiec czy takie cwiczenia umocnilyby miesnie moje pupy ,ktora zwiekszylaby w taki sposob swoje rozmiary,i stalaby sie jeszcze bardziej okragal? jak myslicie czy te cwiczenie bede dla mnie "bezpieczne" ??
Podpinam sie pod to pytanie
Stary 2006-02-06, 20:57   #146
gryzelda
Zadomowienie

hmmm no i teraz mam zastuj bo nie wiem co mam robic... przestalam wykonywac te moja cwiczonka bo sie boje ze jeszcze bardziej mi pupe ubije,a mnie sie marzy taka no wieksza i okraglutka taka mniam mniam ja wogole nie wiem co to sa te obciazniki wogole nie wiem co i jak ztym postepowac ja chce poprostu wykonywac zwykle cwiczenia no ale teraz to juz wogole lipa
Stary 2006-02-06, 21:44   #147
bunny-pie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gryzelda
hmmm no i teraz mam zastuj bo nie wiem co mam robic... przestalam wykonywac te moja cwiczonka bo sie boje ze jeszcze bardziej mi pupe ubije,a mnie sie marzy taka no wieksza i okraglutka taka mniam mniam ja wogole nie wiem co to sa te obciazniki wogole nie wiem co i jak ztym postepowac ja chce poprostu wykonywac zwykle cwiczenia no ale teraz to juz wogole lipa
No ja tez sie troche boje. Mi sie marzy ta pupa, cudo tylko ja bym musiala chyba sobie implantaty wlozyc, bo watpie, ze taka sobie wychoduje przez trening.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tylek.jpg (2,1 KB, 560 załadowań)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-02-06, 21:48   #148
Cassandra 23
Zakorzenienie

Wink Dot.: Brak pupy ;)

Yhy taka pupcia to marzenie...
Musialby sie jakis cud zdarzyc,zeby taka miec albo tak jak piszesz jakies implanty... Warto pomazyc

-----------------------------------------------------------------

http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=96905
ZAPRASZAM na mój wątek ,może coś doradzicie! ;-)
Stary 2006-02-06, 22:07   #149
Ewelinka83
Raczkowanie

Chodzi mi o Bulk ,o którym już wcześniej wspomniałam lub Gainer,o tych odżywkach pisał szebka w tym własnie wątku.Chodzi o odżywki,które często zażywają osoby uprawiające sport (najczęściej kulturystykę.) Odżywki węglowodanowo-białkowe wykorzystywane są głównie w celu przyrostu masy ciała.W internecie jest wiele stron poświęconych suplementom i każdy jest jest opisany.Biorąc takie odżywki i nie ćwicząc po prostu się przytyje.
Stary 2006-02-06, 22:15   #150
bunny-pie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewelinka83
Chodzi mi o Bulk ,o którym już wcześniej wspomniałam lub Gainer,o tych odżywkach pisał szebka w tym własnie wątku.Chodzi o odżywki,które często zażywają osoby uprawiające sport (najczęściej kulturystykę.) Odżywki węglowodanowo-białkowe wykorzystywane są głównie w celu przyrostu masy ciała.W internecie jest wiele stron poświęconych suplementom i każdy jest jest opisany.Biorąc takie odżywki i nie ćwicząc po prostu się przytyje.
A to zdrowe?

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości