![]() |
#121 |
Przyczajenie
|
Dot.: Misja w Zambii - cz. V
Osoby chętne do bycia opiekunem Przedszkolaka kieruję do zakładki Adopcja Serca - Adopcja Grupowa.
To nie jest tak, że adoptuje się grupę - nadal macie swojego Podopiecznego ![]() Dokładnie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Popatrzcie na załączoną fotkę, to właśnie przedszkolaki z adopcji grupowej 2012, każdy z nich ma swojego rodzica adopcyjnego (ten chłopiec pierwszy rząd, trzeci z lewej to mój kochany Giduś) ![]() Zachęcam do adopcji grupowej daję mnóstwo radości, wzruszeń i ciepłych dni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() chciałam podzielić się z Wami cudowną wiadomością, że od soboty jestem mamą ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Pochwal się proszę..... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Wtajemniczenie
|
Tak, to cudowne uczucie
![]() nazywa się Patricia i jest śliczną pięciolatką ![]() ![]() Dziękuję Dziewczyny, a jakie Wy macie dzieciaczki ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Przyczajenie
|
Gratuluję pięknej Patrycji
![]() ![]() Po dziecku domyślam się, że jesteś z Adopcji Grupowej 2013 ![]() Jesli chcesz poznac pozostałych rodziców i ich pociechy, podzielic się swoją radościa to zapraszam na FB - popros koordynatorkę, by Cię zaprosiła do grupy rodziców adopcyjnych. Ja w adopcji jestem od roku, a mój Giduś jest na fotce profilowej i stronę wczesniej oraz na zdjęciu grupowym wyżej ![]() Do zobaczenia na FB ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Raczkowanie
|
INFORMACJA NA TEMAT PACZEK Z DNIA 7 SIERPNIA 2012r.:
"Oto lista paczek:
------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Misja bardzo potrzebuje leku o nazwie Spironolactone. Jesli ktos ma mozliwosc wyslania tego leku w kopercie babelkowej, mozna to zrobic wysylajac ja na adres Szpitala: St. Luke's Mission Hospital Mpanshya P.O. Box 32789 Lusaka Zambia Centr. Afryka Zikomo! Edytowane przez ChoosingHope Czas edycji: 2012-08-11 o 14:34 Powód: Dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 |
Przyczajenie
|
W czerwcu wysłałam kopertę bąbelkową. Minęły prawie 2 miesiące, a przesyłka jeszcze nie dotarła na miejsce. Czy to normalne zjawisko?
![]() Edytowane przez Abraham i Gerta Czas edycji: 2012-08-12 o 20:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Raczkowanie
|
Informacja z Zambii o paczkach z dnia 19.08.2012r.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Abraham i Gerta jeśli chodzi o paczki do Zambii to wszystko jest możliwe. Kiedyś statek z paczkami porwali piraci, potem statek został odbity i paczki doszły ! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
Basiaczek to masz szczęście!!
![]() ![]() ![]() Trzymajcie kciuki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mam straszne sny, bardzo się boję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 |
Raczkowanie
|
Informacja o przesylkach z 1 wrzesnia 2012r.:
DUZE KOPERTY
--------------------------------------------------------- Dziekuje tym, ktorzy wyslali do Misji Spironol. ![]() Seonka-trzymaj sie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
jestem
![]() ![]() Operacja Taty trwała 4 godziny. Wybudził się ładnie i zaraz później dzwonił do mnie. Głos miał zachrypnięty, ale to przez tą rurkę, którą miał w gardle. Ale powiedział, że czuje się, bardzo źle, słabo, boli go ramię i jest dużo gorzej niż po tej operacji kilka m-cy temu temu ![]() ![]() No ale skoro rak szybko po operacji zadzwonił to znaczy, że nie jest źle! Bo wtedy to normalnie gadał i chodził jakby był u kosmetyczki a teraz głos miał faktycznie słaby ![]() ![]() Jezu, no żeby doszedł do siebie. Kompletnie nie wyobrażam sobie, że trzeba będzie nim się opiekować, że sam nigdzie nie pójdzie ![]() Ale to może tak po operacji tylko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Raczkowanie
|
Nabierze, nabierze. Trzeba być dobrej myśli... ![]() Mój tato też po operacji leży w szpitalu... I też mam nadzieję, że będzie ok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny trzymajcie się
![]() Długo mnie nie było, ale jeszcze pare dni i mam nadzieje ogarne sytuacje ![]() Miałam juz to dawno zrobic Wielu z Was dostało maile od avy o zakończeniu jej wieloletniej pomocy, której nie sposób w żaden sposób przecenić ![]() Chciałam tutaj na forum bardzo bardzo podziękować jej za wszystkie wspólnie spędzone chwile, na forum, w mailach i te które udało się osobiście ![]() ![]() Cieszę sie że mogłyśmy sie dzięki wspólnej pasji poznać i mam nadzieje kontynuować naszą znajomość przy innych równie pięknych celach a moze nawet całkiem prywatnie ![]() Jeszcze raz dziekuję życzę wszystkiego co w życiu najlepsze i gorąco pozdrawiam Aga ![]()
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
Basiaczek, zdrowia dla Taty!!
![]() Luba, jak tam Mąż i Tata? Tego czytać nie musicie, ani komentować, poprostu muszę to z siebie wyrzucić ![]() Mój Tata wrócił do domu, Brat ze Siostrą go przywieźli. Miałam nadzieję, że to koniec leczenia, ale na wypisie napisane, że za tydzień znowu ma jechać na zdjęcie szwów!! Jakby nie można było tego zrobić w Rzeszowie, odebrania wyników badań i ustalenie dalszego leczenia ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Raczkowanie
|
Mój tato czuje się coraz lepiej
![]() Seona to chyba lepiej, żeby zdejmowali szwy lekarze, którzy operowali i znają historię choroby ![]() Trzymaj się i zdrówka dla taty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ad.2. dzięki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Seona - zdrówka tacie życzę. Nowe mamy - dużo radości i zapału. Wszyscy - przepraszam, że nie ma mnie tutaj często. Po prostu mam wiele zajęć i trudno mi wszystkiemu podołać. Jednak chciałbym Was zainteresować losem pani Asii Bibi - chrześcijanki z Pakistanu, która namawiana przez muzułmanki z pracy o zmianę wyznania odpowiedziała, że Chrystus za mnie umarł na krzyżu a co dla was zrobił Machomet?. Za tę odpowiedź została oskarżona o bluźnierstwo i skazana na śmierć przez powieszenie i grzywnę 2,5 miliona rupii. Asia jest matką 5 dzieci a jej mąż z dziećmi musi się ukrywać by ich ekstremiści nie pozbawili życia (nawet bez sądu) Obecnie od 3 lat oczekuje w celi 2x3 bez okna i urządzeń sanitarnych w oczekiwaniu na apelację. Organizacja The Voice of the Martyrs ma nadzieję zebrać milion podpisów o jej uwolnienie Przyłączcie się do wysyłania podpisów Petycja o jej uwolnienie znajduje się na stronie www.CallForMercy.com Każdy oddany głos jest wołaniem o miłosierdzie Nic to nie kosztuje i nic nam nie grozi, bo głos oddany jest głosem oddanym do organizacji, która to przekazuje do ambasady Pakistanu w Waszyngtonie
"Misje dotyczą wszystkich chrześcijan" Redemptoris Missio JPII Mój blog: www.tereska-misje.blog.onet.pl Edytowane przez Animator Czas edycji: 2012-09-16 o 20:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Raczkowanie
|
Informacja o przesylkach z dnia 20.09.2012r.
![]() "Oto otrzymane koperty:
Doszly miedzy innymi przesylki ze Spironolem-dziekuje!!! ![]() W jednej ze slaskich parafii przeprowadzono zbiorke pod program "Mamy dla Mam" i dzis dostalam informacje, ze wyprawki juz sa w drodze do Szpitala sw. Lukasza ![]() Akcja wyprawkowa Wielkie podziekowania dla Mam ![]() Dziekuje wszystkim, ktorzy zglosili sie do Adopcji Grupowej 2013! Przedstawiam 77 nowych dzieci, ktore wlaczylismy do Adopcji Grupowej. I choc niestety nie moglam wlaczyc do Adopcji Grupowej wszystkich zgloszonych dzieci, ciesze sie, ze az 160 bedzie od stycznia w naszej grupie. http://www.youtube.com/watch?v=_0g3sPIZOOg Na koniec dziekuje pewnej Adopcyjnej Mamie (mam nadzieje, ze czasem tu zaglada), ktora pod koniec lipca odwiedzila Mpanshye i zrobila dla nas troche zdjec ![]() ![]() Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
Piękna akcja Mam z Dębieńska
![]() ![]() ![]() Nawet widze, że przyszłe Mamy sie zaangażowały ![]() To sie nazywa polityka pro-rodzinna ![]() Ja mam na znacznie mniejszą skalę, ale podobnie w moim pokoju ![]() ![]()
![]() |
#145 |
Raczkowanie
|
Seona jak tata?
Mojemu niestety operacja i kolejny zabieg nie udały się. Znowu wyjdzie do domu z przetoką ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Raczkowanie
|
LUBA, CO U WAS ???? MARTWIMY SIĘ!!!! SEONA, BASIA jak Tatkowie???? Mój na kardiologii inwazyjnej ,ale On jest nie do zdarcia. Seonka jak dziewczynki.
Wiem, nie pokazuję się, ale czytam. Od maja jestem na L-4, we wtorek lekarz ma mi wypełnić wniosek na rentę. Czuję się tak sobie, bo źle brzydko brzmi. Wszystkim dużo zdrówka!!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Przyczajenie
|
Witam! Po dłuższej przerwie znowu zaczęła funkcjonować strona Adopcji Serca.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
Kochani, dziekuję za pamięć.
Daniel od 3 tygodni jest w domu, ciężko jest, ale bardzo się cieszę z tego, że już jest z nami. Cwiczymy razem i jesteśmy dobrej mysli. Niestety mój Tata nie żyje.
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
Luba
![]() ![]() ![]() Qrcze, dodawałam tu wpis i nie ma!?? Na innym wątku jest. Mój Tat 2.10 wrócił z W-wy i wyniki ma dobre!! ![]() ![]() ![]() Tydzień temu byliśmy w Licheniu i to chyba cud, naprawdę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Raczkowanie
|
Luba bardzo współczuję, nadal trzymam kciuki za Daniela.
Seonka widzisz czasami los się uśmiecha i jest lepiej niż nam się wydaje ![]() Marta za Ciebie i Twojego tatę także trzymam ![]() Mój tato na chwilę w domu. Chudszy o 10 kilo z przetoką z nerki i cewnikiem. Nie wiemy co będzie dalej. Zaczęło się od niewinnego usuwania kamienia a skończyło na rozerwanym moczowodzie i innych komplikacjach. Szkoda, że mieszkam tak daleko...W piątek po pracy pojechaliśmy ( 350 km) dziś powrót...Mam tylko nadzieję, że uda się uratować nerkę...No nic. Trzeba wierzyć, że będzie ok. Pozdrawiam wszystkich i odzywajcie się częściej bo tak jakoś smutno się bez Was zrobiło ![]() Edytowane przez basiaczek11 Czas edycji: 2012-10-07 o 19:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:21.