![]() |
#121 |
Rozeznanie
|
stepper- ćwiczenia
Właśnie zaopatzryłam sie w stepper, ale nie mam pojęcia jak mam ćwiczyć
Chcę uwysmuklić uda i ujędrnić pośladki |
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: stepper- ćwiczenia
Temat steppera był już omawiany na forum wiele razy.Przejrzyj sobie wątki,a na pewno znajdziesz odpowiedzi na dręczące cię pytania.
|
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Dot.: Stepper skrętny
yy czym się różni stepper skrętny od zwykłego?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
|
![]()
Od pewnego czasu noszę się z zamiarem zakupu STEPPERa.
Oczywiście problemem są pieniądze. Nie chcę po raz kolejny 'sępić' z rodziców, a sama mam b. mało kaski. Znalazłam w sklepie internetwym taki oto stepper: http://www.arbex.istore.pl/sklep,114...,142695,0.html i chciałam poznać Wasze opinie na jego temat. Kosztuje bardzo mało i to jest wielki plus. Bo ponoć np. w marketach ceny nie schodzą poniżej 150zł ![]() Czy sądzicie, że to urządzonko będzie OK? A może któraś z Wizażanek ma stepper do sprzedania? Czy kupowałyście kiedyś w tym sklepie internetowym? Czy coś ryzykuję? Proszę o pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Co o nim sądzicie?
Ja mam stepper w domu. Początkowo podchodziłam do niego z dużym entuzjazmem, niestety szybko mi to minęło
![]() ![]() ![]() I rzeczywiście stepper jest bardzo tani, ja za swój zapłaciłam 160 zł. Kupowałam w zwykłym sklepie, nie przez Internet. I nawet jeśli okaże się, że nie są to cwiczenia dla ciebie, to jakiejś ogromnej straty nie będzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
|
Mógłby ktoś jeszcze się wypowiedzieć...?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Rozeznanie
|
ja się osobiscie na stepperach nie znam, ale myslę, że możesz go poszukać na allegro. Sa nowe i uzywane, może któryś będzie ci pasował? Ogólnie chyba nie ma między nimi zbyt dużej różnicy bo wydaje mi się że to nie jest skomplikowane urządzenie
![]() Pozdrawiam ![]()
#128 |
Zakorzenienie
|
rowniez zgadzam sie,ze mozesz na allegro go poszukac.
#129 |
|
Tyle że na allegro są 2 razy droższe niż w sklepie internetwym, o który pytałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Kiepska jestem w tłumaczeniu, ale spróbuję ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
BAN stały
|
No wlasnie. Wczoraj tez sie spotkalam z takim stepperem na allegro. kosztowal cos 220 zl i pisalo, ze najbardziej pracuja uda, brzuch i biodra chyba. wiec tez jestem zainteresowana. jesli cos wiecie, to piszcie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Raczkowanie
|
piszcie piszcie bo ja też sie zastanawiam nad rodzajem steppera
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Porozglądaj się po supermarketach. Ja kupiłam swój przez intenet za ok. 250,- po czym znalazłam prawie identyczny w Realu za ok. 150,- ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Raczkowanie
|
Dot.: stepper
jak sadzę steper to też ćwiczenia aerobowe, mi najbardziej zależy na spalaniu tłuszczyku a nigdzie nie moge znaleźć ile sie spala kalorii ćwicząc na steperku. Moze ktoś mnie poratuje i poda jakie jest spalanie kalorii?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
Dot.: stepper
Mój stepper pokazuje, że przez pół godziny spalam jakieś 200 kcal. Nie wiem, czy tak jest zawsze, czy zależy to od wagi i tempa "chodzenia"
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Wtajemniczenie
|
stepper czy rower?
Chcę popracować nad nogami, wykształcić łydki, wzmocnić uda. Chciałabym się dowiedzieć od specjalistek (bo ja jestem laikiem) w co lepiej zainwestować: w stepper czy rower do ćwiczeń? Jak często i jak długo powinny trwać treningi?
#137 |
Przyczajenie
|
kalorie spalane na steperze
Witajcie, chciałabym zapytać czy wiecie ile kalorii można spalić podczas półgodzinnych ćwiczeń na steperze?? Mam steper z liczniekiem ale suma spalonych kalorii pokazanych na tym liczniku jest zbyt piękna to około 900 !!!. Ćwiczę pół godzinki bez przerwy 2 min szybko i 2 umiarkowanie. Co wy na to, może powinnam jednak inaczej? Pomóżcie, chciałabym spalić jak najwięcej tłuszczyku.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
Dot.: kalorie spalane na steperze
Właśnie, dołączam do pytania bo zastanawiam się nad kupnem stepera. jakie sa efekty ćwiczeń? czy to dobre uzupełnienie odchudzania? Podzielcie się swoimi odczuciami, drogie użytkowniczki steperów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Rzabbocop
|
Wydaje mi się, ze licznik pokazuje jedno zero za dużo. W ciągu pół godziny na stepperze spalisz około 90-120 kcal. Jednak przynajmniej na początku stepper działa nie tylko aerobowo ale również siłowo (jeśli poprawnie na nim ćwiczysz) i wtedy spalasz dodatkowe kalorie jeszcze kilka godzin po treningu.
Jeśli chcemy pozbyć się tłuszczyku, stepper jest dobrym urządzeniem, jednak jak w przypadku każdego innego nie ma co liczyć na cud, że w tydzień - dwa uzyskamy wymażoną sylwetkę. Jak zwykle liczy się wytrwalość i konsekwencja w działaniu, czego Wam i sobie życzę ![]() U mnie stepper przynosił bardzo dobre rezultaty, już po kilku treningach uda i pośladki wyglądały zdecydowanie lepiej, schodził też tłuszczyk z brzuszka ![]() W grudniu mam zamiar przywieźć sobie stepperek z domu i będę na nim ćwiczyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Raczkowanie
|
![]()
Ja mam ten sam problem tyle że słabą wolę...a raczej jestem bardzo niesystematyczna. MAm w domu i rowerek stacjonarny i stepper-najlepiej miec oba przyrządy ale wg mnie efekty można szybciej zaobserwować jeżdżąc na rowerku-swego czasu miałam szczupłe nóżki(uda, łydki, kolanka) i mniejszą pupe własnie dzieki jeździe na tym sprzęcie. NAjlepiej jeżdzić choć 3 razy w tygodniu jak najdłużej (od 30 min w zwyż)-i na obciążeniu najsłabszym ale nie do końca na luzie ....bo wtedy nogi ci zeszczupleją ale bedziesz mieć flaki....a jak ustawiasz leciutki opór to będą pięknie ukształtowane i twarde(czyt. jędrne)....pozbedziesz się też cellulitu (o ile go posiadasz)....stepper jest fajny ale nogi robią się muskularne...przynajmniej u mnie (choć sie rozciągam)-najlepiej mieszać ćwiczenia na stepperze i rowerze....stepper świetnie zbija i ujędrnia ciało ale za to efekt wizualny jest niezadowalający...a rowerek ładnie wysmukli-SZCZERZE POLECAM ROWEREK!!!!!!!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Raczkowanie
|
Zależy od wielu czynników- Twojej wagi, typu stepera, regulacji obciążenia, utrzymanego tętna, sposobu ćwiczenia...
Średnio w 30 min to jakieś 200-300 kcal. ![]() 10 kcal na minutę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Raczkowanie
|
hey
![]() ![]() zycze wytrwalosci :d
#143 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: stepper czy rower?
Wielkie dzięki za gruntowny opis
![]() ![]() ![]() Do tej pory używałam tylko wioślarza, ale jakoś nie przepadam za nim, więc nie ćwiczyłam systematycznie, za to chodzić i "rowerować" lubię, więc pewnie nie będzie większego problemu z systematycznością ![]() Raz jeszcze dzięki ![]()
#144 |
Raczkowanie
|
steper jak dla mnie jest bardziej męczący, raz w sumie udało mi sie godzinę stepować, ale na takim domowym, poluzowanym z deczka, na siłowni już tak łatwo nie poszło, ale na rowerku przy 4 czy 5 poziomie obciązenia godzinkę idzie znośnie pokonać, a nóżki rzeczywiście pięknie smukleją
![]() ![]()
#145 |
Zakorzenienie
|
Zdecydowanie rower! Najlepiej na czczo z odpowiednim tętnem min. 30 minut. Wtedy jest najlepsze spalanie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Przyczajenie
|
Dziękuję za odpowiedzi, wiedziałam, ze to niemożliwe (a z drugiej strony szkoda
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki Dziewczyny
![]() Po ćwiczeniach na czczo na pewno dostałabym mdłości ![]() Moim problemem nie jest tłuszczyk, nie chcę wysmuklić nóg, a jedynie popracować nad mięśniami. Mam bardzo szczupłe łydki i głównie na nich chciałabym się skupić, a uda wzmocnić. Zdecydowałam, że kupię rowerek ![]()
#148 |
Zakorzenienie
|
Zrozumiałam że chcesz wyszczuplić nogi i zrzucić tłuszczyk, ale jeśli masz bardzo szczupłe łydki to co innego i spokojnie możesz maszerować na steperze
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#149 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
Powodzenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:14.