Zdrowy tryb życia - przepisem na życie :) wspólne odchudznie do lata - do dzieła! :) - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-04-18, 13:28   #121
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Dot.: Zdrowy tryb życia - przepisem na życie :) wspólne odchudznie do lata - do dzie

mój blog -> http://drogadoidealu.blogspot.com/ ale raczej nic wzniosłego tam nie ma

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-18, 13:32   #122
Aniaa_89
Zakorzenienie

Dot.: Zdrowy tryb życia - przepisem na życie :) wspólne odchudznie do lata - do dzie

Cytat:
Napisane przez Sculpture of Regret Pokaż wiadomość
Ja za bardzo lubię żółty ser żeby go nie jeść w ogóle Ale ograniczam, w miarę możliwości kupuję light (o połowę mniej tłuszczu) a do rozpuszczania np. zapiekanki, pizze daję mozarellę light (1o%) i nie jest źle
produkty light mają mniej kalorii, ale trzeba pamiętać, że są mniej zdrowe bo bardziej przetworzone, więc lepiej nie jeść ich zbyt często

Cytat:
Napisane przez shine_sky Pokaż wiadomość
dziś mam zamiar ćwiczyć jak Wy - bo jak czytam co Wy wyczyniacie to szacun, ja póki co tylko brzuszki
ale poszukam na necie zaraz jakichś treningów
a co lubisz ćwiczyć? np jakieś aerobiki czy takie ogólne zestawy na całe ciało, czy raczej na konkretną część ciała?
i co głównie Cię interesuję, żeby osiągnąć? na czymś konkretnym chcesz się skupić czy ogólnie?
ja mam dosyć duże doświadczenie jeśli chodzi o ćwiczenia to mogę Ci doradzić jak napiszesz co Cię głównie interesuje

Cytat:
Napisane przez nouvelle90 Pokaż wiadomość
Jaką dobrą i małokaloryczną przekąskę można zjeść na uczelni? Chciałabym zrezygnować z wafelków, a rano nigdy nie mam czasu na zrobienie jakiejś wypasionej kanapki, jogurt jak poleży w torbie 2 godziny to już jest niedobry, a teraz jak ciepło to jeszcze szybciej będzie się psuł i nie wiem co mam jeść. Poratujcie jakimś dobrym pomysłem
wszsytko możesz sobie przygotować dzień wcześniej, na noc do lodówki i rano nie musisz nic robić jakieś kanapki, albo sałatki możesz sobie przygotowywać
różne owoce możesz brać
raz na jakiś czas jakbyś już kompletnie nie miała czasu niczego zrobić to np baton musli

Cytat:
Napisane przez i_carrie Pokaż wiadomość
Ja też, ja też chcę do Was dołączyć! przyjmiecie mnie?
witaj
Aniaa_89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-18, 14:14   #123
oh Mandy
Zakorzenienie

Wstałam o 14:30 więc ze śniadania zrezygnowałam.
Na obiad gotuję makaron penne z sosem fix brokułowym. Wiem, sos niezdrowy, ale na szybko cos muszę zjeść

Później się wybieram na zakupy, co jeszcze ze zdrowej żywności polecacie? Jakieś przekąski?
Stary 2012-04-18, 14:21   #124
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Cytat:
Napisane przez oh Mandy Pokaż wiadomość
Wstałam o 14:30 więc ze śniadania zrezygnowałam.
Na obiad gotuję makaron penne z sosem fix brokułowym. Wiem, sos niezdrowy, ale na szybko cos muszę zjeść

Później się wybieram na zakupy, co jeszcze ze zdrowej żywności polecacie? Jakieś przekąski?
Jak będziesz jeść pełnowartościowe posiłki to nie będziesz potrzebowała przekąsek. Ale zdrowe są na pewno niezbyt kaloryczne owoce (jabłka, cytrusy), orzechy, migdały, pestki dyni, słonecznika.
No i koniecznie chudy nabiał, mięso, warzywa, ryby, pełnoziarniste pieczywo, kasze, ryże

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-18, 14:25   #125
oh Mandy
Zakorzenienie

Do picia, zamiast kawy, polecam fajną herbatę, która pobudza
Jest to herbata lrving biała poziomkowa z mandarynką. Jest świetna.

Lubię też z tej samej firmy herbatę brzoskwiniową.
Stary 2012-04-18, 14:53   #126
Melia123
Rozeznanie

Cześć Kochane u mnie dziś dietkowo w sumie nieźle, ale mogłoby być lepiej A co do ćwiczeń, to polecam Mel B, pump it up, abs, fat burning i hula hop
Melia123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-18, 15:07   #127
jeu
Zakorzenienie

shine - miałam zrobić oczyszczającą głodówkę (jak nie są robione zbyt często to są zdrowe, bo zmniejszają stężenie złego cholesterolu, zwiększają wrażliwość insulinową), ale dochodzi 16, a ja nic nie zrobiłam, bo nie mam mocy. dlatego dzisiaj zjem tylko 3 posiłki - owsiankę z twarogiem, siemieniem lnianym i wrzucę parę suszonych śliwek; potem wypiję odżywkę białkową i zjem jajecznicę z warzywami.

jak ściągnie mi się Insanity to zrobię fit test i jutro ruszam pełną parą
Dziś nie dam rady ćwiczyć, bo musze uzupełnić wykłady i nauczyć się na ćwiczenia jutro
może dzisiaj jeszcze hula hop wpadnie - zobaczę

Jutro planuję bieganie i Insanity, może hh

a co do głodówki - musiałam się oczyścić po ostatnim miesiącu jedzenia samych słodyczy... ale zaraz zjem tą owsiankę

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-18, 15:12   #128
Killunia
Raczkowanie

witajcie dziewczyny

i ja chciałabym się "odżywić" po zimie w której mi przybyło 8 kilosów. fakt, że fajki rzuciłam nie usprawiedliwia mnie do tego typu zaniedbania więc i ja się biorę za siebie.
początkowo myślałam o diecie jakiejś konkretnej ale doszłam do wniosku ze to bez sensu i postanowiłam zwyczajnie wyeliminować ze swojego życia białe pieczywo i słodycze. jeść 6 posiłków dziennie i nie jeść po 19,30 ( wtedy jem ostatni raz).
małymi porcjami. taki jest mój plan od jutra

nie wiem jak sobie dać z nim radę ale postaram się

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

ja zrobiłam głodówkę przez dwa dni ostatnio lepiej się czułam i było mi lżej ..ale nie polecam zbyt często.
lepiej jeść mało a racjonalnie.
ja tak planuję. ale dzisiaj będę miała jeszcze wyżerkę bo otwieramy pizzerię i muszę spróbować jakie te pizzy będą chociaż jedną
jednak planuję o 18 pobiegac z 40 min. chociaż to mi nie sprawia problemu . uwielbiam biegać ale gorzej z mobilizacją.. tez tak macie??
Stary 2012-04-18, 15:22   #129
anns_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shine_sky Pokaż wiadomość
Kochana, na śniadanie musisz więcej zjeść serkiem wiejskim się nie najesz, a chodzi o to żeby rozruszać matabolizm i jeść, jeść, jeść oczywiście wszystko z umiarem.
Następnym razem tą gruszkę dorzuć do tego serka, orzechy włoskie, rodzynki, siemie, płatki i powiedzmy, że wystarczy. Śniadanie musi być naprawdę porządne a jak chcez schudnąć to musisz jeść, a nie tylko oszukać żołądek, że coś zjadłaś
wiem wiem, śniadanie najważniejsze tylko moim problemem jest to, że rano nie mam siły jeść. ledwo ten serek w siebie wkładam, ale ok-od jutra postaram się więcej tylko zastanawiam się.. jak chodzę na 8:30 na aerobik, to czy jest sens się tak objadać, czy może po? bo taka pełna na ćwiczeniach to też niefajnie :P

zaraz lecę do sklepu kupić sobie chudy twaróg na jutrzejsze śniadanko kiedyś znalazłam przepis na omlet z twarogiem i dodatkiem cynamonu (chyba z diety dukana) i w sumie dziś sobie o tym przypomniałam, więc jutro zjem sobie twaróg z cynamonem, pycha

styczeń: 44 km
361 min

2014: 15822 min., 894 km
2015: 12590 min., 1324 km
anns_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-18, 15:27   #130
Aniaa_89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jeu Pokaż wiadomość
jak ściągnie mi się Insanity to zrobię fit test i jutro ruszam pełną parą
Dziś nie dam rady ćwiczyć, bo musze uzupełnić wykłady i nauczyć się na ćwiczenia jutro
robiłam kiedyś Insanity

Cytat:
Napisane przez Killunia Pokaż wiadomość
witajcie dziewczyny
witaj

Cytat:
Napisane przez anns_ Pokaż wiadomość
wiem wiem, śniadanie najważniejsze tylko moim problemem jest to, że rano nie mam siły jeść. ledwo ten serek w siebie wkładam, ale ok-od jutra postaram się więcej tylko zastanawiam się.. jak chodzę na 8:30 na aerobik, to czy jest sens się tak objadać, czy może po? bo taka pełna na ćwiczeniach to też niefajnie :P
jak rano chodzisz na aerobik to lepiej nie jeść jakiegoś wielkiego śniadania
no ale po zjedz coś jeszcze
Stary 2012-04-18, 15:28   #131
anns_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Killunia Pokaż wiadomość
jednak planuję o 18 pobiegac z 40 min. chociaż to mi nie sprawia problemu . uwielbiam biegać ale gorzej z mobilizacją.. tez tak macie??
jeśli o mnie chodzi, to też biegać lubię, w sumie prawie każdy sport mi odpowiada no i z motywacją jest najgorzej... zwłaszcza po całym dniu. ale od niedawna chodzę w godzinach porannych (8-10, zależy jak mi pasuje) na aerobik/bieżnię i powiem Ci, że nie miałam jeszcze tak, że mówiłam "a odpuszczę dziś sobie". a wieczorami często bywały takie dni, więc polecam sport rano! w ogóle nie wiem ile w tym prawdy, ale tata mi mówił że ćwicząc rano spalamy więcej niż wieczorem inny metabolizm czy coś.

361 min

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-18, 15:28   #132
oh Mandy
Zakorzenienie

Sprawdzilam tutaj diety http://lzejodponiedzialku.pl/page/diety.html i jestem w szoku, na kolację zrazy wolowe? Jakbym coś takiego zjadła na kolację, to bym chyba leżała nieprzytomna

---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

Dziewczyny z Warszawy- gdzie chodzicie na aerobik?
Stary 2012-04-18, 15:32   #133
jeu
Zakorzenienie

i jak efekty po Insanity Aniu?

z motywacją bywa różnie, ale jak już się zacznie to potem wielka satysfakcja, że się udało
Stary 2012-04-18, 15:39   #134
Aniaa_89
Zakorzenienie

Cytat:
i jak efekty po Insanity Aniu?
kondycja, siła i wytrzymałość meeeega mi się poprawiła nauczyłam się robić pompki
w ogóle ciało się ujędrniło itd
no ale na wadze jakiś powalających efektów nie było, no ale wtedy też nie trzymałam jakoś super diety, a u mnie to podstawa
ale generalnie podobało mi się

tyle że Insanity jest ciężkie i na prawdę męczące i też czasochłonne
nie wiem czy pisałaś wcześniej czy nie, ale jak u Ciebie z kondycją itd? ćwiczysz coś od jakieś czasu, regularnie itd czy dopiero początek?
bo jeśli jesteś początkująca to Insanity na początek jest za ciężki, lepiej zacząć od czegoś lżejszego
Stary 2012-04-18, 15:44   #135
anns_
Zakorzenienie

Cytat:
Sprawdzilam tutaj diety http://lzejodponiedzialku.pl/page/diety.html i jestem w szoku, na kolację zrazy wolowe? Jakbym coś takiego zjadła na kolację, to bym chyba leżała nieprzytomna

---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

Dziewczyny z Warszawy- gdzie chodzicie na aerobik?
calypso

361 min

Stary 2012-04-18, 15:45   #136
Killunia
Raczkowanie

dokładnie!! rano sport jest bardziej wydajny, mamy dużo siły po nocy a poza tym nastrajamy organizm pozytywnie na cały dzień, wzrasta poziom endorfin. ale coś nie mogę się rano zebrać, jeszcze w ubiegłym roku biegałam rano a teraz za nic nie mogę się zmusić. .. muszę w końcu ruszyć to dupsko...

no właśnie a co myślicie o turbo fire? ciężko ale chyba skutecznie bo jak udało mi się w ciągu tygodnia poćwiczyć to widziałam różnice i na wadzę i na ciele....
Stary 2012-04-18, 15:49   #137
jeu
Zakorzenienie

o nie Kochana, ja bardzo dużo ćwiczyłam od wakacji zeszłego roku (5x w tyg siłownia - różne zajęcia ), w październiku miałam miesiąc przerwy i teraz w marcu.... 2 tygodnie przerwy bo nogę w szynie miałam

ja na kondycję nie narzekam. uwielbiam się pocić!!!!
a mi zależy na takim treningu bo to HIIT, a więc w połączeniu z odpowiednią dietką fajnie spali tłuszczyk bo mi zależy na chudnięciu 1-2kg miesięcznie, zupełnie nie mam na to parcia, a to dlatego, że nawet jak zdrowo jem to lubię się najeść i i tak na diecie spożywam ok. 2000kcal, ale zdrowego jedzonka

---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

Killunia to jak widziałaś różnicę to co się Nas pytasz? w internecie, na yt jest pełno motywujących filmików, jeśli chodzi o efekty TF
Stary 2012-04-18, 15:51   #138
StupidAlice
Czekoladoholik

Cytat:
Napisane przez Sculpture of Regret Pokaż wiadomość
Ja za bardzo lubię żółty ser żeby go nie jeść w ogóle Ale ograniczam, w miarę możliwości kupuję light (o połowę mniej tłuszczu) a do rozpuszczania np. zapiekanki, pizze daję mozarellę light (1o%) i nie jest źle

Serek wiejski po odsączeniu i podgrzaniu ciągnie się jak żółty, dodawałam swojego czasu do dietetycznej pizzy, zapiekanek też można albo jajecznicy czy kotletów.

Margaret Chase Smith
63,5 kg
U
28.08.2014 - 55 kg
28.08.2015 - 54,9 kg
28.08.2016 - 55,2 kg
28.08.2017 - 52,6 kg
StupidAlice jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-18, 15:54   #139
Aniaa_89
Zakorzenienie

Cytat:
o nie Kochana, ja bardzo dużo ćwiczyłam od wakacji zeszłego roku (5x w tyg siłownia - różne zajęcia ), w październiku miałam miesiąc przerwy i teraz w marcu.... 2 tygodnie przerwy bo nogę w szynie miałam

ja na kondycję nie narzekam. uwielbiam się pocić!!!!
a mi zależy na takim treningu bo to HIIT, a więc w połączeniu z odpowiednią dietką fajnie spali tłuszczyk bo mi zależy na chudnięciu 1-2kg miesięcznie, zupełnie nie mam na to parcia, a to dlatego, że nawet jak zdrowo jem to lubię się najeść i i tak na diecie spożywam ok. 2000kcal, ale zdrowego jedzonka
aa to jak tak to na pewno dasz radę
i będziesz zadowolona, bo zmęczyć można się konkretnie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-18, 16:05   #140
pannafu
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny Witam wszystkie nowe koleżanki

Ja dzisiaj przegłam pałkę. O ile dzień zaczęłam od owsianki, która "zapchała" mnie na 3h, tak pod koniec dnia na uczelni kupiłam Snickersa Mam teraz wyrzuty sumienia. Wcześniej zjadłam obwarzanka z sezamem i jabłko. Do tego sok przecierowy z marchwi i woda. Masakra.
pannafu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-18, 16:09   #141
jeu
Zakorzenienie

Aniu taką mam nadzieję, że się zmęcze, wypocę i będę szczęśliwa. w innym wypadku dla mnie trening jest nieudany mam nadzieję też, że w połączeniu ze zdrowym jedzeniem co te 2-3h uda mi się jednak troszkę wymodelować sylwetkę poćwiczę miesiąc i zobaczę co dalej bo myślałam o TF, ale tu trzeba dodatkowo sprzęt kupić, a nie chce mi się wydawać nawet 50zł na ekspandera i taśmę, ale na pewno kiedyś TF zrobię
teraz czekam na lipiec, bo dopiero wtedy mogę iść na siłownię swoją a tęsknię bardzo za spinningiem i indoor walking i zumbą!

Pannafu - jutro będzie lepiej głowa do góry, dzień jeszcze się nie skończył może chwilkę poćwiczysz i to spalisz? a kolacje zjesz ładną i białkową Także nie ma się czym martwić, każdej może się zdarzyć wpadka, w końcu jesteśmy tylko ludźmi
Stary 2012-04-18, 16:16   #142
pannafu
Zakorzenienie

Cytat:
Pannafu - jutro będzie lepiej głowa do góry, dzień jeszcze się nie skończył może chwilkę poćwiczysz i to spalisz? a kolacje zjesz ładną i białkową Także nie ma się czym martwić, każdej może się zdarzyć wpadka, w końcu jesteśmy tylko ludźmi
To mnie jeszcze pociesza Może uda mi się śmignąć na rolki A jak nie - choć troszkę poćwiczę.
Stary 2012-04-18, 16:18   #143
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pannafu Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny Witam wszystkie nowe koleżanki

Ja dzisiaj przegłam pałkę. O ile dzień zaczęłam od owsianki, która "zapchała" mnie na 3h, tak pod koniec dnia na uczelni kupiłam Snickersa Mam teraz wyrzuty sumienia. Wcześniej zjadłam obwarzanka z sezamem i jabłko. Do tego sok przecierowy z marchwi i woda. Masakra.
Teraz Pannafu ładnie poćwiczy i spali Snickersa, prawda?

Ja jestem już po HIIT15, 8min abs i legs. Przy Barwach pokręcę hh..

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-18, 16:22   #144
pannafu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielone_oko Pokaż wiadomość
Teraz Pannafu ładnie poćwiczy i spali Snickersa, prawda?

Ja jestem już po HIIT15, 8min abs i legs. Przy Barwach pokręcę hh..
Jasne Żeby nie dręczyły mnie tak wyrzuty sumienia

Oo, podziwiam, że masz motywacji aż na tyle ćwiczeń
Stary 2012-04-18, 16:25   #145
anns_
Zakorzenienie

a ja dziś wieczorem lecę na w-f na siatkówkę na 1,5h, więc cały dzień nic nie robiłam (no pomijając, że zaliczyłam łącznie 4spacery, latając w tą i z powrotem na uczelnię między zajęciami niby mam blisko, ale zawsze 20minut szybkim tempem zleci ). ładna dziś pogoda więc kupiłam sobie big milka, tymbardziej jak zobaczyłam że one mają tylko jakieś 80kcal ). normalnie mały batonik ma zawsze ze 100, a tu niecałe! więc już wiem co w momentach kryzysu będę sobie kupować

361 min

Stary 2012-04-18, 16:27   #146
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pannafu Pokaż wiadomość
Jasne Żeby nie dręczyły mnie tak wyrzuty sumienia

Oo, podziwiam, że masz motywacji aż na tyle ćwiczeń
Zaparłam się, że dam teraz radę i wcielam to w życie Niedługo zrobi się ciepło, krótkie spodenki, spódniczki , nie chcę krępować się wyjść na ulicę w letnich ciuchach.
Stary 2012-04-18, 16:31   #147
gae
Przyczajenie

Cytat:
Ostatnio razem ze współlokatorką pijemy len mielony. Co prawda nie jestem na żadnej ścisłej diecie, ale ostatnio postanowiłam ograniczyć niezdrowe, typowo studenckie jedzenie na rzecz czegoś zdrowszego. Wracając do tego lnu - łyżeczkę zalewasz 3/4 wrzącej wody i po kilku minutach robi się z tego taki trochę kleik. Jest niskokaloryczny, ale zapewnia uczucie sytości i bardzo dobrze działa na układ pokarmowy. Smak ma dosyć specyficzny, nie ukrywam, ale są różne smakowe warianty (wiśniowy, cytrynowy, pomarańczowy, naturalny), więc można wybrzydzać. Oczywiście obiadu on nie zastąpi, ale jest świetny pomiędzy posiłkami, kiedy nachodzi okrutna ochota na coś do jedzenia
gae jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-18, 16:37   #148
pannafu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielone_oko Pokaż wiadomość
Zaparłam się, że dam teraz radę i wcielam to w życie Niedługo zrobi się ciepło, krótkie spodenki, spódniczki , nie chcę krępować się wyjść na ulicę w letnich ciuchach.
No, i to jest zachęcające do działania
Stary 2012-04-18, 16:43   #149
anns_
Zakorzenienie

a w ogóle mam pytanie jak to jest z dżemami ? moja mama robi pyszne i właśnie mam jeden ze sobą - truskawka + czarna porzeczka. zaszkodzi jak sobie czasem zjem trochę z jakimś twarożkiem albo ciemnym chlebem na śniadanie?

361 min

Stary 2012-04-18, 16:44   #150
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anns_ Pokaż wiadomość
a w ogóle mam pytanie jak to jest z dżemami ? moja mama robi pyszne i właśnie mam jeden ze sobą - truskawka + czarna porzeczka. zaszkodzi jak sobie czasem zjem trochę z jakimś twarożkiem albo ciemnym chlebem na śniadanie?
Od czasu do czasu na pewno nie zaszkodzi

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości