Mamusie listopad-grudzien 2011 - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-24, 19:42   #121
truscafka
Zadomowienie

Dot.: Mamusie listopad-grudzien 2011

melduję się i ja!!
dopiero teraz bo w pracy byłam

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 19:49   #122
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Seona czyli ida łep w łep hihii a już sie bałam że będzie największy.

Baha Mój teraz w klacie ma 43 i głowka tyle samo 43

wasze takie wielkie ponad 8kg, a moja ledwo do 7 dobija

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
wrrrrrrrrrrrrr :

no jak mi kumpela ciśnienie podniosła, przyszła z książką i na Małego ile on ma, ja że skończył 5 mcy a ona wielkie gały "ale klocek, jeszcze nie siedzi????? wzięłabyś się za niego, bo tłusta kiełbasa leży jak wałek"

no nie mogę

ale suuuuucz! zabiłabym , a najpierw za kładki z domu i kopa po schodach !!!!

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
Witajcie mamusie

Melduję się

Przepraszam że nie założyłam wątku ale wczoraj padłam o 18 a wczoraj miałam właśnie wieczorem otworzyć. dziewczyny nie wyrabiam słaniam się dosłownie na nogach praca, dom, dziecko, spać, praca.... itd nie mam czasu prawie dla siebie a ta małpa opiekunka ostatnio do mnie że nie powinnam od niej wymagać żeby mi chociaż odrobinę pomogła w weekend no do chol... mieszka nie płaci za nic a ja padam dosłownie na mordę. A wczoraj myślałam że wyjdę z siebie całą niedzielę się męczyłam żeby Lilkę oduczyć bujania przy usypianiu namęczyłam się raz spała 30 min ale się udało byłam z siebie dumna a ta wczoraj jej się nie chciało czekać to dawaj do kosza i buju buju

goldika jadłam właśnie obiad jak włączyłam tą stronę z kupami

doczytałam ze jej płacicie - KLIENT NASZ PAN. Ania chce- ANIA WYMAGA !!!! więc Aniu pow. ze albo bedzie tak wychowywala jak sobie zyczysz, albo obetniesz jej kase i niech sprobuje pyskowac! to same sie do niej przejedziemy sesesesesese

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 19:49   #123
glamourous
Zakorzenienie

Juz nie moge sie doczekac zeby pojsc spac
Nie mam weny jakos
Stary 2012-04-24, 19:50   #124
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
ale jestem zla... sprzedawca rajrodzica czy jakos tak 2gi raz mi podpadl.
nie eyslal mi gryzaka i nie dosle go

no ja bym odpowiednim komentem postraszyla- co nie doślą ! co nie dośla sie pytam grzecznie ?!?!?!?!?!

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 19:51   #125
glamourous
Zakorzenienie

Dalia masz racje kolezanka sucz wredna... Ciekawe czy sama ma dzieci ekspertka z bozej laski
Stary 2012-04-24, 20:29   #126
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Witam w nowej części
Prawie padłam jak zobaczyłam ile wy tu napisałyscie. Kiedy Wy znajdujecie na wizaz czas???

Wybaczcie ale poczytałam Was tylko "po łebkach"

truscafka ... sliczny domek

wogóle pięknie Wam maluszki rosną.

My dziś byłysmy na kontroli u neurologa i nie musimy sie już rehabilitować, ale mam pracować z Martynką w domu.
W sobotę byłyśmy też u lekarza z tą wysypką małej. Uczulenie tylko nie wiadomo na co. Dziś ani ja ani Martyna nic nowego nie jadła, a to dziadostwo zamiast znikać to go więcej Ehhh ... jutro wracam na ostrą dietę eliminacyjną
Mała też nie może zadnych słoiczków, kaszek itd.

Aniolina ... Kasia już przerosła Martynkę. Moja kluseczka mierzy 65 cm i waży 6900 gram.

Odnośnie powrotu do pracy. W piątek byłam w firmie, wszyscy oczywiście zachwyceni Martynką a mi wyszło, że do 20 czerwca jestem na urlopie wypoczynkowym a potem wychowawczy

W niedzielę obchodziłam urodzinki i tż spisał się na medal. Dostałam nowego laptopa i ogromny bukiet z 29 róż. Od Martynki dostałam bukiet ślicznych, pachnących białych frezji.

Dziewczyny ... chyba glam i Ela ... nie pamiętam która jeszcze ... czy Wasze dzieci nadal budzą się tak w nocy. Ja już o rzęsach prawie chodzę ... mam średnio 5-7 pobudek w nocy, do tego w dzień jak tylko się z nia nie bawię to histeria, taki płacz że aż się zanosi...

http://babystrology.com/tickers/baby...11&babycount=1

kkkasikkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 20:43   #127
ggoraa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość

Bede wredna-nie .Za 2 tygodnie tez mnie to czeka,wiec nie chce
oj tam oj tam- potrenowalabys:P

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
wrrrrrrrrrrrrr :

no jak mi kumpela ciśnienie podniosła, przyszła z książką i na Małego ile on ma, ja że skończył 5 mcy a ona wielkie gały "ale klocek, jeszcze nie siedzi????? wzięłabyś się za niego, bo tłusta kiełbasa leży jak wałek"

no nie mogę
pier*olnieta baba! sama jest jak walek

PAdam na twarz. Net mam nadal- koles w biurze wolowa dupa nie zalatwil jak powinien

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-24, 20:45   #128
sozaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosiaczekkk85 Pokaż wiadomość
Pewnie mnie nie pamiętacie, podczytuje Was kiedy mam czas, ale głupio mi się wcinać po takiej nieobecności
Pamietamy, jeszcze ostatnio Tottie84 chodzila mi poglowie, ciekawe gdzie ona?

Cytat:
Napisane przez saaraa_lub Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy Wy dajecie swoim dzieciom soczki do picia, jakieś gerbery bobovity i hippy?Najpierw podaje się np marchewke a potem taki soczek czy nie ma to znaczenia co pierwsze?

Fatal21 Pisałaś o budowie domu.Ja całe zycie mieszkałam w bloku, teraz mieszkamy w domku zaledwie 6 km od miasta, dojazd świetny, busy co pięć minut (ale i tak jeździmy samochodem) sklepy w poblizu są, ale ja jednak miejskie zwierze i mimo wielu zalet życia w domku, na wsi to jednak oddałabym wszystko za mieszkanie w bloku, takze walcz o swoje
kilka razy sie zdarzylo, ze mala dostala Gerbera jablko-brzoskwinia.

sara, to moze sie zamienimy? ja mam mieszkanie w bloku, chetnie zamienie sie na domek

TZ kupil krzeselko do karmienia w Ikea, bedzie u moich rodzicow. Na zywo wyglada o wiele lepiej niz na zdjeciu. dokupil te poduszke do tego.
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 20:52   #129
fatal21
Wtajemniczenie

sara to masz fart jak ci 6min bo u mnie jest tylko szkolny autobus do miasta zaden nie dojezdza wiwc jak nie masz auta to rower
Stary 2012-04-24, 20:58   #130
ggoraa
Zadomowienie

teraz dopiero zobaczylam odpowiedz oolong w poprzednim watku dzieki
Stary 2012-04-24, 21:04   #131
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kkkasikkk Pokaż wiadomość
Witam w nowej części
Prawie padłam jak zobaczyłam ile wy tu napisałyscie. Kiedy Wy znajdujecie na wizaz czas???

Wybaczcie ale poczytałam Was tylko "po łebkach"

truscafka ... sliczny domek

wogóle pięknie Wam maluszki rosną.

My dziś byłysmy na kontroli u neurologa i nie musimy sie już rehabilitować, ale mam pracować z Martynką w domu.
W sobotę byłyśmy też u lekarza z tą wysypką małej. Uczulenie tylko nie wiadomo na co. Dziś ani ja ani Martyna nic nowego nie jadła, a to dziadostwo zamiast znikać to go więcej Ehhh ... jutro wracam na ostrą dietę eliminacyjną
Mała też nie może zadnych słoiczków, kaszek itd.

Aniolina ... Kasia już przerosła Martynkę. Moja kluseczka mierzy 65 cm i waży 6900 gram.

Odnośnie powrotu do pracy. W piątek byłam w firmie, wszyscy oczywiście zachwyceni Martynką a mi wyszło, że do 20 czerwca jestem na urlopie wypoczynkowym a potem wychowawczy

W niedzielę obchodziłam urodzinki i tż spisał się na medal. Dostałam nowego laptopa i ogromny bukiet z 29 róż. Od Martynki dostałam bukiet ślicznych, pachnących białych frezji.

Dziewczyny ... chyba glam i Ela ... nie pamiętam która jeszcze ... czy Wasze dzieci nadal budzą się tak w nocy. Ja już o rzęsach prawie chodzę ... mam średnio 5-7 pobudek w nocy, do tego w dzień jak tylko się z nia nie bawię to histeria, taki płacz że aż się zanosi...
kasik moja wstaje średnio co 1-2 godziny do tego pobudka o 4:30 ja też chodzę na rzęsach najgorsze jest to że jak daje jej mleko to nic nie daje tyle samo śpi a w dzień od 2 dni ma jedną drzemkę 30 min ale chociaż opiekunce daje w kość sesse

goldika współczuję takiej koleżanki ja mam podobne w pracy wiem co to znaczy nic tylko spałować ją

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-24, 21:09   #132
basiula19
Zadomowienie

Aniu tak jak pisały dziewczyny mimo, że laska "prawie" rodzina to traktuj ją jak normlaną opiekunke....tyle i tyle czasu ma sie małą zajmować.....ona pewnie niema skrupułów żeby brac kasy tyle ile sie jej należy a mieszka u was za darmoche podejrzewam, że jedzenie też wspólne to niech laska za przeproszeniem w h*ja nie leci.............

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 21:18   #133
muffinka90
Zakorzenienie

hej tu nowy watek a ja sie w starym produkuje

Cytat:
ale duzy! fajnie, ze juz po. teraz chyba dopiero za rok?
u nas bylo opoznienie i jeszcze wzw za 6 tyg, potem przerwa w koncu

Baha ale kawal chlopa

kopiuje posta z poprzedniego watku

Cytat:
no w koncu
nie nadrobisz ja po tygodniu przerwy mialam 20str do nadrobienia ale zostalam ulaskawiona i zwolniona z tego obowiazku

Muffi Ty tez chyba dziss szczepisz
Wiecz co, chyba nie bede nawet probowac, bo nie moge nawet na biezaco nadrobic. Tylko ten tajemniczy zul mnie intryguje

dzieki za kciuki, mlody byl zadziwiajaco grzeczny, jak nigdy, zaplakal tylko przy drugim i trzecim kluciu, w domu tez nie marudzil, zobaczymy jutro

mlody wazy 7,900 wiec troche przystopowal z przybieraniem lekarka byla w szoku, ze taki ruchliwy, hehe

no i z tym glutenem sie stresowalam, bo przez wyjazdy i chrzciny zapomnialam calkiem o tym, a ona mi dzisiaj kazala jeszcze miesiac poczekac. No i dobra, jeden problem mniej narazie.

goldi a no sie scielam i pofarbowalam, czuje sie jak czlowiek

amarantas Jas wymiata

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
eee no to i tak super. Michał nie zna jeszcze brokuła, bo te w sklepach u Nas są jakieś takie czerstwe
Baha ja kupilam mrozonki z hortexu, wydaje mi sie ze sa lepsze dla malucha niz brokuly nie w sezonie pedzone na nawozach. Mlody po brokule sadzi baki jak stary, hehe

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość

Muff no wreszcie, tęskniłyśmy, i z tobą Wila również,witojcie.
az mi sie milo zrobilo

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 21:28   #134
Paula__22
Raczkowanie

Melduje się i ja i lecę do łózka.
Paula__22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 22:50   #135
goferek33
Raczkowanie

Melduję sie. Ja jestem na zwolnieniu od dzisiaj na Michała do 31 maja. Potem mam urlop cały zaległy i bieżący. Zwolnienie dała lekarz rodzinna bo nadal chodzimy na rehabilitację, zostało nam 8 spotkań ale pani rehabilitantka ma coraz wiecej pacjentów i jak uda sie nam dwa razy w tygodniu spotkać to jest maks. Poza tym wyszedł mu zabek- dolna jedynka po lewej stronie i czekam na ugryzienia ale jakoś udaje sie bez wprowadzonej dzisiaj gluten, najpierw zagotowalam kasze manna a potem dałam 2 lyzeczki do zupki ze sloiczka. Jutro zrobię podobnie. Kaszki mu nie daje, bo nie udaje mi sie wiecej niż 20 ml mleka odciagnac a sztucznego on nie za bardzo chce jeść. Do dziewczyn które zapisują dzieci do żłobka- muszę sie jeszcze dokładnie dowiedzieć ale dzieci które posiadaj zaświadczenie ze żłobka ze są przyjęte maja mieć darmowe szczepienia na ospę. Popytam pediatrów jak będę jutro w pracy, czy juZ to weszło na pewno. U nas decyzja czy dziecko dostało sie do żłobka z końcem maja. Slyszalam tez ze ma byc podwyżka opłat, wiec mniej wiecej zrowna sie z opieka prywatna. Glam- cudnie wyszywa Twoja ciocia. Jak kiedyś będziesz miała wzór to ja chętnie, a właściwie to MÖJ tż umie wyszywac. Jak to sie mówi- jakieś zalety trzeba mieć )) nawet jak sie jest tżzmykam spać bo znowu kilka pobudek w nocy mnie pewnie czeka
goferek33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 06:10   #136
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Dziewczęta POBUDECZKA

My od 6 na nogach, młody teraz terrroryzuje łóżeczko, chociaż mam czas na pomalowanie oka, bo tz śpi jeszcze. Dziś Środa targowa więc zaras wyskakuje może będzie na co oko zawiesić

Edytowane przez Bahamadia_25
Czas edycji: 2012-04-25 o 06:11
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 06:24   #137
fatal21
Wtajemniczenie

witamy.nocka standard a teraz lezy i sobie gada.widze na dole 2kreseczki wiec chyba 2jedynki sie przebija?
Stary 2012-04-25, 06:26   #138
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
witamy.nocka standard a teraz lezy i sobie gada.widze na dole 2kreseczki wiec chyba 2jedynki sie przebija?

te kreseczki u nas są od miesiąca ...
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 06:49   #139
princessskaa
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Jutro dostanę @ i mam taaaaaaaką burzę hormonów, że głowa mała... Pokłóciłam się wczoraj z tż-em... Masakra... Najgorsze jest to, że z nerwów padły różne słowa... Eh eh eh

Malutka nie dała pospać, obudziła nas o 5.

Mam ochotę wyjechać na bezludną wyspę...
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-25, 06:52   #140
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
goldi normalnie jej płacimy
to niech bierze sie za robote!

---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ----------

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
Goldika,ale to jest dla jakiej cedry?bo ja bym potrzebiowała dla raczej normalnej,na pewno nie dla tłustej
raczej do cery mieszanej, problematycznej
ja uzywam go raz na 2tyg tylko.
Teraz kwasy zaczelam stosowac to pewnie troche czesciej bede.

---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ----------

Cytat:
nie powiem, ze nie

Goldi, właśnie myślałam o tej serii

A polecasz jakiśkonkretny ??
ja mam ten http://allegro.pl/ziaja-pro-peeling-...272473514.html
niezly zdzierak ale nie zostawia mi podraznionej skory. To "bardzo mocny" to lekka przesada ale swietnie usuwa skorki etc
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 06:55   #141
kasia_aa
Zadomowienie

o matko 5 stron! co jest grane?! nie odpuszczacie witam sie na nowym wątku u nas nocka fajna wczoraj trzeba było zrobić wczesniejsza kąpiel przed 19 bo maly od 17 "biegał" na kocu....uwaga...pod stojakiem na pranie! myślalam że jakiegoś szału dostanie to lepsze niż mata był zachwycony praniem porozwieszanym na tym stojaku mówie wam dziecka przez godz nie było! w nocy 2 pobudki i po 7 wstalismy, teraz śpiewa to tv a ja pije kawke lece was czytac
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 06:59   #142
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość
moje best na pryszcze to:
Effaclar K (ale pod a nie zamiast kremu na noc) - to tez polecam facetom, na mojego działa
maseczka żywa ziemia wulkaniczna Abacosun
peeling MAC (mam z wymiany, nie wiem, czy to nie była limitowanka), kiedyś był też taki Biothermu (bardzo ostry i drobnoziarnisty ala mikrodermabrazja)
żel do mycia twarzy Avene Cleanance, bardzo wydajny
tonik kiedyś Cleanance, ale w nowej formule ma alkohol, obecnie stosuję Hyeasac, na razie się sprawdza
no i nawilżanie! na dzień nawilżający jakiś w miarę zwykły, na noc coś mocniejszego z hialuronowym
no i niezapychający podkład, unikanie silikonów w szamponach i unikanie nadmiaru czekolady i nabiału

ale każdy ma swoje obserwacje

---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

w UK opiekunki zwykle mieszkają z rodzicami?
nie dałabym rady chyba z kimś obcym mieszkać, podziwiam Cię
Oolong widze Ty stosujesz wysokopolkowe kosmetyki. Ja jako studentka (wiadomo jak z kasa) wole cos tanszego np z polproduktow
do nawilzania to swietnie jest samemu zrobic sobie jakies serum na bazie kwasu hialuronowego ja tak robie od kilku lat. Zarazilam tym sasiadke i mame.

---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ----------

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
no ja bym odpowiednim komentem postraszyla- co nie doślą ! co nie dośla sie pytam grzecznie ?!?!?!?!?!
przemysleli sprawe i dosla grzecznie napisalam, ze nie to po robilam u nich duze zakupy, zeby musiec jeszcze raz domawiac gryzak na ktorym mi zalezalo bo dziecko wlasnie mecza dziaselka.
Ha wzielam ich na dziecko

---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ----------

Cytat:

goldika współczuję takiej koleżanki ja mam podobne w pracy wiem co to znaczy nic tylko spałować ją
chyba nie o mnie chodizlo mnie kolezanki nie odwiedzaja
Stary 2012-04-25, 07:04   #143
mol_aa
Zadomowienie

Melduje się i ja w nowym wątku

Oolong dzięki za odpowiedź, chyba wybiore się prywatnie na badanie moczu małego.
Wysypka zniknęła, zaczęła go uczulać MARCHEWKA a wcześniej nic mu nie było, odstawiłam na 5 dni i wszystko zniknęło

Aniu sytuacja do bani, ja bym powiedziała z góry jakie są jej obowiązki, bo nie mieszka z Wami tylko po to by zatruwać powietrze

Kkasiik my nadal mamy sporo pobudek w nocy ale już się przyzwyczaiłam i jakoś nie wybudzam się tak mocno, bo np nie pamiętam o której małego karmiłam (od pierwszej pobudki nocnej śpi z nami w łóżku) A jak wstaję rano, to myślę sobie o jak ładnie przespał nockę, patrzę na cycole - one jak flaki - acha pirania grasowała w nocy tylko czemu tego nie pamiętam???

---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ----------

Goldika apropo gryzaków, to nie wiem czy się przydadzą, mały dostał ich mnóstwo, bo każdy kto przychodził w odwiedziny to z gryzakiem, żeby się bidulek nie męczył, a on w ogóle ich do dzioba nie chciał wkładać, tylko rozrzucał po pokoju, ale żyrafke gryzie na potęgę

Muszę pochwalić małego, bo wczoraj po raz pierwszy był kąpany samodzielnie, tzn siedział w krzesłku kąpielowym (podobne do tego)
http://allegro.pl/krzeselko-do-kapie...244642380.html
a my go myliśmy. Jak znajdę kabel do kompa to wrzuce fotki
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-25, 07:13   #144
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goferek33 Pokaż wiadomość
Melduję sie. Ja jestem na zwolnieniu od dzisiaj na Michała do 31 maja. Potem mam urlop cały zaległy i bieżący. Zwolnienie dała lekarz rodzinna bo nadal chodzimy na rehabilitację, zostało nam 8 spotkań ale pani rehabilitantka ma coraz wiecej pacjentów i jak uda sie nam dwa razy w tygodniu spotkać to jest maks. Poza tym wyszedł mu zabek- dolna jedynka po lewej stronie i czekam na ugryzienia ale jakoś udaje sie bez wprowadzonej dzisiaj gluten, najpierw zagotowalam kasze manna a potem dałam 2 lyzeczki do zupki ze sloiczka. Jutro zrobię podobnie. Kaszki mu nie daje, bo nie udaje mi sie wiecej niż 20 ml mleka odciagnac a sztucznego on nie za bardzo chce jeść. Do dziewczyn które zapisują dzieci do żłobka- muszę sie jeszcze dokładnie dowiedzieć ale dzieci które posiadaj zaświadczenie ze żłobka ze są przyjęte maja mieć darmowe szczepienia na ospę. Popytam pediatrów jak będę jutro w pracy, czy juZ to weszło na pewno. U nas decyzja czy dziecko dostało sie do żłobka z końcem maja. Slyszalam tez ze ma byc podwyżka opłat, wiec mniej wiecej zrowna sie z opieka prywatna. Glam- cudnie wyszywa Twoja ciocia. Jak kiedyś będziesz miała wzór to ja chętnie, a właściwie to MÖJ tż umie wyszywac. Jak to sie mówi- jakieś zalety trzeba mieć )) nawet jak sie jest tżzmykam spać bo znowu kilka pobudek w nocy mnie pewnie czeka
gratulacje za zabka to sobie posiedzisz z maluchem

---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ----------

Cytat:
Dziewczęta POBUDECZKA

My od 6 na nogach, młody teraz terrroryzuje łóżeczko, chociaż mam czas na pomalowanie oka, bo tz śpi jeszcze. Dziś Środa targowa więc zaras wyskakuje może będzie na co oko zawiesić
malujesz oka o 7 rano? to ja nalozylam oleje na leb i siedze w turbanie do 10

doszly do mnie Sleek'i roze sa boskie!!!

---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ----------

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Jutro dostanę @ i mam taaaaaaaką burzę hormonów, że głowa mała... Pokłóciłam się wczoraj z tż-em... Masakra... Najgorsze jest to, że z nerwów padły różne słowa... Eh eh eh

Malutka nie dała pospać, obudziła nas o 5.

Mam ochotę wyjechać na bezludną wyspę...

w moim zwiazku to ja zawsze rzucam o kilka niemilych slow za duzo
ooo to ja jade na druga bezludna wyspe bo Tz to seksoholik a ja chcialabym sie wyspac

---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia_aa Pokaż wiadomość
o matko 5 stron! co jest grane?! nie odpuszczacie witam sie na nowym wątku u nas nocka fajna wczoraj trzeba było zrobić wczesniejsza kąpiel przed 19 bo maly od 17 "biegał" na kocu....uwaga...pod stojakiem na pranie! myślalam że jakiegoś szału dostanie to lepsze niż mata był zachwycony praniem porozwieszanym na tym stojaku mówie wam dziecka przez godz nie było! w nocy 2 pobudki i po 7 wstalismy, teraz śpiewa to tv a ja pije kawke lece was czytac
opatentuj to i zostan milionerka!

---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ----------

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
Melduje się i ja w nowym wątku

Oolong dzięki za odpowiedź, chyba wybiore się prywatnie na badanie moczu małego.
Wysypka zniknęła, zaczęła go uczulać MARCHEWKA a wcześniej nic mu nie było, odstawiłam na 5 dni i wszystko zniknęło

Aniu sytuacja do bani, ja bym powiedziała z góry jakie są jej obowiązki, bo nie mieszka z Wami tylko po to by zatruwać powietrze

Kkasiik my nadal mamy sporo pobudek w nocy ale już się przyzwyczaiłam i jakoś nie wybudzam się tak mocno, bo np nie pamiętam o której małego karmiłam (od pierwszej pobudki nocnej śpi z nami w łóżku) A jak wstaję rano, to myślę sobie o jak ładnie przespał nockę, patrzę na cycole - one jak flaki - acha pirania grasowała w nocy tylko czemu tego nie pamiętam???

---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ----------

Goldika apropo gryzaków, to nie wiem czy się przydadzą, mały dostał ich mnóstwo, bo każdy kto przychodził w odwiedziny to z gryzakiem, żeby się bidulek nie męczył, a on w ogóle ich do dzioba nie chciał wkładać, tylko rozrzucał po pokoju, ale żyrafke gryzie na potęgę

Muszę pochwalić małego, bo wczoraj po raz pierwszy był kąpany samodzielnie, tzn siedział w krzesłku kąpielowym (podobne do tego)
http://allegro.pl/krzeselko-do-kapie...244642380.html
a my go myliśmy. Jak znajdę kabel do kompa to wrzuce fotki
wzielam te gryzaki bo laski polecaly te z tommee tippee.
ooo chce zobaczyc te fotki krzeselka!

u nas tragedia z kapiela wiaderko ciasne jak na kapiel (do zabawy idealne) a w wanience krzyk i placz i co teraz?
Stary 2012-04-25, 07:26   #145
zmyslkobiety
Rozeznanie

GG do zmyslkobiety

goferek a do ktorego złobka złozyłas podanie? i skąd wiesz ze do konca maja wyniki?

http://www.suwaczki.com/tickers/relguay3w0a6i2sn.png

http://s2.pierwszezabki.pl/046/0462819b0.png?8210
zmyslkobiety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 07:28   #146
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasia_aa Pokaż wiadomość
na to nie wpadlam, u nas furore robi pralka i ogladamy pranie

Cytat:

malujesz oka o 7 rano? to ja nalozylam oleje na leb i siedze w turbanie do 10

w moim zwiazku to ja zawsze rzucam o kilka niemilych slow za duzo
ooo to ja jade na druga bezludna wyspe bo Tz to seksoholik a ja chcialabym sie wyspac

u nas tragedia z kapiela wiaderko ciasne jak na kapiel (do zabawy idealne) a w wanience krzyk i placz i co teraz?
moze sie jeszcze boi wanienki, moze w pielusce go wkladajcie?
dzis czytalam jakis artykul ze amerykanscy naukowcy zbadali, ze kobiety dziela sie na te ktore uwielbiaja seks albo jesc, nie ma takich ktore rownie mocno reagowalyby na to i na to :O
no ale Ty lubisz byc na diecie wiec to chyba nie to?
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 07:32   #147
nikaa2
Wtajemniczenie

ale fajoskie krzesełko do kąpieli ))))))))

witamy się porannie

Eluś idziemy na drzemkę

pogoda się rypła i nie wiem czy wyjdziemy w ogóle...oby slonkowyszło

---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ----------

goldi

u nas super na brzuszku młody się kąpie- na pleckach był płącz- spóbujcie dzisiaj... podkladam ręcznik na dno i młody tak sobie luka na brzuniu- fajna sprawa
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 07:33   #148
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość
na to nie wpadlam, u nas furore robi pralka i ogladamy pranie

moze sie jeszcze boi wanienki, moze w pielusce go wkladajcie?
dzis czytalam jakis artykul ze amerykanscy naukowcy zbadali, ze kobiety dziela sie na te ktore uwielbiaja seks albo jesc, nie ma takich ktore rownie mocno reagowalyby na to i na to :O
no ale Ty lubisz byc na diecie wiec to chyba nie to?
musze z pralka sprobowac
haha no on seksoholik a ja dietoholiczka
pieluszka nic nie daje, nie podoba mu sie pozycja, chcialby siedziec:/
Stary 2012-04-25, 07:34   #149
Seona
Zakorzenienie

U nas noc bez pobudki

Wczoraj zapomniałam o męża imieninach on był pewny, że coś dla niego mam i coś szykuję, bo cały dzień nawet mu życzeń nie złożyłam no ale ja dni nie rozróżniam, każdy dzień taki sam itp. to chyba zrozumiał. Poszliśmy wczoraj do kina na "Battleship, bitwa o ziemię". Jesteśmy z mężem fanami filmów o zagładzie świata serio, na każdy o jakimś nalocie kosmitów, końcu świata itp. chodzimy niezłe mamy zainteresowania. Nie dla nas ambitne kino We wtorki w kinie są tanie bilety za 10 zł!!! Pół kina to było jego studentów

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 07:35   #150
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
ale fajoskie krzesełko do kąpieli ))))))))

witamy się porannie

Eluś idziemy na drzemkę

pogoda się rypła i nie wiem czy wyjdziemy w ogóle...oby slonkowyszło

---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ----------

goldi

u nas super na brzuszku młody się kąpie- na pleckach był płącz- spóbujcie dzisiaj... podkladam ręcznik na dno i młody tak sobie luka na brzuniu- fajna sprawa
boje sie ze da nura pod wode

mlody zrobil kupe i padl mi na rekach, doslownie spadla mu glowa i spi i jak mu ta kupe zmienic...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości