|
|
#121 | |
|
Moda
|
Dot.: Wątek o zegarkach - Michael Kors
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
|
#122 |
|
BAN stały
|
Dziewczyny nie kupujcie gdzie popadanie, bo jest taniej :/ Zawsze przed zakupem sprawdzajcie czy zegarek pochodzi z polskiej dystrybucji, wtedy nie będzie problemu.
Mi się podoba ten model chociaż wiem, że płacę za logo, bo w środku jest kwarcowy mechanizm za dolara http://wkruk.pl/product-pol-2326818-...AEL-KORS-.html
|
|
|
|
|
#123 |
|
Raczkowanie
|
kochane co myślicie o tym sklepie: http://www.zegarkionline.pl/fashion-...03-p-1515.html
|
|
#124 |
|
Raczkowanie
|
Od dluzszego czasu jestem posiadaczka modelu MK5659 i jestem z niego bardzo zadowolona
jak dobrze, ze urodziny niebawem bo mam juz upatrzony kolejny (zdjecie ponizej) |
|
|
|
|
#125 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
moim zdaniem ładniejszy jest MK5403. odbarwiona bransoleta ? mają tylko jedną sztukę ? u nich można zamówić przez stronę www i wybrać butik w którym chciałoby się zapłacić. czyli można obejrzeć i dopiero się zdecydować )) powinni sprowadzić model w idealnym stanie bez problemu. mój znajomy to wykorzystał i był zadowolony w 100%---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Cytat:
od razu widać różnicę w jakości gdyby w ręku mieć "tańszy" zegarek, a Kors, Fossil czy Emporio Armani; notabene te zegarki produkuje Fossil.ja zawsze wystrzegam się taniochy, można się łatwo przejechać. zawsze można spróbować trochę ponegocjować cenę )
|
||
|
|
|
|
#126 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#127 | |
|
Przyczajenie
|
U kogo kupilyscie te podróby? Znam tych pseudosprzedawcow z allegro, bo już nie jeden wciskać chciał kit o rzekomych oryginalach
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#128 |
|
🐛🐈 🦄 🐾
|
Dziewczyny - do jakiego czasu od kupna można egzekwować zwrot za zakup podróbki?
|
|
|
|
|
#129 |
|
Przyczajenie
|
Jest to oszustwo, które przedawnia się po 15 latach, więc przez 15 lat od zakupu można zgłosić sprawę na policję, tylko trzeba mieć podstawy, czyli np. opinię z serwisu, czy od producenta że dana rzecz jest podrobiona.
W innym wypadku można powołać się na niezgodność przedmiotu z umową i zarządać wymiany towaru lub zwrotu kosztów, jeśli stwierdzimy niezgodnośc w okresie 6 miesięcy od daty zakupu danej rzeczy, wówczas przyjmuje się, że niezgodność istniała już w czasie zakupu i to sprzedawca musi udowodnić, że dany przedmiot jest zgodny z umową czyli np. sam powinien powołać rzeczoznawce który to oceni. W moim przypadku jednak powoływanie się na ten przepis nie przyniosło rezultatu, sprzedawca jest głuchy na argumenty, nie przyjmuje do wiadomości opinii z serwisu i byłam zmuszona zgłosić sprawę na policję. Natomiast nie mam już w tej chwili wątpliwości, że sprzedawane przez niego zegarki to tzw. high quality replica, czyli po prostu drogie podróby. |
|
|
|
|
#130 |
|
🐛🐈 🦄 🐾
|
W jaki sposób uzyskałaś opinię o tym, że zegarek jest podróbką? Gdzie to można sprawdzić?
Jeszcze jedno - jak udowodnić, że ten konkretny zegarek kupiłaś? Przecież sprzedawca może Ci powiedzieć, że wysłał inny, oryginalny a to Ty podmieniłaś... Była kiedyś taka akcja na Wizażu - dziewczyny wymieniały perfumy i sprawa została nie rozwiązana... |
|
|
|
|
#131 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Oczywiście sprzedawca może tak powiedzieć, ale zapewne będzie musiał przedstawić policji faktury zakupu i ujawnić z jakiego źródła pochodzą zegarki, czego na moją prośbę nie chciał zrobić, co już świadczy an jego niekorzyść. Poza tym składając fałszywe zeznania narażałabym się na odpowiedzialność karną więc gdybym nie była przekonana o słuszności dochodzenia swoich praw, to po prostu bym tej sprawy nie zgłaszała. |
|
|
|
|
|
#132 |
|
🐛🐈 🦄 🐾
|
Dzięki za odpowiedź
W zasadzie nie mam podstaw do oskarżania sprzedawcy, chciałam się tylko upewnić, że mój zegarek jest oryginalny. Ale, skoro tyle z tym zachodu to nie będę sobie tym zawracać głowy |
|
|
|
|
#133 |
|
Przyczajenie
|
Najlepiej sama porównaj z tym samym modelem np. w jakimś stacjonarnym sklepie i zwróć uwagę czy nie różnią się detalami. Jeśli są jakieś różnice to zegarek może być podrobiony. W moim było ich dużo, ale zauważyłam je dopiero jak dostałam oryginał do ręki i porównałam między sobą.
|
|
|
|
|
#134 |
|
Przyczajenie
|
Miałam CK i nie był on najlepszej jakości, szybko się starł, a bateria wyczerpała po miesiącu, na szczęście kupowałam w salonie SWISS i miałam gwarancję, więc od miejsca mi wszystko doprowadzi do porządku, ale ogólnie drugi raz bym się już na niego nie zdecydowała.
|
|
|
|
|
#135 | |
|
🐛🐈 🦄 🐾
|
Cytat:
Mam jeszcze 2 inne zegarki MK w domu i nie widzę różnicy w pudełkach, ani jakości wykonania |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#136 |
|
Przyczajenie
|
a myślicie, że sprzedawcą na allegro można ufać?
|
|
|
|
|
#137 |
|
Moda
|
Kilka postów wyżej nimszencja opisała swoją przygodę ze Sprzedawca z Allegro który ma 100% pozytywnych komentarzy a jednak sprzedaje podróbki. Wynika z tego jasno ze chyba nie mozna ufać. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#138 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Znalazłam w internecie polecony sklep i chcę kupić zegarek Korsa. Co o nim myślicie? Może macie taki sam? <reklama> Edytowane przez Redhaired Witch Czas edycji: 2014-03-05 o 18:24 |
|
|
|
|
|
#139 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
... Sprawdzone butiki to min; swiss, czy e-zegarek... a sam zegarek ok, najpopularniejszy model...
Edytowane przez Redhaired Witch Czas edycji: 2014-03-05 o 18:24 |
|
|
|
|
|
#140 |
|
Przyczajenie
|
podróbki zegarków... jakże znany i nieprzyjemny temat. oszuści mają duże pole do popisu i łatwo jest naciągnąć polskiego klienta, który zawsze patrzy na cenę i woli kupić nawet o 50 zł taniej (przy zakupach za 1000 zł!).
ja osobiście w sprawie zegarków nie miałam nigdy takich nieprzyjemności bo kupuję je w sieci Swiss. firma, która ma tą sieć (PHU Jubiler) jest dystrybutorem marek Michael Kors, Emporio Armani i kilka innych z Fossil Grupy także macie pewność co do oryginalności towaru. Ceny są wyższe niż na allegro (zapewne tam też można spokojnie trafić dużo oryginalnych produktów), ale tutaj macie autoryzowany serwis, 80 sklepów stacjonarnych, sklep internetowy. Ja wolę zapłacić więcej nawet o kilkaset złotych, a czuć się spokojniej. Zegarek ma być czymś co sprawia radość, dobrze się kojarzy, a nie przysparza nerwów i ciągłych zapytań "czy to na pewno oryginał?" |
|
|
|
|
#141 |
|
🐛🐈 🦄 🐾
|
To nie jest do końca tak jak piszesz
![]() - Kupując w sieci, mam również gwarancję - wysyłam zegarek pocztą i za 3 dni przysyłają do mnie do domu naprawiony - Nie tylko Polacy patrzą na ceny,to chyba normalne Nie byłoby wtedy Amazonów itd...- Wystarczy przejrzeć forum Perfumy, żeby się zorientować jak mało tam osób kupuje stacjonarnie - w końcu jaki sens jest w płaceniu za perfumy 300 zł, jak w sieci można za 150 zł... - Jakiś czas temu Wizażanka kupiła podróbkę dżinsów w (chyba) sieci Royal Collection. Zapłaciła majątek. Jak widać nie ma gwarancji - wszędzie zdarzają się oszuści. |
|
|
|
|
#142 |
|
Przyczajenie
|
ok, zgadzam się. miałam bardziej na myśli spokój o oryginalność towaru. mam zaufanie do firmy Swiss i wiem, że tam zegarki są oryginalne. też można u nich zamówić przez internet, odesłać zegarek do serwisu czy zwrócić/wymienić.
jeśli chodzi o perfumy to jest duża różnica cenowa (stacjonarnie, a internetowo), ale przy zegarkach już tak nie jest. oczywiście internet próbuje zawładnąć klientami proponując rabaty od razu za otwarcie strony, można wynegocjować kilka dodatkowych procent, ale robienie zakupów przez allegro, dużo taniej lub gdziekolwiek indziej gdzie nie jest tak pewnie jest moim zdaniem bardzo często nie warte tych kilkudziesięciu-kilkuset złotych. Uważam, że jeśli ktoś wydaje więcej pieniędzy na zegarek bo tak chce to go stać i stać będzie również na dołożenie do tego interesu na tyle dużo pieniędzy aby mieć pewność, że to oryginał (i czuć się dobrze). jeśli kogoś nie stać i próbuje szukać gdzieś gdzie dadzą taniej, (a potem martwić się i wydzwaniać po firmach i pytać na forach) to niech od razu kupi zegarek za "parę złotych" który nie kryje się z tym, że jest podróbką (a wygląda idealnie). wtedy zaoszczędzi dużo więcej kapuchy ![]() ostatnio widziałam u Pana w jednym sklepie z telefonami piękny zegarek na ręce, aż zapytałam o niego od razu odrzekł, że to podróbka bo oryginał kosztowałby kilkadziesiąt tysięcy złotych nie wstydzi się tego, ma piękny zegarek i "zaoszczędził" na samochód
|
|
|
|
|
#143 |
|
🐛🐈 🦄 🐾
|
Ja mam ze Swissa akurat tylko jeden zegarek - Fossil
![]() Ale już z Korsem nie mam takiego szczęścia - każdy, który mi się spodobał, jest albo niedostępny w Swiss, albo całkowicie w Polsce - musiałam sprowadzać z W. Brytanii, z USA... Niestety, z cłem wyszła mi cena wyższa niż w Swiss ![]() Ale - oczywiście - jakbym miała ryzykować w podejrzanym miejscu i liczyć na szczęście, że dostanę oryginał, to wolałabym dopłacić. |
|
|
|
|
#144 |
|
Przyczajenie
|
Witam Was Dziewczyny, mam nadzieję że mi pomożecie - zwłaszcza te które są szczęśliwymi posiadaczkami zegarków MK.
Wczoraj otrzymałam swój wymarzony MK5055 i nie wiem jak uruchomić te małe tarcze! Pomocy
|
|
|
|
|
#145 |
|
Przyczajenie
|
Górny przycisk uruchamia tarczę na godzinie 6 - są to sekundy stopera, po 60 sek. tarcza na godzinie 10 wskaże odliczenie jednej minuty. tarcza na godzinie 2 pokazuje czas 24h - działa analogicznie to tarczy zegarka. stoper możesz zatrzymać również górnym przyciskiem, następnie dolnym zresetować.
|
|
|
|
|
#146 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#147 |
|
Raczkowanie
|
Oh jak dobrze dołączyć do Waszego grona
i ja jestem szczęśliwą posiadaczką tego cudeńka, dokładniej modelu MK5166 Dzień kobiet powinien być zdecydowanie częściej niż raz w roku
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#149 |
|
Moda
|
|
|
|
|
|
#150 |
|
Przyczajenie
|
a jak Wam się podoba najnowszy model ?
kliknijcie widok 3D - tarcza w rzeczywistości wygląda dużo lepiej ![]() moim zdaniem zegarek śliczny wiosenno-letni, powoli staje się moim "must have"... ![]() http://www.swiss.com.pl/pl/produkt/2...rs_mk5894.html |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:15.

Kupiłam zegarek na allegro, jednak sprzedawca jest zarejestrowany jako firma. Kupiłam zegarek praktycznie w takiej samej cenie jak w sklepie. Dostałam zegarek i co? Pierwsze co mi się rzuciło w oczy, to krzywy element na tarczy :/ Wyślę Wam zdjęcia zegarka, może coś doradzicie? Zaznaczyłam strzałką krzywy moim zdaniem element. Model 5055.

... Sprawdzone butiki to min; swiss, czy e-zegarek... a sam zegarek ok, najpopularniejszy model...

i ja jestem szczęśliwą posiadaczką tego cudeńka, dokładniej modelu MK5166