Rasizm na wizażu. I nic. - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-05-11, 17:27   #121
asia8400
Raczkowanie

Dot.: Rasizm na wizażu. I nic.

ma poparcie, geny decyduja w duzej mierze o zachowaniu ludzkim, przeciez wiadomo ze rasa zolta ma znacznie mniejszy poziom testosteronu, niz czarna. dlatego jest mniej agresywna i malo konfliktowa. to sa fakty.
Różnice w IQ między rasami zamieszkującymi na terenie Stanów Zjednoczonych[edytuj]

Od czasu badań rekrutów w czasie I wojny światowej, badania stale pokazują, że rasa biała osiąga wyniki średnio o 20 punktów wyższe niż rasa czarna. Różnica ta utrzymuje się pomimo obserwowanego stopniowego wzrostu inteligencji i konieczności ponownego skalowania testów. Jednocześnie nowsze badania pokazują, że przedstawiciele rasy żółtej średnio mają przewagę 8 punktów nad rasą białą[1].
Powyższe wyniki nie rozróżniają co jest spowodowane przez geny, a co przez odmienną kulturę. W opublikowanej przez Arthura R. Jensena i J. Philippe'a Rushtona pracy, autorzy odkryli, że międzyrasowe różnice w inteligencji są widoczne w wieku trzech lat, a także wśród dzieci, które zostały adoptowane w okresie niemowlęcym. Tym samym wykluczyli oni silny wpływ środowiska na kwestię inteligencji. Inteligencja jest skorelowana z rozmiarem mózgu, który z kolei jest w dużym stopniu dziedziczny. Badanie ujawnia dwa allele genu ASPM wpływające na rozmiar i prace mózgu. Mają one około 5800 lat i po raz pierwszy pojawiły się na Bliskim Wschodzie[2]

Ja tu nie widze rasizmu. Badania, sa wyniki, tyle. Nie ma sensu ich sprowadzac na masowa skale. To tez tlumaczy dlaczego czesciej trafiaja za kratki.
asia8400 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-11, 17:42   #122
Milore
BAN stały

Co do wizazu to zauważyłam tutaj nietolerancję wobec osób psychicznie chorych... Nie wiem czy pamiętacie Maję Molodaję, albo wyśmiewanie się z Macka z klanu, itp.

A swoją drogą to ciekawe co robi tu Wyrak, czyżby nożyce się odezwały? Od agresji i powierzchowności do rasizmu niedaleko.

Edytowane przez Milore
Czas edycji: 2012-05-12 o 09:41
Milore jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-11, 22:19   #123
jola0078
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Bananalama Pokaż wiadomość
Cieszcie się, że we Francji nie rządzi M. Le Pen. To byście mieli dopiero ładny przykład tolerancji francuskiej .
Ja jestem zdania, że jak ktoś do nas przyjeżdża, to owszem niech sobie praktykuje swoją religię, nosi chusty na pół twarzy i inne szmery bajery, ale MA OBOWIĄZEK stosować się do naszego prawa. Nie mam nic przeciwko ucywilizowanym muzułmanom czy Romom, ale jak przyjeżdżają hordy, które są sto lat za murzynami, integrować się nie chcą, pracować uczciwie nie chcą, jeszcze się burzą, bo prawo nie respektuje ich świętych zwyczajów, to sorry, u mnie jest weto. Nie chcę takich ludzi w moim kraju. To nie jest rasizm. Tak samo nie chcę w tym kraju Polaków, którzy są mordercami, gwałcicielami itp. Po prostu nie akceptuję pewnych zachowań, nie ras ludzkich.
zgadzam się i popieram w 100% Bycie osobą tolerancyjną nie oznacza tego, że mam się zgadzać ze wszystkim co "serwują" mi imigranci w moim kraju. Tolerancja też powinna mieć swoje granice.
jola0078 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-11, 22:24   #124
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia8400 Pokaż wiadomość
ma poparcie, geny decyduja w duzej mierze o zachowaniu ludzkim, przeciez wiadomo ze rasa zolta ma znacznie mniejszy poziom testosteronu, niz czarna. dlatego jest mniej agresywna i malo konfliktowa. to sa fakty.
Różnice w IQ między rasami zamieszkującymi na terenie Stanów Zjednoczonych[edytuj]

Od czasu badań rekrutów w czasie I wojny światowej, badania stale pokazują, że rasa biała osiąga wyniki średnio o 20 punktów wyższe niż rasa czarna. Różnica ta utrzymuje się pomimo obserwowanego stopniowego wzrostu inteligencji i konieczności ponownego skalowania testów. Jednocześnie nowsze badania pokazują, że przedstawiciele rasy żółtej średnio mają przewagę 8 punktów nad rasą białą[1].
Powyższe wyniki nie rozróżniają co jest spowodowane przez geny, a co przez odmienną kulturę. W opublikowanej przez Arthura R. Jensena i J. Philippe'a Rushtona pracy, autorzy odkryli, że międzyrasowe różnice w inteligencji są widoczne w wieku trzech lat, a także wśród dzieci, które zostały adoptowane w okresie niemowlęcym. Tym samym wykluczyli oni silny wpływ środowiska na kwestię inteligencji. Inteligencja jest skorelowana z rozmiarem mózgu, który z kolei jest w dużym stopniu dziedziczny. Badanie ujawnia dwa allele genu ASPM wpływające na rozmiar i prace mózgu. Mają one około 5800 lat i po raz pierwszy pojawiły się na Bliskim Wschodzie[2]

Ja tu nie widze rasizmu. Badania, sa wyniki, tyle. Nie ma sensu ich sprowadzac na masowa skale. To tez tlumaczy dlaczego czesciej trafiaja za kratki.

To nieiwele tłumaczy. Zwłąszcza, ze istnieją analizy wg, których geny czy rasa nie determinują pewnych zachowań: inteligencji np.

Druga sprawa co do przestępczości: twoje wnioski sa błędne.
Nie będę tego jednak udowadniac tutaj, bo myślę, że skoro inteligencję swoją cenisz o wiele wyżej od mojej to jesteś w stanie doczytać wypowiedzi kryminologów, którzy główni zajmują się więziennictwem czy przestępczością w kontekście rasy; jak równiez podejść do sprawy cokolwiek krytycznie.

BTW podobnym do twojego toku rozumowania posługiwali się mężczyźni wykazujący, że emanycpacja kobiet i wzrost ich niezalezności prowadzi do tego, że te właśnie wyzwolone kobiety będa lądowały w więzieniach a wskaźniki przestępczości wyskoczą w górę.

Co do samych Stanów: to właśnie USA prowadzi statystki dotyczące przestępczości w dość dziwaczny sposób: bo kategoryzuje ludzi ze względu na kolor skóry, a nie np. na ich pochodzenie.

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Cytat:
Napisane przez jola0078 Pokaż wiadomość
zgadzam się i popieram w 100% Bycie osobą tolerancyjną nie oznacza tego, że mam się zgadzać ze wszystkim co "serwują" mi imigranci w moim kraju. Tolerancja też powinna mieć swoje granice.
To nie jest wątek na temat kontroli emigracji, czy skutków napływu osób innej kultury.
To watek o rasistowskich zapędach wobez innych ludzi oraz głoszeniu tych pogladów w miejsu publicznym, jakim jest forum internetowe.
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici

Edytowane przez ***luna
Czas edycji: 2012-05-11 o 22:22
***luna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-11, 22:57   #125
asia8400
Raczkowanie

szczerze, to uwazam cie za slaba intelektualnie i z latwoscia moge cie punktowac, ale za bardzo mi sie nie chce. co do przestepczosci, ja determinuja u mezczyzn czesto hormony, glownie testosteron (agresja, walka, poped), a to jest zalezne od genow. tak jak rozmiar mozgu (potencjal intelektualny). to sa opinie genetykow, oni sa obiektywni. wsroda Arabow, Czarnych widac czesto nachalnosc, problemy z panowaniem nad popedem. agresje. brak checi i problemy z edukacja. Czarni w USA, gdzie dokladnie podaja tam takie statystyki, ewidetnie czesciej lamia prawo, gwalca, maja HIV itd. jakos praktycznie nie widac chinczykow ktorzy uganiaja sie jak psy za kobietami (mniejszy poped). rownie odsetek zkazonych jest tam jeszcze mniejszy niz u bialych. z natury to ludzie spokojniejsi. ty ciagle z tym rasizmem... Zwykle fakty, nauka, to jeszcze nie oznacza, ze nalezy ich tepic itd. ale przeciez trzeba to brac pod uwage przy emigracji, zeby nie robic sobie problemow.
Stary 2012-05-11, 23:08   #126
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
szczerze, to uwazam cie za slaba intelektualnie i z latwoscia moge cie punktowac, ale za bardzo mi sie nie chce. co do przestepczosci, ja determinuja u mezczyzn czesto hormony, glownie testosteron (agresja, walka, poped), a to jest zalezne od genow. tak jak rozmiar mozgu (potencjal intelektualny). to sa opinie genetykow, oni sa obiektywni. wsroda Arabow, Czarnych widac czesto nachalnosc, problemy z panowaniem nad popedem. agresje. brak checi i problemy z edukacja. Czarni w USA, gdzie dokladnie podaja tam takie statystyki, ewidetnie czesciej lamia prawo, gwalca, maja HIV itd. jakos praktycznie nie widac chinczykow ktorzy uganiaja sie jak psy za kobietami (mniejszy poped). rownie odsetek zkazonych jest tam jeszcze mniejszy niz u bialych. z natury to ludzie spokojniejsi. ty ciagle z tym rasizmem... Zwykle fakty, nauka, to jeszcze nie oznacza, ze nalezy ich tepic itd. ale przeciez trzeba to brac pod uwage przy emigracji, zeby nie robic sobie problemow.
Nie wiem co ty chcesz punktować. Jeśli nawet nie rozumiesz prostych zalezności i ograniczasz się do prymitywnych notatek z wikipedii.
I z łaski swojej przestań się wysilać, by mnie obrazić.

Powtórzę jeszcze raz: z punktu widzenia kryminologii statystyki dotyczące przestępczości w USA sa konstruowawne w sposób dosc specyficzny; w związku z tym krytykowane przez specjalistów zajmujących się przestępczością.

I daj sobie może spokój z podciąganiem pod naukowość bzdetów.
blogowo:
aktywnie
Stary 2012-05-11, 23:10   #127
wenedka
Zakorzenienie

Cytat:

Czytałaś całe artykuły czy tylko sekcje 'Wyniki'?
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-11, 23:32   #128
asia8400
Raczkowanie

no tak luna to wielki ekspert od genetyki i kultur, ale argumentow brak. ignorancja. prymitywne notki, ktore obrazuja wieloletnie badania. na pewno twoje wywody, poparte twoja logika sa bardziej wiarygodne
po co te spisy przestepstw, serie badan - luna wie lepiej.

opanuj sie dziewczyno. nie jestem rasistka, ale nie neguje oczywistych badan. rzeczywistosc jest brutalna, i mocno sie roznimy od siebie, i to nie jest tylko kolor skory, czy inne wychowanie. i wsrod Czarnych znajda sie osoby z wysokim IQ, tak jak wsrod bialych z bardzo niskim, ale generalnie tendencje sa wiadome.
Stary 2012-05-11, 23:55   #129
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
no tak luna to wielki ekspert od genetyki i kultur, ale argumentow brak. ignorancja. prymitywne notki, ktore obrazuja wieloletnie badania. na pewno twoje wywody, poparte twoja logika sa bardziej wiarygodne
po co te spisy przestepstw, serie badan - luna wie lepiej.

opanuj sie dziewczyno. nie jestem rasistka, ale nie neguje oczywistych badan. rzeczywistosc jest brutalna, i mocno sie roznimy od siebie, i to nie jest tylko kolor skory, czy inne wychowanie. i wsrod Czarnych znajda sie osoby z wysokim IQ, tak jak wsrod bialych z bardzo niskim, ale generalnie tendencje sa wiadome.
Nie dziecko drogie. Nie jestem ekspertem, natomiast tak się składa, że mam możłiwość (z której zresztą efektywnie korzystam), by się uczyć od światowej sławy ekspertów w sprawach przestępczości. I tak, zajmuję się między innymi analizą statystyk dotyczących przestępczości, dość częśto zresztą.

Propagujesz rasistowskie poglady i popisujesz się własną głupotą.
Tendencje??? KOlor skóry nie ma wpływu na inteligencję wrodzoną czy predyspozycje. Jasne jest to, że dziecko niedozywione czy białe, czarne czy żółte, mieszkające w małej miejscowości, gdzie nie ma podstawowych warunków do zycia nie będzie błyszcześ zdolnościami Einsteina.
Mało tego, nawet, gdyby ten potencjał geniuszu był, to mało prawdopodobne zeby prztrwał, ze względu na niezaspokojenie potrzeb podstawowych. Umysł trzeba rozwijać, ćwiczyć i trenować.
Tak samo kiepsko moze działąć u ludzi o róznym kolorze skóry.
blogowo:
aktywnie
Stary 2012-05-12, 00:25   #130
asia8400
Raczkowanie

dowody. chociaz jedno badanie. chyba ci genetycy nie zmyslaja, osoby z czarna skora roznie sie kodem gentycznym jak widac. sa predysponowani bardziej do pewnych rzeczy, do innych mniej. to jest efekt poprawnosci politycznej, nawet jakby mieli takie uwagi, to by pozniej musieli sie wycofac. zaden wykladowca sie nie odwazy nauczac takich pogladow. to naukowe tabu. przyklad:

James Watson, który wraz z F.H.C. Crickiem i Rosalind Franklin odkrył strukturę DNA, oznajmił, że czarni są mniej inteligentni od białych. 14 października 2007 The Sunday Times opublikował wywiad z Watsonem, w którym wyraził on wątpliwości co do rozwoju Afryki, stwierdzając, że polityka społeczna w tej kwestii opiera się na przekonaniu, iż przedstawiciele rasy czarnej dorównują inteligencją przedstawicielom rasy białej. Tymczasem badania pokazują, że jest inaczej[3][4]. Siedemdziesięciodziewięci oletni Watson przeprosił za swoje wypowiedzi mówiąc, że nie może sobie wyobrazić, jak mógł coś takiego powiedzieć

ten czlowiek dostal Nobla, przedtawil swoje badania, pozniej musial sie z nich wycofac pod naporem krytyki. i w UK pewnie jest podobnie z Czarnymi, jak w USA. czyli rzadko jakies szkoly koncza, nizsze IQ, wieksza przestepczosc itd.
Stary 2012-05-12, 05:00   #131
mmm3m
BAN stały

Cytat:
dowody. chociaz jedno badanie. chyba ci genetycy nie zmyslaja, osoby z czarna skora roznie sie kodem gentycznym jak widac. sa predysponowani bardziej do pewnych rzeczy, do innych mniej. to jest efekt poprawnosci politycznej, nawet jakby mieli takie uwagi, to by pozniej musieli sie wycofac. zaden wykladowca sie nie odwazy nauczac takich pogladow. to naukowe tabu. przyklad:

James Watson, który wraz z F.H.C. Crickiem i Rosalind Franklin odkrył strukturę DNA, oznajmił, że czarni są mniej inteligentni od białych. 14 października 2007 The Sunday Times opublikował wywiad z Watsonem, w którym wyraził on wątpliwości co do rozwoju Afryki, stwierdzając, że polityka społeczna w tej kwestii opiera się na przekonaniu, iż przedstawiciele rasy czarnej dorównują inteligencją przedstawicielom rasy białej. Tymczasem badania pokazują, że jest inaczej[3][4]. Siedemdziesięciodziewięci oletni Watson przeprosił za swoje wypowiedzi mówiąc, że nie może sobie wyobrazić, jak mógł coś takiego powiedzieć

ten czlowiek dostal Nobla, przedtawil swoje badania, pozniej musial sie z nich wycofac pod naporem krytyki. i w UK pewnie jest podobnie z Czarnymi, jak w USA. czyli rzadko jakies szkoly koncza, nizsze IQ, wieksza przestepczosc itd.
Oj byli tacy naukowcy co zmyślali i w dziedzinie IQ, i eugeniki i w wielu innych.

Poza tym Luna ma rację, jak ktoś od wieków nie ma warunków by się rozwijać to nei ma się co dziwić, że wyniki sa takie a nie inne. Jakby to białym dać gorsze pole manewru tak jak obecnie czarny to pewnie i nasze wyniki by nie zachwycały.

Przede wszystkim IQ nie ejst wyznacznikiem, że tak to kolokwialnie określę, aebistości człowieka. Wiele jest wypowiedzi ludzi o wysokim IQ, którzy twierdzą, że ono im jakoś wybitnie w życiu nie pomogło, czasami wręcz utrudniało to i owo. Same testy też nie badają wiedzy a jedynie jakieś umiejętności rozwiązywania specyficznych testów. Dać takie samo dziecku z Afryki i dziecku z Europy a wyniki będą diametralnie różne. Dlatego trzeba tez umieć takie testy robić - a przez wieki właśnie popełniano takie błędy. Ktoś kto nigdfy na oczy nie widział pieca kaflowego nie byłby w stanie odpowiedzieć na pytanie. Stąd też wieki błędnych winików i testów z upy, że tak to określę.

I Luna założyła ten wątek by dyskutować na temat użytkowników tego forum co szerzą rasizm a nie by wykłócać się które wyniki naukowe są lepsze, która rasa gorsza, a kto na tym forum mądrzejszy.

sori, ale tak z rana mnie natchnęło : ]

Edytowane przez mmm3m
Czas edycji: 2012-05-12 o 05:06
mmm3m jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-12, 08:53   #132
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:

Obama też Nobla dostał
dawidowskasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-12, 09:02   #133
***luna
Zakorzenienie

Cytat:

Jesli ktoś prezentuje badania, by wesprzeć swoje stanowisko,które dyskryminuje innych jest rasistą.
Poglądy Watsona i wyniki badań, takie a nie inne zostały przez niego zinterpretowane (widać uznano,że błednie).

Druga częśc postu jest równiez bepodstawna i znowu rasistowska. Mówisz: czarni.
Jacy czasrni? z Afryki? z krajów, które były silnie zwiazane z UK od dawna, z krajów w strefie wojny? zamożnych bardzije lub mniej?

Statystyk szukać nie będę.Z własnego doświadczenia powiem, że znam wielu imigrantów i z Afryki i Azji.Każdy kształcił się. W większości mówimy tu o szkolnictwie wyzszym.
Dwie kobiety, samotne matki zkilkorgiem dzieci, były w stanie nie tylko utrzymać na podstawowym oziomie, ale zapewnić edukację prywatną- o której przeciętny- a nawet wyżej niz przeciętnie zaraniający Brytyjczyk nawet nie marzy dla swoich dzieci.

I tak, ten watek nie jest po to, byś mogła pokazać swoją ignorancję i przekonywać do niej innych ludzi opierając się na badaniach.
Ten watek jest o tym, jak straszne jest to, że postawy zwiazane z ddyskryminacją są bezkarnie szerzone, jest na nie ogromne przyzwolenie.

W Polsce ludzie chcą zyć na wyzszym poziomie, wyjeżdżając do innych krajów chcą być traktowani jak ludzie i pełnoprawni obywatele (Unii Europejskiej). Często można usłyszeć; bo mi sie nalezy. Wymagają szacunku i nie rzadko narzekają na kraj, do którego wyjeżdżają. Bo Brytyjczycy sa tacy, owacy, paskudni; a my za to super.
Jeste to związane z poczuciem jakiejś dziwnej wyższości, która prowadzi donikąd.
Polacy jeszcze długo nie bedą w stanie funkcjonować na wyższym poziomie. Nie dlatego, że nie chca wpuszczac do kraju okreslonych grup imigrantów; ale dlatego, że nie umieją uszanować, tych, którzy do Polski juz przyjechali (i pracują czy studiują).
Nie raz i nie dwa partnerzy przyjeżdżający do Polski z ciemnoskórym partnerem zostają obrzucani obelgami, zaczepiani. To jest niedopuszczalne i wg mnie powinno być piętnowane. Bo taki, chocby turysta ma prawo do bezpieczeństwa.
blogowo:
aktywnie
Stary 2012-05-12, 09:53   #134
201703081551
Konto usunięte

Cytat:
Jestem przerażona tym co tutaj napisane
Od tego zaczęła się właśnie eugenika... od durnych poglądów że w DNA jest zapisane niemal wszystko i jedne rasy z góry są skazane na mniejszą inteligencję a inne na gorszą.
To powiedź mi gdzie w tych badaniach plasują się Polacy?
BTW Arabowie należą do rasy białej...

Sama jestem pół-arabką, co po mnie po prostu widać i nie raz na co dzień jako dziecko spotykałam się z durnymi rasistowskimi wyzwiskami dlatego pisząc takie rzeczy, obrażasz mnie osobiście.

Teraz, w czasach solarium, nikt się nie przyczepia do mojej karnacji (doczekałam się nawet pochwał), choć i teraz czasem zdarza mi się usłyszeć "ciapaty" albo "Cygan"... nikt wtedy nie patrzy czy reprezentuje sobą coś więcej niż tylko kolor skóry czy pochodzenie...

Rozumiem, że można się nie zgadzać z czyjąś kulturą- sama potępiam postępowanie nadgorliwych muzułmanów czy niektóre praktyki Murzynów, tak samo jak potępiam mentalność niektórych Polaków.
Ale żeby od razu uważać z góry tych ludzi za mniej inteligentnych...
201703081551 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-12, 10:33   #135
asia8400
Raczkowanie

te badania bylo obiektywne, to taki Einstein genetyki. dostal Nobla wczesniej. opublikowal swoje badanie, i zaraz zaczeli odwolywac wszedzie jego wyklady, choc badania byly racjonalne. podwazac jego badania, czy innych to glupota. to co piszesz to tylko teoria nie poparta niczym (filozofia). to nie oznacza od razu ze trzeba ich tepic, separowac, ale ignorowanie tego, doprowadza wlasnie do takich patologii jak we Francji. wyjatki sie integruja, reszta nie potrafi, bo poziom nauki jest za duzy dla nich. tak samo jest z Czarnoskórymi w USA, wyjatkie sie zdarzaja. te grupy zawsze beda z boku, beda tworzyc getta, stwarzac wieksza przestepczosc. jestem zdania, ze emigracja z Afryki, Arabskich, Pakistanu itp. musi byc bardzo selektywna, poniewaz w tych nacjach radziej zdarzaja sie jednostki inteligentne, co potwierdzaja liczne badania. to nie rasizm. rasizm to atak personalny na jakas osobe, ze ma np. ciemniejsza skore. a mowienie ze osoby czarne jako grupa sa mniej inteligetne od bialych, czy biali jako grupa sa mniej inteligentni od zoltych - to statystyka.
Stary 2012-05-12, 10:38   #136
invisible_01
Zakorzeniona

Asia8400 - nie uważasz się za rasistkę, ale kto to według Ciebie jest rasista?
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-12, 12:10   #137
asia8400
Raczkowanie

definicja rasizmu jest moim zdaniem głupia, przynajmniej ta zacytowana. wedlug niej kazdy naukowiec, kazdy kto mysli racjonalnie jest rasista. kazde badanie, statystyka jednoznacznie ocenia dane grupy, Czarnoskórzy jako grupa mają znacznie mniejsze IQ, nie zależnie w jaki środowisku się wychowują. Czesciej popadają konflikt z prawem. Dlaczego? To już wyjaśnili naukowcy, geny. Predyspozycje genetyczne (za pewne wyksztalcone poprzez ewolucje). Tak samo jest pewnie z Arabami w Europie. Już pisałam rase żółtą uważam za inteligetniejszą od białej, także trochę dziwne jest zarzucanie mi rasizmu.

Rasista to czlowiek, ktory np. wyzywa osobe, atakuje ja fizycznie, za jej kolor skóry. Wiecej rasistow jest wsrod Czarnych, Arabów, to oni czesto atakuja kobiety tylko dlatego, ze sa biale, czy je wyzywaja. W RPA sa nadal czesto mordy dokonywane przez czarnych ,na bialych, bo sa biali...
Stary 2012-05-12, 12:24   #138
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Rasista to czlowiek, ktory np. wyzywa osobe, atakuje ja fizycznie, za jej kolor skóry.
A jak nazwiesz te wypowiedzi, jeśli nie wyzywaniem? A to tylko niektóre z Twoich postów:
Cytat:
he arab to najgorsza opcja. oni nie maja gustu, leca na wszystko.
Cytat:
to ze arabowie to gorsza nacja to nie ulega watpliwosci. najlepiej ich nie sprowadzac, a kogo sie da deportowac.
Cytat:
no ale arabowie to gorsza nacja, przeciez wiadomo jakie prawa tworza, jak zachowuja sie w Europie... poziom edukacji, przestepczosc, spokojnie mozna ich uznac za gorszych i nieużytecznych spolecznie.
Cytat:
niestety tego dziadostwa arabskiego jest co raz więcej
Cytat:
chodzi mi o nacje. arab, tak jak Słowianin. uwazam ze to jedna z najgorszych i najmniej kreatywnych grup spolecznych (...)nic tam w tej Afryce, czy Azji te nacje sensownego nie robia. w EU glownie pasozytuja.
Cytat:
tak samo jest z czarnymi w USA, cyganami. predyspozycje genetyczne, wychowanie (kultura), to sie naklada na siebie. we Francji mieli takie warunki, socjal, i co? nie dali rady, niestety za glupia to nacja
Oceniasz i krytykujesz, obrażasz Arabów ze względu na ich pochodzenie, a to właśnie jest rasizm.
Stary 2012-05-12, 12:28   #139
mmm3m
BAN stały

Cytat:
Napisane przez dawidowskasia Pokaż wiadomość
Obama też Nobla dostał
Hahahahaha, że też ja na to nie wpadłam
mmm3m jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-12, 12:43   #140
asia8400
Raczkowanie

nie obrazam, a stwierdzam fakt. to ocena ich jako grupy. sa gorsi niz europejczycy, czesciej lamia prawo, gorzej sie ucza. przeciez to zwykla prawda. zanizaja inteligencje EU, zawyzaja przestepczosc jako grupa. skoro masz zacytowane wieloletnie badania nad IQ, to mozna powiedziec ze czarni sa glupsi od bialych, a biali glupsi od zoltych.

Obama to mix, a Nobla dostal nie z dziedziny naukowej.
Stary 2012-05-12, 12:46   #141
Milore
BAN stały

Ja uważam za bardzo powierzchowne uogólnianie, że np. Arabowie są mało kreatywni i skreślanie ich w góry.
Niemniej jednak uważam też, że jeżeli przyjeżdża się do jakiegoś kraju, należałoby zapoznać się z jego kulturą, obyczajami... W moim miasteczku ordynatorem szpitala jest Arab. Traktuje kobiety bardzo źle, niektore lekarki zwolnły się przez niego. Robiąc obchód w ogóle nie rozmawia z pacjentkami, tylko z pacentami, a pacjentce która przychodzi do gabinetu spytać o leczenie, każe przyjść z mężem, bo on nie będzie z nią rozmawiał. Uważam, że ktoś powinien temu panu uświadomić, że to bardzo niekulturalne nie respektować obyczajów kraju, w którym się znajduje. Ale nie uważam tego za rasizm. Z drugiej strony takie uogólnianie to jakby zniżanie się do poziomu tego pana, który sądzi, że z kobietami nie warto rozmawiać.

Edytowane przez Milore
Czas edycji: 2012-05-12 o 12:51
Milore jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-12, 12:49   #142
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
nie obrazam, a stwierdzam fakt.
Uważasz za stwierdzenie faktu takie wypowiedzi jak: "Dziadostwo arabskie", "Głupia nacja", "Arab to najgorsza opcja" i tak dalej?
Stary 2012-05-12, 13:07   #143
asia8400
Raczkowanie

tak. arab to najgorsza, lub jedna z najgorszych opcji dla polek na zwiazek. arabstwo (ich cywilizacja) to dziadostwo, prymitywne, nienawidzace kobiet, majace prawo, ktory dyskryminuje kobiety. jest to glupia nacja, bo na tle europy nic nie osignela wiekszego, no i rzadko kiedy sa tam inteligentne jednostki.
Stary 2012-05-12, 13:16   #144
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
tak. arab to najgorsza, lub jedna z najgorszych opcji dla polek na zwiazek. arabstwo (ich cywilizacja) to dziadostwo, prymitywne, nienawidzace kobiet, majace prawo, ktory dyskryminuje kobiety. jest to glupia nacja, bo na tle europy nic nie osignela wiekszego, no i rzadko kiedy sa tam inteligentne jednostki.
Nie wierzę, nie wierzę, że jeszcze tu jesteś i niezmieniłaś się w pomarańczę i dalej głosisz nienawiść.
jak widać wśród przedstawicieli narodu polskiego, można znaleźć wyjątkowo odporne ma myślenie jednostki.
BTW zdajesz sobie sprawę z tego, że UK już by cię aresztowano?
blogowo:
aktywnie
Stary 2012-05-12, 13:22   #145
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Ale to nie jest stwierdzenie faktu, tylko Twoje zdanie. Żenujące swoją drogą.
Stary 2012-05-12, 13:29   #146
Soso
Zakorzenienie

Cytat:
Popraw mnie, jesli się mylę, ale przecież Ty byłaś w związku z Arabem?
Soso jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-12, 13:38   #147
asia8400
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ***luna Pokaż wiadomość
Nie wierzę, nie wierzę, że jeszcze tu jesteś i niezmieniłaś się w pomarańczę i dalej głosisz nienawiść.
jak widać wśród przedstawicieli narodu polskiego, można znaleźć wyjątkowo odporne ma myślenie jednostki.
BTW zdajesz sobie sprawę z tego, że UK już by cię aresztowano?
myslenie to akurat cecha, ktora ci jest potrzebna, nie mi. naprawde arab to takie same ryzyko moze jak polak? a arabska cywilizacja jest rowna naszej? panuje tam równouprawnienie? kobiety sa szanowane?
wszystkich zamknac, ci co podliczaja przestepcow, robia badania haha oby mniej politykow z takim tokiem rozumowania ja luna.
Stary 2012-05-12, 13:41   #148
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
myslenie to akurat cecha, ktora ci jest potrzebna, nie mi. naprawde arab to takie same ryzyko moze jak polak? a arabska cywilizacja jest rowna naszej? panuje tam równouprawnienie? kobiety sa szanowane?
wszystkich zamknac, ci co podliczaja przestepcow, robia badania haha oby mniej politykow z takim tokiem rozumowania ja luna.
A czy wszystkie polskie kobiety są szanowane? Jasne, że są Arabowie bijący żony, jak i Polacy, Niemcy, Francuzi, Anglicy, Szwedzi, którzy to robią. Możesz mieć swoje zdanie, ale pisanie "dziadostwo arabskie", "głupia nacja", "pasożyty" jest po prostu okazem rasizmu, bo obrażasz ich ze względu na pochodzenie. Jest w Tobie tyle nienawiści, że aż mi jest Ciebie szkoda - poważnie.
Stary 2012-05-12, 13:49   #149
asia8400
Raczkowanie

K
Cytat:
Napisane przez Soso Pokaż wiadomość
Popraw mnie, jesli się mylę, ale przecież Ty byłaś w związku z Arabem?
Kurdem, ale nie mial religii. Ich akurat duzo w UK nie ma, ale za to w Niemczech maja podobna opinie jak Arabowie we Francji. generalnie nacja rowniez nie za madra. nie polecam, jedna z najrorszych opcji za zwiazek (wiadomo jakis tam minimalny % sie uda, ale to hazard).

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
A czy wszystkie polskie kobiety są szanowane? Jasne, że są Arabowie bijący żony, jak i Polacy, Niemcy, Francuzi, Anglicy, Szwedzi, którzy to robią. Możesz mieć swoje zdanie, ale pisanie "dziadostwo arabskie", "głupia nacja", "pasożyty" jest po prostu okazem rasizmu, bo obrażasz ich ze względu na pochodzenie. Jest w Tobie tyle nienawiści, że aż mi jest Ciebie szkoda - poważnie.
eh nie przesadzaj. po prostu ja zawsze musze skonczyc dyskusje, zeby wyszlo na moje. a te okreslenia sa powszechnie uzywane, i duzo w nich racji. ty prezentujesz tok myslenia podobny do luny, no i wlasnie przez takie osoby, nie myslace racjonalnie, filozofowanie, mamy to cale multi kulti, spadek bezp. w EU, czy nawet jakies wojny domowe na przyszlosc.
Stary 2012-05-12, 13:53   #150
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
eh nie przesadzaj. po prostu ja zawsze musze skonczyc dyskusje, zeby wyszlo na moje. a te okreslenia sa powszechnie uzywane, i duzo w nich racji. ty prezentujesz tok myslenia podobny do luny, no i wlasnie przez takie osoby, nie myslace racjonalnie, filozofowanie, mamy to cale multi kulti, spadek bezp. w EU, czy nawet jakies wojny domowe na przyszlosc.
Ale jakie nieracjonalne myślenie i filozofowanie? Ja uważam, że każdemu - bez względu na wyznanie, rasę, pochodzenie itd. - każdemu należy się szacunek i określanie kogokolwiek mianem "dziadostwa" i "głupiej nacji" jest nie na miejscu i obraża taką osobę. Ja nie chciałabym, aby ktokolwiek określał Polaków właśnie w taki sposób. Określenia te może są powszechnie używane w Twoim środowisku, ale ja w moim na szczęście się z takimi nie spotykam.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości