|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wesołe z nas grubasy, ale nie czas na grymasy - więc rusza ładna dietka i zakwa
uosobienie,
jeśli Twoje zapotrzebowanie to rzeczywiście 2200kcal, to najpierw utnij do 1800kcal, będziesz i tak chudła, ale zdrowo i do tego organizm po pewnym czasie przyzwyczaja się do obciętych kcal i mamy tzw zastój, to wtedy znowu zmniejszasz kcal, np. do 1600kcal, chudniesz (z ćwiczeniami rzecz jasna), po przyzwyczajeniu się organizmu znowu ucinasz o ok. 200kcal i cały czas chudniesz, a jeśli masz takie zapotrzebowanie i od razu tak drastycznie utniesz, to co prawda schudniesz, ale przez jakiś czas, a potem bedziesz miała problem
|
|
#122 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wesołe z nas grubasy, ale nie czas na grymasy - więc rusza ładna dietka i zakwa
halooo
heroine biżu nie pokaże bo została w domku. Uosobienie ślub mam 23.06.2012 ![]() Oko do ślubu jeszcze sporo załatwień. Ale na szczęście kwestia "kościelna" załatwiona. A to najważniejsze ![]() I za cierpliwość co do taty Jak tak was czytam dzisiaj (dieta) to się zastanawiam co ja tu w ogóle robię w ogóle jakoś kiepsko się dziś czuję. @ się zbliża i to pewnie dlatego |
|
|
|
|
#123 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ale jak mam podnieść, to może jeszcze sobie zjem wieczorem trochę borówek amerykańskich, bo dziś kupiłam ![]() Cytat:
trzymam kciuki!
|
|
|
#124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Buuuu, szkoda ![]() Wszystko wina @ spoko, ja nie mam @, a żrę jak głupia źle mi i w ogólee feeeeeeee ;/
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
|
|
|
|
|
#125 |
|
Wtajemniczenie
|
sharp, witaj w klubie
@ też mi się zbliża, ale tym razem sobie odpuszczę zwalanie na nią obżarstwa bo od ponad tygodnia jem tak sobie i mam już dość (jak heroine się czuję feeee jutro sobie chyba jeszcze ćwiczenia dowalę jakieś...
|
|
#126 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki moje kochaneee!
![]() Jak jutro wszystko wypali to będę Wam mogła powiedzieć o mojej 'ciekawej propozycji' na razie połowa sukcesu za mną witam wszystkie nowe duszyczki
|
|
#127 | |
|
Zakorzenienie
|
Oko, właśnie weszłam na Twojego bloga i chyba to był błąd
mimo, że jestem najedzona Cytat:
![]() ![]() ![]() Ciekawam jest!!! trzymamy ! i Chwal się jak najszybciej!
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
|
|
|
|
|
#128 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewuszki
![]() Dopiero teraz udało mi się tu zajrzeć bo ciągle coś na głowie. Niedziela udana i dietowo i ćwiczeniowo i ogólnie Zumba mi się podoba, ale daje taki wycisk! Po 30minutach ledwo żyłam, ale nie wątpię że ją będę co jakiś czas powtarzała Popołudnie spędziłam z ukochanym, przy okazji robiąc sobie zdrową rybkę jego zmusiłam do zjedzenia zdrowego kurczaka, smakował mu więc się dogadamy przy gotowaniu Także niedziele uważam za udaną, wieczorem też pozbyłam się kilku zbędnych kalorii ![]() Dziś dietowo równie dobrze No i godzinka pedałowania na świeżym powietrzu. 15km w lesie, niczym safari spotkałam dzika, lisa, sarenkę i myślałam że zejdę na zawał jak jeszcze coś mi wyskoczy ![]() Zmusiłam tatusia do naprawienia wagi! I jest lepiej niż myślałam, byłam pewna że będzie coś koło 103kg a jest 99,4 kg, czyli nie przekraczam trzycyfrowej granicy, co w jakiś sposób mnie pociesza ![]() Hmmm a ja postanowiłam nie bawić się na razie w kalorie, jem mniej ale zdrowiej, trochę poczytałam, skonsultowałam się ze znajomymi, zobaczymy za dwa/trzy tygodnie co z tego wyjdzie A teraz pora na zasłużony sen ![]() Pozdrawiam was gorąco i życzę udanego wtorku!
|
|
#129 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia,
super, bardzo super trzymam za Ciebie kciukasy! ![]() widzę, że to nie tylko ja mam dietkowe potknięcia ale nie wiadomo, bo wyszła niefajna sytuacja...Mys, trzymam aby wszystko poszło OK i czekam na info ja miałam całkiem fajną propozycję i przez swoją głupotę (bo posłuchałam się braci i taty) zepsułam ją... postanowiłam, że jeśli przez dwa dni z nowych ogłoszeń nikt się nie odezwie, to zadzwonie jeszcze raz do kobiety i zapytam, czy oferta dalej aktualna na jej warunkach... ---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- Oko masz same pysznościowe pyszności na blogu ![]() cholercia! przecież jadłam śniadanie! ![]() muszę nadrobić zaległości na swoim blogu
|
|
#130 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a Twój blog też smakowity jak już zjem śniadanie to sobie obejrzę, może znajdę pomysł na obiad![]() idę zrobić sobie kanapkę z wędliną, serkiem (takie cieeeeeniutkie plastry), pomidorem i jajem może ciutkę majonezu dam, ale dosłownie ciutkę. a może nie warto?:Pi zieloną herbatkę
|
|
|
#131 |
|
Wtajemniczenie
|
Madzia,
za ćwiczonka Paula, za biegi! jaka to oferta? może jednak babcia i tata mają rację i warto poszukać czegoś korzystniejszego?Twoje placki też wyglądają super ![]() u mnie dziś 60na wadze, ale od dziś znowu liczę kcal, ustaliłam sobie ćwiczonka na wtorki i piątki więc poćwiczę też (choć miałam długaśną przerwę...). pogoda cudna więc po obiedzie pójdę na spacerek. znowu trzęsienie ziemi, ja już tu długo psychicznie nie pociągnę aa od razu rozpiszę jadłospis dzisiejszy żeby nie było potknięć i ćwiczonka - żebym je zrobiła więc tak: śn. 3 ciastka zbożowe, 3 małe kawałki bloku czekoladowego 2śn. kilka kawałków melona + 2 wafle ryżowe/ melon zblendowany z jogurtem ob. sałatka z rukoli, ryżu, tuńczyka, oliwek, pomidora, ogórka podw. szklanka jogurtu (dziś bez niczego, bo jutro chcę zobaczyć 59 k. wieśniak z rzodkiewką i ogórkiem ćw: chwila skakanki, 8min abs, buns, thermline na brzuch, pupę, nogi, ćw na ramiona (w dobrej kolejności, nie tak jak wypisane ) + godzina spaceru
64....61.5.....53kg Edytowane przez OkoPani Czas edycji: 2012-05-29 o 09:36 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#132 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ile Ci to zajmie?ja myślę, co by tu poćwiczyć dzisiaj... slim in 6 bym mogła, 25 minut w domu, fajnie... ale mam lekkie zakwasy i nie wiem czy dam radę robić ćwiczenia na te same partie ciała;P może orbitrek... może pójdę pobiegać? bo opona mi poszła w rowerze, więc rowerek odpada, a chętnie bym sobie gdzieś pojechała... muszę podjechać na uczelnię zawieźć pracę do antyplagiatu, akurat 15 minut w jedną stronę rowerkiem... byłoby cudnie. a tu TŻ mi oponę rozwalił;P ** a może by tak na nogach wrócić z uczelni? 4 km mam nawet bym pobiegła może, ale takie tereny niesprzyjające do biegania. a poza tym w dresie na uczelnię musiałabym pójść
84-----81,4------------------------->69-------->65 kg 15.11.12-->teraz----------------------------------------->15.04.13------->wakacje? Edytowane przez uosobienie_melancholii Czas edycji: 2012-05-29 o 09:44 |
|
|
|
|
|
#133 |
|
Wtajemniczenie
|
uosobienie, z tego co jeszcze pamiętam z odległych czasów kiedy ćwiczyłam (jakiś przynajmniej miesiąc temu
), powinno mi to zająć ok. 40minut - zależy ile dam rady na skakance ![]() pójdź na piechotkę na uczelnię, spacerki bardzo poprawiają humor! a pobiegać najlepiej w spokoju
|
|
#134 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
na uczelni byłam jednak pojazdem mechanicznym, ale już wskoczyłam w sportowy stanik i zaraz idę sobie pobiegać, a raczej pochodzić z elementami biegania bo na pierwszy raz to bieganiem tego nazwać nie mogę.cel: 2 km, pewnie dziś mi to zajmie z pół godziny. zdam relację
84-----81,4------------------------->69-------->65 kg 15.11.12-->teraz----------------------------------------->15.04.13------->wakacje? Edytowane przez uosobienie_melancholii Czas edycji: 2012-05-29 o 12:43 |
|
|
|
|
|
#135 |
|
Wtajemniczenie
|
uosobienie, kciuki za bieg! bardzo ważne, żebyś nie biegła od razu całej trasy tylko właśnie przerywała marszem - inaczej szybko się zniechęcisz
![]() ja jestem po ćwiczeniach (niby intensywne, ale przez te 1,5roku już się zdążyłam do nich przyzwyczaić, chciałabym je jakoś pozmieniać niedługo...) - odpuściłam thermline na brzuch bo zupełnie pozapominałam jak leciał + stwierdziłam, że jednak 2dni ćw to dla mnie za mało, więc w pozostałe 3 dni przed śniadaniem coś tam sobie poćwiczę. i chyba zamieniam na stałe obiad z drugim śniadaniem, bo latem trochę częściej jemy w tutejszych porach a nie chcę się non stop rozregulowywać... zrobiłam sobie peeling na twarz, przejechałam się rękawicą i uda bańkami (kurde ale kluchy się z nich zrobiły przez te ostatnie tygodnie bez ćw
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#136 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
2,5 km w 30 minut. wiem, tempo ostre, haha:P z tych 30 minut to biegłam może z 10 minut. masakra. ale to pierwszy raz. i tak się zgrzałam strasznie, upociłam i jestem czerwona jak buraczek, mimo zimnego prysznica. endomondo wyliczyło, że spaliłam 160 kcal. a teraz w nagrodę wcinam grejpfruta i borówki amerykańskie, nadrobię moje kalorie, a co;D i gratuluję poćwiczenia )
|
|
|
#137 |
|
Wtajemniczenie
|
uosobienie, ja pierwszy raz biegłam maksymalnie 15minut
30min to dobrze, nawet jeśli dużo z tego to marsz - lepiej dłużej i powoli niż sprintem 3minuty brawa ![]() ja właśnie wróciłam ze spacerku, całe szczęście, że wyszłam szybko po obiedzie, bo właściwie cały czas mi grzmiało za plecami a jak tylko wróciłam zaczęła się ulewa
|
|
#138 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() to Ci się udało z pogodą! ![]() niedawno zjadłam obiad, a raczej obiadokolację, na którą złożyły się polędwiczki wieprzowe, usmażone z cebulką na oliwie... a do tego tona sałatki z sałatą, pomidorem i ogórkiem no i oliwą... :Pdzisiaj zjadłam 1400 kcal (łącznie z planowaną sałatką z pomidorów i ogórków, bo bez tego byłoby tylko 1200:P) dzisiaj byłam w centrum handlowym szukać ciuchów na obronę, ale ciężko mało rzeczy, spodnie akurat nie było rozmiarów moich stwierdziliśmy z TŻtem że pójdziemy sobie do grycana na lody... bo są teraz sorbety owocowe, które mają mniej kalorii i są podawane z owocami i jogurtem zamiast bitej śmietany, więc to nie byłby taki duży grzech... ale oparliśmy się pokusie
|
|
|
#139 |
|
Zakorzenienie
|
Uosobienie,
wieeeelgaśnebrawa Ci się należą! jestem z Ciebie dumna, zarówna za bieg, kalorie, jak również powstrzymanie się przed sorbetem super, tak trzymaj a zmieścisz się w r.40 szybciej, niż się obejrzysz ![]() Oko, tylko nie przesadzaj z tymi ćwiczeniami ![]() żeby jutro rzeczywiście było 59 i nie babcia ![]() a oferta to opieka nad dzieciaczkiem (1rok) na pełny etat pn-pt 8,5zł/h ... ale może z dzisiejszych się odezwą ![]() i mam nadzieję, że mieszkania też mi nie uciekną, bo jedno już zajęte, tzn. pokój... jak kobieta się zgodzi, to zapłacę za któryś z pokoi (oczywiście po uprzednim obejrzeniu i wybraniu) z góry, żeby mieć zaklepany, nawet jeśli miałabym zacząć pracę od lipca, to i tak potem mi sie to zwróci ![]() a jutro jadę do koleżanki i będziemy dogadywać się odnośnie gór na weekend jak kumpel i jego para znajomych się zgodza na wypad z nami i ew 3dzień w tylko naszym towarzystwie to jade na 3dni w góry pół łyżki miodu, 45min biegu - kromka chlebka mieszanego z miodem; płatki Just FIT błonnik z jog nat 0% (mama przez przypadek kupiła - fistaszki (orzeszki ziemne, nie cukierki )- placki z borowikami; rodzynki z żurawiną (bakalie nadprogramowo w sumie) - jabłko, marchew - truskawki; twaróg z kefirem i powidłami + kromka chleba just fit (to chyba żytni) 35min marszu wiedziałam, że lepiej nie dodawać tego chleba przez to przekroczyłam trochę kcal ![]() białka 92.77g tłuszcze 43.02g węgle 229.89g kcal1710.38I jak się cieszę, że w końcu mogę zmienić liczby w podpisie
Życie nie pyta Cię, czy dasz radę.[/SIZE][/FONT] Edytowane przez Paula_M Czas edycji: 2012-05-29 o 20:13 |
|
|
|
|
#140 |
|
Wtajemniczenie
|
Paula, w sumie chyba nie jest taka najgorsza ta praca z dzieciaczkiem... jedyne co, że takie małe, to bym się bała
a mieszkanka w mieście studenckim o tej porze roku chyba mało schodzą więc luzik, nic raczej nie ucieknie ![]() oczywiście jak pierwszy raz od prawie 3miesięcy chcę się szczerze wybrać na kurs, to szkoły zamknięte przez trzęsienie...
|
|
#141 |
|
Zakorzenienie
|
Oko,
no właśnie ta praca jest całkiem fajna, no ale jedna poszła się *****, a bać się zbytnio nie boję, bo wbrew pozorów to nie takie trudne jedynie na pocz. bałabym się, że matka tego dziecka zapyta mnie o coś, a ja nie będę umiała odp ![]() ![]() z tymi trzęsieniami u Was to masakra, dziś rano słyszałam w radio inf a to blisko Ciebie i D? a mieszkanie to powiem Ci, że teraz jeszcze jest szansa, ale za miesiąc będzie coraz trudniej, jedna oferta dobra mi odpadła, a nie sztuka tylko wynająć pokój, ale warto na jak najlepszych warunkach
|
|
#142 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
i mieszkanko też! trzymam kciuki
|
|
|
#143 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej Wam
![]() Poczytałam Was trochę zaraz chyba się położę, bo padam ![]() Cytat:
ja bym tam padła trupem w tym lesie i by mnie te dzikie zwierzątka zjadły na obiad Brawo zawsze to niższa waga startowa! Cytat:
najgorsze jest to, że nic z tym nie da się zrobić ![]() ehh... Cytat:
|
|||
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#144 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powinnam wziąć z Was przykład, a nie się opie.r.dzie.lam dobre i to ;/udało Ci się z tym deszczem ja wczoraj poszłam na zakupy i tylko zdążyłam wrócić to lunęło takim gradem normalnie chyba by mnie zabił Cytat:
Cytat:
byś dostała tę pracę! z mieszkaniem myślę, że nie będzie problemów ![]() Cytat:
weeeeź mnie do torbyyyyy ![]() Cytat:
placki z borowikami wszystko smaczne! Mniam! ![]() A ja niedawno wypiłam koktajl z truskawek ![]() Dziewuszki proszę Was o kliki!!!! ![]() ![]() i dziękuję!
|
|||||
|
|
|
|
#145 |
|
Zakorzenienie
|
Heroine,
klikam, klikam mieszanko - zobaczymy, tzn pokój ![]() a ten dzieciaczek to już chyba przepadł... teraz trzeba trzymać kciuki, żeby matka 2-latka mnie chciała albo jeszcze lepiej, żeby mnie w firmach chcieli ![]() ![]() placki smaczniusie były! a koktajl to ![]() ja jutro będę szamać na śniadanko płatki owsiane lub błonnikowe z truskawkami i kiwi ![]() aaa! zapomniałam powiedzieć, żem dumna z Ciebie Siostro! żeś dupcię zmobilizowała ![]() ale nie myśl, że dzięki temu zrobiła się na tyle lekka, abym miała ją w plecaku po górach targać usosobienie, dzięki przydadzą się kciuki a ten chleb to zawsze zwodniczy ja baaaardzo lubię pieczywo Znajomi od Kumpla zgodzili sie przystać na nasze warunki gór więc kurrrrrfa chyba 3 dni będę!! ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- kutffffa, wiedziałam, że tak będzie nie zapisałam sobie dokładnie, jakie ogłoszenie o pokój jaki ma e-mail i teraz odpisała mi dziewczyna, ale nie wiem na jakie ogłoszenie no i teraz będę szukać - nie wiem jak...
|
|
#146 | |
|
Zakorzenienie
|
Paula,
dziękować ![]() no to trzymamy dalej gdzieś Cię w końcu przyjmą! ![]() truskawki to dobrodziejstwo natury sama jestem z siebie dumna ![]() 3 dni w górach Cytat:
|
|
|
|
|
|
#147 |
|
Wtajemniczenie
|
Paula, kciukasy za pracę
![]() heroine, klikam klikam za nożyce i brzuszki oglądam wiadomości i się załamuję z tymi trzęsieniami
|
|
#148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi po całym dniu też się nie chce, ale się zmuszam byleby zrobić cokolwiek ![]() kurde, niefajnie a gdzie Ty dokładnie mieszkasz?
|
|
|
|
|
|
#149 |
|
Wtajemniczenie
|
heroine, Castelnovo ne'Monti, a epicentrum jest w okolicy Modeny. niby dalej niż jak trzęsło w lutym, ale te są jakoś poważniejsze. ostatecznie pewnie nam nic nie zagraża, ale tak czy siak się boję.
|
|
#150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też bym miała cykora... trzymaj się jakoś Ja już spadam spać bo pobudka o 5.30 ![]() Kolorowych! ![]() ![]() Do jutra!
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:56.

za cierpliwość co do taty 

spoko, ja nie mam @, a żrę jak głupia
źle mi i w ogólee feeeeeeee ;/

mimo, że jestem najedzona
! i Chwal się jak najszybciej!

ale nie wiadomo, bo wyszła niefajna sytuacja...

tłuszcze 43.02g
węgle 229.89g
kcal1710.38

a to blisko Ciebie i D?
ja bym tam padła trupem w tym lesie 
dobre i to ;/

bo pobudka o 5.30