![]() |
#121 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2011z róznych for , wąteczków :)
Zapraszamy
A z którego sierpnia twoja mała jest?
![]() |
#122 |
Raczkowanie
|
Jak najbardziej zapraszamy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#123 |
Przyczajenie
|
fajnie ze moge sie przylaczyc
![]() ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- to pochwale sie ze Moja corcia dzis ugryzla mnie w palca swojmi dwoma zabkami ![]()
Silvia urodzona 26-08-2011 o godz 08:47 waga 3550 dł.49cm http://suwaczki.maluchy.pl/li-59569.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Zadomowienie
|
To ciesz się, że to tylko palec
![]() ![]()
![]() |
#125 |
Przyczajenie
|
Kasiek lojjjjjjj to musi bolec
---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- silvia jest 26 sierpnia przepraszam ze tak dlugo nie odpisywalam ale troche ogarniam to forum i mam nie wiele czasu bo silvia zaraz sie pewnie obudzi....
Silvia urodzona 26-08-2011 o godz 08:47 waga 3550 dł.49cm http://suwaczki.maluchy.pl/li-59569.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Zadomowienie
|
No nie przeczę i najgorsze jest to, że pozostaje mi niekiedy tylko zacisnąc zęby bo jak wykonam jakis ruch czy "zasyczę" to młoda puszcza cycka, zaczyna płakać, nie chce go i chwilę to trwa zanim się uspokoi tym samym mamy dłuższą przerwę w spaniu
![]() ![]()
![]() |
#127 |
Przyczajenie
|
![]()
kasiek kazda metoda jest dobra ....no i musze zmykac bo gwiazda wstala pozniej sie odezwe
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() My juz po spacerku ibiadek ugotowany młody własnie zasnoł ![]() Jurcze nie wiem co sie u nas dzieje mielismy takie piękne nocki a tu dzis pobudka o 1 w nocy i wrzask daje pic nic daje smoka nic lulam przytulam i dalej wrzask..zrobiłam butle mleka i zjadl 180 a co chodzi??Pózniej pobudka o 5 30 i znów krzyk lament płacz znów powtórka i co znow mleka 180 mm.Hmm..co jest grane??Przeciez nie jadł juz w nocy a tu jak niemowlak sie obudził i chciał jeśc.Już powinien jesc tylko 2 posilki po 210 mm a tu aza tyle.. A i chwale sie 4 nam sie przebiły górne:0) A teraz zauważyłam ze całe nabrzmiałe ma 4 na dole. Może od tych zębów ma wzmożony apetyt na mleczko. Atyda-Witam ![]()
![]() |
#129 |
Raczkowanie
|
hejka
![]() cięzki dzień dzisiaj miałam... Szymek tylko nma rękach, muza lecieć musiała w sensie VIVA , no i jego nagrania czyli REMADY < PITBULL itp jak na podłoge go odkładałam to musiałam tańczyć przed nim....ehhh Gosiaku no moze faktycznie wsio na ząbki ![]() ![]()
![]() |
#130 |
Przyczajenie
|
hejka
cięzki dzień dzisiaj miałam... Szymek tylko nma rękach, muza lecieć musiała w sensie VIVA , no i jego nagrania czyli REMADY < PITBULL itp jak na podłoge go odkładałam to musiałam tańczyć przed nim....ehhh widze znajoma buzke unas dzis dalam corci kabelek i taka miala radoche ze cajy dzien spal tylko 1h i tak sie bawila ze raczkowala wstawala i siadala i ten kabelek byl THE BEST uratowal mi dzis zycie...he he
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() super że juz jesteś ![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 |
Raczkowanie
|
teduashum -Szczerbulek ale juz blizej niz dalej
![]() A czemu to taki dzis dzien miał rączkowy?? U nas kabelki piloty laptopy sa HITEM!! Potrafi siedzie i kombinowac wciska ogladac, a zachwytu przy tym niemiara ![]()
![]() |
#133 |
Zadomowienie
|
Ja jednak wredna jestem bo do kabelków nie pozwalam, pilota nie daję a laptopa młoda ogląda jedynie z daleka
![]() Zawsze jak coś zaplanuję, to mała później zasypia. Robię łazanki na obiad i w planach miałam, że zacznę jak młoda zaśnie czyli ok 20 a tu drzemka popołudniowa przeciągnęła się do 17.30 to i Zosia zasnęła dopiero 30 min temu
![]() |
#134 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Czy ja wiem wredną ![]() Mój smerf ma 14 mc sam chodzi wiec wszedzie go pełno zabawki wg go nie interesuja a mamy ich duzo.jedyne czym sie bawi to klockami lego duplo, laptopem pieskiem i nasz repertuar sie konczy :/. A pilota ma starego swojego przyciska i radosc nie ziemska, do tego kabel usb gdzie dwie koncówki wchodza w siebie i wyciaga i zakłada ![]()
![]() |
![]() |
#135 |
Zadomowienie
|
Hehe
a takie gadżety to tak. Teraz nawet dostała telefon kom do zabawy od babci ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
piloty kabelki, laptopy.. tjaaaa chyba wszsytkie dzieci mają hopla na tym punkcie, jedna rzecz mnie zastanawia...jak sobie wczesniej te dzieciaki radziły ...bez takiej technologii heheheh ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() co do planów ,, heheh ja tez się zawssze nad tym zastanawiam , nawet jak sie umówię że moi rodzice wpadną przejazdem pobawic się z wnuliem to pieron zasypia wczesniej , choć jakbym o tej porze chciała drzemkę uskutecznić to ehehe newerr ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() a takl wogóle to dzień dobryy babeczki ![]() hmmm juz mam dosyc takiej nijakiej pogody... gdzie słoneczko? gdzie ciepełko? buuu miłego dzionka ![]() ![]()
Edytowane przez teduashum Czas edycji: 2012-06-05 o 07:12 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Raczkowanie
|
Czesc mamuski
![]() U nas pogoda straszna,pada ciurkiem i znow bedziemy siedziec w domku.Mam juz dosc jak w jesieni:-/Depresji mozna sie nabawic.Mysle ze wkoncu zawita lato ![]() Ja w mam chwilke bo w pracy siedze a mlody z babcia urzeduje ![]() Teduashum-obys dzis Szymusia nie musiala nosic ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Zadomowienie
|
Ja jak młoda chce tylko na ręce to zazwyczaj uruchamiam nosidło. Młoda uwielbia mietka i bardzo często kończy się tym, że po 5 min przytula się i zasypia
![]() Ja też od rana w papierach w pracy i nie dość że pogoda zmula to jeszcze nocki nadal nieciekawe więc najchętniej położyłabym głowę na klawiaturze ![]() Gosia miałaś dla swojego Wojtka pchacz?? Od kiedy można dziecku dac taki wynalazek?? Jak chodzi przy meblach to da radę z pchaczem??
![]() |
#139 |
Przyczajenie
|
Witam
unas juz dzis kabelek nie interesuje wystarczy dac dziecku to co nie moze i na drugi dzien jest spokoj dzis okruszki i szuflady na topie piloty telefony to wszystkie dzieci lubia...unas slonko wiec napewno na spacer wybedziemy... Gosiek ja czasem tez bym poszla do pracy zazdroszcze .....ja z Silvia od urodzenia siedze nie zebym narzekala bo widze jej wszystkie osiagniecia i to mnie cieszy nic mnie nie pominie ale czasem bym wlasnie poszla na chociaz 1 dzien do pracy... unas nudy jak narazie silvia raczkuje a ja wlaczylam lapka bo w domu jako tako obrobione a co uwas dziewczyny....
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#140 |
Zadomowienie
|
U mnie mała w tym tygodniu z tatusiem do południa jak ja siedzę w pracy
![]() Zosia owszem ma pociąg do kabelków a w szczególności do kabla od głośników, który nie doczekał się schowania w listwę po remoncie, więc tatus teraz będzie na nowo musiał rozpinać listwy i go schować ![]() ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- No i znowu pada a ja muszę iść do sądu ![]()
![]() |
#141 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Zadomowienie
|
E tam moja uwielbia na rękach. A jak wróciłam do pracy to początkowo nie schodziła z nich.
W między czasie nauczyła się raczkować i trochę przeszło
![]() |
#143 |
Przyczajenie
|
cos mi sie poplatalo w wypowiedziach wybaczcie jeszcze sie nadal ucze....
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Zadomowienie
|
W porządku nauczysz się szybko
![]() |
#145 |
Przyczajenie
|
Kasiek pewnie jak kto lubi ja poprostu malo co nosilam ale nosze przeciesz do kogo ma sie przytulac jak nie do Mamy...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Zadomowienie
|
Mamusia jest najlepsza. A przytulać nie koniecznie trzeba na rękach.
---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Tylko jak ci się udało,że mała nie chciała???
![]() |
#147 |
Przyczajenie
|
no mam nadzieje ze szybko sie naucze...jak narazie nie mam czasu zbytnio na to bo mala rozrabia a ja musze na nia patrzec...
---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Tylko jak ci się udało,że mała nie chciała??? a no tak jakos nie bralam ja czesto na raczki i naumiala sie nie wola no chyba ze w lozeczku stanie i wtedy wyciaga raczki to wiem ze chce...i biore ale tak to sama ja biore jak chce i jakos tak sie nauczyla sama chyba...
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Raczkowanie
|
Kasiek-mam pchacza takiego z biedronki zyrafe kupilam jak mial z pol roku ale gdy zaczynal chodzic to wolal przy meblach jedynie to zainterwsowalo go wkladanie klockow
![]() Atyda-ja do pracy chodze ma pare godz. Zawsze to chwile odpoczne sobie a i smerf nacieszy sie babcia ![]()
![]() |
#149 |
Przyczajenie
|
Gosiak umnie nie ma kto zostac bo moze tez bym poszla do pracy...a tak chcial nie chcial musial co do pchaczy my nie mamy chodz bylam za ale Tesciowa kupila chodzik chodz bylam przeciwna ale w sumie popitala w nim jak nie wiem i wcale nie ujelo to raczkowania czy innych umiejentnosci jak inni mowia...bede zmykac usypiac na drzemke mala pozniej do was zagladne...milego dzionka
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 | |
Raczkowanie
|
![]() Szymczysław jakos ostatnio zrobił sie taki do noszenia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Szymek szybko nauczył sie raczkowac i chodzic przy meblach , teraz ma 9 mcy i za jedna rekę ledwo się przytrzymuje , ze mną chodzi :0 nie tak jak wczesniej że sioę ciężarem opierał tylko sam , tak asekuracyjnie ![]() pchacz mamy i sobie z nim hmmm nie chodzi a wręcz biega niestety. a co do noszenia na rękach to nie jest tak że nauczony , bo on nie ztych lulanych ., nigdy nie lubił na rekach usypiać , a nosidełko... hehehe no mamy te babybjorn , super naprawde , ale wytrzymuje w nim 10 min i już na ziemie chce żeby za 10 min znowu na rece więc no fenkju , nie chce mi się go tak wkładac i wyciągac ![]() ![]() hmm praca... ja wczesniej na umowe o dzieło więc nie mam do czego wracać, może pózniej bede szukała intensywniej ale ciężko będzie bo kurcze musiałłabym miec godziny pracy np od 7-15 ,16 bo nie ma kto mi Szymka odebrać , no i weekendy wolne.. a takąj pracę to cięęężkoo znależć dla matki z małym dzieckiem heheh w takim wieku ( niestety, proza życia) Gosia bo te chodziki to są po to żeby wkładać już chodzące dziecię jak chcemy coś zrobić żeby nic się nie stało jak bedziemy zajęte ![]() ![]() no zmykam gotować Szymkowi obiadek ![]() ![]() ![]() miłego dzionka ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:36.