![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Patologie z wizazowej Odchowalni
Blanszor chyba warto poczytać ten temat cały mi się wydaje to napisałam że tytuł tego wątku jest totalnie nietrafiony i chyba miał być (tak mi się wydaje) formą przerysowania zachowań skrajnych na forum czasem występujących.
Przykro mi że tak wiele osób jest urażonych ja jakoś nie może dlatego, że podeszłam do tego wątku z dystansem i sama robię "złe rzeczy", ale nikt nie jest doskonały a i katoliczką nie jestem ![]()
![]() |
#122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do tych argumentów co do instynktów to bywam ostrozna. Może przez doświadczenie zawodowe czy jak ![]()
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
Blanszor nie wiem jak innym,ale mnie na pewno nie chodzi o mamy,ktore jakiejs tam wiedzy nie posiadają,z takich czy innych wzgledów ,bo nikt alfa i omegą się nie urodził.Raczej o to,ze na wątkach miesiecznych jest taki trend -wlasnie fałszyyw i obłudny -,zeby klepac sie wzajemnie po plecach zamiast mowic sobie wprost co sie mysli. Niby skąd ktoś ma wiedziec,ze cos jest nie tak,jesli nikt mu o tym nie powie?
Inna sprawa to to,ze sa mamy robiące zle,wiedzace ze zle robia i cieszące sie z tego -->patrz Agatek .
#124 |
BAN stały
|
Widze ze 2 kolezanki nie zostaly milo przyjete na naszym watku to zalozyly kolko wzajemnej adoracji tutaj
![]() ![]() Stokroto a Ty tak bez konca bedziesz nam wmawiac swoja racje? Z tego co pamietam odeszlas z watku bo ciagle i w kolo pisalas ze kolczykowanie jest beee. Wiesz, wyrazilas swoje zdanie, jak to na forum i daj se na luz ![]() Gdyby to bylo zabronione prawnie, moglabys tak "truc" ale jesli jest to dozwolone do "robienia" dzieciom od urodzenia to nie jest to Twoja sprawa tylko indywidualna decyzja rodzica. Tak samo jak to czy dzieciak oglada tv. Lepiej zwroccie uwage rodzicom znecajacym sie nam dziecmi a nie tym ktorzy wlaczaja im bajki 10 minut dziennie. Moj Marcel ma 4,5 miesiaca ale tv nie oglada, czasem popatrzy ale ogolnie go nie interesuje. Milenka jest juz duza i jak kazde dziecko lubi bajki. Jakos jej nienormalnosci czy agresywnosci nie widze ![]() Sadzalam ja odkad skonczyla 4 miesiace, z podparciem siedziala do pol roku gdy to juz umiala sama siedziec pewnie i stabilnie, zaczela raczkowac gdy skonczyla 7, a chodzila - 10. Teraz ma prawie 5 lat i jest rozbrykana i "pelnosprawna" wiec dajcie sobie juz siana bo nazywanie nas patologia to na prawde kosmos. Nie wiem czy sie smiac czy plakac ![]() NIE KSIAZKI A MATCZYNA INTUICJA JEST NAJWAZNIEJSZA OD 2000 LAT ![]() ![]() Edytowane przez AgaMili Czas edycji: 2012-06-11 o 22:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
AgaMili ja jestem felerna, bo tej intuicji za bardzo nie miałam przy pierwszym dziecku
![]() ![]()
![]() |
#126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie nie zalezało na przyjeciu do zadnego wątku,odezwałam się tam,bo widziałam co pisałyscie,interesowałam sie Pearl (pozdrowienia dla niej ![]() Nie nazwałam Was patologią , w sumie nawet nie konkretnie Wasz wątek ma na mysli,rownie dobrze mozna to co tutaj sie pisze odniesc do wielu innych,w tym tego,w ktorym kiedys sama brałam udział. Co do intuicji ,masz rację.Tylko,ze te 2000 lat temu tej intuicji nie zagłuszało to co teraz -reklamy,mody itd. Nikt kobiecie te chocby 100 lat temu nie wciskał kitu,ze musi odstawic dziecko bo wraca do pracy,albo ze polroczniak musi przesypiac noc np.
...i jest ![]() Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka. ![]() ![]() Edytowane przez stokrotka_to_ja Czas edycji: 2012-06-11 o 22:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#127 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czemu ludziom tak trudno przyjąć ze kazdy wychowuje dziecko jak chce? Co innego naśmiewać się z kup i tematów panujących na wątkach a co innego zakładać wątek który ma przestrzegać przed zachowaniami które mogą wyrządzić krzywdę dziecku. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co było 2500 lat temu? Wtedy to sie na czym opierano wychowując dziecko? Co do sprawności teojego dziecka, to obyś się w przyszłości żadnych problemów nie doczekała. Zresztą szkoda słów na tłumaczenie tobie oczywistości, o których była mowa. Nie wiem o co wam chodzi z tymi wycieczkami personalnymi w stosunku do stokrotki np. Nie jestem z waszego watku, nikt mnie znikąd nie pogonił. Grzecznie sobie tutaj piszę, a tu taki nalot ![]()
![]() |
#129 | |
Zakorzenienie
|
jak będziesz widziała dziewczynę rozważającą wyprawę na Giewont w japonkach to tez jej nic nie powiesz ,bo to jej sprawa? czy moze jednak poradzisz trapery?
---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#130 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
P.S. nie dość , że przemądrzała to jeszcze fanka Kaczorów ![]()
![]() |
#131 |
BAN stały
|
Ja juz powiedzialam co o tym sadze i uciekam spac bo moj maly terrorysta (jak ja tak moge dziecko nazwac
![]() ![]() ![]() ![]() Dyskusja z idealnymi matkami jest bez sensu. Czuje jakbym rozmawiala z "Perfekcyjna pania domu" w wersji "matka". Dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#132 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Objechał bo nie mogłaś zrozumieć ze ktoś postąpi inaczej niz Ty,nawet jeśli to zło. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#133 | |
BAN stały
|
P.s.
Cytat:
2.jw |
|
![]() ![]() |
![]() |
#134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- i dalej nie rozumiem,jak mozna bezsensownie narazac swoje dziecko
![]() |
#135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() BTW to jest ta wielka kultura i takt, którego brak zarzucasz w tym wątku. Wow, jestem pod wrażeniem.
Blogi są dwa ![]() blogowo: poradnik emigranta nowy post: 14/10/2012 Obyście tego postu nie potrzebowali blogowo: aktywnie nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici ![]() Edytowane przez ***luna Czas edycji: 2012-06-11 o 22:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#136 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ja i mój ateistyczny, bezduszny światopogląd idziemy spać, ponieważ moje źle wychowane dziecko obudzi o 6 rano, po 10 h snu...
![]() |
#137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja nie rozumiem jak do ludzi nie dociera, ze ktos ma inne metody wychowawcze i inne '' widzi mi się''. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Rozeznanie
|
Kochany Czubasku wracamy do naszej patologicznej piaskownicy o nieco szerszych horyzontach. Tu nie ma z kim gadać! Nawet nie wiedzą, skąd jest zapożyczenie "oczywista, oczywistość".
#139 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() do mnie jak najbardziej dociera ,to ze ktoś ma inne metody itd, jasne ,tylko dlaczego brakuje argumentów,jakicholwiek logicznych na poparcie tych metod ? Przykładowo : wypuszczę dziecko na bosaka w -20 stopniowy mróz. Ktos mi powie,ze głupio robię. A ja będe się wykłócac,ze nieprawda,robię dobrze i ze mam prawo bo to moje dziecko i moja sprawa. Logika kolczykowania jest podobna. ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Cytat:
![]() kto nie wie,ten nie wie
![]() |
#140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Stokrotko wg mnie to całe zamieszanie zwiazane jest z tym założeniem, ze dziecko jest własnościa matki.
![]() |
#141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Argumentem jest to ze to matka wychowuje i jest odpowiedzialna za dziecko nawet jeśli w mniemaniu innych robi zle. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Rzabbocop
|
Proszę bez wycieczek osobistych bo tym razem nie będę się wczytywać kto zaczął.
I w tym miejscu chciałam podziękować za zbyt wczesne sadzanie mnie i ponad 20 lat życia w nieustannym bólu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#143 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jasne,ze nie mozna porownac kolczykowania do bicia,ale zalozenie jest to samo. ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- [/COLOR] Cytat:
tylko skąd to się bierze? dziecko to przecież nie rzecz,z resztą mamy XXI wiek...
...i jest ![]() Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka. ![]() ![]() Edytowane przez stokrotka_to_ja Czas edycji: 2012-06-11 o 23:07 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla Ciebie fakt dla innych nie. co do XXI wieku, radzę zapoznać się ze słowem tolerancja, bo tylko o to tu chodzi ![]() Dobrej nocy życzę ![]() Edytowane przez czubasek20 Czas edycji: 2012-06-11 o 23:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tolerancja dla czego? dla zatwardziałej niewiedzy? Innośc,odmiennosc toleruję,nawet jestem jej ciekawa,fajnie byloby pogadac z mami o innych poglądach ,ale na zasadzie wymiany doswiadczeń,argumentów a nie dziecinnych wyzwisk i wulgaryzmów.No ale jesli komuś brakuje racjonalnych argumentów zeby bronić swojego zdania a nie ma na tyle jaj,zeby przyznac,ze nie ma racji to ucieka się do tak prymitywnych zachowań.
![]() |
#146 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
gratuluję założycielce wątku wyobraźni Cytat:
Cytat:
jestem zirytowana i jednocześnie śmiać mi się chce bo wydaje mi się że dzieci w przedszkolu lepiej się zachowują niż autorzy tego wątku DOBRANOC IDEALNE MAMUSIE
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
Mnie w sumie cała "idea" założenia tego wątku nie interesuje,ale jedna sprawa nie daje mi spokoju-kolczykowanie . Doprawdy niepojęte dla mnie jest to,że niektóre mamy uważają,że jest to bezbolesny zabieg
![]() Jakoś nigdy nie byłam przeciwniczką kolczykowania niemowląt,ale jak ktoś mnie zapytał niedługo po urodzeniu pierwszej córki,czy to zrobię,to było dla mnie jasne,że nie zafundowałabym jej nawet sekundy bólu dla własnego widzimisię. Chyba dlatego ktoś wymyślił tak wczesne dzieciństwo na taki zabieg-dziecko się nie sprzeciwi,łatwo przytrzymać,jak się będzie chciało wyrwać,nie powie wprost,że "boli"-więc można uznać,że ten płacz,to tylko "ze strachu" i dalej się rozgrzeszać,że to nic takiego ![]() Poza tym, kolczykowanie pistoletem,to najgorszy sposób,jaki można wybrać.Pistoletu nie da się wysterylizować, a kolczyki są bardzo grube i niezaostrzone,więc one po prostu rozrywają w środku tkankę.Każde przebijanie ciała powinno się robić igłą,która głądko przechodzi przez tkanki-i na pewno jest to o wiele mniej bolesne ![]() Jeszcze jedno-te kolczyki są malutkie,nie boicie się,że dziecko je sobie wyjmie przypadkowo i np.włoży do nosa albo połknie? |
![]() ![]() |
![]() |
#148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie było to zachowanie naturalne, że dziecka nie ochrzczę, bo z kościołem nie mam nic wspólnego, i znam wiele mam, też z forum, które tak postąpiły. Żadna wielka innowacyjność czy myśl reformatorska to nie jest. Co do pierwszej części Twojego postu - tak, takie zachowania jak opisane w tym wątku, wiele osób dostrzegło na Waszym, bo to fakt, że wiele osób (i są wśród nich nawet niedzieciate jednostki) tam wchodzi tylko po to, zeby poczytać, co niektóre z Was wyprawiaja, gdyż woła to o pomstę do nieba i szokuje naprawdę sporo osób. Skoro dziewczyny mają dostęp do internetu i wiedzy, to dlaczego chociażby wciąż sadzają na siłe te 4 miesięczniaki zwinięte przy siedzeniu w kulki itp? I reszta nie widzi jak to wygląda, żeby zlitowała się nad dzieckiem i zwróciła uwagę? Przecież tutaj o dobro dziecka tylko chodzi. Edytowane przez _vixen_ Czas edycji: 2012-06-12 o 06:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#149 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
żebyś tak zawsze dbała o dobro dzieci w realu to będzie dobrze
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
Ale czy Ty naprawdę uważasz, że sytuacja, kiedy na wątku mama wrzuca zdjęcie swojego POSADZONEGO (bo "siedzącym" tego nazwać nie można) 4 miesięcznego dziecka, które ma kształt kulki podczas tego siedzenia, co jest naturalne, bo nie ma na tyle silnych mięśni i kręgosłupa, żeby dać rade siedzieć, a w komentarzach piszą ludzie, że "pięknie siedzi", to jest fajne i mądre, bo przecież to sprawa tej mamy, że wykrzywia dziecko? Kto na tym najbardziej ucierpi?
Te wątki to muszą być kółka tak daleko posuniętej wzajemnej adoracji, że komplementy dla koleżanki stają sie wazniejsze niż dobro dziecka, bo nie wierzę, że nie ma tam takch, które wiedzą, że tak małych dzieci się nie sadza i TV im się tez nie włącza? Jeśli uczestniczkom to odpowiada, to w sumie OK ( ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:35.