Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. IV - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-11, 12:08   #121
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. IV

Karola śliczny brzuszek, tylko malutki, ale napewno urośnie niedługo
Jak sobie pomysle o tym lewatywach, wypróżnianiu itp, to się ciesze, że mojego tż nie będzie przy porodze

P

Szymonek
Pani_Jasiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 12:09   #122
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
Ja myslalam , bylam wrecz przekonana ze takie przykre historie zdarzaja sie tylko na poczatku ciazy .. myslalam ze moge byc juz spokojna . jak widac wszystko moze sie zdarzyc ..
ale mimo wszystko staram sie o tym nie myslec dopoki czuje moje malenstwo jak mi fika w brzuszku ..
Ja wiem, że niestety dopóki nie urodzi się dziecka to nie można być niczego pewnym.
Jeszcze przed tym jak zaszłam w ciążę jedna siostra TŻ poroniła.
A druga siostra TŻ parę lat temu (napiszę na biało, aby Dziewczyny, które nie chcą czytać nie czytały!) urodziła martwe dziecko w 7mym miesiącu, które rozwijało się prawidłowo. Niestety coś zawiodło.

No, ale dosyć tych smutnych historii, trzeba być myśli, że nas to nie będzie dotyczeć i oby tak było
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 12:10   #123
magdaef
Zadomowienie

GG do magdaef

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość

Możesz nam poopowiadać
Aktualnie mam taką ochotę na mizerię z ogóreczków gruntowych, że to niemożliwe Poszłam sobie nawet zrobić z ostatniego ogórka w domu, ale mój mąż położył go bardzo mądrze na półce na drzwiach lodówki. Jak otwierałam, to się sturlał i mój pies w ciągu ułamka sekundy zyskał niezłą ucztę. Jest głupi za ogórkami zielonymi, jak jego pani...

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
Ja myslalam , bylam wrecz przekonana ze takie przykre historie zdarzaja sie tylko na poczatku ciazy .. myslalam ze moge byc juz spokojna . jak widac wszystko moze sie zdarzyc ..
ale mimo wszystko staram sie o tym nie myslec dopoki czuje moje malenstwo jak mi fika w brzuszku ..
Ja staram się odsuwać czarne myśli, mimo, że zupełnie spokojna będę dopiero, kiedy Dzieciątko będzie już na tyle duże, żeby przeżyć poza moim brzuchem. Na pewne rzeczy nie mamy wpływu, trzeba wierzyć, że będzie dobrze, bo przecież nic niepokojącego się nie dzieje i jesteśmy pod opieką specjalistów!
Stary 2012-06-11, 12:11   #124
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
szczerze mówiąc to mnie też to przestraszyło... i niby nic złego się nie dzieje, żadnych bóli, plamień, ale chciałabym mieć już wizytę i sprawdzić czy u dzidzi wszystko okej... a to muszę czekać do 22.06 ; / tak mi się ten czas dłuży ; /
na pewno wszystko jest ok!

I zobaczysz, że do następnej wizyty czas szybko zleci
Mi też niby się dłużyło, ale tak naprawdę to ja mam wrażenie, że wczoraj byłam na wizycie, a kolejna już w środę

Cytat:
Napisane przez Pani_Jasiowa Pokaż wiadomość
Jak sobie pomysle o tym lewatywach, wypróżnianiu itp, to się ciesze, że mojego tż nie będzie przy porodze
Heh
A to Ty nie chcesz, TZ czy oboje?
Stary 2012-06-11, 12:11   #125
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

Cytat:
Napisane przez Biedroneczkaolga Pokaż wiadomość
Hej!
Na starym wątku przeczytałam chyba ze 20 stron pocytowałam sobie i dupaaa bo już nowy wątek i tu kolejne 3 stony aaaaaaaaaa.

Zaczynam dzisiaj 18 tydzień, czyli 5 miesiąc ale po tym co stało się Wiolci mam stracha w pracy jest babeczka która ma za męża świetnego ginekologa ordynatora szpitala i takie tam... w każdym bądź razie uratował 2 ciąże koleżanki - które były mocno zagrożone gadałam z nią dostałam do niego numer i jeszcze poprosiłam żeby z nim pogadała, żeby gdzieś mnie wcisnoł - chce żeby zobaczył co tam się dzieje bo mam wrażenie, że mój gin to trochę zlewa ( np ostatnio musiałam mu przypominać, że siedzi sobie krwiak w mojej macicy a on nawet nie pomierzył i nie przyjrzał się czy wogóle tam coś jest tylko stwierdził, że się nie powiększa, albo pytał czy na ostatniej wizycie miałam rozwarcie? - ręce opadają - kasę ciągnie i nic więcej - mam wrażenie, że on jest dobry do prowadzenia tylko zdrowych ciąż)

Pisałyście o szkołach rodzenia u nas jest darmowa i fajne gratisy dają
18 tc to 5 miesiąc? Myślałam,że dopiero 20 tc...

Cytat:
Napisane przez Kasia_11_83 Pokaż wiadomość
To zmienia postać rzeczy. Zapłaciłaś za badanie wykonane w 3d, bo przezierność i tak ocenia się podczas badania w 2d.

Ja dzwoniłam do kliniki, gdzie robią 3 i 4d i pytałam o koszt badania- 150 zł. To i tak nieźle, bo kuzynka płaci 250zł i to za każdą wizytę (Za każdym razem ma badanie też w 3 czy 4d).
Moim zdaniem to przesada.. Raz można zrobić i to w późniejszej ciąży - tak na pamiątkę, ale za każdym razem No chyba, że komuś nie szkoda kasy
Jeśli chodzi o usg w 3D to również uważam,że powinno być robione w dużo późniejszej ciąży.
Jak ja miałam w 14 tc to naprawdę nic tam nie było widać.
anett234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 12:13   #126
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Cytat:

Mi też niby się dłużyło, ale tak naprawdę to ja mam wrażenie, że wczoraj byłam na wizycie, a kolejna już w środę

Heh
Ja nie chcę a i mąż też nie za bardzo.

P

Szymonek
Pani_Jasiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 12:13   #127
Sola1
Zakorzenienie

Witam w nowym wątku

Madzius - dziewczyny napisały odnośnie kardiologa czy potasu.
Ja jeszcze od siebie dodam, że bóle serca mogą być przy anemii. Organizm jest niedotleniony i serce próbuje nadrobić szybszą pracą. U nas może być to o tyle prawdopodobnie, że jednak mamy większe zapotrzebowanie na żelazo.
Czasem może to również być jakaś nerwica.

Biedroneczkaolga - jak masz możliwość zmienić na lepszego lekarza to pewnie, zrób to. Lekarz jest po to, żeby wychwytywać różne nieprawidłowości i aby się nimi zajmować.

Edytowane przez Sola1
Czas edycji: 2012-06-11 o 12:15
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-11, 12:15   #128
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdaef Pokaż wiadomość
Aktualnie mam taką ochotę na mizerię z ogóreczków gruntowych, że to niemożliwe Poszłam sobie nawet zrobić z ostatniego ogórka w domu, ale mój mąż położył go bardzo mądrze na półce na drzwiach lodówki. Jak otwierałam, to się sturlał i mój pies w ciągu ułamka sekundy zyskał niezłą ucztę. Jest głupi za ogórkami zielonymi, jak jego pani...

Piesek się nie gubi
Moja suńka kiedyś tak za pomidorami szalała, ale wyorsła z tego, teraz już gardzi nimi

Cytat:
Napisane przez magdaef Pokaż wiadomość
Ja staram się odsuwać czarne myśli, mimo, że zupełnie spokojna będę dopiero, kiedy Dzieciątko będzie już na tyle duże, żeby przeżyć poza moim brzuchem. Na pewne rzeczy nie mamy wpływu, trzeba wierzyć, że będzie dobrze, bo przecież nic niepokojącego się nie dzieje i jesteśmy pod opieką specjalistów!
Otóż to
Stary 2012-06-11, 12:16   #129
aniamotylek
Rozeznanie

Cytat:
szczerze mówiąc to mnie też to przestraszyło... i niby nic złego się nie dzieje, żadnych bóli, plamień, ale chciałabym mieć już wizytę i sprawdzić czy u dzidzi wszystko okej... a to muszę czekać do 22.06 ; / tak mi się ten czas dłuży ; /

Biedroneczka gratuluję kolejnego tygodnia i życzę powodzenia w dostaniu się do tego innego specjalisty, bo tej twój gin to faktycznie jakiś taki mało przykładający się

Ja tez mam usg 22 czerwca ostatnie mialam 12 maja i ten czas tez wolno mi leci.
Stary 2012-06-11, 12:19   #130
EdziaO
Zakorzenienie

witam się i ja

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Kasia_11_83 Pokaż wiadomość
Anett a miałaś robioną tylko przezierność?? Bo może w grę wchodziły inne badania
Ja zapytałabym za co jest ta dodatkowa opłata! Za wizytę i USG spoko, ale co z resztą?? Przecież pomiarów gin dokonuje podczas najzwyklejszego w świecie USG U mnie sprawa jest jasna - 80 zł wizyta i 50 zł USG, za nic więcej bym nie zapłaciła

Poza tym powiem wam, że teraz te badanie jakoś tak hucznie każdy nazywa GENETYCZNYMI co rozmija się z prawdą!! Badania przezierności, a genetyczne to dwie zupełnie różne sprawy! Niektórzy korzystają na niewiedzy pacjenta i wmawiają im cuda, lody, wianki. Przecież to tylko zwykłe USG z pomiarami, które gin powinien zrobić w danym tygodniu - nic poza tym Teraz około 20 t.c. też robi się pomiary, tylko innych parametrów, w 30 t.c. to samo.
Dopisywanie wielkiej "filozofii" do tych badań i zdzieranie dodatkowej kasy uważam za grubą przesadę i gdbym spotkała się z czymś takim - zmieniłabym lekarza
ano ciut szumna ta nazwa-usg genetycznemarketing i tyle.
Ale jeśli u kogoś USG z przeziernością przebiega tak samo jak normalne tyle, ze pojawia się wymiat przezierności to myślę, że został oszukany. Powinny się pojawić inne wymiary, posprawdzane narządy(czy są widoczne nerki), przepływy(serduszko-za to się zwykle płaci dodatkowo), komory mózgu, serca itp

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 12:21   #131
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:

Heh
mimo wszystko teraz mi jakoś się to dłuży... ostatnio szybciej zleciało...
dobra już to nie zanudzam i idę sprzatać, bo samo się nie zrobi ; p

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-11, 12:21   #132
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
A może wcale nie będzie tak strasznie?
Po co sie od razu nastawiasz negatywnie?

Heh, jestem ciekawa do kiedy będę taka odważna

Mnie tez takie historie wnerwiają
Każdy poród jest inny i to, że jakaś kuzynka, szwagierka, ciotka miały koszmarne porody, to nie znaczy, że ja też mam mieć taki. Ale niektórzy chyba tego nie rozumieją.

Mnie jak ktos zaczyna straszyć takimi przeżyciami to po prostu mówię, że nie chcę słyszeć o takich historiach i koniec tematu. Wolę posłuchać innych, cenniejszych rad niż straszenia

na szczęście mało osób próbowało mnie straszyć porodem, w wiekszości, czy to siostry TŻta, czy jego szwagierka, czy jakieś znajome mówią, że poród jest fajny (bo same miały spokojne porody, bez żadnych komplikacji) i mi tego samego życzą
ale z drugiej strony teraz jest taka nawet akcja-żeby mówić prawdę o macierzyństwie, czyli mówić o tych negatywnych stronach ciąży, porodu, połogu i opieki nad dzieckiem, bo później kobiety sa zaskoczone i rozczarowane i mają poczucie, ze nawalają. Ja zawsze jak ktoś mnie pyta o takie sprawy to napierw pytam czy chce wiedzieć o tym co dobre czy o całości, szczególnie tyczy się to porodu i połogu. Jasne, ze do przeżycia, ale nie ma też co ludzi czarować "cudem narodzin".

Stary 2012-06-11, 12:23   #133
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EdziaO Pokaż wiadomość
witam się i ja

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

ano ciut szumna ta nazwa-usg genetycznemarketing i tyle.
Ale jeśli u kogoś USG z przeziernością przebiega tak samo jak normalne tyle, ze pojawia się wymiat przezierności to myślę, że został oszukany. Powinny się pojawić inne wymiary, posprawdzane narządy(czy są widoczne nerki), przepływy(serduszko-za to się zwykle płaci dodatkowo), komory mózgu, serca itp
a ja miałam te pomiary i nie płaciłam dodatkowej kasy

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 12:23   #134
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

mm pozeram pyszna zupke i jestem w szoku nei bylko mnie z dwie godziny a tutaj 4 stony napisane

ja chyba jednak wole lewatywe a tz i tak bedzie pzy porodzie i mnie nei inetresuje chyba ze sama go wyprosze
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 12:24   #135
AnitkaKotek
Raczkowanie

hejo laseczki.
A mnie znow nie ma na liście rodzących;/
ale coz, wybaczam Wam;p

Męczą mnie strasznie zawroty głowy no i dzis mdłości ;/
eh myślałam ze juz zapomnialy o mnie ale jednak nie.
Pogoda za to śliczna jest i zaraz zmykam na spacerek z córcia
chyba ze znajdzie rowerek to mnie nie ominie i na w pol
zgieta bede ja prowadzic;p ale co byśmy zrobily
bez tych pociech kochanych;]

zaczynam 19 tydzień i za tydzien do gina mam;]
AnitkaKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 12:24   #136
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
a ja miałam te pomiary i nie płaciłam dodatkowej kasy
a ja narazie nie mialam zadnych pomiarow ide 5 lipca na polowkowe i wtedy bede miala ale nei wiem co wtedy dokladnie mierzą
Stary 2012-06-11, 12:25   #137
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnitkaKotek Pokaż wiadomość
hejo laseczki.
ale coz, wybaczam Wam;p

No hej kochana

gratulacje ropoczecia 19 tygodnia

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 12:27   #138
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anett234 Pokaż wiadomość
18 tc to 5 miesiąc? Myślałam,że dopiero 20 tc...
Od 18 zaczyna się 5 miesiąc
Choć niektóre rozpiski podają inaczej

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Madzius - dziewczyny napisały odnośnie kardiologa czy potasu.
Ja jeszcze od siebie dodam, że bóle serca mogą być przy anemii. Organizm jest niedotleniony i serce próbuje nadrobić szybszą pracą. U nas może być to o tyle prawdopodobnie, że jednak mamy większe zapotrzebowanie na żelazo.
Czasem może to również być jakaś nerwica.
Nie strasz
Ale ostatnio jak robiłam wyniki to miałam w porządku

Nerwicę mogę mieć przez pracę

No nic zobaczę co powie mi gin i ewentualnie poproszę o skierowanie do kardiologa, bo chyba bez skierowania nie da rady?

Cytat:
ale z drugiej strony teraz jest taka nawet akcja-żeby mówić prawdę o macierzyństwie, czyli mówić o tych negatywnych stronach ciąży, porodu, połogu i opieki nad dzieckiem, bo później kobiety sa zaskoczone i rozczarowane i mają poczucie, ze nawalają. Ja zawsze jak ktoś mnie pyta o takie sprawy to napierw pytam czy chce wiedzieć o tym co dobre czy o całości, szczególnie tyczy się to porodu i połogu. Jasne, ze do przeżycia, ale nie ma też co ludzi czarować "cudem narodzin".
To też racja

Ale mnie denerwuje to, jak ktos miał ciężki poród i uważa, że i ja taki będę miała i każda inna kobieta
Rozumiem, że ktoś może mieć jakieś komplikacje i może o tym opowiedzieć, ale na końcu dodać, że wcale u Ciebie tak nie musi być.

Wiem, że i takie i takie opinie są potrzebne i znam poród z opowieści i tych dobrych i tych złych. Trochę się naczytałam, trochę usłyszałam.

Jednak wolę, jak ktoś da mi jakieś praktyczne rady, niż jak mnie straszy "A zobaczysz u Ciebie będzie tak samo, bla bla bla". Bo skad ten ktoś niby ma wiedzieć, jak będzie wyglądał mój poród??
Stary 2012-06-11, 12:27   #139
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolla12 Pokaż wiadomość
Nadrabiam Was jakieś dwie godziny!!!!

Witam po dłuższej przerwie.Pędzicie jak szalone Sama nie wiem jak Wy te wszystkie wspaniałości na obiad robicie jak przecież cały czas siedzicie na wizażu

Zrobiłyście mi ochotę na krupnik,więc dzisiaj właśnie krupniczek.A na drugie spagetti z brokułami i serem pyszota

Co do cięcia.Ja przy pierwszym porodzie byłam cięta,cięcia nie czułam,szycie do przeżycia,choć miałam szwy zewnętrzne ii wewnętrzne (szyjki),za to po powrocie do domu nie było ciekawie,bardzo mnie szczypało i bolało zanim szwy się rozpuściły (ok. tygodnia) do tego było mega gorąco bo sierpień,co potęgowało odczucia
Przy drugim porodzie sama pękłam i to tak niefortunnie bo pękła warga sromowa,też nie czułam i po porodzie naprawdę nie bardzo bolało,szybko doszłam do siebie.Bez porównania do pierwszego porodu.

Wklejam zdjęcie mojego brzucha dziś po śniadaniu 17 tydzień.
ach ale masz sliczny foremny brzuszek..moj nie ejst tak ladny wygląda raczej jak spaslak

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-11, 12:28   #140
MiciaKicia
Zakorzenienie

Zestawienie Mici na 47 dni przed

Załatwione

Kościół: Św. Stanisława http://www.stanislaw-zory.pl/
Sala: Klimat 24h www.klimat24h.zory.com.pl
Fotograf: www.uwiecznieni.pl
DJ: www.corn-music.pl
Wódka: Pan Tadeusz
Samochód: Alfa Romeo Retro

Dla PM:

- Suknia zamówiona w salonie
- Buty do odbioru jutro
- Fryzjer Beata Książkiewicz
- Makijaż Magdalena Meller
- Paznokcie Kamila Ciupek

Dla TŻ:

- Garnitur
- Koszula
- Spinki do mankietów
- Buty
-Kamizelka, krawacik itp

Wszystko inne:

-Wybrani świadkowie
- Nauki, dzień skupienia, zapowiedzi zrobione!
- Napoje: coca cola, 7up, soki
- Obrączki zamówione, odbiór pod koniec czerwca
- Zawieszki na alkohol
- Tuby strzelające płatkami róż
- Pudełka na ciasto
- Lampiony szczęścia
- Kieliszki do szampana (do tłuczenia)

Do załatwienia

Dla PM:

- Welon
- Bielizna
- Pończochy
- Podwiązka
- Bolerko
- Biżuteria
- Bukiet zamówić
- Umówić się na próbną fryzurę i makijaż
- Opalanie natryskowe(?)

Dla TŻ:

- Druga koszula
- Bielizna
- Pasek
- Butonierka

Inne:
- Spowiedź I i II
- Poradnia (jednak mam nadzieję, że ksiądz nam odpuści)
- Kotyliony dla świadków (i może rodziców)
- Pierwszy taniec (piosenka + kroki)
- Przebieg podziękowań dla rodziców
- Zabawy oczepinowe
- Podpisać umowę z DJ
- Zamówić ciasta i tort
- Owoce do szampana
- Zrobić poncz
- Kupić wodę
- Dopasować suknię
- Ostateczna lista gości
- Ustalenie menu
- Kupić organzę na udekorowanie ławek w kościele

Pewnie jeszcze o czymś zapomniałam

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 12:28   #141
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:

Zaraz połowa
Stary 2012-06-11, 12:28   #142
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:

Nie strasz

No nic zobaczę co powie mi gin i ewentualnie poproszę o skierowanie do kardiologa, bo chyba bez skierowania nie da rady?

To też racja

Ale mnie denerwuje to, jak ktos miał ciężki poród i uważa, że i ja taki będę miała i każda inna kobieta
Rozumiem, że ktoś może mieć jakieś komplikacje i może o tym opowiedzieć, ale na końcu dodać, że wcale u Ciebie tak nie musi być.

Wiem, że i takie i takie opinie są potrzebne i znam poród z opowieści i tych dobrych i tych złych. Trochę się naczytałam, trochę usłyszałam.

Jednak wolę, jak ktoś da mi jakieś praktyczne rady, niż jak mnie straszy "A zobaczysz u Ciebie będzie tak samo, bla bla bla". Bo skad ten ktoś niby ma wiedzieć, jak będzie wyglądał mój poród??
mnie keidys strasznie w mostku czesto bolało i serce, a nigdy problemow nie mialam latalam od lekarza do lekarza w koncu mi powiedzieli ze mam nerwice serca, dostalam leki uspokajajace i przeszlowiec moze to faktycznie jakas nerwica
Stary 2012-06-11, 12:29   #143
madzius90
Zakorzenienie

Micia to jeszcze troszkę macie do załatwienia
Ale macie też jeszcze troszkę czasu
Stary 2012-06-11, 12:31   #144
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
[CENTER] Zestawienie Mici na 47 dni przed

kiedy masz ten ślub bo zapomannialam?

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Cytat:
hejo laseczki.
ale coz, wybaczam Wam;p

super ale czas leci)
Stary 2012-06-11, 12:31   #145
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
Zestawienie Mici na 47 dni przed

Załatwione

Kościół: Św. Stanisława http://www.stanislaw-zory.pl/
Sala: Klimat 24h www.klimat24h.zory.com.pl
Fotograf: www.uwiecznieni.pl
DJ: www.corn-music.pl
Wódka: Pan Tadeusz
Samochód: Alfa Romeo Retro

Dla PM:

- Suknia zamówiona w salonie
- Buty do odbioru jutro
- Fryzjer Beata Książkiewicz
- Makijaż Magdalena Meller
- Paznokcie Kamila Ciupek

Dla TŻ:

- Garnitur
- Koszula
- Spinki do mankietów
- Buty
-Kamizelka, krawacik itp

Wszystko inne:

-Wybrani świadkowie
- Nauki, dzień skupienia, zapowiedzi zrobione!
- Napoje: coca cola, 7up, soki
- Obrączki zamówione, odbiór pod koniec czerwca
- Zawieszki na alkohol
- Tuby strzelające płatkami róż
- Pudełka na ciasto
- Lampiony szczęścia
- Kieliszki do szampana (do tłuczenia)

Do załatwienia

Dla PM:

- Welon
- Bielizna
- Pończochy
- Podwiązka
- Bolerko
- Biżuteria
- Bukiet zamówić
- Umówić się na próbną fryzurę i makijaż
- Opalanie natryskowe(?)

Dla TŻ:

- Druga koszula
- Bielizna
- Pasek
- Butonierka

Inne:
- Spowiedź I i II
- Poradnia (jednak mam nadzieję, że ksiądz nam odpuści)
- Kotyliony dla świadków (i może rodziców)
- Pierwszy taniec (piosenka + kroki)
- Przebieg podziękowań dla rodziców
- Zabawy oczepinowe
- Podpisać umowę z DJ
- Zamówić ciasta i tort
- Owoce do szampana
- Zrobić poncz
- Kupić wodę
- Dopasować suknię
- Ostateczna lista gości
- Ustalenie menu
- Kupić organzę na udekorowanie ławek w kościele

Duzo tego

Na pamiątkę ...

Stary 2012-06-11, 12:31   #146
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
mnie keidys strasznie w mostku czesto bolało i serce, a nigdy problemow nie mialam latalam od lekarza do lekarza w koncu mi powiedzieli ze mam nerwice serca, dostalam leki uspokajajace i przeszlowiec moze to faktycznie jakas nerwica
Ale u mnie to nie zdarza się często.
Przed ciążą zdarzyło mi się to może ze 2-3 razy w ciągu całego roku. No i dziś.
Nie mam pojęcia co to może być i od czego

A te leki to brałaś tylko jednorazowo i już nie powtórzyło się?

Edytowane przez madzius90
Czas edycji: 2012-06-11 o 12:32
Stary 2012-06-11, 12:31   #147
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
mm pozeram pyszna zupke i jestem w szoku nei bylko mnie z dwie godziny a tutaj 4 stony napisane

ja chyba jednak wole lewatywe a tz i tak bedzie pzy porodzie i mnie nei inetresuje chyba ze sama go wyprosze
mi nie zdąrzyli zrobić-rozwarcie na 8cm juz mam parte i pytam"a lewatywa?"a pielęgniarka-jak to a nie miała panie robionej?to czemu pani nic nie mówiłaAle w sumie 2cm i 4 godziny później i tam miałam cięcieAle lewatywa ma też swoje inne plusy-czy po sn czy po cc sa kłopoty w toalecie, żeby się napiąćpuste jelita są bardzo pomocne. Znaczy tak myślę, bo ja miałam ten problem toaletowy skoro nie zdążyli zrobić

Stary 2012-06-11, 12:32   #148
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
a ja jestem taka ze wole wszytsko wiedziecnawet wole sie bac a pozniej przyjemnie rozczarowac niz isc na luzie a potem zaskoczenie wiec sie zgadzam
Stary 2012-06-11, 12:32   #149
DeKajka
Zakorzenienie

zaczyna mnie łapać senność ..
chyba pora na drzemke ..

Na pamiątkę ...

Stary 2012-06-11, 12:33   #150
AnitkaKotek
Raczkowanie

Cytat:

Nie strasz

To też racja

Masz racje... jak bym słuchała moja tesciowa : "ja mialam cesarke, ty tez bedziesz miala. Nie dasz rady sama urodzic bo jestes za chuda" ble ble ble
zygac sie chce
kazda kobieta na indywidualny i jedyny porud w swoim rodzaju, lepszy lub gorszy.

Ja uodzilam w 5 godzin z czego 1.30 parłam i szykowali mi cesarke, ale wziełam sie ostro i urodzilam sama. Niestety łozysko nie odeszło i czyścili mnie na rzywca ogromnym metalowym narzedziem i nikomu tego nie
zycze, zdaza sie to bardzo rzadko wiec Ciebie to nie spotka
AnitkaKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości