![]() |
#121 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Turcja - wątek zbiorczy cz. II
Cytat:
Byłam w tym hotelu i zapewniam Cię, że nie głodowałam ani przez minutę ![]() Agutka, jasne, że Turcja jest nieco droższa niż Egipt i Tunezja i w tamtych krajach w tej samej cenie będziesz miała większy hotel, ale jeśli zależy Ci na Turcji, za ww. mogę ręczyć, że jest ok. ![]() Edytowane przez Rilla82 Czas edycji: 2012-07-11 o 08:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Napoje to normalka i zawsze są ![]()
![]() |
![]() |
#123 |
Rozeznanie
|
no ja też nie spotkałam sie z poznymi kolacjami, bo jeszcze ze śniadaniami tak, ale kolacje o 22 to nawet nie wiem czy bym zjadła hehehe
![]() chyba że tak jak piszesz - po wycieczce
![]() |
#124 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() http://www.alaiye.com.tr/alaiye/en/en.html w zakładce Restaurant Bar są bary i godziny w których serwowane są posiłki. W zestawieniu brakuje jednego baru przy basenie w Alaiye Park. On był czynny od 10:00 do 16:00. Edit: znalazłam ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#125 |
Rozeznanie
|
Dobra, wróciłam do domu, więc poszukiwania pora zacząć ;x ZNOWU ;/
ahha lecę w piątek, nie wiem nawet gdzie ![]()
![]() |
#126 |
Rozeznanie
|
spakowana chociaż jestes? ;p;p
ja mam wrażenie że najtańsze wycieczki są od rana kiedy ruszą jakies tam systemy tak do 11 max 12. Poźniej podnoszą o 2stówki. to jest mój wniosek po 2tygodniowym szukaniu codziennie praktycznie ;]
![]() |
#127 |
Rozeznanie
|
haha, nie jeszcze nie spakowana
![]() Ja ☠☠☠ie -,- to ciekaw cyz jutro coś znajdę na piątek, to będzie tylko jeden dzień! w tym roku to jakas wielk masakra, to last minute to zadne last minute ;/
![]() |
#128 |
Rozeznanie
|
no ceny są niezłe srednio 2500tys tydzien, nawet na tydzien - 1,5 przed wylotem,
dzień przed moze coś opuszczą ale lipa jak nic nie znajdziesz ze swojego miasta wylotowego, bo u mnie wawa to znikała jak ciepłe bułki mimo droższego wylotu średnio o 200zł od innych miast!! na ogół w taniości gdańsk przodował, ale raz widziałam oferte gdzie katowice kosztowały 1699, wawa 2200, a gdansk 2600! jakaś patologia! Ludzie walczą z systemami dosłownie a one robią z nami co chcą ;p
![]() |
#129 |
Rozeznanie
|
Wiesz co, obserwowałam itakę kilka dni, i nic.... Jak ściana, mur, słup ceny nie drgną... Może trochę poniżej 3000zl
Patrzyszłam w niedziele i na srode byly super oferty, na piatek nie, dzisiaj sroda i wczoraj i dzisiaj te ofarty na dzisiaj nie zmienily ceny na mniejsza, chyba jede jednak znow do Sharm el Sheik... Jak patrzę na zdjęcie to kuźwa, oni naprawdę biorą na poważnie swoich turystów, dbają o nich... Bo jak widzę zdjęcia tych hoteli za 3000, 3300zł nawet 4*, to on są takie małe, w sensie te podwórka, nie ma gdzie isć, zero drzew, przyrody, bo nie ma na to mniejsca, tylko basen, lezaki i beton... Mnie to odpycha strasznie... Może za 4000zł znalazałabym cos wymarzonego, no ale nie w tym roku ![]()
![]() |
#130 |
Podróżniczka
|
Nie chce nic prorokowac...ale czartery w piatek ,sobote czy niedziele rzadko latają... wiec watpie czy coś znajdziesz w tym terminie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Rozeznanie
|
Wiem, zdaję sobie z tego sprawę
![]() mama nie ma żadnych zastrzeżeń do przyszłej środy ;x Najgorsze, że ciężko znaleźć coś w Sharm ;/
![]() |
#132 |
Rozeznanie
|
i co znalazłaś wycieczke?
![]() ![]()
![]() |
#133 |
Przyczajenie
|
O! Ja też w środę śmigam na 2 tyg do Alanyi. jest może ktoś kto jeszcze wybiera się w tym czasie???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Rozeznanie
|
ja z wawy lece 7:50 samolot ;] grrr
![]() |
#135 |
Przyczajenie
|
Oj to współczuję. Ja mam wylot z Bydgoszczy o 12.10. Juz nie mogę się doczekac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
BAN stały
|
Hej! Lecę 25 lipca z Gdańska do Antalyi (chyba 13.30 czy coś takiego), czy ktoś wtedy też leci? Zatrzymujemy się z mamą w Side, jedziemy pobyczyć się na plaży
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Rozeznanie
|
Halo halo
![]() znalazlam oferte do Turcji w końcu ![]() Najpierw tydzień zwiedzania po Turcji a potem tydzien w Alanya ![]() http://www.itaka.pl/wycieczki/turcja...pokoje7%5D=DBL Jakby co to chętnie się spotkam ![]()
![]() |
#138 |
Raczkowanie
|
Ja właśnie dziś wróciłam sobie z Turcji. Tym razem uderzyłam w część egejską, która okazała się równie imponująca jak riviera, choć w nieco inny sposób. Już tęsknię. ):
Natomiast mam pytanie do tych z Was, które się lepiej orientują, znają kulturę (bo myślę, że to wiąże się z kulturą tego pięknego kraju) albo mieszkają tam. Otóż podczas rejsu po Morzu Egejskim na łodzi puszczono pewną piosenkę bez słów, a grupa Turków i Turczynek tańczyła w kółku taki fajny taniec z klaskaniem. (: Na filmiku, który znalazłam, jest to zaraz na samym początku przez chwilę. Jeśli wiecie, co to za melodia, jak się nazywa ten taniec, to poproszę o pomoc. (: http://www.facebook.com/video/video....50446009569339
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jeśli któraś z Was będzie miała info o jakichś promocjach czy tańszych lotach do Stambułu, dajcie znać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Podróżniczka
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 | |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Przyłączam się do wątku bo za 19 dni (tj.07.08) lecę do Turcji na wakacje, a właściwie to troszkę w podróż poślubną ![]() Lecimy do Turcji Egejskiej - a dokładnie do miejscowości Kusadasi. W związku z tym mam parę pytań, bo widziałam tu sporo zorientowanych osób ![]() 1.Pieniążki należy wymienić na dolary czy na euro? Bo babka z bióra podróży mówiła coś o dolarach a tu u Was czytam o euro ![]() ![]() 2.Czy był ktoś może w Kusadasi??? Czy jest taka możliwość, że nie będzie możliwości znalezienia plaży, z której nie będzie zejścia do morza? Bo naczytałam się troszkę pierdół w necie i się wystraszyłam ![]() 3.Jakie są mniej więcej ceny wycieczek w Turcji? Bo chcielibyśmy się wybrać w jakieś miejsce, najchętniej do Efezu ale z doświadczenia wiem, że wycieczki z biur podróży, z którymi jeździ się na wakacje są drogie... Jaki może być koszt takiej wycieczki, bo nie wiem ile pieniążków mam ze sobą zabrać ![]() Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi ![]() Cytat:
My byliśmy nastawieni na to, że kupimy sobie jakiegoś Lasta ale nie dość, że jest ich bardzo mało, to jeszcze ceny czasami są droższe niż normalnej wycieczki... ![]() ![]()
09.06.2012 godz. 13:00 - ![]() ![]() ![]() ![]() "Jeżeli cokolwiek warto na tym świecie czynić, to tylko jedno - miłować" - Jan Paweł II Edytowane przez Inusiaa88 Czas edycji: 2012-07-19 o 12:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
1. Najlepiej wypłacić na miejscu liry z bankomatu. Przeliczniki bankowe są zawsze korzystne. Ale jesli koniecznie chcesz wziąć pieniądze, to nie ma znaczenia czy weźmiesz dolary czy euro, bo zaraz po przylocie je i tak wymienisz na liry. NIGDY nie płać w obcej walucie i nie pytaj o cene w dolarach czy euro bo zawsze cię orżną, zaokrąglą sumę w górę, przeliczą wg swojego widzimisię itp. Zawsze i wszędzie na świecie płać w lokalnej walucie. 3. A po co brać wycieczkę do Efezu? Litości! Nie rozumiem tej desperackiej ludzkiej chęci robienia wszystkiego z biurem podróży. Nie mówię akurat o tobie, ale tak ogólnie. Moja odpowiedź jest taka - jak pojechać do Efezu? Wsiąść w autobus i pojechać. Po co wam wycieczka, na której będzie pełno irytujących turystów, przewodnik który opowiada idiotyczne historyjki i przede wszystkim ograniczony czas. Dla mnie Efez był cudowny - najciekawsze 'ruiny' jakie w życiu widziałam, a widziałam wiele. I siedziałam tam cały dzień, od rana do późnego popołudnia, obejrzałam wszystko, co chciałam, w swoim tempie, a nie biegając za wycieczką a z łaski na koniec "mają państwo godzinę wolnego". Polecam po prostu złapać autobus. Efez nie jest zaszyty w dżungli ani pustkowiu, gdzie można dojść tylko z miejscowym przewodnikiem. Nic w Turcji nie jest. Idziemy na przystanek dolmuszy (busików) i pytamy wszystkich "Efez? Efez?" a oni ci powiedzą i wsadzą cię, gdzie trzeba. Koszt autobusu - 5 zł Koszt wycieczki - nie wiem, ale domyślam że przynajmniej 100 zł Dla mnie rachunek jest prosty. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam się z powyższym w 100%, tzn. są wycieczki, na które lepiej się jeździ sposób zorganizowany, ale na pewno nie dotyczy to zwiedzania miast
![]() Liry najlepiej z bankomatu, ew. warto mieć przy sobie trochę euro na jakieś drobne opłaty. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale ja nigdzie nie napisałam, że chcę wybrać się do Efezu z biurem podróży! Nie wiem, może napisałam mało zrozumiale ale chciałam się dowiedzieć o koszt wycieczki na własną rękę a nie z biurem podróży. Ale dzięki za cenne wskazówki! ![]()
09.06.2012 godz. 13:00 - ![]() ![]() ![]() ![]() "Jeżeli cokolwiek warto na tym świecie czynić, to tylko jedno - miłować" - Jan Paweł II |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Podróżniczka
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Raczkowanie
|
Widac wszystkie chca zwiedzic to piekne miasto
![]() Ja juz kupilam - moze troche drogo, bo 1257zl, ale balam sie dluzej czekac, bo ceny zamiast malec ida coraz bardziej w gore... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Podróżniczka
|
Ja już widziałam nie raz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Raczkowanie
|
W datach ktoremnie interesuja biorac pod uwage, ze musialabym do tego Berlina dojechac, niestety wcale nie wyszlo taniej :/
Ja jeszcze Istanbulu nie widzialam, niedlugo bedzie moj pierwszy raz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:04.