![]() |
#121 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II
Cytat:
![]() ![]() ![]() mam już masę wykrojników do masy plastycznej, końcówki do modelowania i całą szafkę zawaloną różnego rodzaju przydasiami. ale ciągle mi mało ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny nie mogę Was słuchac a raczej czytać bo mi ślinianki zaczynają pracować w zwiększonym tempie, piszecie o takich pysznościach że mój bobas chyba to wyczuwa i mnie tak ssie od środka ...
wczoraj nie mogłam zasnąć do 1 w nocy bo tez tylko jeść mi się chciałoi burczało w brzuchu, urodzę Małego Głoda :P Co do mdłości to też mi się wydawało że minęły ale dzisiaj znowu spotkanie z umywalką bo do kibla nie zdążyłam ;p Rano byłam u lekarza robić ekg -na szczęście wszystko dobrze , ale jak wracałam to słabo mi sie zrobiło , ta pogody to mnie chyba wykończy , w mieszkaniu wszystkie okna pootwierane a ja i tak czuje się jak w saunie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
świetne torty ![]() szkoda, że u mnie mało kto lubi masę cukrową czy marcepanową. Dlatego przeważnie kombinuję z masą śmietanową. Kubusia Puchatka kontury zrobiłam z rozpuszczonej czekolady, a wypełnienie z małych kolorowych śmietanowych gwiazdek robionych tylką. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny!
i ja melduję się w nowym wątku. Mało się udzielam, a to dlatego, że nie mam zbyt wiele czasu, ale jestem na bieżąco i czytam wszystkie posty ![]() TAK potwierdzam swoje dane i można dodać jeszcze TP 14.01.2013 Witam wszystkie nowe mamusie ![]() Mam do Was pytanie badanie genetyczne mam dopiero 16 lipca, będę wtedy w 14 tyg 3 dniu czy to nie za późno? ![]() Widziałam, że poruszyłyście temat wózków. My nie kupujemy tradycyjnego wózka. Jesteśmy dość aktywnymi osobami i rodzicami też chcemy być dlatego kupujemy od razu wózek, który jest spacerówką, wózkiem do joggingu, rolek i przyczepką rowerową. Niestety jest ob bardzo drogi bo do każdego trzeba dokupić akcesoria- dla niemowlaka nosidełko i hamaczek (dzięki temu miesięczne dziecko można przewozić) a później fotelik. do tego koła do spacerówki, koło do joggingu itp. Nie wygląda on zbyt pięknie, ale wolimy taki i aktywnie żyć razem z maleństwem i psem ![]() http://allegro.pl/przyczepka-rowerow...456531072.html szukamy jeszcze używanych, ale ciężko dostać niestety ![]() pozdrawiam wszystkie mamusie i ich dzieciaczki ![]()
<embed src="http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=czarna&y ear=2013&month=1&day=11&b abycount=1" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="120" height="180"></embed> |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
Hejo !
![]() ![]() znalazłam takie coś, pewnie to o ![]() ![]() http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...sci_35646.html
#126 |
Wtajemniczenie
|
TAK
![]() ja narazie cicho siedze, bo czasu brak na forum, ale staram sie czytać na bieżąco, wiec przypadkiem proszę mnie z listy nie wywalić ![]() ps. mam remont w domu i niezłą rozpierduche, ale lada chwila się kończy wiec wrócę, pozdrawiam i ślę buziaczki dla maluchów ![]()
![]() |
#127 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
widzę, że wątek śmiga jak ta lala
![]() ![]() hope straszne przeżycie, biedactwo ![]() Delicjanko masz psa agenta, dosłownie ![]() ![]() Djerba ja wczoraj widziałam taką piękną parę, ona Murzynka on biały, a jakie śliczne dzieciątko mieli!!! Od razu pomyślałam o Was ![]() Marsi ja tak miałam jak się przeprowadziliśmy od mojej mamy na nasze mieszkanie, w końcu we dwoje, przez 2 miesiące nie mogłam się przyzwyczaić, że mamy nie ma blisko i nie mogę do niej wejść do pokoju i pogadać, koszmar. Ale za to na spokojnie mogliśmy się w końcu posprzeczać, bo wcześniej to tylko szeptem ![]() Ilkas ja mam jutro ostatni dzwonek na badania, tak mi się nie chce!!! ![]() piszecie o tych mdłościach i wymiotach, otworzyłam lodówkę i nur do łazienki do umywalki ![]() ![]() Dziewczyny zazdroszczę Wam, że lubicie gotować, ja kompletnie nie mam weny twórczej, ehh..... Czarna też się zastanawiałam nad tym wózkiem, głównie jeżeli chodzi o jogging ![]() ![]()
#129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
mi jak jest niedobrze to sięgam po jabłka, ale niestety czasem mnie bierze od razu na
![]()
#131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a jaki masz kolor? mąż mi obiecał kupić jak już się wprowadzimy do naszego domku ja w kwestii słodkości to dopiero od niedawna za to się wzięłam- wcześniej desery nie był moją mocną stroną zajmowałam się tylko tradycyjnymi daniami i eksperymentami zresztą w ciąży te słodkości są dla mnie mało bezpieczne, tym bardziej,że bez przerwy mogłabym jeść wszelkie desery na bitej śmietanie a także na mascarpone ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#132 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja po 3 h na mieście wróciłam wykończona :/ Ale bogatsza o jagody i maliny :d Zajadam je jak nienormalna ![]() ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Cytat:
![]() ja uwilebiam oglądać taki program na kuchnia+ o tortach ślubnych, jeju jakie tam cudeńka robią ![]()
![]() |
#133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() to moje cudo ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#135 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() już martwiłyśmy się o Ciebie Cytat:
ja też miałam joggera- ale użyłam go jak Sami miał 6 miesięcy i pewnie siedział taki wózek to rewelacja szczególnie jak się lubi ruch hm tyle,że dla noworodka i dla niemowlaka to trochę problemowe- po pierwsze maluchy urodzą się zimą, gdzie jednak mimo wszystko taki brzdąć nie może zbyt długo przebywać na mrozie po drugie ruch -a raczej wszelkie nierówności terenu dla takiej kruszynki mogą nie być zbyt dobre nie odbierz mnie źle bo ja absolutnie tego nie krytykuje tylko miałam podobne nastawienie i mój pediatra wybił mi to z głowy- symulując na lalce jakich urazów może doznać maluch powiedział,że ok ale dopiero jak dziecko będzie siedzieć- więc w pierwszych miesiącach trzeba było się przeprosić z gondolką a jogger grzecznie czekał ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
kuchnie i większość mebli będziemy robić na zamówienie właśnie w stylu shabby ![]() a mikser- nie wypowiadam się bo mnie z zazdrości skręca :p |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ręce mam wolne a mikser ubija i miesza wszystko co chcę ![]() tak samo nie cierpię dotykać surowego mięsa mielonego, więc nakładam mieszadło do mas i mikser mi wymiesza dokładnie i jak trzeba ![]() no i ten wygląd ![]() ![]() dla mnie przemawia jeszcze fakt dodawania końcówek. Nie muszę kupować oddzielnej maszynki do lodów, maszynki do mięsa, wyciskacza do musów czy maszynek do makaronów ![]() Fakt, ceny są duże ale pomału da się skompletować to co się chce. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Dzisiaj mam bardzo radosny dzień ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ogólnie wszystko co do kuchni uwielbiam i kocham miłością bezgraniczną ![]() ![]() ![]() samych form na tarty mam chyba z 6 ![]() także sama rozumiesz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
suzi bardzo, bardzo się cieszę, po tym co przeszłaś należy Ci się w końcu spokój
![]() dziewczyny....o czym wy piszecie ![]() ![]() ale mi niedobrze ![]() ![]()
#140 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziękuję Ci za trafne spostrzeżenia ![]() a jeżeli chodzi o kręgosłupy to chcę Was przestrzec przed chodzikami, tymi co się dziecko wkłada i ono uczy się tam chodzić. Już na studiach nas przestrzegali przed tym, że to jest tragiczne dla kręgosłupa malucha. Jest wygodne dla rodziców, ale gdy stawia się dziecko w pozycji pionowej gdy ono samo nie utrzymuje się jeszcze na nogach powoduje ściskanie się kręgów. Nie wiem jak Wy ale ja w to się na pewno nie zaopatrzę. ![]() Tak mówicie o jedzeniu, że już smaka dostałam ![]() ![]()
<embed src="http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=czarna&y ear=2013&month=1&day=11&b abycount=1" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="120" height="180"></embed> |
|
![]() ![]() |
![]() |
#141 | |
Zakorzenienie
|
A ja dzisiaj odkryłam, że mdłości nasilają mi się do naciągania w momencie, gdy mam głowę w dół
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Cytat:
Ja też nie planuję jego kupna ![]()
![]() |
#142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
Ja już nie mogę się doczekać własnej kuchni... ale to jeszcze pare lat hahaha.. u mnie w kuchni grasuje moja babcia(dyktatorka kuchenna lat 81 i za nic w świecie nie chce mnie dopuścić do kuchenki) no ale jej rządy się kończą, nie bedzie mi taka starowinka mówić co mam robić, lubie gotować ale nie przy niej... ostatnio robiłam pierogi to stala mi ciągle nad głową, coś tam mamrotała w końcu powiedziałam jej pare słów i wyszła.. tyle jedzenia co ona marnuje... ojjj załamka normalnie.
Też kiedyś będę miała taki robocik ![]() ![]() Tymczasem idę prać dywan moim cudownym odkurzaczem ![]() ![]()
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
co do chodzików moja kuzynka miała jakieś 5-6 lat temu i dziecko w chodziku śmigało, a normalnie nie umiało nawet stanąć przy meblach, bardzo późno się maluch nauczył chodzić, po prostu mu się nie chciało.
#146 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#147 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
A ja właśnie kupiłam działkę , rekreacyjną
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do wózka- to spoko, nie zrozumiałam Cię, myślałam,że od razu maluch na rower zabierzesz ![]() a potem pomyślałam- hm w zimie rower i rolki?hmmmm ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
chodziki zostały już zakazane w sprzedaży w niektórych krajach, np w Kanadzie nie można sprzedawać. Udowodniono, że chodziki hamują naturalny rozwój ruchowy dziecka, jego mięśnie i kręgosłup nie są jeszcze gotowe do chodzenia.
no i hamuje też zmysł dotyku, bo dziecko w chodziku jest zawsze odgrodzone od otoczenia, dziecku ciężko później ocenić odległości od przedmiotów i często się przewraca, uderza. A wiadomo, że podczas nauki chodzenia i tak tysiące razy się przewróci więc bez sensu mu jeszcze tego dodawać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:43.