|
|
#121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13)
emigra wiem co czujesz bo u mnie jest podobnie niestety
możecie polecić jakis zel na ząbkowanie? ona niestety mlody nie spi od 21 do 9 a szkoda hehe ale potrafi 5h przespac dzis sie obudzil o 6 rano maz do niego zaczal gadac wiec mialam spanie mlodego z glowy Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2012-07-24 o 09:18 |
|
|
|
#122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#123 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja Hania też chowana bez czapki... ale to najbardziej dlatego, że jak widzi czapkę, to zaczyna płakać... a jak ma czapkę na spacerze, to nie może zasnąć... mój Wrażliwiec mały A tak w ogóle, to u nas nocka standardowo - karmienie o 4 i Hania obudziła się po mężowym budziku o 7.15 więc chciałam Ją nakarmić, ale tylko troszkę possała... potem się ładnie bawiła a teraz zasnęła... Chyba sobie przestawia powoli karmienie na co 3,5godz... Ale to dobrze, że sama, bo jak czytałam u TH jak to robić,. to byłam z deka przerażona... a moje dziecko jest mądre i samo sobie wszystko reguluje... Kurcze, tak sobie myślę, że to szczepienie dziś, to mi tak strasznie nie pasuje, bo dopiero Hania się przestawiła na ładne i w miarę krótkie zasypianie w dzień, a po szczepieniu ostatnio to się nam mocno zmieniło i teraz boję się, że będzie tak samo... ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- ooo... a co do dobry rad... to ja się spodziewałam że moja mama też tak będzie... ale jak mi doradziła picie koperku zapobiegawczo i u Hani pojawiły się po nim mocne bóle brzuszka... to od tamtej pory mówi mi za każdym razem, że to ja jestem mamą Hani i lepiej czuję czego Jej potrzeba A teściowa się boi Młodą wziąć na ręce więc niechby spróbowała się wtrącić
|
|
|
|
|
#124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gosia, no bylismy od czwartku do niedzieli, przy czym w czwartek pol dnia w drodze a niedziela prawie cala, bo o 9.30 ruszylismy znad morza, u mojego taty bylismy przed 11 i o 12 przekroczylismy granice, a w domu bylismy prawie o 21... dwa razy musielismy sie zatrzymywac zeby Julie uspokajac, bo byla juz zwyczajnie przemeczona tym jezdzeniem ... u nas tez dzisiaj upal ![]() a ja chcialam isc na spacer ale chyba pojde kolo 16 dopiero ... dzisiaj chyba wyprobuje spacerowke bo Julia nie chciala nam w gondoli jezdzic, co ja wsadzilam to sie podnosila i placz Ona, oj tak ciesze sie ze juz jestem u siebie jak to sie mowi ''wszedzie dobrze, ale w domu najlepiej'' Kurcze juz jutro 5 miesiecy Adasiek konczy? Julia za 2 tygodnie 31.7 tez mamy szczepienie - az sie boje ... ale jakos damy rade. Ciekawe czy mi Julke zwaza i zmierza.... jak nie to chyba sama o to poprosze...
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#125 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przy okazji apelik do Ewelajny o to samo - ostatnie zdjecia na meilu Matyldy sa ze szpitala ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
U nas zazwyczaj 11, tez nie bez pobudek Cytat:
A z usypianiem to mysle ze nie ma co dawac innym sie wykazywac bo dzieci sa przyzwyczajone do okreslonego sposobu usypiania (zazwyczaj przez rodzicow). Cytat:
Cytat:
![]() Ania wlasnie bawi sie foliowa tuba na waciki i puszcza bable z dziobka |
||||||||||
|
|
|
#126 |
|
Zadomowienie
|
co do dobrych rad to moja babcia czasami do szału mnie doprowadza
w mieszkaniu stopni 28 a ta mi gada żebym małemu nóżki przykryła a ja jak na złośc nie i koniec idziemy na spacer a babcia żze czapeczkę trzeba założyc a tam upałmoje dziecie od 1,5 miesiąca ślini się na potęgę wczoraj mu dosypałam do wieczornego mleczka miarke kleiku kukurydzianego nie za wcześnie ? Filip wczoraj skończy 14 tygodni co do spania to moje dziecko zasypia przewaznie ok 20:20 jak siezaczyna wiercic ok 24:00 to ide szykowac butlę i spowrotem nyny następnie wiercic zaczyna się ok 2 w nocy to biore go z łóżeczka i kładę u siebie w łóżku na płasko na brzuszku i tak dosypia do 4 potem butla i schemat się powtarza ok 6 na brzuszek i ok godziny jeszcze dosypia na brzuszku u mnie w łóżku dodam że po karmieniu idzie do łóżeczka zawsze dopiero na brzuszek zabieram go do siebie moja mama to wyczaiła jak spała z małym kilka dni jak mieliśmy remont i tym sposobem ograniczyismy z 3 karmień nocnych do 2 ![]() czy ja wasze dzieciątka strzelają kupę to też robią się całe czerwone jak zaczynają cisnąc i patrza wam przy tym prosto w oczy? no i od pewnego czasu atrybutem mojego dziecka stała się pielucha tetrowa bez niej ani rusz do spania się do niej tuli jak sie bawi to ja "cycka" a odkąd mężu ma urlop i skonczylismy ten nieszczesny remont zabiera syna codziennie na 3 h na spacerek a ja mam czas zeby ogarnac mieszkanie wczoraj tez odwiedziła nas "ciotka"(koleżanka babci) z niemiec i przywiozła małemu z pielgrzymki do Medjugorje śliczny drewniany różaniec poświęcony i różaniec niebieski od św. bernadetty . nie jestesmy jakoś bardzo regilijni z mężem ale bardzo się ciesze z takiego prezentu bo sami byśmy raczej nie mieli okazji różańców poświęconych z takich miejsc kupic no i 50€ no to się napisałam co u nas niezły poemat wyszedł ide czytac co u was
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#127 |
|
Zakorzenienie
|
emigra Wiktorek tak samo popiskuje
jak twoja Julcia na mailu i mamy chyba ten sam fotlik maxi cosi i nawet kolor ten sam
|
|
|
|
#128 |
|
Zadomowienie
|
dzien dorby
![]() nocka jak zwykle ,Mateusz zasnął przed 21 i po 6 pobudka. Nie bylo rano kupy jak zwykle, moze to po soczku marchewkowym, sama nie wiem. Cytrynka brawo za zębolka dla Wiktorka ![]() Emigra moja mama bardzo kocha Mateuszka, ale czasami przesadza, wydaje mi sie ze chwilami Mateusz sie jej boi, bo ona tak nachalnie okazuje mu ta milosc ( wiem ze nie chce zle), ze kilka razy jak bylismy u moich rodziców, mały mial taki napad sząłu, ze az powietrza nie mógl złapac. Ngdy nam sie w domu tak nie zdarza..na szczescie jak mówie ,ze sama go uspie czy uspokoje to nie protestuje. Walczyc musze tylko z teściowa. ostatnio gadałam z taka dziewczyna (ma 1,5 roczne dziecko) i pytam sie jej od kiedy zaczeła dawac małemu normalne jedzenie ,takie jak dla nich to mówi ze po 6 miesiacu, no to pytam czy miksowala na papke, powiedziala , ze nie , ze przezuwała w buzi i dawała małemu nie wiedzialam jak to skomentowac![]() Cziqa, Mateusz jak robi kupe to nie da sie tego przegapic, napina sie jak dorosły stęka i robi sie czerwony![]() Moje dziecko tez tak piszczy ale dopiero od kilku dni. Córeczka mojej koelzanki( 8 miesiecy )piszczy z calych sily non stop, ogłuchnąc mozna
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2012-07-24 o 10:50 |
|
|
|
#129 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Tak na szybko bo zaraz wychodze z bobasami na spacer ![]() wszystkiego co najpiekniejsze dla Antka ![]() Cytat:
Cytat:
przynajmniej w nocy.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tez tak chceCytat:
Super ze bioderka ok! Cytat:
![]() Cytat:
Gratulacje i buziaczki dla Kajuni
|
|
#130 |
|
Zadomowienie
|
Musze sie podzielic radocha - po ostatnim wazeniu jak Ania przybrala tylko 250g w dwa tygodnie zawzielam sie troche i zaczelam odciagac troche mleka miedzy karmieniami i dawac Ani z butelki (nie jest nigdy glodna dwie h p karmieniu ale wypijala te 20-30ml z ciekawosci
Zwazylam ja dzis i mysle ze w dwa tyg przybieze ponad 400gr |
|
|
|
#131 |
|
Zakorzenienie
|
Konia gratki dla Kajuni
za 5 miesiac, my za tydzien konczymy 5 miesiecy ![]() ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- polecam te gryzaki http://allegro.pl/gryzak-elastyczny-...373183835.html http://allegro.pl/babyono-gryzak-z-g...448705698.html te tez sa super http://allegro.pl/gryzak-wodny-zabaw...470271920.html |
|
|
|
#132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() http://allegro.pl/tiny-love-grzechot...460466943.html robi niezla furore, Julka ja uwielbia ![]() kocha gryzc kwiatek a ta druga strone sobie lize http://allegro.pl/grzechotka-canpol-...504401935.html latwo zlapac w raczki i latwo dziecku trafic samodzielnie do buziaka zeby gryzc no i ten http://allegro.pl/canpol-kolorowe-ku...456668628.html tez przypadl Julii do gustu
|
|
|
|
#133 |
|
Rozeznanie
|
Witam na nowym wątku
Ale pędzicie...szok normalnie Wpadłam pochwalić się pierwszym ząbkiem Agatki Drugi już prawie widoczny, ale jeszcze się nie przebił. Mamy dolną lewą jedynkę.
|
|
#134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas tez druga jedynke widac ale sie jeszcze nie przebila ![]() emigra u nas ten sie dobrze sprawdza bo latwo do buzi wsadzic http://allegro.pl/gryzak-elastyczny-...373183835.html a i tak najczesciej grzechotki sa w buzi i pieluszka tetrowa |
|
|
|
|
#135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystkim wychodza zabki tylko nie Julce
|
|
|
|
#136 |
|
Rozeznanie
|
Lenka też ząbków nie ma, choć slini się na potęgę. Ale teściowa mówiła, że mój mąż zaczął ząbkować w 9 miesiacu życia, więc czemu małą ma być szybsza?
|
|
|
|
#137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#138 |
|
Zadomowienie
|
ja już zaopatrzona w żel na ząbkowanie w razie co bo Filip też non stop obślimtany
chociaz mnie wychodziły pierwsze jak miałąm coś ok 9miesięcy i to nie jedynki ale z tyłu ząbki pierwsze u mnie szływczoraj dostałam 3 okresu od porodu a jak się skończy to planuję zacząc się ogarniac z moimi filmikami Zumby już się nie mogę doczekac no i dietka wtedy jakaś tzn mż - najlepsza no i do minimum słodycze ogranicze i napoje gazowane a fimiki już odszukałam na kompie i już mnie nosi ale to jakbym teraz zaczęła obawiam sie że musiałabym zamiast podpasek pampersy nosic
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! Edytowane przez cziqua Czas edycji: 2012-07-24 o 12:45 |
|
|
|
#139 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Brawo dla Wiktorka i Agatki za pierwsze zebolki! ![]() Cytrynka ja uzywam Calgel, nie wiem czy jest dobry bo rzadko uzywam, mala raczej nie marudzi ze wzgledu na zabki, pomagal na chwile jak plakala, zajmowala sie smakowaniem tego i mlaskaniem ![]() Nowaken i gkatarzynka kciuki za szczepienia ![]() Koniakonia brawo dla Kajci za 5 msc ![]() Gosia wszystkiego najlepszego dla Wiki z okazji urodzin ![]() A jak to uczulenie, przeszlo jej? Cziqua brawo dla meza, ze wraca na dobra droge ![]() My jaK wychodzimy na spacer, to zawsze chce prowadzic wozek, nie odmawiam mu tej przyjemnosci, jest wtedy taki dumny... ale sam jeszcze boi sie wyjsc.Mi na szczescie nikt nie udziela rad, tylko wtedy jesli o cos zapytam. My dzis mamy 2.rocznice slubu, zapewne nic nie dostane, wiec rowniez nic nie kupilam ![]() Za to snilo mi sie ze pojechalismy na wczasy z okazji tej rocznicy- bez dziecka (!)- to przez ta informacje o ktorej ostatnio trabili w tv- ale mielismy jakas obskurna noclegownie, chyba za kare
|
|
|
|
#140 | ||
|
Gang Iren
|
Juz zaczela,od tego tygodnia ![]() Cytat:
![]() Wiktoria dziekuje Cytat:
Niestety ma caly czas i to sporo,ale nie swedzi ani nic,wlasnie sie zastanawialam czy nie isc z nia znowu.No ale kurcze widzialo ja dwoch lekarzy,no chyba by rozpoznali gdyby to cos powaznego bylo. Gratki z okazji rocznicy
We all find time to do what we really want to do... Edytowane przez gosia261282 Czas edycji: 2012-07-24 o 13:07 |
||
|
|
|
#141 |
|
Zakorzenienie
|
Rybka wszystkiego najlepszego dla Was
a propos snu ...mi się śniło,że szukałam kluczy od auta, znalazłam, były zaszyte w fotelu a wczoraj szukłam kluczy w domua co do sytuacji na lotnisku ....ja bym nie poleciała, serce by mi pękło , ale to ja , każdy niech robi wg swojego sumienia Kumkura gratulacje ![]() ZIa chcemy sandałki , no i jakieś sportowe na wieczór, ale wiadomo ,że już przebrane, bo się zabraliśmy za te papcie za późno,a to wiesz w jednym sklepie jeden kolor, w innym rozmiar itd. ale już wiemy jakie chcemy i chyba jutro kupimy A my po szczepieniu , Kaja waży 8200 i ma 70 cm ![]() Gadałam z pediatrą o rozszerzaniu i kazała mi się wstrzymać, znów miałam zamysł marchewkowy ze względu na kupkę w sporej ilości , mówiła że tak jest dobrze wykarmiona i że widać ,że nic Jej nie brakuje ,więc mam się nie spieszyć ...A Kajulek nawet nie zapiszczał przy szczepieniu. |
|
|
|
#142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No masz racje, ale z drugiej strony moze mysleli, ze to jakas alergia na cos i zaraz przejdzie, a skoro utrzymuje sie to juz tyle czasu, to moze warto znow im to pokazac... Dobrze, ze nie dokucza jej to. |
|
|
|
|
#143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak wilczyca karmić dziecko
|
|
|
|
|
#144 |
|
Wtajemniczenie
|
Cytrynka i Kumkura gratulacje zabkowe dla Wiktorka i Agatki
![]() Hania, Ania i Kaja - powodzenia na szczepieniach, Zia super ze masz wiecej mleczka i Ania przybiera, znam to uczucie radosci bo jak zwiekszalam sobie laktacje i Hania zaczela lepiej przybierac to cieszylam sie jak szalona gdzie wybywacie we wrzesniu na wakacje?Haniula zasnela wczoraj godzine wczesniej, bo o 21, spala....SWIETO WOW!!!! 5h bez pobudki ![]() az nie wierzylam normalnie, ale ja zamiast spac, to: bylo mi za goraco i sie wiercilam jak popierdzielona jakas, sprawdzalam czy sie Hania nie rozkopuje (z tej okazji dzis wkladam ja w spiworek - bo mam cienki), po pierwszym karmieniu o 2 jak Hania zasnela to ja nie moglam usnac i musialam sobie pojsc i zrobic kanapke i przy okazji zobaczylam ze Tz nie zamknal okna w kuchni, w sam raz aby ktos sobie na spokojnie wszedl przez okno, nas udusil, albo wzial sobie portfel Tz (ktory lezal na meblach, albo kluczyki od samochodu i sobie odjechal![]() pozniej juz Hania sie budzila czesto, wiec o 6 wzielam ja do nas do lozka i zasnela na cycu i pospalysmy do 8:30. dzis najcieplejszy dzien w roku bo 30stopni, spacer zaliczylysmy ok 10, a teraz zaslony zasloniete i mamy ciemnogrod w domu Hanka lubi w takiej mroczni siedziec, nie lubi za bardzo swiatla slonecznego (tzn jak ja razi w oczy to nie lubi i sie denerwuje wtedy, dlatego musimy przyciemnic szyby w samochodzie).wczoraj minely 2 miesiace jak nie ma z nami Ivorka ....alez mi sie za nim teskni ![]() wpadl do mnie dzis dyrektor bez zapowiedzi i pyta czy moze wejsc a ja ze nei bardzo bo Hania zasnela wlasnie w duzym pokoju, wiec rozmawialismy przed domem (niech sie nauczy uprzedzac mnie ze chce pogadac), dziewczyna ktora jest na moim zastepstwie pracuje tylko do konca tego tygodnia bo sie nie sprawdza i zapytal czy ja bede mogla codziennie podejsc do biura i sprawdzic korespondencje i przybic pieczatki na faktury, a reszte juz zrobia dziewczyny z londynu.ok w sumie bo moge to zrobic o kazdej porze dnia i zajmie mi to jakies max20min, bo na wiecej to ja czasu nie mam z moja Hanka. dyrektor ma blizniaki (maja juz po 16lat) i powiedzial ze hjego zona przez 18miesiecy nie przespala calej nocy, i mowi do mnie;to wiesz juz dlaczego jestesmy z zona cali siwi
|
|
|
|
#145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I brawo, ze taka dzielna byla. Dziekuje za zyczenia ![]() Ja rowniez bez dziecka bym sie nie ruszyla, od razu mysle co by czulo moje malenstwo pozostawione bez najukochanszych jej osob Wczoraj myslalam wlasnie o tej dwulatce, zal mi sie jej zrobilo.Kurde mam beznadziejna przegladarke, ktora nie pozwala mi wstawiac emotek, moge tylko te ktore sama zrobie :/ |
|
|
|
|
#146 |
|
Zakorzenienie
|
konia dla Kaji za 5 miesiąc
Gratuluję pierwszych ząbków U nas jeszcze nie widać, choć Wiki ślini się na potęgę i smoczek służy jako gryzak
|
|
|
|
#147 |
|
Zakorzenienie
|
MoniaHan brawo dla Hani za piekna nocke
![]() A co do Twojej zastepczyni jakos mnie nie dziwi, ze sie nie sprawdzila, pamietam jak opisywalas jej wprowadzanie zmian w biurze... i tak ja dlugo trzymali
|
|
|
|
#148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jesli nawet ci rodzice chcieli sami poleciec, to ok ich sprawa, tylko ze inaczej powinni to zalatwic, a nie odstawic dziecko do punktu informacyjnego i sobie pojsc... Przeciez to male dziecko, jak ono sie czulo ![]() (paszport dla dziecka w pl wyrabia sie chyba na 5 lat? a dziecko dwuletnie mialo niewazny? dziwne...) |
|
|
|
|
#150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja tam zawsze wesze podstep
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:51.

a szkoda hehe ale potrafi 5h przespac dzis sie obudzil o 6 rano maz do niego zaczal gadac wiec mialam spanie mlodego z glowy

mam nadzieję ze Ania zniesie je jak ostatnio.
no Twoja babcia przegięła ale nie reaguj najlepiej na takie docinki. To jest wasze zycie i Wy musicie je przeżyć nikt za Was tego nie zrobi.
Julia za 2 tygodnie
ale jakos damy rade. Ciekawe czy mi Julke zwaza i zmierza.... jak nie to chyba sama o to poprosze...