![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13)
emigra wiem co czujesz bo u mnie jest podobnie niestety
![]() możecie polecić jakis zel na ząbkowanie? ona niestety mlody nie spi od 21 do 9 ![]() ![]() Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2012-07-24 o 08:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#123 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja Hania też chowana bez czapki... ale to najbardziej dlatego, że jak widzi czapkę, to zaczyna płakać... a jak ma czapkę na spacerze, to nie może zasnąć... mój Wrażliwiec mały ![]() A tak w ogóle, to u nas nocka standardowo - karmienie o 4 i Hania obudziła się po mężowym budziku o 7.15 więc chciałam Ją nakarmić, ale tylko troszkę possała... potem się ładnie bawiła a teraz zasnęła... Chyba sobie przestawia powoli karmienie na co 3,5godz... Ale to dobrze, że sama, bo jak czytałam u TH jak to robić,. to byłam z deka przerażona... a moje dziecko jest mądre i samo sobie wszystko reguluje... Kurcze, tak sobie myślę, że to szczepienie dziś, to mi tak strasznie nie pasuje, bo dopiero Hania się przestawiła na ładne i w miarę krótkie zasypianie w dzień, a po szczepieniu ostatnio to się nam mocno zmieniło i teraz boję się, że będzie tak samo... ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- ooo... a co do dobry rad... to ja się spodziewałam że moja mama też tak będzie... ale jak mi doradziła picie koperku zapobiegawczo i u Hani pojawiły się po nim mocne bóle brzuszka... to od tamtej pory mówi mi za każdym razem, że to ja jestem mamą Hani i lepiej czuję czego Jej potrzeba ![]() A teściowa się boi Młodą wziąć na ręce więc niechby spróbowała się wtrącić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gosia, no bylismy od czwartku do niedzieli, przy czym w czwartek pol dnia w drodze a niedziela prawie cala, bo o 9.30 ruszylismy znad morza, u mojego taty bylismy przed 11 i o 12 przekroczylismy granice, a w domu bylismy prawie o 21... dwa razy musielismy sie zatrzymywac zeby Julie uspokajac, bo byla juz zwyczajnie przemeczona tym jezdzeniem ... u nas tez dzisiaj upal ![]() ![]() ![]() ![]() Ona, oj tak ciesze sie ze juz jestem u siebie ![]() ![]() ![]() ![]() 31.7 tez mamy szczepienie - az sie boje ... ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#125 | ||||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Przy okazji apelik do Ewelajny o to samo - ostatnie zdjecia na meilu Matyldy sa ze szpitala ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A z usypianiem to mysle ze nie ma co dawac innym sie wykazywac bo dzieci sa przyzwyczajone do okreslonego sposobu usypiania (zazwyczaj przez rodzicow). Cytat:
Cytat:
![]() Ania wlasnie bawi sie foliowa tuba na waciki i puszcza bable z dziobka ![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Zadomowienie
|
co do dobrych rad to moja babcia czasami do szału mnie doprowadza
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() moje dziecie od 1,5 miesiąca ślini się na potęgę ![]() ![]() ![]() wczoraj mu dosypałam do wieczornego mleczka miarke kleiku kukurydzianego nie za wcześnie ? Filip wczoraj skończy 14 tygodni ![]() co do spania to moje dziecko zasypia przewaznie ok 20:20 jak siezaczyna wiercic ok 24:00 to ide szykowac butlę i spowrotem nyny następnie wiercic zaczyna się ok 2 w nocy to biore go z łóżeczka i kładę u siebie w łóżku na płasko na brzuszku i tak dosypia do 4 potem butla i schemat się powtarza ok 6 na brzuszek i ok godziny jeszcze dosypia na brzuszku u mnie w łóżku dodam że po karmieniu idzie do łóżeczka zawsze dopiero na brzuszek zabieram go do siebie moja mama to wyczaiła jak spała z małym kilka dni jak mieliśmy remont i tym sposobem ograniczyismy z 3 karmień nocnych do 2 ![]() czy ja wasze dzieciątka strzelają kupę to też robią się całe czerwone jak zaczynają cisnąc i patrza wam przy tym prosto w oczy? ![]() ![]() ![]() no i od pewnego czasu atrybutem mojego dziecka stała się pielucha tetrowa ![]() ![]() ![]() a odkąd mężu ma urlop i skonczylismy ten nieszczesny remont zabiera syna codziennie na 3 h na spacerek a ja mam czas zeby ogarnac mieszkanie ![]() wczoraj tez odwiedziła nas "ciotka"(koleżanka babci) z niemiec i przywiozła małemu z pielgrzymki do Medjugorje śliczny drewniany różaniec poświęcony i różaniec niebieski od św. bernadetty . nie jestesmy jakoś bardzo regilijni z mężem ale bardzo się ciesze z takiego prezentu bo sami byśmy raczej nie mieli okazji różańców poświęconych z takich miejsc kupic ![]() ![]() no to się napisałam co u nas niezły poemat wyszedł ![]() ![]()
![]() ![]() godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
emigra Wiktorek tak samo popiskuje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Zadomowienie
|
dzien dorby
![]() nocka jak zwykle ,Mateusz zasnął przed 21 i po 6 pobudka. Nie bylo rano kupy jak zwykle, moze to po soczku marchewkowym, sama nie wiem. Cytrynka brawo za zębolka dla Wiktorka ![]() Emigra moja mama bardzo kocha Mateuszka, ale czasami przesadza, wydaje mi sie ze chwilami Mateusz sie jej boi, bo ona tak nachalnie okazuje mu ta milosc ( wiem ze nie chce zle), ze kilka razy jak bylismy u moich rodziców, mały mial taki napad sząłu, ze az powietrza nie mógl złapac. Ngdy nam sie w domu tak nie zdarza..na szczescie jak mówie ,ze sama go uspie czy uspokoje to nie protestuje. Walczyc musze tylko z teściowa. ostatnio gadałam z taka dziewczyna (ma 1,5 roczne dziecko) i pytam sie jej od kiedy zaczeła dawac małemu normalne jedzenie ,takie jak dla nich to mówi ze po 6 miesiacu, no to pytam czy miksowala na papke, powiedziala , ze nie , ze przezuwała w buzi i dawała małemu ![]() ![]() Cziqa, Mateusz jak robi kupe to nie da sie tego przegapic, napina sie jak dorosły ![]() ![]() Moje dziecko tez tak piszczy ![]() ![]()
26.03.2012 Mateuszek ![]() 21.09.2014 Piotruś ![]() Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2012-07-24 o 09:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#129 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Tak na szybko bo zaraz wychodze z bobasami na spacer ![]() wszystkiego co najpiekniejsze dla Antka ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Super ze bioderka ok! Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Gratulacje i buziaczki dla Kajuni ![]() ![]()
![]() |
#130 |
Zadomowienie
|
Musze sie podzielic radocha - po ostatnim wazeniu jak Ania przybrala tylko 250g w dwa tygodnie zawzielam sie troche i zaczelam odciagac troche mleka miedzy karmieniami i dawac Ani z butelki (nie jest nigdy glodna dwie h p karmieniu ale wypijala te 20-30ml z ciekawosci
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
Konia gratki dla Kajuni
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- polecam te gryzaki http://allegro.pl/gryzak-elastyczny-...373183835.html http://allegro.pl/babyono-gryzak-z-g...448705698.html te tez sa super http://allegro.pl/gryzak-wodny-zabaw...470271920.html |
![]() ![]() |
![]() |
#132 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() http://allegro.pl/tiny-love-grzechot...460466943.html robi niezla furore, Julka ja uwielbia ![]() ![]() ![]() http://allegro.pl/grzechotka-canpol-...504401935.html latwo zlapac w raczki i latwo dziecku trafic samodzielnie do buziaka zeby gryzc no i ten http://allegro.pl/canpol-kolorowe-ku...456668628.html tez przypadl Julii do gustu ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Rozeznanie
|
Witam na nowym wątku
![]() Ale pędzicie...szok normalnie ![]() Wpadłam pochwalić się pierwszym ząbkiem Agatki ![]()
![]() |
#134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas tez druga jedynke widac ale sie jeszcze nie przebila ![]() emigra u nas ten sie dobrze sprawdza bo latwo do buzi wsadzic ![]() http://allegro.pl/gryzak-elastyczny-...373183835.html a i tak najczesciej grzechotki sa w buzi i pieluszka tetrowa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wszystkim wychodza zabki tylko nie Julce ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Rozeznanie
|
Lenka też ząbków nie ma, choć slini się na potęgę. Ale teściowa mówiła, że mój mąż zaczął ząbkować w 9 miesiacu życia, więc czemu małą ma być szybsza?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Zadomowienie
|
ja już zaopatrzona w żel na ząbkowanie w razie co bo Filip też non stop obślimtany
![]() wczoraj dostałam 3 okresu od porodu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! Edytowane przez cziqua Czas edycji: 2012-07-24 o 11:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() Brawo dla Wiktorka i Agatki za pierwsze zebolki! ![]() Cytrynka ja uzywam Calgel, nie wiem czy jest dobry bo rzadko uzywam, mala raczej nie marudzi ze wzgledu na zabki, pomagal na chwile jak plakala, zajmowala sie smakowaniem tego i mlaskaniem ![]() Nowaken i gkatarzynka kciuki za szczepienia ![]() Koniakonia brawo dla Kajci za 5 msc ![]() Gosia wszystkiego najlepszego dla Wiki z okazji urodzin ![]() A jak to uczulenie, przeszlo jej? Cziqua brawo dla meza, ze wraca na dobra droge ![]() My jaK wychodzimy na spacer, to zawsze chce prowadzic wozek, nie odmawiam mu tej przyjemnosci, jest wtedy taki dumny... ![]() Mi na szczescie nikt nie udziela rad, tylko wtedy jesli o cos zapytam. My dzis mamy 2.rocznice slubu, zapewne nic nie dostane, wiec rowniez nic nie kupilam ![]() Za to snilo mi sie ze pojechalismy na wczasy z okazji tej rocznicy- bez dziecka (!)- to przez ta informacje o ktorej ostatnio trabili w tv- ale mielismy jakas obskurna noclegownie, chyba za kare ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#140 | ||
Gang Iren
|
Juz zaczela,od tego tygodnia ![]() Cytat:
![]() Wiktoria dziekuje ![]() Cytat:
![]() Niestety ma caly czas i to sporo,ale nie swedzi ani nic,wlasnie sie zastanawialam czy nie isc z nia znowu.No ale kurcze widzialo ja dwoch lekarzy,no chyba by rozpoznali gdyby to cos powaznego bylo. Gratki z okazji rocznicy ![]() ![]() ![]()
We all find time to do what we really want to do... Edytowane przez gosia261282 Czas edycji: 2012-07-24 o 12:07 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
Rybka wszystkiego najlepszego dla Was
![]() ![]() ![]() a propos snu ...mi się śniło,że szukałam kluczy od auta, znalazłam, były zaszyte w fotelu ![]() a co do sytuacji na lotnisku ....ja bym nie poleciała, serce by mi pękło , ale to ja , każdy niech robi wg swojego sumienia Kumkura gratulacje ![]() ZIa chcemy sandałki , no i jakieś sportowe na wieczór, ale wiadomo ,że już przebrane, bo się zabraliśmy za te papcie za późno,a to wiesz w jednym sklepie jeden kolor, w innym rozmiar itd. ale już wiemy jakie chcemy i chyba jutro kupimy A my po szczepieniu , Kaja waży 8200 i ma 70 cm ![]() Gadałam z pediatrą o rozszerzaniu i kazała mi się wstrzymać, znów miałam zamysł marchewkowy ze względu na kupkę w sporej ilości ![]() A Kajulek nawet nie zapiszczał przy szczepieniu. |
![]() ![]() |
![]() |
#142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No masz racje, ale z drugiej strony moze mysleli, ze to jakas alergia na cos i zaraz przejdzie, a skoro utrzymuje sie to juz tyle czasu, to moze warto znow im to pokazac... Dobrze, ze nie dokucza jej to. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Wtajemniczenie
|
Cytrynka i Kumkura gratulacje zabkowe dla Wiktorka i Agatki
![]() Hania, Ania i Kaja - powodzenia na szczepieniach, Zia super ze masz wiecej mleczka i Ania przybiera, znam to uczucie radosci bo jak zwiekszalam sobie laktacje i Hania zaczela lepiej przybierac to cieszylam sie jak szalona ![]() Haniula zasnela wczoraj godzine wczesniej, bo o 21, spala....SWIETO WOW!!!! 5h bez pobudki ![]() ![]() ![]() ![]() pozniej juz Hania sie budzila czesto, wiec o 6 wzielam ja do nas do lozka i zasnela na cycu i pospalysmy do 8:30. dzis najcieplejszy dzien w roku bo 30stopni, spacer zaliczylysmy ok 10, a teraz zaslony zasloniete i mamy ciemnogrod w domu ![]() wczoraj minely 2 miesiace jak nie ma z nami Ivorka ....alez mi sie za nim teskni ![]() wpadl do mnie dzis dyrektor bez zapowiedzi i pyta czy moze wejsc a ja ze nei bardzo bo Hania zasnela wlasnie w duzym pokoju, wiec rozmawialismy przed domem (niech sie nauczy uprzedzac mnie ze chce pogadac), dziewczyna ktora jest na moim zastepstwie pracuje tylko do konca tego tygodnia bo sie nie sprawdza i zapytal czy ja bede mogla codziennie podejsc do biura i sprawdzic korespondencje i przybic pieczatki na faktury, a reszte juz zrobia dziewczyny z londynu.ok w sumie bo moge to zrobic o kazdej porze dnia i zajmie mi to jakies max20min, bo na wiecej to ja czasu nie mam z moja Hanka. dyrektor ma blizniaki (maja juz po 16lat) i powiedzial ze hjego zona przez 18miesiecy nie przespala calej nocy, i mowi do mnie;to wiesz juz dlaczego jestesmy z zona cali siwi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I brawo, ze taka dzielna byla. Dziekuje za zyczenia ![]() Ja rowniez bez dziecka bym sie nie ruszyla, od razu mysle co by czulo moje malenstwo pozostawione bez najukochanszych jej osob ![]() Kurde mam beznadziejna przegladarke, ktora nie pozwala mi wstawiac emotek, moge tylko te ktore sama zrobie :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
konia dla Kaji za 5 miesiąc
![]() Gratuluję pierwszych ząbków ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
MoniaHan brawo dla Hani za piekna nocke
![]() A co do Twojej zastepczyni jakos mnie nie dziwi, ze sie nie sprawdzila, pamietam jak opisywalas jej wprowadzanie zmian w biurze... i tak ja dlugo trzymali ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jesli nawet ci rodzice chcieli sami poleciec, to ok ich sprawa, tylko ze inaczej powinni to zalatwic, a nie odstawic dziecko do punktu informacyjnego i sobie pojsc... Przeciez to male dziecko, jak ono sie czulo ![]() (paszport dla dziecka w pl wyrabia sie chyba na 5 lat? a dziecko dwuletnie mialo niewazny? dziwne...) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:16.