Niski wzrost TŻ i problem moich rodziców.. :( - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-09-08, 12:18   #121
nika1401
Raczkowanie

Dot.: Niski wzrost TŻ i problem moich rodziców.. :(

Ja też nie rozmiem ludzi, którzy patrzą na wygląd...przecież jest tysiące par gdzie facet jest niższy a przecież są tacy szczęśliwi, a tym bardziej nie widzę problemu w tym, że jednak on nie jest niższy...
nika1401 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-08, 14:45   #122
rousse
BAN stały

Cytat:
Napisane przez pipimele Pokaż wiadomość
174 cm wzrostu

To jest niski wzrost?
rousse jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-08, 16:29   #123
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rousse Pokaż wiadomość

To jest niski wzrost?
Kurcze co za ludzie ciekawe czy mają podobne wytyczne w sprawie wagi, koloru włosów, oczu czy zawartości wapnia w kościach i hemoglobiny we krwi
laisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-08, 18:58   #124
Quietly92
Raczkowanie

Nie ukrywaj swojego TŻa. Byłaś z nim na weselu, świetnie się bawiliście, masz brata po swojej stronie, tyle się denerwowałaś... i miałoby to pójść na marne? Mama pomyśli, że wygrała. Nie daj jej tej satysfakcji.
Dziewczyny pisały propozycje, co możesz odpowiadać mamie i innym osobom na zaczepki. Odgryź się, jeśli trzeba
Poza tym, dziewczyny napisały wszystko na ten temat, a ja się z nimi zgadzam.
Powodzenia!

Edytowane przez Quietly92
Czas edycji: 2012-09-08 o 19:00
Quietly92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-08, 23:41   #125
kleo1991
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pipimele Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny, nigdy nie myślałam, że będę musiała tu pisać i to w tak głupiej sprawie, ale potrzebuję się wygadać i posłuchać jakiejś opinii.
Mianowicie, od 5 miesięcy jestem w związku z chłopakiem, z którym jestem bardzo szczęśliwa Dogadujemy się i czuję się z nim świetnie. Postanowiłam zaprosić go do mojego rodzinnego domu, żeby mógł poznać moich rodziców, mama nawet sama to zaproponowała. (dopiero po 5 mies, studiujemy, więc nie mieszkam w rodzinnym domu) Moje mama jednak zachowywała się wobec niego dziwnie - niby uprzejmie, ale czułam, że coś jej nie pasuje. Tak samo zresztą tata... TŻ był dla nich bardzo grzeczny, nie mogę mu nic zarzucić Wczoraj wyjechał, najpierw mama na mnie wyskoczyła "nie mówiłaś, że on jest taki niski?!" i powiedziała, że jak ja przy nim szpilki założę na weselu to przecież będę od niego wyższa i ona się będzie za nas wstydzić przed rodziną (za miesiąc idziemy razem na wesele do mojej rodziny). Tak samo tata, nazwał go "średniaczkiem" i bardzo wyśmiał jego niski wzrost.. Póżniej przyszedł i przeprosił, powiedział, że to oczywiście nic i że najważniejsze, żeby mi odpowiadał, ale został mi taki niesmak.. Na szczęście wszystkie pretensje był do mnie, nie przy nim, bo chyba bym się spaliła ze wstydu. Najgorsze jest to, że nawet nie chcieli z nim porozmawiać czy poznać go bliżej, udawali, że nas nie ma w tym domu - na początku myślałam, że fajnie, że nie chcą się wtrącać, ale później się dowiedziałam dlaczego.. To bardzo przykre, szczególnie, że mi wzrost mojego TŻ kompletnie nie przeszkadza, nawet nigdy tak nie pomyślałam Boję się też, że na weselu, gdy będziemy siedzieć razem przy stoliku, rodzina zacznie się z niego naśmiewać.. Chyba bym nie przeżyła Mój TŻ ma 174 cm wzrostu, ja mam 167.. Jak zareagować, co zrobić? Olać, czy porozmawiać? Jak to widzicie?
o ja cię kręcę, strasznie to przykre musiało być. Porozmawiaj z rodzicami i uświadom im, że tak nie wolno i jest to dla ciebie przykre. 7 cm różnicy...naprawdę nie wiem jak twoi rodzice mogli wpaść na coś tak idiotycznego...wszpółczuj e. Trzymaj się i dokop rodzicom za taki nietakt
kleo1991 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-30, 20:05   #126
sam1988
Raczkowanie

odświeżę wątek bo jestem ciekawy co u Autorki
sam1988 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-30, 20:14   #127
pipimele
Raczkowanie

Miło było zobaczyć ten wątek na głównej stronie znów

Odświeżam więc.
Od czasu wesela nie rozmawiałyśmy z mamą na temat mojego związku. Z chłopakiem ostatecznie rozstaliśmy się po dwóch miesiącach od wesela. Być może nie wytrzymałam presji ze strony rodziny, nie do końca wiem co wpłynęło na to, że w pewnym momencie zaczęłam patrzeć na niego inaczej i coś się we mnie wypaliło, aczkolwiek zaczęły mi przeszkadzać wady charakteru, na które wcześniej nie zwracałam uwagi. Ostatecznie, cieszę się z rozstania.

Aktualnie, od ponad miesiąca jestem w nowym związku, to dość świeża sprawa. Nowy TŻ ma ponad 180, aczkolwiek nie zamierzam go w najbliższym czasie przedstawiać mamie, bo i domyślam się, że znajdzie inny powód, żeby go nienawidzić i znając swoją asertywność ten związek również mógłby się rozpaść, a tego bym nie chciała. W październiku mamy wesele w rodzinie i również się na nie nie wybieram. Póki co żyję swoim życiem i czekam na to, aż będę mogła się usamodzielnić. To pewnie pozwoli "przeciąć pępowinę".

V
V
V

Edytowane przez pipimele
Czas edycji: 2013-06-30 o 20:19
pipimele jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-30, 21:16   #128
laisla
Zakorzenienie

Fajnie, że napisałaś co u Ciebie Powodzenia oczywiście życzę
Stary 2013-06-30, 22:25   #129
2011801131227
Konto usunięte

GG do 2011801131227 Send a message via Skype™ to 2011801131227

jezu, jakie prostactwo.. do zrobienia:
-przełknąć to, że ma się rodziców prostaków
-nie przejmować się i cieszyć się, że w takiej rodzinie wyrosłaś na normalnego człowieka
amen
edit :dopiero zauwazylam post wyzej. zatem szczęscia
2011801131227 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-01, 00:20   #130
WDM
Rozeznanie

Smutny wątek. Drobnomieszczaństwo i dulszczyzna, i w dziwnym wydaniu jakimś.
Teraz brzmi trochę jakbyś przegrała z tym.

Jednak być może te "wady charakteru" były czynnikiem istotnym.
WDM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-07, 11:44   #131
darka135
Raczkowanie

mój były chłopak miał z 173 a ja 175 oczywiscie wiedziałam , że jest mu nieswojo z tego powodu ale mi na nim zalezało.. cóż wielka nastoletnia miłość ponad 1,5 roku razem zerwałam z nim, wprawdzie na początku lekko tego żałowałam ale kiedy dowiedziałam sie o nim kilka rzeczy nie żałuje..
Oczywiście moi rodzice mówili , że jest on drobny , niski , że ma krótkie nóżki ale podkreślali , że najważniejsze , że ma dobry charakter , że mnei szanuje..
Nie ma co sie przejmowac przecież ;>
mój bliski przyjaciel (dobra sama nie wiem kto to jest) ma 180 cm i jest bardzo dobrze choć gdyby był z 2-3 cm wyższy ale wiesz jestem wysoką dziewczyną

Edytowane przez darka135
Czas edycji: 2013-07-07 o 11:46
darka135 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-07, 13:57   #132
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez darka135 Pokaż wiadomość
mój były chłopak miał z 173 a ja 175 oczywiscie wiedziałam , że jest mu nieswojo z tego powodu ale mi na nim zalezało.. cóż wielka nastoletnia miłość ponad 1,5 roku razem zerwałam z nim, wprawdzie na początku lekko tego żałowałam ale kiedy dowiedziałam sie o nim kilka rzeczy nie żałuje..
Oczywiście moi rodzice mówili , że jest on drobny , niski , że ma krótkie nóżki ale podkreślali , że najważniejsze , że ma dobry charakter , że mnei szanuje..
Nie ma co sie przejmowac przecież ;>
mój bliski przyjaciel (dobra sama nie wiem kto to jest) ma 180 cm i jest bardzo dobrze choć gdyby był z 2-3 cm wyższy ale wiesz jestem wysoką dziewczyną
I takie gadanie jest niepotrzebne bo niby pozytywnie ale szpile jednocześnie także wbijają i sprawiają przykrość.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości