![]() |
#121 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 4 697
|
Dot.: W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() na Rai 5 pokazuja Krakow ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 083
|
Weu a patrzylas na subito.it? najlepiej to byloby na uniwerku popatrzec ogloszenia, ale to trzeba byc na miejscu, a na ktorej uczelni?
evelinarav mi sie wydaje, ze jest wiele ladnych miejsc kolo Ciebie, mnie sie podoba ![]() ![]()
#123 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 082
|
Princi - nie obrazaj sie, prosze - bo kto mnie bedzie sprawdzal - moj maz przeczytal co napisalam przed toba i nie widzial bledu a ty wylapalas brak podwojnej litery.
![]()
#124 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 284
|
Dziêkujê
![]() Universita degli studi di bari aldo moro, trochê siê denerwujê tym wyjazdem, bo niby na po³udniu z samym angielskim trudno siê porozumieæ.. Co o tym s±dzisz, czy to prawda? |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
Weu to nie znasz wloskiego? mysle, ze na migi sie dogadasz
![]() ![]()
#126 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 284
|
Moja znajomo¶æ zaczyna siê na 'ciao' a koñczy na 'scusi' :p
Najbardziej martwiê siê mieszkaniem, z reszt± bêdê siê musia³a siê jako¶ uporaæ :p. Studenci z którymi siê kontaktowa³am maj± zamiar przyjechaæ na miejsce i wtedy dopiero szukaæ :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 411
|
Hej dziewczyny! Ja znowu tak na szybko – zanim szef sie pojawi zeby mnie rozdrazniac.
Jeszcze tylko 2 dni w pracy i urlop! Wygladam juz jak dziecko wojny – przemeczona, doly pod oczami, zapadnieta jak szkapa wiec odpoczynek mi sie nalezy. Z ta tunika to narobilam niezlego zamieszania – poszlam do tego sklepu ponownie wczoraj i tak dla pewnosci przeszukalam czy czasem nie ma rozmiaru M, ale byla tylko S – stwierdzilam, ze sobie przymierze raz jeszcze inny egzemplarz– bo roznie to bywa. I wiecie co – luzna.. A to ciekawe – polecialam do ekspedientki i tlumacze, co sie stalo i ze najprawdopodobniej te rozmiary sa jakies dziwne i ze S-ka nie jest zawsze jednakowa. Ekspedientka odlozyla zatem ta tunike w sklepie i zapewnila ze moge ja dzis wymienic. Po czym wracam do domu biore ta kupiona tunike do reki – a tam jak byk pisze XS. To ja bylam durna a nie rozmiary nierowne sobie! Zrobie zdjecie to wam pokaze – moze dzis wieczorem – ale to w sumie zadne cudo – taka z bawelny, tylko ma fajne kolory. Sjoanna – Ale Ty ciacha pieczesz! Otworz moze jakas kawiarnie z ciastami domowej roboty! Jak mi sie przypomni posle Ci linka mojej kolezanki, ktora zaczela pasjonowac sie pieczeniem ciast – zrobila potem kilka kursow i jak teraz ogladam jakie torty robi – to az nie moge uwierzyc! Normalnie cuda! Princi – bardzo dobrze, ze tak konsekwentnie podchodzisz do tego aby Falvio byl dwujezyczny. Zastanawialam sie nad tym – bo wczesniej czy pozniej tez chcialabym miec dzidziusia. U mnie bedzie chyba trudniej – bo bede musiala oczywiscie wrocic do pracy a zdaje mi sie, ze we wloszech tego macierzynskiego jest malutko. A biorac pod uwage, ze jestem poza domem praktycznie caly dzien i dodatkowo dojezdzam – to ja tego przyszlego mojego spadkobierce bede widywala w weekendy a reszte czasu spedzi z wloskojezycznymi osobami. A co studiowalas w Rzymie i na ktorym uniwerku? Ja w Roma Tre – w samym centrum – piekne to byly czasy! A do kolezanki WEU – bylam na Twoim etapie znajomosci jezyka – gdy pojechalam na studia do Rzymu i wszystkie egazaminy pozdawalam pod koniec semestru – piesmne i ustne! Dasz rade! Ja wtedy szukalam na takiej stronce affittistudenti czy cos podobnego. Popatrz sobie na takie ogloszenia: http://affittistudenti.studenti.it/p...bari/annunci/l To narka! Edytowane przez bambi1980 Czas edycji: 2012-08-02 o 08:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
Ale dzisiaj w nocy zle mi sie spalo, taka duchota...
pora zabrac sie za pakowanie walizki, tz chodzi po mieszkaniu i mowi po pl "ide pakowac walizke pakowac walizke pakowac walizke" ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 828
|
Hej, hej laseczki
![]() Powoli Was doczytuje... i zycze Wam wszystkim i kazdej z osobna udanych pakowan&wyjazdow ![]() Jak pisalam wczesniej mam strasznie duzo pracy - ni z tego z owego moj szef 30 lipca, czyli dzien przed jego wyjazdem na urlop, oznajmil mi ze mam sie zajac jedna bardzo wazna sprawa, mam kierowac calym studiem zeby ja ukonczyc do 30 sierpnia, i ze to moja odpowiedzialnosc zeby wszystko bylo ok...tylko szkoda ze wszyscy moi koledzy sa od 3 sierpnia do 3 wrzesnia na urlopie, tylko ja wracam 28 sierpnia....Do tego 30 sierpnia jade znowu z szefem do Neapolu... ![]() ![]() ![]() Oczywiscie mam w biurze male piekielko bo nie wszystkim sie spodobal ten moj mini tymczasowy awans i nie dosc ze musze pracowac od 8 do 22 codziennie to jeszcze zmagac sie z moim kolezaneczkami ![]() Nawet nie wiem kiedy sie spakuje na wyjazdy...bo najpierw musze ogarnac rzeczy ktore biore ze soba do Calabrii, w tym sukienke na wesele, buty, torebke itp itd., potem musze przygotowac ubrania na wyjazd do Polski, a wiadomo ze w Pl nigdy nie wiadomo jaka bedzie pogoda. Do tego musze skonczyc przeprowadzac sie do TZ, bo po powrocie z Pl chcialabym juz mieszkac na stale u niego...i to wszystko musze zrobic w sobote bo w wyjezdzamy w niedziele o 4....bardzo chialabym sie sklonowac.... ![]() bambi1980 pytalas sie co robie, jestem z wyksztalcenia prawnikiem, pracuje dla syndyka masy upadlosciowej, i w koncu zdecydowalam sie rowniez na rozpoczenie praktyki ![]()
#130 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry moje zapracowane "Wloszki"
![]() ![]() ![]() powiem Wam, ze cos jakby w kregoslup mi wlazlo w okolicach krzyza, nie moge sie schylic, strasznie mnie boli! mam nadzieje, ze przejdzie bo nie moge pozwolic sobie na siedzenie w fotelu...do tego wczoraj dostalam okresu, wiec tak srednio sie czuje ![]() cuciola o ktorej wylot? fryyyy powiedzialby Flavis ![]() bambi dobrze, ze poszlas jeszcze raz zobaczyc rozmiary, bo szkoda by bylo, ja tez tak mam ze zlapie, kupie na lapu capu, a pozniej chodze wymieniac ![]() ![]() ja skonczyalm archeologia dei beni culturali na Tor Vergata, ale ze univerek ten jest na peryferiach, a znalazlam fajna prace w pubie na piazza di spagna to mieszkalam przy metrze musei vaticani, to byly czasy Kochana, super je wspominam, poznalam wiele fajnych ludzi, ahh ahh rozmarzylam sie, czemu ten czas tak szybko leci! pozniej zrobilam sobie mastera na tlumacza ![]() Weu ja bym zarezrwowala hotel na 2 tyg i szukala na miejscu, bo dobrze byloby obejrzec mieszkanie, niektore, a raczej w wiekszosci to takie kanciapy wynajmuja studentom, ze strach sie bac ![]() mmarcepan to Ty sie uzerasz z jakimis niesplatami w tym syndakacie?? my na Sycylie wyruszamy w pon o 5tej, planujemy byc na 13sta, ale z dzieckiemt o nigdy nic nie wiadomo, bo na wiecznie niekonczaca sie autostrada nie jest latwa do przejechania, korki itd.
#131 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiesz - piec lubie a jesc jeszcze bardziej ale nie mam zupelnie zdolnosci plastycznych i np dekoracji bym nie zrobila. Moja babcia to robila prawdziwe torty i do tego jak ona je dekorowala - szlaczki i rozyczki z masy maslano-jajecznej. Z tej samej ktora przeklada sie tort. Nie jakies sztuczne plastikowe jakie krolowaly w cukierniach i nie te z masy cukrowej jakie sie teraz robi. A kolezanka w Polsce czy we Wloszech? A tuniczke wymienilas? Cytat:
Moj nie umie tego powiedziec. ![]() Cytat:
![]() A zawisc jak widze i tutaj - ludzie wszedzie sa jednakowi. Do Polski wrzuc jakies cieplejse spodnie i pare bluzek plus sweterek. Zawsze mozesz cos sobie kupic - dobrze miec troche wolnego miejsca w walizce. ![]() Za rozpoczecie praktyki ![]() ![]() Cytat:
Cos widze ze ci mezus bedzie musial zrobic masazyk plecow. ![]() Na mile zakonczenie festy. ![]() Benedetta wlasnie osmiornice gotuje - paskudztwo! ![]() A ja lody dzisiaj krece. Kawowe, bez jajek. Zobaczymy jakie wyjda. ![]()
Okazje i pomys³y na prezent
![]() |
#132 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 960
|
Cze¶æ dziewczyny.
W poniedzia³ek wyruszamy do W³och autostopem ![]() Byæ mo¿e która¶ z wiza¿ystek mieszka w okolicy lub na naszej drodze(której nie da siê sprecyzowaæ :P) i mogliby¶my liczyæ na drobn± pomoc: kawa³ek ziemi pod namiot, mo¿e prysznic, pod³adowania tel ![]() Jakie¶ rady? |
![]() ![]() |
![]() |
#133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Walizka juz prawie spakowania, szkoda tylko ze sie na gg scielam z rodzicami a raczej z tata, bo poprosilam zeby nie pytal o studia i nie rozmawial ze mna o finansach. No i swoje musialam wysluchac ![]() ![]() Mam nadzieje ze beda to wakacje ![]() princi wszystkiego naj dla Tz-cika. Kayko podziwiam za odwage ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#134 | ||||
Konto usuniête
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
chyba wywioza mnie dzis do wariatkowa, Flavcio dzis bardzo nie ladnie sie zachowuje, obiadku nie chcial, zrobilam zupke z ryzem wszystko wyplul, chyba ryz mu nie smakuje, wiec ugotowalam szybko makaron, tez nie, akurat wczesniej wstawilam na jutro buraczkowa, wiec wyjelam marchewke i zmiksowalam tak jak lubi na kremik zeby chociaz cokolwiek zjadl, zrobilam z kurczaczkiem, tez nie! no jasny ciasny ilez tak bede latac z tymi miseczkami, w koncu nic nie jadl od rana ehhh
wzielam sie za uporzadkowanie kuchni, odwracam sie nie ma go, wolam...cisza...czyms sie zajal...jednak cisza oznacza, ze cos kombinuje...poszlam sprawdzic a on porobil mi porzadek w szufladach, znaczy wszystko powyrzucal! dwie swoje bluzeczi do wc wrzucil ojoj baty beda chyba dzisiaj! cuciola a co tatus moraly prawil? ![]() ![]() ![]() sjoanna wlasnie mojej mamy siostra, czyli moja ciocia tez takie zdobienia z prawdziwego zdarzenia na tortach robi, na kazde imieniny czy urodziny albo jakies swieto i nie te sztuczne slodnie masy czy jakies tam kwiaty, jej torty sa przepyszne, bo nigdy nie za slodkie ![]() jak ona te osmiornice gotuje? polipo to nie za bardzo lubie...smakuja mi za to podgotowane lekko calamri z cukinia ![]() kupilam mezowi borsellino a tracolla, taka wiesz do pracy na dokumenty i inne ![]() sjoanna a czym TWoj maz sie zajmuje?? evelinarav 300 euro za zlobek to tak lekka reka, u mnie kosztuje 250 to nie chce myslec ile np. w Milano ![]() ![]() co do pracy to powiem Ci szczerze, ze jak sie naslucham znajomych w WAwie to wydaje mi sie, ze jest 100razy lepiej niz u mnie, no ale wiadomo ze w stolicy jest wiecej pracy i wyzsze zarobki, ale w Wawie tez jest dosc drogo, pozatym wszedzie jest latwiej jak ma sie pomoc rodzicow, prawie kazda z moich kolezanek mieszkanie dostala w prezencie ![]()
Podwojna mamusia polsko-wloskich Smieszkow Edytowane przez principessina Czas edycji: 2012-08-02 o 14:24 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#136 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Chcieliby juz zebym tych studiow nie miala to by mi juz wogole nie musieli placic za nic. A ja zamiast nad morze jechac z tz-tem to wolalam do pl jechac, za niedlugo mnie tz przeklnie ze rezygnuje z urlopu dla rodziny. Edytowane przez cuciola Czas edycji: 2012-08-02 o 14:39 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
a moj maz ostatnio spiewa mrowki maszeruja rowna raz i dwa
![]() ![]()
#138 |
Konto usuniête
|
zapomnialabym- dzisiaj znajomy zapytal sie mnie ile godzin jedziemy do PL i czy bierzemy traghetto
![]() ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- cuciola, ja specjalnie nie szlam na studia, bo wiem, ze moi rodzice by sie pozniej klocili miedzy soba kto ma placic za studia. juz dobrze ich znam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
cuciola a nie myslalas wlasnie zeby pojsc do jakies pracy, nawet jako baby sitter dorobisz sobie w weekendy i bedziesz miala na swoje wydatki, w sumie zaczym zrobisz jeszcze stage itd, to jeszcze moze minac z 5 lat zanim zaczniesz zarabiac, a Tz cos znalazl?
nic tam narazie sie nie martw, po wakacjach pomyslisz ![]() ![]() evelinarav my raz bralismy pod uwage taka opcje, zeby plynac z bari do dubrovnika i do Pl przez Chorwacje, ale to by sie nie oplacalo, a Wy to juz w ogole nie wiem czemu promem mielibyscie plynac, jak od Ciebie to hop siup i jestes w Pl ![]()
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
Zeby nie bylo ze ja tak same slodkosci to wlasnie skonczylam gotowac wielki gar leczo. Ze wszystkimi warzywkami jakie mialam.
![]() Moj maz raczej jak moze to warzyw unika - nawet bazylie z pizzy sciaga a moje obiadki wcina i dopytuje o wiecej. ![]() Zrobilam duzo bo zamroze sobie na pare dni. Princi - maz jest consulente del lavoro. I pracuje przy ksiegowo-pracowniczych sprawach. Tak - cisza jest zawsze przy dzieciach podejrzana. ![]() Moze nie chce mu sie jesc - za goraco. Daj mu jakiegos owocka albo soczek a wieczorkiem pewnie zglodnieje. ![]()
#141 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 467
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nagle sie okazalo ze to dla mnie trudnosc byla bo rzucilam sie na glebowa wode, po polskim liceum od razu na wloskie studia. Oni pewnie mysleli ze wyjade wiec juz beda mieli mnie z glowy a tu nagle oplaty w euro. Tylko wlasnie jest tak jak mowisz, nic ich te studia nie kosztowaly bo dzieki mojej nauce udalo mi sie zawsze dostac stypendium bo i reddito basso i punkty zawsze nazbieralam z egzaminow. Szkoda ze nie potrafia zrozumiec, ze co innego studiowac we wlasnym jezyku a co innego w obcym (szczegolnie na poczatku trzeba obrac rytm i wogole jakas metodejak sie za to zabrac). Jak sie zaoferowalam ze poszukam pracy to uslyszalam "nieee, bo jeszcze wiecej ci czasu zajmie potem nauka do egzaminow, jak znajdziesz sobie inne zajecie to juz coraz ciezej bedzie wrocic do ksiazek". nie lubie jak ktos mi mowi..a nie martw sie a potem jak przyjdzie co to czego to wylicza. Powinni sie cieszyc ze daje rade, moj brat w Pl po studiach zaocznych 3 letnich juz ma dosc. Wiesz, ja nie czuje sie pepkiem swiata, nie wysylam im rachunkow co miesiac ani nic z tych rzeczy, ale na lekarza to chyba powinni mi dac? To chyba nic wygorowanego nie jest, tym bardziej jak nie moglam z tym zwlekac. Tz od wrzesnia bedzie wynajmowal z kolega lokal, beda probowac otworzyc szkole muzyczna. No i dorabia sobie na wlasna reke robiac certificazioni energetiche. Wlosi nie wiedza gdzie jest Pl wiec dlatego tak z tym promem wyskoczyli ![]() ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- a jednak jest post, myslalam ze wcielo Edytowane przez cuciola Czas edycji: 2012-08-02 o 15:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#143 | |
Konto usuniête
|
evelinarav my raz bralismy pod uwage taka opcje, zeby plynac z bari do dubrovnika i do Pl przez Chorwacje, ale to by sie nie oplacalo, a Wy to juz w ogole nie wiem czemu promem mielibyscie plynac, jak od Ciebie to hop siup i jestes w Pl
![]() zazwyczaj prowadzimy na zmiane ( ja w Austrii lub Slowacji bo prosta droga ![]() ![]() Cytat:
![]() a moze twoi mysla tak jak moi - pojechala, to niech sobie teraz radzi |
|
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
Ja juz nie wiem co oni mysla, to jest jedno wielkie controsenso.
Wiem jedno, ze jakbym byla na ich miejscu to byloby mi glupio sobie zalatwiac luksusy wiedzac ze moja corka ma na miesiac 50 euro w kieszeni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#145 | ||
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 828
|
Cytat:
![]() Mu tez mielismy jechac w poniedzialek bo niby mniej korkow, ale zalezy mu jednak na tym jednym dniu wiecej na poludniu ![]() Cytat:
![]() ![]() Chociaz moj mini awans jest narazie tylko na probe, ludzi mimo wszystko to drazni, no ale po interwencji mojego drugiego szefa wszyscy stali pomocni i staraja mi sie nie podpasc ![]() A szefowie tak na prawde to troche ryzykowali - mogliby wybrac kogos innego - a nie wiedzieli kiedy ludzie jada na ferie i kiedy wracaja (na powaznie - nigdy nikt nie mowi nic o urlopie i tak wiadomo ze na miesiac sie zamyka ![]() Ogolnie plan szefistwa jest taki ze jesli sie sprawdze moj awans zostanie potwierdzony, i bede miala zawsze tego typu odpowiedzialnosc na karku ![]() ![]() Na pewno cos w Pl kupie do ubrania ![]() ![]() A co do praktyki to wszystko na spoko...narazie mam w kancelarii prawnika ktory bedzie moim patronem, ale przede mna zabawy z uznawaniem dyplomu, takze jeszcze troszke czasu minie zanim zaczne praktyke... W kazdym razie dziekuje ![]() ![]() ![]() [1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;3565860 7]zapomnialabym- dzisiaj znajomy zapytal sie mnie ile godzin jedziemy do PL i czy bierzemy traghetto ![]() ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- cuciola, ja specjalnie nie szlam na studia, bo wiem, ze moi rodzice by sie pozniej klocili miedzy soba kto ma placic za studia. juz dobrze ich znam ![]() ![]() cuciola ![]() ![]()
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
no zobazymy jak bedzie, mam nadzieje ze jednak dadza mi wypoczac.
mmarcepanku a ty na co jestes drazliwa? Mama jeszcze dzis wrocila do tematu i powiedziala, ze moj tata nie ma do mnie zalu ze studia sie dluza tylko ma zal do mojego tz-ta ze jak wyjezdzalam to powiedzial mojemu tacie ze on mnie utrzyma a faktem jest ze utrzymuja mnie tesciowie. Tata zaczal prawic madrosci ze w wieku 28 lat to on juz mial mieszkanie i dziecko i utrzymywal rodzine i tego samego wymaga od mojego tz-ta. To przynajmniej juz wiem o co chodzi i tak jak mowicie nie warto podejmowac tematu. Zycze wam troche sierpniowego odpoczynku, gdziekolwiek bedziecie ![]() Edytowane przez cuciola Czas edycji: 2012-08-02 o 20:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
Cuciola - to twoj tata juz mowi - za moich czsaow to...
![]() Pewnie jak byl mlodszy to sie wsciekal jak jego rodzice czy dziadkowie tak porownywali cos czego porownac sie nie da. Kazde pokolenie ma nieco inaczej w zyciu - inne mozliwosci ale tez i przeszkody. Cos mi sie wydaje ze mu o zalegalizowanie zwiazku chodzi. ![]() Zeby bylo czarno na bialym ze twoj TZ sie toba opiekuje. ![]()
#148 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 411
|
Dzien dobry wszystkim!
O widze, ze Asia dzis wczesnie wstala! Oto ten link do ciast mojej kolezanki: http://magdascakes.webs.com/apps/photos/ ona jest Polka ale mieszka teraz w USA - i wlasnie tam ukonczyla te kursy ciastkowe. Ma dziewczyna talent plastyczny wiec polaczyla dwie pasje i oto efekty! Ja bym tez tak chciala - ale mi to zawsze zakalec wyjdzie ![]() Ale sie rozpisalyscie wczoraj - a ja padlam jak mucha i nic nie zrobilam. W niedziele wyjezdzamy i oczywiscie nic nie przygotowalam do tej pory. Zeby tylko mi ten dzien szybko zlecial!!!! pa |
![]() ![]() |
![]() |
#149 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
![]() ![]() a sjoanna juz wstala, pewnie cos zaraz upichci ![]() walizeczka juz w domu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj to nie spie od 5.30 - jak maz pojechal to mi sie odechcialo.
![]() O 7 wzielam komputer do lozka - nikt inny chetny sie nie znalazl ![]() A dzisiaj nic nie pieke, nawet nie gotuje - wczoraj zrobilam leczo i lody kawowe a dzisiaj tylko macedonie na obiadek. Mylam kiedys okna ale wczoraj wieczorem zobaczylam ze sa smugi wiec dzisiaj juz salon i sypialnie umylam znowu - tym razem woda z octem. Zobaczymy jak pozniej slonce na nie przyswieci - czy beda smugi czy nie. ![]() Umylam tez zanzariere w sypialni - mam dobrze bo wyjscie na balkonik wiec z dwoch stron ja umylam. Jak wy myjecie to paskudztwo? Ja mam rozwijane - miekkie wiec musze delikatnie sie z nimi obchodzic. Raz przejechalam woda z plynem do naczyn a potem woda z octem. Najpierw mylam reka a potem wzielam miekka scierke i szybciej szlo. A teraz oddech (woda z syropem mietowym) i ide w salonie dzialac - tyle ze tam tylko z jednej strony. Od poniedzialku maz ma wolne wiec chcialam takie wieksze sprzatanie dzisiaj skonczyc bo przed wyjazdem musi lsnic. ![]() Przeciez bratu brudnego domu nie pokaze. ![]() A co do pieczenia - mam chetke na mufinki ze sliwkami. ![]() Ale nie dzisiaj - nie mam czasu. ![]()
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:50.