|
|
#121 | ||
|
High Quality Since 2007
|
Dot.: Mój facet jest ...gruby
Ale Ty z nim w ogóle rozmawiasz, czy sama podejmujesz decyzje?
||
|
|
|
|
#122 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Dobre pytanie.
|
|
|
#123 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#124 |
|
Zakorzenienie
|
- mnie tam uderzyło zdanie, które wcześniej przeczytałam: porozmawiam z nim ZA MIESIĄC, bo wtedy wyjedziemy na wakacje; udusiłabym się , gdyby mi coś nie pasowało i nie mogłabym o tym pogadać w najbliższym z możliwych terminów.
|
|
|
|
|
#125 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#126 |
|
Raczkowanie
|
Chcę z nim porozmawiać i poobserwować go jeszcze. Nie chcę psuć wakacji i wyjazdu takimi rozmowami przed wyprawą. Dla niego to będzie męczarnia. Zluzuję, nie będę mu wypominać, co je i ile je.
I tak, rozmawiam z nim. Ale często pada z jego strony pytanie: co na obiad? Ja się też go pytam, co chce zjeść. No chyba na tortillę nie będzie narzekać. Jak nie na obiad to na kolację, po prostu coś trzeba zjeść :P. |
|
|
|
|
#127 |
|
Zakorzenienie
|
A on w ogóle sobie sam coś gotuje?
|
|
|
|
|
#128 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiadomo że przy zmianie diety pierwszy tydzień jest trudny i kryzysowy. Trzeba silną wolę mieć Diete powinien ustalić mu lekarz-tak żeby nic nie zabrakło w niej do prawidłowych funkcji życiowych. Białko dla spalenia tłuszczu, i trochę dobrych węglowodanów do pracy mózgu. A z głodem pewnie będzie musiał walczyć bo ma rozciągnięty żołądek
|
|
|
|
|
|
#129 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() Aż mi się tej tortilli zachciało
|
|
|
|
#130 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#131 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Autorko tematu, może zacznij razem z facetem podejmować się jakichś czynności ruchowych ( ), nie wiem, tańczcie, ćwiczcie razem, wyskakujcie na rower? Jest tyle możliwości.
|
|
|
|
|
|
#132 |
|
Zakorzenienie
|
Tak czytam i czytam, i mi się teraz przypomniał program "Cofnij zegar", tam też byli otyli i chorzy, chociaz o tym nie wiedzieli. Robili im trening z osobistym trenerem, badania, zabiegi kosmetyczne by nie zniechęcać, ukladali diete. Tylko trzeba miec kase na to wszystko, a jak wiadomo, nie kazdego stac na takie coś. Ale samemu też można przeciez sobie poradzić, wolniej, ale można.
Może obejrzyj kilka odcinków.Taki przykładowy odcinek: http://tvnplayer.pl/programy-online/...1E08,2546.html Dla niego chyba nic to nie da, bo z tego co czytam brak mu zmyslu rywalizacji, by powiedzieć: "Kurczę skoro oni dali radę, to ja tez mogę, a nawet bede lepszy". Nie chce mu sie zadabać o własne zdrowie. Tego nie ma i to się raczej nie zmieni. Taki typ tak ma-znam jedna osobe z takim brzuchem, jak ją zawsze widzę to mówie mu prosto z most, że wyglada ohydnie i odrazająco, jest chory, niech w koncu cos z tym zrobi, za niedługo jego dziecko będzie się wstydziło takiego ojca, a on sie cieszy i spływa to po nim jak po kaczce. Jeżeli ma taki wielki brzuchol, to pewnie do takiego hamburgerka nie żałuje sobie piwka, to często idzie w parze. Taki brzuch jest obrzydliwy. Niedawno była taka sytuacja: jechalam zatloczonym autobusem, stałam tyłem do drzwi, i ratem czuję, że coś twardego naciska mnie w plecy, odwracam się, a tam facet z wielgachnym brzuchem jak w zaawansowanej ciąży i jeszcze hot-dog w ręku, na szczęści wysiadł na następnym przystanku. Jak widać taki brzuch oddziałowywuje nie tylko na niego, jego rodzine, ale moze oddziałowywać na zupełnie obcych ludzi. |
|
|
|
|
#133 | |||
|
High Quality Since 2007
|
Cytat:
|||
|
|
|
|
#134 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#135 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#136 |
|
Wtajemniczenie
|
dopóki jest przyzwyczajony że jedzenie to tylko napychanie się śmieciowym żarciem ile się da. To niestety ale po każdej diecie jaką zaproponuje mu dietetyk bedzie głodny-bo jest nieprzyzwyczajony do mniejszych porcji i zupełnie innego jedzenia.
|
|
|
|
|
#137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sugerowałam, że może jesteś coraz bardziej sfrustrowana całą sytuacją i ogólnie tym związkiem - gruby nieatrakcyjny facet z paskudnym wielkim brzucholem, z którym nic nie chce zrobić, w dodatku sama zazwyczaj gotujesz (z czego mam daleko idące wnioski, że on w domu robi niewiele, ale oczywiście tego nie wiem ). Jakoś wcześniej Ci to nie przeszkadzało, a teraz 3 lata związku i klapki spadły z oczu. Stąd wrażenie, że nie tylko brzuch jest powodem Twoich rozterek.
|
|
|
|
|
|
#138 |
|
Zakorzenienie
|
- u mnie w rodzinie 4 lata temu pewna kobieta schudła 38 kg, całe życie była gruba, też wszystko zwalała na geny, diet stosowała mnóstwo,ciągle był efekt jojo; w końcu zaczęło jej wysiadać zdrowie, szczególnie stawy i kręgosłup.Lekarz zabronił odchudzania na własną rękę, kolejną dietą cud.; trafiła w końcu do dietetyka; najbardziej ją zdziwiło, że nie była głodna w czasie TRWAŁYCH zmian nawyków żywieniowych (bo to o to chodzi, a nie że potem wraca się do żarcia z Maca), zaczęła jeść śniadania (czego wcześniej nie robiła), jadła co 3 godziny- chudnięcie trwało ponad 1,5 roku- teraz waży 56 kg i nie ma efektu jojo, a przede wszystkim ma świetne wyniki badań.
|
|
|
|
|
#139 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaczynam podejrzewać że te 3 lata to stąd że go nie chciałaś denerwować jakimikolwiek uwagami![]() Cytat:
![]() No to nie wiem. To niech dalej siedzi narzeka na geny a ona go rzuci i będzie git. Bo facet nie potrafi się trochę przemęczyć co jest normalne przy początkach diety i jest głodny jedząc NORMALNE jedzenie. |
||
|
|
|
|
#140 |
|
Zakorzenienie
|
- bo wizyta i konsultacje u dietetyka mają sens tylko wtedy, gdy chce się zmienić na trwałe nawyki żywieniowe.
|
|
|
|
|
#141 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo jednak to zazwyczaj jest szok dla organizmu.
|
|
|
|
|
|
#142 |
|
Raczkowanie
|
Oj uwierzcie, że z nim rozmawiałam. On sam mówi, że chyba mi się nie podoba. Nie potwierdzam, nie zaprzeczam, po prostu MILCZĘ. Mam mu wprost powiedzieć? Jezu, to będzie okropne :/.
Tłumaczy się też brakiem silnej woli. No ale przecież nagle mu tej silnej woli nie zaszczepię. Mówiłam mu, że będzie ciężko, bo co tu kryć, ale nie da się zrzucić tego, co się naprodukowało LATAMI w tydzień czy miesiąc. Do tego chyba trzeba co najmniej pół roku. |
|
|
|
|
#143 | |||
|
High Quality Since 2007
|
Cytat:
|||
|
|
|
|
#144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mów co nie pasuje, wprost, tylko wtedy dotrze, nie ma że boli.
|
|
|
|
|
|
#145 |
|
Zakorzenienie
|
- trudno umierać z głodu, gdy regularnie jesz co 3 godziny (fakt: określone rzeczy, ale jesz); wcześniej ona się głodziła lub np. nie jadła śniadań, co złapała ok. 14 i super żarcie było wieczorem. Ważne jest jedno: wzięła się za siebie, nie ma jojo, wygląda świetnie, a przede wszystkim jest zdrowa, a miała problemy z wejściem na 3 piętro.
|
|
|
|
|
#146 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#147 |
|
Zakorzenienie
|
- słuuuucham??? Cóż, to miłych wakacji ze spaślakiem, który żre bez umiaru.I jaka to miła atmosfera, gdy wewnętrznie cię skręca, widząc jak pasie się żrąc byle co.
|
|
|
|
|
#148 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#149 |
|
Rozeznanie
|
Ale to nie będzie miła atmosfera, jeżeli wewnętrznie będziesz czuć, że pewne sprawy ci przeszkadzają.
|
|
|
|
|
#150 | |||
|
High Quality Since 2007
|
Cytat:
Też mi się wydaje, że jest między Wami jednak więcej problemów...
|||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:53.

Nawet jedząc typowe polskie obiady typu mięso, ziemniaki, surówka, ale ograniczając śmieciowe żarcie, można minimalnie zrzucić na wadze. Jeszcze jakby do tego zaczął jakąkolwiek aktywność fizyczną to w ciągu miesiąca mógłby zmniejszyć obwód brzuchola o kilka centymetrów. Tylko podstawowa zasada - trzeba chcieć

Diete powinien ustalić mu lekarz-tak żeby nic nie zabrakło w niej do prawidłowych funkcji życiowych. Białko dla spalenia tłuszczu, i trochę dobrych węglowodanów do pracy mózgu. A z głodem pewnie będzie musiał walczyć bo ma rozciągnięty żołądek

zaczynam podejrzewać że te 3 lata to stąd że go nie chciałaś denerwować jakimikolwiek uwagami

dziewczyno, weź Ty się zastanów....