Wakacyjne Mamy 2012 - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-11, 22:14   #121
Linka25
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Witam na odchowalni

Jakoś się dziwnie czuję pisząc tu
to tylko chwilka dobrze, ze przeniosłyśmy się wszystkie razem!
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 22:15   #122
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
bardzo dobrze!

wlasnie zrobilam sobie herbatke - koper wloski x 2 :P
mam nadzieje ze mi to pomoze..

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 22:17   #123
Soleilka
Zakorzenienie

A ja zaraz idę spać do mamy, niech się tylko uspokoi
to co się tutaj dzieje, to masakra. Nie będę tu siedzieć dopóki ta idiotka nie pojedzie

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 22:18   #124
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eninka84 Pokaż wiadomość
Myśle ze tak!!!!!
to trzymam

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
ja tez tak jakby nie u siebie :P
ja za każdym razem jak widzę tytuł nowego wątku, to się zastanawiam co to muszę się przyzwyczaić

Cytat:

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 22:18   #125
allebazi
Rozeznanie

ale mnie nogi rwą masakra i boli spojenie łonowe jak się przekręcam z boku na bok aż spać nie mogę chyba to jeszcze nie to
Stary 2012-08-11, 22:24   #126
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
to co się tutaj dzieje, to masakra. Nie będę tu siedzieć dopóki ta idiotka nie pojedzie
o matko co znowu?

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
ja za każdym razem jak widzę tytuł nowego wątku, to się zastanawiam co to muszę się przyzwyczaić
ja tez i szukam nazwy "mamusie lipcowo-sierpniowe"

Amelcia
Stary 2012-08-11, 22:28   #127
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
o matko co znowu?
Tu nie będę pisać

Bloguję

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-08-11, 22:29   #128
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Tu nie będę pisać
rozumiem...

jak nie urok to sraczka.

Amelcia
Stary 2012-08-11, 22:29   #129
koglus
Rozeznanie

czesc dziewczyny,
gratuluje wszystki mamom, tez juz bym chciala byc po, mimo ze mnie przeraza ogrom pracy potemz dwojak...Koncze 38tydzien.
Jestem troche zmartwiona bo boli mnie pacha czasami i mam zgrubienie wielkosci ziarnka ryzu pod skora . Nie wiem czy to cos ma zwiazek z produkcja mleka , czy cos mnie ugryzlo( bo tez mialam slad ale znikl) czy to cos jeszcze innego.... czy ktoras miala cos takiego?

http://www.suwaczki.com/tickers/relgmg7yzd4bdxjh.png
http://www.suwaczki.com/tickers/1usa2n0ah6tnr35k.png
koglus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 22:37   #130
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koglus Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny,
gratuluje wszystki mamom, tez juz bym chciala byc po, mimo ze mnie przeraza ogrom pracy potemz dwojak...Koncze 38tydzien.
Jestem troche zmartwiona bo boli mnie pacha czasami i mam zgrubienie wielkosci ziarnka ryzu pod skora . Nie wiem czy to cos ma zwiazek z produkcja mleka , czy cos mnie ugryzlo( bo tez mialam slad ale znikl) czy to cos jeszcze innego.... czy ktoras miala cos takiego?
Może kanalik Ci się zatkał? Też czasami tak miałam, musiałam przestać używać antyperspirant na 2-3 dni i znikało. Jakby nie przeszło, to koniecznie do lekarza

Bloguję
Stary 2012-08-11, 23:36   #131
red_scorpio
Rozeznanie

Cytat:
, jeszcze chwilka i będziecie sami, ufffff

Cytat:
Napisane przez allebazi Pokaż wiadomość
ale mnie nogi rwą masakra i boli spojenie łonowe jak się przekręcam z boku na bok aż spać nie mogę chyba to jeszcze nie to
Łączę się w bólu. Mam to samo. Nogi najchętniej bym odkręciła i na noc postawiła w rogu pokoju. No ale cóż.... Żyję nadzieją, że te bóle nóg odejdą po porodzie.

Cytat:
Napisane przez koglus Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny,
za tygodnie, na zgrubienie pod pachą nic nie podpowiem bo nic takiego nie miałam...

Cytat:
O wilku mowa dziękuje za troskę
Wieści następujące: szyjke zamknięta na amen.....
KTG mały spał......nic sie nie działo......
We wtorek mam zrobic usg, wtedy pan dr sprawdzi czy zdolam urodzić naturalnie, bo dziś spojrzał na mnie twierdząc ze jestem malutka i lepiej zrobic usg ze wszystkimi pomiarami, spr ilośc wód i jeśli coś bedzie niepokojącego to umowimy sie na Cc co mnie nastraja pozytywnie, bo chciałam mieć cc, zwłaszcza teraz jak codziennie bardziej sie boje bólu.... takze tak minęła mi wizyta kolejna we wtorek, więc.....Oby do wtorku

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

I przytylam przez 3 tyg....uwaga......4kg!!! Załamałam sie bo waze 60kg! Ale cóż....
Możemy się wagą zamienić (przed ciążą 64), fajnie, że wizyta udana, ja w sumie też wolałabym cc ale niestety nie mam wyboru bo jak to mój lekarz mawia - biodra i miednica stworzone do rodzenia Szyjka zamknięta ale jak pokazuje nasz wątek jutro już może być akcja... więc aby była
Cytat:
Hej
Byłam z Małym u mamy a przy okazji przetestowaliśmy nosidełko. Jestem bardzo zadowolona! Fabi ma podparcie pod główką, więc mu nie ucieka, do tego usztywnienie na pleckach, więc kręgosłup jest prosty. Mi było super wygodnie, bo ciężar równomiernie się rozłożył. Na takie 15 minutowe wypady jest super, więc póki co chusty nie kupuję. A mam o to http://www.smyk.com/babybjorn-origin...t-niemowlaka-p
fajnie, że nosidło się sprawdziło i prawidłowo zabezpiecza Fabisia.

Cytat:
dziewczyny ledwo przenioslysmy sie na odchowalnie a juz zwolnilyscie tempo :P
Staramy się trzymać fason ale słabo idzie... Pierwsza w kolejce ponoć zdeklarowała się do poniedziałku urodzić Zobaczymy jak będzie.

Uciekam spać, dziś zrobiłam drugą czapkę sówkę dla kumpeli dziecka. Jutro Wam pokażę bo dziś jest jeszcze jednooka

red_scorpio jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-12, 00:50   #132
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Piorunujące że tak ujmę

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------
Odczujesz daj szansę tej mieszance
Hmm... czasem piję herbatki z kopru i ostatnio laktacyjną "Bocianek", a nic mi nie dolega.
Tą z kopru zaczęłam pić w ciąży, bo na chwilę pomagała na zgagę. Dzisiaj nie piłam żadnej z nich, a córcia miała chyba wszystkie możliwe dolegliwości brzuszkowe. Jej podałam ułatwiającą trawienie, ale problemy zaczeły się wcześniej. Teraz śpi i mam nadzieję, że jutro będzie lepiej.

---------- Dopisano o 01:23 ---------- Poprzedni post napisano o 01:11 ----------

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
wiecie co-nakładki na sutki uratowały mi życie
już mnie tak sutki bolały, że ja karmiłam to jedynie wywracałam oczami i niemal waliłam głową w ścianę- to Małż pobiegł i kupił mi te z Medeli....i cudowna ulga....Lilunia przyssała się jak normalnie i ból już nie ten.....cudownie....: D

martwi mnie troszkę, że dostała kilka krosteczek na pupci??czym to potraktować?? mąką ziemniaczaną czy bepanthenem??jak radzicie??

czy Waszym Maluszkom też tak na początku łuszczyła się skórka??mojej szczególnie na dłoniach i stopkach, ale teraz tez lekko na buźce....mam nadzieję, że to minie bo nie wiem czy to oliwkować czy jak??
U mnie z nakładkami mniej boli, ale Róża mniej efektywnie ssie i laktacja jest słabsza.

Krosteczki pod pieluszką i pod paszkami (wyszły nagle, po upalnym dniu, ale na potówki nie wyglądały) potraktowałam sudocremem - pomógł.

Z czasem złuszczy się cała skóra. To nic zlego i wystarczy ją natłuszczać.

---------- Dopisano o 01:26 ---------- Poprzedni post napisano o 01:23 ----------

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
hmm o tym nie wiedziałam....nie podoba mi się toale może jak trochę się wygoją dam radę normalnie...choć wątpię...
a ty zauważyłaś zmniejszenie laktacji???
Ja zauważyłam. Właśnie 2-3 dni po wprowadzeniu kapturków musiałam podać mm.

---------- Dopisano o 01:48 ---------- Poprzedni post napisano o 01:26 ----------

Cytat:
Dziewczyny z wagą Martynki szału nie ma, ale tragedii też nie. Jej waga spadkowa (w 3 dobie) to 2920 g. Teraz waży 3700 g. Za 4 dni będzie miała miesiąc.
Nie wiem czy nie za mało przybrała. Chcę uniknąć dokarmiania...
Jest ok. Z czasem pewnie będzie przybierać więcej.
Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Kochane, robicie coś, by ustalić rytm dobowy dziecięcia?
Kąpię o względnie stałej porze, a w nocy nie budzę na karmienie. Ale to dopiero od środy, bo wcześniej musiałam budzić.
Cytat:
Nadalka ja bym zawału dostała mając myszy w domu...
Eeeetam... fajne zwerzątka, tylko niestety wszystko niszczą i mają charakterystyczny zapach, więc w domu bym ich nie chciała.

---------- Dopisano o 01:49 ---------- Poprzedni post napisano o 01:48 ----------

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Witam na odchowalni

Jakoś się dziwnie czuję pisząc tu
Ja też.

---------- Dopisano o 01:50 ---------- Poprzedni post napisano o 01:49 ----------

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Super

Nie mogę się doczekać jak polecimy do Polski i pokażemy Marysię moim dziadkom-malutka nosi imię po mojej babci Babcia przez telefon była wzruszona jak jej powiedzieliśmy jak będzie mieć na imię, a co dopiero jak ją zobaczy
Moja babcia Rozalia niestety Różyczki nie doczekała.
Myślę, że byłaby wzruszona samym jej istnieniem.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-12, 04:36   #133
eninka84
Zadomowienie

No to pospalam.......nie wiem co sie dzieje, czuje niepokój i spać już nie mogę.....
Ja nie wiem co jest, ale chyba już wspominalam, ze okropnie bolą mnie nadgarstki w nocy, dodatkowo puchną mi dłonie, bo stopy to byłoby za mało...

Edytowane przez eninka84
Czas edycji: 2012-08-12 o 05:33
eninka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-12, 05:55   #134
chce_byc_mama
Zakorzenienie

moja mala nie spi cala noca ja padam na pysk zasyoiam na stojaco a ona nie chce spac!!!

Amelcia
Stary 2012-08-12, 07:03   #135
Paula SHIN
Zakorzenienie

Ja dopiero teraz mam czas zeby usiasc na spokojnie (TZ spi ), wczoraj Was podczytalam, tylko nie mialam juz jak odpisac, widzialam ze byla mowa o Durexach
Zaraz sie wezme za odpisywanie.

I... Bylam u poloznej ! Uspokoila mnie, nawet bardzo. Malo co sie u niej nie poplakalam.
Posmiala sie z mojego brzucha
Co chwile mnie za niego lapala. Do samego konca, nawet jak sie zegnalysmy to zlapala ostatni raz i sie zasmiala - podobno mam bardzo duzy brzuch, jak na blizniaki, ew. bardzo duze dziecko ale doszlysmy do wniosku, ze to pewnie przez duza ilosc wod.
Wiec:
Lepiej dla mnie jesli bedzie CC. Podobno z tego co sie obserwuje po drugim CC sporo kobiet szybciej dochodzi do siebie. Jesli bede miala sile to juz po 6 godzinach wyciagaja cewnik i moge chodzic.
Juz nie ma tak, ze w tym szpitalu odwiedziny sa tylko na 2h dziennie. Planowane CC sa o godz. 10 i po tym ktos moze siedziec ze mna caly dzien.
Juz nie daja butelki jak leci, moge sie upierac o karmienie piersia, juz nawet nie ma tak, ze po CC dopiero na drugi dzien przynosza dziecko - od razu po powrocie z bloku dziecko zostaje ze mna (i kims kto bedzie ze mna siedzial - najpewniej TZ).
Uff, uspokoilam sie

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-12, 07:10   #136
Soleilka
Zakorzenienie

Maly nie spi od 4... Od wczoraj przespalam 3 godziny. Nie wyrabiam juz

Bloguję
Stary 2012-08-12, 07:13   #137
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
te krosteczki to prawdopodobnie odparzenie, też z tym walczymy
spróbuj bepanthenu, powinien pomóc, chociaż u nas nawet sudocrem nie daje rady i muszę o tym powiedzieć pediatrze na wizycie w przyszłym tyg

skórka na początku się zwykle łuszczy, to normalne. Oliwkuj po każdej kąpieli, to niebawem minie
A maka ziemniaczana?
Wiem jak to brzmi, ale u mnie jak sudocrem nie dal rady to sypalam sporo maki ziemniaczanej - pomoglo.

Cytat:
dla malutkiej za pierwszy miesiąc i piękną wagę

Miałam ktg. Położna mówi, że coś się tam zaczyna dziać.. bardzo nieśmiało ale coś tam idzie... oby była z niej dobra wróżka
Kciuki zacisniete

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
ja nie dałam calej lyzeczki tylko pol no i nie czubatą. Ale bede dawala Jej mniej nastepnymr azem

ponawiam pytanie, zauwazyłam dzis w kupce sluz taki ciagnacy. Od czego to moze byc??? Kolor kupki jest nornalny....
Pewnie cos zjadlas Moze to jakas lekka nietolerancja?

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-08-12, 07:19   #138
nadalka
Zakorzenienie

Hej.
No nocka u nas nawet fajna poszła spać o 21.30, potem jedzenie o 2, spanie, jedzenie o 5, spanie i teraz o 7.30 jedzenie i leży. Stęka bo kupę robi, ale nie płacze
Bardzo się cieszę bo już coraz częściej potrafi sama leżeć i nie płakać. A tak to zawsze był ryk... Idziemy dzisiaj do księdza ustalić chrzciny, a jutro usg bioderek. Więc 2 dni pełne wrażeń
Miłej niedzieli

Edytowane przez nadalka
Czas edycji: 2012-08-12 o 07:20
nadalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-12, 07:23   #139
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Moja ciocia miała też 3 cc. Dzieci ma w wieku 23, 19 i 14
Pocieszajace Chociaz patrzac na wiek, ona chyba musiala miec jeszcze to ciecie pionowe, od pepka w dol? Po tym podobno sie ciezej do siebie dochodzi...

Cytat:
Dziewczyny, to tak apropo rozmowy nt. antykoncepcji, która kiedyś była prowadzona

http://finanse.wp.pl/kat,104124,titl...ef85&_ticrsn=3

Paula SHIN to teraz już wiesz skąd ciąża?
No tak. Tego sie mozna bylo spodziewac

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
zainteresowała mnie dyskusja o antykoncepcji, my myślimy tylko o gumkach a tu widzę różne doświadczenia, Paula a zakładaliście gumkę na początku czy trochę później?
Przyznaje, ze we wrzesniu sie zdarzalo pozniej (wtedy dopiero co odstawilam tabletki - mialam zrobic przerwe od nich). Ale ze strachu przed ciaza pozniej juz zakladalismy normalnie, w koncu trzeba bylo podejsc do tego odpowiedzialnie a wyszlo jak wyszlo.
Wiec wtedy kiedy zaszlam w ciaze byly zakladane prawidlowo - na samym poczatku...
Wiesz, w koncu zadna antykoncepcja nie daje 100% pewnosci. Ktos sie musial znalezc w tych 0,1%

Cytat:
Hej
Byłam z Małym u mamy a przy okazji przetestowaliśmy nosidełko. Jestem bardzo zadowolona! Fabi ma podparcie pod główką, więc mu nie ucieka, do tego usztywnienie na pleckach, więc kręgosłup jest prosty. Mi było super wygodnie, bo ciężar równomiernie się rozłożył. Na takie 15 minutowe wypady jest super, więc póki co chusty nie kupuję. A mam o to http://www.smyk.com/babybjorn-origin...t-niemowlaka-p
Fajne Myslisz ze nosidelko jest lepsze czy jednak chusta? Tez sie nad czyms zastanawiam.

Cytat:
Myśle ze tak!!!!!
To ja tez zaciskam kciuki za decyzje o CC!

Nasze Drugie Dziecko

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-12, 07:30   #140
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość

Pewnie cos zjadlas Moze to jakas lekka nietolerancja?
no wlasnie jestem pewna ze nie zjadłam nic co jem praktycznie czesto! ale wiesz co? podejrzewam ze to chodzi o nabiał. Codziennie pije 2 razy bawarkre z mlekiem serki homo, biszkopty paczke całą a nawet czasem wiecej zdarzy sie tez co innego i moze tego nabiału jest za duzo? przedwczoraj zjadłam wlasnie w jednym dniu to, a wczoraj nie jadłam ani homo, a biszkopty tylko 5 sztuk(rano zanim pomyslalam ze moze od nabialu) potem nawet drugiej bawarki nie wypiłam i mała spała ładnie tzn o 5 rano troche pokwekała ale w nocy nie.. i niedawno jak robila to tez nie.....

myslisz ze moze to byc to? kurde to ja niewiem co ja mam jesc............

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-12, 07:33   #141
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
no wlasnie jestem pewna ze nie zjadłam nic co jem praktycznie czesto! ale wiesz co? podejrzewam ze to chodzi o nabiał. Codziennie pije 2 razy bawarkre z mlekiem serki homo, biszkopty paczke całą a nawet czasem wiecej zdarzy sie tez co innego i moze tego nabiału jest za duzo? przedwczoraj zjadłam wlasnie w jednym dniu to, a wczoraj nie jadłam ani homo, a biszkopty tylko 5 sztuk(rano zanim pomyslalam ze moze od nabialu) potem nawet drugiej bawarki nie wypiłam i mała spała ładnie tzn o 5 rano troche pokwekała ale w nocy nie.. i niedawno jak robila to tez nie.....

Czyli lepiej spala niz po nabiale?
To moze byc to

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-08-12, 07:35   #142
prince_polo
Zakorzenienie

a tak w ogole tlo czesc

Wyspałam sie:0
mała od 22.30 spała do 2 potem spała do 5 i potem jeszcze zasneła i dalej spii ja tez niedawno wstałam.

A Niunia wczoraj nieswiadomie bujajac a wsumie spiac w lezaczku pokazala fuck you zrobiłam zdjecie

---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

Cytat:
Czyli lepiej spala niz po nabiale?
To moze byc to
tak bo w ta noc co zjadlam biszkpptow duzo a przeciez tam tez jest to płakała, a wczoraj jak malutko zjadłam wsumie sama jedna bawarka i 5 biszk ale rano to dzi spała ładnioe. musze zobaczyc jeszcze dzis tez nie ebde wcale jesc. Zobaczymy Jedynie jedna bawarke zaraz wypije (czy lepiej całkiem wyeliminowac narazie??)

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-08-12, 07:42   #143
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
tak bo w ta noc co zjadlam biszkpptow duzo a przeciez tam tez jest to płakała, a wczoraj jak malutko zjadłam wsumie sama jedna bawarka i 5 biszk ale rano to dzi spała ładnioe. musze zobaczyc jeszcze dzis tez nie ebde wcale jesc. Zobaczymy Jedynie jedna bawarke zaraz wypije (czy lepiej całkiem wyeliminowac narazie??)
Ja bym wyeliminowala nabial na kilka dni i powoli wprowadzala, np. najpierw jedna bawarka, jakis serek i powoli, powoli sprawdzala co to moze byc
Bo moze tez chodzilo o to, ze za duzo jadlas nabialu i wystarczy zmniejszyc... Ciezko powiedziec.

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-08-12, 07:47   #144
prince_polo
Zakorzenienie

acha i chcialam napsiac ze oczka dzis po nocy nie miała zaklejonego wiec chyba sie polepsza bo wczoraj miała mocno, i do tego jeszcze na policzku wiec mzoe mleko i sol fizjologiczna działa

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Cytat:
Ja bym wyeliminowala nabial na kilka dni i powoli wprowadzala, np. najpierw jedna bawarka, jakis serek i powoli, powoli sprawdzala co to moze byc
Bo moze tez chodzilo o to, ze za duzo jadlas nabialu i wystarczy zmniejszyc... Ciezko powiedziec.
no to ja całkiem wyeliminuje chociaz na jakis czas.

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

chyba ze herbata z kopru pomogla???

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-08-12, 07:54   #145
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
No to pospalam.......nie wiem co sie dzieje, czuje niepokój i spać już nie mogę.....
Ja nie wiem co jest, ale chyba już wspominalam, ze okropnie bolą mnie nadgarstki w nocy, dodatkowo puchną mi dłonie, bo stopy to byłoby za mało...
może coś się zacznie dziać niebawem, ponoć to jeden z sygnałów

Cytat:
moja mala nie spi cala noca ja padam na pysk zasyoiam na stojaco a ona nie chce spac!!!
oj biedactwo a jak było w dzień? spała? bo czasem u dzieci bywa tak, że nie śpią przez to, że... są za bardzo zmęczone.

Cytat:

I... Bylam u poloznej ! Uspokoila mnie, nawet bardzo. Malo co sie u niej nie poplakalam.
Posmiala sie z mojego brzucha
Co chwile mnie za niego lapala. Do samego konca, nawet jak sie zegnalysmy to zlapala ostatni raz i sie zasmiala - podobno mam bardzo duzy brzuch, jak na blizniaki, ew. bardzo duze dziecko ale doszlysmy do wniosku, ze to pewnie przez duza ilosc wod.
Wiec:
Lepiej dla mnie jesli bedzie CC. Podobno z tego co sie obserwuje po drugim CC sporo kobiet szybciej dochodzi do siebie. Jesli bede miala sile to juz po 6 godzinach wyciagaja cewnik i moge chodzic.
Juz nie ma tak, ze w tym szpitalu odwiedziny sa tylko na 2h dziennie. Planowane CC sa o godz. 10 i po tym ktos moze siedziec ze mna caly dzien.
Juz nie daja butelki jak leci, moge sie upierac o karmienie piersia, juz nawet nie ma tak, ze po CC dopiero na drugi dzien przynosza dziecko - od razu po powrocie z bloku dziecko zostaje ze mna (i kims kto bedzie ze mna siedzial - najpewniej TZ).
Uff, uspokoilam sie
no to fajnie

Cytat:
A maka ziemniaczana?
Wiem jak to brzmi, ale u mnie jak sudocrem nie dal rady to sypalam sporo maki ziemniaczanej - pomoglo.
mąki ziemniaczanej też próbowałam, teraz smaruję kremem i jeszcze dodatkowo zasypuje mąką, żeby się pieluszka do skóry nie przyklejała i też nic z tego

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Hej.
No nocka u nas nawet fajna poszła spać o 21.30, potem jedzenie o 2, spanie, jedzenie o 5, spanie i teraz o 7.30 jedzenie i leży. Stęka bo kupę robi, ale nie płacze
Bardzo się cieszę bo już coraz częściej potrafi sama leżeć i nie płakać. A tak to zawsze był ryk... Idziemy dzisiaj do księdza ustalić chrzciny, a jutro usg bioderek. Więc 2 dni pełne wrażeń
Miłej niedzieli
no to brawa dla małej

Cytat:

może być tak jak Paula pisze, po prostu za dużo nabiału

Cytat:
acha i chcialam napsiac ze oczka dzis po nocy nie miała zaklejonego wiec chyba sie polepsza bo wczoraj miała mocno, i do tego jeszcze na policzku wiec mzoe mleko i sol fizjologiczna działa
super

Stary 2012-08-12, 08:00   #146
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:

Fajne Myslisz ze nosidelko jest lepsze czy jednak chusta? Tez sie nad czyms zastanawiam.
Chusty wydają mi się jakieś mniej stabilne... Chociaż osobiście chciałam kupić chustę, ale to nosidło dostałam za darmo

Bloguję
Stary 2012-08-12, 08:04   #147
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:

może być tak jak Paula pisze, po prostu za dużo nabiału

super
poszłam sobie robic sniadanie i patrze a ja przeciez jeszcze ser zolty jadam codziennie praktycznie na bulke daje, serek naturalny almett... i jak sie wszystko do kupy zlaczylow jeden dzien to bylo tego duzo...... Pewnie duzxo z duzo.... ze ja nie pomyslalam wczesniej( dzis juz zjadłam z samą wedliną bulke

a powiedzcie mi jakie warzywa jecie?? chodzi mi o te najbardziej dozwolone

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-08-12, 08:12   #148
agunia82
Zakorzenienie

Paula chusta jest na pewno lepsza pod jednym względem - możesz sobie ją motać na różne sposoby i mieć różne ułożenie dziecka w niej.
Dobre nosidełko jest na pewno wygodniejsze, bo tylko zakładasz, wkładasz dzieciaka i gotowe. Chustę trzeba motać (a z tym chwilę schodzi, zwłaszcza jak nie ma się jeszcze wprawy) i trzeba nauczyć się robić to dobrze - nie naciągniesz dobrze fałdów i niestety wtedy od razu dziecko będzie źle w niej ułożone.

Cytat:

z warzyw unikam tylko wzdymających - kalafiora, brokułów, fasolki (chociaż jak się odrobinkę tego dzióbnie to nie powinno zaszkodzić)

Stary 2012-08-12, 08:17   #149
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny z wagą Martynki szału nie ma, ale tragedii też nie. Jej waga spadkowa (w 3 dobie) to 2920 g. Teraz waży 3700 g. Za 4 dni będzie miała miesiąc.
Nie wiem czy nie za mało przybrała. Chcę uniknąć dokarmiania...
za ładne przybieranie wagi

Cytat:
O wilku mowa dziękuje za troskę
Wieści następujące: szyjke zamknięta na amen.....
KTG mały spał......nic sie nie działo......
We wtorek mam zrobic usg, wtedy pan dr sprawdzi czy zdolam urodzić naturalnie, bo dziś spojrzał na mnie twierdząc ze jestem malutka i lepiej zrobic usg ze wszystkimi pomiarami, spr ilośc wód i jeśli coś bedzie niepokojącego to umowimy sie na Cc co mnie nastraja pozytywnie, bo chciałam mieć cc, zwłaszcza teraz jak codziennie bardziej sie boje bólu.... takze tak minęła mi wizyta kolejna we wtorek, więc.....Oby do wtorku
No to trzymam kciuki za cc Mam nadzieję, że uda się tak jak chcesz. Ja teraz to trochę żałuję, że nie upierałam się przy cesarce... tylko tak jak już pisałam - mój lekarz cc na życzenie nie robi więc musiałabym na szybko szukać kogoś innego a jakoś tak dziwnie...

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
zainteresowała mnie dyskusja o antykoncepcji, my myślimy tylko o gumkach a tu widzę różne doświadczenia, Paula a zakładaliście gumkę na początku czy trochę później?
Ja planuję tabletki zaraz po połogu. Gumek też kiedyś używaliśmy ale mój mąż ich nienawidzi a i jak nie lubię więc raczej odpadają.

Cytat:
Dzięki je tyle, ile chce, więc widocznie zapowiada się jako średniaczek a nie kuleczka
Grube dziecko to nic dobrego ale modlę się by nie "poszła" w TZta - on jako dziecko był bardzo chudy!! Normalnie zaczął wyglądać około 25 roku życia
To dobrze, że będzie taka średnia Już pisałam - ja byłam gruba i to jest straszne i nie życzę nikomu aby musiał się odchudzać. Ja wolę żeby moje dziecko było chude niż grube. Mam nadzieję, że swojego nie będę przekarmiać

Cytat:
nie jest tak źle... ale wiem co lubi jeść... ciastka hity
Chcesz ją ukatrupić czy udomowić?

Cytat:
ja jej nie daje:p za komodą znaleźliśmy pogryzione ciastko :p trutki jej nie dajemy żeby nam w jakimś kącie nie zdechła, czeka na nią łapka. Z ciastkiem
Ostatni posiłek skazańca

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-12, 08:19   #150
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
mąki ziemniaczanej też próbowałam, teraz smaruję kremem i jeszcze dodatkowo zasypuje mąką, żeby się pieluszka do skóry nie przyklejała i też nic z tego
A moze po prostu sama maka? I tak i tak potrzeba przeciez paru dni zeby bylo dobrze... Ile to sie trzeba nameczyc... Oby sie szybko ulozylo!

Cytat:
Chusty wydają mi się jakieś mniej stabilne... Chociaż osobiście chciałam kupić chustę, ale to nosidło dostałam za darmo
Chyba ze tak

Cytat:
poszłam sobie robic sniadanie i patrze a ja przeciez jeszcze ser zolty jadam codziennie praktycznie na bulke daje, serek naturalny almett... i jak sie wszystko do kupy zlaczylow jeden dzien to bylo tego duzo...... Pewnie duzxo z duzo.... ze ja nie pomyslalam wczesniej( dzis juz zjadłam z samą wedliną bulke

Pewnie za duzo, w koncu niczego nie powinno byc w nadmiarze, a z tego co piszesz u Ciebie bylo naprawde mnostwo nabialu...

Cytat:
Paula chusta jest na pewno lepsza pod jednym względem - możesz sobie ją motać na różne sposoby i mieć różne ułożenie dziecka w niej.
Dobre nosidełko jest na pewno wygodniejsze, bo tylko zakładasz, wkładasz dzieciaka i gotowe. Chustę trzeba motać (a z tym chwilę schodzi, zwłaszcza jak nie ma się jeszcze wprawy) i trzeba nauczyć się robić to dobrze - nie naciągniesz dobrze fałdów i niestety wtedy od razu dziecko będzie źle w niej ułożone.

z warzyw unikam tylko wzdymających - kalafiora, brokułów, fasolki (chociaż jak się odrobinkę tego dzióbnie to nie powinno zaszkodzić)
Gorzej jak sie ja zle zalozy, dziecko bedzie zle ulozone a ja nic nie zauwaze Ech... Mam zerowe doswiadczenie z chustami. Przy Michale chcialam kupic, ale ostatecznie doszlam do wniosku, ze mi sie nie przyda. Teraz sie znowu zastanawiam. Ktore sa najlepsze? Bo wklejalyscie linki do takich za 50 i za 200zl...

Nasze Drugie Dziecko

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości