![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pracujemy, gotujemy, kochamy i czatu (non-stop) nie uskuteczniamy :] II.
Witam się z Wami już jako ŻONA!!!
![]() ![]()
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
Duszyczko opowiadaj !!!!!!!!!!!
![]() ![]()
![]() |
#123 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Konto usunięte
|
Kochane przesyłamy Wam z M. i Artusiem gorące pozdrowienia ze słonecznego Kołobrzegu!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 | |
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
zaczęłam pisać posta i goście na szybką kawę wpadli i mi się skasował ![]() dni biegną jak szalone, jakaś masakra kurka wodna ten tydzień straszny dla mnie bo cały czas śpiąca chodzę ![]() weekend w Karpaczu spędziliśmy dość miło i wesoło jak na firmowy wyjazd ![]() ![]() ![]() Cytat:
ale za to ten weekend nawet mnie zrestartował, czułam sie tak jakbym ze 2 tygodnie poza domem była a to tylko 2 dni czy ja wiem czy smuta jestem? mogę śmiało powiedzieć że u mnie wszystko w jak najlepszym porządku, żadnych kłótni, żadnych dziwnych spraw ![]() ![]() Duszko wszystkiego naj na nowej drodze życia ![]() Kash udanego wypoczynku ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
Kash dziękujemy za pozdrowienia. Życzymy efektywnego wypoczynku i mile spędzonego czasu
![]()
![]() |
#127 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() cześć Kochane! myślałam, że będę miała tu co nadrabiać a widzę, że cisza jak makiem zasiał ![]() ![]() pobyt bardzo, bardzo udany, pogoda dopisała, apartament cudowny, kot grzeczny i naprawdę spędziliśmy bardzo miło ten czas ![]() miłego poniedziałku Kochane! ![]() i dajcie znać co u Was jak znajdziecie chwilkę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Co tutaj się dzieje? Co to za cisza? My w sobotę wróciliśmy z "wakacji". Inaczej sobie je wyobrażałam i w związku z Nimi będę musiała coś napisać w k. Dziś nie mogłam wstać, było mi niedobrze, źle, pociłam się i mdliło mnie. Nie wiem co mi ostatnio się dzieje ![]() Kashmirka Tobie to dobrze! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny.
Ja od tygodnia na zwolnieniu, staram się jakoś organizować czas. Teraz zabieramy sie za wybieranie mebli do pokoju dziecięcego. Kash super, że wypoczełaś. ![]() ![]()
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
Zuzanna urodziła się 4 września o godzinie 3,20 siłami natury.Korzystając z tego że Zuzia śpi opiszę swój poród.w poniedziałek odstawiłam wszystkie tabletki,rano wstaliśmy,zjedliśmy śniadanie,pojechaliśmy na zakupy,czułam się jakoś tak dziwnie,nieswojo,mówię do męża że chyba dzisiaj urodzę,zrobiliśmy jeszcze parę zdjęć brzuszka na pamiątkę.
Wieczorem położyłam sie,chciałam jeszcze oglądnąć perfekcyjną panią domu i zaczęłam liczyć skurcze,wyszło że mam co 10 minut,o 23 wstałam do łazienki i jak zaczęły ze mnie wypływać wody myślałam że do łazienki nie dolecę. Spakowałam ostatnie rzeczy i o 23,30 przyjechaliśmy na izbę przyjęć. Otworzyła nam zaspana położna i zaczęło się dokumenty,papierki itd. Trwało to do 24. Przyjęli mnie z rozwarciem na 2 cm. Potem położna zaprosiła nas na salę porodową,mąż rozłożył wszystkie rzeczy,mnie wzięła na podgolenie i lewatywę ![]() Nie była taka straszna jak myślałam. Potem mąż wziął mnie pod prysznic i zaczęły się silniejsze bóle,jak polewał mi brzuch to dużo mi łagodziło i było mnie lepiej. Potem wróciliśmy na salę porodową połóżna mnie bada i mówi rozwarcie na 8 cm,normalnie nie mogłam uwierzyć,podpięli mnie do ktg,mąż cały czas trzymał mnie za rękę,wspierał,podawał wodę między skurczami,ja tylko sie pytałam kiedy mogę przeć i czy widać już główkę ![]() Szybko miałam rozwarcie na 10 cm i tu trochę się skomplikowało bo skurcze zmniejszyły się,siedziałam na takim stołeczku do rodzenia,na stojąco,na klęczkach i nic mała się cofała w kanale rodnym,lekarka powiedziała żeby podać kroplówkę z oksytycyną żeby przyspieszyć akcje,jak tylko mnie podłączyli 4 razy poparłam i wyskoczyła Zuzia. Mąż odciął pępowinę i płakał jak dziecko,byłam taka wzruszona i nigdy tego nie zapomnę ![]() Dostałam małą na piersi,urodziłam łożysko,założyli mi 4 szwy,nie byłam nacięta ale wewnętrznie trochę pękłam. Potem 2 godzinki kangurowania,trzymałam malutką i nie mogłam wprost uwierzyć że to nasze dzidzi już jest z nami ![]() Na początku nie chciałam żeby mąż był przy porodzie ale teraz doceniam to,jeszcze bardziej nas to zbliżyło do siebie i kochamy się jeszcze bardziej a tatuś jest zakochany w córeczce. Nie powiem że poród nie bolał bo bolał ale to jest taki ból który zaraz sie zapomina,przynajmniej ja tak mam,jestem 3 dni po porodzie a czuję jakby to było tak dawno temu i nie wyobrażamy sobie z mężem że kiedyś naszej Zuzi nie było z nami. ![]() Poród trwał w sumie 3h,20 minut,położne i lekarka bardzo mnie wspierały,naprawdę super atmosfera,jestem bardzo zadowolona. Zaraz zgram zdjęcia i przedstawię Wam naszą pannę Zuzannę ![]()
![]() |
#131 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
Marta
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
MARTA gratulacje ![]()
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze nic konkretnego. Pojade dzisiaj zobaczyć co oferują u mnie w mieście. A jak nic mi się nie spodoba to IKEA zostanie.
![]() |
#135 |
Konto usunięte
|
Martusia
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dodaja ![]() ![]() ![]() Kraven i jak Ci na tym zwolnieniu? mam nadzieję, że wypoczywasz przede wszystkim ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
Oto panna Zuzanna
![]()
![]() |
#137 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
kash super ze urlop udany
![]() ![]() dodajka ja juz jak przeczytalam gdzie jedziesz to tak sobie pomyslalam... ale napisz w k. ![]() marta Zuzia jest sliczna ![]() ![]() A Ty super krótko rodziłaś, zazdroszcze bo u mnie to trwało 11 godzin dłużej ![]() ![]() U nas po staremu ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Haniula Czas edycji: 2012-09-10 o 15:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 | |
Zakorzenienie
|
Cudowna, śliczna, kochana i do schrupania !!
![]() ![]() ![]() Ile Niunia ważyła i mierzyła? Cytat:
![]() Dzień dobry ![]() Od rana miałam pobudkę, bo musiałam szwagrowi odstawić samochód do blacharza. Ostatnio przechodzę intensywny kurs nauki jazdy ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zuzia ma 52 cm i waży 3020kg.
![]() |
![]() |
#141 |
Konto usunięte
|
cześć Dziewczyny!
ale dzień dziś ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dodaja miałaś napisać w k. ![]() Ijaa gdzie się podziewasz? ![]() ![]() aha wrzuciłam na fb kilka aktualnych zdjęć Artura jakbyście miały ochotę zobaczyć jaki już z niego "czteromiesięczniak" ![]() miłego dnia Kochane! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
Zaginęłam w akcji! Akcji, pt: "brakoczas".
![]() A tak na serio: Dobry wieczór ![]() Po pierwsze i najważniejsze: Martusiu, Mamusiu nasza najświeższa, tona całusów dla Ciebie, Taty i Cudnej Zuzi. ![]() Po Twoim opisie, łza zakręciła mi się w oku - piękne to wszystko u Was. ![]() I powiem Ci w sekrecie, że marzę o takim porodzie - trzy godziny i po krzyku. ![]() ![]() Hania, gratuluję zaliczenia pracy i piąteczki. Teraz tylko trzymam kciuki za szybki termin obrony i taką samą ocenę. ![]() ![]() Kash, cieszę się, że wypad do Kołobrzegu udany. A Arczi świetny jest - podziwiałam na FB. Dodaja mam nadzieję, że i Twoje wakacje chodź trochę przyjemne. ![]() ![]() Kraven, jak tam polowania na meble i przygotowania na przybycie naszego wątkowego rodzynka? ![]() Tiny, kiedy przeprowadzka? Pakujesz się już? A co u mnie? Ogólnie! Za dużo! Pracy co raz więcej i co raz częściej wracam z niej zwyczajnie zmęczona - zwłaszcza głowa, oczy, za dużo myślę chyba ![]() Wczoraj na przykład mieliśmy ponad ośmiogodzinne, wewnętrzne, ogólno firmowe szkolenie - samo w sobie ciekawe nie powiem, ale też na prawdę męczące. Zwłaszcza, jak się napitala w klawiaturę niemalże ciągiem, NON STOP! Poza tym szlifujemy, gipsujemy, glazurujemy, zakupy robimy i tak dni mijają na prawdę nie wiem kiedy. Weekendu wręcz nie pamiętam, a w poniedziałek rano stwierdziłam, że ja to w sumie jestem nim bardziej zmęczona niż po tygodniu pracy. ![]() Niemalże skończyliśmy przygotowywać kuchnię, pojeździliśmy po sklepach, poczyniliśmy zakupy, jakieś sprzątania, gotowania i inne i.. szał ciał i uprzęży dosłownie. Codziennie coś i codziennie za mało czasu. ![]() Dzisiaj dla odmiany od zakupów remontowych urządziłam sobie przemarsz po sklepach w celu upolowania butów. Efekty? Żadne! ![]() Nic mnie nie zaciekawiło, więc jutro podejście numer dwa. Niestety, potrzebuję czegoś na gwałt, bo zwyczajnie (no może poza dniem wczorajszym i dzisiejszym) rano marzną mi nogi, a przecież głupio wskoczyć w ocieplane kozaki na początku września. Potrzebuję czegoś przejściowego, botkowego, takiego po balerinach, a przed kozakami. ![]() ![]() Jakby mało było ostatnio atrakcji, szwankuje mi żołądek. ![]() Martwi mnie to trochę, bo uważam, że nie ma powodów by coś mu dolegało - odżywiam się przyzwoicie, jem regularnie, wręcz jak w zegarku, nie objadam się, a coś mu się ewidentnie nie podoba. ![]() Z nowości jeszcze, dzisiaj pierwszy raz popłakałam się w pracy! Ze śmiechu! Na prawdę.. najbliższa ekipa trafiła mi się wyjątkowo przyjemna. ![]() ![]() Czas ogarnąć zestaw ubraniowy na jutro i myślę, że w towarzystwie branżowej gazetki udać się na odpoczynek. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
Cześć. Wyprawiłam TŻ do pracy a teraz oglądam Rodzine zastępczą.
Ijaa ostatnio przechodzimy burze mózgów co do mebli i stwierdziliśmy, że szkoda wydawać dużo pieniedzy na meble w wynajmowanym mieszkaniu i M dzisiaj kupi w biedronce ławostól ( na nim będzie przewijak i wanienka bo mamy tak mikroskopijną łazienke, że tam się nie da kąpać ) i komode z 6 szufladami. A jak będzie za mało to dokupi sie jeszcze szafe stojącą. ![]()
![]() |
#144 |
Konto usunięte
|
cześć!
![]() Ijaa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hania! wiedziałam, że o czymś zapomniałam ![]() ![]() ![]() Dodaja co z Twoim uzewnętrznieniem w k.? ![]() Duszka! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kraven słuszne podejście z tym nieinwestowaniem dużej kasy w meble skoro jesteście póki co na wynajmowanym ![]() ![]() ![]() czy u Was też takie załamanie pogody?! ![]() ![]() ![]() ![]() a jutro przed wyjazdem umówiłam się w końcu do fryzjera ![]() ![]() ![]() a dziś po pracy przyjeżdża do mnie przyjaciółka z moimi ulubionymi bliźniakami ![]() ![]() miłego dnia Kochane! ![]() aaaa i nie zapomnijcie powitać za mnie piątku w piątek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Kochane
![]() Dziś byłam na uczelni załatwić ostatni wpis u pewnego magistra. Matko jaki zakręcony człowiek! Podaję mi kartę i pyta się mnie czy mam długopis, bo on chyba nie wziął ![]() ![]() ![]() Aaa wiadomość w klubie pewnie dziś spłodzę. Zabieram się do niej, jak nie powiem do czego. Pewnie będzie zagmatwana, bo za dużo pisania i spraw do ogarnięcia, ale mam nadzieje, że coś z niej zrozumiecie ![]() Ijaa widzę, że konkretny brakoczas u Ciebie ![]() ![]() Marta Zuzinka cudownie urosła Ci w brzuszku ![]() Kraven musicie się spieszyć po tą ławę ![]() Wczoraj zapłaciliśmy meble, ustaliliśmy dostawę i w piątek czekam na panów kierowców ![]() ![]() Edytowane przez dodaja Czas edycji: 2012-09-12 o 10:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
TŻ po pracy pojedzie bo ja nie uniosę a nie mam kogo poprosić
![]()
![]() |
#147 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Konto usunięte
|
Powróciłam z urlopu
![]() ![]() kashmirka dobrze kojarzę, że jutro wyjeżdżasz? Jeśli tak, to miłej podróży życzę i wszystkiego co najlepsze! Obyś miło spędziła czas i była pogoda. ijaa ![]() ![]() Hania ![]() Widzę, że się mini spotkanie szykuje... Zazdroszczę Wam dziewczyny. Ja niestety przez wakacje i remonty nie mogę sobie pozwolić na odwiedziny u siostry ![]() Zaraz siadam podliczać wydatki urlopowe i wiem, że się załamię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
Kash dam znac wieczorem jak M dojedzie do Biedronki ale bardzo dizekuje
![]() Danusia ja juz od miesiaca nie podliczam wydatków bo tyle poszło na Dzidzie, że wole nie wiedziec. Ale dla Jasia wszystko ![]()
Bo szczęście jest tam, gdzie jesteś Ty... ![]() ![]() ![]() Dwa szczęścia: Jaś - 08.11.2012 ![]() Hania - 06.11.2015 ![]() Edytowane przez kraven Czas edycji: 2012-09-12 o 15:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Konto usunięte
|
Ja tam wolę wszystko podliczać. A wiadomo - na urlopie się nie oszczędzało i się przeraziłam, ale spodziewałam się tego. Na szczęście mój wspaniały pracodawca sypnął groszem za wczasy pod gruszą, więc coś tam się zwróciło
![]() A poniżej kilka urlopowych widoczków. Każdemu życzę takiej pogody na urlop ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:13.