Ostateczny upadek telewizji - programy dla...idiotów - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-08-15, 20:16   #121
daktylek1987
Wtajemniczenie

Dot.: Ostateczny upadek telewizji - programy dla...idiotów

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
Perfekcyjna Pani Domu rozwaliła mnie poradami, jak umyć domestosem kibel...no wyższa szkoła jazdy...
Tak porady w "Perfekcyjnej" są wybitne. Włączyłam sobie niedawno na TVN player cały maraton tego programu, właśnie do takich "generalnych" porządków. Dosłownie w co 2 odcinku była ta sama porada: plamy i dziecięce ubranka natrzeć mydłem hipoalgicznym (podkreślone za każdym razem) i wrzucić do pralki. Może jak się to ogląda tydzień po tygodniu to tego nie widać, ale tak naprawdę tych rad była zaledwie garstka (i to podstawy, żadnych ciekawych rozwiązań) i powtarzały się co kilka odcinków. To mnie chyba najbardziej rozczarowało, liczyłam na odkrywcze i nieznane mi patenty (a sama jakoś wybitnie co do sprzątania zaznajomiona nie jestem).

Co do syfu, to prawda, okropne. Sama jestem bałaganiarą, ale jest różnica pomiędzy bałaganem, a zwyczajnym brudem. I mimo wszystko co jakiś czas mobilizuję się i sprzątam. I jeszcze te rodziny, dzieci, mężowie, którzy palcem nie kiwną (a do tego jeszcze dobrudzą), a wypowiadają się jak to mama/żona (zazwyczaj posiadająca również swoje inne obowiązki) nie może się zmobilizować I zachwyt na koniec, bo zrobili jedną rzecz (głównie po sobie) jakby nie wiadomo czego dokonali. Straszne.
Stary 2012-08-15, 20:20   #122
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez daktylek1987 Pokaż wiadomość
I jeszcze te rodziny, dzieci, mężowie, którzy palcem nie kiwną (a do tego jeszcze dobrudzą), a wypowiadają się jak to mama/żona (zazwyczaj posiadająca również swoje inne obowiązki) nie może się zmobilizować I zachwyt na koniec, bo zrobili jedną rzecz (głównie po sobie) jakby nie wiadomo czego dokonali. Straszne.
krew, pot i łzy! fanfary, konfetti, szloch i Oscary, w końcu Panie i Panowie! udało się... wyszorować kibel na błysk!
Stary 2012-08-15, 21:39   #123
bezpaniki
Zadomowienie

ja ju poltora roku w UK siedze, wiec nawet nie wiecie, jakie to cudowne uczucie wlaczyc TV w odwiedzinach i poogladac polska wersje czegokolwiek, gdy akurat jestem w odwiedzinach w kraju ;] Pamietam ze przy pierwszym powrocie, siedzialam cala noc na vod, zeby nadrobic [nie dziala poza granicami kraju].
Na szczescie wiekszosc programow mozna znalezc w sieci, wiec juz sie tak nie emocjonuje - choc brakuje mi rozmow w toku, zwlaszcza gdy rozlozy mnie jakiech chorbsko

Za to wiekszosc programow, ktore tvn i polsat wrzuca, jako nowosci, sa - jak juz dziewczyny zauwazyly wczesniej - wykupiona licencja z USA, UK czy innych.
Come dine with me - to wlasnie ugotowani, kilka odcinkow widzialam wiele lat temu, kiedy jeszcze nie mozna bylo pomarzyc o realizacji tego w PL, akurat bardzo lubie i sciagam sobie przepisy na niektore dania. Ostatnio ogladalam nawet odc z Polka-goralka.

Perfekcyjna pani... - wiadomo, ze orginal angielski, ale 'odkrylam' inny program o syfiarzach 'how clean is your house?' to jest dopiero masakra. Tzn w przeciwienstwie do PP, tutaj dwie panie prezenterki odwiedzaja jeden dom, ktory wyglada zazwyczaj jak melina albo opuszczone mieszkanie uzytkowane przez bezdomnych, zostaje ono solidnie wyczyszczone z pomoca profesjonalnej ekipy, a rodzina otrzymuje garsc uzytecznych rad oraz przestrog [takie tam probki pobrane z kilku miejsc mieszkania, zawierajace zastraszajace ilosci robactwa, bakterii roztoczy itp]

Ogolnie tak sie wydaje, ze jak sie ma 300 kanalow do wybou, to z pewnoscia sie cos ciekawego znajdzie, czasami jest tez ciezko, zwlaszcza ze naprawde wiele programow jest w kolko powtarzanych.
bezpaniki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-15, 22:03   #124
Amani
Zakorzenienie

To jest właśnie fenomen "Kiepskich" każdemu według potrzeb. Ludzie myślący inaczej ( ) śmieją się z prostego humoru (typu biegł, biegł i uderzył w latarnie) jak z każdej innej głupkowatej komedii, a ludzie myślący odnajdują w tym serialu drugie dno i to ich śmieszy. Mnie zawsze zadziwia jak reżyser Okił Khamidow (potem Patrick Yoki) doskonale zauważył kwintesencję polskości i oddał ją na ekranie. Dla mnie to majstersztyk

-26kg

Amani jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-15, 22:29   #125
daktylek1987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
krew, pot i łzy! fanfary, konfetti, szloch i Oscary, w końcu Panie i Panowie! udało się... wyszorować kibel na błysk!
I to za pomocą Domestosa (cóż za kreatywność), ale, ale, przecież jeszcze dowiedziałam się, że warto powiesić kostkę wc, wtedy bakterii będzie mniej!
Cóż za innowacyjna porada

Nawiasem mówiąc, te wszystkie "lokowania produktu" są zabójcze. Jakie dyskretne. Co z tego, że czasem zbliżenie na jakiś produkt jest całkowicie od czapy, ważne żeby papierowy ręczniczek "TEJ MARKI" pokazać.
Stary 2012-08-16, 07:08   #126
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
Ostatnio trafiłam na to:

http://www.youtube.com/watch?v=I2VIEwbIETg

Do dzisiaj nie mogę się otrząsnąć

I zaczęłam podejrzewać, że to chyba celowy spisek mający na celu ogłupienie naszego społeczeństwa, bo wiadomo, głupi we wszystko uwierzy i wszystko kupi... Mamy być społeczeństwem debili czy co

Jak ludzie mogą w takim czymś grać w zamian za chyba wakacje za granicą Nie wiem, ile musieliby mi zapłacić, żebym takie coś zagrała. Za ile byście w tym wystąpiły?

Jak ja mam dziecko wychować na świecie, gdzie takie idiotyzmy ktoś emituje?

" Telewizja, telewizja
Superwizja, schizowizja
Otumania i ogłupia "

najgorsze nie jest to, że powstają takie programy ale że istnieją ludzie którzy chcą to oglądać! bo tak na dobrą sprawę jakby nie było widowni dla tego typu produkcji to nie miałyby one racji bytu
201604250957 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-16, 07:36   #127
isabelka00
Wtajemniczenie

Cytat:
I to za pomocą Domestosa (cóż za kreatywność), ale, ale, przecież jeszcze dowiedziałam się, że warto powiesić kostkę wc, wtedy bakterii będzie mniej!
Cóż za innowacyjna porada

Nawiasem mówiąc, te wszystkie "lokowania produktu" są zabójcze. Jakie dyskretne. Co z tego, że czasem zbliżenie na jakiś produkt jest całkowicie od czapy, ważne żeby papierowy ręczniczek "TEJ MARKI" pokazać.
porady-mega odkrywcze
mnie natomiast zastanawia, dlaczego te babki co się zgłaszają do programów , nie wynajmą jakiejś sprzątaczki tak po prostu...
pokazują bardzo bogato urządzone domy a nie stać ją na wynajęcie pomocy domowej skoro nie ma czasu sprzątać?
bezsens... widać , że to pic na wodę....

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-08-16, 07:59   #128
funk_you
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez isabelka00 Pokaż wiadomość
porady-mega odkrywcze
mnie natomiast zastanawia, dlaczego te babki co się zgłaszają do programów , nie wynajmą jakiejś sprzątaczki tak po prostu...
A może wystarczyłoby zakasać rękawy i posprzątać po prostu?
funk_you jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-16, 08:44   #129
isabelka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez funk_you Pokaż wiadomość
A może wystarczyłoby zakasać rękawy i posprzątać po prostu?
są osoby prowadzące taki tryb życia , że nie mają na to czasu bo np. całe dnie są poza domem
Stary 2012-08-16, 08:50   #130
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skazana_na_bluesa Pokaż wiadomość
ja bardzo zaluje, ze nie ma programow np. na temat zdrowia i urody. bardzo mi sie podoba ramowka TLC chociazby. niestety nie kazdy ma w ofercie ten kanal/wie, ze go ma/oglada go. tutaj chociazby "wstydliwe choroby" sa fajne. albo (bodajze) na tvn style - o zyciu seksualnym nastolatkow - moze nie byloby tylu watkow na forum/niechcianych ciaz. albo program "wiem co jem". i w sumie mozna wymienic jeszcze kilka innych programow, ktore wedlug mnie sa na poziomie.
.
bardzo fajny program
jak dla mnie to powinien lecieć na głównym kanale

Cytat:
Napisane przez edziorek 203 Pokaż wiadomość
W tej Perfekcyjnej Pani Domu, to ludzie mnie rozwalają. Babka mówi, że 6 lat nie myła piekarnika i zdziwiona, że brudny. W ogóle to oni chyba te mieszkania zasyfiają na potrzeby programu, bo kto widział 3 cm warstwy kurzu, no chyba, że ludzie rzeczywiście tak żyją.
żyją
czasem jak jestem u kogoś zastanawiam się czy np siadac na kibelek

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
No i w sumie chyba dobre takie życie, olewać sprzątanie a zajmować się innymi rzeczami. Ale wygląda to straszniaście, no. ;-)
do czyścioszka mi dalek ale jednak jakies zasady trzeba mieć!

Cytat:
Napisane przez Andriejewna Pokaż wiadomość
Oglądam to bo czasem się trafią fajne patenty, no i miło jest zobaczyć, że ktoś ma w domu większy syf

A moim ostatnim hitem jest perfekcyjna porada, żeby zakurzone naczynie umyć płynem do mycia naczyń

był kiedyś podobny program na tv 4, w Polsce rzecz się działa. Porada na uwalone wc. Zalac jakimś samemu zrobionym środkiem(możliwe że coś z sodą, już nei pamiętam) przykryć do jakimiś chusteczkami, po jakimś czasie zdjąć i szorowac pumeksem nie lepiej zalac czarnym domestosem?

Cytat:
Co do syfu, to prawda, okropne. Sama jestem bałaganiarą, ale jest różnica pomiędzy bałaganem, a zwyczajnym brudem. I mimo wszystko co jakiś czas mobilizuję się i sprzątam. I jeszcze te rodziny, dzieci, mężowie, którzy palcem nie kiwną (a do tego jeszcze dobrudzą), a wypowiadają się jak to mama/żona (zazwyczaj posiadająca również swoje inne obowiązki) nie może się zmobilizować I zachwyt na koniec, bo zrobili jedną rzecz (głównie po sobie) jakby nie wiadomo czego dokonali. Straszne.
nawet jakbym miała syf w domu to w życiu bym ei wpuściła kamer
poza tym jak ktoś tak zapuścił chalupę to i po programie wróci do normy

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Cytat:
Napisane przez isabelka00 Pokaż wiadomość
porady-mega odkrywcze
pokazują bardzo bogato urządzone domy a nie stać ją na wynajęcie pomocy domowej skoro nie ma czasu sprzątać?
bezsens... widać , że to pic na wodę....
dla takich osob ktore mają kompletny syf w domu taki program nic nei da. To siedzi w głowie
Stary 2012-08-16, 09:01   #131
coolanka
Raczkowanie

"To telewizja winna jest temu całemu rozględnieniu!"
coolanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-16, 10:32   #132
201705250955
Konto usunięte

Mam telewizor, oglądam, mam nawet swoich faworytów Kiedyś Zbuntowany anioł, teraz Pierwsza miłość. Lubię oglądać serwisy informacyjne, kulinarne i oczywiście podróżnicze (niekoniecznie w tej kolejności).
I też zauważyłam te głupiutkie programy... Pamiętniki z wakacji? Jak widziałam reklamę to myślałam, że to żart, no a to chyba regularnie leci. Legendarnego mięsnego jeża przesłała mi moja koleżanka i stwierdziłam, że to chyba najgłupsza rzecz, jaką ostatnio widziałam Target tego programu to chyba nastolatki albo ktoś mocno znudzony?
Osobiście jednak bardziej wadzi mi głupota dziennikarzy... Nie wiem, czy tylko mi się to rzuca w oczy, ale dla mnie przeprowadzenie wywiadów z różnymi środowiskami, na różne tematy, to totalna głupota. Widać jak na dłoni, że o większości poruszanych tematów oni nie mają pojęcia.. ja rozumiem, nie każdy jest alfą i omegą, ale rety, czy nie warto byłoby się przygotować do wywiadu wcześniej? Jak widzę faceta, który ze swojego notesika czyta bez jakiegokolwiek zająknięcia, bez zmarszczki na czole: dlaczego jesteś gruba? Jak się poczułaś, gdy lekarze powiedzieli ci, że masz 2 miesiące życia? Co by było, gdybyś dłużej popracowała nad swoją kondycją i rzuciła o 3 cm dalej (zdobyłabyś srebro)? Ciężko mi sobie przypomnieć konkretny przykład, ale dla mnie ci dziennikarze są bardzo prymitywni i niekompetentni (patrz: telewizje śniadaniowe). Niektórym mam ochotę
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-16, 11:26   #133
fe414c2710b8060c6dec8506e8442112fb575cc4
Konto usunięte

mnie jeszcze dobija, już tak apropos serwisów informacyjnych i innych programów, w których lecą na dole ekranu paski z newsami, jak tam są błędy ortograficzne! czy naprawdę nikt tego nie sprawdza?

Horwacja, Reni Jusiś urodziła cureczkę, Kszysztof, lista najbogatrzych.... facepalm normalnie
fe414c2710b8060c6dec8506e8442112fb575cc4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-16, 11:34   #134
suszarka
Buc

[1=fe414c2710b8060c6dec850 6e8442112fb575cc4;3592634 2]mnie jeszcze dobija, już tak apropos serwisów informacyjnych i innych programów, w których lecą na dole ekranu paski z newsami, jak tam są błędy ortograficzne! czy naprawdę nikt tego nie sprawdza?

Horwacja, Reni Jusiś urodziła cureczkę, Kszysztof, lista najbogatrzych.... facepalm normalnie [/QUOTE]

osoba która wpisuje to jest za to odpowiedzialna i nie ma już kolejnego sprawdzania.

zresztą też nie ma się co czepiać i w gazetach czy tygodniach/miesięcznikach zdarzają się błędy a korekta przecież silnie tam działa.
Stary 2012-08-16, 11:56   #135
wesna
Wtajemniczenie

Wydaje mi się, że jak byłam młodsza i mieliśmy w domu tylko 3 kanały (tvp1, tvp2 i polsat) to jakieś te programy inne były... więcej było przyrodniczych, więcej filmów, więcej ciekawych programów dla dzieci (5-10-15, domowe przedszkole, pan Tik Tak). Potem weszliśmy "DO EUROPY" (zawsze mnie śmieszyło to stwierdzenie - czyżbyśmy wcześniej nie byli w Europie? ) i się skończyło. Polacy zachłysnęli się zachodnimi programami i chyba stwierdzili że tak trzeba... i tak nadszedł Big Brother, Idol, Taniec z gwiazdami (te jeszcze nie były aż takie złe, "pachniały nowością" ), skończyło się na Pamiętnikach z wakacji, Perfekcyjnej Pani Domu i Surowych Rodzicach... aż strach pomyśleć w jakim kierunku to wszystko podąża. Wniosek jest jednak prosty, to z Zachodu te wszystkie głupoty przyszły! To oni są winni ... a my to łykamy, jak pelikany

Na koniec powiem wam, że już nie oglądam telewizji. Ale nie dlatego że głupota tych programów mnie dołuje (czasami lubię się pośmiać ze swoich współobywateli). Ja nie oglądam telewizji PRZEZ REKLAMY. Po prostu nie mogę znieść jak wciska mi się w mózg reklamową papkę! Jak słyszę te wyświechtane teksy o super proszku, odżywczym danio i zdrowej kupce to po prostu mnie ściska.

Edytowane przez wesna
Czas edycji: 2012-08-16 o 11:58
wesna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-16, 11:57   #136
passion80
Zakorzenienie

mnie bardzo rażą błędy ortograficzne

wydaje mi się, że to można podpiąć po ten wątek.
Wczorajsza transmisja meczu Polska-Estonia. Zaczęli transmisję od hymnu Estonii, podczas naszego puszczali reklamy
Stary 2012-08-16, 11:58   #137
wesna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
mnie bardzo rażą błędy ortograficzne

Wczorajsza transmisja meczu Polska-Estonia. Zaczęli transmisję od hymnu Estonii, podczas naszego puszczali reklamy
O to! to! o tym właśnie mówię... reklamy to moja zmora.
wesna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-16, 12:03   #138
funk_you
Wtajemniczenie

Podczas olimpiady bardzo podobnie. Występ gimnastyczek artystycznych- już miała wystąpić Polka a tu nagle: Oddajemy głos do studia.

Żałuję, że nie mam w domu kablówki- nie dość, że niektórzy komentatorzy beznadziejni, rozpraszali w oglądaniu cały czas dziamgając to jeszcze to nieszczęsne przerywanie.
funk_you jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-16, 12:07   #139
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez VampIrzyca Pokaż wiadomość
Ja "Magla" też nie znoszę. Nie moge patrzeć na tę Piotrowską, strasznie mnie kobieta irytuje, aż mnie od niej odrzuca. Ma okropny głos, dziwnie strzela oczami, ciągle komuś przerywa, wcina się. Ogólny zamysł programu nie najgorszy, ale prowadząca straszna.
KKP jest dokładnie taka sama jak celebryci, których wyśmiewa. Gdzieś mi mignęło, jak promuje perfumy Avonu...no i udział w Top Model Mam wrażenie, że zazdrość z tej kobiety bije.

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
Ale to nasza tvp, siedzą w studiu i pieprzą nudne głupoty, potem reklama i hymnu naszego nie puścili.
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-16, 12:08   #140
Trzepotka
Zakorzenienie

Treść usunięta

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2012-08-16 o 12:27
Trzepotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-16, 12:12   #141
sine.ira
BAN stały

Vixen, chyba się już starzejesz, bo popadasz w niskie tony o upadku i końcu

Nie oglądam tych programów typu Dlaczego ja, Sędzia jakiś tam i tych słynnych Pamiętników (to w linku to naprawdę - ostro pojechane po bandzie). W ogóle niczego nie oglądam na TVNie poza Magdą Gessler i Ugotowanymi
Na Polsacie też niczego dla siebie nie znajduję poza ichnimi wiadomościami - głównym wydaniem. W publicznej oglądam tylko reportaże i czasem Teleexpress do obiadu, bo chuop mój to lubi.
Ostatnio chętnie oglądam Viasat History i BBC Entertainment. Czasem luknę na TLC albo TVN Style. A, no i Trwam czasem pooglądam.
Generalnie mam swoje ulubione programy i nowych nie szukam. Jak się okazuje, słusznie robię, bo te nowości to mega kicha.
A to o tym sprzątaniu to znałam jeszcze z wersji z Antheą Turner. Też byłam w szoku jak można tak zasyfić własny dom i jeszcze potem pokazać to światu. Ze wstrętem patrzyłam na te kobiety (zwykle, bo paru panów też było, w tym jeden gej), bo wyobrażałam sobie w jakim stanie jest ich higiena osobista

Cytat:
Napisane przez asia_aisa Pokaż wiadomość

Osobiście jednak bardziej wadzi mi głupota dziennikarzy...
O tak, większość (zwłaszcza na TVN24) to typowe "gwiazdy", które zapraszają rozmówców głównie po to, żeby pobłyszczeć na ich tle.
Nie mają wiec w zwyczaju słuchać odpowiedzi gościa na zadane pytanie, ba ! - często nie dają im nawet dokończyć myśli ciągle przerywając, a do rozmowy zasiadają już z gotową tezą, której potem za wszelka cenę bronią. To wszystko okraszone brakami w merytorycznym przygotowaniu do tematu, daje obraz smutny, a wręcz opłakany jak chodzi o profesjonalizm wielu z tych osób. Czasem zachodzę w głowę jakim cudem ci ludzie rozwijają taką "karierę".

Acha, przypomniałam sobie, że czasem przed snem włączam sobie dla rozrywki program Bez ograniczeń na Superstacji (codziennie o 23.00 się zaczyna). Polega oa na wzajemnym obrzucaniu siebie błotem przez dzwoniących i kręceniu ostrej zadymy. Ileż frustarcji i wzajemnej niechęci wychodzi z tych ludzi, to...brak słów.
Ale nie to jest najstraszniejsze Najstraszniejsze jest to, że program ten prowadzi i moderuje dziennikarz (podobnież były DJ), który ma problemy z czytaniem Duka jak dziecko z czwartej klasy podstawówki.

Cytat:
Napisane przez suszarka Pokaż wiadomość

zresztą też nie ma się co czepiać i w gazetach czy tygodniach/miesięcznikach zdarzają się błędy a korekta przecież silnie tam działa.
Wybacz, ale robienie TAKICH błędów, to jest powód do czepiania się. Jak najbardziej. Nigdy w żadnej gazecie nie spotkałam się z takimi bykami. Literówki to owszem, ale cureczka albo Horwacja ?
sine.ira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-16, 12:19   #142
_vixen_
Zakorzenienie

Starzeję się, a raczej przeraża mnie świat, w którym przyjdzie żyć mojemu dziecku, co za 20 lat ona w tv oglądać będzie, jak teraz jej mama może zobaczyć kupę w bidecie na ekranie tv

Ale ja dopiero po latach doceniłam to, że tata nie pozwalał nam Big Brothera oglądać...a to była pierwsza edycja, gdzie i tak byli intelektualiści w porównaniu z późniejszymi edycjami i tymi Barami wszystkimi.
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-16, 12:26   #143
suszarka
Buc

Cytat:
Napisane przez sine.ira Pokaż wiadomość
Wybacz, ale robienie TAKICH błędów, to jest powód do czepiania się. Jak najbardziej. Nigdy w żadnej gazecie nie spotkałam się z takimi bykami. Literówki to owszem, ale cureczka albo Horwacja ?

no dobra może takich błędów nie ma w gazecie ale pojawiają się inne pomimo tego, że sprawdza to więcej osób niż dzieje się w to w telewizji.

dodatkowo patrząc na ilość tekstów wrzucanych na grafiki błędny stanowią kilka procent, więc dalej dla mnie to jest że tak ujmę przewinienie do wybaczenia.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-08-16, 12:36   #144
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez wesna Pokaż wiadomość
Na koniec powiem wam, że już nie oglądam telewizji. Ale nie dlatego że głupota tych programów mnie dołuje (czasami lubię się pośmiać ze swoich współobywateli). Ja nie oglądam telewizji PRZEZ REKLAMY. Po prostu nie mogę znieść jak wciska mi się w mózg reklamową papkę! Jak słyszę te wyświechtane teksy o super proszku, odżywczym danio i zdrowej kupce to po prostu mnie ściska.
Żeby chociaż toto nie było podgłaszane... Co chwila trzeba sięgać po pilot i przyciszać. Krótkie reklamy byłby by ok, żeby wyjść i sobie zrobić zjeść.
Teraz najczęściej oglądam seriale na Comedy Central.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-16, 12:39   #145
201604181004
Konto usunięte

ja się cieszę że po przeprowadzce mam kablówkę - o tej porze oglądam sobie TLC akurat lecą nastolatki XXL... przynajmniej jest jakiś wybór
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-16, 12:40   #146
fe414c2710b8060c6dec8506e8442112fb575cc4
Konto usunięte

Cytat:
no dobra może takich błędów nie ma w gazecie ale pojawiają się inne pomimo tego, że sprawdza to więcej osób niż dzieje się w to w telewizji.
wg mnie to i tak nie powód żeby patrzeć na to przez palce. Równie dobrze można zażartować, że telewizja kłamie bo pokazują kraj którego nie ma, bo nie ma czegoś takiego jak Horwacja
Już od dawna wiadomo że telewizja nie uczy i nie wychowuje ale niech chociaż nie powiela najgorszych wzorców potem ktoś napisze Horwacja przez samo H i będzie się upierać, że jest dobrze bo przecież było w TV. Ale to pewnie po tym wysypie dysortografów sprzed kilku lat

telewizor na szczęście mi się popsuł newsy mam z netu a film z dvd na kompie i jestem szczęsliwa
fe414c2710b8060c6dec8506e8442112fb575cc4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-16, 12:42   #147
Trzepotka
Zakorzenienie

Treść usunięta

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2012-08-16 o 12:53
Trzepotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-08-16, 12:57   #148
suszarka
Buc

[1=fe414c2710b8060c6dec850 6e8442112fb575cc4;3592821 5]wg mnie to i tak nie powód żeby patrzeć na to przez palce. Równie dobrze można zażartować, że telewizja kłamie bo pokazują kraj którego nie ma, bo nie ma czegoś takiego jak Horwacja
Już od dawna wiadomo że telewizja nie uczy i nie wychowuje ale niech chociaż nie powiela najgorszych wzorców potem ktoś napisze Horwacja przez samo H i będzie się upierać, że jest dobrze bo przecież było w TV. Ale to pewnie po tym wysypie dysortografów sprzed kilku lat
[/QUOTE]

zgadzam się, że takie błędy to jest niezła wtopa, ale pamiętać, trzeba, że pracują tam tylko ludzie i niestety może się zdarzyć taki błąd.
Stary 2012-08-16, 15:06   #149
sine.ira
BAN stały

Cytat:
zgadzam się, że takie błędy to jest niezła wtopa, ale pamiętać, trzeba, że pracują tam tylko ludzie i niestety może się zdarzyć taki błąd.
Dla mnie coś takiego - walenie TAKICH byków, to jest totalna kompromitacja. Serio, aż się rumienię jak o tym myślę (że ja mogłabym się wykazać taką ignorancją pracując w telewizji i to w jednym z najpopularniejszych kanałów ). Wywaliłabym z roboty taką osobę będąc jej szefem
sine.ira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-16, 15:16   #150
suszarka
Buc

Cytat:
Napisane przez sine.ira Pokaż wiadomość
Dla mnie coś takiego - walenie TAKICH byków, to jest totalna kompromitacja. Serio, aż się rumienię jak o tym myślę (że ja mogłabym się wykazać taką ignorancją pracując w telewizji i to w jednym z najpopularniejszych kanałów ). Wywaliłabym z roboty taką osobę będąc jej szefem
myślę, że raczej osoby odpowiedzialne za te kwiatki nie dostały pochwały.

swoją drogą, też niezłą karą jest to, że walisz prawdopodobnie nieświadomie takiego byka nagle screeny z tego obiegają cały net i wszyscy Cię mają za totalnego debila

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości