![]() |
#121 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ostateczny upadek telewizji - programy dla...idiotów
Cytat:
Co do syfu, to prawda, okropne. Sama jestem bałaganiarą, ale jest różnica pomiędzy bałaganem, a zwyczajnym brudem. I mimo wszystko co jakiś czas mobilizuję się i sprzątam. I jeszcze te rodziny, dzieci, mężowie, którzy palcem nie kiwną (a do tego jeszcze dobrudzą), a wypowiadają się jak to mama/żona (zazwyczaj posiadająca również swoje inne obowiązki) nie może się zmobilizować ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#123 |
Zadomowienie
|
ja ju poltora roku w UK siedze, wiec nawet nie wiecie, jakie to cudowne uczucie wlaczyc TV w odwiedzinach i poogladac polska wersje czegokolwiek, gdy akurat jestem w odwiedzinach w kraju ;] Pamietam ze przy pierwszym powrocie, siedzialam cala noc na vod, zeby nadrobic [nie dziala poza granicami kraju].
Na szczescie wiekszosc programow mozna znalezc w sieci, wiec juz sie tak nie emocjonuje - choc brakuje mi rozmow w toku, zwlaszcza gdy rozlozy mnie jakiech chorbsko ![]() Za to wiekszosc programow, ktore tvn i polsat wrzuca, jako nowosci, sa - jak juz dziewczyny zauwazyly wczesniej - wykupiona licencja z USA, UK czy innych. Come dine with me - to wlasnie ugotowani, kilka odcinkow widzialam wiele lat temu, kiedy jeszcze nie mozna bylo pomarzyc o realizacji tego w PL, akurat bardzo lubie i sciagam sobie przepisy na niektore dania. Ostatnio ogladalam nawet odc z Polka-goralka. Perfekcyjna pani... - wiadomo, ze orginal angielski, ale 'odkrylam' inny program o syfiarzach 'how clean is your house?' to jest dopiero masakra. Tzn w przeciwienstwie do PP, tutaj dwie panie prezenterki odwiedzaja jeden dom, ktory wyglada zazwyczaj jak melina albo opuszczone mieszkanie uzytkowane przez bezdomnych, zostaje ono solidnie wyczyszczone z pomoca profesjonalnej ekipy, a rodzina otrzymuje garsc uzytecznych rad oraz przestrog [takie tam probki pobrane z kilku miejsc mieszkania, zawierajace zastraszajace ilosci robactwa, bakterii roztoczy itp] Ogolnie tak sie wydaje, ze jak sie ma 300 kanalow do wybou, to z pewnoscia sie cos ciekawego znajdzie, czasami jest tez ciezko, zwlaszcza ze naprawde wiele programow jest w kolko powtarzanych. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
To jest właśnie fenomen "Kiepskich" każdemu według potrzeb. Ludzie myślący inaczej (
![]() ![]()
![]() |
#125 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cóż za innowacyjna porada ![]() Nawiasem mówiąc, te wszystkie "lokowania produktu" są zabójcze. Jakie dyskretne. Co z tego, że czasem zbliżenie na jakiś produkt jest całkowicie od czapy, ważne żeby papierowy ręczniczek "TEJ MARKI" pokazać.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
" Telewizja, telewizja Superwizja, schizowizja Otumania i ogłupia " ![]() najgorsze nie jest to, że powstają takie programy ale że istnieją ludzie którzy chcą to oglądać! ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mnie natomiast zastanawia, dlaczego te babki co się zgłaszają do programów , nie wynajmą jakiejś sprzątaczki tak po prostu... pokazują bardzo bogato urządzone domy a nie stać ją na wynajęcie pomocy domowej skoro nie ma czasu sprzątać? bezsens... widać , że to pic na wodę....
![]() |
![]() |
#128 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Wtajemniczenie
|
są osoby prowadzące taki tryb życia , że nie mają na to czasu bo np. całe dnie są poza domem
![]() |
#130 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak dla mnie to powinien lecieć na głównym kanale ![]() Cytat:
![]() czasem jak jestem u kogoś zastanawiam się czy np siadac na kibelek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() był kiedyś podobny program na tv 4, w Polsce rzecz się działa. Porada na uwalone wc. Zalac jakimś samemu zrobionym środkiem(możliwe że coś z sodą, już nei pamiętam) przykryć do jakimiś chusteczkami, po jakimś czasie zdjąć i szorowac pumeksem ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() poza tym jak ktoś tak zapuścił chalupę to i po programie wróci do normy ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Raczkowanie
|
"To telewizja winna jest temu całemu rozględnieniu!"
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Konto usunięte
|
Mam telewizor, oglądam, mam nawet swoich faworytów
![]() I też zauważyłam te głupiutkie programy... Pamiętniki z wakacji? Jak widziałam reklamę to myślałam, że to żart, no a to chyba regularnie leci. Legendarnego mięsnego jeża przesłała mi moja koleżanka i stwierdziłam, że to chyba najgłupsza rzecz, jaką ostatnio widziałam ![]() ![]() Osobiście jednak bardziej wadzi mi głupota dziennikarzy... Nie wiem, czy tylko mi się to rzuca w oczy, ale dla mnie przeprowadzenie wywiadów z różnymi środowiskami, na różne tematy, to totalna głupota. Widać jak na dłoni, że o większości poruszanych tematów oni nie mają pojęcia.. ja rozumiem, nie każdy jest alfą i omegą, ale rety, czy nie warto byłoby się przygotować do wywiadu wcześniej? Jak widzę faceta, który ze swojego notesika czyta bez jakiegokolwiek zająknięcia, bez zmarszczki na czole: dlaczego jesteś gruba? Jak się poczułaś, gdy lekarze powiedzieli ci, że masz 2 miesiące życia? Co by było, gdybyś dłużej popracowała nad swoją kondycją i rzuciła o 3 cm dalej (zdobyłabyś srebro)? Ciężko mi sobie przypomnieć konkretny przykład, ale dla mnie ci dziennikarze są bardzo prymitywni i niekompetentni (patrz: telewizje śniadaniowe). Niektórym mam ochotę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Konto usunięte
|
mnie jeszcze dobija, już tak apropos serwisów informacyjnych i innych programów, w których lecą na dole ekranu paski z newsami, jak tam są błędy ortograficzne! czy naprawdę nikt tego nie sprawdza?
Horwacja, Reni Jusiś urodziła cureczkę, Kszysztof, lista najbogatrzych.... facepalm normalnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Buc
|
[1=fe414c2710b8060c6dec850 6e8442112fb575cc4;3592634 2]mnie jeszcze dobija, już tak apropos serwisów informacyjnych i innych programów, w których lecą na dole ekranu paski z newsami, jak tam są błędy ortograficzne! czy naprawdę nikt tego nie sprawdza?
Horwacja, Reni Jusiś urodziła cureczkę, Kszysztof, lista najbogatrzych.... facepalm normalnie ![]() osoba która wpisuje to jest za to odpowiedzialna i nie ma już kolejnego sprawdzania. zresztą też nie ma się co czepiać i w gazetach czy tygodniach/miesięcznikach zdarzają się błędy a korekta przecież silnie tam działa. ![]()
![]() |
#135 |
Wtajemniczenie
|
Wydaje mi się, że jak byłam młodsza i mieliśmy w domu tylko 3 kanały (tvp1, tvp2 i polsat) to jakieś te programy inne były... więcej było przyrodniczych, więcej filmów, więcej ciekawych programów dla dzieci (5-10-15, domowe przedszkole, pan Tik Tak). Potem weszliśmy "DO EUROPY" (zawsze mnie śmieszyło to stwierdzenie - czyżbyśmy wcześniej nie byli w Europie?
![]() ![]() ![]() ![]() Na koniec powiem wam, że już nie oglądam telewizji. Ale nie dlatego że głupota tych programów mnie dołuje (czasami lubię się pośmiać ze swoich współobywateli). Ja nie oglądam telewizji PRZEZ REKLAMY. Po prostu nie mogę znieść jak wciska mi się w mózg reklamową papkę! Jak słyszę te wyświechtane teksy o super proszku, odżywczym danio i zdrowej kupce to po prostu mnie ściska. Edytowane przez wesna Czas edycji: 2012-08-16 o 11:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
mnie bardzo rażą błędy ortograficzne
![]() wydaje mi się, że to można podpiąć po ten wątek. Wczorajsza transmisja meczu Polska-Estonia. Zaczęli transmisję od hymnu Estonii, podczas naszego puszczali reklamy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Wtajemniczenie
|
Podczas olimpiady bardzo podobnie. Występ gimnastyczek artystycznych- już miała wystąpić Polka a tu nagle: Oddajemy głos do studia.
Żałuję, że nie mam w domu kablówki- nie dość, że niektórzy komentatorzy beznadziejni, rozpraszali w oglądaniu cały czas dziamgając to jeszcze to nieszczęsne przerywanie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale to nasza tvp, siedzą w studiu i pieprzą nudne głupoty, potem reklama i hymnu naszego nie puścili. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2012-08-16 o 12:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 | |
BAN stały
|
Vixen, chyba się już starzejesz, bo popadasz w niskie tony o upadku i końcu
![]() Nie oglądam tych programów typu Dlaczego ja, Sędzia jakiś tam i tych słynnych Pamiętników (to w linku to naprawdę - ostro pojechane po bandzie). W ogóle niczego nie oglądam na TVNie poza Magdą Gessler i Ugotowanymi ![]() Na Polsacie też niczego dla siebie nie znajduję poza ichnimi wiadomościami - głównym wydaniem. W publicznej oglądam tylko reportaże i czasem Teleexpress do obiadu, bo chuop mój to lubi. Ostatnio chętnie oglądam Viasat History i BBC Entertainment. Czasem luknę na TLC albo TVN Style. A, no i Trwam czasem pooglądam. Generalnie mam swoje ulubione programy i nowych nie szukam. Jak się okazuje, słusznie robię, bo te nowości to mega kicha. A to o tym sprzątaniu to znałam jeszcze z wersji z Antheą Turner. Też byłam w szoku jak można tak zasyfić własny dom i jeszcze potem pokazać to światu. Ze wstrętem patrzyłam na te kobiety (zwykle, bo paru panów też było, w tym jeden gej), bo wyobrażałam sobie w jakim stanie jest ich higiena osobista ![]() O tak, większość (zwłaszcza na TVN24) to typowe "gwiazdy", które zapraszają rozmówców głównie po to, żeby pobłyszczeć na ich tle. Nie mają wiec w zwyczaju słuchać odpowiedzi gościa na zadane pytanie, ba ! - często nie dają im nawet dokończyć myśli ciągle przerywając, a do rozmowy zasiadają już z gotową tezą, której potem za wszelka cenę bronią. To wszystko okraszone brakami w merytorycznym przygotowaniu do tematu, daje obraz smutny, a wręcz opłakany jak chodzi o profesjonalizm wielu z tych osób. Czasem zachodzę w głowę jakim cudem ci ludzie rozwijają taką "karierę". Acha, przypomniałam sobie, że czasem przed snem włączam sobie dla rozrywki program Bez ograniczeń na Superstacji (codziennie o 23.00 się zaczyna). Polega oa na wzajemnym obrzucaniu siebie błotem przez dzwoniących i kręceniu ostrej zadymy. Ileż frustarcji i wzajemnej niechęci wychodzi z tych ludzi, to...brak słów. Ale nie to jest najstraszniejsze ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
Starzeję się, a raczej przeraża mnie świat, w którym przyjdzie żyć mojemu dziecku, co za 20 lat ona w tv oglądać będzie, jak teraz jej mama może zobaczyć kupę w bidecie na ekranie tv
![]() Ale ja dopiero po latach doceniłam to, że tata nie pozwalał nam Big Brothera oglądać...a to była pierwsza edycja, gdzie i tak byli intelektualiści w porównaniu z późniejszymi edycjami i tymi Barami wszystkimi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 | |
Buc
|
Cytat:
no dobra ![]() dodatkowo patrząc na ilość tekstów wrzucanych na grafiki błędny stanowią kilka procent, więc dalej dla mnie to jest że tak ujmę przewinienie do wybaczenia.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]() Teraz najczęściej oglądam seriale na Comedy Central.
![]() |
![]() |
#145 |
Konto usunięte
|
ja się cieszę że po przeprowadzce mam kablówkę - o tej porze oglądam sobie TLC akurat lecą nastolatki XXL... przynajmniej jest jakiś wybór
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Już od dawna wiadomo że telewizja nie uczy i nie wychowuje ale niech chociaż nie powiela najgorszych wzorców ![]() ![]() telewizor na szczęście mi się popsuł ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2012-08-16 o 12:53 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Buc
|
[1=fe414c2710b8060c6dec850 6e8442112fb575cc4;3592821 5]wg mnie to i tak nie powód żeby patrzeć na to przez palce. Równie dobrze można zażartować, że telewizja kłamie bo pokazują kraj którego nie ma, bo nie ma czegoś takiego jak Horwacja
![]() Już od dawna wiadomo że telewizja nie uczy i nie wychowuje ale niech chociaż nie powiela najgorszych wzorców ![]() ![]() [/QUOTE] zgadzam się, że takie błędy to jest niezła wtopa, ale pamiętać, trzeba, że pracują tam tylko ludzie i niestety może się zdarzyć taki błąd.
![]() |
#149 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 | |
Buc
|
Cytat:
![]() swoją drogą, też niezłą karą jest to, że walisz prawdopodobnie nieświadomie takiego byka nagle screeny z tego obiegają cały net i wszyscy Cię mają za totalnego debila ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:03.