![]() |
#121 |
Przyczajenie
|
Dot.: Wycofywane produkty ALTERRY!!!! Wspólny protest!
Jeżeli chodzi o oleje to w Chorzowskim Rossmannie były dostępne wyłącznie limetka i oliwka oraz migdał i papaja po obniżonych cenach.. i niestety ostatnie sztuki.
Z odżywek to jedynie granat, a obok stała maska do włosów. Natomiast szamponów były pełne półki. Edytowane przez maarteczqa Czas edycji: 2012-08-17 o 21:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 | |
zawsze mam racje
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
Kod:
Szanowna Pani, Serdecznie dziękujemy za nadesłane zgłoszenie. Jest nam niezmiernie miło, że marka Alterra zyskała Pani sympatię i zaufanie. Pragniemy Panią uspokoić, że nie planujemy wycofania tej marki z asortymentu naszych drogerii i pozostanie ona w dalszej sprzedaży. Nasz asortyment podlega jednak modyfikacjom, stąd mogą pojawiać się zmiany w obrębie wachlarza produktów tej, jak i innych marek. Niemniej zawsze jest to powodowane w oparciu o wiele kryteriów, a jednym z nich jest opinia naszych klientów. Zawsze chętnie udzielimy Państwu informacji odnośnie dostępności poszczególnych produktów w naszej ofercie. W celu sprawdzenia dostępności prosimy o podanie nazwy konkretnego artykułu. Mamy nadzieję, że nasza oferta nadal będzie dla Pani interesująca, a asortyment produktów Alterra dostępny w naszych sklepach spełni Pani oczekiwania. Pozdrawiam serdecznie Aleksandra Orzechowska Sekcja Obsługi Klienta Rossmann SDP Sp. z o.o. ul. św. Teresy 109 91-222 Łódź tel. [IMG]chrome://skype_ff_extension/skin/numbers_button_skype_logo.png[/IMG](42) 61-39-700 e-mail:Obsługa_Klienta@rossmann.com.pl |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Przyczajenie
|
ja od 5 dni wkręcam się w to wszystko, zamówiłam olejek kokosowy, ale nie mogłam się doczekać i kupiłam olejek z masła shea...
ale... jak zobaczyłam tą panikę, to i ja poleciałam do Rossmanna i mimo ze nie próbowałam jeszcze żadnego z tej firmy to zapas zrobiłam. ![]() najbardziej chciałam wypróbować ten z brzozą, ale było tylko puste miejsce ![]() moim zdaniem, skoro tak dobrze się sprzedawał to może to jest przyczyną. Był za dobry i za tani, w związku z czym wycofują go, aby powrócił pod inną nazwą i dużo droższy. I co, nie kupicie? Oczywiście, że tak, bo tego już nie będzie, a "nowy" będzie służył tak dobrze jak ten stary. Oni w tym dziale marketingu to głupi nie są ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Raczkowanie
|
Witajcie.
Zasmuciła mnie informacja o tym, że moje ulubione produkty Alterry są wycofywane. Niedawno przekonałam się do tej marki i odkryłam, że mają naprawdę fajne kosmetyki. Jestem w trakcie zużywania serii z pszenicą i morelą i jestem zachwycona - w szczególności odżywką. Na stanie mam również czerwoną wersję (chyba z granatem) - mam nadzieję, że również przypadnie mi do gustu i posłuży moim włosom tak, jak ta wycofywana. Przyznam szczerze, że nie będę jakoś szczególnie ubolewać nad zniknięciem olejków - posiadam jeden, którego używam co wieczór do pielęgnacji skórek) - niemniej jednak szkoda, bo przymierzałam się do olejowania włosów, a olejki mają, jak widać, rewelacyjne opinie... W czwartek nie wiedziałam jednak nic o całej tej akcji z wycofywaniem i będąc w warszawskim Rossmannie przy ul. Nowowiejskiej widziałam tylko jeden rodziaj olejków - zdziwiło mnie to, ponieważ do tej pory widywałam ich więcej. Petycja oczywiście podpisana, ale nie sądzę, aby przyniosła ona pozytywny skutek. Firma ma swoje powody i myślę, że w tym przypadku nie chodzi o opinię klientów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
dużo tych migdał papaja jeszcze było?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Rozeznanie
|
nie było mnie dwa dni, bo miałam małe zamieszanie w domu, ale zadzwoniłam do nich jeszcze raz i podałam konkretne kody kreskowe. I szczerze to trochę zgłupiałam, bo z kim się u nich nie rozmawia, to każdy mówi co innego.
A więc dowiedziałam się, za drugim razem od innej pani, że jest wycofywana: odżywka morelowa olejek granatowy olejek brzozowy olejek z papają - pani powiedziała, że w kompie ma zaznaczone, że jest nieaktywny, a nie wycofany, ale nie była w stanie powiedzieć jaka jest różnica między tymi dwoma określeniami - stwierdziła, że może będzie jeszcze wracał na półki. nie mam info co do olejku z limonki, bo jak do nich dzwoniłam, to jeszcze nie było na forum kodu do niego. Btw - nadal nie odpisano mi na maila, którego pisałam bezpośrednio do działu zajmującego się wycofywaniem/dystrybucją produktów na pl. Fajnie, że ktoś odpowiedział jednej z wizażanek, tylko szkoda, że zero konkretów w sprawie wycofywania alterry się tam pojawiło ![]() Zaczęłam się zastanawiać, czy to,że każdy u nich mówi co innego to jest kwestia bałaganu, czy faktycznie to jest jakiś chwyt reklamowy. Może za tydzień nagle się okaże, ze niczego nie wycofują z produkcji ![]() ------------------------------------------------------------ edit: Przed chwilą weszłam na stronę niemeickiego rossmana - i co się okazało? Nie ma w liście produktów z alterry: odżywki morelowej, olejku granat olejku brzoza jest tylko olejek limonkowy i papajowy Ktoś wcześniej pisał, że w Niemczech nie ma zmian asortymentu? Czyżby jednak tam też coś było na rzeczy?
Wymianka Edytowane przez metice Czas edycji: 2012-08-19 o 09:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Zadomowienie
|
Bylam dzis w Rossie w Focusie i sytuacja wyglada tak:
- odzywek z morela nie ma, nie ma juz nawet po nich miejsca - olejkow nie ma zadnych, miejsce zostalo tylko po tych z pomarancza i brzoza -pani nic nie wie, wspomniala tylko, ze na dniach dział bedzie przebudowywany i moze dojda nowe kosmetyki Co mnie jednak najbardziej wkurzylo, to fakt, ze nie ma tez moich ukochanych kremow pod oczy z dziką roza i orchideą!!!!!! Juz w tygodniu bylam w Rossmanie na Gdanskiej i ich nie widzialam, ale myslalam, ze moze nie moge znalezc czy akurat nie ma. Teraz jednak po tej akcji z wycofywaniem kosmetykow, powaznie sie zmartwilam, bo nawet miejsca na nie nie ma ![]() ![]() ![]() Nie rozumiem tego wszystkiego - przeciez Rossman wspolpracuje z wizazem, wiec chyba maja tam ludzie swiadomosc, jakie wysoskie oceny na KWC i jakie opinie na forum maja te wycofywane produkty :/ Czemu w ogole nie patrza na klientow???? Akuart te olejki i odzywka to prawdziwe hity tutaj! Odzywki z morela nie uzywalam, na szczescie uwielbiam te z granatem, olejki do wlosow jakos przezyje, bo sluzą mi tez te z babydreamu, ale moje kremy pod oczy!!!!!????!!!! Tragedia ![]()
![]() ![]() Filmowy blog Perfumowy blog Szukam koreczka do Aury Loewe 80 ml! Edytowane przez Joskelyn Czas edycji: 2012-08-19 o 11:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Przyczajenie
|
Ja od kiedy zaczęłam się interesować Alterrowymi kosmetykami (nie za długo jeszcze:P) to nigdy nie widziałam morelowej odżywki ani olejku brzozowego czy granatowego. W zeszłym tygodniu w mojej małej mieścinie jeszcze był olejek z limetką, ale we wtorek już nie było żadnego. I tak jak pisała Joskelyn, jakiś czas temu szukałam kremu pod oczy z dziką różą i nie było po nim nawet miejsca.
Niestety obawiam się, że te produkty już nie wrócą, bo faktycznie nie ma ich na stronie niemieckiego rossmana... To wszystkie produkty Alterry, które można zamówić przez ich stronę: http://www.rossmannversand.de/Deskto...age=1&mm37=323 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 201607180946 Czas edycji: 2012-08-19 o 12:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Raczkowanie
|
Białystok również pustki
![]()
![]() |
#133 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
czy ktoś mi może powiedzieć czy w Krakowie gdziekolwiek dostanę jeszcze te olejki???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
a jakas dziewczyna wie jak Myszków??
![]() ![]()
![]() |
#136 | |
Zakorzenienie
|
Czyli raczej petycja nic nie da
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Rozeznanie
|
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem dlaczego, ale nie przyjmuje mojej petycji
![]() To naprawdę smutne, bo jestem bardzo początkującą włosomaniaczką i miałam w planach testowanie wszystkich dostępnych alterrowych wspaniałości. Chyba liczę na cud, ale i tak zapytam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z odżywek były tylko te z mango. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Przyczajenie
|
Ja zajrzałam dziś do Rossmanna w Ciechocinku i również pustki. Spawa ma się następująco:
1. Odżywek z morelą ani śladu, nawet miejsce na nie zniknęło. Zostały tylko odżywka i maska z granatem. 2. Szampony bez zmian, czyli wszystkie dostępne. 3. Żele pod prysznic niby były wszystkie, ale tylko po 2-3 sztuki. 4. Mydła są wszystkie i to w dużych ilościach, zarówno te w kostce jak i w płynie. 5. W kremach się za bardzo nie orientuję, ale chyba raczej wszystko było (4 rodzaje - z aloesem, bezzapachowy, brzoskwiniowy i taki we fioletowym opakowaniu z kwiatkiem). Na wszelki wypadek wzięłam ten z aloesem, bo zawsze chciałam wypróbować. 6. Dezodorant w kulce i w sprayu są. 7. Z balsamów do ciała był tylko bezzapachowy, z granatem i z trawą cytrynową. Pomarańczy z wanilią nie było, miejsce na niego też zniknęło. A to był akurat mój ulubiony. 8. Krem do rąk jest. 9. Pomadka ochronna również dostępna. 10. Z olejków był tylko ten z papają i to ostatnia sztuka, po reszcie ani śladu. Edytowane przez Lone_Wolf Czas edycji: 2012-08-20 o 10:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Zadomowienie
|
Wracam z pola bitwy i powiem Wam, zew w Bydgoszczy sytacja wyglada calkiem niezle.
Coprawda w Focusie ani widu ani slychu, jak juz pisalam, ale tam w sumie najwiecej ludzi chodzi i czesto olejki szybko znikaly. Przy Drukarnii na Gdańskiej dwie sztuki migdała i papaji - reszty brak, ale juz w Rossie na Gdanskiej przy Avonie, tam za Sniadeckich pelne rządki Migdala i Papaji i Limetki i Oliwki. Natomiast w Rossmanie przy Dworcowej - full wypas. Dwa juz wymienione chyba po 10 sztuk + pelny rządek Brzozy i Pomaranczy ![]() Kupilam sobie po jednym z kazdego :P No i Panie z obslugi robią wielkie oczy i o wycofywaniu nic nie wiedza ![]() Takze chyba w Bydgoszczy malo wlosomianiaczek, ze tyle sie jeszcze ostalo ![]()
![]() ![]() Filmowy blog Perfumowy blog Szukam koreczka do Aury Loewe 80 ml! Edytowane przez Joskelyn Czas edycji: 2012-08-20 o 11:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 | |
w krainie snu i marzeń
|
Cytat:
![]() ![]() olejków nie było żadnych ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A maskę z granatem też wycofują? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
Nie mam pojęcia, ale w Częstochowie za to można jeszcze dostać olejki migdał i papaja (przy okazji sama się zaopatrzyłam) oraz ten z limetką, widziałam też odżywkę morelową, ale to tylko w jednym z Ross, poza tym pustki
![]()
Kontynuuję przygodę z Wizażem pod innym nickiem. Edytowane przez Aviiieee Czas edycji: 2012-08-20 o 12:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Zadomowienie
|
W ogole to w tyhc Rossmanach, w ktorych nie bylo Pomaranczy i Brzozy, byla naklejona cena "11,99zl", natomiast w tym, gdzie go znalazlam, byl jedynym nieprzecenionym - bylo po 17.99, a reszta po 11,99. Myslalam, ze promocje sa jakos ujednolicone odgórnie
![]()
![]() |
#149 |
Kuźnia inspiracji
|
nie widziałam już dawno odżywki z morelą w żadnym kieleckim R.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Przyczajenie
|
Napisałam maila do sekcji obsługi klienta Rossmanna z zapytaniem czy olejek Brzoza i Pomarańcza zostanie wycofany i czy jest jeszcze dostępny w jakimś Rossmannie w Poznaniu (gdzie mieszkam
![]() "Szanowna Pani, Dziękujemy za nadesłane zapytanie. Uprzejmie informujemy, że olejek antycellulitowego Alterra "Brzoza i Pomarańcza" nie został wycofany z naszej oferty. Jest on jednak trudniej dostępny, gdyż występuje problem z dostawami tego artykułu. Na obecną chwile produkt ten niestety nie jest dostępny w żadnym z naszych sklepów w Poznaniu. Po otrzymaniu dostaw ze strony producenta, zapas tego produktu zostanie uzupełniony. Prosimy śledzić na bieżąco jego dostępność w sklepach Rossmann." |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:19.