Wszystko o Avonie - cz.29 - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-17, 17:38   #121
afrykanka7
Raczkowanie

Dot.: Wszystko o Avonie - cz.29

Cytat:
Napisane przez mistress88 Pokaż wiadomość
ja chyba jestem ślepa bo online tego nie widzę ;/ a papierowego nie mam chwilowo
W katalogu online się nie wyświetla bo też sprawdzałam.
Łap 31039
afrykanka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 17:39   #122
mistress88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez afrykanka7 Pokaż wiadomość
W katalogu online się nie wyświetla bo też sprawdzałam.
Łap 31039
podziękowała

mistress88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 17:44   #123
Kairra
Spiritus Movens

Cytat:
ja chyba jestem ślepa bo online tego nie widzę ;/ a papierowego nie mam chwilowo
Pozostaje Ci tylko uwierzyć nam na słowo
kulka Perceive - kod 31039, cena 5,99
Kairra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 17:45   #124
Agrippinilla
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez meggykotka Pokaż wiadomość
złożyłabym już zamówienie z 12 ale czekam aż mi zwroty rozliczą - dzisiaj jeszcze nie mam, może w poniedziałek

druga sprawa, że tak przemyślałam sobie pod prysznicem te ostatnie działania Avonu, czyli cofanie nam przywilejów i przez kilka lat skurczyły się one do minimum
- zlikwidowali przechodnie opusty
- płatna MAM
- płatne prezenty w programach lojalnościowych
- dużo gorsze programy TPS
- płatne dostawy regularne, choć to dopiero wejdzie
- poczta polska zamiast kuriera (sorki ale PP mnie nie kręci bo żeby odebrać list czekam zaledwie 30-40min w kolejce ZAWSZE)
- kiedyś była biżuteria po osiągnięciu KR a teraz głupi zestaw filiżanek
- kiedyś to była zabawa, a teraz nie wejdziesz do COK spokojnie, bo zewsząd atakują liderki i pytają "czy jest Pani konsultantką?"
- no i same COK'i miały mądrzejsze godziny otwarcia, a jeden był nawet czynny w sobotę
- pamiętam jeszcze te czasy kiedy zamawiałam na 3 termin ze starego katalogu, i tego samego dnia mogłam pojechać na słowiczą i kupić produkty z nowego katalogu
- no i tempo było mniejsze bo 13 katalogów/rok (bo cięzej uzbierać tysiaka 17 razy do roku niż 13 razy do roku)
- no i brakuje mi atmosfery dawnych spotkań - wtedy na spotkaniach było dużo pogaduszek o kosmetykach i nasza okręgowa chyba mendżerka, nagradzała prezentami każde osiągnięcie, zawsze była skora do pomocy, podpowiadała jak radzić sobie w różnych sytuacjach; a teraz to spotkania są czysto marketingowe, takie wysławianie Avonu pod niebiosa
- kiedyś w netto naprawdę można było kupić coś atrakcyjnie, teraz ceny sa tam pożal się boże
- zwroty były rozliczane nawet w 3 terminie
- i nie mieli takie pierdzielnika, wszystko było zaplanowane z góry, a teraz oni sami nie wiedzą co będzie za tydzień, nie wspominając już o tych nieszczęsnych mini katalogach
Tak mi się zebrało na wspomnienia, brakuje mi starego Avonu
Podpisuję się pod Tobą wszystkimi kończynami
Czego jeszcze mi brakuje?
1. Darmowych katalogów dla KR - dla każdego poziomu była określona ilość, od 10 do 100.
2. Naprawdę darmowych nagród np. dla KR - cały zestaw kilku produktów kosztował 50gr, przy czym ta kwota była odjęta od innego produktu.
3. Spotkań wyjazdowych i bankietów - niby nic, ale można było poznać fajne dziewczyny z innych dywizji, wieczór umilała gwiazda, nocleg w dobrym hotelu. I jeszcze atrakcje dodatkowe np. zabiegi spa, konkursy, basen... na koniec każdy wracał z torbą kosmetyków.

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
Z tym to mnie zdziwiłaś. 2 lata studiowałam w Poznaniu i byłam w COKu często i nigdy mnie nikt nie atakował. Ba, kupowałam jakimś obcym osobom kosmetyki i też wychodziły z nimi spokojnie i nikt ich nie namawiał na bycie konsultantami. No i w sobotę był krócej czynny, ale był otwarty

Co do reszty to się zgadzam, w Avonie coraz gorzej jest.
Widzisz, bo w Poznaniu jest inaczej. Może dlatego, że jest mniej miejsca, to liderki nie mogą cały czas przesiadywać. Nikt nie zaczepia, ewentualnie liderki podchodzą, jeśli poprosi je pracownik COKu i wtedy zapisują babki, które przyszły nie wiedząc, że to sklep dla konsultantek. Dowiadują się przy kasie i wówczas chcą podpisać umowę. Albo nie chcą, więc kupuje dla nich inna konsultantka.

Cytat:
Napisane przez kejtiryba Pokaż wiadomość
No co? To w końcu Avon

Dziewczyny, a jak z trwałością katalogowych parasoli? Podoba mi się ten z minikatalogu w panterkę (choć mój TŻ niecierpi, ale co tam, to ja bym nosiła, nie on) ale za tę cenę to mogę mieć super trwały nieavonowy i się waham...Swoją drogą kupiłam w zeszłym roku nad morzem za 25zł taki parasol-laskę, pewnie kojarzycie, dwukolorowy, co środek ma np czarny, a kremowy pas w około, i jest baaaardzo trwały, wszelkie wichury znosi bez szwanku Więc same rozumiecie, że avonowy to drogo wychodzi
Ekhem, khem, a co z tym czerwonym? Bo trzymam go dla Ciebie, ale nie wiem czy jeszcze trzymać, czy zacząć używać
Stary 2012-08-17, 17:51   #125
mistress88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agrippinilla Pokaż wiadomość
3. Spotkań wyjazdowych i bankietów - niby nic, ale można było poznać fajne dziewczyny z innych dywizji, wieczór umilała gwiazda, nocleg w dobrym hotelu. I jeszcze atrakcje dodatkowe np. zabiegi spa, konkursy, basen... na koniec każdy wracał z torbą kosmetyków.
no tu trochę pojechałaś z marzeniami kryzys jest i wszyscy tną koszty, avonowi pewnie zamówienia spadają w innych krajach to sobie odbija wszędzie. a to co opisałaś to musieliby z takich konsultantek najpierw mieć naprawdę konkret zysk czyli pewnie tylko jakieś omski albo bardzo dobrzy liderzy. no ale utopia tak czy siak ;P

Stary 2012-08-17, 17:53   #126
kejtiryba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agrippinilla Pokaż wiadomość
Ekhem, khem, a co z tym czerwonym? Bo trzymam go dla Ciebie, ale nie wiem czy jeszcze trzymać, czy zacząć używać
Na śmierć zapomniałam!!! Przepraszam Ja jestem na niego nadal chętna. Bardzo, bardzo

dyniowiec z jabłkami
kejtiryba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 17:53   #127
Buniat
Zakorzenienie

Cytat:
no tu trochę pojechałaś z marzeniami kryzys jest i wszyscy tną koszty, avonowi pewnie zamówienia spadają w innych krajach to sobie odbija wszędzie. a to co opisałaś to musieliby z takich konsultantek najpierw mieć naprawdę konkret zysk czyli pewnie tylko jakieś omski albo bardzo dobrzy liderzy. no ale utopia tak czy siak ;P
może i pojechała, ale jak była w KR - to mieli z niej konkretny zysk
bo te wyjazdy nie były dla zwykłych kk tylko dla KR i to od jakiegoś poziomu chyba
-----------------------------------------------------------
http://bogusiabloguje.blogspot.com/
Buniat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 17:58   #128
mistress88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Buniat Pokaż wiadomość
może i pojechała, ale jak była w KR - to mieli z niej konkretny zysk
bo te wyjazdy nie były dla zwykłych kk tylko dla KR i to od jakiegoś poziomu chyba
no chyba że tak

Stary 2012-08-17, 18:33   #129
kejtiryba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sylfiusz Pokaż wiadomość
Osoby zainteresowane współpracą z Avon proszę o kontakt mail'owy sylwia_kwiat@op.pl Odpowiem na wszystkie nurtujące pytania Pozdrawiam, Sylwia
oj, reklamować się nie wolno

dyniowiec z jabłkami
Stary 2012-08-17, 18:36   #130
monjax
Raczkowanie

GG do monjax

Dziewczyny, klienta szuka pomadki/szminki w kolorze NUDE chodzi o to, by kolor byl jak najbardziej cielisty. Możecie coś polecić?
monjax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 18:44   #131
sheryl
szeryfcio

Cytat:

druga sprawa, że tak przemyślałam sobie pod prysznicem te ostatnie działania Avonu, czyli cofanie nam przywilejów i przez kilka lat skurczyły się one do minimum
- zlikwidowali przechodnie opusty
- płatna MAM

- płatne prezenty w programach lojalnościowych
- dużo gorsze programy TPS
- płatne dostawy regularne, choć to dopiero wejdzie
- poczta polska zamiast kuriera (sorki ale PP mnie nie kręci bo żeby odebrać list czekam zaledwie 30-40min w kolejce ZAWSZE)
- kiedyś była biżuteria po osiągnięciu KR a teraz głupi zestaw filiżanek
- kiedyś to była zabawa, a teraz nie wejdziesz do COK spokojnie, bo zewsząd atakują liderki i pytają "czy jest Pani konsultantką?"
- no i same COK'i miały mądrzejsze godziny otwarcia, a jeden był nawet czynny w sobotę
- pamiętam jeszcze te czasy kiedy zamawiałam na 3 termin ze starego katalogu, i tego samego dnia mogłam pojechać na słowiczą i kupić produkty z nowego katalogu
- no i tempo było mniejsze bo 13 katalogów/rok (bo cięzej uzbierać tysiaka 17 razy do roku niż 13 razy do roku)
- no i brakuje mi atmosfery dawnych spotkań - wtedy na spotkaniach było dużo pogaduszek o kosmetykach i nasza okręgowa chyba mendżerka, nagradzała prezentami każde osiągnięcie, zawsze była skora do pomocy, podpowiadała jak radzić sobie w różnych sytuacjach; a teraz to spotkania są czysto marketingowe, takie wysławianie Avonu pod niebiosa
- kiedyś w netto naprawdę można było kupić coś atrakcyjnie, teraz ceny sa tam pożal się boże
- zwroty były rozliczane nawet w 3 terminie
- i nie mieli takie pierdzielnika, wszystko było zaplanowane z góry, a teraz oni sami nie wiedzą co będzie za tydzień, nie wspominając już o tych nieszczęsnych mini katalogach
Tak mi się zebrało na wspomnienia, brakuje mi starego Avonu
Ale teraz wszystkie w Warszawie są przecież czynne w sobotę.

Co do reszty, też tak uważam, szczególnie te na czerwono.

Te rzucające się jak sępy na wchodzących do coku na Jerozolimskich liderki to już kawał czasu temu zauważyłam i też mnie wkurzały...
Teraz jakoś jest spokojniej

Cytat:
Napisane przez kejtiryba Pokaż wiadomość

Dziewczyny, a jak z trwałością katalogowych parasoli? Podoba mi się ten z minikatalogu w panterkę (choć mój TŻ niecierpi, ale co tam, to ja bym nosiła, nie on) ale za tę cenę to mogę mieć super trwały nieavonowy i się waham...Swoją drogą kupiłam w zeszłym roku nad morzem za 25zł taki parasol-laskę, pewnie kojarzycie, dwukolorowy, co środek ma np czarny, a kremowy pas w około, i jest baaaardzo trwały, wszelkie wichury znosi bez szwanku Więc same rozumiecie, że avonowy to drogo wychodzi
No niestety... Miałam 3 parasolki avonowe w ciągu kilku ostatnich lat. Nie przeżyły pierwszego wiatru. Nie skuszę się juz wiecej choć są łądne.
Te długie parasole z laską, nieskładane z reguły są lepsze.

Edytowane przez sheryl
Czas edycji: 2012-08-17 o 18:59
sheryl jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-17, 18:48   #132
malyszkicownik
Zadomowienie

Cytat:
To są 2 główne powody, dla których z aspirującej liderki "spadłam" na poziom nawet nie konsultantki, bo nie rozdaję już katalogów, tylko klientki z opustem minimalnym 15% dla siebie. Jak coś mnie zainteresuje, szczególnie z demo, to odwiedzam cok i kupuję, choćby 15% taniej na kosmetyku robi różnicę. Te ataki liderek szczególnie odczuwalne na Jerozolimskich w Wawie, na Słowiczej nie widziałam, byłam tylko raz ze zwrotem, nie wiem też jak w innych. Kiedyś dawno temu opisywałam moją "przygodę" z liderowaniem właśnie w tym coku, o nie daj Boże.

Jako, że nie potrafię jakoś szczególnie nagabywać ludzi, wiem zresztą na czym ten Avon stoi (nie oszukujmy się, wyższe szczeble żerują na sprzedaży konsultantek i potrafią czasem obrzydzić cały Avon swoim "motywowaniem"- jak na przykład moja liderka, ale o tym też kiedyś pisałam), postanowiłam jakoś w tamtym roku w zimie spróbować właśnie w coku. Widziałam, że są tam liderki, które podpisują umowy z konsultantkami i ciągle im się to udawało, więc czemu nie spróbować? Udało mi się szczęśliwie uzbierać te umowy, które są potrzebne kandydatowi na lidera na początek, ale oczywiście gdy stara baba, tutejsza wyjadaczka, zauważyła co ja robię (konkurencja!!!), podeszła do mnie, mówiąc brzydko z ryjem, że to nielegalne, że one MAJĄ ZAPISY NA DYŻURY, co ja robię i ona dzwoni do szefowej. Młoda wtedy byłam, świeża, trochę się przestraszyłam. Na szczęście personel się za mną wstawił, podobno już takie afery urządzała nie raz i żebym się nie przejmowała. Ja niestety jestem z natury przejmująca się i chociaż język w gębie mam i też jej nieźle dołożyłam do pieca, wiedząc że mam wsparcie w sklepie, to jednak ogromny niesmak i niedowierzanie pozostało, gdy wracałam do domu.

Dołączając do tego BARDZO upierdliwą moją liderkę, zrezygnowałam w końcu z tego zajęcia i jestem sama dla siebie konsultantką. Niewiele poźniej moja liderka awansowała na starszego lidera i słuch o niej zaginął, na pewno moja niechęć też się do tego przyczyniła, ale cóż... Nikt nikogo nie zmusza przecież, umowa to nie jakiś przymus i zobowiązanie do końca życia.

Nie mniej jednak ataki są, spojrzenia, nie zdążysz zamknąć drzwi za sobą, a tu już wstaje jakaś i "może w czymś pomóc". Dosłownie wyścig szczurów, mało się nie zjedzą czasami.
malyszkicownik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 18:58   #133
kosmetoholiczka
Raczkowanie

GG do kosmetoholiczka
Wink Dot.: Wszystko o Avonie - cz.29

Cytat:
Napisane przez monjax Pokaż wiadomość
Dziewczyny, klienta szuka pomadki/szminki w kolorze NUDE chodzi o to, by kolor byl jak najbardziej cielisty. Możecie coś polecić?
Ja zamowilam w DEMO 12/2012 wlasnie Lśniącą Szminkę UCR w odcieniu Apricot Glamour cielista może być też nowość Femme Fatale UCR w odcieniu "Show some skin" w katalogu 13/2012 i Beige Luxe "Szminka z błyszczykiem 'pełnia zmysłowości' " w 12/2012 ale jak to z avonem... u niego nudziaki są brzoskwiniowe... Lecz kto nie ryzykuje ten się nie dowie dlatego postanowiłam zamówić

Edytowane przez kosmetoholiczka
Czas edycji: 2012-08-17 o 19:00
kosmetoholiczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 19:03   #134
kejtiryba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kosmetoholiczka Pokaż wiadomość
Ja zamowilam w DEMO 12/2012 wlasnie Lśniącą Szminkę UCR w odcieniu Apricot Glamour cielista może być też nowość Femme Fatale UCR w odcieniu "Show some skin" w katalogu 13/2012 i Beige Luxe "Szminka z błyszczykiem 'pełnia zmysłowości' " w 12/2012 ale jak to z avonem... u niego nudziaki są brzoskwiniowe... Lecz kto nie ryzykuje ten się nie dowie dlatego postanowiłam zamówić
Oooo, a mogłabyś zrobić zdjęcia tej Apricot jak ją już dostaniesz? Sama się na nią czaję

dyniowiec z jabłkami
Stary 2012-08-17, 19:12   #135
dokia
Zakorzenienie

GG do dokia

Cytat:
Napisane przez malyszkicownik Pokaż wiadomość
To są 2 główne powody, dla których z aspirującej liderki "spadłam" na poziom nawet nie konsultantki, bo nie rozdaję już katalogów, tylko klientki z opustem minimalnym 15% dla siebie. ..
to rzeczywiście masz trochę wspomnień niemiłych w historii swej współpracy z Avon... ludzie pojawiają się w nim i znikają... ja kiedyś pomagałam z zamówieniami dla mojej teściowej... potem ona to rzuciła a ja nie chciałam ciągnąć .. przez kilka lat nawet nie spoglądałam w tę stronę... potem zainteresowałam się współpracą z pewną konsultantką w kraju za "opust" - ale przesyłki pocztowe były coraz droższe.. więc pomyślałam że może podpiszę umowę sama- zgłosiłam się do mojej liderki sama.. ale akurat na szczęście na liderkę nie mogę narzekać i sama jako lider też chcą być taka aby nikt na mnie nie narzekał. Wśród mojej kadry są dziewczyny, które też już bywały konsultantkami, potem to rzucały , potem wracały, jedna chyba nawet więcej niż raz (Luksa, gdzie jesteś?) Ludzie w Avon pojawiają się i znikają... to naturalne... na konferencjach przemawiają te co w Avon były od lat niezmiennie i chwalą się ile to już lat .... no a to co się dzieje wewnątrz firmy- niestety mniej dla nas, mimo że to my generujemy cały ten biznes swoją ciężką pracą... ale tak to jest w korporacjach- tam pałeczkę przejmują coraz młodsi, z coraz większymi aspiracjami , coraz bardziej przeszkoleni w ukierunkowaniu na pracę, pracę i jeszcze raz pracę- wskaźniki, wyniki itp... oni mają w oczach słupki.. a my- ludzie-konsultantki jesteśmy niezauważani - ile z tego ugramy, tyle naszego

Edytowane przez dokia
Czas edycji: 2012-08-17 o 19:16
dokia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-08-17, 19:24   #136
JestesmySobiePrzeznaczeni
Raczkowanie

Avatar JestesmySobiePrzeznaczeni

Właśnie puściłam zamówienie z 12-stki, wyszło na 620 zł ostatnie takie duże zamówienie miałam w K7. Wszystko miało zielone kropy! I tusze Super Drama i Luksusowy zestaw Spa. No i dla siebie wzięłam co nie co Czyli żele z netto Hollywood i Summer Breeze żel clearskin z demo, 2 maseczki SPA, żel Extreme dla Tż-ta (już czuję jak na Nim pachnie no i oczywiście spray przyspieszający wysychanie lakieru i jeszcze kilka drobiazgów(w granicach rozsądku oczywiście)

M.
JestesmySobiePrzeznaczeni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 19:39   #137
kasiakaka
Raczkowanie

dziewczyny puscilam jak zwykle zamowienie w piewszym dniu trwania katalogu zawsze mialam fakture w piatek a paczke w inpost w sobote a dzis cisza zamowienie ma nadal status pobrane, czy cos sie przesunelo w zwiazku z wolna sroda? Czy wy tez tak macie?
Stary 2012-08-17, 19:42   #138
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiakaka Pokaż wiadomość
dziewczyny puscilam jak zwykle zamowienie w piewszym dniu trwania katalogu zawsze mialam fakture w piatek a paczke w inpost w sobote a dzis cisza zamowienie ma nadal status pobrane, czy cos sie przesunelo w zwiazku z wolna sroda? Czy wy tez tak macie?
tak, katalog wystartował dzisiaj, a nie jak zwykle w czwartek
Stary 2012-08-17, 19:44   #139
MaT
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiakaka Pokaż wiadomość
MaT jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-17, 19:50   #140
taka jedna
Zakorzenienie

A ja mam czerwoną kropę przy AT BALSAM DYSCYPLIN. WLOSY
Poza tym wszystko jest
A ktoś kojarzy ten charm z kryształami svarowski co jest w IOS? Bo w ogóle nie pamiętam by taki był w katalogu, a moja kuzynka bardzo charmsy lubi i myślę czy by jej nie wziąć na prezent.
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 19:51   #141
Avonak
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez keine_angst Pokaż wiadomość
Oferta na rzeczy z Fergie:
http://www.pl.avon.com/REPSuite/news5a.page
Swoją drogą musi im to strasznie nie schodzić, skoro już parę lat to dają
co jak co ale mam ten szal (za 1 zł szkoda było nie brać) jest świetny na jesien

Avonak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 19:52   #142
smerfetka25
Zakorzenienie

Cytat:
To są 2 główne powody, dla których z aspirującej liderki "spadłam" na poziom nawet nie konsultantki, bo nie rozdaję już katalogów, tylko klientki z opustem minimalnym 15% dla siebie. Jak coś mnie zainteresuje, szczególnie z demo, to odwiedzam cok i kupuję, choćby 15% taniej na kosmetyku robi różnicę. Te ataki liderek szczególnie odczuwalne na Jerozolimskich w Wawie, na Słowiczej nie widziałam, byłam tylko raz ze zwrotem, nie wiem też jak w innych. Kiedyś dawno temu opisywałam moją "przygodę" z liderowaniem właśnie w tym coku, o nie daj Boże.
[...]
Nie mniej jednak ataki są, spojrzenia, nie zdążysz zamknąć drzwi za sobą, a tu już wstaje jakaś i "może w czymś pomóc". Dosłownie wyścig szczurów, mało się nie zjedzą czasami.
Oj chyba trochę przesadzasz
Czytając to zrobiło mi się trochę przykro i poczułam się jak jakiś zwierz czychający na swoją ofiarę a wcale taka nie jestem
Może i cześć liderek jest nahalna ale na pewno na część można liczyć, tak jak np. ja na swoją Omskę, ja też staram sie pomagać jak tylko mogę Natomiast mojej liderce to przydałoby się Wiadomo, każda ma swój cel i chce go zrealizować...

Edytowane przez smerfetka25
Czas edycji: 2012-08-17 o 20:08
smerfetka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 19:57   #143
taka jedna
Zakorzenienie

O mojej liderce to słuch zaginął już bardzo dawno temu, ale i ja do niej nie dzwonię to nie wiem czy w ogóle jest ona jeszcze w Avonie. Co jakiś czas dzwoni do mnie OMS i namawia na spotkania, ale nigdy mi jeszcze termin żadnego nie odpowiadał (lub miejsce-czasami 30 km ode mnie) więc nie wiem czy czasem nie jestem już bezpośrednio pod nią.

Ja się zapisałam do Avonu głównie dlatego, że mama zamawiała bardzo dużo z Avonu u swojej koleżanki i stwierdziła, że woli dać zarobić mi niż komuś i sama mnie namówiła, że warto. Bo te 150zł to często sama wyrabiała (teraz już tak nie zamawia, ale co jakiś katalog ma zawsze większe zamówienia), a i cała rodzina się przekonała i dużo kosmetyków zamawiają u mnie więc warto.
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 20:01   #144
smerfetka25
Zakorzenienie

Dzisiaj w pracy rozmawiałam z byłą konsultantką która podlegała pod chłopaka menadzera 17-latka aż mi się wierzyć w to nie chciało
Stary 2012-08-17, 20:05   #145
hela79
Raczkowanie

Witam dziewczynki. Czytać to ja was czytam ale nie mam przeważnie co pisać. Dziś poproszę was o pomoc.
Szukam dla ciotki 50+ tusz do rzęs WODOODPORNY koniecznie i najlepiej z tradycyjną szczoteczką a nie silikonową (bo ma bardzo cienki i delikatne rzęsy). No ale to już mało ważne. Doradźcie mi który takowy jest? Z góry baaaaaaardzo dziękuję.

chomik hela30
hela79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 20:13   #146
smerfetka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hela79 Pokaż wiadomość
Witam dziewczynki. Czytać to ja was czytam ale nie mam przeważnie co pisać. Dziś poproszę was o pomoc.
Szukam dla ciotki 50+ tusz do rzęs WODOODPORNY koniecznie i najlepiej z tradycyjną szczoteczką a nie silikonową (bo ma bardzo cienki i delikatne rzęsy). No ale to już mało ważne. Doradźcie mi który takowy jest? Z góry baaaaaaardzo dziękuję.
Niestety nie mamy w avonie tuszu wodoodpornego ze szczoteczką z włosia Aktualnie wodoodporny jest tylko ExtraLasting i ma silikonową szczoteczkę
Stary 2012-08-17, 20:14   #147
Avonak
Raczkowanie

Cytat:
może to się wyda dziwne ale dużo kobitek nawet po 40 zamawia u mnie z colortrend, w sumie to sie nie dziwie bo czuc "mokry" tusz i żejego nie pożałowali wlac do buteleczki hihhi. jak dla mnie jest ekstra, teraz wiekszosc ma szczotki z plastiku, silikonu....

Avonak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 20:15   #148
smerfetka25
Zakorzenienie

Cytat:
Jak cielisty to tylko Pout
Stary 2012-08-17, 20:21   #149
Sarunieczka
vel Turkusoowa :)

Cytat:
Napisane przez Kretka666 Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi czy jakiś krem do twarzy z Naturalsów nadaje się dla suchara? Zapachy mnie kuszą, cena też, ale jak z działaniem?
dla suchara to jedynie miód/melko...ale nie wiem czy z suchą skórą Naturals Cię zadowoli

Cytat:
klientka chce kulkę Perceive ale nie widzę w k12
biegłam z pomocą ale mnie uprzedzono

Cytat:
UCR Latte Cream(matowa)
Uwodzicielskie Nawilżenie Nude Perfection(kremowa)
Potęga Koloru Never So Nude (perłowa)
z tych trzech najjaśniejsza jest ostatnia

Cytat:
Ja dwa razy w życiu byłam w COK-u (Kraków) i nie mam ochoty tam wracać ruch taki,jakby były jakieś wyprzedaże dziewczyny latają z katalogami,przeżywają jak mrówka okres,a przemądrzałe takie jakby sprzedawały kosmetyki Diora a nie Avonu sorki jeśli kogoś uraziłam,ale czułam się tam jak kosmitka

Cytat:
niestety wodoodporny w Avonie ma silikonową szczoteczkę...to tusz Extralasting-ja go uwlielbiam,to mój the best Avonu
drugi mega trwały choć nie pisze na nim wodoodporny to Extend,ale też ma silikonową szczoteczkę...
Sarunieczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 20:22   #150
smerfetka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JestesmySobiePrzeznaczeni Pokaż wiadomość
Właśnie puściłam zamówienie z 12-stki, wyszło na 620 zł
Piękne zamówienie
U mnie w k11 było spore więc teraz ciągnę ledwo ledwo

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości