Laminowanie włosów żelatyną w domu - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Wirtualna Redakcja > Artykuły i newsy

Notka

Artykuły i newsy Dyskusje o artykułach i newsach zamieszczanych na naszym portalu.

Narzędzia
Stary 2012-09-07, 09:54   #121
Bebul
Przyczajenie

Dot.: Laminowanie włosów żelatyną w domu

Wykonałam ten zabieg 4 dni temu, wbrew moim obawą nie przyspieszył on przetłuszczenia się włosów, a wręcz przeciwnie! Umyłam głowę dopiero wczoraj (wcześniej robiłam to codziennie, co drugi dzień), w dodatku nawet po umyciu jest jeszcze delikatny efekt połysku i sypokości.
Myślę, że jest to łatwy i tani zabieg na otrzymanie lśniących włosów. Na pewnie jeszcze z niego skorzystam.
Bebul jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 01:09   #122
aagniesia85
Przyczajenie

Ja powiem, tak u mnie zabieg taki sobie, włosy sa sypkie i nic więcej troche połysku. Na drugi dzień jeszcze gorzej wyglądały. Z tym, że ja dalam żelatynę odżywkę i naftę. Lepszy efekt uzyskuje po masce dabur vatika lub biowax mieszam z żółtkiem.
aagniesia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 22:21   #123
Marika96
Przyczajenie

nie przeszkadza Wam ten zapach? ja zrobiłam, ale musiałam umyć od razu parę razy włosy, bo zapach odrzucał : /
Marika96 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 22:38   #124
Eweleen
Raczkowanie

Laminowałam jeden raz z olejkiem makademia, i trzymałam tylko 20 minut, bo bałam się jak cholera że wyjdzie mi siano Okazało się, że tylko po tych 20 minutach widać już było różnicę, i faktycznie mega miłe w dotyku, bardziej proste, nie puszyły się. Musiałam tylko porządnie umyć włosy, bo olej je trochę obciążył, ale nie przeszkadzało mi to wcale, bo mam dużo włosów, chociaż cienkich. Także mi przypasował ten zabieg powtórzę jak będę miała czas i napiszę sprawozdanie
Eweleen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 10:06   #125
Aimee_J
Zakorzenienie

Ja mam mieszane uczucia. Za pierwszym razem jakoś tak średnio efekty widziałam, poza tym, ze włosy były trochę jakby grubsze - jednak ani połysku nie zauważyłam, ani braku puszenia. Za drugim razem, gdy do laminowania poza odżywką z karite z Garniera dodałam serum Biovaxu było lepiej - choć szału też nie ma. W planach mam trzecie laminowanie, moze z olejem. Czy któraś miała okazję wypróbować laminowanie z którymś z olejków z Alterry?
Generalnie myślę, że rezygnować nie będę, bo krzywdy włosom nie robi, a moze ja mam za duże wymagania, biorąc pod uwagę stan moich włosów, więc może na dłuższą metę faktycznie pomoże
Aimee_J jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 19:18   #126
JustShe
Rozeznanie

Dziś właśnie laminowałam włosy. Przygotowałam żelatynę ( nie wiedziałam, że to aż tak śmierdzi ble). Dodałam do niej odżywki kallos latte i nakładałam na włosy.. po 45 min zdjęłam worek i myje. Tu zaczęły się moje obawy. Włosy jakies twarde, sztywne no nic zmylam, zalozylam recznik osuszylam i zaczelam rozczesywac i znowu okropne w dotyku wlosy, wstretne.. ale bylam dalej cierpliwa i czekalam az mi wyschna. I ... wlosy zmiekly, sa jakby grubsze, lejace sie, blyszczace, po prostu piekne i zdrowe ))) Przed mialam suche wlosy wymeczone rozjasnianiem, prostowaniem, farbowaniem i chyba naprawde tego potrzebowaly
Stary 2012-09-14, 19:58   #127
aniaS35
Przyczajenie

Witam serdecznie ,właśnie jestem po pierwszym laminowaniu włosów żelatyną,rewelacja jak dla mnie.Moje włosy są typu sianko,okropnie się puszą.Gdy nie dam na nie pianki lub jakiejkolwiek odżywki to są beznadziejne.Trochę się bałam tej całej żelatyny i widać że niepotrzebnie.Trzymałam tylko 25 minut a rezultat doskonały.Ja wcisnęłam pół cytryny.Włosy są baaaaardzo błyszczące,ujarzmione i najważniejsze to że się nie puszą.Pozdrawiam wszystkich
aniaS35 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-16, 00:45   #128
femmeanette
Przyczajenie

Właśnie laminuję włosy... chyba coś jest nie tak bo zanim zdążyłam umyć włosy żelatyna stężała na sztywną galaretkę. Rozpuściłam jeszcze raz żelatynę, która znowu zaczęła w ekspresowym tempie tężeć i w efekcie nałożyłam na włosy grudki galaretki. Czułam pod palcami że włosy zrobiły mi się strasznie sztywne i szorstkie, teraz trzymam tę mieszankę pod folią, ale mam obawy co z tego wyjdzie. Czy Wy używacie jakiejś specjalnej żelatyny? Ja miałam z gellwe.
femmeanette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 14:21   #129
nalepcia
Raczkowanie

Chyba coś poszło nie tak. Mam włosy farbowane, lekko kręcone i wysuszone, a moje włosy po laminowaniu, ani nie są bardziej lśniące, ani miększe i co najgorsze puszą się jeszcze bardziej niż przed, a właśnie ze względu na puszenie zrobiłam ten zabieg. Miały być lejące i cudowne w dotyku niestety nie są Więcej już nie spróbuje tej techniki. Dziewczyny jeśli macie jakiś sposoby na puszenie włosów chętnie wypróbuje.
nalepcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 16:26   #130
_Sarenka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nalepcia Pokaż wiadomość
Chyba coś poszło nie tak. Mam włosy farbowane, lekko kręcone i wysuszone, a moje włosy po laminowaniu, ani nie są bardziej lśniące, ani miększe i co najgorsze puszą się jeszcze bardziej niż przed, a właśnie ze względu na puszenie zrobiłam ten zabieg. Miały być lejące i cudowne w dotyku niestety nie są Więcej już nie spróbuje tej techniki. Dziewczyny jeśli macie jakiś sposoby na puszenie włosów chętnie wypróbuje.
pewnie przeproteinowałaś włosy. Jakiej maski uzylas do mieszanki ?
Stary 2012-09-22, 21:34   #131
nalepcia
Raczkowanie

Do laminowania użyłam Garnier Fructis Oleo Repair i to nie całą łyżkę! A na czym polega przeproteinowanie i co mogłam zrobić źle, że je do takie do stanu doprowadziłam?
Stary 2012-09-23, 12:55   #132
_Sarenka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nalepcia Pokaż wiadomość
Do laminowania użyłam Garnier Fructis Oleo Repair i to nie całą łyżkę! A na czym polega przeproteinowanie i co mogłam zrobić źle, że je do takie do stanu doprowadziłam?
a są w składzie tej odzywki proteiny? Bo nie ma INCI na KWC.
Stary 2012-09-24, 17:54   #133
nalepcia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _Sarenka_ Pokaż wiadomość
a są w składzie tej odzywki proteiny? Bo nie ma INCI na KWC.
W składzie z tego co wyczytałam nie ma protein chyba, że kryją się pod jakąś dziwaczną nazwą. Może jakbym spróbowała z inną odżywką było by lepiej? Z tego co czytałam to polecacie dziewczyny Alterre. Po jakimś czasie spróbuje jeszcze raz właśnie z tą odżywką, może wtedy się uda.
Stary 2012-09-24, 18:36   #134
_Sarenka_
Zadomowienie

ja mieszam z Vatiką z henna oliwa i czyms tam jeszcze. Mycie przed laminowaniem nie uzywam protein. A do zelatynowej mieszanki dodaje gliceryne i d panthenol i krople oleju
Stary 2012-09-25, 21:09   #135
agugu1989
Raczkowanie

Ciekawa rzecz, warto spróbować

Zapraszam na mojego bloga na temat włosów: http://agugupazdziernik.blogspot.com...e-zabiegi.html
agugu1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 10:29   #136
Marewana
Raczkowanie

Ja mam strasznie puszące się włosy, próbowałam już na nie chyba wszystkiego (może Wy coś mi polecicie?), więc postanowiłam jeszcze spróbować laminowania. Na zdjęciu efekt jest widoczny, ale powiem Wam, że nieźle się namęczyłam z nakładaniem tej żelatyny! Jeszcze muszę podciąć koniecznie końcówki to będzie pełen efekt

http://i45.tinypic.com/2a82ohz.png
Marewana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-07, 21:56   #137
nalepcia
Raczkowanie

Laminowanie podejście drugie: Żelatyna + odżywka Alterra trzymana 45 min , bez mycia szamponem. Efekt: włosy dalej się puszą, są ciut miększe w dotyku, ale to tyle. Po prostu mój typ włosa nie nadaje się na tego typu zabiegi P.S mojej mamie wyszło super.

Edytowane przez nalepcia
Czas edycji: 2012-10-08 o 08:49
Stary 2012-10-23, 20:44   #138
milosc17
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to milosc17

Witam
Właśnie przygotowuje się do zabiegu laminowania (pierwszy raz), przeczytałam juz trochę o tej metodzie i wasze opinie. Znalazłam też spis odżywek i wiem że muszę użyć odzywkę emolientową. W tej chwili mam maskę Syoss Smooth Relax ( intensywnie wygładzająca) czy moge jej użyć?
Proszę o odpowiedź ponieważ na stronie http://kascysko.blogspot.com/2012/08...ientowych.html nie znalazłam jej
milosc17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 12:11   #139
dotted
Przyczajenie

Ja dzisiaj wypróbowałam i jestem zadowolona. Rzeczywiście czuć, że włosy są gładsze i bardziej mięsiste. Nie puszą się i grzywka się brzydko nie skręciła. Są idealnie proste, takie, jakie powinny być. Nie będę już musiała używać prostownicy Na pewno powtórzę.
dotted jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 21:30   #140
nektarynka_94
Raczkowanie

niestety na mnie ta metoda nie zadziałała
nie zauważyłam żadnej zmiany, włosy jakie były takie są dalej..
trudno, widać nie działają na mnie domowe specyfiki
nektarynka_94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 14:05   #141
Magdziulka1993
Przyczajenie

hmm szkoda że robienie tego agarem nie przyniesie takich efektów.. bo żelatyny nie mogę używać ...
Magdziulka1993 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 11:22   #142
Lovely x3
Rozeznanie

GG do Lovely x3

Sposób nr.2:
polega na nałożeniu żelatyny przed myciem włosów:

- niepełne dwie łyżki stołowe żelatyny
- trzy łyżki stołowe wrzącej wody
- łyżka stołowa oliwy z oliwek
- łyżeczka soku z cytryny
- łyżka- dwie odżywki (u mnie znowu Garnier Avocado)

jak wcześniej żelatynę dokładnie rozpuszczamy, a po ostygnięciu dodajemy pozostałe składniki i mieszamy dokładnie. Nakładamy na zwilżone wodą włosy na ok.40 minut i zmywamy delikatnym szamponem (u mnie ostatnio testowany Hipp), po czym zwyczajowo nakładamy na chwilę maskę lub odżywkę.

Metoda stosowana przez Czarownicującą (http://czarownicujaco.blogspot.com/2...i-ja.html#more)
Stary 2013-02-23, 17:26   #143
Viotynka
Przyczajenie

REWELACJA! Dziś zrobiłam laminowanie i jestem zachwycona.Włosy mam po farbowaniu rozjaśnione na blond i chcąc nie chcąc mam przesuszone końce,puszące się.Raczej nie stosuje prostownicy aby ich bardziej nie niszczyć.Włosy po laminowaniu są gładkie błyszczące.Takie zdrowe.Szczerze polecam,warto spróbować i ocenić samemu.
Viotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 12:37   #144
Claldd
Przyczajenie

Podobny efekt daje szampon w kostce na bazie korzenia z mydlnicy

http://www.mydlarnia.info/szampon-tw...14-id-367.aspx

Pracuję w tej firmie, jakby ktoś miał jakieś pytania...

A tak w temacie, to dziś zrobiłam laminowanie. Szału nie ma, aczkolwiek rzeczywiście włosy są jakby bardziej sypkie, choć w moim przypadku tak jak mówię- efekt taki sobie, ponieważ mam cieniutkie i tak już włosy
Claldd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 16:34   #145
red_head
Przyczajenie

Dzisiaj rano postanowiłam wypróbować laminowania, bo naczytałam się dość dużo na ten temat i z tego co wiem, większości dało efekt pozytywny.
Może dodam, że dwa dni wcześniej farbowałam włosy i bałam się, co z tego wyniknie.
Tak więc postąpiłam zgodnie z przepisem (użyłam płaskiej łyżki żelatyny z przerażenia, że nie domyję ), zalałam 3,5 łyżkami gorącej wody i dodałam swoją ulubioną odżywkę. Trzymałam na głowie 40 min.
Być może dodałam za dużo wody, bo żelatyna nie stała się "skorupą" na włosach, były jedynie trochę sztywne. Jednak po spłukaniu chłodną wodą poczułam, że są gładsze.
Po wysuszeniu zimnym powietrzem suszarki byłam bardzo zadowolona: w dotyku bardzo miękkie. Nie zauważyłam dodatkowego blasku.
Będę na pewno próbować zmieniać proporce, może wyjdzie lepiej.
Pozdrawiam i polecam Wizażankom ten zabieg
red_head jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-12, 15:21   #146
ankua90
Raczkowanie

Dziewczyny czym tą mieszanke spłukujecie? Ja robię łyżka żelatyny, trzy łyżki wrzątku, łyżka odżywki CocoMask. Trzymam 45 min, a później spłukuję myjąc szamponem, bo samą wodą chyba by to nie zeszło
ankua90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 17:50   #147
Sour_Candy
Przyczajenie

Dzisiaj zrobiłam. Jestem blondynką, może dlatego nie zauważyłam tego połysku Ale fakt, że włosy są bardziej sypkie i gładkie
Sour_Candy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 20:22   #148
Rymasiowa
Raczkowanie

A ja właśnie siedzę z tym na głowie i śledze wszystkie wpisy Dam znać co wyszlo. Niestety mam włosy puszące się , mialam już raz keratynowe prostowanie włosów, ale szału nie zrobiło... Kilka dni temu pofarbowałam włosy i powiem wam kobitki że zauważyłam fest porozdwajane końcówki , postanowiłam zadziałać , zanim zacznę przypominac kopernika...
Rymasiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 13:44   #149
SunCaroline
Raczkowanie

Po laminowaniu nie używa się szamponu Spłukujemy włosy ciepłą wodą i wszystko ładnie schodzi - bez obaw
SunCaroline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 21:15   #150
Adoniza
Przyczajenie

i siedzę z ręcznikiem na głowie, zastanawia mnie tylko to,dlaczego podczas rozprowadzania tej substancji na włosach, tworzyły się grudy. Mam nadzieję że mimo to, maseczka zadziała

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

Jestem właśnie po zabiegu, więc mogę mówić. Ale zanim powiem o efektach, krótko opisze swoje włosy. Moje kłaki są do połowy pleców, nie są już gęste (niedoczynność tarczycy) ale biorę tabletki i widzę że się wzmacniają. Ogólnie moje włosy to zwyczajne siano i nie jest to wina kilkunastoletniego farbowania, takie mam od urodzenia, po umyciu mogę brać miotłę i sruuuu na łysą górę, wspomagam się prostownicą i jakoś one wyglądają, w kitku lepiej niż rozpuszczone, bo rozpuszczone po kilku godzinach znowu się puszą.
Zastosowałam żelatynowy zabieg i powiem tak, zmycie tego czegoś nie sprawiło największych problemów, włosy tylko spłukałam ciepłą wodą bez użycia szamponu czy odżywki. Po osuszeniu ręcznikiem, ciężko mi się je rozczesywało. Po rozczesaniu włosy wysuszyłam suszarką i o dziwo, nie były tak napuszone jak za zwyczaj (żelatyna chyba coś pomogła), po wysuszeniu, włosy potraktowałam prostownicą, i: są lśniące, miękkie ale jednocześnie takie troszkę jakby sztywniejsze i ciut cięższe niż zwykle. Jak na pierwszy raz, zabieg uważam za udany, ponowny w przyszłym tygodniu - nie chcę włosów przeproteinować. Polecam
Adoniza jest offline Zgłoś do moderatora  

Nowe wątki na forum Artykuły i newsy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości