![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: IRLANDZKIE MAMUŚKI-NASZE BRZUSZKI I MALUSZKI cz.V
Rusałka tort genialny
![]() ![]() Francmal to fajnie ze jestes, zamartwilam się, bo dawno cie nie widzialam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
rusalko no no przepiekny torcik
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
Rusałka - czy Ty do tego tortu miałaś jakąś formę? skąd taki kolor buter cream i skąd to się bierze?
a tak w ogóle dziewczyny - tutaj w Irlandii jest dużo słoiczków i jak na tą ilość patrzę to mnie przeraża, ponieważ jestem matką która nie lubi gotować jednej marchewki - i chciałabym wybrać jakieś dobre co polecacie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Wtajemniczenie
|
Ja uwielbiałam rzeczy z Ella's Kitchen. (a raczej moje dziecko lubiło
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
dzięki Heksa - wiedziałam że mogę liczyć na Twoją opinię! zatem w przyszłym tygodniu ruszam na podbój słoiczków
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
ZUZOLKU, sto lat !!!
![]() melduje sie ze starego kompa bo na nowym mam 38 infekcji ![]() ![]() Olo po 3 dniu przedszkola - rewelacja, nawet nie dal mi buziaka na pozegnanie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
Kapukat ja podobnie jak Heksa
![]() ![]() ![]() ![]() Eva to zazdroszczę zaklimatyzowania Olusiowego ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#128 | |
Moderator
|
Cytat:
Rusałka tort genialny! Kapukat - ja u siebie trafiłam na fajne słoiczki i kaszki holle w sklepie ze zdrową żywnością. Więc poszukaj u siebie. Ale z tego co oglądałam to chyba Plum Organics, millupa i cow & gate były ok.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Raczkowanie
|
Zuziu spóźnione Sto lat
Eva Brajan zaaklimatyzował się od razu w przedszkolu.Bawi się z innymi dziećmi na całego.Pakusiu spokojnie Kubuś zacznie się bawić to są jego pierwsze dni w przedszkolu. Dla mnie te trzy godziny to mało dla małego chyba też ledwo wyjdziemy z domu to już zaraz trzeba wracać. Dziś mam koncert pod oknem dzieci z przedszkola ciągle płaczą i płaczą jedno za drugim.Ja rozumiem że tu inaczej opiekunki podchodzą do dzieci ale bez przesady one siedzą a te wyją w niebogłosy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Zadomowienie
|
Eve no to super, ze tak gladko poszlo Olusiowi zaklimatyzowanie
![]() Pakusiu zobaczysz za kilka dni pewnie juz bedzie sie Kubus pieknie bawil z dziecmi i napewno przedszkole pomoze mu stac sie bardziej smialym dzieckiem ![]() ![]() a do szkoly wasze dzieciaczki pojda od przyszlego wrzesnia? kurcze moj Nikos jest z koncowki roku i przez to jest chyba troche poszkodowany ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- kat zuk dzielny chlopak z Brajanka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Wtajemniczenie
|
kat_zuk mi się wydaje, że to nie jest reguła z tym innym podejsciem do dzieci. Igi w poprzednim przedszkolu, gdy płakał (nie, nie za mamusią
![]() Sylwia masz racje z tą szkołą - dokładnie tak to będzie z nikosiem wyglądało. Ale czy ja wiem czy to takie zle? Synek Kellyss jest z początku roku, Twój z końcówki, a rocznikowo to samo. W polskim systemie byliby pewnie razem w klasie, a różniłby ich prawie rok (a nie ma co się oszukiwać, rok w przypadku 3-4latka to jednak sporo). Evcia - fajnie, że się odezwałaś. ostatnio zaniemówiłaś, nic nie pisałaś co tam u Olusia w przedszkolu. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
Kat_zuk chyba nie ma reguły
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sylwiatkoo nie wiem czy to źle czy nie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#133 |
Zadomowienie
|
Laseczki....3majcie kciuki.rano wracam z Sara do Dublina...i az sie boje tego porabanego lotniska we wroclawiu i tych odpraw itd.mam nadbagaz jak zwykle.jak mnie nie puszcza z torba przy wozku to kaplica.bede wyrzucac pewnie co nieco oby nie...i oby mi wozka nie zniszczyli.
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
stokrotka ja to sie modle zebym doleciala tego 15 bo dzisiaj czytalam ze Ryanair znowu awaryjnie londowal bo mieli spadek cisnienia w kabinie i kilka ososb w szpitalu wylondowalo i maja sie wziasc za Ryanaira
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Zadomowienie
|
Ela..Ty to wiesz jak czlowieka przed lotem pocieszyc...
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
Elcia Ty tu nie stresuj stokrotki !!! :P serio, umiesz pocieszyć
![]() Stokrotko życzę udanego lotu, nie zniszczonego wózka i żeby nadbagażu nie wykryli ![]()
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
stokrotka hahah wiem wiem
![]() ![]() A tak serio nie bylam 8 miesiecy w Pl i juz sie nie moge doczekac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Zadomowienie
|
Dzieki Pakusia
![]() Elcia spoko...14go wkleje Ci kronike wypadkow lotniczych hehehe ![]() Co do sloiczkow.Sara caly czas je z hipp ![]() ![]() Czasem sporadycznie daje inne. Czasem pojedyncze z Pl sklepu takiektorych tu nie widzialam,dla urozmaicenia. Owoce z jogurtem i inne takie tez hipp a same owocki w kubeczkach z nie wiem czego ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo" ![]() Edytowane przez stokrotka_ Czas edycji: 2012-09-07 o 21:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Zadomowienie
|
Kapukat Nie mialam zadnej formy. Tort sie wycina z biszkoptu. Pokryty jest czekoladowym ganache, przelozony takze ganache i dzemem porzeczkowym. Potem wszystko pokryte szarym lukrem plastycznym ( mieszalam bialy i czarny az uzyskalam pozadany kolor). Butter cream farbowalam czarnym barwnikiem do jedzenia. Dodawalam po troszeczku i mieszalam, zeby uzyskac kolor podobny do lukru. Lukier kupilam online. Butter cream robilam sama. Zreszta wszystko co niezbedne do tego typu tortow kupuje online, glownie na ebay.
Sloiczki, jesli juz kupowalam, kupowalam cow and gate i hipp. Zuzolinka dziekuje raz jeszcze ![]() ![]() ![]() ![]() Eve dzielnego masz chlopaka ![]() ![]() Stokrotka, Elcia trzymam kciuki, zeby wszystko poszlo gladko. Ja wlasnie wrocilam z roboty, wzielam prysznic i wlaczylam tele bo nigdy nie moge zasnac tak od razu po pracy i co widze? Wrozke Magdalene rutkowska odero. Posluchalam z minute i zwariowalam!!! To ludzie wierza w takie bzdury???
![]() |
#141 |
Raczkowanie
|
Hej laski
![]() Wiecie co może ja to jakaś szczęściara jestem tyle razy już latałam Ryanairem i nigdy żadnych przygód większych nie miałam takich jak np: opóźnienie lotu z winy linii lotniczych.Takie niespodzianki mi się zdarzały gdy latałam aer lingusem.Zawsze ktoś się czepił o picie dla dziecka itd. Ja teraz siedze sama w domku z małym bo moj tz poleciał do brata na tydzień. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
ja chce lecieć do Polski ale nie mam odwagi z takim małym dzieckiem i bagażem... może wreszcie mi ten strach minie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
No widzicie
![]() ![]() ![]()
![]() |
#145 |
Zadomowienie
|
melduje,że doleciałam
![]() ![]() ![]() jestem już w Duplinku i się z tego cieszę ![]()
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
wy się starałyście o polskie paszporty?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
stokrotka to moze nie mow hahah bo nie polece
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Raczkowanie
|
Hej laski
Przeziębienie mnie rozłożyło na łopatki dosłownie nie mam siły na nic.Głowa mi pęka tak samo jak zatoki.Gardło najchętniej bym wyjęła i włożyła inne. Do tego dekoder mi się zepsuł ![]() Stokrotka najważniejsze że doleciałaś ![]() Kapukat starałyśmy się dla dzieci o różne paszporty |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
Kubul coś nie mrawy
![]() Pogoda się popsuła akurat dziś jak Tż ma wolne ![]() ![]() ![]() kapukat tak my mamy tylko polski paszport ![]() ![]() kat_zuk współczuję ![]()
![]() |
#150 |
Zadomowienie
|
Elcia.. nie bój się
![]() po prostu do nerwicy mnie doprowadzają durni ludzie (nie wszyscy oczywiście) i ryanair.. (ps. na lotnisku przy odprawach git.pierwszy raz ![]() ![]() ![]() Ale mi się już tęskniło do Irlandii.. fajnie w Pl. Sara z kuzynostwem,rodzinką. Ja z koleżankami i Ich dzieciaczkami to tu to tam. byłyśmy i we Wrocławiu ![]() ![]() dużo zdrówka dla chorowitków!! ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo" ![]() Edytowane przez stokrotka_ Czas edycji: 2012-09-09 o 11:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:18.