|
|
#121 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Infantylny wizaz...
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#122 |
|
Zakorzenienie
|
W ustawieniach jest możliwość wyłączenia wyświetlania podpisów oraz avatarów i chyba miniaturek zdjęć. Ja korzystam z tych dwóch pierwszych i jestem z tego bardzo zadowolona.
edit: Ustawienia -> edytuj opcje -> Opcje wyświetlania wątków i tam wybierasz co chcesz wiedzieć
Nowa motywacja. Tym razem cel jest zdecydowanie długoterminowy. Edytowane przez hihi Czas edycji: 2012-08-31 o 15:18 |
|
|
|
|
#123 |
|
Rozeznanie
|
Hihi bardzo Ci dziękuję
Podejrzewam ,że nie tylko mnie przyda się ta informacja
|
|
|
|
|
#124 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() A córka Julia, nigdy Julka, czy Julcia. Zdrobnienia mnie irytują. Mam 22 lata a wciąż nowo poznani dorośli ludzie mówią mi per - nko. No kurde, jestem -na, nie -nka! Nie mam trzech latek, a Ciebie panie czy pani X znam ledwo kilka dni.
|
|
|
|
|
|
#125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#126 |
|
BAN stały
|
Poza tym wydaje mi się, że cały wątek podchodzi pod ten "co mnie wkurza". Taki trochę klon. Dyskusję można było droga autorko rozpocząć w starym wątku a nie robić entą oddzielną.
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=639110&page=24 |
|
|
|
|
#127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzeba też umieć się trochę dostosować do warunków, w których się człowiek znajduje. U mnie w pracy był chłopak. Polityka firmy jest taka, że mówimy po imieniu, nigdy pan/pani. Młodzi ludzie, jest na luzie. Strasznie się oburzał jak ktoś nazywał go dajmy na to Grześkiem, bo on torelował tylko Grzegorza. Wybacz, ale w moich oczach, osoba wchodząca w nowy zespół, zachowująca się w sposób "ą, ę, jestem Grzegorz, szanowny, a wy pospolstwo" nie zyskała sympatii.
|
|
|
|
#128 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdrobnienia imion dzieci jak dla mnie są ok, o ile nie są przesadzone. Ja do dziś się dziwnie czuję, jak ktoś mówi o mnie niezdrobniale . Wtedy mam wrażenie, że coś przeskrobałam. Może to jakaś pozostałość po czasach dzieciństwa? No nie ważne, nie o tym ten wątek.
|
|
|
|
|
|
#130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#131 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ------------ Nawet nie wiedzialam o tej opcji ukrywania podpisow, ale troche szkoda mi to robic, bo niektore sa naprawde fajne. ¨Dziennikarze¨ gazety chyba sledza wizaz ![]() http://technologie.gazeta.pl/interne...e_dziecka.html Edytowane przez witaminko Czas edycji: 2012-08-31 o 16:05 |
|
|
|
|
|
#132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#133 |
|
Raczkowanie
|
Czysty masochizm z mojej strony
Wiem, ze pewniej lepiej by mi bylo, gdybym wszystkie poukrywala, chociaz jak nawet (z tego co pamietam) pisalam w pierwszym poscie, generalnie podpisy uwazam za fajna rzecz, tylko te niektore...ale moze kiedys cierpliwosc mi sie skonczy i jednak skorzystam z tej opcji.
|
|
|
|
|
#134 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Takie mam skojarzenie i tyle.
|
|
|
|
|
|
#136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#137 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
I w sumie w takich chwilach się nie dziwię, że dziunie robią nowe SWOJE WĄTKI bo z starych jest bajzel. No ale nie pochwalam tego do końca bo robi się tylko większy chaos. |
|
|
|
|
|
#138 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale równocześnie przerażają mnie dorosłe babki piszące o sobie jako Agniesie, Madzie, Uleczki, brrr. Nie, nie będą słodsze. |
|
|
|
|
|
#139 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, gorzej już ze zdrobnieniami typu Moniczka, Monisia... wtedy widzę swoją babcię, która ma skłonność do przesady, brr.
|
|
|
|
|
|
#141 | ||||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ja tam mam zwierzaka w awatarze na fejsie a to tylko dlatego, że dbam o prywatę. ---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Cytat:
No i mnie jeszcze wkurza polityka firmy - mówmy sobie na TY. Wiem, może ja nie ta epoka, ale wychowano mnie, że starszych i wyższych rangą nazywa się per Pan/Pani. Gdy szef chce bym go nazywała po imieniu, jakoś w głowie zapisuje mi się, że z takim będę mogła sobie więcej pozwolić. I to też niby ą ę? Dla mnie to zwykłe dobre wychowanie by traktować ludzi z szacunkiem ze względu na wiek i stanowisko. I szacunek ten też wyraża się w tym gdy Anny nie nazywamy Anką gdy ona ewidentnie tego nie lubi. ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Juleńka ładnie brzmi. Ale ja jakoś sobie ubzdurałam, że imion dzieci moich (cóż za składnia) nie będę zmiękczać bo jakoś tak wolę
|
||||
|
|
|
|
#142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) na facebooku mam małego Innuitę - TAKIEGO. Uwielbiam Innuitów, na tapecie komputerowej też go mam. A słodki jest jak cholera
|
|
|
#143 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#144 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Co do moich dzieci wymarzonych przyszłych dzieci, uważam że Julia i Alexander to piękne imiona i jakoś ich zdrabnianie jest dla mnie zbrodnią. Takie me dziwne zboczenie. Ale samych dzieci nie zamierzam traktować jak dorosłych, bo po co? Każdy ma swoje widzimisię i nie wiem po co kogoś z tego powodu aż tak szufladkować. PS sorki za powtórzenia słowa "zdrobnienie" etc. |
|
|
|
|
|
#145 |
|
Raczkowanie
|
Ja zdrabniam, ale nie zawsze. Katarzyna jest dla mnie Kasia, ale np. Adam jest Adamem a nie Adasiem. I nie chodzi tutaj o to, ze imiona kobiet zdrabnian a mezczyzn nie. Po prostu jedne imiona da sie zdrobnic normalnie, a inne brzmia juz dla mnie zbyt dziecinnie. Inny przyklad: na Piotra moge powiedziec: Piotrek, ale Piotrus nie powiem. Jakie to wszystko skomplikowane
![]() Zdrabnianie imion dzieci to dla mnie pikus przy tym, jak dorosli ludzie zaczynaja przy maluchach seplenic, uzywac jakis niezrozumialych slow, tak jakby i oni dopiero zaczynali mowic. |
|
|
|
|
#146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z dziećmi... ja też miałam wiele teorii na ich temat ładnych parę lat temu . Punkt widzenia często zależy od punktu siedzenia.
|
|
|
|
|
|
#147 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- Cytat:
![]() ![]() Co do powyższego - zgadzam się w całej rozciągłości, ale jakoś przez moje wychowanie zawsze mi dziwnie gdy szanowny pan kierownik ma być Janem bo jemu się tak podoba. ![]() No nie tak mnie rodzice wychowali |
|||
|
|
|
|
#148 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Seplenienie? Zigi Zigi? :P Uszy więdną. Cytat:
|
||
|
|
|
|
#149 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mnie nie irytują suwaczki, bo jestem zbyt leniwa, żeby je czytac A rymowane tytuły? Często jest to forma prywatnego żartu, więc to również mnie nie drażni. Dla mnie bardziej infantylne jest zawracanie zadu o każdą pierdołę typu: "O której godzinie fryty w Macu na Legnickiej smakują najlepiej?". Generalnie to jest tak, że irytują mnie panny oczekujące na pierścionki od TŻ i wiecznie pokrzywdzone matki-polki, ale takie osoby też mają prawo do życia i korzystania z publicznego forum.
|
|
|
#150 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
na pewno zrozumiała
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:24.

. Wtedy mam wrażenie, że coś przeskrobałam. Może to jakaś pozostałość po czasach dzieciństwa? No nie ważne, nie o tym ten wątek.

nie można zrobić jakiś jeden porządny wątek z tego typu pytaniami? poza tym to my mamy komuś wybierać kierunek? luudzie