![]() |
#121 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż... - część 14.
Cytat:
![]() Cytat:
Kotek, bądź dzielna i twarda. Nie daj się na słodkie maślane oczka Majusi i jej słodkie gadki ![]() I to racja, w kwestii gadulstwa-nie do pobicia ![]() Mala, rozwaliłaś mnie potencjalną nazwa klubu ![]() Tomalinko, a może @ jednak nie przyjdzie? Metko, ![]() ![]() Jestem dumna z siebie - jest 22:30, a ja już wykąpana leżę sobie w piżamie na kanapie ![]() ![]() A dziś miałam całkiem pracowity, bo i korki, potem dokończyłam obiad, zrobiłam pranie, poskładałam suche pranie, wyprałam kanapę, spakowałam jedzenie do pracy...i nie pożarłam nic słodkiego, mimo, że mam chyba z 4 paczki ciastek w szafce ... no no... A w piątek przychodzą wieczorem znajomi - musze wymyślić jakieś szybkie przekąski ![]() ![]() W weekend za to zaczynam zajęcia... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#122 | |
Zakorzenienie
|
w sumie duzej roznicy nie ma
![]() a stary, dobry Dukan. Wiem, wiem, niedobrze, ale potrzebuje mocnego kopa bo inaczej sie nie zmobilizuje... Potem jak wpadne w rytm, to zostane przy warzywach i zrobie jakas zdrowsza wersje Dukana... Cytat:
![]() ![]() Dolaczam sie do wczesnie gotowych do lozka ![]() ![]()
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
Czytam stary wątek, patrzę "o co tak mało, tylko 2 strony, szybko nadrobię!", a tu koniec wątku, nowa część i świeżutkie 5 stron
![]() No kurczę ja się tu chyba nigdy nie wbiję, nie nadążam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurka, wiedziałam, że tak będzie...nie umiem zasnąć... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#125 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() mnie by właśnie z pracy chyba najlepiej udawało się nadążać ![]() ale teraz Bika niedługo urodzi, ty zajdziesz w ciążę, to i za parę miesięcy będziecie mniej postów nabijać ![]()
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
Pracę chwilowo porzuciłam, życia rodzinnego niekoniecznie chcę się pozbawiać, chyba muszę jeszcze później chodzić spać
![]() Butter: o której ty się zwykle kładziesz i wstajesz potem? bo ja chyba też niereformowalna jestem.. |
![]() ![]() |
![]() |
#127 | ||||
Zakorzenienie
|
Mam nadzieje ze bedzie fajnie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Tak my mielismy tort plus ciasta. Dziekuje dziewczyny. Mi tez sie najbardziej podoba pierwsze i ostatnie przebranie bo sa takie kolorowe ![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
Ale wczoraj poszalałyście
![]() ![]() Widzicie która godzina? A ja już od godziny na nogach ![]() ![]() A wczorajszy koncert super ![]() ![]() ![]() Po 2 dniach lenistwa w końcu we mnie energia wstąpiła ![]() ![]() Miłego dnia ![]() ![]()
#129 |
Zakorzenienie
|
Hej.
Bika , super, że i koncert i randka byla ![]() A dziewczyny, rzeczywiscie zaszalały... ale to norma ![]() Ja siedze w domu i czekam na Pana od szyby. Ma byc za 20min. Kurecze, do pracy pojde pozniej i bede musiała zostac dłuzej ![]() ![]()
#130 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() witam się i ja w nowej części, ale poszalałyście, już 5 stron ![]() ![]() Miłego dnia dziewczyny ![]()
#131 | |||
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
No może jak zajdę w ciążę, to będę mieć czas...ale myślę, że i tak czas mi się skurczy, jak zacznę zajęcia, a to już w sobotę ![]() Cytat:
![]() Debrah, wczoraj w nocy, z nudów, czytałam nasze stare wątki pierścionkowe ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#132 | |||||
Zakorzenienie
|
Nadrobienie starego wątku:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Finansowy dołek też nas dorwał ![]() ![]() Za pracę trzymam kciuki ![]() Jaki to? ![]() Oho, i że to niby ja jestem burżuj... A tu lakierami z Sephory szasta na lewo i prawo ![]()
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#134 | |
Zakorzenienie
|
Nadrobienie nowej części:
![]() [1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;36769162]Tak patrzę na listę starających się... pierwsza jest Monika, a ona się nie odzywała u nas od 31 sierpnia ![]() Daaawno jej nie było, faktycznie ![]() Ach, nasza kochana Butter i jest słodkie złośliwości ![]() ![]() ![]() Co jedno to ładniejsze! ![]() ![]() Z ciekawości - ile taka przyjemność kosztuje? Szalona Ty! ![]() Co wyczarowałaś? ![]() Super z tym kontem od Twoich rodziców ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A największe brawa za ciastka - ja pożeram wszystko, co mam w szafkach ![]() ![]()
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
Ale poszalały
![]() ![]() ![]() W miarę nadrobiłam ![]() Tomalinko, a może jednak zatestujesz? ![]() Amani, hej ![]() Stronguś mi pisała, że dziś wpadnie na wątek ![]() Strippi, odpoczywaj i ![]() ![]() Abby, na ba! Pewnie, że tęskniłyśmy ![]() Madzia, woda podłączona? Malamaluczka, jeśli służysz poradą w kwestii super trwałego podkładu dla cery tłustej to ja chętnie skorzystam ![]() Mysia, trzymam kciuki za załatwienie sprawy z szybą ![]() Bika, fajnie z tym koncertem ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Kotku i jak po nocy ze smokiem?? Butter widzę, że miałam pracowity dzień ![]() ![]() Bika wow, jaki dziś skowronek z Ciebie ![]() Stokrotko super, że wczorajszy dzień udany ![]() Mąz pojechał załatwiać jakieś papierki do gminy. My z Mają dopiero co wstałyśmy. A wieczorkiem znowu do znajomych idziemy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do dołka finansowego...to do 10 niestety jeszcze trochę zostało ![]() Aaby, a oszczędzacie, czy żyjecie na zasadzie - na początku miesiąca hulaj dusza, a potem tylko zaciskacie pasa? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
aaby aaa to dobrze, bo się o nią martwiłam.
Onyks chyba tak, oni mieli sami sobie wejść i to zrobić (robotnicy). |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
Pisałyście o kontach dla dzieci. Też chciałabym w przyszłości założyć takie dziecku i odkładać. Może nie jakieś zawrotne kwoty, ale zawsze coś by było
![]() Ale przy okazji wpadł mi do głowy też inny pomysł - może bym założyła konto oszczędnościowe do swojego konta (mam coś takiego bodajże) i wpłacała tam jakąś symboliczną kwotę z myślą o przyszłym Juniorze tudzież nawet samej ciąży. Bo jednak czy regularne wizyty, czy później wyprawka, to spory wydatek, a tak byłoby już coś na start. Choćby 50zł miesięcznie, a za parę(naście/dziesiąt) m-cy już byłaby jakaś kwota. Muszę to przemyśleć ![]() ...i oczywiście zapomniałam, co jeszcze miałam pisać ![]()
#140 |
Zakorzenienie
|
aaby zarąbisty pomysł. Powiem ci, że jak kiedyś będę w ciazy to tez tak planuję zrobić, aby wcześniej juz odkładać na wyprawkę itp.
|
![]() ![]() |
![]() |
#141 | |
Zakorzenienie
|
Chcesz zrekompensować dwukrotne olanie mojego pytania?
![]() Cytat:
![]() No niestety wiem ![]() Żyjemy na zasadzie zaciskanie pasa cały m-c ![]() ![]()
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
WITAJCIE
![]() ![]() ja już po jednodniowym weekendzie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Żabcia fajnie, że już jesteś ![]() Stroje mi się pdoobają. ciężko mi się zdecydować na jeden ![]() bUtterku brawo za nie zjedzenie słodyczy! ![]() ![]() ![]() Blonde cieszę sie, że spotkanie z nową koleżanką się udało! Bika ale miła randka za Wami! Super! A kiedy Wy macie tę sesje? teraz w weekend? Today mam nadzieje, że problem z nogami szybko przejdzie. wiem, że to uroki ciąży, ale może nie będą już boleć! Abby mam nadzieje, że czas do 10tego szybko zleci i że wyjdziecie z dołka! więcej grzechów nie pamiętam, przepraszam ![]()
#143 |
Zakorzenienie
|
Gucia i co, poniedziałek wolny??
![]() patrzę, że w tym roku też w kwietniu nikt nie będzie rodził. |
![]() ![]() |
![]() |
#144 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kochana, problem polega na tym, że ja nie mam pomysłu na jedzenie żadne. Jak to jest możliwe - nie wiem... ![]() ![]() Zrobię na pewno paróweczki w cieście, bo mąż chce...i może takie tortillowe przekąski jak w pizza hut - zapiekane kawałki tortilli z serem i szynką... i nic więcej nie wiem - dajcie pomysła jakiegoś ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#145 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przepraszam, przepraszam ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#146 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Aaby coś dla Ciebie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
A daj spokój, to takie nic
![]() Aaby, my tak robimy. Ja otwarłam drugie podkonto na moim i co miesiąc przelewam tam kasę na studia z małym naddatkiem...tym sposobem uzbieraliśmy na wakacje np. czy na jakieś remontowe sprawy itp. To dobre, polecam, bo z konta bieżącego tę kasę byśmy wydali, a tam sobie leży... ![]() ![]() W ogóle mój TZ, który zawsze szastał kasą na prawo i lewo..uważa mnie za ikonę oszczędzania ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#149 | |
Zakorzenienie
|
taaaa
![]() ![]() Cytat:
![]() widzisz... parówki w cieście... może to jest to! Co do tortilki, to ja je ostatnio często robię, tylko nie zapiekam, a robię tak, że układam sałatę lodową, smaruję serkiem (albo natuaralnym albo chrzanowym) i daję do jednych salami, a do drugich łososia wędzonego. Zwijam i kroje na takie małe kawałeczki. Rewelacja jak dla mnie ![]() Możesz też zrobić malutkie placki ziemniaczane, pieczone w piekarniku, i jak ostygną smatuje się je serkiem chrzanowym i na to łosoś wędzony czy co się tam chce ![]() ja myślę jeszcze o zwykłych koreczkach, desce serów... ale tak na prawdę nie mam póki co pomysłu. Aaaa może pizze im zrobię, żeby nie zamawiali syfiastej ![]() Oooo jest jeszcze jedna fajna rzecz, ale jeszcze jej nie robiłam.. i chyba teraz zrobię! o tak! Z ciasta francuskiego wycina się nie wielkie kwadraty. Smaruje się oliwą i na 5min do piekarnika (200stopni) wyciąga się i układa równe składniki (sery, oliwki, salami, co się chce) i jeszcze na 6 min wkłada się do piekarnika. i już! Musi być obłednę! Wypróbuję teraz w piątek ![]()
![]() |
#150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też bym chciała, żeby mój mąż mnie tak czasami zaskakiwał ![]() Co do placków to to jest dobry pomysł ![]() ![]() Aha, ja mam jeszcze jedno kryterium - rzeczy, które zrobię, muszą być miekkie...bo moja przyjaciółka tydzień temu założyła aparat orto i jest cała pokaleczona ![]() Dla chłopów pizza jest super! Tylko z pizzą jest robota ![]() Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2012-09-27 o 08:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:55.