Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-27, 15:44   #121
aska27adopcje
Zadomowienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V

Czyli najlpeiej wziac najtanszy materac tak wychodzi, bo nasz kosztowal 600 zl ten najnowszy No nic zaraz szukam paraagonu i pojedziemy znow reklamowac ....

Hosenko i Krowko gratuluje poznanych plci

Dziewczyny mam pytanie, bo 1 raz wsatawilam ciuszki do prania, w normalnym jeszcze plynie naszym ariel .. kolezanka powiedziala mi ze absolutnie nie uzywa sie dla dzieci plynu do plukania .. wiecie cos o tym 2 pranie zrobie tak z 3 tyg przed terminem i wtedy juz w dzidziusiu
Stary 2012-09-27, 15:52   #122
maluchna30
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Kurde, aż mi głupio ... zamiast się cieszyć, ze dziecko zdrowe, to mi łzy lecą, że chłopak a nie dziewczynka i brzuch mnie rozbolał i niedobrze mi
Wiesz co, trochę ci współczuję, bo teraz chłopiec też by mnie zaskoczył, ale wydaje mi się, ze lada moment pierwszy szok przejdzie i będziesz się z chłopca bardzo cieszyła. Życzę Ci tego z całego serca.

Krowa gratuluję córci
Stary 2012-09-27, 15:57   #123
nazeczona
Zadomowienie

GG do nazeczona

Witam kobitki na nowym wątku! Meduje się
Ja w trakcie przeprowadzki
Mam do Was pytanie - Wy wszystko wiecie
Widziałam gdzieś szufelkę i zmiotkę w groszki i nie wiem w którym sklepie Rzuciło się w oczy któreś z Was?
Stary 2012-09-27, 16:04   #124
mala_19kw
Zakorzenienie

Melduje się w kolejnym watku gratuluje córy
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 16:08   #125
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nazeczona Pokaż wiadomość
Witam kobitki na nowym wątku! Meduje się
Ja w trakcie przeprowadzki
Mam do Was pytanie - Wy wszystko wiecie
Widziałam gdzieś szufelkę i zmiotkę w groszki i nie wiem w którym sklepie Rzuciło się w oczy któreś z Was?
He he, ale masz zachcianki na groszki nie rzuciło mi się nic w grochy ale będę pamiętać o Tobie
Ja z kolei szukam czegoś takiego bo mi jest ciężko się schylać
http://allegro.pl/h-leniuch-szufelk-...594050774.html
Jakby któraś widziała taki zestaw w sklepie to poproszę o cynk, będę wdzięczna a szczególnie mój brzuch i kręgosłup

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 16:10   #126
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
o kurcze, a u Ciebie to miałam tak silne przeczucie na dziewczynkę, jak u Black
ale oczywiście GRATULACJE syncia
No i u mnie się sprawdziło, wróciłam niedawno z wizyty i lekarz powiedział, że nic się nie zmieniło, dalej jest Oliwka. Krzywą cukrową dopiero po następnej wizycie mam zrobić, czyli po 18.10., no i jeszcze zalecił mi próbę Coombsa, bo mamy niezgodność.

Hosenko, to hormony. Moja siostra też tak miała, bo się nastawiła na przeciwną płeć, niż wyszła... A teraz nie wyobraża sobie, żeby było inaczej. Gratuluję. Na pewno będzie cudowny synek.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 16:12   #127
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lubcia Pokaż wiadomość
Gratuluje zastawu ciuszków i cena też rewelacyjna

Cytat:
Hehehe no to dołączam do tych, których przeczucie zawiodło - chłopak!
Lekarz powiedział, że ewidentnie chłopak i nic mu nie odpadnie.

Nie będzie Milenki
TŻ stwierdził, że przynajmniej będę chciała drugie dziecko, bo jakby teraz była dziewczynka, to bym siadła na dupie

Z wyników: żelazo poszło trochę w górę (ale dalej poniżej normy), glukoza na czczo 69 (poprzednio było 72), a po 2 godz: 75.

Następna wizyta 24.10.
Gratulacje!

Cytat:
Kurde, aż mi głupio ... zamiast się cieszyć, ze dziecko zdrowe, to mi łzy lecą, że chłopak a nie dziewczynka i brzuch mnie rozbolał i niedobrze mi
Hosenko, mialam cos podobnego, na szczescie nie trwalo dlugo.

Tak sie psychicznie nastawilam na dziewczynke, ze jak dotarlo juz do mnie, ze bedzie jednak chlopak to tez poczulam sie jakby "zawiedziona".
Od razu pojawily sie mysli, ze jak synek to na pewno bedzie wolal spedzac czas z TZ niz ze mna, ze na pewno nie znajde tak szybko kontaktu z chlopcem jak z dziewczynka (kompletne glupoty, wiem ).
Na szczescie w pore sie ogarnelam, to byl tylko taki pierwszy szok
I chyba tez strach, bo u mnie w rodzinie dotychczas same babeczki sie rodzily.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-09-27, 16:13   #128
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta00537 Pokaż wiadomość
U mnie nieciekawie, mamy zakaz seksu aż do porodu . Przez ten durny polip na szyjce, do tego infekcja pipki. mam lekką anemie, tyje na potęgę i do tego nieznośny ból plecówDobra już nie narzekam
mam nadzieję, że będę teraz na bieżącą się odzywać
Przesyłam buziaki i miłego dnia mamuśki
Współczuję, zdrowie najważniejsze

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Ewik dzięki za przepis może na weekendzie wypróbuje
Nie ma sprawy Mam nadzieję, że tym razem wyjdą Ci dobre

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Ewik współczuję szczerze wizyty w urzędzie. Ja byłam kiedyś zarejestrowana w pupie od września do kwietnia i myślałam, że nie wyrobię z nerwów. U mnie jeszcze tak idiotycznie było, że musiałam się stawiać nie rzadziej niż raz w miesiącu, oczywiście na żadne kursy ani staż nigdy nie mieli kasy. Także koszmar. Nie daj się tam sprowokować nikomu
Raz w miesiącu? Strasznie często. Ja teraz chodzę raz na 4 miesiące. Na szczęście nic ode mnie chcą na razie prócz podpisu Ale i tak ich nie lubię.

Cytat:

Nie będzie Milenki
TŻ stwierdził, że przynajmniej będę chciała drugie dziecko, bo jakby teraz była dziewczynka, to bym siadła na dupie

Z wyników: żelazo poszło trochę w górę (ale dalej poniżej normy), glukoza na czczo 69 (poprzednio było 72), a po 2 godz: 75.

Następna wizyta 24.10.
Gratuluję chłopca! Nie martw się, na razie jesteś w szoku, bo się nastawiłaś na dziewczynkę, ale niedługo pewnie i tak będziesz szczęśliwa

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 16:14   #129
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
no też miałam o to Was pytać
po ostatniej akcji u mnie z bólem brzucha i mięśniaka lekarz powiedział,że teraz tak będzie i skurcze przepowiadające czasem są bolesne

najgorzej jak dużo łaże dużo- odczuwam twardnienie- trzeba po prostu usiąść i odpocząć

dziewczyny, ja jestem po prostu w szoku jak ten czas leci,najpierw nie mogłyśmy się kopniaków doczekać,teraz przed nami skurcze przepowiadające
kocham być w ciąży
tylko żeby jeszcze mi na dekiel nie waliło

Black- gratuluję
Meduzza- potrzebuje info kiedy i ile kcal należy dorzucić do diety i w jakich proporcjach mają być białka, tłuszcze i węglowodany
Ja jak się przeforsuje to też brzuch twardy i boli więc spacerki tylko blisko jak gdzieś daleko to samochodem jadę

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Bylam w h&m zobaczyc te jeansy ciazowe.
Oczywiscie przecen brak
Ale i tak poprzymierzalam sobie. Jedne mi bardzo spodobaly - obcisle rurki, super leza, ale niestety kosztuja 129zl, troszke duzo jak na kilka miesiecy noszenia...

Trudno, pobuszuje na allegro i tablicy
Poszukaj na all ja kupiłam jensy z Happy mum za 45 zł jak nowe uwielbiam je

Cytat:
Spokojnie przestawisz sie ja też byłam na poczatku zszokowana teraz sie nie nastawiam czekam do wizyty mam nadzieje ze poznam płeć

Pozatym witam się w nowym watku ale pedzicie nie było mnie kilka dni atu nowy wątek i tyle stron od rana miałam targi w Kielcach i chyba byłam jedyna cięzarna
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 16:17   #130
BlackSanctum
Zakorzenienie

Dziewczyny, a co myślicie o zatrudnianiu obcej osoby do opieki nad dzieckiem? Bo ja jestem na nie.
Stary 2012-09-27, 16:18   #131
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Poszukaj na all ja kupiłam jensy z Happy mum za 45 zł jak nowe uwielbiam je
Widzialam, sporo fajnych jest
Ale mi sie ubzduralo, ze chce rurki i moze byc problem

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-27, 16:24   #132
insolito
Zadomowienie

Hej, pamiętacie mnie jeszcze ? długo się nie odzywałam, ale z czytaniem jestem na bieżąco

Gratuluje wszystkim, kolejnych tygodni i poznania płci lokatorów z brzuszka
Postaram się częściej odzywać, a teraz lecę kończyć obiad bo mąż z pracy zaraz wróci.

A któraś z Was pisał, że puszcza pozytywkę dzidziusiowi, ja kupiłam konika morskiego ( o takiego http://www.ceneo.pl/6377885 ) i tez puszczam, zobaczymy czy młody zapamięta melodię i będzie się uspokajał

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 16:30   #133
maluchna30
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
No i u mnie się sprawdziło, wróciłam niedawno z wizyty i lekarz powiedział, że nic się nie zmieniło, dalej jest Oliwka. Krzywą cukrową dopiero po następnej wizycie mam zrobić, czyli po 18.10., no i jeszcze zalecił mi próbę Coombsa, bo mamy niezgodność.
Black, my też mamy niezgodność grup, ale o tej próbie pierwszy raz słyszę. Robiłam tylko przeciwciała i właśnie czekam na wyniki.

Cytat:
Dziewczyny, a co myślicie o zatrudnianiu obcej osoby do opieki nad dzieckiem? Bo ja jestem na nie.
Ja też bym się bała. Mam to szczęście, że mamuśka idzie na świadczenie przedemerytalne i będzie się niuńką opiekowała jak wrócę do pracy.
Stary 2012-09-27, 16:32   #134
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Hej, pamiętacie mnie jeszcze ? długo się nie odzywałam, ale z czytaniem jestem na bieżąco

Gratuluje wszystkim, kolejnych tygodni i poznania płci lokatorów z brzuszka
Postaram się częściej odzywać, a teraz lecę kończyć obiad bo mąż z pracy zaraz wróci.

A któraś z Was pisał, że puszcza pozytywkę dzidziusiowi, ja kupiłam konika morskiego ( o takiego http://www.ceneo.pl/6377885 ) i tez puszczam, zobaczymy czy młody zapamięta melodię i będzie się uspokajał
jasne że pamiętamy głupolku

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 16:37   #135
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
Black, my też mamy niezgodność grup, ale o tej próbie pierwszy raz słyszę. Robiłam tylko przeciwciała i właśnie czekam na wyniki.
O tej próbie mówiła mi już jakiś czas temu moja mama, bo ona ją też miała, ale lekarz nic nie wspominał... A dzisiaj powiedział, że zrobimy. Nie wiem, na czym to polega, zobaczymy, na pewno chodzi o niezgodność naszej krwi. Może dopiero Ci powie o tej próbie?
Stary 2012-09-27, 17:01   #136
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
O tej próbie mówiła mi już jakiś czas temu moja mama, bo ona ją też miała, ale lekarz nic nie wspominał... A dzisiaj powiedział, że zrobimy. Nie wiem, na czym to polega, zobaczymy, na pewno chodzi o niezgodność naszej krwi. Może dopiero Ci powie o tej próbie?
sprawdza występowanie przeciwciał
ja ją miałam robioną mimo że z TŻtem mamy takie same grupy krwi, to sobie Pani doktor zażyczyła zrobić może mi nie wierzy w sprawie ojca

---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

propo ojca. Wiecie jaka babka TZta jest wredna,kłamliwa bitch?! mimo swoich 80 paru lat funkcjonuje nieźle, ale jak nikt nie patrzy.Jak ktoś jest w pobliżu, albo nie daj Boże w gości przyjdzie to zaraz udaje: "O Jezu jak mi co na oczy zachodzi, nie nie widzę", "Ja już chodzić nie mogę,tak mi stuka tu i tu", ostatnio się poszła położyć i umiera. Ale jak sama jest to naczynia umyje, odłoży na suszarkę, jak z nią siedzimy to niby ziemniaka na widelec nie weźmie. No i proszę ja Was jak TZ się ze mną wyprowadził to zaczęła wydziwiać, że potrzebny jest, że to, tamto, za każdym razem jak przyjedziemy na obiad i wracamy do siebie to po co już jedziemy, czemu nie zostaniemy i na siłę beczy. Ostatnio przeszła samą siebie. Kłóciła się z teściową i TŻtem, bo wiecie, ona by chciała, żeby wszyscy tańczyli jak ona zagra i wyjechała do nich z tekstem, że to na pewno nie jest dziecko TŻta, bo jak się dowiedział że będzie ojcem to był we Francji, że ja ich okłamuje to tamto. Jak to usłyszałam to normalnie nóż się w kieszeni otworzył! Ale jak bym teraz o to do niej wyjechała to maślane oczy i : Ja tak nie gadała

Stary 2012-09-27, 17:05   #137
gochaa_p
Zakorzenienie

Melduje sie i ja .

DELICJANKO dopisz mi proszę EWA na pierwszej stronie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
czy ktoś wie co się dzieje z Gocha_p coś chyba jej dawno nie widziałam
miło że pytasz Jestem , jestem ale synek tak mi dopieka ostatnio (straszny z niego smyk) że nie mam sily na nic, do tego ciągle siedze na allegro itp i szukam różnych rzeczy do domu

ale ogólnie u mnie wszystko ok, Ewa kopie na całego brzusio rośnie, a ja nadal nic dla niej nie mam kupione :P Po wypłącie musz to w końcu nadrobić
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 17:07   #138
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
dziewczyny co polecacie... ))) no bo chciałabym zamówic.. )) jak na razie ciuszki nie to chociaż to..
http://najlepszedladziecka.blogspot....ka-tommee.html

a smoczki ...na jakie patrzycie?
Miałam, szczerze? bez rewelacji. Niewygodnie za to się butlę jak szlag trzyma, bo ona pękata bardzo. Smoczków TT NIE polecam! twarde ogromnie są, te do ssania takie.

Smoczki -wzięłam avent, 0-6mcy, bo są okrągłe i jakkolwiek wsadzisz jest ok natomiast potem spokojnie mogą być rossmanna, 2pak chyba 8zł, a fajne bardzo. Niestety te najmniejsze nie mają uchwytu i źle się je trzyma.

Cytat:
Napisane przez Lubcia Pokaż wiadomość
a co do chłopów to oni są dużymi dziećmi wiem to po swoim mężu, tylko on woli gry komputerowe
No cóż... ostatnio Agatce resoraka kupiłam to mąż łzy w oczach miał, że dla niego nie mam

Cytat:

Nie będzie Milenki

Następna wizyta 24.10.
Żelazo wolno wzrasta zawsze.

A co do płci - no proszę cię sama miałam na faceta przeczucie, a potem nagle Dorotka - i co? I fajnie, cokolwiek by było będzie wasze i kochane

Cytat:
macie jakieś sposoby na bolące nogi? Mi po całym dniu do dupy wchodzą, a nie noszę codziennie tych podkolanówek uciskowych, bo jest mi w nich gorąco genialny jest zimny prysznic, ale oprócz tego smarujecie czymś?
maść kasztanowa

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Gin mi odpisał, że jak plamienie nie ustąpi to IP, a tak czy tak żebym podjechała jutro do niego do gabinetu. Więc jutro na bank do niego pojadę.
Jejku, dziewczyny z wrocławia do jakiego szpitala w takich wypadkach się jedzie na IP? na kamieńkskiego? na borowską? Bo ja jestem zupełnie zielona - ja nigdy w życiu w szpitalu nie byłam no, tylko jak się rodziłam
Plamień nie mam, ale pobolewa mnie brzuch lekko i sama już nie wiem co robić...
Szpitale nie mają rejonizacji, więc idziesz gdziekolwiek.

Cytat:
Napisane przez suzi31 Pokaż wiadomość

Dziewczyny nie ma co się tak nastawiać na płeć, a jak drugi też będzie chłopiec, to co
Mnie tam bardziej interesuje, ile z pierworódek po porodzie i pierwszych miesiącach będzie zarzekać się, że nigdy więcej

Cytat:
A to zależy, czasem nie ma wyjścia

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość

To normalny odczyn Coombsa jest
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 17:08   #139
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Dziś znowu do 10 spałam!
zazdroszczę Ostatnio tak długo miałąm możliwość spać trzy lata temu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-27, 17:11   #140
hope01
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36790732]

Mnie tam bardziej interesuje, ile z pierworódek po porodzie i pierwszych miesiącach będzie zarzekać się, że nigdy więcej [/QUOTE]

Ty się zarzekałaś?

Stary 2012-09-27, 17:12   #141
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:

ojojojo <tuli> wiem że pragnęłaś dziewwojki ;* ale zaraz Ci przejdzie, miałam to samo przez chwilkę.

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Ojej, Hosenko.
Spokojnie, pewnie nastawiłaś się trochę na dziewczynkę i musisz się teraz oswoić. Rozumiem, pamiętajcie, że u nas miał być Adaś.
No wlasnie, a u mnie mial być Jacuś

Cytat:
Napisane przez suzi31 Pokaż wiadomość
Rewelacyjne tabletki na gardło Gardimax (szałwia, rumianek, tymianek, prawoślaz, lipa, malina, cynk, witamina C), 16 szt. kosztuje ok. 10 zł. Przetestowałam na sobie i po 1 dniu było już ok.

Dziewczyny nie ma co się tak nastawiać na płeć, a jak drugi też będzie chłopiec, to co
Jutro kupie, dziekuje

Cytat:
hmm... to zalezy, jesli mialabym wybór oddać dzidzie do żlobka lub zatrudnić nianie, wybrałabym nianie. Tylko że wtedy naprawdę byłaby to niania z prawdziwego zdarzenia, pewnie mój tzt założyłby kamery w domu, bo pracuje w takiej też firmie haha.. troche bym też chciala do przedszkola ale wiem że dzieciaki bardzo chorują.. kurcze, cięzkie pytanie... ;p

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
Melduje sie i ja .

DELICJANKO dopisz mi proszę EWA na pierwszej stronie
Okej, zaraz dopisze, o dzidzia szaleje, kurde byłam pochodzić po lumpkach ale lipa;/;/;/...
w ogóle przeszlam przez cale miasto i co chwilę kolke mialam, chyba czas przystopować.

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 17:12   #142
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zoffka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam pytanie odczuwacie może skurcze Braxtona-Hicksa? Ja w poprzedniej ciąży nie czułam ich w ogóle, a teraz czuję takie twardnienie brzucha i lekki ból. Myślę, że to to, chyba, że z czymś innym mylę
też odczuwam takie twardnienia raz na jakiś czas. W pierwszej ciąży tego nie miałąm, no ale też nie miałam dziecka na głowie :/ i to tak "żywego" dziecka
Stary 2012-09-27, 17:15   #143
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość

w ogóle przeszlam przez cale miasto i co chwilę kolke mialam, chyba czas przystopować.
widzę że mamy to samo już

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-09-27, 17:19   #144
meduzza
Zadomowienie

Cytat:

Nie będzie Milenki

Następna wizyta 24.10.
Nie przejmuj się, że tak masz Każdy sobie planuje i wymyśla a wychodzi różnie Za tydzień już będzie kochany synuś

Hope Ale babcia Wiem coś o tym bo moje nagadały wszystkim w rodzinie, że będę miała dziecko "nieszczęśliwe" (wtedy co chodziłam na genetyczne). I w ogóle jak gadam z Babcią to ona nie rozumie, że ja dalej będe studiować i ciągle mówi: "No szkoda, że tak to wyszło" , współczuje mi, rozumiesz?! Mimo, że ja jestem szczęśliwa. Ehhh szkoda nerwów na nie.

Wklejam zapotrzebowanie, które skleiłam: ( nie denerwujcie się jak Wam coś nie pasuje robiłam dla całkowitej energii 2000kcal/dzień)

BIAŁKO
Najistotniejszymi składnikami diety ciężarnej są białka. Dieta ta powinna obfitować w białko pochodzące z chudych mięs, ryb, drobiu, jaj, mleka i jego przetworów, produktów zbożowych, roślin strączkowych, orzechów.
Kobiety 26-60 lat: 70-90g/dzień
Ciężarne: 95g/dzień (50% białek zwierzęcych)
Karmiące: 110g/dzień
TŁUSZCZE
Kobiety 60 kg/aktywność średnia: Ogółem tłuszcz 78g/dzień, NNKT nie mniej niż 8g/dzień
Ciężarne: Ilość ogólna tłuszczów taka sama, NNKT nie mniej niż 4,5% całkowitej spożywanej energii (około 10g NNKT/dzień)
Karmiące: Ilość ogólna tłuszczów taka sama, NNKT nie mniej niż 6% całkowitej spożywanej energii
(około 13gNNKT/dzień)
WĘGLOWODANY
Dorośli 300g/dzień w tym 70% cukrów (210g) powinny stanowić węglowodany złożone
Ciężarne powinny zmniejszyć spożywanie cukrów prostych o ok. 10% (ok. 80g cukrów prostych).
Karmiące powinny zwiększyć spożywanie cukrów prostych o ok. 10 % (ok. 100g cukrów prostych).

Dziewczyny skąd bierzecie te foty pokoików? Nic nie mogę znaleźć
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 17:21   #145
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:

Nie będzie Milenki

Następna wizyta 24.10.
przeczucia czasem mylą... ważne że synek zdrowy
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 17:24   #146
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość

Wklejam zapotrzebowanie, które skleiłam: ( nie denerwujcie się jak Wam coś nie pasuje robiłam dla całkowitej energii 2000kcal/dzień)

BIAŁKO
Najistotniejszymi składnikami diety ciężarnej są białka. Dieta ta powinna obfitować w białko pochodzące z chudych mięs, ryb, drobiu, jaj, mleka i jego przetworów, produktów zbożowych, roślin strączkowych, orzechów.
Kobiety 26-60 lat: 70-90g/dzień
Ciężarne: 95g/dzień (50% białek zwierzęcych)
Karmiące: 110g/dzień
TŁUSZCZE
Kobiety 60 kg/aktywność średnia: Ogółem tłuszcz 78g/dzień, NNKT nie mniej niż 8g/dzień
Ciężarne: Ilość ogólna tłuszczów taka sama, NNKT nie mniej niż 4,5% całkowitej spożywanej energii (około 10g NNKT/dzień)
Karmiące: Ilość ogólna tłuszczów taka sama, NNKT nie mniej niż 6% całkowitej spożywanej energii
(około 13gNNKT/dzień)
WĘGLOWODANY
Dorośli 300g/dzień w tym 70% cukrów (210g) powinny stanowić węglowodany złożone
Ciężarne powinny zmniejszyć spożywanie cukrów prostych o ok. 10% (ok. 80g cukrów prostych).
Karmiące powinny zwiększyć spożywanie cukrów prostych o ok. 10 % (ok. 100g cukrów prostych).
Wszystko ładnie pięknie ale skąd ja mam wiedzieć ile gram ma to co jem?
to jest w ogóle możliwe?

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 17:24   #147
ewulkaaa
Wtajemniczenie

o rany dziewczyny, ale mnie zrobiłyście w bambuko wchodzę na wątek, patrzę i myślę: ooo, jak fajnie, mam tylko jedną stronę do nadrobienia już kończę nadrabiać patrzę a tam link do nowej części no i musiałam nadrabiać jeszcze pięć ale dałam radę!

widzicie dziewczyny, jakby nie było żadnej z nas się nie dogodzi ja bardziej chciałam chłopaka, i tak przeczuwałam, to mam Anię jak ktoś chciał dziewczynkę, to ma chłopca no i tak źle, tak niedobrze ale myślę, że wszystkie nasza dzieciaczki będziemy kochać tak samo

była mowa o udg 3d u nas w czerwcu był grupon na usg 3d za 49zł albo 4d + płytka + badanie ginekologiczne za 99 zł no i oczywiście kupiłam, mamy wizytę za tydzień w czwartek cieszę się, choć okazało się to trochę zbyteczne, bo chodzę do ginka prywatnie i on ostatnio do mnie taki tekst: przełączymy teraz na 3d, może już coś w 3d będzie widać no mała była jakoś tak przekręcona, że nic nie było widać, ale teraz na każdej wizycie będziemy ją podglądać w 3d czyli co miesiąc

znów spędziłam cały dzień na uczelni i załatwiłam tylko dwa wpisy jejkuuu, nienawidzę tego! my jako studenci musimy być punktualni, terminowi itd, jak nie to wielka haja... ale jak oni przychodzą 2 godziny po czasie, i jeszcze się śpieszą, że nic nie można załatwić to jest dobrze. normalnie wściekłam się! 2 dni z głowy a tylko 4 wpisy załatwione.... porażka!

jak wracałam to już taka głodna byłam, że nie chciało mi się nic robić, tym bardziej, że TŻ dziś znów w remoncie, więc jadł u mamy. Stiwerdziłam, że za te dwudniowe cierpienia należy mi się nagroda ale przez lenia w du.ie pożałowałam... nie chciało mi się dylać do maca, więc kupiłam w takim barze frytki i hamburgera. Frytki super ale hamburgera całego wywaliłam, fuuuuj... nigdy więcej, będę sobie gotować obiadki nawet jak będę sama jak wróciłam do domu wrąbałam kisiel i już nie jestem głodna

wczoraj byliśmy z mężem w leroy merlin... od 17 i wyszliśmy jako ostatni już po zamknięciu sklepu! byłam strasznie zmęczona, ale zrobiliśmy dość duże zakupy, kupiliśmy płytki do łazienki, drzwi na całe piętro, płyty kartonowo-gipsowe i tysiąc różnych rzeczy poza tym, że wydaliśmy dwumiesięczną pensję męża a i tak jest to kropla w morzu potrzeb to wszystko spoko

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 17:31   #148
insolito
Zadomowienie

Cytat:
jasne że pamiętamy głupolku

Cytat:

propo ojca. Wiecie jaka babka TZta jest wredna,kłamliwa bitch?! mimo swoich 80 paru lat funkcjonuje nieźle, ale jak nikt nie patrzy.Jak ktoś jest w pobliżu, albo nie daj Boże w gości przyjdzie to zaraz udaje: "O Jezu jak mi co na oczy zachodzi, nie nie widzę", "Ja już chodzić nie mogę,tak mi stuka tu i tu", ostatnio się poszła położyć i umiera. Ale jak sama jest to naczynia umyje, odłoży na suszarkę, jak z nią siedzimy to niby ziemniaka na widelec nie weźmie. No i proszę ja Was jak TZ się ze mną wyprowadził to zaczęła wydziwiać, że potrzebny jest, że to, tamto, za każdym razem jak przyjedziemy na obiad i wracamy do siebie to po co już jedziemy, czemu nie zostaniemy i na siłę beczy. Ostatnio przeszła samą siebie. Kłóciła się z teściową i TŻtem, bo wiecie, ona by chciała, żeby wszyscy tańczyli jak ona zagra i wyjechała do nich z tekstem, że to na pewno nie jest dziecko TŻta, bo jak się dowiedział że będzie ojcem to był we Francji, że ja ich okłamuje to tamto. Jak to usłyszałam to normalnie nóż się w kieszeni otworzył! Ale jak bym teraz o to do niej wyjechała to maślane oczy i : Ja tak nie gadała
Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość

Hope Ale babcia Wiem coś o tym bo moje nagadały wszystkim w rodzinie, że będę miała dziecko "nieszczęśliwe" (wtedy co chodziłam na genetyczne). I w ogóle jak gadam z Babcią to ona nie rozumie, że ja dalej będe studiować i ciągle mówi: "No szkoda, że tak to wyszło" , współczuje mi, rozumiesz?! Mimo, że ja jestem szczęśliwa. Ehhh szkoda nerwów na nie.
Szkoda słów na takie babcie Jedyne co zostaje to się ich głupim gadaniem nie przejmować

Zaraz dodam do klubu zdjęcie swojego brzuszka bo trochę mu się podrosło

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 17:32   #149
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Widzialam, sporo fajnych jest
Ale mi sie ubzduralo, ze chce rurki i moze byc problem
Ja mam rurki, w sensie wąski fason - ale z Mothercare (pół miasta złaziłam) i fason nie jest z pasem do góry, tylko pod brzuszek. Te z pasek były na mnie wszystkie duże i miały szerokie proste nogawki. No i zapłaciłam 99zł - a nie 45
Ale tak tylko mówię, żebyś wiedziała gdzie się rozglądać
Nie zamierzam już kupować spodni, tylko legginsów ocieplanych więcej - no chyba, że zmienię zdanie jeszcze.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 17:33   #150
e_vel
Wtajemniczenie

Hosenko, mi w pierwszej chwili po wyjściu od lekarza też łzy poleciały, jak sobie pomyślałam, jak ja mężowi powiem... ale chyba ja bardziej przeżywałam niż on, bo mnie przytulił i powiedział, że będzie druga kochana córeczka. Nastawienie swoje robi... Teraz to się cieszę z córuni jak szalona I Ty się będziesz cieszyć, zobaczysz za 2-3 dni, musisz się oswoić.

a patrzcie jak nasze mamy do dnia porodu nie wiedziały płci... dopiero miały zonki... Moja mama miała 4 córki a dopiero 5 syna i już ja miałam być Mateuszem
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości