|
|
#121 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Dorastające dzieci, a były mąż
Cytat:
Tu dzieci były małe - znają partnera matki jako ojca. Ciągłe pytanie - dlaczego nie wiedzą o biologicznym ojcu, czy miały z nim kontakt, ew. dlaczego nie pozostanie bez odpowiedzi, jeśli autorka nie powie. |
|
|
|
|
|
#122 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jakos trafilam?tak czy nie? zapytaj pani psycholog moze jak trafilam ze dzieci nie macie. Kalincie kojarze,ciebie wcale,wiec co przypadek,czy raczej to widac po tym co wypisujesz?
|
|
|
|
|
#123 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
To, że masz dzieci wyraźnie przesłania ci obraz sytuacji w tym wątku, ale i tak gratuluję. Masz prawo do poczucia, że wiesz lepiej, bo masz dzieci. A jednak w tym wątku widziałaś tylko stereotypy, nie fakty. Dobranoc. Ja wcześnie chodzę spać.
|
|
|
|
|
|
#124 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Wpaść sobie na weekend (o urlopy na kontraktach ciężko)...w piątek przylecieć (8 godzin lotu), w niedzielę wylecieć (9 godzin lotu), 3 tysiączki pln minimalnie wydać, zależy kiedy się rezerwuje i jak gorący turystycznie jest okres. No.
Nie znam nikogo siedzącego za wielką wodą, kto by odwiedzał kraj częściej niż raz w roku. I są to przyloty na 2 tygodnie do miesiąca, normalne wykorzystywanie rocznego urlopu. I piszę o ludziach mających dzieci, żeby nie było. Ludzie zarabiający w krajach europejskich też nie przylatują co chwilę, zawsze to życie rodzinne obciąża partnera który zostaje z dziećmi. Takie to...oczywiste w moim środowisku.
|
|
|
#125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#126 |
|
po drugiej stronie szafy
|
No właśnie zaznaczyłam że piszę o rodzinach z dziećmi
Tak na wrazie wu
|
|
|
#127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#128 |
|
Zakorzenienie
|
Abstrahujac od wszystkiego - gdyby moj facet wyjechal do pracy zostawiajac mnie z 2 dzieci (mowie o zgodnym zwiazku, autorka nic nie pisze o ucieczce przed mezem brutalem, separacji etc) a tam poznal kobiete, w ktorej sie zakochal - poczulabym sie lekko oszukana.
Nie wspomne o zabraniu dzieci za ocean i rozwazaniom czy wkrecic dzieciakom,ze nowa pani to matka czy tez napomknac o mnie ![]() Jaja jak berety. Prowo takie se
|
|
|
|
|
#129 | ||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jak chcesz poznać mój sposób myślenia jak od początku błądzisz i za nim nie nadążasz? Napiszę jeszcze raz - nazywanie rzeczy po imieniu nie świadczy o tym, że jestem w jakikolwiek sposób uniesiony, czy zaangażowany emocjonalnie. Ani ja jej mąż, ani córka. |
||||
|
|
|
|
#130 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#131 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
- jakież to wycedziłem obrażające słowa? - dlaczego mam się emocjonować sytuacją czyjejś rodziny, którą znam z jednego, najprawdopodobniej zmyślonego posta ? - emocje nie są dobrym doradcą więc jak mam wyrobić sobie zdanie na jakiś temat staram się im nie ulegać. Jeśli to cynizm, to ok - jestem cynikiem i przepraszam, że Cię przeraziłem. |
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#132 |
|
Raczkowanie
|
Autorko, jeśli dzieci mają poniżej piętnastu lat, na Twoim miejscu zadzwoniłabym sama do byłego męża, powiedziała, że chca kontaktu i zapytałabym się, co on na to. Jeśli są starsze, dałabym numer i ewentualnie zgodziłabym sie występować jako tłumacz, jeżeli dzieci nie mówią po polsku, a ojciec po angielsku ( czy francusku ). Uprzedziałabym też, że ojciec mogł założyć nową rodzinęi może być w pierszej chwili zaszokowany kontaktem z dziećmi i była żoną.
Dziewczyny ( i Eosie, a może a zwłaszcza Eosie ), dlaczego zakładacie, że autorka wykradła dzieci? Na nią w Kanadzie czekał partner, który o dzieciach wiedział i je akceptował. Facet z dwójką małych dzieci, pracujący na dwa etaty, żeby je utrzymać, ma bardzo małe szanse na ułożenie sobie życia z jakąś kobietą. Może się po prostu tak umówili, że ona bierze dzieci i np. jego zwalnia z płacenia alimentów, bo przy zarobkach jej partnera z Kanady te pieniądze i tak byłyby symboliczne, a dla eks-męża byłyby ogromnych obciążeniem. Zresztą, nie da się wychowywać dzieci między Vancouver i Warszawą, któreś z rodziców musiało odpuścić, pewnie zrobił to ojciec. |
|
|
|
|
#133 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
chyba sobie tutaj w większości jaja ludzie robicie, laska pojechała niby na rodzinę zarabiać, pobzykała, wróciła, zabrała dzieciaki i nara, kochanie, nawet dzieciom nie powiem że istniejesz. Dobrze Gwiazdeczka mówi, jakby ten wątek założyła kobieta potraktowana tak jak mąż autorki, to jej partnerowi od pomyj wylewanych na niego na wizażu usechłby penis. Ale kobietom wszystko wolno, co nie? ![]() Cytat:
|
|
|
#134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
The best tekst EVER. Dzieci jednak nie są tak głupie jak myślałaś. Smuteczek
|
|
|
#135 |
|
BAN stały
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:19.

Samo urodzenie dzieci nie daje patentu na wiedzę o dzieciach. Niestety.

To, że masz dzieci wyraźnie przesłania ci obraz sytuacji w tym wątku, ale i tak gratuluję. Masz prawo do poczucia, że wiesz lepiej, bo masz dzieci. A jednak w tym wątku widziałaś tylko stereotypy, nie fakty. Dobranoc. Ja wcześnie chodzę spać.