Denerwujące/dziwne/zabawne tendencje w filmach i serialach - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-10-22, 09:21   #121
201609062117
Konto usunięte

Dot.: Denerwujące/dziwne/zabawne tendencje w filmach i serialach

Cytat:
Napisane przez Shinn Pokaż wiadomość
Tyle nas omija, nie oglądając Mody na sukces

Ja kiedyś widziałam odcinek jak do domu Brook(?) się włamali, dopiero trzy dni później nastąpiła cała akcja Przez dwa odcinki włamywacz się skradał po domu.

nie wiem jak wy, ale ja nabrałam ochoty na oglądanie mody na sukces. 7 lat pełnej rozrywki
Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość
aaaaaaaaaaaaaaaa

jej, dlaczego ja nie dziedziczę mieszkań na Manhattanie po babciach
też bym się nie obraziła
201609062117 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-22, 09:38   #122
hanna_f
BAN stały

Chodzenie po domu w butach.
Wpadanie na siebie, jaki to świat mały, w normalnym życiu możliwość, że kobieta wpadnie na swojego męża z kochanką jest bardzo mała, a tam dzieje się to non stop.

Ale co zabawne, seriale uczą wybaczania. One niosą misję niczym Biblia - wybaczaj bliźniemu. Tam dzieją się takie rzeczy (zdradzanie, intrygi itp.), a na koniec dnia i tak wszyscy są przyjaciółmi i bardzo się kochają.
hanna_f jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-22, 09:52   #123
kluska0
Zadomowienie

Co do "Przyjaciół" to ja nawet gdzieś czytałam, że Monika i Rachel nie byłyby faktycznie w stanie utrzymać tego mieszkania, odziedziczone było to fakt, ale czasem było tak że one były obie bezrobotne przez krótki czas, albo Rachel zarabiała grosze jako kelnerka i nie byłoby ich po prostu stać na opłacanie rachunków itp. na tak duże mieszkanie (tam była też rola takiego dozorcy wiec przyjmuje się że płaciły też czynsz i takie tam jakieś administracyjne opłaty).
W tym samym miejscu czytalam też, że większość bohaterów, szczególnie kobiety, nie założyły tych samych ciuchów dwa razy, czyli jeden outfit na odcinek był.

kluska0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-22, 11:07   #124
Maksiunio
Zadomowienie

Oprócz tego co napisałyście denerwuje mnie jeszcze gdy ktoś przyjeżdża do nowego, nieznanego sobie miasta i od razu po wyjściu z samochodu/autobusu/pociągu wie gdzie ma iść (tzn. w którą stronę). Aż się zastanawiam czy to tylko ja mam taką słabą orientację w terenie.
Stary 2012-10-22, 11:27   #125
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
Napisane przez hanna_f Pokaż wiadomość
Chodzenie po domu w butach.
Wpadanie na siebie, jaki to świat mały, w normalnym życiu możliwość, że kobieta wpadnie na swojego męża z kochanką jest bardzo mała, a tam dzieje się to non stop.
W ogóle ja mam wrażenie, że świat w tych serialach jest szalenie mały. Nawet na sąsiadów nie wpadam tak często, jak niektórzy serialowi warszawiacy na znajomych z drugiego końca miasta.
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-22, 11:31   #126
hanna_f
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
W ogóle ja mam wrażenie, że świat w tych serialach jest szalenie mały. Nawet na sąsiadów nie wpadam tak często, jak niektórzy serialowi warszawiacy na znajomych z drugiego końca miasta.
Zdecydowanie jest mały. Jest tak mały, że oni wszyscy muszą ze sobą spać, jakby nie było żadnego innego faceta czy kobiety w pobliżu, jest tylko facet najlepszej przyjaciółki.

Cytat:
Napisane przez Maksiunio Pokaż wiadomość
Oprócz tego co napisałyście denerwuje mnie jeszcze gdy ktoś przyjeżdża do nowego, nieznanego sobie miasta i od razu po wyjściu z samochodu/autobusu/pociągu wie gdzie ma iść (tzn. w którą stronę). Aż się zastanawiam czy to tylko ja mam taką słabą orientację w terenie.
Nie martw się, ja też mam słabą. Mnie jeszcze irytuje, że ktoś przyjeżdża do nowego miasta/nowej szkoły i z miejsca zaprzyjaźnia się z kimś. Gdyby tak łatwo było w życiu.
hanna_f jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-22, 11:38   #127
marza_mr
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie rozwala serial rodzinka.pl, że to taki typowy, polski serial. Rodzina, która ma problemy itp. A oni mieszkają na jakimś osiedlu domków jednorodzinnych, jeżdżą jakimś drogim samochodem i robią zakupy on-line w ALMIE, nie znam osoby, która robiłaby zakupy online w tym sklepie

I te ich wspólne śniadanka, obiadki i kolacje. Cała rodzinka w komplecie, wrrr.

No i moje ulubione: Igor z 'na wspólnej'- odkąd istnieje ten serial ma ten sam irytujący dzwonek, który kojarzy mi się z dźwiękiem jakie wydają zabawkowe pistolety
a ja znam całkiem sporo, powyżej chyba 150 zł masz dostawę gratis, idealne kiedy robisz zapasy wody mineralnej, mąki, itd. A ceny tak ogólnie wcale nie są zaporowe.
marza_mr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-10-22, 11:45   #128
Klocylda
Raczkowanie

Przypomniało mi się jeszcze jak w tym megadurnym filmie "2012" zginął mąż byłej żony głównego bohatera (nadążacie?), bo oni musieli, no po prostu MUSIELI do siebie wrócić w obliczu katastrofy.
Klocylda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-22, 11:46   #129
Shinn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marza_mr Pokaż wiadomość
a ja znam całkiem sporo, powyżej chyba 150 zł masz dostawę gratis, idealne kiedy robisz zapasy wody mineralnej, mąki, itd. A ceny tak ogólnie wcale nie są zaporowe.
No tak, ale raczej takie zakupy nie są tak popularne jak w Tesco.
Jednak seriale rządzą się swoimi prawami i ALMA to luksusowy sklep

Wiki Królikowska: Ładne nogi, płaski brzuch czy fajne cycki?
Jakub Żulczyk: Przede wszystkim jędrny mózg.

Shinn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-22, 12:20   #130
Nescaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Klocylda Pokaż wiadomość
A to nie musi być lenistwo. Moja siostra robiła zakupy przez internet po operacji kręgosłupa. Nakupowała jakieś mąki, cukry, oleje itp. Ważyło to trochę. Podobno mina dostawcy, po tym jak się zorientował, że musi to pod samą lodówkę dotaszczyć była boska ^^
No to możliwe

http://nescaa.tumblr.com/

Nescaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-22, 13:20   #131
chomi
Raczkowanie

Ja zauważyłam, że po scenie seksu, gdy doszło już do orgazmu bohatera, a co za tym idzie do wytrysku, partnerka po prostu zeskakuje z faceta i leżą sobie dalej razem spokojnie, przytuleni i często tak zasypiają... Osobiście nie wiem czy mogłabym spokojnie leżeć mając między nogami coś lepkiego, a jeśli nawet uprawiali seks w gumce, to nie wiem czy nie zdejmowanie jej i spanie sobie w najlepsze, jest realistyczne ;|
A jakoś nikomu nie przychodzi do głowy prysznic czy choćby jakiekolwiek ogarnięcie się po stosunku

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-22, 13:25   #132
Suvia
Zakorzenienie

aaa, przypomniało mi się. Trochę pobłądze od tematu, ale - wkurzały mnie swego czasu zajawki pewnych filmów. Same filmy, mówię głównie o tych brutalnych, lecą sobie w godzinach mocno wieczornych, ale ich zajawki- nie Pamiętam pare lat temu miał lecieć jakiś tam Conan Barbarzyńca czy inny gniot, i w zwiastunie Arnold Schwarzenegger radośnie w ciągu dnia krzyczał coś w stylu "napadniemy na nich, podpalimy im domy, zgwałcimy ich żony i zrobimy z nich niewolnice".

No, ja p***** ;/

~ Hank Moody

Edytowane przez Suvia
Czas edycji: 2012-10-22 o 13:28
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-22, 17:25   #133
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Nie 150zł.
Zależnie od dnia jest ustawiony limit zamówienia. Czasem jest to 50zł, czasem 100, a czasem 150, wszystko można na stronie sprawdzić w zakładce 'wybierz czas dostawy'.

No i zapewniam (to akurat do Shinn), że MNÓSTWO osób robi zakupy w Almie24
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-22, 17:56   #134
saane
Zakorzenienie

Heeej, skoro spodobała Wam się 'Moda...' to mam taki tam spoiler

Nie odkładaj niczego na później!...

...bo później też Ci się nie będzie chciało

130/1000
saane jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-22, 19:42   #135
marza_mr
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Nie 150zł.
Zależnie od dnia jest ustawiony limit zamówienia. Czasem jest to 50zł, czasem 100, a czasem 150, wszystko można na stronie sprawdzić w zakładce 'wybierz czas dostawy'.

No i zapewniam (to akurat do Shinn), że MNÓSTWO osób robi zakupy w Almie24

Pomyliłam z Piotrem i Pawłem
Stary 2012-10-22, 21:48   #136
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Ja też często robię zakupy w Almie i zawsze stoję w długich kolejkach Mają znakomity wybór wędlin, serów i ryb. Ceny niektórych produktów faktycznie są okrutne, ale kiedy kupuję dla siebie i TŻta nie wstydzę się poprosić o 10 plasterków tego czy tamtego. A przynajmniej wiem, co jem. Kiedy w osiedlowym sklepie pytam o skład kiełbasy czy sera panie tylko prychają, choć mają obowiązek udzielać takich informacji. A w Almie przynajmniej widzę czy ktoś mi nie wciska MOMu, produktu seropodobnego czy parówki bez mięsa.
Stary 2012-10-22, 22:20   #137
Fast dead
Raczkowanie

Nikogo nigdy nie widziałam na zakupach w biedronce
Fast dead jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-22, 22:33   #138
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Bo Biedronka się w ten sposób nie reklamuje :P
Stary 2012-10-23, 09:42   #139
tekila901
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chomi Pokaż wiadomość
Ja zauważyłam, że po scenie seksu, gdy doszło już do orgazmu bohatera, a co za tym idzie do wytrysku, partnerka po prostu zeskakuje z faceta i leżą sobie dalej razem spokojnie, przytuleni i często tak zasypiają... Osobiście nie wiem czy mogłabym spokojnie leżeć mając między nogami coś lepkiego, a jeśli nawet uprawiali seks w gumce, to nie wiem czy nie zdejmowanie jej i spanie sobie w najlepsze, jest realistyczne ;|
A jakoś nikomu nie przychodzi do głowy prysznic czy choćby jakiekolwiek ogarnięcie się po stosunku
nigdy w to nie wnikałam brawo za spostrzegawczość
tekila901 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-23, 10:08   #140
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
Ano właśnie, prawda jest taka, ze niemal wszystko w serialu - od mebli, po sprzęty AGD, wreszcie od lokowanych produktów spożywczych- zależy od tego, który producent jest sponsorem i za jednym zamachem robi sobie w ten sposób reklamę. I twórcom chyba zwisa, czy akurat to wszystko pasuje, chociaż trochę, do tej konkretnej rodziny.

Przypomniał mi się jeden odcinek M jak Milość, oglądany u cioci . Akurat sponsorem odcinka był Kruk (firma windykacyjna) więc wieele postaci na gwałt akurat sobie zapominało o zapłacie rachunków, i akurat wszyscy otwierali listy od Kruka. I dzwonili na infolinie, i tam miła Pani im wszystkim 3 razy tłumaczyła, ze spokojnie, spokojnie, można zaległości rozłożyć na raty, i w ogóle cud miód i różowe jednorożce.

Chyba tylko starsi ludzie takie chamskie reklamy kupują. Moja ciocia na przykład do końca nie zorientowała się, że coś jest z tym odcinkiem nie tak.

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-23, 11:49   #141
karuzel_a
Raczkowanie

Mnie denerwuje, że w filmie czy serialu każdy bohater jest super ustawiony, chodzi po domu w ciuchach, w których normalni ludzie chodzą do pracy.

I że większość bohaterów to biznesmeni, lekarze, sławni dziennikarze czy pracownicy duży korporacji...

blog o codziennych rzeczach w niecodziennym stylu...
karuzel_a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-23, 12:05   #142
201609062117
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość
Chyba tylko starsi ludzie takie chamskie reklamy kupują. Moja ciocia na przykład do końca nie zorientowała się, że coś jest z tym odcinkiem nie tak.
podejrzewam, że to do nich jest kierowane. Np. z takim krukiem starsza osoba nie będzie pamiętała gdzie, ale słyszała że w tej firmie petentów traktują nadspodziewanie dobrze
201609062117 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-23, 12:36   #143
mereo
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez coff3ina Pokaż wiadomość
Facet na teori filmu stwierdzil ze to hollywoodzka konwencja ale i tak mnie wkurza. Zwlaszcza sztuczny smiech w sitcomach.

Trzese gaciami na kazdym horrorze mimo ze wiem ze jak jest dziwna muzyczka cos sie stanie, cos gdzies wyskoczy itd. Ot taki trzesi dupek ze mnie
Dokładnie - sztuczny śmiech sprawia, że przełączam kanał.

Cytat:
Napisane przez winklepicker Pokaż wiadomość
Mnie drażni zachowanie ofiar - w stylu uciekanie w linii prostej, uciekanie do wyższych budynków, bieganie po schodach, do góry itp.. Albo śniadanka przed pracą, które się przeciągają, a nikt nic nie je, mimo że cały stół jest zastawiony. I brak umawiania się w konkretnym miejscu, albo na godzinę - wiem, że brakuje na to czasu w filmie czy serialu, ale od czasu do czasu by nie zaszkodziło, gdyby coś wspomnieli.
I jeszcze w serialach okropnie mnie irytuje, że po dwóch sezonach okazuje się, że nie ma ani jednej normalnej pary - zazwyczaj każdy był z każdym i wszyscy nadal się przyjaźnią.

Cytat:
Napisane przez Trzepotka Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Zgadzam się ze wszystkimi tymi wypowiedziami

Może dlatego nie oglądam horrorów i sitcomów. Seriale mnie wkurzają, chyba że są naprawdę dobre.

Ogólnie mam wrażenie, że w filmach i serialach coraz mniej uwagi poświęcone jest rzeczywistej treści.

Brak autentyczności jest rzeczywiśćie widoczna

(Sorry że tak chaotycznie, właśnie siedzę nad matmą^^)

Blogguję:

http://lupus-pilum-mutat.blogspot.com/

Lupus pilum mutat
, non mentem.
--------------------------------------------------------------
http://paper-glass-project.blogspot.com/
mereo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-23, 13:30   #144
saane
Zakorzenienie

Może to dziwne, ale czasami wkurza mnie, że czarnym charakterom nigdy nie wychodzą intrygi na początku wszystko dobrze idzie, a potem bach! ta dobra osoba znowu wyczuła przekręt, chwała jej za to

130/1000
Stary 2012-10-23, 15:04   #145
Mocny Akcent
Dolce vita

Cytat:
W zależności od tego czy producent wykupił reklamę czy nie to albo nachalnie pokazuje się logo producenta, albo dla odmiany samochody są bez marek, butelki, kosmetyki bez etykiet itd.
irytuje mnie lokowanie produktów, które stało się starsznie namolne w każdym serialu/programie/filmie
Cytat:
Napisane przez lalalabamba Pokaż wiadomość
Zapomniałeś wspomnieć o serialu wszechczasów,Modzie na sukces
Wyczytałam, że aktorka grająca Stephanie zmarła (chyba w zeszłym tygodniu). Tak samo już nie żyje Sally Spectra:P no i Ridge zdecydował się po tylu latach odejść z serialu.
Cytat:
Mnie rozwala serial rodzinka.pl, że to taki typowy, polski serial. Rodzina, która ma problemy itp. A oni mieszkają na jakimś osiedlu domków jednorodzinnych, jeżdżą jakimś drogim samochodem i robią zakupy on-line w ALMIE, nie znam osoby, która robiłaby zakupy online w tym sklepie
kolejny serial, gdzie lokowanie noży z Ikea albo dostawa z Almy a do tego dochodzi to, że rodzince powodzi się materialnie, mają na wszystko czas (zwłaszcza na adorowanie siebie, popijanie winka), pracują w domu.
Cytat:
Napisane przez hanna_f Pokaż wiadomość
Zdecydowanie jest mały. Jest tak mały, że oni wszyscy muszą ze sobą spać, jakby nie było żadnego innego faceta czy kobiety w pobliżu, jest tylko facet najlepszej przyjaciółki.
W serialu "Przyjaciółki" w pierwszym albo drugim odcinku sytuacja, że mąż najlepszej przyjaciółki próbuje poderwać ową przyjaciółkę. Ona nie wie kim on jest. Przypadkiem, na urodzinach czy na rocznicy (nie pamiętam) poznaje go i jeszcze się zastanawia co dalej z tym zrobić. Absurd.
Cytat:
reklamowali przypałowo Biedronkę w "Pierwszej miłości" parę lat temu
Mocny Akcent jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-23, 15:35   #146
saane
Zakorzenienie

Myślałam, że to Stephanie miała umrzeć, nie aktorka a wiecie, że odcinki które teraz są w Stanach u nas będę dopiero za 3 lata?

130/1000
Stary 2012-10-23, 16:17   #147
klaudia2314
Raczkowanie

Mnie tez strasznie denerwuje gdy bohater wchodzi do domu i nie zamyka drzwi za sobą, tak po prostu zostawia je otwarte
klaudia2314 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-23, 16:58   #148
marza_mr
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fast dead Pokaż wiadomość
Nikogo nigdy nie widziałam na zakupach w biedronce
Cytat:

Całkiem na świeżo: biedronka reklamuje się w Ojcu Mateuszu
Stary 2012-10-23, 17:21   #149
mereo
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez klaudia2314 Pokaż wiadomość
Mnie tez strasznie denerwuje gdy bohater wchodzi do domu i nie zamyka drzwi za sobą, tak po prostu zostawia je otwarte
Albo samochodu wyglądającego na drogi

Blogguję:

http://lupus-pilum-mutat.blogspot.com/

Lupus pilum mutat
, non mentem.
--------------------------------------------------------------
http://paper-glass-project.blogspot.com/
mereo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-23, 18:03   #150
saane
Zakorzenienie

Może myślą, że chroni ich tajemna moc?

130/1000
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości